Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης ανά υπουργείο


Τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου, ανά υπουργείο και με χρονοδιάγραμμα ως το τέλος Αυγούστου, θέτει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με επιστολές που έστειλε σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης....

Παρέμβαση Γ. Παπανδρέου για τα ταξί


Η θέση της κυβέρνησης είναι σταθερή στο θέμα της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί....

Financial Times: Μπροστά στη χρεοκοπία η Κύπρος


  
Financial Times: Μπροστά στη χρεοκοπία η Κύπρος
Συνδυάζοντας την είδηση της υποβάθμισης από τον οίκο Moody’s, τις δηλώσεις Αθανάσιου Ορφανίδη περί όμοιας κατάστασης με το 1974 και του αδιεξόδου στις συζητήσεις για κατάρτιση πακέτου μέτρων, η ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times αναφέρει ότι η Κύπρος βρίσκεται προ του φάσματος χρεοκοπίας.....

«Θα πάρουμε θετικό αποτέλεσμα»


«Θα πάρουμε θετικό αποτέλεσμα»Αισιόδοξος ότι ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Βαλερένγκα, στον μεταξύ τους αγώνα την Πέμπτη στη Νορβηγία, στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League, παρουσιάστηκε ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Ο Έλληνας επιθετικός «έπλεξε» παράλληλα το εγκώμιο του Λάζλο Μπόλονι, ενώ στάθηκε και στην αλλαγή της ψυχολογίας του από τη στιγμή που συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους βασικούς, αλλά και κλήθηκε στην Εθνική ομάδα. 

Τα πρώτα φιλέτα στο σφυρί



Με αεροδρόμιο, ΟΠΑΠ και Κρατικά Λαχεία αρχίζει η εκποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, η πώληση της οποίας, σύμφωνα με συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας, οφείλει να αποφέρει 50 δις ευρώ μέχρι το τέλος 2015.

Για τον λόγο αυτό, ο επικεφαλής του Ταμείου Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου, του νεοϊδρυθέντος φορέα που θα εποπτεύει τις αποκρατικοποιήσεις,  Κ. Μητρόπουλος, θα συναντηθεί την Παρασκευή με στελέχη της τρόικας, για να συζητήσουν το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ο Τσοχατζόπουλος κατά της Ελλάδας


Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ο Τσοχατζόπουλος κατά της Ελλάδας
Προσφυγή κατά της Ελλάδας για την παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος.

H Γαλλία υποκλίνεται στον Μιχάλη Κακογιάννη


Στην παρακαταθήκη που αφήνει με το έργο του ο Ελληνοκύπριος σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης, αναφέρεται σήμερα με ανακοινωθέν ο υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Φρεντερίκ Μιτεράν, αλλά και μερίδα του Τύπου.


Ο Γάλλος υπουργός εξαίρει την προσφορά του Μιχάλη Κακογιάννη, κάνοντας ειδική μνεία στα έργα του "Αλέξης Ζορμπάς" και "Ηλέκτρα".

«Ποιος άλλος από αυτόν τον υπέροχο Ελληνοκύπριο σκηνοθέτη θα μπορούσε να υλοποιήσει μια τέτοια δημιουργία που ενσαρκώνεται από άτομα-φωτιά, όπως ο Άντονι Κουίν, η Ειρήνη Παπά και η Λίλα Κέντροβα» αναρωτιέται ο Φ. Μιτεράν για τον "Ζορμπά".

Απεργούν αύριο οι οδοντίατροι της χώρας


Σε απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα προχωρούν αύριο Πέμπτη 28 Ιουλίου οι πρόεδροι των Οδοντιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας σήμερα αντιδρώντας στην «εν κρυπτώ τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία ανοίγουν διάπλατα οι “πόρτες” στα ιδιωτικά συμφέροντα, εις βάρος των οδοντιάτρων και του κοινού συμφέροντος», όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΟ, Α. Κατσίκης. 

Ποινική δίωξη σε βάρος του Γιάννη Παπαγιάννη


Ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε
βάρος του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη, ο οποίος κατηγορείται για
απειλή κατά της ζωής του διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης Χρήστου
Παναγιωτόπουλου και του γιου του.

Η δίωξη ήταν αποτέλεσμα ταυτοποίησης από την εταιρεία Google
σύμφωνα με την οποία ο δημοσιογράφος είναι ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής
του «fimotro.blogspot.com». Ο κατηγορούμενος για το αδίκημα της απειλής
παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του μονομελούς πρωτοδικείου της
Αθήνας τον Οκτώβριο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ζητά αποζημίωση για τραυματισμό στη διάρκεια του σεξ


Μία δημόσια υπάλληλος στην Αυστραλία κατέθεσε αγωγή εναντίον του εργοδότη της -δηλαδή το αυστραλιανό δημόσιο- ζητώντας αποζημίωση για τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης ενώ βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι.
Ζητά αποζημίωση για τραυματισμό στη διάρκεια του σεξ
Ο δικηγόρος της είπε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου του Σίδνεϊ ότι οι αμυχές στο πρόσωπό της ήταν το αποτέλεσμα ενός «περιστατικού της καθημερινής ζωής, που συνήθως λαμβάνει χώρα το βράδυ σε δωμάτιο ξενοδοχείου, δηλαδή μίας νόμιμης σεξουαλικής δραστηριότητας».

«Πυροβολούν τα παιδιά μου!» - «Πείτε τους να μας πάρουν τηλέφωνο!»


Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα νορβηγικής εφημερίδας, που αποκαλύπτει ένα άγνωστο μέχρι πρότινος στοιχείο από την αιματηρή επίθεση του 32χρονου μανιακού Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ στο νησί Ουτόγια, την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η νορβηγική αστυνομία επέπληξε (!) τον πατέρα δύο εφήβων που βρίσκονταν στο νησί την Παρασκευή, όταν πήρε τηλέφωνο, για να ενημερώσει για την επίθεση του Άντερς Μπέχρινγκ Μπρειβικ, λέγοντάς του ότι τα παιδιά του "πρέπει να πάρουν τα ίδια τηλέφωνο"!

Tέλος στο φθηνό φυσικό αέριο από Οκτώβριο









Tέλος στο φθηνό φυσικό αέριο από Οκτώβριο
Καταργείται από 1ης Οκτωβρίου η έκπτωση 18% στην τιμή του φυσικού αερίου, σε σχέση με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.....

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας στον τουρισμό


  
Εγκρίθηκε από τον ΟΑΕΔ, η υλοποίηση «προγράμματος διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας, με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας, έτους 2011»....

H Moody's υποβάθμισε τη Κύπρο



Κατά δύο βαθμίδες, από Α2 σε BAA1, υποβάθμισε την αξιολόγηση της Κύπρου ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's, με αρνητικό outlook. Κατά τη Moody's η υποβάθμιση αποδίδεται στην ανησυχία που συνεχίζεται με επίκεντρο τα δημοσιονομικά της Κύπρου, ιδιαίτερα μετά...

Το σπίτι των... 507 ευρώ! (vid)


Σπίτι με κόστος 507 ευρώ και κατασκευή μέσα σε μια εβδομάδα πρόκειται να λανσάρει ινδική εταιρία.

Μετά το φθηνότερο αυτοκίνητο, η Ινδίαβγάζει το φθηνότερο σπίτι, ένα οίκημα 20 τετραγωνικών μέτρων με τοίχους, εξωτερικούς και εσωτερικούς, από ίνες κοκοφοίνικα ή από γιούτα.

Η εταιρία Tata Group πρόκειται να κατασκευάσει σπίτια – προκάτ που θα έχουν παράθυρα, σκεπές, πόρτες αλλά και ανέσεις για τον ιδιοκτήτη του.

Η διάρκεια της ζωής τους είναι σχετικά μικρή (20 χρόνια) ωστόσο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως στέγη για άπορους ήν α τα προσφέρει δωρεάν το κράτος σε όσους αδυνατούν να έχουν ένα σπίτι.

Οι πρώτες βοήθειες της παραλίας


Επειδή οι ξένοιαστες ώρες στη θάλασσα µπορούν να επισκιαστούν από διάφορα απρόοπτα, καλό είναι να ξέρουµε τι µπορούµε να κάνουµε για παν ενδεχόµενο.
Θερµοπληξία
Αν αισθανθείτε ζάλη, ναυτία, εφίδρωση, ταχυπαλµία, υπόταση, χαµηλό πυρετό, πονοκέφαλο και κόπωση, που είναι τα χαρακτηριστικά σηµάδια της θερµοπληξίας, µεταφερθείτε αµέσως σε σκιερό µέρος και, αν είναι δυνατόν, κλιµατιζόµενο. Βγάλτε τυχόν ρούχα που σας βαραίνουν και πίνετε τακτικά άφθονο δροσερό νερό. Επίσης, αν υπάρχει η δυνατότητα, κάντε ένα δροσερό ντους ή βάλτε κρύα επιθέµατα στο κεφάλι σας.

Αν σου συμβαίνουν αυτά, τότε είσαι Έλληνας!


  • Δεν τρως ποτέ βραδινό πριν από τις 22:00.
  • Πρέπει τουλάχιστον πέντε φορές τον χρόνο να... τραβηχτείς στα κτελ για να παραλάßεις έναν τενεκέ λάδι, έναν τενεκέ µέλι, έναν τενεκέ φέτα, ρίγανη, τσάι ßουνού, ελιές και λεµόνια.
  • Στη γειτονιά σου υπάρχει τουλάχιστον µια οδός που... λέγεται Ελευθερίου Βενιζέλου.
  • Όποτε ταξιδεύεις στο εξωτερικό, απορείς πώς ο κόσµος ζει χωρίς περίπτερα.
  • Υπάρχει µεγάλη πιθανότητα να πέσεις σε µποτιλιάρισµα στις 06:00 τα ξημερώματα της Κυριακής.

«Καληνύχτα άγγελέ μου» Ίδρυμα κατά των εξαρτήσεων θα φτιάξει ο πατέρας της Έιμι Γουάινχαουζ



Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
«Καληνύχτα άγγελέ μου, κοιμήσου ασφαλής. Η μαμά και ο μπαμπάς σε αγαπούν τόσο πολύ»: με αυτόν τον τρόπο αποχαιρέτισε ο πατέρας της την Έιμι Γουάινχαουζ.

Ο πατέρας της 27χρονης τραγουδίστριας, ο άνθρωπος που προσπάθησε να την κρατήσει μακριά από τις εξαρτήσεις, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει ένα Ίδρυμα, το οποίο θα φέρει το όνομα της κόρης του και θα έχει ως στόχο να βοηθάει άτομα που αγωνίζονται να απεξαρτηθούν.

Ντομάτα:Ο μεγάλος σύμμαχος κατά του καρκίνου


Ο μεγάλος σύμμαχος κατά του καρκίνου
Xitomatl έλεγαν οι Αζτέκοι το κόκκινο φρούτο (διότι περί φρούτου πρόκειται) που καλλιεργούσαν, tomatl (που σήμαινε αφράτο φρούτο) συγκράτησαν οι ισπανοί κατακτητές και αφού το εξέλιξαν σε tomate για την ευκολία της γλώσσας το έφεραν στη Σεβίλλη. Δεν ήταν όμως εύκολα τα πράγματα για την κυριαρχία της ντομάτας στην Ευρώπη.

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί, μετά και τη σημερινή τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους, κατά την ομιλία του στη ΚΟ του ΠΑΣΟΚ [Βλέπε άρθρο] .
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, εκτίμησε ότι η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού είναι προς το μέρος τους και γι αυτό η Ομοσπονδία επικοινώνησε με το πρωθυπουργικό γραφείο ζητώντας συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου προκειμένου να του θέσει τα αιτήματα και τις θέσεις των αυτοκινητιστών.

Ιταλία: Απορρίφθηκε ο νόμος κατά της ομοφοβίας


Με 293 ψήφους κατά, 250 υπέρ, 21 αποχές και την καθοριστική ψήφο της ιταλικής μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς, η βουλή της Ρώμης, είπε «όχι» στην έγκριση νόμου κατά της ομοφοβίας. Η βουλευτής, Πάολα Κόντσια του Δημοκρατικού Κόμματος, είχε προτείνει να θεωρηθούν επιβαρυντική περίσταση σε αδικήματα, συμπεριφορές και πράξεις ομοφοβικού και τρανσφοβικού χαρακτήρα. Διακρίσεις, δηλαδή, και συγκεκριμένες συμπεριφορές, κατά ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων, και τρανσέξουαλ.

Χωρίς καμία ενημέρωση θα πραγματοποιήσουν καταλήψεις οι αυτοκινητιστές. «Ξήλωμα» Ραγκούση ζητά ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ


Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με το αρμόδιο υπουργείο, σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Έτοιμοι να προκαλέσουν και σήμερα χάος, οι αυτοκινητιστές σχεδιάζουν να κλείσουν όχι μόνο τους δρόμους της Αττικής αλλά και εθνικά οδικά δίκτυα, λιμάνια και αεροδρόμια, γεγονός που αναμένεται να «παραλύσει» την χώρα.
Απειλούν με αναρχία
Αμετάκλητος από την άλλη εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάνοντας αναφορά στο θέμα στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος θα γίνει. Ωστόσο κάλεσε τους αυτοκινητιστές σε διάλογο, ώστε να συζητηθούν όλες οι προτάσεις.
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος κάλεσε τους αυτοκινητιστές της επαρχίας να επιστρέψουν σήμερα στις θέσεις τους, ώστε να μη δοθεί η εντύπωση χαλάρωσης των κινητοποιήσεων.

Τα πιο παχυντικά τρόφιμα του καλοκαιριού και με τι να τα αντικαταστήσετε!


Δείτε μια λίστα με τα πιο απαγορευτικά τρόφιμα που μας αρέσει να τρώμε τους καλοκαιρινούς μήνες...

Εντυπωσιακός ο Άρης αλλά έχασε από την Πενιαρόλ



Φανταστική ατμόσφαιρα δημιούργησαν χθες το βράδυ περισσότεροι από είκοσι χιλιάδες φίλοι του Αρη, οι οποίοι γέμισαν τις κερκίδες του «Κλεάνθης Βικελίδης» προκειμένου να παρακολουθήσουν το φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Πενιαρόλ. Ο Αρης ηττήθηκε με 1-2, όμως κέρδισε τις εντυπώσεις, αφού..

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! H Eurobank και η Πειραιώς, έκαναν πίσω και δεν συμμετέχουν στην διάσωση της χώρας!

banks22«Αν το γαλλικό σχέδιο μετακύλισης των ελληνικών ομολόγων σου φάνηκε πολύπλοκο, περίμενε μέχρι να δεις αυτό», ακούστηκε να λέει ένας τραπεζίτης που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις της περασμένης βδομάδας για τη διάσωση της Ελλάδας με τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών....

Παπανδρέου: «Είμαι περήφανος για την Κοινοβουλευτική Ομάδα»


  
Παπανδρέου: «Είμαι περήφανος για την Κοινοβουλευτική Ομάδα»
«Τίποτα δεν θα είχαμε καταφέρει χωρίς εσάς. Εσείς αγνοήσατε τις απειλές και τιμήσατε τον όρκο σας υπέρ του κοινωνικού συμφέροντος». Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απευθυνόμενος στους βουλευτές του....

Γερουλάνος: Πιθανή καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος


  
Γερουλάνος: Πιθανή καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος
Το ποδόσφαιρο και η πολιτεία έχουν τους ίδιους στόχους και μπορούν μαζί να πετύχουν πολλά, το αυτοδιοίκητο δεν είναι πρόβλημα, τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος....

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΜΕ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο περιστατικό εγκεφαλίτιδας που οφείλεται στον ιό του Δυτικού Νείλου επιβεβαιώθηκε σήμερα από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ενήλικο άτομο από την περιφερειακή ενότητα...

OI ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Το ζήτημα των επιπτώσεων από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης στα κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών θα εξεταστεί σε σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, με τη συμμετοχή του υπουργού...

Σαν Σήμερα

27 Ιουλίου



Γιορτάζουν: Παντελής

  • Γεγονoτα


1576: Ο σερ Γουόλτερ Ράλεϊ φέρνει για πρώτη φορά τον καπνό στη Βρετανία από τη Βιρτζίνια της Αμερικής.

1832: Η Εθνοσυνέλευση στο Ναύπλιο επικυρώνει την απόφαση των μεγάλων δυνάμεων, σύμφωνα με την οποία ο Όθων θα εστέφετο βασιλιάς της Ελλάδας.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 8 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ


Οκτώ περιπτώσεις παράνομων προσλήψεων σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις εντόπισε και έστειλε στον εισαγγελέα το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού το 2010. Όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ, οι περιπτώσεις εντοπίστηκαν στον παιδικό σταθμό Πεταλούδων του δήμου Ρόδου, στην...

ΜΕΙΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΕ 190 ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Σύμφωνα με μελέτη της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, που πραγματοποιήθηκε με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής, το 55% των δήμων της χώρας, που προέκυψαν από τον «Καλλικράτη», έχει από 10.000 ως 50.000 κατοίκους. Το 15% των δήμων, κυρίως νησιωτικών και ορεινών περιοχών, έχουν πληθυσμό μικρότερο από...

Ορθοπεταλιά για τη Θεσσαλονίκη!


«Θεσσαλονίκη- Άρδας σε δύο ρόδες». Με το σύνθημα αυτό δέκα εθελοντές ποδηλάτες αναχώρησαν σήμερα το πρωί από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με...