Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ελέγχονται τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ



Πριν από λίγο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αποκάλυψε στην εκπομπή "στον ενικό" και τον Νίκο Χατζηνικολάου ότι την Τετάρτη θα αναθέσει σε διεθνή ελεγκτική εταιρεία τον έλεγχο των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Ολάντ - Μόντι: Επιθυμία να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ


Ολάντ - Μόντι: Επιθυμία  να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ
Την επιθυμία τους να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ εξέφρασαν σήμερα από τη Ρώμη ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Monti και ο πρόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, επανέλαβε την επιθυμία του να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι η χώρα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Επισήμανε ταυτόχρονα ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες προσθέτοντας ότι η Ευρώπη έχει δείξει μεγάλη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα.

Μήνυμα Βενιζέλου: Από την Κυριακή το βράδυ αλλάζουν όλα!



Αποφασισμένος να προχωρήσει με κάθε τρόπο και κάθε κόστος στις αλλαγές μέσα στο ΠΑΣΟΚ από το βράδυ της Κυριακής, όπως άλλωστε το είχε προαναγγείλει, είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


Αυτό φάνηκε από τα όσα είπε και σε συνομιλία του με δημοσιογράφους. Όταν ρωτήθηκε για τα εσωκομματικά 
μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ, Θύμιο Λυμπερόπουλο, η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: 

Δημοσιογράφος: «Τα εσωκομματικά την Κυριακή;.

Βενιζέλος: «Ποια εσωκομματικά; Σιγά τα αίματα... Κρατήστε μικρά φιαλίδια..Γιατί όταν σφάζεις κάποιον για να βγάλει αίμα, πρέπει να έχει...»

Τρία σενάρια για τις ελληνικές εκλογές από το Reuters


Τρία σενάρια σχετικά με το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών και την επίδρασή του στις αγορές εξετάζει σε δημοσίευμά του το Reuters.

Σε κάθε περίπτωση οι εκτιμήσεις του ειδησεογραφικού πρακτορείου κάνουν λόγο για πιέσεις σε μετοχές, σε ορισμένα ομόλογα και το ευρώ, ενώ ακόμα και αν προκύψει κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο το ράλι θα αποδειχθεί σύντομο.

O «Γρηγόρης» υπερβολικά γρήγορος για τους ηλικιωμένους


Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι δεν προλαβαίνουν τον Γρηγόρη
Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι δεν περπατούν αρκετά γρήγορα για να μπορούν να διασχίσουν εγκαίρως τις διαβάσεις στα φανάρια, αποκαλύπτει έρευνα στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Πανεπιστημιακού Κολεγίου στο Λονδίνο, το 76% των ανδρών και το 85% των γυναικών άνω των 65 ετών δεν μπορεί να αναπτύξει την απαιτούμενη ταχύτητα των 1,2 μέτρων ανά δευτερόλεπτο (4,32 χιλιόμετρα την ώρα).

Αυτό είναι το διεθνές όριο ταχύτητας για τις διαβάσεις, το οποίο εφαρμόζει και το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών.

Η ερευνητική ομάδα ανέλυσε δεδομένα από προηγούμενη έρευνα (Health Survey for England, HSE), η οποία περιλάμβανε στο αντιπροσωπευτικό δείγμα της 3.145 άτομα άνω των 65. Μεταξύ αυτής της ομάδας ηλικιωμένων, περίπου οι εννέα στους δέκα υποβλήθηκαν σε τεστ ταχύτητας με τη βοήθεια νοσοκόμας.

Κουβέλης: "Η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να στηριχτεί"


Κουβέλης: "Η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να στηριχτεί"
«Η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να στηριχτεί» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μετά την επίσκεψη του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τονίζοντας ότι «είναι ο θεματοφύλακας της ασφάλειας του πολίτη και μάλιστα σε μια περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης, όπου η εγκληματικότητα καλπάζει».

Ο κ.Κουβέλης συμπλήρωσε : «Υπάρχουν ζητήματα εξασφάλισης της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής, γενικότερης αναδόμησης και αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. τα οποία αφορούν στο προσωπικό ,σε προβλήματα θεσμικά και οικονομικά και αυτά πρέπει να επιλυθούν».

Πως ψηφίζουμε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012



Είναι η πρώτη φορά, στα χρόνια της μεταπολίτευσης, που θα κληθούμε να ψηφίσουμε, για δεύτερη φορά εντός 40 ημερών, σε βουλευτικές εκλογές και επομένως είναι νωπή σε όλους τους ψηφοφόρους η εκλογική διαδικασία. Ωστόσο, επειδή η επανάληψη είναι η μήτηρ πάσης μαθήσεως, παρουσιάζουμε έναν χρηστικό οδηγό της εκλογικής διαδικασίας, καθώς και ορισμένες σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου, προκειμένου να ψηφίσουν οι εκλογείς, δίχως προβλήματα και ταλαιπωρίες. 

Στόχοι και Ιδανικά των Ελλήνων Anonymous


Σύμφωνα με μήνυμα που έλαβε το SecNews, οι Έλληνες υποστηρικτές της χακτιβιστικής κολεκτίβας σε συνεργασία με μέλη των Anonymous άλλων χωρών στο νέο video-μήνυμά τους παραθέτουν μέρος των διαδικτυακών ενεργειών-κυβερνοεπιθέσεων που έχουν διαπράξει μέχρι σήμερα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Επιπλέον δίνουν μια σύντομη περιγραφή των λόγων που αγωνίζονται εναντίον του κατεστημένου αλλά και τα ιδανικά που υπηρετούν.

Χαρτογράφηση 10.000 βακτηρίων που ζουν μέσα μας Αναμένεται να βοηθήσει στην περαιτέρω κατανόηση σοβαρών ασθενειών


Χαρτογράφηση 10.000 βακτηρίων που ζουν μέσα μας

Δέκα χιλιάδες βακτήρια που ζουν στον ανθρώπινο οργανισμόκατάφεραν να χαρτογραφήσουν οι ειδικοί του αμερικανικού προγράμματος «Human Microbiome» (HMP). Παρά το γεγονός ότι αρκετά από αυτά είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο, υπάρχουν και κάποια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή ακόμη και τον θάνατο.

Μέσα από πενταετή προσπάθεια, εκατοντάδες  επιστήμονες από δεκάδες πανεπιστήμια κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν κατάλογο με σχεδόν το 99% των μικροσκοπικών μας «φιλοξενούμενων». Το σίγουρο, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ότι δεν είμαστε «μόνοι», καθώς τα βακτήρια καταλαμβάνουν κάθε χιλιοστό του ανθρώπινου σώματος τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά.

Το Διαδίκτυο κερδίζει τους Έλληνες



Συνεχίστηκε και πρώτο τρίμηνο του 2011 η ανοδική τάση των τελευταίων ετών, τόσο στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή όσο και στην πρόσβαση στο διαδίκτυο, με το ποσοστό των ατόμων που χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικό υπολογιστή να ανέρχεται στο 54,3% και το ποσοστό των ατόμων που χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο στο 51,7%. 

Μάλιστα, την τελευταία πενταετία (2007- 2011), η αύξηση που παρατηρείται ανέρχεται σε 35,1%, για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε 54,8%, για πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Νέες ιδιωτικοποιήσεις στην Ιταλία



Νέες ιδιωτικοποιήσεις εξήγγειλε ο Ιταλός τεχνοκράτης-πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, τονίζοντας ότι «οι παρεμβάσεις θα αφορούν κυρίως εταιρίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο», με στόχο την τόνωση της οικονομίας της Ιταλίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών της ιταλικής κυβέρνησης «οι εταιρίες αυτές μπορούν να προσελκύσουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους επενδυτές, απ΄ ό,τι μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις».

Όπως τονίζουν σχολιαστές, μερικές από τις τοπικές αυτές εταιρίες ασχολούνται με τις αστικές και τις υπεραστικές συγκοινωνίες, αλλά και την αποκομιδή των απορριμμάτων. Η κυβέρνηση Μόντι επιδιώκει να προχωρήσει σε περικοπές κρατικών δαπανών ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2012 και εννέα το 2013, όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

Η κατάθλιψη του μπικίνι: Κι όμως υπάρχει!


Η κατάθλιψη του μπικίνι: Κι όμως υπάρχει!
Μονοχρωμία, διχρωμία, καρό ή εμπριμέ; Όποιο κι αν είναι το σχέδιο του μαγιό που σκέφτεσαι να αγοράσεις, εμπλουτίζοντας την καλοκαιρινή σου γκαρνταρόμπα, πρόσεξε μην πάθεις κι εσύ την... κατάθλιψη του μπικίνι.
Το καλοκαιράκι έχει μπει για τα καλά, ο καιρός ζεσταίνει κι εσύ όπως και οι περισσότερες γυναίκες σκέφτεσαι την παραλία αλλά και τα μαγιό με τα οποία θα καταπλήξεις τα πλήθη. Μετά από μια μικρή αναζήτηση που έκανες κατέληξες στο σχέδιο και το στυλ του μαγιό που θα αγοράσεις φέτος κι ετοιμάζεσαι για την αγορά. Κι όμως η αγορά ενός μαγιό πολλές φορές μπορεί να αποδειχτεί τρομακτική και επικίνδυνη αποστολή!

Η κρίση προκαλεί εμφράγματα και εγκεφαλικά...



«Θερίζουν»  τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια στη χώρα μας, διαπιστώνουν οι ειδικοί του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας. Ως  παράγοντες κινδύνου αναφέρουν την  οικονομική κρίση, την ανεργία, την  εργασιακή ανασφάλεια, καταστάσεις επώδυνες που συνδέονται επίσης με την κατάθλιψη.

Η κατάθλιψη, είπαν οι ιατροί, όπως εκτιμάται από διάφορες μελέτες που έχουν γίνει, τετραπλασιάζει τα εμφράγματα του μυοκαρδίου και διπλασιάζει τα εγκεφαλικά επεισόδια. Υπογράμμισαν δε ότι η κατάθλιψη αποτελεί πλέον καθημερινό ιατρικό πρόβλημα στην Ελλάδα, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε παλαιότερα.

Σαν σήμερα 14 Ιουνίου



1777: Το Αμερικανικό Κογκρέσο υιοθετεί τη σημαία με τα 13 αστέρια και τις 13 ρίγες ως τη σημαία των Η.Π.Α.

 1789: Ανταρσία του Μπάουντι: ο Βρετανός πλοίαρχος Γουίλιαμ Μπλάι μαζί με άλλους 18 άνδρες, που εκδιώχθηκαν από το πλοίο «Μπάουντι» μετά την ανταρσία, φτάνουν στοΤιμόρ, έχοντας διανύσει 4.000 μίλια με μια μικρή ανοιχτή βάρκα.

1822: Ο Τσαρλς Μπάμπατζ παρουσιάζει την ιδέα του για μια διαφορική μηχανή υπολογισμών.

14 Ιουνιου 1987! ΤΟ ΣΗΚΩΣΑΜΕ!



Ενας οικοδόμος από τις λαϊκές συνοικίες της Δυτικής Αθήνας, "εκτέλεσε εν ψυχρώ" την υπερδύναμη Ρωσία.


Ο Αργύρης Καμπούρης με δύο βολές από τη θέση του φάουλ ανέβασε την Ελλάδα στο πιο ψηλό σκαλί του ευρωπαϊκού βάθρου.


Ήταν 14 Ιουνίου του 1987 και με σκορ 103-101 η Εθνική Ομαδα μπάσκετ κατακτούσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Προχωρούν οι διαδικασίες για την έκδοση των ταυτοτήτων νέου τύπου


Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά τις διαδικασίες για την έκδοση νέου τύπου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών σε εσωτερικό και εξωτερικό, που θα αναγνωρίζεται και ως ταξιδιωτικό έγγραφο.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο υιοθέτησης και εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΚ) 2252/2004 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον οποίο τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας αναγνωρίζονται ως ταξιδιωτικά έγγραφα, προχωρά στην καθιέρωση νέου τύπου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών, είτε διαμένουν στο εσωτερικό της χώρας, είτε στο εξωτερικό μέσω των εκεί Προξενικών αρχών.

Γερμανία: «Η Ελλάδα έχει 100 μέρες για να σωθεί»«Οποιος κι αν νικήσει θα χρειαστεί να πάρει σκληρά μέτρα»


Γερμανία: «Η Ελλάδα έχει 100 μέρες για να σωθεί»
Ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών, μία τελευταία ευκαιρία θα δοθεί στη νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, εκτιμά Γερμανός αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται εκτεταμένο ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, που περιγράφει τη σταδιακή αποξένωση της Ελλάδας και της Γερμανίας κατά τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους και την απώλεια από το Βερολίνο κάθε εμπιστοσύνης προς τις ελληνικές κυβερνήσεις.

«Θα υπάρξει ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα 100 ημερών για τη νέα κυβέρνηση. Εάν δεν εφαρμοσθεί στο ακέραιο, τότε το παιγνίδι τελείωσε», δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος.

«Κοινωνική και πολιτική ασφάλεια»



Το πρόβλημα της ασφάλειας, κοινωνικής και πολιτικής, είναι για τον πολίτη μείζονος σημασίας, θέλουμε έναν λαό ενωμένο με κοινωνική συνεκτικότητα για να ξεπεράσουμε την κρίση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την επίσκεψή του στην ΓΑΔΑ, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στήριξης στο έργο της αστυνομίας.

«Ύβρις η σύγκριση με ΣΥΡΙΖΑ»



«Αποτελεί ιστορική ύβρη η σύγκριση του ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ δεν στηρίχθηκε ούτε στη βία, ούτε στους προπηλακισμούς ούτε στην αγανάκτηση, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με το συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης στον

17 προσλήψεις στο Δήμο Αλμωπίας


Κεντρική Μακεδονία 17 προσλήψεις στο Δήμο Αλμωπίας
Ο Δήμος Αλμωπίας ύστερα από την υπ' αριθ. 136/2012 απόφαση του Δ.Σ. & την με αρ. πρωτ. 7526/8-6-2012 απόφαση του Γεν.Γραμματέα της Αποκ/νης Δ/σης Μακεδονίας-Θράκη, ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δυο [2] μηνών, συνολικού αριθμού δέκα επτά (17) ατόμων, προς κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας καθαριότητας, για τις εξής κατά αριθμό ατόμων ειδικότητες:

Άστεγος βρήκε και Παρέδωσε 61.000 ευρώ !!!!!


Κόσμος Άστεγος βρήκε και Παρέδωσε 61.000 ευρώ !!!!!

Ένας άστεγος άνθρωπος, είναι χαρούμενος ακόμα και αν ένας περαστικός του δώσει λίγα ψιλά. Τι γίνεται όμως όταν βρει πάνω από 60.000 ευρώ;

Ο 46χρονος Τίμοθι Γιοστ (Timothy Yost), χρόνια άστεγος, πηγαίνοντας ένα βράδυ να πλυθεί στον ποταμό Κολοράντο, έπεσε κυριολεκτικά πάνω στην τσάντα με το θησαυρό.

Η βαλίτσα περιείχε νομίσματα Νοτίου Αφρικής αξίας 61.000 ευρώ. Μάλιστα, ο Γιοστ παραπάτησε τυχαία σκοντάφτοντας πάνω στην τσάντα μέσα στο σκοτάδι.

Παρά το γεγονός ότι ήταν άστεγος, ειδοποίησε κατευθείαν την αστυνομία να τα παραδώσει.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ Μέρκελ: Θα σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της μη τήρησης των κανόνων


«Είναι καθήκον μας σήμερα να χτίσουμε την πολιτική ενοποίηση που δεν υπήρξε (όταν το ευρώ δημιουργήθηκε) και να δώσουμε τέλος στον διεφθαρμένο κύκλο των ολοένα και μεγαλύτερων χρεών και της μη προσήλώσης στους κανόνες», δήλωσε η Αγκελα Μέρκελ σε ομιλία της προς το γερμανικό κοινοβούλιο.

Η Ευρώπη θωρακίζεται


Νομοθεσία για πιο αυστηρή οικονομική εποπτεία και πειθαρχία στην ευρωζώνη ζητεί το Ευρωκοινοβούλιο. Παράλληλα, κάνει λόγο για κοινοτικοποίηση χρέους και ευρωομόλογα υπό όρους.
Το Κοινοβούλιο ενέκρινε προτάσεις κανονισμών, που συμπληρώνουν τη νομοθεσία για την οικονομική διακυβέρνηση στην ευρωζώνη και απομένει πλέον να εγκριθούν από το Συμβούλιο Υπουργών. Ακόμα και ο συνήθως επικριτικός επικεφαλής των Φιλελευθέρων Γκυ Φερχόφσταντ κάνει λόγο για ένα νομοθετικό πακέτο με ιδιαίτερη σημασία.

Μια ορχιδέα με «πρόσωπο» μαϊμούς!


Έχει δύο παράξενα ονόματα, δηλωτικά της απόκοσμης και περίεργης εμφάνισής της, και αποτελεί μία από τις πιο σπάνιες ορχιδέες του πλανήτη, η οποία ευδοκιμεί σε μεγάλα υψόμετρα 1.000 και 2.000 μέτρων στο Εκουαδόρ και το Περού…
Η «ορχιδέα-μαϊμού» (Orchid Monkey) ή αλλιώς «Δράκουλας» (γένος Dracula simia) ονομάστηκε έτσι εξαιτίας της μεγάλης ομοιότητας που έχουν τα άνθη της με το πρόσωπο της μαϊμούς αλλά και επειδή οι απολήξεις των πετάλων θυμίζουν τα δόντια του… Κόμη Δράκουλα της Τρανσυλβανίας!

Μ. Ανδρουλάκης: Ξεχάσαμε την άλφα - βήτα της πολιτικής


«Όλοι προσποιούμαστε στα κανάλια τους παντογνώστες, υπερβέβαιοι για τον εαυτό μας, το κόμμα μας και τις απόψεις μας, πανεπιστήμονες, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί μόνον που ξεχάσαμε τα στοιχειώδη μαθήματα της πρωτοβάθμιας πολιτικής εκπαίδευσης», υποστηρίζει ο Μίμης Ανδρουλάκης σε άρθρο του με τίτλο «Ξεχάσαμε την άλφα - βήτα!».
Αφού εξηγεί τι ορίζει η «άλφα-βήτα», ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει ότι αν δεν την ξαναμάθουμε εν θερμώ «οι επιλογές μας μετά την 18η Ιουνίου θα είναι παραλλαγές ανάμεσα στο μαύρο και το γκρι».

Η αγωνία των τελευταίων 48 ωρών - ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πάνω από το 25% δίνουν μάχη για την πρωτιά - Πως ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές βγήκε 2ος!


 

Απολύτως ανοιχτό το αποτέλεσμα - Θα κριθεί από τις μετακινήσεις της τελευταίας στιγμής - Η πόλωση θα ενταθεί μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής


Τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία θεριεύει στα κόμματα ο φόβος του τελευταίου 48ωρου.

Οι δημοσκοπήσεις ως σήμερα καταγράφουν με σταθερότητα μια συγκεκριμένη τάση. Όμως η διαφορά υπέρ του κόμματος που είναι πρώτο δεν είναι ακόμη τέτοια ώστε το αποτέλεσμα να θεωρείται κλειδωμένο.

Με τον Γκάλη, τον Αντώνη, την Μαργαρίτα και τ' άλλα παιδιά...


Πριν από 25 χρόνια, το 1987 υπήρχαν χώρες όπως η ενιαία Γιουγκοσλαβία, η Σοβιετική Ενωση, οι παίκτες του μπάσκετ φορούσαν στενά σορτσάκια και η Ελλάδα σε λίγες ώρες από τώρα σήκωνε το ευρωπαϊκό με τις βολές του Καμπούρη με 101-103 νικώντας την τότε υπερδύναμη Σοβιετική Ενωση.

Eίχε προηγηθεί η αναμέτρηση στον ημιτελικό με την Γιουγκοσλαβία όπου έγινε το πρώτο θαύμα και φύγαμε νικητές με 81-77.

Τότε ήταν στο απόγειό της δόξας του ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς ήταν μόλις 36 ετών...

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Π. Ψωμιάδη περί Χρυσής Αυγής


Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη για την Χρυσή Αυγή.
Ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να ξεκαθαρίσει κατά πόσο εκφράζει τον ίδιο και το κόμμα του ο χαρακτηρισμός της Χρυσής Αυγής ως «αδερφική κεντροδεξιά παράταξη» από τον υπεύθυνο προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στη Μακεδονία, Π.Ψωμιάδη, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η αναγόρευση της Χρυσής Αυγής ως αδελφό κόμμα της ΝΔ πρέπει να προβληματίσει κάθε σκεπτόμενο και προοδευτικό πολίτη, όλους όσοι υπερασπίζονται τη δημοκρατία και τις αξίες της.

«Τρία σενάρια για το διεθνές νομισματικό σύστημα το 2030» Σε έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και της Deloitte.



Τρία πιθανά σενάρια για το διεθνές νομισματικό σύστημα το 2030 αναλύει νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με τίτλο «Σενάρια για το μέλλον του διεθνούς νομισματικού συστήματος», που εκπονήθηκε σε συνεργασία με την Deloitte, καθώς η κρίση του χρέους στην Ευρωζώνη εξαπλώνεται με σοβαρές επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι προβλέψεις βασίστηκαν στις πιθανές πολιτικές επιλογές στις τρεις σημαντικότερες νομισματικές περιοχές στον κόσμο: του ευρώ, του δολαρίου και του γουάν.

Πάνω από 500 εκατ. ευρώ φεύγουν καθημερινά από τις ελληνικές τράπεζες


Με εκροές καταθέσεων της τάξεως των 500 ως 800 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως βρίσκονται αντιμέτωπες τις τελευταίες μέρες οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμων τραπεζιτών στο Reuters. Οι εκροές στις μεσαίες και τις μικρότερες τράπεζες ανέρχονται στα 10-30 εκατ. ευρώ. Ένας από τους τραπεζίτες είπε ότι οι αποσύρσεις ήταν ιδιαίτερα αυξημένες την Τρίτη. "Αυτό περιλαμβάνει απόσυρση καταθέσεων, εμβάσματα, επενδύσεις σε αμοιβαία, διαχείριση διαθεσίμων, γερμανικά Bunds, αμερικανικά ομόλογα και ομόλογα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων", είπε τραπεζίτης, που ζήτησε την ανωνυμία του.

Προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στον Κορυδαλλό

Ως εξαιρετικά επικίνδυνο χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος το μάλλον για τη χώρα, «όπως φάνηκε από τις πρόσφατες συνεντεύξεις των Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα».

Μιλώντας απόψε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κινήματος στον Κορυδαλλό είπε ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο που μπορεί να αφήσει έξω κανένα κόμμα από την ευθύνη για το μέλλον της χώρας, και επανέφερε την πρότασή του για

ΠΑΣΟΚ δείχνουν οι δήμαρχοι



Το παρακάτω κείμενο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ως ανοιχτή επιστολή των πρώην δημάρχων Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε τι γράφουν:
«Θεσσαλονίκη, 13 Ιουνίου 2012               
Η διακυβέρνηση του τόπου σε συνθήκες εθνικής κρίσης είναι προϋπόθεση διεξόδου από αυτήν. Είναι ζήτημα που απαιτεί πλατιά πολιτική νομιμοποίηση, κοινωνική συναίνεση και συστράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου.

ΕΚΤΟΣ ΠΑΣΟΚ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ

MΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΖΗΤΑ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΦΑΝΟΣ ΠΑΡΟΙΜΟΙΩΣΕ ΤΟΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ
Για απύθμενο πολιτικό θράσος και πολιτική ανηθικότητα εγκάλεσε τον πρώην γραμματέα και πρώτο τη τάξει υπουργό των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Γιάννη Ραγκούση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Μιλώντας στη