Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ψυγείο... διαιτολόγος!


Εάν έχετε δοκιμάσει πολλές δίαιτες και δεν είδατε αποτέλεσμα, τώρα η τεχνολογία σας βοηθά με το νέο ψυγείο της LG! Το εν λόγω ψυγείο έρχεται να σας κάνει να χάσετε κιλά, χάρη στον ενσωματωμένο διαιτολόγο, που λέει τι να φάτε και τι να αποφύγετε.
Το νέο «έξυπνο» ψυγείο ThinQ, που θα είναι διαθέσιμο στη Βρετανία μέσα στο 2012, κοστίζει 2.000 λίρες και είναι προγραμματισμένο να σας δίνει πληροφορίες γι' αυτό που τρώτε και αν έχετε κάνει υγιεινή επιλογή.

ΝΔ: "Οι μισθοί μειώνονται και οι τιμές βασικών ειδών αυξάνονται"


ΝΔ: "Οι μισθοί μειώνονται και οι τιμές βασικών ειδών αυξάνονται"

Την αύξηση των τιμών σε βασικά είδη  παρά την οικονομική κρίση επέκρινε η ΝΔ, με δήλωση του τομεάρχη Εμπορίου του κόμματος κ. Γ. Βλάχου.

«Ενώ οι μισθοί μειώνονται δραματικά, οι τιμές βασικών ειδών αυξάνονται. Με αποτέλεσμα να περιέρχονται σε ακόμη δυσκολότερη θέση οι οικονομικά ασθενέστεροι. Λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις και ανεπάρκεια των κυβερνήσεων Παπανδρέου στο χρόνο που πέρασε έχουν φουσκώσει δραματικά την ακρίβεια. Παρόλα αυτά, ο αρμόδιος υπουργός, περί άλλα τυρβάζει...» υποστήριξε ο κ. Βλάχος.

Αρχίζει η αξιολόγηση στο Δημόσιο - Όλες οι ρυθμίσεις για το βαθμολόγιο



Με το πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, υπάρχουν ορισμένες αλλαγες για το βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, πολλές απ' τις οποίες είχαν προαναγγελθεί από την κυβέρνηση, ενώ παράλληλα καταργούνται όλες οι οργανικές θέσεις. Παραλλήλως, σημειώνεται ότι μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, ξεκινά άμεσα και η αξιολόγηση δομών και υπαλλήλων του δημοσίου.


Επιμονή Χρυσοχοϊδη, δεύτερες σκέψεις Βενιζέλου, κίνηση - έκπληξη από Γιώργο;



Εντείνονται οι ζυμώσεις των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ ενόψει της σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου κόμματος το σαββατοκύριακο, της οποίας θα έχει προηγηθεί η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την Παρασκευή. 

Στο πλαίσιο αυτό – και εν αναμονή της επιστροφής, από το Λονδίνο, του Γιώργου Παπανδρέου, με τη σχετική φημολογία να παραπέμπει και σε κίνηση έκπληξη από την πλευρά του, ολοκληρώθηκαν χτες οι επαφές του Ευάγγελου Βενιζέλου με όλα τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Το κορίτσι από την Ινδία με τα παράξενα κατοικίδια.


Δείτε την 8χρονη Kajol σε ένα απίστευτο βίντεο που παίζει καθημερινά με το κατοικίδια της τα οποία είναι Βασιλικές Κόμπρες.

Μάλιστα η ίδια λέει ότι της αρέσουν πολύ και έχει έξι από αυτές, ενώ δεν θέλει να πάει σχολείο και θέλει να κάνει την δουλειά του πατέρα της ο οποίος πιάνει φίδια παρέα βέβαια με την κόρη του.

Οι 6 πιο διαβόητες κλοπές έργων τέχνης στην Ιστορία


Από τη «Μόνα Λίζα» στην «Κραυγή» και από τα κάστρα της Σκωτίας στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ, αυτές είναι οι πιο συναρπαστικές ιστορίες κλοπής διάσημων πινάκων στην Ιστορία. Μπροστά τους, η ιστορία της Εθνικής Πινακοθήκης μοιάζει μικροδιάρρηξη.

Τέχνη στον τηλεφωνικό κατάλογο



O Άλεξ Κουεράλ (Alex Queral) έχει βρεί ένα ιδιαίτερο τρόπο για να εκφράζεται καλλιτεχνικά...χρησιμοποιεί τηλεφωνικούς καταλόγους!Είναι Κουβανός και ζει στην Αμερική, Έχει εκθέσει τα έργα του ανά τον κόσμο και η τεχνική του, απαιτεί εκατοντάδες ώρες υπομονής και άπειρη κόλλα, καθώς οι σελίδες τοποθετούνται μία προς μία...

Το πένθος μπορεί να ραγίσει την καρδιά


Το πένθος μπορεί να ραγίσει την καρδιά

Τελικά είναι αλήθεια: το πένθος μπορεί όντως να ραγίσει την καρδιά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που αποκαλύπτει πως η οδύνη από την απώλεια ενός αγαπημένου ανθρώπου αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο εμφράγματος.

Μάλιστα, η αύξηση του κινδύνου αφορά τους πάντες – ακόμα και τους νέους.

Το φλερτ από γυναίκες σε άνδρες και η κατανόησή του


Το φλερτ από  γυναίκες σε άνδρες και η κατανόησή του

Ο τρόπος που φλερτάρουν οι άνδρες και οι γυναίκες αλλάζουν καθώς αλλάζουν οι καιροί και τα ήθη. Ο σκοπός όμως παραμένει o ίδιος και είναι η έλξη του ατόμου που ξύπνησε το ερωτικό ενδιαφέρον.

Η ανασκόπηση της σχετικής επιστημονικής βιβλιογραφίας αναδεικνύει μια παρεμηνεία του φλερτ των γυναικών από την πλευρά των ανδρών. Το φλερτ είναι μια μορφή επικοινωνίας κατά την οποία στέλνονται μηνύματα. Φαίνεται ότι η αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων που στέλνουν οι γυναίκες δεν είναι τόσο εύκολη. Σύμφωνα λοιπόν με τα παλαιότερα ευρήματα, οι άνδρες τείνουν να παρερμηνεύουν τα μη λεκτικά μηνύματα των γυναικών και συνήθως να υπερεκτιμούν την επιθυμία του άλλου φύλου να προχωρήσει στη σεξουαλική πράξη.

Τα μωρά που θηλάζουν είναι ποιο ιδιόρρυθμα


Τα μωρά που θηλάζουν είναι ποιο ιδιόρρυθμα

Σύμφωνα με νέα βρετανική ιατρική έρευνα, οι γυναίκες που θηλάζουν πρέπει να είναι προετοιμασμένες ότι το μωρό τους θα κλαίει περισσότερο, θα χαμογελάει και θα γελάει λιγότερο, θα είναι πιο ευέξαπτο και γενικά θα έχει πιο πολλές ιδιορρυθμίες, σε σχέση με τα μωρά που δεν θηλάζουν.

Οι ερευνητές της μονάδας επιδημιολογίας του Συμβουλίου Ιατρικών Ερευνών στο Cambridge της Βρετανίας, με επικεφαλής τον δρα Κεν Ονγκ, σύμφωνα με το BBC και την εφημερίδα «Guardian», οι οποίοι δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό «PLoS ONE», μελέτησαν 316 μωρά, ηλικίας τριών μηνών.

Απίστευτες μεταμορφώσεις (Photos)


Απίστευτες μεταμορφώσεις (1)
Δείτε μια σειρά φωτογραφιών με θεαματικές μεταμορφώσεις διαφόρων ειδών, με πρωταγωνιστές ανθρώπους αλλά και ζώα!

Ερώτηση της Ευας Καϊλή Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη για τον Ενιαίο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας



Με την απόφαση του Υπουργού Εργασίας δημοσιευμένη στο ΦΕΚ με αρ. Φύλλου 2611, 8 Νοεμβρίου 2011, εντάσσονται στον ενιαίο πίνακα προσδιορισμού ποσοστών αναπηρίας κατηγορίες παθήσεων που λόγω της φύσης τους δημιουργούν ερωτηματικά αναφορικά με τον δικαιοπολιτικό λόγο ένταξής τους στα πλαίσια πίνακα προσδιορισμού ποσοστού αναπηρίας και κατ’ επέκταση της ένταξής τους στα πλαίσια προνοιακής πολιτικής η οποία θα βασιστεί στον εν λόγω πίνακα. Η ανάγκη ένταξης χρήζει ακόμη μεγαλύτερης συζήτησης σε περιπτώσεις όπου η εξωτερίκευση της διαταραχής συνιστά εγκληματική συμπεριφορά.

Κοπή πίτας της παράταξης ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ- Οικολογία στην Πράξη



Την πίτα της για το 2012, κόβει την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, στις 8μ.μ., στο ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ, η παράταξη ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – Οικολογία στην Πράξη, του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Επιστολή Βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.(μεταξυ αυτών και ο Γιώργος Φραγγίδης) προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου με θέμα: «Καθολική απαγόρευση δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές»



Για άλλη μια φορά επειδή πονάει ένα δόντι, εμείς ετοιμαζόμαστε να κόψουμε το …κεφάλι. 
Πληροφορούμαστε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προχωράει με Προεδρικό Διάταγμα, σε καθολική απαγόρευση της δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, ακόμη και σε σημερινά άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα και αγροτεμάχια. 

Ποιοί ήταν οι γνωστοί σε όλους μας Daltons στην πραγματικότητα;



Η συμμορία των Ντάλτον ήταν διαβόητη εγκληματική ομάδα που έδρασε στην Αμερικανική Δύση από το 1890 μέχρι το 1892 

. Στο διάστημα αυτό τα μέλη της, μεταξύ των οποίων τα αδέρφια Γκράτον (Γκρατ) (γεν. 1861), Γουίλιαμ (Μπιλ) (γεν. 1866), Μπομπ (γεν. 1869) και Έμετ (γεν.1871), διέπραξαν, σε δυτικές Πολιτείες των Η.Π.Α, πολλές ληστείες σε τρένα και τράπεζες.

Δεν θα συμμετάσχει στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Σήφης Βαλυράκης


Δεν θα συμμετάσχει στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Σήφης Βαλυράκης
 
  

Δεν θα συμμετάσχει στην επικείμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Χανίων του κόμματος Σήφης Βαλυράκης, επειδή, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, «το τοπίο είναι θολό» και, κατά την εκτίμησή του, δεν προβλέπεται ότι θα ξεκαθαρίσει το Σαββατοκύριακο.

Ο πρώην υπουργός πρόταξε ως άμεση υποχρέωση να στηριχθεί η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, για να σωθεί, όπως τόνισε, η χώρα. «Υπάρχει ανάγκη για συμπαγές πολιτικό και κοινωνικό και εθνικό μέτωπο διαπραγμάτευσης απέναντι στην τρόικα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2009-2011

Διαβιβάστηκαν στη Βουλή τα στοιχεία για τις περιπτώσεις αυτοκτονιών (που έχουν τελεστεί ή και απόπειρες) την τριετία 2009-2011 πανελλαδικά. Πρόκειται για τα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που δείχνουν ότι οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες αυτοκτονίας ανήλθαν

ΣΤΟ 31,5% Η ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2011

Στο 31,5% έφτασε η συνολική απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ στο τέλος του 2011, έναντι 17,5% το 2010, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κάνοντας απολογισμό του ΕΣΠΑ. Το στοιχείο αυτό σημαίνει ότι το 31,5% των κονδυλίων του

Με τους εφοπλιστές συναντάται ο Παπαδήμος

Συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών έχει στις 17.00 ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, με τον αρμόδιο υφυπουργό Αδ. Γεωργιάδη να προαναγγέλλει αποφάσεις για τον κλάδο.

Παραιτείται ο Ευ. Βενιζέλος;

Φουντώνουν όλο και περισσότερο οι φήμες περί επικείμενης παραίτησης του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου. Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται ο κ. Βενιζέλος
ενδέχεται να παραιτηθεί ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα, όταν δηλαδή θα έχει "κλειδώσει" η συμφωνία για το PSI. Τότε, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών θα υποβάλλει την παραίτησή του.

Έλενα Παπαβασιλείου: «Δεν με θεωρώ ψώνιο»

Η Έλενα Παπαβασιλείου στο σύντομο διάστημα που βρίσκεται στην τηλεόραση θεωρεί πως κάλυψε το πάθος της και πλέον μπορεί και να αποχωρήσει χωρίς απωθημένα.

«Προτιμώ να φύγω. Αγαπάω πολύ την τηλεόραση, αλλά το πάθος μου το έχω καλύψει. Δεν με θεωρώ ψώνιο στην τηλεόραση».

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

H υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, εν όψει των κρίσιμων συνεδριάσεων την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, ζητάει να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την εκλογή –προσωρινού- προέδρου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που θα ηγηθεί του Κινήματος σε περίπτωση ξαφνικών εκλογών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ


Η αύξηση της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ θεωρείται εκ των ουκ άνευ προϋποθέσεων για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την προσπάθεια ανάκαμψης από τη βαθιά ύφεση στην οποία έχει βυθιστεί την τελευταία διετία λόγω της...
επιδείνωσης της κρίσης χρέους. Ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης θα παραχωρήσει σήμερα συνέντευξη Τύπου για την

Κίνηση Βάσως υπέρ μοναδικής υποψηφιότητας...


Κίνηση Βάσως υπέρ μοναδικής υποψηφιότητας...
 
  

Η πανσπερμία εν δυνάμει υποψηφιοτήτων στο ΠΑΣΟΚ τρομάζει πλέον πολλά κορυφαία στελέχη, που φοβούνται ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βρεθεί να στήνει κάλπες σε πολυδιάσπαση, κάτι που ενδεχομένως να διώξει και τους τελευταίους πιστούς και να απαξιώσει εντελώς τη διαδικασία, επιτρέποντας ενδεχομένως στο Γιώργο να αμφισβητήσει και να μην αποδεχτεί το αποτέλεσμα.

Eπιτελεία των Δελφίνων στο Πασοκ




Τα επιτελεία τους συγκροτούν οι δελφίνοι ενόψει της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και αν ορισμένοι εξ αυτών δεν θα είναι τελικά υποψήφιοι. Οι μηχανισμοί ήδη ετοιμάζονται και εκ των πραγμάτων θα παίξουν σημαντικό ρόλο ακόμα και αν η εκλογή προέδρου πραγματοποιηθεί από τη βάση, καθώς αυτοί που θα ψηφίσουν θα είναι εκ των πραγμάτων ο σκληρός πυρήνας των μελών και ψηφοφόρων του κόμματος.

Συνάντηση Βενιζέλου με στελέχη που είναι μαζί του, πολύωρη..





Έντονες πιέσεις ασκούν στον Ευ. Βενιζέλο τα στελέχη που τον στηρίζουν να ταχθεί ευθέως κατά της διαρχίας και υπέρ της άμεσης εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

Μας χλευάζουν τα ξένα ΜΜΕ για την κλοπή της Πινακοθήκης!...



Η χώρα μας για ακόμα μία φορά έδωσε τροφή στα ξένα ΜΜΕ!...
Η ειδική αναλύτρια στο «Market Watch» αναρωτιέται πως είναι δυνατόν στην εποχή μας που διαθέτουμε όλα τα μέσα για την προστασία ενός κτηρίου, κάποιοι να καταφέρουν να παραβιάσουν τα μέτρα ασφαλείας στην Εθνική Πινακοθήκη και να φύγουν μεταξύ άλλων με έναν… «Πικάσο» .
Βέβαια και... 

άλλα πολλά μέσα ενημέρωσης, δεν ξέχασαν να αναφερθούν στις δύσκολες ώρες που βιώνει η χώρα μας!

Και ο Τζουμάκας υποψήφιος για την προεδρία....


Αυξάνονται και πληθύνονται οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Αυξάνονται και… πληθύνονται οι υποψήφιοι δελφίνοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Μετά τους Ευάγγελο Βενιζέλο,  Ανδρέα Λοβέρδο Μιχάλη Χρυσοχοίδη, Άννα Διαμαντοπούλου και Λούκα Κατσέλη που έχουν θέσει ευθέως ή εμμέσως ενδιαφέρον για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, τον Χάρη Καστανίδη που προσανατολίζεται να θέσει υποψηφιότητα εάν δεν είναι εκ νέου υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά και τον Χρήστο Παπουτσή

Μας πήραν ξανά στο ψιλό: "Οι χρεοκοπημένοι Έλληνες θέλουν να νοικιάσουν την Ακρόπολη"


Δεν έχασαν την ευκαιρία τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να σχολιάσουν, όχι και με τον καλύτερο τρόπο, την πρόταση του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου να ενοικιαστούν η Ακρόπολη και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι σε ιδιώτες, ώστε να εισρεύσουν έσοδα και να αξιοποιηθούν καλύτερα.

Η Bild αναφέρει οτι “οι χρεοκοπημένοι Έλληνες θέλουν να νοικιάσουν την Ακρόπολη”. Στο άρθρο της γράφει πως "η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική. Για πρώτη φορά Έλληνας πολιτικός βάζει στο παιχνίδι ακόμη και την Ακρόπολη για την αποκατάσταση των οικονομικών της Ελλάδας".

Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις οικιών στη Θεσσαλονίκη



Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός νεαρού άνδρας 26 ετών, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης οκτώ διαρρήξεων οικιών στις περιοχές του Ευόσμου και του Κορδελιού.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 26χρονος, τον Σεπτέμβριο του 2010 καθώς και κατά τους μήνες Απρίλιο έως και Αύγουστο του 2011, διέρρηξε συνολικά οκτώ οικίες,

Αποπλέει από την Λεμεσό πλοίο με πυρομαχικά για τη Συρία



Αποδεσμεύτηκε τελικά και είναι ελεύθερο να αποπλεύσει από τη θαλάσσια περιοχή τηςΛεμεσού, πλοίο ρωσικών συμφερόντων, που μεταφέρει δεκάδες τόνους πυρομαχικών, με αρχικό προορισμό τη Συρία

Το πλοίο, με σημαία Αγίου Βικεντίου, είχε ζητήσει ανεφοδιασμό, ενώ βρισκόταν στα ανοικτά της Λεμεσού. 

Σύσκεψη αρχηγών από τον Παπαδήμο αν δεν επιτευχθεί συμφωνία


Σύσκεψη αρχηγών από τον Παπαδήμο αν δεν επιτευχθεί συμφωνία

Δεν αποκλείεται να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ο Πρωθυπουργός μετά και την ολοκλήρωση των συναντήσεών του με τους τρεις αρχηγούς - το Σάββατο βλέπει και τον Γιώργο Παπανδρέου - ώστε να ληφθούν αποφάσεις για την πορεία της κυβέρνησης και το έργο που έχει να υλοποιήσει.

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών


Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Στη Βουλή κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Επείγουσες Ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015». Στην Ολομέλεια αναμένεται να «φτάσει» την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ η επεξεργασία του θα ξεκινήσει την Πέμπτη σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου.  

Μέρκελ-Λαγκάρντ συζήτησαν για PSI και ελληνική κρίση


Die Direktorin des Internationalen Waehrungsfonds (IWF), Christine Lagarde (l.), und Bundeskanzlerin Angela Merkel (CDU) geben am Donnerstag (06.10.11) im Bundeskanzleramt in Berlin eine Pressekonferenz. Hochrangige Vertreter der internationalen Finanzpolitik waren am Donnerstag in Berlin zusammengekommen, um ueber Waehrungsfragen zu beraten. (zu dapd-Text)
Foto: Oliver Lang/dapd

Τρόπους εξόδου από την κρίση χρέους που πλήττει την ΕΕ συζήτησαν η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών ετέθη η κατάσταση στην Ελλάδα.


Οι εξελίξεις στο μέτωπο της ελληνικής κρίσης σε συνάρτηση με τη επικείμενη άφιξη των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα ήταν ένα από τα βασικά θέματα που συζήτησαν κατά τη διάρκεια δείπνου εργασίας χθες το βράδυ στο Βερολίνο η καγκελάριος Μέρκελ με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Στοιχεία για το ύψος νοσοκομειακών δαπανών, έδωσε ο υπ. Υγείας Α. Λοβέρδος



Στα 1.526 εκατομμύρια ευρώ ανήλθε το ύψος των δαπανών των νοσοκομείων στους τομείς υλικών και υπηρεσιών για το οκτάμηνο του 2011 και στα 984 εκατομμύρια ευρώ οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις τους, για το ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή. 

Ερώτηση του Βουλευτή Κώστα Κιλτίδη για την «Αναδιανομή εποικιστικών εκτάσεων»


Κεντρική Μακεδονία Ερώτηση του Βουλευτή Κώστα Κιλτίδη για την  «Αναδιανομή εποικιστικών εκτάσεων» 
Προς

Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Κύριο Κωνσταντίνο Σκανδαλίδη

 

Κύριε Υπουργέ

      Βρισκόμαστε στο κομβικότερο ιστορικά σημείο της κοινωνικής μετατροπής του πρωτογενούς τομέα από απόψεως μετακίνησης του αγροτικού πληθυσμού σε άλλους εργασιακούς χώρους.

Δύο ένοπλες ληστείες στη Θεσσαλονίκη


Ένοπλες ληστείες σε ένα ψητοπωλείο κι ένα φαρμακείο σημειώθηκαν τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη.
Η πρώτη ληστεία έγινε στις 22.50 σε ψητοπωλείο της Λεωφόρου Στρατού 30, όπου ένοπλος, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, άρπαξε από τον ιδιοκτήτη το ποσό των 200 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγε πεζός.

Σαν Σήμερα...


11 ιανουαριου

Γεγονότα

532: Ξεσπά στην Κωνσταντινούπολη η Στάση του Νίκα. Ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός θα την πνίξει στο αίμα, με 30.000 νεκρούς.
976: Ο Βασίλειος Β' ο Βουλγαροκτόνος αναγορεύεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου σε ηλικία 18 ετών, με συναυτοκράτορα τον αδερφό του Κωνσταντίνο Η'. Ο Βασίλειος, με συναυτοκράτορα τον αδερφό του, θα παραμείνει στο θρόνο ως τις 15 Δεκεμβρίου 1025.

Πώς ο τρυποκάρυδος δεν παθαίνει... κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις!


 Όταν ένας τρυποκάρυδος, χτυπάει με  το ράμφος του τον κορμό ενός δέντρου, ασκούνται πάνω του δυνάμεις τουλάχιστον 1.000G, ικανές να του προκαλέσουν βαριές κρανιογκεφαλικές βλάβες. Κι όμως, εκείνος συνεχίζει απτόητος και κυρίως υγιής το έργο του! Ομάδα κινέζων επιστημόνων, αποφάσισε να λύσει το μυστήριο και να ανακαλύψει πως καταφέρνει να επιβιώνει από τόσο χτύπημα του... κεφαλιού του, το όμορφο πουλί!

  Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπεϊάνγκ στο Πεκίνο και το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ, μελέτησαν λοιπόν πώς ακριβώς απορροφώνται οι δονήσεις που προκαλούνται από την επαναλαμβανόμενη κίνηση του κεφαλιού του τρυποκάρυδου επάνω στην επιφάνεια του δέντρου.

Η… αντιμετώπιση των χρωμάτων από άνδρες και γυναίκες!



Γνωρίζουμε όλοι ότι άντρες και γυναίκες αντιλαμβάνονται τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Ιδιαίτερα όσον αφορά στα χρώματα η διαφορά στο χαρακτηρισμό τους είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.
Το σχήμα που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό.


Η σπείρα των... Πικάσο πίσω από τη μεγάλη ληστεία; - Τον "πληροφοριοδότη" ψάχνει η Αστυνομία


Τα έργα του Πάμπλο Πικάσο αποτελούν έτσι κι αλλιώς πόλο έλξης. Φαίνεται όμως πως στη ληστεία της Εθνικής Πινακοθήκης, τα έργα του Ισπανού ζωγράφου ήταν το μεγαλύτερο δέλεαρ.

Από τη στιγμή που μαθεύτηκε ότι ένας πίνακας του Πικάσο ήταν ανάμεσα σε εκείνους που «έκαναν φτερά» έγιναν οι πρώτοι συνειρμοί. Κάποιοι μπέρδεψαν τα (σχεδόν ίδια) ονόματα των έργων και είπαν ότι το ίδιο έργο είχε κλαπεί και το περασμένο καλοκαίρι από το Σαν Φρανσίσκο.

Αδυνατίστε με τη δίαιτα του σάντουιτς!

Τι θα λέγατε να ξεκινούσατε τα γεύματά σας με σάντουιτς; Φτιάχνονται εύκολα, έχετε πολλές επιλογές, μπορείτε να τα πάρετε στο γραφείο .Το κλασσικό τοστ με το άσπρο ψωμί και το τυρί – φουλ στα λιπαρά – που λιώνει είναι γευστικό, αλλά καταστρέφει τη δίαιτά σας. Με τις παρακάτω συμβουλές μπορείτε να φτιάξετε ένα σούπερ γευστικό σάντουιτς και να το απολαύσετε χωρίς το άγχος των θερμίδων.

Εσείς όταν διαβάζετε εφημερίδα, πως γυρίζετε σελίδα;;


Ο Joseph Herscher απλά πίνει μια γουλιά από τον καφέ του ... που είναι συνδεδεμένο με σπάγκο με τις κορνίζες στον τοίχο που έχουν πάνω τους μικρές μπάλες, που συνδέονται με άλλες μπάλες του μπιλιάρδου, που βάζουν φωτιά για να βράσουν το νερό, που είναι συνδεδεμένα με τα μπαλάκια που είναι στα βιβλία στο ράφι, που.... 

17 εκατ. δολάρια η προπαγάνδα των Τούρκων για την Άλωση!


Περισσότερα από 17 εκατ. δολάρια και περίπου τρία χρόνια ξόδεψαν οι Τούρκοι για να κάνουν ταινία την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Η ταινία υπερπαραγωγή «Άλωση 1453» (Fetih 1453) έχει ήδη αρχίσει να προβάλλεται στην Τουρκία, ενώ θα βγει στις αίθουσες, σε ΗΠΑ και Βρετανία, τον Φεβρουάριο του 2012 και φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Φαρούκ Ακσόι.

Στα ενδότερα του μεγαλύτερου παγετώνα της Ευρώπης


Στα ενδότερα του μεγαλύτερου παγετώνα της Ευρώπης (1)
Την ομορφιά και το μεγαλείο των σπηλιών που έχουν σχηματιστεί από πάγο, στο μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης, αποτύπωσε στις εικόνες του ο Skarphedinn Thrainsson.

1η μέρα εκπαίδευσης για γυναίκες σωματοφύλακες


1η μέρα εκπαίδευσης για γυναίκες σωματοφύλακες (1)
Οι εκπαιδευόμενες εμφανίστηκαν στην παραλία της Sanya στην κινεζική επαρχία Hainan, προκειμένου να προετοιμαστούν για μια θέση στην Tianjiao Special Guard/Security Consultant Ltd. Φυσικά, για να πετύχουν κάτι τέτοιο θα πρέπει να περάσουν πρώτα από εντατική εκπαίδευση 8-10 μηνών, αρκεί βέβαια να αντέξουν την δύσκολη πρώτη μέρα…

"Τα αρχαία αγάλματα δεν ήταν λευκά αλλά... πολύχρωμα!"


Η εικόνα των ολόλευκων αρχαίων αγαλμάτων είναι λανθασμένη, υποστηρίζουν επιστημονικά άρθρα του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου του Κολοράντο! Στην πραγματικότητα τα αγάλματα και τα γλυπτά των αρχαίων Ελλήνων και των Ρωμαίων ήταν βαμμένα με έντονα χρώματα, προσθέτουν. Με το πέρασμα των αιώνων και την επίδραση του ανέμου, του ήλιου και της άμμου, τα χρώματα χάθηκαν, σαν να πέρασε από πάνω τους  ένα χημικό αποχρωματισμού.