Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ο ΕΛ.Γ.Α. αρχίζει να καταβάλλει αποζημιώσεις για ζημιές του 2012

Την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 2693 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 2 εκατ. ευρώ περίπου, για ζημιές που υπέστησαν κυρίως το α΄ τρίμηνο του 2012. Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή (ελιές, εσπεριδοειδή, χειμερινά κηπευτικά κλπ.) και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετό, ανεμοθύελλα, χαλαζόπτωση κλπ.) που προκλήθηκαν κυρίως το α’ τρίμηνο του 2012 σε όλη την επικράτεια, αλλά κυρίως στους νομούς :

Ενοχλημένος με τον Στουρνάρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος



Ενοχλημένος με τον Στουρνάρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Ενοχλημένος φαίνεται ότι είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος με την στάση του Γιάννη Στουρνάρα στο Eurogroup. Ο υπουργός Οικονομικών δεν έθεσε τελικώς στους δανειστές μας το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης όπως προέβλεπε η κυβερνητική γραμμή.

TO ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΕΙ... ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ


Η ώρα της νέας ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ έφθασε. Την Τετάρτη, εκτός απροόπτου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ανακοινώσει τα στελέχη της πολιτικής γραμματείας και της οργανωτικής επιτροπής. Κεντρικό ρόλο θα έχουν οι Πάρης Κουκουλοπουλος και Στέλιος Αγγελούδης. Στην πολιτική γραμματεία θα συμμετέχουν οι:

Ανακοίνωσε Παντίδο ο Άρης

Παίκτηες του άρη θα είναι για τα επόμενα δυτο χρόνια ο Νίκος Παντίδο, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Άρης
Ο ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί στις 19 Απριλίου του 1991 και αγωνίζεται στην θέση του κεντρικού αμυντικού.
Προέρχεται από τις ακαδημίες του Παναθηναικού με τον

H Lopez "βάζει φωτιά" στην παραλία



Η Jennifer Lopez βάζει φωτιές με το κόκκινο μπικίνι της! Αν και σε δύο εβδομάδες, κλείνει τα 43, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις γυαίκες που έχουν τα μισά της χρόνια.Γυμνασμένη και με καμπύλες, η Jennifer δεν βρίσκεται τυχαία στη λίστα με τις πιο ποθητές γυναίκες στον κόσμο

Σειρά διαλέξεων του Γ. Παπανδρέου στο Χάρβαρντ



Διαλέξεις στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ θα πραγματοποιήσει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αποδεχόμενος πρόσκληση του αμερικάνικου πανεπιστημίου.

Στο επίκεντρο των διαλέξεων του Γιώργου Παπανδρέου θα βρεθούν: 

- Η κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, οι επιπτώσεις της κρίσης διεθνώς, οι συστημικές αδυναμίες της Ευρωζώνης και οι θεσμικές ελλείψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι να κάνω για να μη με τσιμπάνε τα κουνούπια;


τσιμπάνε τα κουνούπια

Τι μπορούμε να κάνουμε, είτε στο σπίτι είτε στην ύπαιθρο ώστε να μην μας τσιμπάνε τα κουνούπια;! Δείτε τις αιτίες και τρόπους αποφυγής των τσιμπημάτων!


Πολλές φορές είναι δύσκολα τα πράγματα όταν μας τσιμπάνε τα κουνούπια, ή όταν έστω έχουμε στο μυαλό μας την απειλή! 

Γι’ αυτό λοιπόν ετοιμασαμε εδώ στο coolweb.gr έναν πλήρη και συνοπτικό οδηγό με το τι προκαλεί τα κουνούπια στο να μας τσιμπήσουνε και τι να κάνετε ώστε να τα αποφύγετε, όσο γίνεται τουλάχιστον! 

Αύξηση του κατωτάτου μισθού ζήτησε η ΓΣΕΒΕΕ



Επιστροφή στα προ της κρίσης επίπεδα των μισθών και πάγωμα για τρία χρόνια θα προτείνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης στο διάλογο με την ΓΣΕΕ για το ύψος του κατώτατου μισθού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κορκίδης πρότεινε ο κατώτατος μισθός να αυξηθεί στα 701 ευρώ από τα 586 που είναι σήμερα και εισηγήθηκε ο ανασχεδιασμός των εργασιακών σχέσεων να γίνει σε λευκό χαρτί και εφ’ όλης της ύλης, κρατώντας όλα τα θετικά και διορθώνοντας τις υπερβολές του παρελθόντος.

Καθηλωμένη Αριστερά - Προγραμματικές συμπληγάδες του ΣΥΡΙΖΑ


του Γιάννη Αναστασάκου

Δεν κέντησε στις προγραμματικές δηλώσεις ο Α. Τσίπρας. Κι όσο οι εκφράσεις του επαναλαμβάνονται, αποκτώντας χαρακτήρα στερεοτύπων, τόσο και το ενδιαφέρον μειώνεται.

Τελικά αν αφαιρέσει κανείς την αντίθεση στο μνημόνιο, τι κομίζει στην σκέψη της αριστεράς και στην αλλαγή του πολιτικού λόγου ο ΣΥΡΙΖΑ; Οι προγραμματικές αντιρρήσεις δεν πρόσθεσαν στοιχεία απάντησης στο ερώτημα.
Ο κ. Τσίπρας έμοιαζε παγιδευμένος ανάμεσα στην τεχνοκρατική επάρκεια του κ. Στουρνάρα και στην λαϊκιστική αμετροέπεια του κ. Μιχαλολιάκου.

Σαν σήμερα 10 Ιουλίου


Γεγονότα
988: Ιδρύεται η πόλη του Δουβλίνου στις όχθες του ποταμού Λίφι.
1774: Η τσαρική Ρωσία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπογράφουν τη συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή, που προβλέπει -μεταξύ άλλων- ελεύθερη ανά τη Μεσόγειο ναυσιπλοΐα για τους Ρώσους. Τη συνθήκη αυτή εκμεταλλεύτηκαν οι Έλληνες, που ανέπτυξαν τη ναυτιλία τους, κατασκευάζοντας σύγχρονα πλοία, στα οποία ύψωσαν τη ρωσική σημαία.

Σε επιφυλακή για νέα κρούσματα ελονοσίας - Οι περιοχές κινδύνου


Το παράσιτο μεταδίδεται από κουνούπια του γένους Anopheles, τα οποία γεννούς αβγά σε στάσιμα νερά

Έλεγχους σε κατοίκους του Μαραθώνα πραγματοποιεί προληπτικά το ΚΕΕΛΠΝΟ, έπειτα από την εμφάνιση κρούσματος ελονοσίας στην περιοχή, και παραμένει σε επιφυλακή για επανεμφάνιση της νόσου σε άλλες περιοχές «υψηλού κινδύνου». Φορείς της παρασιτικής ασθένειας είναι τα κουνούπια, στα οποία αποδίδεται και το πρώτο φετινό κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά στους πολίτες να μην αφήνουν στάσιμα νερά όπου πολλαπλασιάζονται τα κουνούπια και να χρησιμοποιούν σήτες και εντομοαπωθητικά.

Η ελονοσία εκριζώθηκε από την Ελλάδα το 1974. Από τότε και μέχρι το 2011 καταγράφονταν στην Ελλάδα περίπου 30-50 κρούσματα ετησίως, τα οποία όμως αφορούσαν άτομα που είχαν ταξιδέψει σε χώρες που ενδημεί η νόσος.

Οι Ευρωπαίοι "φοβούνται" το Ίντερνετ



Μια νέα έρευνα του ευρωβαρομέτρου δείχνει ότι οι χρήστες του Διαδικτύου στην Ευρώπη ανησυχούν πολύ για την ασφάλεια σε αυτό. Το 89% αποφεύγει να αποκαλύπτει προσωπικά δεδομένα στο Διαδίκτυο και το 74% συμφωνεί ότι ο κίνδυνος να πέσει κανείς θύμα του ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει αυξηθεί από τον προηγούμενο χρόνο.

Επίσης το 12% των χρηστών του Διαδικτύου σε όλη την ΕΕ έχει ήδη πέσει θύμα ηλεκτρονικής απάτης και 8% έχουν πέσει θύμα αντιποίησης ταυτότητας. Παρ' όλ' αυτά και όπως προκύπτει από την έρευνα, το 53% των χρηστών δεν έχει αλλάξει κανέναν από τους κωδικούς πρόσβασής τους στο Διαδίκτυο τον περασμένο χρόνο.

Εξελικτική η τρέλα των σκύλων για τα κόκαλα Το «υπερσαρκοβόρο» παρελθόν τους τούς οδήγησε στην αγαπημένη τους ασχολία


Εξελικτική η τρέλα των σκύλων για τα κόκαλα

Οσοι έχουν σκύλο, ξέρουν καλά πως η αγάπη του κατοικίδιού τους για τα κόκαλα και άλλα σκληρά αντικείμενα είναι μεγάλη. Αργά ή γρήγορα ανακαλύπτουν διάφορα «δωράκια» στην κουζίνα, στο σαλόνι ή ακόμη και φυτεμένα στις γλάστρες. 

Τον λόγο για τον οποίο τα χαριτωμένα τετράποδα λατρεύουν το «ροκάνισμα» των κοκάλων (και άλλων αντικειμένων) μελέτησαν οι ειδικοί του Εθνικού Πανεπιστημίου της Κολομβίας και διαπίστωσαν ότι τελικά έχει τις ρίζες του στην εξελικτική ιστορία του είδους.

Πούλησε τη συλλογή με τα videogames του, 1 εκατ. ευρώ!


Ένας χρήστης έβαλε στο eBay τη συλλογή με τα videogames του και τελικά τα πούλησε 999.999,99 ευρώ.

Τα χιλιάδες παιχνίδια που είχε μαζέψει ο χρήστης ήταν για συνολικά 22 κονσόλες  και πολλά από τα οποία μάλιστα ήταν σε κλειστή συσκευασία.
 
Ανάμεσα στα παιχνίδια βρίσκονται φυσικά και πολλοί τίτλοι για κονσόλες της Sega, Nintendo αλλά και για PC.
 
Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις πλατφόρμες και τον αριθμό των τίτλων που περιλαμβάνει η συλλογή που πουλήθηκε για 1 εκατ. ευρώ στο eBay:

Η τεχνολογία υπέρ της ανεξάρτητης διαβίωσης ηλικιωμένων



Τεχνολογίες που ανιχνεύουν την κίνηση ενός ανθρώπου μέσα σε έναν σκοτεινό χώρο, ενεργοποιούν ή απενεργοποιούν τον φωτισμό του δωματίου για ασθενείς με Alzheimer, έπιπλα κουζίνας με ελεύθερο χώρο, είναι μερικά από τα παραδείγματα δράσεων του έργου “Innovage”.

Το Innovate υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg IVC, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Τέτοιες δράσεις και καλές πρακτικές έχουν στόχο την υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών για την εξυπηρέτηση ηλικιωμένων ατόμων που είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω ασθενειών, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητας» εξηγεί στο ΑΜΠΕ οΚωνσταντίνος Μιχαηλίδης, προϊστάμενος του τμήματος ευρωπαϊκών προγραμμάτων στοΠεριφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας.

Σηκωθείτε από τον καναπέ για να κερδίσετε χρόνια ζωής! Εάν οι ώρες του καθισιού μειώνονταν σε τρεις ημερησίως το προσδόκιμο θα αυξανόταν κατά δύο χρόνια


Σηκωθείτε από τον καναπέ για να κερδίσετε χρόνια ζωής!
Σηκωθείτε από τον καναπέ για να ζήσετε περισσότερο! Το μήνυμα αυτό στέλνουν ειδικοί του Ερευνητικού Βιοϊατρικού Κέντρου Πένινγκτον στη Λουιζιάνα μέσω δημοσίευσής τους στην επιθεώρηση «British Medical Journal».
Κέρδος σε χρόνια ζωής
Οι ερευνητές είδαν μετά από ανάλυση στοιχείων πέντε διαφορετικών πληθυσμιακών μελετών που περιελάμβαναν συνολικά σχεδόν 167.000 άτομα ότι εάν ο καθένας μείωνε τις ώρες που περνά καθιστός σε μόλις τρεις ημερησίως θα μπορούσε να προσθέσει δύο επιπλέον έτη στο προσδόκιμο ζωής του. Σε ό,τι αφορούσε συγκεκριμένα τις ώρες μπροστά στην τηλεόραση, εάν, σύμφωνα με τη μελέτη, ένα άτομο μείωνε την τηλεθέαση σε λιγότερες από δυο ώρες ημερησίως, το κέρδος σε ό,τι αφορά το προσδόκιμο ζωής του θα ήταν 1,4 χρόνια.

2,5 δισ. ευρώ ενισχύσεις για τους αγρότες


Ποσό 2,5 δισ. ευρώ για τον αγροτικό κλάδο μέχρι το τέλος του έτους υποσχέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης, ο οποίος, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, παρουσίασε τις προτεραιότητες της αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

Πιο συγκεκριμένα, έχει ήδη συμφωνηθεί με το υπουργείο Οικονομικών ώστε μέχρι το τέλος του έτους να εκταμιευθεί για τον αγροτικό κλάδο συνολικό ποσό που φθάνει τα 2,5 δισ. ευρώ. Ηδη έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες να πληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι τόσο η «εξισωτική των κτηνοτρόφων» όσο και η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου. Επιπλέον, τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Οκτωβρίου θα δοθεί η προκαταβολή (το 50%) της ενίσχυσης ύψους 1,1 δισ. ευρώ και τις πρώτες δύο εβδομάδες του Δεκεμβρίου το υπόλοιπο 50%, δηλαδή ακόμη 1,1 δισ. Ευρώ.

«Είχαμε βρει εξωγήινους»



«Φορούσαν κάποιο μεταλλικό ύφασμα πολύ λεπτής υφής. Κάθε σώμα ήταν τυλιγμένο με τρόπο, ο οποίος μοιάζει με στολές ασφαλείας τις οποίες χρησιμοποιούν οι πιλότοι» φαίνεται να υποστήριζε, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950, κάποιος ερευνητής της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, σχετικώς με τους «ιπτάμενους δίσκους» τους οποίους είχαν παρατηρήσει κάτοικοι του Νέου Μεξικού στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Σε υπόμνημα προς τον διοικητή του FBI, το οποίο η αμερικανική υπηρεσία έχει παρουσιάσει ηλεκτρονικώς, ο ειδικός πράκτορας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το γραφείο της Ουάσιγκτον, παρατηρεί εκείνος ο ερευνητής της πολεμικής αεροπορίας είχε μιλήσει με κάποιον άλλο ειδικό πράκτορα του FBI και του είχε πει ότι «είχαν βρεθεί τρις λεγόμενοι ιπτάμενοι δίσκοι στο Νέο Μεξικό».

Ροζ λίμνη βαμμένη από βακτήρια



Μετά τη «Γαλάζια Λίμνη», τον επίγειο παράδεισο της γνωστής ταινίας του ’80, άλλη μια λίμνη τραβά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της.

Ο λόγος για τη ροζ λίμνη «Retba» στη Σενεγάλη, η οποία ομολογουμένως θυμίζει μιλκ σέικ φράουλας.

Η λίμνη απέκτησε το μοναδικό της χρώμα από τα υψηλά επίπεδα αλατιού (40%) και τις μεγάλες συγκεντρώσεις του βακτηρίου «Dunaliella salina» στο νερό.

Οι 7 μέρες του καύσωνα


Οι 7 μέρες του καύσωνα
Τα 40άρια θα μας επισκεφθούν από σήμερα έως και την Πέμπτη. Μικρό διάλειμμα Παρασκευή και Σάββατο, με τις υψηλές θερμοκρασίες να επανέρχονται Κυριακή και Δευτέρα συνοδευόμενες από άπνοια και υγρασία
Η ζέστη των τελευταίων ημερών δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τα προεόρτια του καύσωνα μακράς διαρκείας που αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο και να διαρκέσει έως και την επόμενη Δευτέρα.
Αρχής γενομένης από σήμερα, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα προσεγγίσουν τα επίπεδα των 40 βαθμών Κελσίου κυρίως σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας όπως η Αττική, η Βοιωτία, η Θεσσαλία και η Ανατολική Πελοπόννησος.

Σε κατασχέσεις περιουσιών μαφιόζων προχώρησε η ιταλική αστυνομία,Ύψους ενός δισ. ευρώ


Φωτογραφία αρχείου

Σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων μελών του οργανωμένου εγκλήματος αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ προχώρησαν Ιταλοί καραμπινιέροι και η οικονομική αστυνομία στις πόλεις Μεσίνα, Νάπολη και Καταντζάρο της Κάτω Ιταλίας.
Στην Μεσίνα της Σικελίας οι καραμπινιέροι κατέσχεσαν εμπορικές εταιρίες, γεωργικές εκτάσεις, αυτοκίνητα και ιδιωτικές κατοικίες που ανήκαν σε επιχειρηματία, ο οποίος θεωρείται άμεσος εκφραστής μαφιόζικων συμφερόντων.

Ρωσικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται στη Συρία


Ρώσος ναύτης σε πολεμικό πλοίο

Μοίρα ρωσικών πολεμικών πλοίων ξεκίνησε σήμερα Τρίτη από το Μπάρεντσεβο με κατεύθυνση τη Μεσόγειο, με στόχο να καταπλεύσoυν στο συριακό λιμάνι της Ταρσού.

Τις συριακές ακτές για ανανέωση των αποθεμάτων καυσίμων, νερού και τροφίμων θα προσεγγίσουν και το ανθυποβρυχιακό πλοίο «Ναύαρχος Τσαμπανένκο», τρία μεγάλα αποβατικά πλοία, στα οποία επιβαίνουν τμήματα πεζοναυτών, το συνοδευτικό πλοίο φρούρησης του Στόλου της Βαλτικής θάλασσας «Γιαροσλάφ Μούντρι» και αρκετά σκάφη του βοηθητικού στόλου.

Ο Μίκυ Μάους και ο Γουίνι... χόρεψαν για πρώτη φορά στη Βόρεια Κορέα


O νέος ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολουθεί την παράσταση

Ήταν το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, όταν οι κάτοικοι της Βόρειας Κορέας είδαν για πρώτη φορά τον Μίκυ Μάους, την Μίνι, τον Γουίνι και τους άλλους ήρωες της Disney στην κρατική τηλεόραση.

Όλοι οι αγαπημένοι παιδικοί ήρωες έκαναν... παρέλαση για χάρη του νέου ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, με φόντο γιγαντοοθόνες που έπαιζαν αποσπάσματα από τη Χιονάτη και την Ωραία και το Τέρας.

Πόλεμο κατά των περιττών κιλών κήρυξε η Τουρκία



Εκστρατεία κατά του πάχους κήρυξε η Τουρκία, καθώς το 35% του πληθυσμού εμφανίζεται υπέρβαρο, ενώ αυξάνονται οι ασθένειες που συνδέονται με τα επιπλέον κιλά. 

'Ενας στους τρεις Τούρκους είναι παχύσαρκος, μια αναλογία η οποία είναι μεγαλύτερη στις γυναίκες απ΄ό,τι στους άνδρες, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Υγείας της Τουρκίας.
 
«Το 35% του πληθυσμού είναι παχύσαρκοι», δήλωσε στα τέλη Ιουνίου ο υπουργός Υγείας Ρετζέπ Ακντάγκ, κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου για το πρόβλημα αυτό της δημόσιας υγείας. 

Άρης και δεν είναι καλά!

Το θερμόμετρο «χτυπούσε κόκκινο», αλλά ο κόσμος του Άρη είχε μεγαλύτερη φλόγα μέσα του και έδωσε δυναμικό «παρών» στο «Κλεάνθης Βικελίδης»! Με ασταμάτητο τραγούδι -και με ένα νέο σύνθημα, μεταξύ άλλων- οι οπαδοί της ομάδας δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Ο λαός του Άρη έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει από καύσωνες και έδωσε πάλι τον καλύτερο εαυτό του, αποσπώντας το χειροκρότημα των παικτών του Μάκη Κατσαβάκη. Σε κάποιες στιγμές, όμως, χρειάστηκαν και ένα

"Σαχάρα" η Ελλάδα σε 10 χρόνια



Πολλά είναι τα σενάρια που ακούγονται κατά καιρούς για "ερημοποίηση" πολλών περιοχών του πλανήτη όπως και της Ελλάδας. Πόσα από αυτά όμως είναι αληθινά; Πόσο κοντά βρισκόμαστε στο ενδεχόμενο "ερημοποίησης" της χώρας μας; Τις απαντήσεις δίνει στο metrogreece.gr η μετεωρολόγος, Βάσω Κοτρώνη.
"Σύμφωνα με τις διεθνείς και εθνικές μελέτες που έχουν

Δελτία Τουρισμού από τον ΕΟΤ



Ενεργοποιήθηκε το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ "Τουρισμός για όλους", σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη.     
Για το έτος 2012-2013, πρόκειται να διατεθούν 81.200 ατομικά δελτία σε αντίστοιχους δικαιούχους, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 5,5 εκατ. ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί από τους τακτικούς προϋπολογισμούς του ΕΟΤ για το 2012-2013.  
Το πρόγραμμα ξεκινά τον Αύγουστο και σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΕΟΤ, συμμετέχουν σε αυτό,  ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων,

Πορεία ανασύστασης Στη συγκρότηση πέντε οργάνων θα προχωρήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος



Τη συγκρότηση πέντε νέων οργάνων σχεδιάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος το δεκαπενθήμερο που ακολουθεί αναμένεται να υλοποιήσει τα επόμενα βήματα στην πορεία ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα για την Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, την Οργανωτική Γραμματεία, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΤΑΜΕ, το επιστημονικό Συμβούλιο του ΙΣΤΑΜΕ και επίσης τη Γραμματεία των Τομέων του ΠΑΣΟΚ, όργανα που θα λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία.

Ζευγάρι πιάστηκε στα χέρια στη βάπτιση του παιδιού του για το... όνομα!



Τη χαρά που φέρνουν τα «γεννητούρια» στα ζευγάρια, συνήθως διαδέχεται η διαφωνία για το... όνομα! Πόσο μάλλον όταν οι γονείς βρίσκονται σε διάσταση, όπως δηλαδή συνέβη και με το ζευγάρι από την Αιγιάλεια! Βέβαια, αυτοί, όπως αποδείχτηκε, έφθασαν στην εκκλησία χωρίς να έχουν λύσει το θέμα, με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της βάπτισης να πέσει... ξύλο!

Σύμφωνα με το thebest.gr, το περιστατικό συνέβη πριν περίπου δύο εβδομάδες σε παραλιακό δήμο της Αιγιαλείας.

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για κατοχή μεγάλης ποσότητας κάνναβης


Στη σύλληψη ενός 41χρονου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ποσότητα κάνναβης άνω των 60 κιλών, προχώρησαν τη Δευτέρα οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 41χρονος συνελήφθη σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στο 12ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης-Εδέσσης.
Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε φορτηγό ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

«Μεγάλο λάθος η παραίτηση Νικολόπουλου»



«Για λόγους που ουσιαστικά και σε μένα είναι ακατανόητοι επέλεξε ίσως την πιο ακατάλληλη στιγμή για να παραιτηθεί από μια προσπάθεια για την οποία είχε προετοιμαστεί επί δυο χρόνια. Με πολύ εκτίμηση και σεβασμό για το πρόσωπο του Νίκου Νικολόπουλου έχω να πω ότι μάλλον έκανε ένα μεγάλο λάθος» δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας.

Όργια στα ολυμπιακά χωριά!


Όργια στα ολυμπιακά χωριά!
Πληθώρα αντιδράσεων αναμένεται να προκαλέσει το βιβλίο Βρετανού αθλητή, μέλους της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας, με τίτλο «The Secret Olympian», (Ο Μυστικός Ολυμπιονίκης), μόλις λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη της Ολυμπιάδας στο Λονδίνο.

Το βιβλίο υπογράφεται από έναν αθλητή που φέρει, για ευνόητους λόγους, το ψευδώνυμο «Anon». Ο αθλητής, ο οποίος συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και του Σίδνεϊ το 2000, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τι είδαν τα μάτια του και τι άκουσαν τα αυτιά του καθ' όλη τη διάρκεια των Αγώνων.

Το όραμα της μεγάλης Αλβανίας ως φυσικής Αλβανίας



Την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας ως φυσική Αλβανία, αναπτύσσει από χθες στα Τίρανα η διήμερη διεθνή συνδιάσκεψη, «Οι γείτονες της Αλβανίας». Την συνδιάσκεψη οργανώνει το Πρόγραμμα για την οικοδόμηση της ειρήνης και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πανεπιστημίου της Κολούμπια και το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS) στην Ουάσιγκτον σε συνεργασία με το Δήμο Τιράνων και Ίδρυμα Αδερφοί Ροκφέλερ. 

Μιλώντας χθες στην εκδήλωση ο Αλβανός Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσια, κάλεσε τους γείτονες της χώρας του να απαλλαγούν «από τις παλιές αντιαλαβνικές, ρατσιστικές και ξενόφοβες θεωρίες». Είπε ακόμα, ότι στα εκατοντάχρονα ίδρυσης του αλβανικού κράτους οι Αλβανοί είναι ελεύθεροι, παντού όπου βρίσκονται. «Αλλά αποτελούν ένας χωρισμένο έθνος που πρέπει να εργαστούν με ένταση για να ξεπεράσουν τους χωρισμούς τους», επισήμανε. 

Το πρωί αστυνομικός το βράδυ τραβεστί!


Σοκ έχει προκαλέσει στην Τουρκία η είδηση ότι αστυνομικός μεταμφιεζόταν γυναίκα τα βράδια και ικανοποίησε τις αρρωστημένες ορέξεις των πελατών…

Ο αστυνομικός-τραβεστί πιάστηκε επ’ αυτοφώρω, καθώς μετά από πληροφορίες, συνάδελφός του έκλεισε ραντεβού σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης και τον εντόπισε.

Εφοριακοί καταδικάστηκαν σε 70 χρόνια αλλά τους άφησαν ελεύθερους!


Εφοριακοί καταδικάστηκαν σε 70 χρόνια αλλά τους άφησαν ελεύθερους!
Σε 70 χρόνια κάθειρξης καταδίκασε το Ε’ Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων τους επτά εφοριακούς που πλούτισαν σε βάρος του δημοσίου. Οι επτά πρώην αλλά και νυν εφοριακοί, εκ των οποίων οι 4 διευθυντές εφοριών, κρίθηκαν ένοχοι για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, καθώς φέρονται ότι προκάλεσαν στο δημόσιο ζημιά που άγγιζε τα 28 εκατ. ευρώ, αλλά τους άφησαν ελεύθερους!
Συγκεκριμένα το δικαστήριο, μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης, τους άφησε ελεύθερους, αφού έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους.

Ξεχωριστό... ραβασάκι το χαράτσι – Αποσυνδέεται από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ



Άργησε αλλά δε μας... ξέχασε το τέλος ακινήτων. Θα το πληρώσουμε, έστω και σε πέντε διμηνιαίες δόσεις. Η λυπητερή είναι καθ’ οδόν!


Στην αποσύνδεση του τέλους ακινήτων από την εξόφληση του ηλεκτρικού ρεύματος αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Στα σενάρια που εξετάζονται από το υπουργείο, σχετικά με την πληρωμή του τέλους ακινήτων για το 2012, είναι να αποσταλεί μεν από τη ΔΕΗ αλλά σε ξεχωριστό λογαριασμό από αυτόν του ρεύματος. 

To CERN για… αρχάριους



του Δημήτρη Γεωργιακώδη (*) 
To CERN (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών) είναι το μεγαλύτερο πειραματικό κέντρο ερευνών σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο. Βρίσκεται δυτικά της Γενεύης, στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας.  Το CERN δημιουργήθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας το 1954 από 12 ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και ήταν ένας από τους πρώτους οργανισμούς που θα προωθούσαν την διευρωπαϊκή ένωση και συνεργασία. 


Υφυπουργός Οικονομικών: "Ξεχάστε τις άδειες το καλοκαίρι"


Υφυπουργός Οικονομικών: "Ξεχάστε τις άδειες το καλοκαίρι"
Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, μιλώντας στους προϊσταμένους των 30 μεγάλων ΔΟΥ και Τελωνείων της χώρας τους έστειλε σαφές μήνυμα:
"Ξεχάστε τις άδειες το καλοκαίρι".
"Ξεχάστε τις άδειες το καλοκαίρι, γιατί αλλιώς θα βρεθούμε όλοι σε άδεια διαρκείας από τον Δεκέμβριο"
Ο κ. Μαυραγάνης κατά την πρώτη συνάντηση γνωριμίας που είχε με τους Εφόρους, ζήτησε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, αλλά και να υπάρχει μηδενική ανοχή σε όσους εφοριακούς δεν ακολουθούν τον νόμο κατά γράμμα.

Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία - Έρχεται ο γάλλος υπ.Οικονομικών στην Αθήνα



Η πρόσκληση έγινε χθες από από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και έγινε άμεσα αποδεκτή από τον Γάλλο ομόλογό του.


Ο κ. Πιερ Μοσκοβισί αποδέχθηκε την πρόσκληση και αναμένεται στην Αθήνα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Και μπορεί ημερομηνία να μην έχει οριστεί αλλά δεν αποκλείεται να τον δούμε να είναι στην χώρα μας την ίδια περίοδο με την παρουσία της τρόικας στην Αθήνα.

Εργαστήρι παραγωγής ιδεών στην Ελλάδα


Στη δημιουργική Ελλάδα είναι αφιερωμένη η σημερινή επισκόπηση. Ένα εκτενές άρθρο του Spiegel για μια πρωτοβουλία να δημιουργηθεί ένα εργαστήρι ιδέων στην Ελλάδα και ένα παρόμοιο δημοσίευμα των FTD.
«Το αντίδοτο» επιγράφει το Spiegel εκτενές άρθρο του, το οποίο αναφέρεται στην ιδέα του διαφημιστή Πέτρου Οικονομίδη να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο ιδεών στο παλιό αεροδρόμιο της Αθήνας. «Εκεί νέοι άνθρωποι θα εργάζονται για τη σωτηρία της πατρίδας τους και για τη δημιουργία μιας νέας εικόνας».

Η ΕΕ θα επιβιώσει μόνο αν ενωθεί


Ως το 2015 η διαδικασία πολιτικής ένωσης της ΕΕ θα έχει αποφέρει καρπούς, πιστεύει η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ μιλώντας στην DW. Το πρότυπο για την επίτροπο Δικαιοσύνης είναι οι ΗΠΑ.
Η ευρωκρίση έχει ίσως τελικά κάποιο θετικό στοιχείο. «Η διαδικασία της πολιτικής ένωσης της Ευρώπης επιταχύνεται» λέει σε συνέντευξή της στην DW η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ:

Στα ύψη το θερμόμετρο για τα εργασιακά



Ξεκινά εκ νέου σήμερα ο διάλογος του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με τους κοινωνικούς εταίρους για τους μισθούς και τις συμβάσεις, εν μέσω αναταράξεων στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με την τρόικα να έχει βάλει στο μικροσκόπιο τα στοιχεία για την πορεία υλοποίησης των μέτρων σε εργασιακά και ασφαλιστικό και τα συνδικάτα να δηλώνουν ανυποχώρητα, ζητώντας να υλοποιηθούν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις. 

Η προσπάθεια συνεννόησης ξεκινά στον απόηχο της χθεσινής παραίτησης του υφυπουργού Εργασίας, Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος επισήμανε ότι η μοναδική αιτία που τον οδήγησε στην απόφαση αυτή, ήταν η διαφαινόμενη αδυναμία επαναδιαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές για την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων στα εργασιακά, το ασφαλιστικό και την πρόνοια που επέφεραν τα εφαρμοζόμενα μέτρα. 

Σκληρό τεστ Στουρνάρα στο Eurogroup


Σκληρό τεστ Στουρνάρα στο Eurogroup

Η επιμήκυνση του προγράμματος για την διάσωση των ισπανικών τραπεζών βρίσκεται στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες, που συνεχίζεται μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας. Σε δεύτερο πλάνο, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης «βλέπουν» την ελληνική κρίση,  με τον Γιάννη Στουρνάρα να δίνει σκληρό τεστ στην πρεμιέρα του ως «τσάρος» της οικονομίας μας.

Κατά την προσέλευσή τους στη συνεδρίαση, οι υπουργοί Οικονομικών θέλησαν να κρατήσουν χαμηλά τον πήχη για τυχόν σημαντικές αποφάσεις. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Βόλφγκανγκ  Σόιμπλε, ότι το Eurogroup θα λάβει τις εκθέσεις της τρόικας για την Ελλάδα και την Κύπρο, ωστόσο, «δεν νομίζω ότι θα λάβουμε καμία απόφαση σήμερα, αλλά κανείς δεν περίμενε κάτι τέτοιο».

ΣΥΡΙΖΑ: Πανελλαδική καμπάνια για εγγραφή μελών



Την έναρξη της πανελλαδικής καμπάνιας εγγραφής μελών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που αποτελεί το πρώτο βήμα στην πορεία προς τη μετεξέλιξή του σε ενιαίο πολιτικό φορέα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΟ της παράταξης Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Σταθμοί σε αυτή την πορεία είναι η πανελλαδική συνδιάσκεψη του φθινοπώρου και το ιδρυτικό συνέδριο την άνοιξη. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή κριτική προς την κυβέρνηση, ιδιαίτερα για το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων. 

"Να ξεχάσει το Νικολόπουλο θέλει η κυβέρνηση"


"Να ξεχάσει το Νικολόπουλο θέλει η κυβέρνηση"   Θέλουμε μαχητές και όχι λιποτάκτες το μήνυμα του Μαξίμου
«Τα δύσκολα είναι μπροστά. Είμαστε σε πόλεμο και χρειάζονται μαχητές και όχι…λιποτάκτες. Οι λαϊκιστές ας καθίσουν στην άκρη». Με αυτή τη βαριά έκφραση κεντρικό κυβερνητικό στέλεχος έδινε το στίγμα της επόμενης ημέρας από την παραίτηση του κ. Ν. Νικολόπουλου από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας, σύμφωνα με δημοσίευμα από το tovima.gr.

Όπως αναφέρεται "κυρίαρχη είναι η άποψη εντός του υπουργικού συμβουλίου, ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολυτέλεια να αντιμετωπίζει συχνά κρίσεις, που αποσυντονίζουν το κυβερνητικό σχήμα και στέλνουν λάθος μηνύματα, τόσο εντός, όσο και εκτός χώρας.

Απαισιόδοξοι οι Αυστριακοί για το μέλλον του ευρώ


Σίγουρο ότι μετά από δέκα χρόνια δεν θα υπάρχει το κοινό νόμισμα δηλώνει το 38% των Αυστριακών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της αυστριακής εφημερίδας «Der Standard». Αντίθετα, το 52% των Αυστριακών πιστεύει ότι θα κάνει ακόμη τις συναλλαγές του σε ευρώ.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο οι δύο στους τρεις Αυστριακούς θεωρούσαν πως ακόμη και μετά από δέκα χρόνια το ευρώ  θα υπάρχει ως μέσο πληρωμών.

Ζημία άνω των 3 εκατ. ευρώ από απάτη σε βάρος του ΙΚΑ


Για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς επίσης και για πλαστογραφία και απάτη σε βάρος του ΙΚΑ κατηγορούνται δύο Έλληνες 61 και 56 ετών και ένας 41χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές.
Η υπόθεση αφορά περιστατικά ηλεκτρονικής υποβολής ψευδών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων, με τη συνολική ζημία για το Ίδρυμα να ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ.
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από σχετικές καταγγελίες της διοίκησης του Ιδρύματος, σύμφωνα με τις οποίες άγνωστα άτομα με τη χρήση συνολικά 47 ηλεκτρονικών ιχνών, είχαν υποβάλλει μέσω διαδικτύου, ψευδείς Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις.

Στο τραπέζι οι προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά



H προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς θα είναι το κύριο θέμα συζήτησης του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου και του υφυπουργού Θ. Παπαθεοδώρου με τους 13 περιφερειάρχες εκπαίδευσης, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι.

Αμέσως μετά, ο υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί και με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν επαφές και με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Παίζουν με τους... διακόπτες και τα νεύρα των πολιτών – Ο Φωτόπουλος απειλεί με μπλακ άουτ εν μέσω καύσωνα και λέει «τσάμπα μάγκα» τον πρωθυπουργό



Ο Φωτόπουλος απειλεί με μπλακ άουτ εν μέσω καύσωνα και λέει «τσάμπα μάγκα» τον πρωθυπουργό. «Πόλεμος» για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ - Απειλεί πως θα αφήσει τη χώρα στο σκοτάδι η ΓΕΝΟΠ αν πουληθεί η επιχείρηση - «Η απεργία είναι συνταγματικό μας δικαίωμα – Δε θα φταίμε για ό,τι συμβεί» δηλώνει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ - Καλεί τον πρωθυπουργό να αποδείξει ότι αν η ΔΕΗ αποκρατικοποιηθεί, οι πολίτες θα πληρώνουν φθηνότερο ρεύμα


Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους συνδικαλιστές τς ΔΕΗ με αφορμή τις ιδιωτικοποιήσεις που ζητά επιτακτικά η τρόικα και τα σχέδια πώλησης της επιχείρησης.