Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Ανέλαβε η νέα διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ανέλαβε η νέα διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟΑνέλαβε σήμερα επίσημα τα καθήκοντά του, ο νέος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.
Ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ ευχαρίστησε τον υπουργό και είπε ότι το έργο του ΚΕΕΛΠΝΟ προσλαμβάνει ιδιαίτερη

ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΖΩΗΣ KALOE VITAL

Θεοχαρόπουλος: Tα οριζόντια μέτρα έχουν ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ

«Αν η ελληνική οικονομία είναι το συμπιεσμένο ελατήριο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τσίπρας, υπάρχει, πλέον, το σοβαρό ενδεχόμενο το ελατήριο αντί να εκτοξευθεί να σπάσει από την πίεση που του ασκεί η

ΒΓΗΚΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Την προκήρυξη του Διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών και σπουδαστριών για τις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές (ΑΣΕΙ), Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Ικάρων (ΣΙ), Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ)
Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) και των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Στρατού Ξηράς

Του Γ. Λακόπουλου : Γιατί «όλοι Τσίπρα» στην Ευρώπη; Εφτά συν ένας λόγοι

Ένταξη του  ελληνικού χρέους στην ατζέντα του Γιούρογκρουπ τη στιγμή που η κυβέρνηση περνούσε το νέο πακέτο μέτρων στην Αθήνα. Το πιάσαμε το υπονοούμενο. Οι Ευρωπαίοι στηρίζουν με κάθε τρόπο τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν υπάρχει μέρα που να μην υπάρξει δήλωση, δράση, απόφαση υπέρ της  ελληνικής κυβέρνησης. Από όλους. Ο Ντράγκι, ο

Τέσσερις νέοι χώροι φιλοξενίας προσφύγων δημιουργούνται στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερις ακόμη χώροι φιλοξενίας προσφύγων πρόκειται να δημιουργηθούν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συντονιστικού Οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργο Κυρίτση.

«Προχωράμε στην ενοικίαση τεσσάρων ακόμη βιομηχανικών - εμπορικών χώρων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης για

Θεσσαλονίκη: Εταιρεία πουλούσε νοθευμένο ελαιόλαδο - Τι άλλο εντόπισαν οι αστυνομικοί

Αποτέλεσμα εικόνας για ladi
Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων, την 7 και 8-05-2016 πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, έλεγχοι σε εμπορικές επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, για την εφαρμογή της

Πρώτο στις δημοσκοπήσεις το κόμμα του Μπέπε Γκρίλο

prwto-stis-dimoskopiseis-to-komma-tou-mpepe-gkriloΤο Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S), το οποίο τάσσεται εναντίον του κατεστημένου, ξεπέρασε το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) του πρωθυπουργού της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και κατατάσσεται στην πρώτη θέση, ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών της 31ης Μαΐου.

Νέα αντιμομνηνιακή τάση εντός του ΣΥΡΙΖΑ ίδρυσε ο Μιχελογιαννάκης – Υπόσχεται διαγραφή χρέους

Αποτέλεσμα εικόνας για μιχελογιαννακηςΝέα αντιμνημονιακή τάση εντός του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε από την Κρήτη ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης με δεσμεύσεις για διαγραφή του χρέους, κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και μη πώληση του ΟΛΠ.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,

Ξεκινά μαζικός εμβολιασμός προσφύγων -Με αφετηρία την Ειδομένη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ Καμπάνια καθολικής εμβολιαστικής κάλυψης των προσφύγων και μεταναστών, υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας ξεκινά την Τετάρτη από την Ειδομένη.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στόχος του υπουργείου

Πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά για τη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης


ΝΔ: Παρουσιάζουν μια στρατηγική ήττας ως θρίαμβο

«Η κυβέρνηση ακολουθώντας τακτική παραπλάνησης, παρουσιάζει μια στρατηγική ήττας ως θρίαμβο», ανέφεραν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του κλεισίματος της αξιολόγησης.
Οι ίδιοι κύκλοι προσέθεταν ότι η χώρα πλήρωσε ακριβά

Γεννηματά σε Τσίπρα: "Την Τετάρτη θα στείλω αντιπροσωπεία στον Τσακαλώτο για να συζητηθεί η διαπραγμάτευση από εδώ και πέρα"

Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε το βράδυ της Δευτέρας με την Φώφη Γεννηματά, για να την ενημερώσει για τα όσα συζητήθηκαν στο Eurogroup. Από την πλευρά της η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,

Μήνυση καταθέτει η Παπαδόγιαννη για τον τραυματισμό της

Μήνυση καταθέτει η Παπαδόγιαννη για τον τραυματισμό τηςΜήνυση σε βάρος των αστυνομικών, της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη θα καταθέσει αύριο η Σόφη Παπαδόγιαννη που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου την Κυριακή. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΛΑΕ

Επεισόδια στην Ειδομένη -Πετροπόλεμος μεταξύ προσφύγων και επέμβαση της αστυνομίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: SOOCΈνταση επικράτησε, λίγο νωρίτερα, στην Ειδομένη, όταν ξέσπασε καβγάς ανάμεσα σε πρόσφυγες.
Αφγανοί και προσφύγες κουρδικής καταγωγής άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα μεταξύ τους και παρενέβη η αστυνομία κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Το «όνειρο του κ. Σόιμπλε» για διαρκή επιτροπεία της χώρας γίνεται πραγματικότητα

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας, η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναρωτιέται «γιατί ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ''πανηγυρίζουν''».
Σε ανακοίνωσή της τονίζει πως «το ''όνειρο του κ. Σόιμπλε''

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι Πανελλήνιες Εξετάσεις - Αναλυτικά το πρόγραμμα των μαθημάτων

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι Πανελλήνιες Εξετάσεις - Αναλυτικά το πρόγραμμα των μαθημάτωνΤη Δευτέρα 16 Μαΐου ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Την προβλεπόμενη ημερομηνία, όπως άλλωστε είχε

Αυτοί είναι οι Ελληνες στη λίστα των Panama Papers -Ολα τα ονόματα

Αυτοί είναι οι Ελληνες στη λίστα των Panama Papers -Ολα τα ονόματα Η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) ανέβασε στο διαδίκτυ το βράδυ της Δευτέρας 214.000 λογαριασμους offshore και στοιχεία των κατόχων τους που προέροχνται τα Panama Papers.
Ανάμεσά τους και πολλά ελληνικά ονόματα.

Βενιζέλος: Η αλήθεια για τις αποφάσεις του Eurogroup

Τη συμφωνία που επετεύχθη στο χθεσινό Eurogroup σχολιάζει μέσω Facebook ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε ένα μακροσκελές κείμενό του εξηγεί τι σημαίνουν οι αποφάσεις που ελήφθησαν για το μέλλον της Ελλάδας σχολιάζοντας: «Η κυβέρνηση έσπευσε να πανηγυρίσει για τη χθεσινή δήλωση του Eurogroup. Συνάντηση

Ραχήλ Μακρή: Βουλευτές και ΠτΔ υπόλογοι για εσχάτη προδοσία

Αποτέλεσμα εικόνας για ραχηλ μακρηΗ πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή επιτέθηκε στην κυβέρνηση, προσωπικά στον πρωθυπουργό, αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Μιλώντας στον focus fm η κυρία Μακρή είπε «οι βουλευτές μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι υπόλογοι για εσχάτη προδοσία».

Πανελλαδική Συνδιάσκεψη Δημοκρατικής Συμπαράταξης


Mediterranean College: 1ο Διεπιστημονικό Φοιτητικό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη με έπαθλο υποτροφία

Στη διοργάνωση του 1ου Διεπιστημονικού Φοιτητικού Συνεδρίου (Student Excellence Conference –Thessaloniki 2016) στα πρότυπα διεθνών ακαδημαϊκών συνεδρίων για τους φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών προχωρά το Mediterranean College στη Θεσσαλονίκη, παραμένοντας πιστό στους στόχους και στο όραμά του.
Η καλύτερη εισήγηση φοιτητή που θα συμμετάσχει στο συνέδριο θα βραβευθεί με μια

Συνάντηση 200 στελεχών του Ποταμιού την Κυριακή

Συνάντηση 200 στελεχών του Ποταμιού την Κυριακή
Περισσότερα από 200 στελέχη του Ποταμιού απ' όλη την Ελλάδα θα συναντηθούν την Κυριακή στο Acro για να συζητήσουν τις πολιτικές εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες που θα πάρει το Ποτάμι τις προσεχείς εβδομάδες.

Πρόκειται για τη δεύτερη τακτική συνεδρίαση της

"Απόβαση" της γερμανικής ProCredit Bank στη Θεσσαλονίκη

"Απόβαση" της γερμανικής ProCredit Bank στη Θεσσαλονίκη
Η όξυνση της κρίσης χρέους καθιστά την Ελλάδα «κόκκινο πανί» για πολλούς επίδοξους επενδυτές. Ως εκ τούτου το άνοιγμα τριών υποκαταστημάτων της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας ProCredit Bank στη Θεσσαλονίκη φαίνεται να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα, όπως γράφει

Στο 20% του εισοδήματος οι εισφορές των αγροτών

Στους μεγάλους χαμένους του νέου Ασφαλιστικού, συγκαταλέγονται οι αγρότες. Έστω και σταδιακά, έως το 2022 θα διαπιστώσουν ότι οι ασφαλιστικές εισφορές που θα καταβάλλουν θα ανέλθουν στο 20% του εισοδήματός τους. Οι αυξήσεις θα είναι κλιμακωτές και

Ποτάμι: Μετά το δράμα ...κυβέρνηση για τα πανηγύρια

«Από το δράμα στα πανηγύρια πέρασε για άλλη μια φορά η κυβέρνηση», σχολιάζει το Ποτάμι, σχετικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας.
«Εκεί που καλλιεργούσε το φόβο – κυρίως στους Βουλευτές της- ότι «θα μας διώξουν», χθες (λίγο πριν τα

Υποχωρήσαμε σε όλα: Πήραμε υποσχέσεις για το χρέος για μετά το... 2018 -Μισθοί και συντάξεις στον αυτόματο «κόφτη»

 Alexandros Michailidis / SOOCΗ Αθήνα υποχώρησε τελικά στις πιέσεις των δανειστών και «έδωσε» στον αυτόματο «κόφτη» την δυνατότητα περικοπής μισθών και συντάξεων του Δημοσίου.
Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει, μέσα στις επόμενες ημέρες, όλες τις εκκρεμότητες σε σχέση με το πακέτο των μέτρων των 5,4 δισ.

ΚΚΕ: Ρεσιτάλ εξαπάτησης η απόφαση του eurogroup

Αποτέλεσμα εικόνας για kkeΓια ρεσιτάλ εξαπάτησης κι αθλιότητας, με μέτρα φορολεηλασίας κάνει λόγο σε ανακοίνωση του αναφορικά με το Eurogroup της 9ης Μαϊου, το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ μιλά για θυσίες στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας ενώ αναφέρει οτι «Ο αυτόματος κόφτης αποτελεί ένα μηχανισμό χειρότερο σε σύγκριση ακόμη και με τα προηγούμενα μνημόνια».
Ολόκληρη η ανακοίνωση

ΠΑΣΟΚ A΄ Θεσσαλονίκης : Εκδήλωση - Συνδιάσκεψη Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Δέκτης αποδοκιμασιών έγινε ο Μηταφίδης στη Θεσσαλονίκη

Δέκτης αποδοκιμασιών έγινε ο Μηταφίδης στη ΘεσσαλονίκηΔέκτες αποδοκιμασιών έγιναν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και ο συντονιστής Α' Θεσσαλονίκης του κόμματος Δημήτρης Δημητριάδης, οι οποίοι έδωσαν το “παρών” στην εκδήλωση τιμής για την 80η επέτειο από την εξέγερση των εργατών της

"Ζωντανός" ο Άρης! "Αυτοκρατορική" νίκη επί του Παναθηναϊκού και παράταση στα ημιτελικά

Ο Άρης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο κατάμεστο "Nick Galis Hall" και επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού με 77-68 μέσα σε αποθέωση, δίνοντας παράταση στη σειρά των ημιτελικών των πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, καθώς μείωσε σε 2-1 τις νίκες στο τρίτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων. Την Τετάρτη (11/5) στις 19:00 ο τέταρτος ημιτελικός ανάμεσα στις δύο ομάδες και πάλι στο Αλεξάνδρειο.

Ποινική δίωξη κατά του πρώην δημάρχου Λαγκαδά για μαύρη τρύπα 3,5 εκατ. ευρώ

Ποινικές διώξεις για ταμειακό έλλειμμα 3,5 εκατ. ευρώ στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαγκαδά (ΔΕΥΑΛ) παρήγγειλε ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το ταμειακό έλλειμμα επικεντρώνεται στο χρονικό διάστημα 2011-14, ενώ οι διώξεις στρέφονται εναντίον συνολικά

Πυρετώδεις συσκέψεις στο ΠΑΣΟΚ

Πυρετώδεις είναι οι συσκέψεις που λαμβάνουν χώρα στη Χαριλάου Τρικούπη ενόψει της Πανελλαδικής Προγραμματικής Συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί, στο ΣΕΦ, στις 14 και 15 Μάιου.
Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, συνεδριάζουν προκειμένου να συζητήσουν

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΣΙΓΑΡΑ, ΚΑΥΣΙΜΑ, ΚΑΦΕ, ΑΛΚΟΟΛ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ...

Νέο κύμα έμμεσων φόρων ετοιμάζει η κυβέρνηση 
την ώρα που ο ΦΠΑ αυξάνεται σε 24%, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Το πακέτο που θα πάρει το δρόμο της Βουλής τις προσεχείς ημέρες φέρνει αυξήσεις σε ποτά, τσιγάρα, αλκοόλ, καύσιμα, καφέ, επιβολή τέλους σε