Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Εκστρατεία για είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών 11 δισ. από τα ασφαλιστικά ταμεία

ΣTA 11 δισ. ευρώ ανέρχονται τα οφειλόμενα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ 437 είναι οι επιχειρήσεις που έχουν οφειλές άνω του 1 εκατ. ευρώ και εξ αυτών μόνον 21 έχουν κηρύξει πτώχευση...

ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο ΜΠΕΝΙ; ΧΑΝΕΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ...

Η Μάρθα Βούρτση της κυβέρνησης, κατά κόσμον Ανδρέας Λοβέρδος, απέφυγε να θριαμβολογήσει για την χθεσινή "επιτυχία". Αυτό να του το αναγνωρίσουμε. Δεν έχει το προφίλ των σκληρών ΠΑΣΟΚων, ούτε δείχνει ανεγκέφαλος και εμπαθής όπως οι περισσότεροι υπουργοί...

Φονική ζέστη με 22 νεκρούς στις ΗΠΑ Κύμα καύσωνα στις κεντρικές και νότιες πολιτείες

Στους 22 ανέρχονται οι νεκροί από το κύμα καύσωνα που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τις κεντρικές και νότιες πολιτείες των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει το ίδιο για τις επόμενες εβδομάδες, όμως θα μετακινηθεί ανατολικά.

Σε βόμβα οφείλεται η επίθεση στη Νορβηγία ανακοίνωσε η αστυνομία.Μεγάλη έκρηξη συγκλόνισε το Όσλο

Τουλάχιστον δύο νεκρούς, αρκετούς τραυματίες και καταστροφές προκάλεσε έκρηξη στο κέντρο του Όσλο, που έπληξε κυβερνητικά κτίρια. Ζημιές υπέστη και το γραφείο του πρωθυπουργού, Γενς Σόλτενμπεργκ. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι ασφαλής. Η αστυνομία έκανε λόγο για βομβιστική επίθεση.

Απογείωση τουρισμού στη Β. Ελλάδα

Σκανδιναβοί, Ρώσοι, Ισραηλινοί κατακλύζουν τη "νύμφη του Βορρά" και τις παραλίες της Χαλκιδικής. Πάνω από 60.000 οι αφίξεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου από δέκα νέους προορισμούς

Ολο και περισσότεροι Ευρωπαίοι τουρίστες από τις μεγάλες πρωτεύουσες της γηραιάς ηπείρου επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους στη Θεσσαλονίκη και στις κοντινές της παραλίες, βγάζοντας έτσι την πόλη α
Ολο και περισσότεροι Ευρωπαίοι τουρίστες από τις μεγάλες πρωτεύουσες της γηραιάς ηπείρου επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους στη Θεσσαλονίκη και στις κοντινές της παραλίες, βγάζοντας έτσι την πόλη από τη διεθνή τουριστική απομόνωση

Όλα για την προετοιμασία του Άρη

Στο Καρπενήσι και στο Ζέεφελντ θα... δημιουργηθεί ο νέος Άρης. Δείτε ΦΩΤΟ και όλα τα νέα των "κίτρινων".

Οι “κίτρινοι” θα παραμείνουν ως τις 22 Ιουλίου στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, ενώ στην συνέχεια θα μεταβούν στο Ζέεφελντ, όπου θα παραμείνουν μέχρι τις 7 Αυγούστου.

Οι παίκτες των Θεσσαλονικέων "καταπίνουν" χιλιόμετρα στο Καρπενήσι (EUROKINISSI)
Οι παίκτες των Θεσσαλονικέων "καταπίνουν" χιλιόμετρα στο Καρπενήσι (EUROKINISSI)
Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο Σάκης Τσιώλης θα προσπαθήσει να φτιάξει ένα...

«Χοροπήδησε» το Χρηματιστήριο Αθηνών - Έκλεισε με άνοδο 5,91%




«Χοροπήδησε» το Χρηματιστήριο Αθηνών - Έκλεισε με άνοδο 5,91%
Σε ράλι επιδόθηκε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου, μετά τη χθεσινή συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής για το ελληνικό χρέος και τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος....

ΜΕΡΚΕΛ: "Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ"

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, δεσμεύτηκε την Παρασκευή ότι «θα αφοσιωθεί με όλες της τις δυνάμεις στην υποστήριξη» των προσπαθειών για την ανάκαμψη της Ελλάδας και ότι θα παροτρύνει τη γερμανική βιομηχανία να...

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΗΜΕΡΑ...

Ραγδαία πτώση σημειώνουν σήμερα, τα ασφάλιστρα κινδύνου και οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ελλάδα και στις περισσότερες ευρωπαϊκές, στον απόηχο της συμφωνίας των ηγετών της Ευρωζώνης για το νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Λίγο μετά τις...

Tο νέο ΔΣ της ΔΕΘ !



Με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ορίστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. είναι η ακόλουθη...

Δήμος Λαγκαδά: Έγκριση 1.110 θέσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΓΑ


από το Γραφείο Τύπου
Με αμεσότητα, αποτελεσματικότητα και συνεχείς επαφές με τον Διοικητή και την Διοίκηση του ΟΓΑ, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης είναι...

«Κεραυνοί» κατά Πιλάβιου


Σκληρή επίθεση εξαπέλυσαν στον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο οι Χατζηαποστόλου και Τζώρτζογλου κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ζητώντας την παραίτησή του....

Η κρίση χτύπησε Χρουσαλά–Πατίτσα


Η κρίση χτύπησε Χρουσαλά–ΠατίτσαΕ ναι λοιπόν, η κρίση χτυπάει τους πάντες! Ακόμα κι αυτούς που δεν το περιμένεις. Αλλιώς πώς να εξηγήσουμε το γεγονός ότι Μαριέττα Χρουσαλά και Λέον Πατίτσας επέλεξαν μία low cost αεροπορική εταιρία για να ταξιδέψουν στη Βαρκελώνη; Ναι, ναι, όπως το διαβάζετε.

17χρονος σκότωσε με σφυρί τους γονείς του και μετά έκανε πάρτι!


Σοκ έχει προκαλέσει στην Φλόριντα η είδηση ότι ένας 17χρονος σκότωσε τους γονείς του με σφυρί και μετά έκανε πάρτι με φίλους του.

Ένας 17χρονος από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, κατηγορείται ότι σκότωσε τους γονείς του με ένα σφυρί, έκρυψε τα πτώματά τους στο υπνοδωμάτιο και κατόπιν έκανε πάρτι, καλώντας τους φίλους του μέσω facebook.

Στο Μυστικό Δείπνο, δεν έτρωγαν ΤΟΣΟ, όσο βλέπουμε στις εικόνες!


2000 χρόνια μετά τον Μυστικό Δείπνο οι ειδικοί διατροφολόγοι από το πανεπιστήμιο του Κορνέλ, δηλώνουν πως οι μερίδες φαγητού που αναπαρίστανται στον πίνακα έχουν υπερ-μεγεθυνθεί.

  Μετά από μελέτη 52 γνωστών βιβλικών πινάκων, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τόσο το κυρίως γεύμα, το ψωμί αλλά και τα πιάτα που τοποθετήθηκαν στο τραπέζι του Χριστού και των Αποστόλων, σταδιακά μεγεθύνθηκαν κατά δυο τρίτα.
Κατά αυτό τον τρόπο η τέχνη μιμείται την ζωή.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Κατέστρεψαν μισό εκατομμύριο ευρώ... κατά λάθος!


Ένας λάθος χειρισμός στα συστήματα ασφαλείας για την προστασία των μεγάλων ποσών που μεταφέρουν οι χρηματαποστολές προκάλεσε την πρωτοφανή καταστροφή!

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στα ΕΛΤΑ Λιβαδειάς.

Το μεγάλο χρηματικό ποσό βρισκόταν μέσα σε ένα από τα ειδικά μεταλλικά κουτιά μεταφοράς χρημάτων που είναι παγιδευμένα με σύστημα χρωματισμού έτσι ώστε, αν πέσουν στα χέρια ληστών τα χαρτονομίσματα να βαφτούν... κόκκινα κι να αχρηστευτούν.

«Έδωσα τη μάχη έχοντας τη σκέψη μου στον κόσμο»


Επιτυχία για την Ελλάδα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τη χθεσινή απόφαση των ηγετών της Eυρωζώνης, μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την οποία απέδωσε στις προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Αποδείχθηκαν, είπε, οι αρετές των Ελλήνων και καταρρίφθηκαν μύθοι απαξιωτικοί για αυτούς.

Στο σκαμνί η Τουρκία για την Αγία Σοφία


Στο σκαμνί η Τουρκία για την Αγία Σοφία


«Θα λειτουργήσει και πάλι η Αγία Σοφία». Τη βεβαιότητα ότι το σύμβολο της Ορθοδοξίας θα αποκτήσει και πάλι την αρχική του υπόσταση εξέφρασε ο πρόεδρος της «Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας», Κρις Σπύρου, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα λογοδοτήσει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για τις βεβηλώσεις που έχει υποστεί ο ιερός ναός.

Μέρκελ: H Ιταλία πρέπει να λάβει πρόσθετα μέτρα


«Το πρόγραμμα λιτότητας της Ιταλίας ήταν απόλυτα θετικό. Ωστόσο, μια διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα χρειαστούν περαιτέρω βήματα στο μέλλον», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό του δημόσιου χρέους της θα πρέπει να λάβει η Ιταλία, υπογραμμίζει σε σημερινή της δήλωση η Αγκελα Μέρκελ, η οποία χαρακτήρισε θετικό το υφιστάμενο πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζει η Ρώμη.

Ευ. Βενιζέλος: Ευκαιρία για εθνική συνεννόηση


Κάλεσμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης για εθνική συνεννόηση πραγματοποίησε ο Ευ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και το νέο πακέτο για την Ελλάδα.
 

Η Γεωργία Παπαζήση ετοιμάζεται για το ταξίδι στην Ινδία

Η απίστευτη ιστορία της Γεωργίας Παπαζήση κατάφερε να συγκινήσει και να κινητοποιήσει ολόκληρο το διαδίκτυο. Η δύναμη του διαδικτύου έκανε το θαύμα της και μέσα σε λίγες ημέρες συγκεντρώθηκε το ποσό που χρειάζεται για να ταξιδέψει στην Ινδία και να ακολουθήσει θεραπεία για τη σπάνια νόσο με την οποία διαγνώστηκε.

Απίστευτες ψευδαισθήσεις με body Art

Ο Craig Tracy ξεκίνησε να δημιουργεί από την ηλικία των 20 με εικονογραφήσεις. Μετά από 6 χρόνια ξεκίνησε να ζωγραφίζει σε σώματα και κυριολεκτικά ερωτεύτητε το body art.
Δείτε μερικές ψευδαισθήσεις που δημιούργησε με ανθρώπινα σώματα..
Είναι καταπληκτικά...

Δεκτοί οι δεδηλωμένοι ομοφυλόφιλοι στο αμερικανικό Σώμα

Δεκτοί οι δεδηλωμένοι ομοφυλόφιλοι στο αμερικανικό ΣώμαΌπως επιβεβαίωσε χθες Αμερικανός αξιωματούχος στο Γαλλικό πρακτορείο, το Πεντάγωνο πρόκειται να ανακοινώσει την επίσημη κατάργηση του νόμου περί απαγόρευσης στους δεδηλωμένους ομοφυλόφιλους να υπηρετούν στον στρατό.
Στις 18 Δεκεμβρίου η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε υπέρ της κατάργησης του νόμου του 1993, ο οποίος είχε μείνει γνωστός με τη φράση «Don't ask, don't tell» (Μη ρωτάς, μη λες), ο οποίος απαιτούσε από τους ομοφυλόφιλους που υπηρετούν στο στρατό να αποκρύπτουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, διαφορετικά θα αποπέμπονταν από το Σώμα.

Οριστική η συνδιοίκηση των δυο νοσοκομείων του νομού


Οριστικοποιήθηκε πλέον η συνδιοίκηση των δυο νοσοκομείων του νομού μας, Κιλκίς και Γουμένισσας. Το τελικό σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τον νέο Υγειονομικό Χάρτη της χώρας, που παρουσίασε χθες Πέμπτη ο υπουργός, Ανδρ. Λοβέρδος, προβλέπει κοινή....
διοίκηση για τα δυο νοσοκομεία μας, τα οποία θα διαθέτουν συνολικά 230 κλίνες (190 του Κιλκίς και 40 της Γουμένισσας).

Παπανδρέου : το παλέψαμε και το άλλαξαμε

Προϊόν σκληρής και δύσκολης διαπραγμάτευσης είναι η τελική απόφαση – ανάσα για την Ελλάδα που έλαβε η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες χθες το βράδυ. Οπως έγινε γνωστό, η άρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να αποδεχτεί ως είχε το σχέδιο απόφασης που πρόκριναν η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ήταν η βασική αιτία της πολύωρης διάρκειας της συνόδου και της παράτασής της για μερικές ώρες.

Μήνυμα από το Πεκίνο στις ΗΠΑ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_0WS4lDEh_L-c4usaQbPjwuCjV1RJyMmhneiR8JOpeN38lQk7CPZK1aicttXX0y0o8UwEHBwye2ZUIx6UXaXyQPU8mk3qhfkDyiqDtIUyVn_P7GASTJ3E2pOT2GnavpzLzT2qMojK4IU/s1600/6560cc35-bc34-4929-86b4-87bed211777a.jpg Να σεβαστούν την εδαφική της ακεραιότητα κάλεσε τις ΗΠΑ η Κίνα...

την ώρα που αυξάνεται η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες για την διαφιλονικούμενη θάλασσα της νότιας Κίνας.
Στη διάρκεια της συνάντησης ανάμεσα στην Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον,

και τον Κινέζο ομόλογό της Γιανγκ Τζιεντσί, το Πεκίνο υπογράμμισε πως είναι «σημαντικός ο σεβασμός της εδαφικής κυριαρχίας και ακεραιότητας της Κίνας», τόνισε ο εκπρόσωπος τού κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Διακοπές στη Σύμη για τη Ναόμι Κάμπελ!

Η παρέλαση των celecrities της διεθνούς showbiz συνεχίζεται ακάθεκτη το φετινό καλοκαίρι.

Σειρά να επισκεφθεί τη χώρα μας είχε η μαύρη γαζέλα των διεθνών Ντεφιλέ, η Νάομι Κάμπελ, που μετά από μια μικρή βόλτα στην Κω, κατέφθασε σύμφωνα με την Espresso με τον πολυεκατομμυριούχο αγαπημένο της Βλαντιμίρ Ντορόνιν και την παρέα της στη Σύμη.

Πατριαρχείο Βουλγαρίας: “Οι κληρικοί δεν μπορούν να αναμιγνύονται στην πολιτική κονιστρα”


του Παναγιώτη Τελεβάντου

Ακόμη μια σύννομη με το κανονικό δίκαιο και την παράδοση της Εκκλησίας απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, το οποίο...

Και τώρα, περιμένουμε... τι θα πουν οι Οίκοι


Η γλώσσα του σώματος του Νικολά Σαρκοζί, δεν άφηνε και πολλά περιθώρια παρερμηνειών. Όπως δεν το έκανε ούτε η σπουδή του Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ και του Ζοζέ Μπαρόζο να…

Τι σημαίνουν πρακτικά οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής;

Τι σημαίνουν πρακτικά οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής;
Συνολικά οι χθεσινές αποφάσεις οδηγούν σε:
- Μεγάλη ελάφρυνση των χρεολυσίων που θα καταβάλλει η Ελλάδα έως το 2020. Οι συνολικές λήξεις ομολόγων έως το 2020 φτάνουν τα 205 δισ. Από αυτά όμως οι ιδιώτες θα ανταλλάξουν εθελοντικά ομόλογα συνολικής αξίας 135 δισ. με άλλα ομόλογα διάρκειας έως και 30 ετών.

Συγκλονιστικές μάχες στη φύση




Καταπληκτικές φωτογραφίες από όλο τον κόσμο, δείχνουν μία άλλη πλευρά της φύσης. Ο φακός απαθανάτισε φοβερές μάχες μεταξύ άγριων ζώων, στον αγώνα για την επιβίωση.

Παραλία στην Κίνα (photos)



Paradise Beach
Παραπάνω βλέπετε την διάσημη Paradise Beach της Μυκόνου… Σας φαίνεται να έχει πολύ κόσμο; Προτιμάτε κάτι πιο ήσυχο; Δείτε στη συνέχεια πως είναι μια παραλία στην Κίνα των 1.34 δισεκατομμυρίων κατοίκων, όταν η θερμοκρασία αγγίζει τους 35 βαθμούς!

Τι γράφει ο ξένος Τύπος για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής Εκτιμήσεις για την επόμενη ημέρα

Το σύνολο του ξένου Τύπου επικεντρώνεται σήμερα στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, ύψους 109 δισ. ευρώ, αλλά και στο τι συνεπάγονται οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για τη χώρα και την Ευρωζώνη.

Στις αποφάσεις των οίκων αξιολόγησης μετά τη Σύνοδο των Βρυξελλών αναφέρονται σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times, υποστηρίζοντας δηκτικά πως μετά από πάνω 60 χρόνια η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη ανεπτυγμένη δυτική χώρα που θα χρεοκοπήσει.

Σύσταση ad hoc επιτροπής για την τραγωδία στην Κύπρο

Στη σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων υπό τον πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, αποφασίστηκε η σύσταση ad hoc επιτροπής, που θα ενημερώνεται άμεσα για την πορεία των ερευνών σχετικά με την τραγωδία στη ναυτική βάση της Κύπρου.
Σύσταση ad hoc επιτροπής για την τραγωδία στην Κύπρο
Η σύσταση της επιτροπής αποφασίστηκε, μετά από εισήγηση του προέδρου του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρη Συλλούρη και τα κόμματα θα εκπροσωπούνται στο ανώτερο δυνατό επίπεδο.

Υπουργικό Συμβούλιο στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής

Υπουργικό Συμβούλιο στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής
Συνεδριάζει το μεσημέρι το Υπουργικό Συμβούλιου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος θα αναλύσουν τις πτυχές του νέου προγράμματος στήριξης της χώρας, που αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης. Μια ώρα νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στον απόηχο της χθεσινής Συνόδου Κορυφής.

Το πλήρες κείμενο της απόφασης για την Ελληνική βοήθεια


Η λεγόμενη "επιλεκτική χρεοκοπία" έφτασε για τη χώρα μας,η οποία θα μας δώσει 160 δισεκατομμύρια ευρώ  συνολικά. Οι ευρωπαίοι ηγέτες χαρακτήρισαν "ιστορική" την απόφαση αυτή, αφού για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται η κρίση του χρέους στην Ελλάδα και θέτει τις βάσεις για τη στήριξη του κοινού ευρώπαϊκού νομίσματος.
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ έχει ως εξής: