Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Για απώλεια ελέγχου στο προσφυγικό κατηγορεί την κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά

Για απώλεια ελέγχου στο προφυγικό κατηγορεί την κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά την κυβέρνηση ενώ καλεί σε άμεση εκκένωση της Ειδομένης και προστασία των προσφύγων όπως αρμόζει σε ένα πολιτισμένο κράτος. «Η χθεσινή προσπάθεια για μαζική έξοδο των προσφύγων

Αμηχανία στις ΗΠΑ για την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία

Αμηχανία στις ΗΠΑ για την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη ΣυρίαΟι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν την αποχώρηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων από τη Συρία, όμως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να κρίνουν τις επιπτώσεις θα έχει αυτή η ενέργεια στον εμφύλιο πόλεμο ή στην ευρύτερη περιοχή.
"Πρόκειται προφανώς για μια κίνηση που θα την παρακολουθούμε. Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι οι Ρώσοι

Τα Διαβατά θα επισκεφτεί η Αντζελίνα Τζολί

Τα Διαβατά θα επισκεφτεί η Αντζελίνα ΤζολίΤο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά, θα επισκεφτεί την Τετάρτη, η διάσημη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί, σύμφωνα με πληροφορίες.
Η ηθοποιός θα επισκεφτεί τα Διαβατά, στις 6 το απόγευμα, με

ΚΚΕ: Μέγιστη υποκρισία οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού

images (57).jpgΕπίθεση στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει το ΚΚΕ με αφορμή τις δηλώσεις του για την κατάσταση των προσφύγων στην Ειδομένη και τις ΜΚΟ.
«Αποτελούν μέγιστη υποκρισία οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού για «παρα-οργανώσεις με το μανδύα των

ΔΕΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΙΔΡΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ...



Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις καθημερινά μεταφέρονται...
στην γειτονική Βουλγαρία. Μόλις δυο ώρες από την Θεσσαλονίκη βρίσκεται το Μπλαγκόεφγκραντ, μια πόλη 71.000 κατοίκων στη νότια Βουλγαρία. Εκεί σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», έχουν ιδρυθεί 5.000 ελληνικές εταιρίες, οι μισές απ όσες άνοιξαν στη Βουλγαρία από την είσοδο της Ελλάδας στα μνημόνια,

Συνεχίζεται μέχρι τις 28 Μαρτίου η αποχή των δικηγόρων

Έως και τις 28 Μαρτίου συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πολιτική εκδήλωση του ΚΙΔΗΣΟ την Τετάρτη στην Καλαμάτα

Πολιτική εκδήλωση διοργανώνει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, αύριο Τετάρτη στις 18:00, σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Καλαμάτα.
Ομιλητές θα είναι, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και νυν συντονιστής παρατηρητηρίου του

Πάγκαλος: Δολοφόνοι είναι η κυβέρνηση μαζί με τις δήθεν εθελοντικές οργανώσεις

«Γιατί δεν πάει ο Στρατός να τους μαζέψει και με τη βία να τους πάει στα στρατόπεδα; Εκεί που υπάρχουν οι συνθήκες για να ζήσουν τα παιδάκια αυτά, ομαλά, έχει ρουχαλάκια, έχει ντους, έχει ζεστό φαΐ και κρεβάτι» σημειώνει ο πρώην υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑfm.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναφερόμενος στην Ειδομένη και στην χθεσινή

Διπλωματικό θρίλερ με τα Σκόπια -Γερμανός πρώην υπουργός πίσω απο το φυλλάδιο στην Ειδομένη;

Διπλωματικό θρίλερ με τα Σκόπια -Γερμανός πρώην υπουργός πίσω απο το φυλλάδιο στην Ειδομένη;- Μυστηριώδες δημοσίευμα της εφημερίδας BILD για το ποιός μπορεί να κρύβεται πίσω από το φυλλάδιο που μοιράστηκε στους πρόσφυγες
- Σύμφωνα με την Bild, στην κάτω δεξιά γωνία του φυλλαδίου υπάρχει η υπογραφή «Kommando Norbert Blüm»
- Βάζουν wi-fi στην Ειδομένη για να ενημερώνονται οι

Αυστηρή προειδοποίηση Σημίτη για τετελεσμένα από την Τουρκία

Για κίνδυνο δημιουργίας «τετελεσμένων σε βάρος της Ελλάδας» στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας προειδοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, υπενθυμίζοντας την απόφαση του Ελσίνκι το 1999. 
«Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που αρχίζει την Πέμπτη,

Σκόπια: τους στείλαμε πίσω, άγνοια δηλώνει η Αθήνα

enw-i-athina-den-kserei-ta-skopia-tous-steilame-piswΑλαλούμ με τους μετανάστες και πρόσφυγες που πέρασαν χθες στο έδαφος της ΠΓΔΜ με την Αθήνα να μαθαίνει από το υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων ότι 1.500 έχουν ήδη επαναπροωθηθεί στην Ελλάδα.
Το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, στο οποίο υπάγεται η αστυνομία, ανακοίνωσε ότι χθες το

Στη Λέσβο για τους πρόσφυγες η Angelina Jolie

Πολλές ήταν οι προσωπικότητες του διεθνούς καλλιτεχνικού χώρου που επισκέφθηκαν τη Λέσβο για να προσφέρουν τη βοήθειά τους στους πρόσφυγες.

Σήμερα αναμένεται στην Λέσβο άλλη μία λαμπερή ηθοποιός του Hollywood, για να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στην

Δημοκρατική Συμπαράταξη : Eκδήλωση με θέμα - Μεταρρυθμίσεις στην πράξη

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: Μεταρρυθμίσεις στην πράξη: Αναγκαίες Αλλαγές για μία Κοινωνία Αξιοπρέπειας, Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Δικαιοσύνης
Στην έναρξη της εκδήλωσης θα μιλήσει η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Οι μισοί Έλληνες χρωστούν στην εφορία κι έρχονται κι άλλοι φόροι

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την πρωτοφανή υπερχρέωση και οικονομική εξαθλίωση που υπέστησαν εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά εξαιτίας της υπερ-φορολόγησης την εποχή των Μνημονίων προκύπτουν από την έκθεση απολογισμού δράσεων των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το έτος 2015.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Ελληνες φορολογούμενοι που έχουν φορτωθεί με

Επίκαιρη ερώτηση Βενιζέλου σε Τσίπρα για τη φυγή των προσφύγων από την Ειδομένη

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτιμά ότι η κατάσταση στην Ειδομένη είναι απολύτως

Μητσοτάκης: Η Ειδομένη είναι γροθιά στο στομάχι της πολιτισμένης Ευρώπης

Στον καταυλισμό της Ειδομένης έφτασε το μεσημέρι της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να εκτιμήσει από κοντά την κατάσταση.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνομίλησε με φορείς και εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για να ενημερωθεί σχετικά.

Στην Ειδομένη το μεσημέρι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

avramopoulosΤην Ειδομένη θα επισκεφτεί σήμερα το μεσημέρι ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Τον Ευρωπαίο Επίτροπο θα συνοδεύουν εμπειρογνώμονες της Κομισιόν αλλά και ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής, Μαργαρίτης

Εγκώμια για την Ελλάδα από τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Οι δηλώσεις αυτές του Ύπατου Αρμοστή αποκτούν ιδιαίτερη αξία, δεδομένης της Συνόδου Κορυφής στις 17 – 18 Μαρτίου 2016, όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις για την μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η αναφορά αυτή του κ. Zeid έρχεται ως επακόλουθο των ενεργειών του