Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ολα περί πάρτης και όχι περί πατρίδος...

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

Χθες είχαμε 11/11/11. Θα έχουμε ξανά σε 100 χρόνια από τώρα, πρώτα ο Θεός, διότι δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει χώρα - μη σου πω και πλανήτης. Ναι το ξέρω, εφιαλτικά ακούγονται αυτά, αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις, κρατάω μια πισινή, διότι εγώ κι εσείς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν θα είμαστε εδώ τότε που θα ξαναγίνει 11/11/11. Ευελπιστούμε όμως ότι θα υπάρχει Ελλάδα. Θα μου πεις τώρα, άμα φύγω εγώ από εδώ και οδεύσω «ένθα απέδρα οδύνη, λύπη και στεναγμός», με νοιάζει τι θα γίνει πίσω; Εσένα μπορεί όχι, αλλά εμένα με νοιάζει. Γιατί άλλοι την άφησαν αυτή την

Πάγκαλος: Η πρόταση για δημοψήφισμα ήταν λάθος


Πάγκαλος: Η πρόταση για δημοψήφισμα ήταν λάθος Λάθος για δύο λόγους χαρακτήρισε την πρόταση για δημοψήφισμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, με δηλώσεις του στην ΝΕΤ.

Οπως επεσήμανε ο κ.Πάγκαλος, ο πρώτος λόγος είναι ότι το ερώτημα ήταν δύσκολο. "Τι να ρωτήσεις το λαό; Αν πρέπει να εφαρμοστεί το PSI;", ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι τα δημοψηφίσματα πρέπει να θέτουν απλά

Γάλλοι Σοσιαλιστές κατά Καρατζαφέρη

Γάλλοι Σοσιαλιστές κατά Καρατζαφέρη«Σοκ» στο Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα προκάλεσε η είσοδος του ΛΑΟΣ στη μεταβατική κυβέρνηση.

«Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συνεχάρη την κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου, οι Γάλλοι σοσιαλιστές αρνούνται να το κάνουν» αναφέρει η ανακοίνωση του Γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος.

Bild: «Tην Ελλάδα κυβερνούν τώρα αυτοί που μισούν τους Εβραίους»



 
  
Bild: «Tην Ελλάδα κυβερνούν τώρα αυτοί που μισούν τους Εβραίους»
Στη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην ελληνική κυβέρνηση συνεργασίας στέκεται η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία αναφέρει ότι το Κεντρικό Συμβούλιο Εβραίων της Γερμανίας άσκησε κριτική στη συμμετοχή των βουλευτών του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

AΠΩΛΕΙΕΣ 40-45 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

Απώλειες 40 έως 45 δισεκατομμύρια εύρο εκτιμάται ότι θα υποστούν οι ελληνικές τράπεζες από το κούρεμα των ομόλογων και την απώλεια των δανείων που θα χαρακτηριστούν ως μη εισπράξιμα. Χθες Παρασκευή ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος
Γιώργος Προβόπουλος συναντήθηκε με τους επικεφαλής των μεγάλων εμπορικών τραπεζών και συζήτησαν τις εξελίξεις, με αιχμή τη

Ο Γιόζεφ Στίγκλιτζ εκτιμά ότι η κρίση είναι εδώ για να μείνει

«Το ευρώ κινδυνεύει όσο ποτέ άλλοτε»«Το ευρώ κινδυνεύει όσο ποτέ άλλοτε


Σε ομιλία του, σε μια συνάντηση κεκλεισμένων των

Στοιχεία «σοκ» για το ελληνικό φορολογικό σύστημα


Οι Ελληνες θεωρούν ότι είναι σύνθετο, αναξιόπιστο, αναποτελεσματικό, αδιαφανές και κοινωνικά άδικο

Τη χειρότερη άποψη για το ελληνικό φορολογικό έχουν οι Ελληνες καθώς στη συντριπτική πλειοψηφία τους το θεωρούν σύνθετο, αναξιόπιστο, αναποτελεσματικό, αδιαφανές και κοινωνικά άδικο

Πώς χάνουμε το 35% του πόσιμου νερού


Ουραγός η Ελλάδα στην ορθή διαχείρισή του

Τουλάχιστον το 35% του πόσιμου νερού κατά μέσο όρο χάνεται στην Ελλάδα από τα δίκτυα ύδρευσης, κυρίως λόγω διαρροών.


Σε ορισμένες πόλεις μάλιστα το ποσοστό απώλειας λόγω κακού δικτύου αγγίζει το 60%, σύμφωνα με μελέτες που διεξάγονται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Waterloss, για τη διαχείριση απωλειών νερού
σε δίκτυα ύδρευσης (πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας MED), που υλοποιείται

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΗΣ ΝΔ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ 50 ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...

ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!
Σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας μέσα στα προσεχή 24ωρα, θα ζητήσουν σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro, πάνω από 50 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και υποστηρικτές του Α. Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπογραφές

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια σε Έδεσσα, Γιαννιτσά & Βέροια

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια σε Έδεσσα, Γιαννιτσά & ΒέροιαRoad & Safety Show 2011: Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα θα «ξεδιπλωθεί» από 18 έως και 20 Νοεμβρίου στη Βέροια, την Έδεσσα και τα Γιαννιτσά. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των δημοφιλών περιοδικών Auto Τρίτη , Moto Τρίτη και του Ινστιτούτου

Β. Γιουματζίδης: «Ανάγκη η άμεση κατασκευή του φράγματος Γραμμόσκας»

Σε συνάντηση, που  πραγματοποίησε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας, κ. Βασίλης Γιουματζίδης με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Διβάρη ενημερώθηκε για το πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2007-2013» στα μέτρα 313, 321, 322 και 323, που αφορούν το Ν. Πέλλας. Σύμφωνα με τον κ. Δίβαρη, από την έναρξη

Για 12 ημέρες κλείνουν τα Τέμπη

Για συνολικά 12 ημέρες θα κλείσουν τα Τέμπη, προκειμένου να γίνουν εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας. Διαβάστε πως θα γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων
Συγκεκριμένα, τα Τέμπη θα κλείσουν από την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου, στις 06.00 το πρωί μέχρι και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις 20.00 το βράδυ.

Θέλει να γυρίσει ο Κόκε και δεν το κρύβει!

Τον διακαή πόθο του να επιστρέψει στον Άρη εξέφρασε στους φιλάθλους των κιτρίνων ο πρώην αρχηγός της ομάδας, Σέρχιο Κόκε. Ο Κόκε αποχώρησε
από τον Άρη πριν από εφτά μήνες για να αγωνιστεί στις ΗΠΑ ενώ σε συζήτηση που είχε με οπαδούς των κιτρίνων στην προσωπική του σελίδα στο Facebook δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι θέλει σύντομα να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη.
Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο έχει το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

H κοινωνικότητα «προστάτευσε τους προγόνους μας όταν έγιναν ημερόβιοι»


H κοινωνική οργάνωση των συγγενών μας δίνει στοιχεία και για τη δική μας εξέλιξη

Γιατί είμαστε κοινωνικά όντα; Το ερώτημα απασχολεί την εξελικτική βιολογία εδώ και καιρό, χωρίς να έχει δεχθεί κάποια σαφή και «ακλόνητη» απάντηση. Τώρα επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης πιστεύουν ότι βρήκαν μια.

Υποστηρίζουν ότι η ζωή σε κοινότητες αναπτύχθηκε όταν οι πρώτοι πρόγονοί μας από… νυκτόβιοι έγιναν ημερόβιοι και αναγκάστηκαν να υιοθετήσουν την αρχή «η ισχύς εν τη ενώσει» για να προστατευθούν από τους νέους εχθρούς που είχαν να αντιμετωπίσουν στο φως της ημέρας.

Σαν Σήμερα...


12 Νοεμβρίου

Γεγονότα


333 π.Χ: Ο Μέγας Αλέξανδρος συντρίβει τους Πέρσες στην Ισσό. (Η Μάχη της Ισσού)
1824: Εμφύλιος πόλεμος στην Αρκαδία, μεταξύ κυβερνητικών (Βάσος Μαυροβουνιώτης) καιαντικυβερνητικών (Κολοκοτρωναίοι), κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων φονεύεται ο γιος του γέρου του Μοριά Πάνος Κολοκοτρώνης, σε ηλικία 26 ετών.

Καμουφλάζ του βάθους. Σε περίπτωση κινδύνου, διάφανο χταπόδι κοκκινίζει από το φόβο του



Ανάλογα με τον εχθρό που καλούνται να αντιμετωπίσουν, ορισμένα θαλάσσια μαλάκια που ζουν σε μεγάλο βάθος μπορούν να αλλάζουν καμουφλάζ και από διάφανα να γίνονται σκούρα κόκκινα.

Ερευνητές του αμερικανικού Πανεπιστημίου Duke μελέτησαν ένα χταπόδι (Japetella heathi) και ένα καλαμάρι (Onychoteuthis banksii) που εφαρμόζουν αυτή την τακτική.

Το μικρότερο "αυτοκίνητο" στον κόσμο!



Ολλανδοί και Ελβετοί επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν το μικρότερο ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο. Πρόκειται για ένα μόριο όπου έχουν προσαρτηθεί τέσσερις «ρόδες», το οποίο έχει μήκος ένα νανόμετρο, δηλαδή ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου (60.000 φορές μικρότερο από μια ανθρώπινη τρίχα) και το οποίο κινείται υπό την ώθηση ηλεκτρονίων.

Κάθε «ρόδα» (ρότορας) του νανο-αυτοκινήτου-μορίου, αποτελείται από λίγα μόλις άτομα και είναι προσδεμένη στο «αμάξωμα»,δηλαδή στο κυρίως μόριο, μεδιπλούς δεσμούς άνθρακα. Ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο παρέχει μέσω ηλεκτρονίων την αναγκαία ενέργεια για να κινηθεί το όχημα πάνω σε μία επιφάνεια χαλκού.

Συμβουλευτική Ομάδα για το φυσικό αέριο



Τη σύσταση Συμβουλευτικής Ομάδας για το φυσικό αέριο αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου, που συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής με αντικείμενο τις γεωτρήσεις στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Η Συμβουλευτική Ομάδα θα ενεργεί ως συμβουλευτικό Σώμα προς την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο και θα λογοδοτεί άμεσα. Αρμοδιότητά της θα είναι ο μακροπρόθεσμος στρατηγικός σχεδιασμός για θέματα εξόρυξης και διαχείρισης υδρογονανθράκων, καθώς και άμεσης διαχείρισης των πιθανών θαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου από το οικόπεδο 12.

Ικανοποιημένη η Λαγκάρντ



Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε ικανοποίηση για τη "σημαντική πρόοδο" που σημειώθηκε στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ιταλία, οι οποίες αντιμετωπίζουν κρίση χρέους, ενώ προειδοποίησε την Ιαπωνία, όπου ολοκληρώνει διήμερη επίσκεψη, ότι καμιά χώρα δεν βρίσκεται το απυρόβλητο.

"Αυτό που επιθυμούμε στο ΔΝΤ είναι μια πολιτική σταθερότητα και μια πολιτική σαφήνεια στις δύο αυτές χώρες", είπε η Λαγκάρντ μιλώντας για την Ελλάδα και την Ιταλία στους δημοσιογράφους στο Τόκιο. "Πιστεύω ότι σημαντική πρόοδος επιτεύχθηκε".

Γιατί παραιτήθηκε από βουλευτής ο Αβραμόπουλος;


Γιατί παραιτήθηκε από βουλευτής ο Αβραμόπουλος;

Γιατί παραιτήθηκε απο την βουλευτική έδρα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για να γίνει ο νέος ΥΕΘΑ;Ο ένας λόγος είναι ότι ήθελε,αλλά…βόλευε κιόλας. Διαβάστε γιατί:

Σύμφωνα με το άρθρο 23 του Συντάγματος αν κάποιο κόμμα, πλήν του κυβερνόντως, συμμετέχει στη Κυβέρνηση τότε παύει να λέγετε αντιπολιτευση (μείζωνα ή ελάσσονα). Αν λοιπόν παρέμενε βουλευτής τότε:

Τα πρώτα σημάδια της κυβέρνησης Παπαδήμου


Τα πρώτα σημάδια της κυβέρνησης Παπαδήμου

Αν και η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου διήρκεσε μόνο 30 λεπτά, οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης πήραν μία πρώτη γεύση από τον τρόπο διοίκησης του Λουκά Παπαδήμου, αμερικανικών προδιαγραφών αλλά γερμανικής νοοτροπίας. Με το γνωστό μπλοκάκι που παραπέμπει στον Κώστα Σημίτη, ζήτησε από όλους τους υπουργούς και υφυπουργούς την ατζέντα των προτεραιοτήτων και ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για το ύψος του ελλείμματος ρωτώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για το πού θα κλείσει το έλλειμμα για το 2011.

Ραγδαία επιδεινώνεται ο καιρός μέχρι τη Δευτέρα

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει το σκηνικό του καιρού, ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν και οι πρώτες νιφάδες χιονιού στα ορεινά της Θεσσαλονίκης
Ειδικότερα, κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής αναμένονται για σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ενώ δεν αποκλείεται στα ορεινά του νομού να πέσουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού.

Μία καλλιτέχνιδα πίσω από τον Λουκά Παπαδήμο



 
  
Μία καλλιτέχνιδα πίσω από τον Λουκά Παπαδήμο
«Πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα, κρύβεται πάντα μία σπουδαία γυναίκα» λέει ο θυμόσοφος λαός και το συγκεκριμένο ρητό επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο η Σάννα Ίνγκραμ - Παπαδήμα, σύζυγος του νέου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και πλέον η πρώτη κυρία της Eλλάδας.

Προσοχή! Κυκλοφορεί νέα επικίνδυνη ναρκωτική ουσία


Μία νέα ναρκωτική ουσία έκανε την εμφάνισή της στη χώρα μας... προερχόμενη από τη γειτονική Βουλγαρία, η οποία είναι δεκάδες φορές πιο ισχυρή από την μορφίνη!!.  Τη  νέα ουσία εντόπισαν οι Αστυνομικοί στην κατοχή μιας 29χρονης Βουλγάρας, η οποία συνελήφθη σε Αστυνομική έφοδο, πλησίον της Λάρισας, την ώρα που επέβαινε σε λεωφορείο

Έργα αποκατάστασης στον Πύργο Ζωγράφου Χαλκιδικής


Εργασίες αποκατάστασης ενός σημαντικού μνημείου της Χαλκιδικής, του Πύργου Ζωγράφου, που βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό... κοντά στα Νέα Μουδανιά, προγραμματίζονται από τη 10η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Η αίτηση χρηματοδότησης που κατέθεσε η 10η ΕΒΑ στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αξιολογήθηκε θετικά και

Πως βλέπουν οι Τούρκοι τον Παπαδήμο



Ο τουρκικός τύπος με ανταποκρίσεις απότην Αθήνα αναφέρεται εκτενώς στην επικείμενη ορκωμοσία της νέας ελληνικής κυβέρνησης
 Πάρτε μια καλή γευση όπου κυριαρχεί ο συσχετισμός Παπαδήμου με τον Τούρκο οικονομολόγο Κεμάλ Ντερβίς:

Πέντε κανόνες για υγιή καρδιά

Σύμφωνα με έγκυρες μελέτες, πέντε είναι οι βλαβερές συνήθειες – εχθροί που προαναγγέλλουν τον ερχομό των καρδιακών παθήσεων. To κάπνισμα, η αδράνεια – μειωμένη δραστηριότητα, τα παραπάνω κιλά, η κακή διατροφή και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Ελλάδα - Ρωσία 1-1



 
  
Ελλάδα - Ρωσία 1-1
Το αήττητο που έχει η εθνική ομάδα των ανδρών από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ο Φερνάντο Σάντος συνεχίζεται.

Για 17ο συνεχόμενο ματς η Ελλάδα αγνόησε την ήττα, αυτή την φορά με αντίπαλο τη Ρωσία. Στο πρώτο φιλικό που έδωσε η "γαλανόλευκη" ενόψει της προετοιμασίας της για τα τελικά του EURO 2012 αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τους Ρώσους, στο

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Την έντονη ανησυχία της Μόσχας εξαιτίας της παράτασης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με σημερινές δηλώσεις του, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ληφθούν μέτρα, ώστε να αποτραπεί η στασιμότητα του