Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Έως και 95% ακριβότερα πληρώνουμε τα εισαγόμενα οι Έλληνες



Ακριβότερη από πολλές ευρωπαϊκές αγορές παραμένει
η ελληνική αγορά, σε επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών ομίλων, παρά την ύφεση στην οικονομία.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η γενική γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης σε Ελλάδα, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Βουλγαρία σε 70 προϊόντα, εκ των οποίων τα 50 είναι επώνυμα καταναλωτικά προϊόντα πολυεθνικών ομίλων, στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλότερες τιμές των δημητριακών, των απορρυπαντικών, των ειδών ατομικής υγιεινής και των αναψυκτικών.

Γάβγισμα: Τι προσπαθεί να μας πει;



Το γάβγισμα είναι ένας από τους βασικούς τρόπους επικοινωνίας των 
σκύλων και, μάλιστα, από τους πιο χρήσιμους καθώς έτσι μας 
ειδοποιούν για κάτι ασυνήθιστο που μπορεί να συμβαίνει ή για τις ανάγκες τους. Ωστόσο, πολλές φορές το γάβγισμα του σκύλου μας είναι υπερβολικό ή… περίεργο. Τότε είναι απαραίτητο να μπορούμε να κατανοούμε τους λόγους για τους οποίους το σκυλί μας γαβγίζει, πριν αρχίσουμε να το μαλώνουμε ως ενοχλητικό.

"Αν απογοήτευσα τον Παπανδρέου όσο ήμουν υπουργός, όφειλε να με παύσει"


"Αν απογοήτευσα τον Παπανδρέου όσο ήμουν υπουργός, όφειλε να με παύσει" : «Αν απογοήτευσα τον κ. Παπανδρέου όσο ήμουν υπουργός, τότε όφειλε να με  παύσει» υπογραμμίζει ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,  απαντώντας με αυτό τον

«Αν απογοήτευσα τον κ. Παπανδρέου όσο ήμουν υπουργός, τότε όφειλε να με παύσει» υπογραμμίζει ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 

''Κομματική πειθαρχία αν αντιδράσουν οι βουλευτές της ΝΔ''



Σε συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής" ο υπουργός Εσωτερικών δηλώνει πως οι εκλογές πριν από την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης θα οδηγήσουν στη χρεοκοπία της χώρας και περιγράφει ένα πολιτικό πεδίο "ναρκοθετημένο με εκπλήξεις", ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στα πολιτικά κόμματα και στην κοινωνία. 

Τούρκος πατέρας πούλησε την 12χρονη κόρη του για 2.172 ευρώ


Τούρκος πατέρας πούλησε την 12χρονη κόρη του για 2.172 ευρώ : Ένας 54χρονος τούρκος πατέρας φέρεται να πούλησε πριν από έξι  χρόνια την ανήλικη κόρη του σε συνομήλικό του, φροντίζοντας να υπογράψει  μαζί του
Ένας 54χρονος τούρκος πατέρας φέρεται να πούλησε πριν από έξι χρόνια την ανήλικη κόρη του σε συνομήλικό του, φροντίζοντας να υπογράψει μαζί του μέχρι και ιδιωτικό συμφωνητικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τουρκικής αστυνομίας ο Οσμάν Γ. πούλησε τη 12χρονη κόρη του (το όνομα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, για ευνόητους λόγους) έναντι 5.000 τούρκικων λιρών (2.172 ευρώ) στον συνομήλικό του Γιουσούφ Α., εργοδότη του μεγαλύτερου γιου του.

Τα είκοσι ωραιότερα βιβλιοπωλεία στον κόσμο


Τα είκοσι ωραιότερα βιβλιοπωλεία στον κόσμο (7)
Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις βιβλίων κερδίζουν χρόνο με το χρόνο έδαφος. Είναι βολικό και εύκολο να αγοράζει κανείς βιβλία με ένα κλίκ από τον καναπέ ή το γραφείο του. Γιατί λοιπόν πάντα θα έχουμε ένα κίνητρο για να σηκωθούμε και να επισκεφθούμε ένα βιβλιοπωλείο; Γιατί πάντα θα απολαμβάνουμε το χρόνο μέχρι να διαλέξουμε το βιβλίο που θα μας συντροφεύει, ψάχνοντας και ξεφυλλίζοντας τίτλους;

Σαν Σήμερα...


4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα

362: Ο βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουλιανός εκδίδει έδικτο (διάταγμα), με το οποίο αναγνωρίζει ίσα δικαιώματα σε όλες τις θρησκείες στην επικράτειά του.
1900: Μολυσμένο βρέθηκε το νερό που πίνουν οι Αθηναίοι από το Αδριάνειο υδραγωγείο. Το πρόβλημα προκαλεί τεράστιος βόθρος που βρέθηκε δίπλα στο υδραγωγείο.

Δεν υπάρχει η "κόπωση του Facebook"


Όσοι κάνουν χρήση του Facebook εδώ και χρόνια -από την ίδρυσή του το 2004- δεν δείχνουν να έχουν βαρεθεί να ασχολούνται: να ανεβάζουν φωτογραφίες τους ή απλώς να γράφουν σχόλια. Αυτό δείχνει έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η έκθεση της εταιρίας Pew Research Center, η οποία βασίστηκε σε τηλεφωνική δημοσκόπηση στις ΗΠΑ και σε άλλα στοιχεία από τον Νοέμβριο του 2010, ρίχνει φως στην πιθανή μακροπρόθεσμη δημοφιλία του Facebook την ώρα που η εταιρία, την οποία ίδρυσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μόλις ανακοίνωσε την πρώτη έκδοση μετοχών της για το ευρύτερο επενδυτικό (IPO).

Ο ιός του AIDS είναι 32.000 ετών


Ο ιός του AIDS είναι 32.000 ετών : Ο πρόγονος του θανατηφόρου ιού υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ύστερα από μία έρευνα που ρίχνει φως στην ιστορία του AIDS, Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι

Ο πρόγονος του θανατηφόρου ιού υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ύστερα από μία έρευνα που ρίχνει φως στην ιστορία του AIDS, Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο «πρόγονος» του ιού που προκαλεί την ασθένεια ενυπήρχε στους πιθήκους και τους γορίλες εδώ και 32 χιλιάδες χρόνια τουλάχιστον - και όχι εδώ και μερικές εκατοντάδες χρόνια όπως πιστευόταν μέχρι σήμερα.

Η διαπίστωση αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο ιός HIV έχει μακρά ιστορία και ότι η εμφάνισή του στους ανθρώπους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα συγκεκριμένα ζώα.

Αναβλήθηκε για την Κυριακή η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.Χρεοκοπία ή επώδυνα μέτρα το δίλημμα στο τραπέζι των αρχηγών



Αναβλήθηκε για τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής η προγραμματισμένη για το Σάββατο σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπό τον Πρωθυπουργό. Σκληρή λιτότητα διαρκείας με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απολύσεις στο Δημόσιο και κλείσιμο φορέων και οργανισμών απαιτούν οι δανειστές για να προχωρήσουν στη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης.

Παραστατίδης σε Υπουργούς: « Είστε υπερόπτες, αλαζόνες και κύριοι υπεύθυνοι για τη σημερινή εικόνα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.»



Σκληρή κριτική και σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Θόδωρος Παραστατίδης κατά ορισμένων υπουργών, για την λειτουργία και συμπεριφορά τους, κατά την τοποθέτηση του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τους χαρακτήρισε υπερόπτες και αλαζόνες και τους κατέστησε κύριους υπεύθυνους για τη σημερινή εικόνα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παραθέτουμε αναλυτικά την ομιλία του:
"Αγαπητοί Συνάδελφοι, (Και δεν χρησιμοποιώ τους όρους «Σύντροφοι και Συντρόφισσες», γιατί σήμερα έχουν χάσει τον νόημα τους.) 

Ο Θεός να βάλει το χέρι του....στην τσέπη!


Κι ενώ η κρίση ρημάζει επιχειρήσεις και νοικοκυριά...κι ενώ ο εμπορικός κόσμος του Κιλκίς στενάζει υπό το βάρος της ύφεσης και μαγαζιά που δεν μπορούν άλλο να αντεπεξέλθουν ούτε καν στα πάγια έξοδα τους κλείνουν...η Ιερά Μητρόπολη Κιλκίς αποφάσισε αύξηση ενοικίων στα καταστήματα που νοικιάζει και την απόφαση της αυτή την έκανε γνωστή προφορικά, μέσω εκπροσώπων της,στους επαγγελματίες και εμπόρους που στεγάζουν τις επιχειρήσεις τους στους συγκεκριμένους χώρους.

Στην αναμονή έως και 3 μήνες για ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Μπορεί το υπουργείο Υγείας να προχώρησε τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Υγείας, ωστόσο δεν εξάλειψε τις δυσλειτουργίες του παλαιού συστήματος, που έχουν σαν αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και σήμερα χιλιάδες πολίτες
Η μεγάλη μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας, ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που αφορά περίπου 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένων, φαίνεται, όπως διαβάζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση της

Πώς μπορεί να στηριχθεί η γεωργοκτηνοτροφία και να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης

Σειρά πρωτοβουλιών με στόχο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής της χώρας μας, ώστε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες για τη βιωσιμότητα και ανάπτυξή του αναλαμβάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία ημέρα της

Στικούδη: «Δεν προσπαθώ να αποδείξω πως είμαι και η Κάλλας»

Η Κατερίνα Στικούδη μίλησε στη Ναταλία Γερμανού, καλεσμένη στο «Μες στην καλή χαρά» το πρωί του Σαββάτου, για την προσωπική της ζωή, τις τρέλες που έχει κάνει για έναν έρωτα αλλά και το νέο της επαγγελματικό ξεκίνημα ως τραγουδίστρια.

Για την εντυπωσιακή εξωτερική της εμφάνισή, η 25χρονη

Διυπουργική σύσκεψη υπό τον Βενιζέλο- Συζητούν τις περικοπές στον ιδιωτικό τομέα


Διυπουργική σύσκεψη υπό τον Βενιζέλο- Συζητούν τις περικοπές στον ιδιωτικό τομέα

 
  

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κτίριο της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, στην οδό Ζαλοκώστα. Στη σύσκεψη μετέχουν οι υπουργοί, Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, και Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Nεκρός 31χρονος σε τροχαίο στις Σέρρες


Nεκρός 31χρονος σε τροχαίο στις Σέρρες

 
  

Τροχαίο δυστύχημα με θύμα άνδρα 31 χρόνων, σημειώθηκε τα ξημερώματα στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νεοχωρίου - Μικροβρύσης, στις Σέρρες.

Το όχημα, που οδηγούσε ο άνδρας, ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε στύλο της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα τον θάνατο

Σε θέση μάχης τα «στρατεύματα» του ΠΑΣΟΚ

Σε θέση μάχης τα «στρατεύματα» του ΠΑΣΟΚ
Μετά και την συμπόρευση των Ε. Βενιζέλου και Α. Λοβέρδου, το ερώτημα αφορά το εάν στη μάχη για τη διαδοχή θα υπάρξει η μοναδική υποψηφιότητα του υπουργού Οικονομικών ή θα διεκδικήσει την προεδρία και έτερος υποψήφιος από την πτέρυγα των προεδρικών.
Σύμφωνα

Γερμανός σοφός: Η τρόικα «στραγγάλισε» την ελληνική οικονομία


Σαν να πηγαίνει κόντρα στη βαρύτητα, η τρόικα σχεδίασε την οικονομική πολιτική για την Ελλάδα, σχολιάζει επικριτικά ο Γερμανός οικονομολόγος και ένας εκ των 5 σοφών της χώρας, Πέτερ Μπόφιγνκερ.

ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΤΟ 32% ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

Να επιστρέψουν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες ζήτησε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι οι τράπεζες έχουν διασφαλιστεί οριστικά. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι από τα 65 δισ. ευρώ που έφυγαν από τις καταθέσεις από το 2009, μόνο 16 δισ. πήγαν στο εξωτερικό νομίμως, και από αυτά λιγότερα από το 10% πήγαν στην Ελβετία. Στο Ηνωμένο Βασίλειο πήγε

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Agrotica.
που πραγματοποιείται στην πόλη. Ο κ. Τσίπρας θα λάβει μέρος σε εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13.00, στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει και ομιλία με θέμα

Την βασιλόπιτα του ΛΑ.ΟΣ. στη Θεσσαλονίκη θα κόψει σήμερα ο Γ. Καρατζαφέρης

Τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί για άλλη μια φορά σήμερα ο Γιώργος Καρατζαφέρης, συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματος
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. θα παραστεί στην κοπή της βασιλόπιτας της Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ., που θα πραγματοποιηθεί στις 18.00, στο ξενοδοχείο Porto Pallace.
Αμέσως μετά ο κ. Καρατζαφέρης θα μιλήσει για τα θέματα της τρέχουσας

Ο Παναγιώτης Κοκκόρης και το "λάδωμα" των επτά εκατομμυρίων

Η δημοσίευση των ονομάτων της «Μαύρης Βίβλου» με τους επίορκους εφοριακούς, τα ανώτατα στελέχη του ΣΔΟΕ και τους επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών, συνεχίζεται. Μέχρι

αυτή τη στιγμή οι αντιδράσεις είναι πολλές και προέρχονται από την «καρδιά» του υπουργείου Οικονομικών. Ήδη αρκετοί νιώθουν τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια τους. Ίσως να αντιλαμβάνονται ότι οι ημέρες της ασυλίας για τους πρωταγωνιστές του συστήματος «4-4-2» έχουν τελειώσει.

Μανιάτης: Στα 200 εκατ. βαρέλια τα πετρέλαιο στον Πατραϊκό

«Το 5% των προσδοκώμενων εσόδων από την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στον πατραϊκό κόλπο και στο Κατάκολο Ηλείας θα πηγαίνει, ως ανταποδοτικό τέλος, στις τοπικές κοινωνίες μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα, το 20% των προσδοκώμενων εσόδων του δημοσίου θα επιστρέφουν στην