Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Σαν Σήμερα


26 Μαϊου


1770: Λήγει άδοξα η επαναστατική προσπάθεια των Ορλόφ και των Ελλήνων της Πελοποννήσου. Είναι τα λεγόμενα Ορλοφικά, μία από τις εξεγέρσεις των υποδουλωμένων Ελλήνων, στην Πελοπόννησο, πριν από τη μεγάλη Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ονομάστηκε έτσι, επειδή το σχέδιο της ρωσικής επέμβασης στην Ελλάδα έγινε από τα αδέλφια Αλέξιο (1737 – 1783) και Θεόδωρο (1741 – 1790) Ορλόφ, κατά τη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου του 1768 – 1774.

Η θεραπευτική δύναμη της συγχώρεσης


‘Ο αδύναμος δεν μπορεί να συγχωρέσει ποτέ. Η συγχώρεση είναι ικανότητα των δυνατών’ M. Ghandhi
‘Όταν συγχωρείς, ελευθερώνεις έναν φυλακισμένο και ανακαλύπτεις ότι ο φυλακισμένος ήσουν εσύ’ Lewis Smendes
Πολλές φορές η ζωή και οι σχέσεις με τους ανθρώπους μας επιφυλάσσουν απογοήτευση, αδικία και πόνο-συναισθήματα που μας οδηγούν στο μίσος, τον θυμό και τη δυστυχία.

Αλαλούμ με τις εξετάσεις στη Φυσική




Προβληματισμός, ανησυχία, απογοήτευση, αγανάκτηση είναι τα συναισθήματα των υποψηφίων μαθητών και μαθητριών της θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης που εξετάστηκαν την Παρασκευή στο μάθημα της Φυσικής.

Επίθεση Βενιζέλου σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ



Επίθεση κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε στην ομιλία του στο επιμελητήριο της Κορίνθου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Κυβέρνηση χωρίς ΠΑΣΟΚ στις 18 Ιουνίου δεν μπορεί να υπάρξει. Στη νέα κυβέρνηση στις υπουργικές καρέκλες δεν θα κάθονται στελέχη του κόμματός μας. Αντίπαλός μας είναι η δεξιά που οδήγησε

Πού θα πάει ο Τζήμερος;





Σε περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα που θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 28 Μαΐου, βρίσκεται από την Παρασκευή ο επικεφαλής της «δημιουργία ξανά», Θάνος Τζήμερος.

Ο κ. Τζήμερος επισκέφτηκε χθες την πόλη της Θεσσαλονίκης όπου είχε σειρά διαδοχικών συναντήσεων και συζητήσεων με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για τα θέματα της

ΣΒΟΜΠΟΝΤΑ: Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Σε συνέχεια της συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι πλέον διαμορφώνονται οι συνθήκες για την αλλαγή των συσχετισμών και την αναθεώρηση δυσμενών όρων του

ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ώρα της πληρωμής και της εξόφλησης των ελληνικών χρεών, έφθασε για την Αθήνα επισημαίνει η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στην βρετανική εφημερίδα «Guardian». Χρησιμοποιώντας, για πρώτη φορά τόσο σκληρή γλώσσα τονίζει ότι οι Έλληνες πρέπει να φροντίσουν μόνοι τους τον εαυτό τους και να σταματήσουν να προσπαθούν να «δραπετεύουν» από τις

Πονοκέφαλος στη ΝΔ: Και ο Τζαβάρας κατά της υποψηφιότητας Κοντογιάννη στην Ηλεία


Πονοκέφαλος στη ΝΔ: Και ο Τζαβάρας κατά της υποψηφιότητας Κοντογιάννη στην Ηλεία
Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο βουλευτής της ΝΔ στην Ηλεία, Κώστας Τζαβάρας μίλησε για την επίμαχη υποψηφιότητα του Γιώργου Κοντογιάννη, υποψηφίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια της Ηλείας.

Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Ιουνίου ο Κ.Κιλτίδης

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Κιλτίδης. Ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός στη σχετική ανακοίνωσή του κάνει μία αναδρομή στην πολιτική του καριέρα και αφήνει αιχμές για τις πολιτικές δυνάμεις.
Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

Διαβάστε τις οδηγίες του ΕΟΠΠΥ για την επιστροφή χρημάτων σε ασφαλισμένους

Εγκύκλιο που περιλαμβάνει τις οδηγίες επιστροφής χρημάτων για αγορές φαρμάκων σε ασφαλισμένους εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)
Όπως αναφέρεται οι επιστροφές χρημάτων αφορούν τις περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι κατέβαλαν στο φαρμακείο ολόκληρη την αξία του φαρμάκου λόγω της αναστολής

Σε Κόρινθο και Άργος ο Βενιζέλος



Στην Κόρινθο και την Αργολίδα θα βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας.
Στις 12 το μεσημέρι θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο της Κορίνθου, ενώ στις 8 απόψε το βράδυ θα έχει ομιλία στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου.

ΚΥΠΡΟΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ

Αυτή που προκαλεί τις συνθήκες απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων είναι η Τουρκία, η οποία θίγει την αξιοπρέπειά τους και γι' αυτό το λόγο έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της παρουσίας της Τουρκίας στην Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο