Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ για το θάνατο του Φίλιππου Συρίγου

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για τον θάνατο του Φίλιππου Συρίγου, ενός ανθρώπου που κέρδισε επάξια το χαρακτηρισμό του «μαχόμενου δημοσιογράφου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τον γνωστό αθλητικογράφο.
«H φωνή του θα μας θυμίζει για πάντα μία από τις ομορφότερες σελίδες του ελληνικού αθλητισμού, την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού

Λήγει την Τρίτη η υποβολή αιτήσεων για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Μόνο οι 447 γυναίκες από τις 2.444 που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας», έχουν υποβάλει τους απαραίτητους φακέλους για να προχωρήσει η υλοποίηση του προγράμματος.
Από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας, για κηπευτικά και σταφύλια στην Κρήτη

Νέα συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας από την Τράπεζα Πειραιώς, στους τομείς θερμοκηπιακών κηπευτικών και αμπελοκαλλιέργειας, ανακοινώθηκε σήμερα. Πρόκειται για την ενδέκατη στη σειρά ανάλογη συμφωνία και την πρώτη που πραγματοποιείται στην Κρήτη, σε συνεργασία με την εταιρεία «Λ. Περβολαράκης- Γ. Κουτσομπός Α.Ε.» για την παραγωγή πιπεριάς και αγγουριού θερμοκηπίου, αλλά και επιτραπέζιων σταφυλιών.

Hedge funds κατάσκοποι σε ελληνικές επιχειρήσεις

Πόσο επενδυτές και πόσο… κατάσκοποι μπορεί να είναι κάποια εκ των hedge funds, οι διαχειριστές των οποίων εδώ και μερικούς μήνες πάνε κι έρχονται στην Ελλάδα με σκοπό να δημιουργήσουν άποψη, καταρχήν για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και κατά δεύτερο να εντοπίσουν επενδυτικές ευκαιρίες.
Το ερώτημα είναι βεβαίως ρητορικό, δεδομένου ότι πράγματι

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ : Εθνική προσβολή ο τρόπος που αντιμετωπίζει την τρόικα η κυβέρνηση


Η πρώην υπουργός και επίτροπος στην Ε.Ε. προσδιορίζει τους τρεις πυλώνες του Σχεδίου, «επιτίθεται» στην τρόικα για τον τρόπο που ασκεί έλεγχο, αμφισβητεί τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013 και παραλληλίζει την επίτευξή του με την «επιτήρηση» της κυβέρνησης Καραμανλή.
Είναι έντονα επικριτική για τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο (αποκαλύπτει γιατί δεν θα πάει στη φετινή 3η του Σεπτέμβρη), εκτιμά ότι η τρέχουσα συζήτηση για την Κεντροαριστερά έχει λάθος αφετηρία, αλλά δηλώνει έτοιμη να

Πάρτι φοροδιαφυγής από δικηγόρους και τραγουδιστές εντόπισε το ΣΔΟΕ

Πάρτι φοροδιαφυγής με εικονικά τιμολόγια ύψους 59 εκατ. ευρώ και άλλες παραβιάσεις από μεγαλοεισοδηματίες εντόπισε το ΣΔΟΕ.
Ανάμεσα στις κραυγαλέες περιπτώσεις ένας τραγουδιστής που δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία παροχής υπηρεσιών ύψους 2.793.955€ αλλά και δικηγόροι στην Αθήνα που δεν έκοβαν αποδείξεις για υπηρεσίες άνω του 1 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα κατά τους ελέγχους που διενήργησε το ΣΔΟΕ τους

Νέος Μεταναστευτικός Κώδικας

Απλοποίηση των διαδικασιών για τη χορήγηση αδειών διαμονής, με μείωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών κατά 20, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο Νέος Μεταναστευτικός Κώδικας που παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος

Παπαδημούλης κατά Βενιζέλου για την «πρωτοβουλία των 58″

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ και του Ευάγγελου Βενιζέλου αφήνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης για το πως σχολίασε την πρωτοβουλία των 58 για τη συγκρότηση ενός ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς.
Με δύο μηνύματά του στο twitter ο Δ. Παπαδημούλης σχολιάζει ότι η ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς δεν είναι εφικτή χωρίς τον

Νέα αρχή για τον Άρη

Την προετοιμασία τους για την επανέναρξη του πρωταθλήματος ξεκινούν σήμερα στον Άρη, μετά τα ρεπό που είχε δώσει ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς στους παίκτες του.
Οι «κίτρινοι» στην 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τη Βέροια και μοναδικός τους στόχος είναι να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν, έχοντας στο μυαλό

ΔΝΤ σε Ευρωζώνη: Τηρείστε τις δεσμεύσεις που έχετε αναλάβει για την Ελλάδα- Χρειάζεται νέα μείωση του χρέους

Η κατάσταση και οι προοπτικές της διεθνούς οικονομίας, οι αναδυόμενες αγορές, το αδιέξοδο στις ΗΠΑ, η κρίση χρέους στην ευρωζώνη και κυρίως στην Ελλάδα, ήταν το κύριο θέμα της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα για την Ευρωζώνη, το ΔΝΤ προέβλεψε ότι οι περισσότερες χώρες θα εξέλθουν από την ύφεση μέσα στο

Βενιζέλος: Μια κεντροαριστερά της ευθύνης και όχι του μικροκομματισμού

Την ανάγκη συσπείρωσης της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης, επαναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στο "ΕΘΝΟΣ", μιλά για την «Κεντροαριστερά της ευθύνης και όχι του μικροκομματικού ή προσωπικού οπορτουνισμού» και καλωσορίζει την πρωτοβουλία- κείμενο "58" προσωπικοτήτων για την κεντροαριστερά.
Ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ανοιχτός στον διάλογο για αλλαγές που

Τι δηλώνει ο Γ. Στουρνάρας για το Πολιτικό προσωπικό του μέλλον. Για ποια θέση ακούγεται το όνομα του

Απαντώντας σε ερώτηση αν έχει πολιτικές φιλοδοξίες, ο Γιάννης Στουρνάρας αποφεύγει να πάρει σαφή θέση, λέγοντας: «Μέχρι το Μάιο – Ιούνιο έχω πολλή δουλειά, μετά τα πάντα είναι ανοιχτά». Ξεκαθαρίζει ότι αισθάνεται άνετα στη θέση του, «δεν σκέφτηκα ποτέ να παραιτηθώ», λέει.

Προσκλητήριο από 58 προσωπικότητες για μια ισχυρή κεντροαριστερά

Κείμενο-προσκλητήριο σε όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς υπέγραψαν 58 προσωπικότητες, προτείνοντας τη δημιουργία ενιαίου φορέα χωρίς τη διάλυση των υπαρχόντων κομμάτων και κινήσεων.
Oι «58» διευκρινίζουν ότι η πρόσκληση για συνεργασία αφορά όλες εκείνες τις συλλογικές μορφές και τους πολίτες που δεν αναγνωρίζονται ούτε στη δεξιά ούτε στη νεοκομμουνιστική-εθνολαϊκιστική αριστερά.

Πέθανε ο αθλητικογράφος Φίλλιπος Συρίγος

Την τελευταία του πνοή άφησε την Κυριακή το βράδυ ο  γνωστός δημοσιογράφος Φίλλιπος Συρίγος. Ο  65χρονος δημοσιογράφος συνώνυμο του ελληνικού μπάσκετ έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο και θα μείνει στις καρδιές όλων για τις περιγραφές του με την εθνική ομάδα μπάσκετ το 1987.