Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Κωνσταντινόπουλος: Εκανε ιστορικό λάθος ο ΓΑΠ πριν από το μνημόνιο

Κωνσταντινόπουλος: Εκανε ιστορικό λάθος ο ΓΑΠ πριν από το μνημόνιο «Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έκανε ένα τραγικό ιστορικό λάθος, τόσο για την παράταξη όσο και για τον τόπο, στις αρχές του 2010 κατά τη διαδικασία ένταξης της χώρας στο μνημόνιο», δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα FM 99,5 και ερωτώμενος για τυχόν ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου πριν από το μνημόνιο, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε: «Η συγκεκριμένη στιγμή

Έτσι θα εκλέγουμε τοπική αυτοδιοίκηση στο εξής


Ριζικές είναι οι αλλαγές που
προωθούνται στον τρόπο εκλογής της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με το "parapolitika.gr", οι αλλαγές που θα επιφέρει ο ενδεχόμενος νέος εκλογικός νόμος, είναι οι εξής:
•Ενιαίο ψηφοδέλτιο με όλους τους υποψήφιους δημάρχους από το οποίο θα εκλέγεται ο δήμαρχος.
•Δήμαρχος θα εκλέγεται ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος εφ΄ όσον θα έχει συγκεντρώσει ο ίδιος προσωπικά ποσοστό 50% και πάνω.
•Το ποσοστό εκλογής του δημάρχου από τον α΄ γύρο ενδέχεται να κατέβει στο 42% καθώς υπάρχουν προτάσεις που κάνουν λόγο για αναλογικότητα της εκλογής αντίστοιχης με εκείνης των δημοτικών συμβούλων.

Συνιστώσες προς Τσίπρα: Εμείς σου δώσαμε το 27% στις εκλογές και δεν αυτοδιαλυόμαστε

Συνιστώσες προς Τσίπρα: Εμείς σου δώσαμε το 27% στις εκλογές και δεν αυτοδιαλυόμαστεΜόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να διαλύσει τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα σήμερα η ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αλληλεγγύη) του Αντώνη Νταβανέλλου ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αυτοδιαλυθεί και θύμισε στον Αλέξη ότι αυτές του έδωσαν το 27% στις τελευταίες εκλογές Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται μεταξύ

''ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗ''...

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει για την κυβέρνηση η αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για την σκανδαλώδη εγκύκλιο του γ.γ. Εσόδων Χάρη Θεοχάρη που ευνοεί τους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού – μεταξύ των οποίων και τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ – καθώς μετά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που ζητούν ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς και ο κ. Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ, έφεραν το θέμα και στην Ολομέλεια της Βουλής.

Βενιζέλος στο Reuters: Xρειάζεται νέα πολιτική στρατηγική η Ευρωζώνη

Βενιζέλος στο Reuters: Xρειάζεται νέα πολιτική στρατηγική η Ευρωζώνη Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κληθείς από το Reuters να σχολιάσει την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η έκθεση του ΔΝΤ καταγράφει και επιβεβαιώνει θέσεις που έχουμε παρουσιάσει δημόσια κατ’ επανάληψη και ήταν η βάση της επιχειρηματολογίας μας στις σκληρές διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ και τα άλλα δύο μέλη της τρόικας προκειμένου να διαφυλάξουμε την Ελλάδα από τη

Σκληρή απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Παπακωνσταντίνου

Σκληρή απάντηση  ΠΑΣΟΚ σε Παπακωνσταντίνου "Αντιλαμβανομάστε τη δύσκολη θέση του κ. Παπακωνσταντίνου", τονίζουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στα πυρά που εξαπέλυσε κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του πρώην υπουργου Οικονομικών.
 "Είναι όμως πολύ θλιβερό αμυνόμενος να φτάσει στο

TO 71% ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ...

Κατά της χαλάρωσης των προγραμμάτων λιτότητας στην Ευρώπη τάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού δικτύου RTL
Συγκεκριμένα σε ποσοστό 71% οι ερωτηθέντες απορρίπτουν το ενδεχόμενο χαλάρωσης των προγραμμάτων λιτότητας που εφαρμόζονται στις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης, με μόλις 25% να τάσσονται υπέρ μιας τέτοιας προοπτικής.

ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟ SPD...


Την αλήθεια για το κόστος της ελληνικής διάσωσης ζήτησε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) από την γερμανική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια συζήτησης  στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, υπό το φως της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ο υπεύθυνος των Σοσιαλδημοκρατών για την δημοσιονομική πολιτική Κάρστεν Σνάιντερ κατηγόρησε την Άγκελα Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για «ανεντιμότητα» προς τους πολίτες ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, σε ό,τι

Διαβάστε ποιοι και πως θα γλιτώσουν από τους πλειστηριασμούς



Μέ βάση τον νόμο που βρίσκεται σε ισχύ από τη διαδικασία του πλειστηριασμού διασώζεται η κύρια ή μοναδική κατοικία


του δανειολήπτη, γράφει το money-money.gr
Συγκεκριμένα το ακατάσχετο για μεμονωμένο δανειολήπτη είναι 300.000 ευρώ και για ζευγάρι με 2 παιδιά είναι 450.000 ευρώ.
Οι πλειστηριασμοί παραμένουν «παγωμένοι» μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ η κυβέρνηση άνοιξε τη συζήτηση για το πότε και με ποιο τρόπο θα αρθεί η προστασία (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Μέχρι το τέλος του χρόνου, πάντως, ισχύουν τα εξής:

Φ. Γεννηματά: έχουμε σταθερό μέτωπο ενάντια στη ΝΔ και το νεοφιλελευθερισμό


20130606-200603.jpg
Σε κομματική εκδήλωση της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη μίλησε η Φωφη Γεννηματα η οποία έκανε αναφορά σε όλα τα ανοικτά θέματα που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ αλλα και η χώρα σημειώνοντας πως το κόμμα της ειναι σθεναρά απέναντι απο τη ΝΔ και τις πολιτικές της.
Διαβάστε εδώ την ομιλια της κ. Γεννηματά