Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

To συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς «ταξιδεύει» στην Κρήτη


  
To συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς «ταξιδεύει» στην Κρήτη
Στον Άγιο Νικόλαο χτυπά την ερχόμενη εβδομάδα, η 'καρδιά' των διεθνών πολιτικών εξελίξεων καθώς σε ένα από τα ομορφότερα ξενοδοχεία της περιοχής, το "Daios Cove" στο Καλό Χωριό, θα πραγματοποιηθεί, το διήμερο 28 & 29 Οκτωβρίου, το Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, παρουσία του Προέδρου της Σοσιαλιστικής και Πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου και του Σέρβου Προέδρου, Μπόρις Τάντιτς, σύμφωνα με αποκλειστικές

Έξαρχος: «Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον πρωθυπουργό»



Έξαρχος: «Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον πρωθυπουργό»
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται και θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, στηρίζοντας τις προσπάθειες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από την κρίση, υπογραμμίζει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος Βασίλης Έξαρχος.

Ισοπαλία με... κερδισμένο τον ΠΑΟΚ

Όρθιος κατάφερε να σταθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Μπόλονι, μολονότι παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες στο clasico της Θεσσαλονίκης και βρέθηκε να χάνει με τo καλησπέρα, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Άρη.
Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, ο Άρης, ο οποίος προηγήθηκε με κεφαλιά του Λαζαρίδη στο 3’, παρέμεινε χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα (μετράει τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα).

6 ΓΚΟΛ ΕΒΑΛΕ Η ΣΙΤΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΛΝΤ ΤΡΑΦΟΡΝΤ!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ : ΜΑΝΣΤΕΣΤΕΡ - ΜΑΝΣΤΕΣΤΕΡ ΣΙΤΥ 1-6!!!
Όποιος δεν παρακολούθησε το παιχνίδι δεν θα πιστεύει ότι η Μάνστεστερ Σίτυ έβαλε 6 γκολ στην έδρα της συμπολίτισσά της Μάνστεστερ. Εξωπραγματικό σκορ στο Ολντ Τράφορντ. Η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε τη συμπολίτισσα της που έπαιξε για 45 λεπτά με δέκα παίκτες, πήρε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της και ξέφυγε με 5 βαθμούς από την Γιουνάιτεντ. Το

30-50 εκατ. ευρώ η αξία του "φιλέτου" της ΔΕΘ

Στα 30 έως 50 εκατ. ευρώ κυμαίνεται η αξία γης του εκθεσιακού κέντρου της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης στο κέντρο της πόλης.
Αυτή είναι η εκτίμηση των συμβούλων που έχει προσλάβει το ελληνικό Δημόσιο, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Αγγελιοφόρος, προκειμένου να συμβάλλουν στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας και στην εξεύρεση πόρων που θα κατευθυνθούν στην αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της χώρας.

Στην απληστία αποδίδει ο Οικουμενικός Πατριάρχης την οικονομική κρίση

Υποδέχτηκε στο Φανάρι τον Πατριάρχη της Σερβίας

«H οικονομική κρίσις, η οποία μαστίζει τον σύγχρονο άνθρωπον, είναι αποτέλεσμα της ηθικής κρίσεως, η οποία ενδημεί εις τας συγχρόνους κοινωνίας», επισήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε ομιλία του κατά την επίσημο υποδοχή του Πατριάρχου της Σερβίας Ειρηναίου στο Φανάρι.

Τι θα γίνει με τα δάνειά μας;

Τι σημαίνει το «κούρεμα» για τους δανειολήπτεςς

Τι θα σημάνει για τα δάνειά μας το επικείμενο «κούρεμα»; Τι οφείλουν να κάνουν όσοι έχουν πάρει δάνεια και δεν τα έχουν αποπληρώσει;

Το «Πρώτο Θέμα» ρώτησε πλήθος ειδικών, τραπεζιτών, δικηγόρων και ειδικών συμβούλων και πήρε από όλους την ίδια απάντηση: «Είναι ατομικό σου ζήτημα. Δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει γενική ρύθμιση. Μπορεί το κράτος να πτωχεύσει αλλά εσύ συνεχίζεις να χρωστάς».

Η Θεσσαλονίκη στις… φλόγες!


Μια πόλη… χωρισμένη στα δύο! Μια ιστορία… που την έγραψαν δύο! Ένα ντέρμπι… όπου πρωταγωνιστούν δύο, αλλά μόνο ένας πρέπει να φύγει νικητής!
Τους χωρίζουν πολλά, ωστόσο αυτά που τους ενώνουν μπορεί να είναι περισσότερα… Ο ένας τρέφεται με τη… σάρκα του άλλου και ο άλλος χαίρεται με τις λύπες του
«Θεός του Πολέμου», εναντίον «Δικέφαλου του Βορρά» ή αλλιώς το «Clasico» της Θεσσαλονίκης! Άρης και ΠΑΟΚ δυο ομάδες τόσο μακριά, αλλά παράλληλα τόσο κοντά,

Ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ ο στόχος και αν δεν "βγεί" ούτε αυτό τότε...πρόωρες εκλογές


«Ολοι βλέπουμε ότι έκλεισε ένας κύκλος. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτό το μοτίβο...» μας έλεγε χθες υπουργός της κυβέρνησης, μεταφέροντας τόσο το κλίμα που... επικράτησε στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης πριν από την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο όσο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που σήκωσε το βάρος αυτής της υπερψήφισης
Αυτά αναφέρει σημερινό δημοσίευμα

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πιερία

Χθες (21-10-2011) το απόγευμα, σε επαρχιακή οδό στον Πλαταμώνα Πιερίας, σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ δίκυκλης μοτοσυκλέτας που οδηγούσε 48χρονος υπήκοος Γερμανίας και Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε 27χρονη υπήκοος Αλβανίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 48χρονος οδηγός.

Θέσεις εργασίας στο ΚΕΚΥΚΑμεΑ Πέλλας

Το Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ Πέλλας προκηρύσσει ΠΡΟΧΕΙΡΟ μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την προμήθεια των παρακάτω υπηρεσιών:
1. Καθαριότητας του κτηρίου του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΠΕΛΛΑΣ από 01/01/2012 έως 31/12/2012. Ο προϋπολογισμός της ετήσιας δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των: 12.546,00 με ΦΠΑ.

Συνελήφθη σπείρα διαρρηκτών που δρούσε σε Πέλλα & Κιλκίς

Χθες (22/10) στη Γοργόπη-Κιλκίς εντοπίσθηκε από Αστυνομικούς ένα ΙΧΦ αυτ/το εγκαταλελειμμένο το οποίο όπως διαπιστώθηκε ήταν κλεμμένο. Σε αυτό βρέθηκαν κοσμήματα, τιμαλφή, χρηματικό ποσό και διάφορα εργαλεία. Σε μικρή απόσταση εντοπίσθηκε και συνελήφθη 27χρονη Σκοπιανή και στη συνέχεια με υπόδειξή της συνελήφθη και ένας 38χρονος συνεργός της επίσης Σκοπιανός, ενώ ο τρίτος 27χρονος συνεργός τους διέφυγε τη σύλληψη.

"Πεντακάθαρος ο Δήμος Νεάπολης- Συκεών" σύμφωνα με τον Σίμο Δανιηλίδη

Πεντακάθαρος είναι πλέον όλος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «με πυρετώδεις ρυθμούς και συνεχείς
βάρδιες επί 24ώρου βάσεως, η Υπηρεσία Καθαριότητας βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς και το πλύσιμο και την

«Η Ελλάδα κάνει ότι η Αργεντινή το 1999»

«Αυτό που κάνει σήμερα η Ελλάδα είναι ό,τι προτάθηκε το 1999 από το ΔΝΤ στην Αργεντινή», τονίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της λατινοαμερικάνικης χώρας, Ρόμπερτ Λαβάνια, για τα κοινά χαρακτηριστικά, αλλά και τις διαφορές της κρίσης χρέους που αντιμετώπισε η Αργεντινή με αυτή της Ελλάδας.

Το «θαύμα» της Αργεντινής

Δέκα χρόνια µετά την τραγωδία της οικονομικής κατάρρευσης και της στάσης πληρωμών, οι πολίτες της Αργεντινής προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν πρόεδρο.

Όλα δείχνουν ότι η δημοφιλής Κριστίνα Φερνάντες θα επανεκλεγεί, αφού ακόμη και οι επικριτές της αναγνωρίζουν ότι αντικατέστησε επάξια τον αποθανόντα σύζυγο της Νέστορ Κίρστνερ, στην ηγεσία της χώρας.


Το «θαύμα» μετά την τραγωδία

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία-φόβοι για νεκρούς

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Κυριακή στην Τουρκία (13:41) στα σύνορα με το Ιράν, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Το επίκεντρο εντοπίστηκε 35 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης Βαν και σε εστιακό βάθος 94,5 χιλιομέτρων.

Παθιασμένοι για τη νίκη στον Άρη

Παθιασμένοι για τη νίκη στον Άρη
Λίγες ώρες έμειναν για την… μητέρα των μαχών της Θεσσαλονίκης
και οι «μονομάχοι» μετρούν αντίστροφα για την μεγάλη αναμέτρηση. Ο λόγος φυσικά για το ντέρμπι ανάμεσα στον Αρη και τον ΠΑΟΚ, το παιχνίδι που περιμένει όχι μόνο η πόλη αλλά και όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Oι δύο όψεις της Αραβικής Άνοιξης


  
Oι δύο όψεις της Αραβικής Άνοιξης
Λιβύη και Τυνησία αποτελούν δύο τελείως διαφορετικές πτυχές της Αραβικής Άνοιξης, με, επίσης, διαφορετικές προοπτικές, δείχνοντας όμως μια μεγάλη αλήθεια: Ότι η Αραβική άνοιξη δεν έχει τελειώσει, αλλά μόλις αρχίζει, γράφει ο Guardian.

Στη Λιβύη ένα βίαιο και δικτατορικό καθεστώς ανατράπηκε έπειτα από πολύ κόπο, με τις ηγεσίες της Συρίας και της Υεμένης να ακολουθούν παρόμοια πορεία

Παπανδρέου: «Τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης»


  
Παπανδρέου: «Τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης»
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι η Ελλάδα συνεχίζει μια σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση. με στόχο την ελάφρυνση του βάρους που κουβαλάει ο ελληνικός λαός με το χρέος, αλλά και με στόχο την έξοδο από την κρίση για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.

Oι μισθοί στο Δημόσιο μετά το «κούρεμα

Μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων από 7% έως και 60% επιφέρει το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή. Η εφαρμογή του ξεκινά άμεσα από την 1η Νοεμβρίου οπότε και θα ξεκινήσει η επανακατάταξη των δημοσίων υπαλλήλων στο νέο βαθμολόγιο βάσει της προϋπηρεσίας τους.

Αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

Τα 12 από τα 25 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, καθώς τις υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνουν αυτοδίκαια οι 13 περιφερειάρχες, εξέλεξε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών. Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε έξι έδρες, η ΝΔ 4 και από μια το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ.

Οι μνηστήρες καλοβλέπουν τη θέση του Ψωμιάδη! Τι θα πει ο Άρειος Πάγος;

«Κάποτε έβηχε ο Ψωμιάδης και... κρυολογούσε η Ρηγίλλης. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά», λέει στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής «γαλάζιο» στέλεχος με εμπειρία...
θέλοντας να δείξει ότι πέρασαν οι καιροί που η στάση του Παναγιώτη Ψωμιάδη αναστάτωνε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

40 θέσεις για διανομείς προσφέρουν οι Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη

Συνολικά 40 άτομα, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ζητούν οι Ταχυμεταφορές των ΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη, για να εργαστούν ως διανομείς. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να βιαστούν

αφού η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεωνλήγει στις

Κύμα φυγής από τα ιδιωτικά σχολεία

Κύμα φυγής μαθητών από τα ιδιωτικά σχολεία καταγράφεται φέτος σε ποσοστό που φθάνει ακόμη και το 50%. Παράλληλα το ποσοστό διδάκτρων που οφείλονται από τους γονείς στα σχολεία έχει αυξηθεί κατά 30% σε σχέση με πέρυσι.