Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Η Γαλλία στέλνει πολεμικά σκάφη απέναντι από τον τουρκικό Στόλο


Μετά την κόντρα Νικολα Σαρκοζι και Ερντογάν με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου για την αρμενική γενοκτονία, η Γαλλία στέλνει στην περιοχή της γεώτρησης του οικοπέδου 12 μία κορβέτα F792 Premier-Maître L’Her κλάσης D’Estienne d’Orves η οποία κομίζει μήνυμα προς την Άγκυρα ότι δεν θα επιτρέπουν

Άλλη μία ευκαιρία για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ


  
Άλλη μία ευκαιρία για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ
Για μια μόνο φορά έχουν το δικαίωμα να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών του νόμου για την «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ που είχαν χάσει το δικαίωμα να αποπληρώσουν με τις προϋποθέσεις της προηγούμενης ρύθμισης, η οποία περιλαμβάνονταν στο νόμο «για την καταπολέμηση της

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ...

ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ 2-1
Μεγάλη νίκη και πρόκριση στα τελικά του Euro για την Εθνική. Αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά η Εθνική Ελλάδας απέδωσε σπουδαίο ποδόσφαιρο, γύρισε το ματς και πήρε πανάξια την πρόκριση εκτός έδρας με την Γεωργία με μεγάλη νίκη

Οκτακόσιοι και πλέον έφηβοι έχουν δηλώσει εξαρτημένοι από το Διαδίκτυο


Περίπου 2.500 αναφορές στα θέματα ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου έχει δεχθεί στα δύο χρόνια της λειτουργίας του το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, που εδρεύει στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Οι κλήσεις, εξάλλου, στη Γραμμή Βοήθειας «ΥποΣΤΗΡΙΖΩ» για θέματα συμπεριφορών εξάρτησης έφτασαν, το ίδιο διάστημα, τις 829 και οι κλήσεις για θέματα εκφοβισμού και ηλεκτρονικής παρενόχλησης ξεπέρασαν τις 100.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο, 41,28% των αιτημάτων αφορούσαν γενικές πληροφορίες, που αναζητούσαν γονείς για τα παιδιά τους σε σχέση με τη χρήση του Διαδικτύου. 

Μετεωρίτης έπεσε σε στέγη σπιτιού στο Παρίσι!

Μετεωρίτης έπεσε σε στέγη σπιτιού στο Παρίσι!
Στη στέγη ενός σπιτιού, έξω από το Παρίσι, έπεσε ένας κομήτης, βάρους…88 γραμμαρίων και μεγάλος σαν αβγό!

Το ευτύχημα ήταν ότι οι ένοικοι δεν βρίσκονταν εντός της οικίας, ενώ η τραγική ειρωνεία ήταν ό ιδιοκτήτης φέρει το επίθετο… Κόμετ, δηλαδή κομήτης.

Όταν επέστρεψαν, παρατήρησαν ότι η οροφή έβαζε νερά. Ο εργάτης που κλήθηκε να την επιδιορθώσει διαπίστωσε ότι ένας μαυρισμένος βράχος διαπέρασε τα κεραμίδια και σφηνώθηκε στη μόνωση.

Είμαστε εκ φύσεως αισιόδοξοι. Ο εγκέφαλος «λογοκρίνει» τις αρνητικές σκέψεις προκρίνοντας τις θετικές σύμφωνα με νέα μελέτη


Είμαστε εκ φύσεως αισιόδοξοι
Σας κατηγορούν ότι αρνείστε να δείτε την πραγματικότητα και εξακολουθείτε να διατηρείτε την αισιοδοξία σας ακόμη και όταν οι προοπτικές είναι περισσότερο από δυσοίωνες; Αν ναι, μπορείτε να απαντήσετε άφοβα ότι δεν φταίτε εσείς, αλλά ο εγκέφαλός σας. Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, ο εγκέφαλος έχει τη συνήθεια να προκρίνει τις θετικές σκέψεις «λογοκρίνοντας» τις αρνητικές.
Τα επίπεδα αισιοδοξίας, σύμφωνα με τους ειδικούς που διεξήγαγαν τη μελέτη, δεν είναι τα ίδια σε όλους. Σε ορισμένους είναι υπερβολικά υψηλά, με αποτέλεσμα να αγνοούν εντελώς τις αρνητικές πλευρές εμφανίζοντας μια λανθασμένα θετική αντίληψη για τον κόσμο και τις καταστάσεις.

Το ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς «έσωσε 100.000 Ινδούς από τον ιό HIV»

Μέλη μιας κοινότητας ομοφυλόφιλων Ινδών δέχεται τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του Avahon στην πόλη του Μπάνγκαλορ
Περίπου 100.000 άνθρωποι στην Ινδία απέφυγαν τη μόλυνση με τον ιό του AIDS χάρη σε ένα πρόγραμμα πρόληψης που χρηματοδοτήθηκε με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, καταλήγει μελέτη στην επιθεώρηση The Lancet.

H αμερικανο-ινδική ερευνητική ομάδα κάνει λόγο για μεγάλη επιτυχία που αποδεικνύει ότι τα προγράμματα πρόληψης παραμένουν σημαντικά για την αντιμετώπιση μιας επιδημίας που έχει πλήξει μέχρι σήμερα 2,4 εκατομμύρια Ινδούς.

Αιχμηρές δηλώσεις Ν. Σηφουνάκη περί αρχιερατικών προνομίων


Για αρχιερατικά προνόμια που περιλαμβάνουν παχυλούς μισθούς και λιμουζίνες, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Σηφουνάκης, σε δήλωσή του με αφορμή πανηγυρικό που εκφώνησε κληρικός το περασμένο Σάββατο στη Μητρόπολη Μύρινας.
Όπως επισημαίνει ο κ. Σηφουνάκης ο ιερέας «καλούσε με πύρινο λόγο το λαό να εξεγερθεί: Ενάντια στο καθεστώς της “υποτέλειας”, ενάντια στην Ευρώπη που “ρουφά” το αίμα του ελληνικού ορθόδοξου λαού και απεργάζεται δεινά και αιχμαλωσία του φρονήματος του, όπως έπραξε το 1453 που μας παρέδωσαν στους Τούρκους, ενάντια στην ντόπια “κατοχική” κυβέρνηση και την ξένη τροϊκανή πολιτική εξουσία».

Διαβεβαιώσεις στους ενστόλους έδωσε ο Χρ. Παπουτσής


Τη διαβεβαίωση ότι οι ένστολοι θα εξαιρεθούν από το μέτρο του ενιαίου μισθολογίου έλαβαν οι εκπρόσωποί τους, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, και τον υφυπουργό, Μανώλη Όθωνα.

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους αναφέρονται τα εξής:

«Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο τις σημερινές δημοσιεύσεις για ένταξη των ενστόλων στο Ενιαίο Μισθολόγιο των Δημόσιων Υπαλλήλων. 

Η χαμένη ευκαιρία της Ελλάδας στο εμιράτο του Κατάρ


Η χαμένη ευκαιρία της Ελλάδας στο εμιράτο του Κατάρ

Την παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα μητροπολιτικών και υπεραστικών σιδηροδρόμων ζήτησε από την Ελλάδα το Εμιράτο του Κατάρ, όμως η ελληνική κυβέρνηση δεν συνέδραμε στο φιλικό κράτος, το οποίο επενδύει στη χώρα μας.

Όπως μεταδίδουν ανώτατες πηγές του τεχνικού κόσμου, εντός του θέρους οι Καταριανοί, επικαλούμενοι τα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα που έχουν ξεκινήσει, κάλεσαν την κυβέρνηση να συμμετάσχει, μέσω κρατικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών συμβούλου, στους διαγωνισμούς των φιλόδοξων συγκοινωνιακών σχεδίων του Εμιράτου.

Πολιτικές εντάσεις για την απελευθέρωση των ταξί

Πολιτικές εντάσεις  για την απελευθέρωση  των ταξί
Εντάσεις και πολιτικές έριδες συνεχίζει να προκαλεί το επικείμενο άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί, εν όψει και της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στο Υπουργικό Συμβούλιο, την Τετάρτη.

Την Τρίτη, καβγάς για το εάν η απελευθέρωση του κλάδου των ταξί συμπεριλαμβάνεται στο Μνημόνιο, ξέσπασε μεταξύ του πρόεδρου του ΛΑΟΣ, κ. Γ.Καρατζαφέρη και του υπουργού Υποδομών, κ. Γ.Ραγκούση.

"Παντελώς άγνωστες δυνάμεις" ελέγχουν το Σύμπαν


Για το μυστήριο του συνεχώς διαστελλόμενου σύμπαντος μίλησε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, ο δρ Τιερί Κουρβουαζιέ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αστρονομικής Εταιρείας. Πρόκειται για ένα θέμα επίκαιρο, καθώς το νόμπελ Φυσικής απονεμήθηκε σε τρεις επιστήμονες (τους Σαούλ Περλμούτερ και 'Ανταμ Ρις από τις ΗΠΑ και τον αμερικανο-αυστραλό Μπράιαν Σμιτ), οι οποίοι ανακάλυψαν το φαινόμενο, που αποδίδεται στην αινιγματική «σκοτεινή ενέργεια».

Ο Ελβετός αστροφυσικός είχε την ευκαιρία να «ταξιδέψει» το ακροατήριό του στο χώρο και το χρόνο από τις απαρχές του σύμπαντος έως τις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις της Κοσμολογίας και τη σημασία τους. 

Περαστικός χουφτώνει ρεπόρτερ εν ώρα εργασίας!


Ενώ μια ανυποψίαστη δημοσιογράφος έκανε το ρεπορτάζ της στο δρόμο, ένας περαστικός την είδε, την αναγνώρισε(;) και της εξέφρασε το θαυμασμό του με τον δικό του τρόπο.
Φαίνεται πως στο εξωτερικό, οι εποχές που κάποιος περαστικός έβλεπε κάμερα και έχωνε τη μούρη πίσω από τον δημοσιογράφο που μετέδιδε έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Η βαφή μαλλιών θα της κόστιζε τη ζωή


Η βαφή μαλλιών θα της κόστιζε τη ζωή (2)
Πύον στο κεφάλι της και τη μυρωδιά της καμμένης σάρκας αισθάνθηκε 29χρονη Βρετανίδα κατά τη διάρκεια του ύπνου της. Είχε βάλει βαφή στα μαλλιά της. Υπέστη σοβαρό αλλεργικό σοκ. Δείτε τη φωτογραφία με τις παρενέργειες.
Κόντεψε να χάσει τη ζωή της από αλλεργικό σοκ μια 29χρονη μητέρα.

Τα μαργαριτάρια είναι παντοτινά!


Μαργαριτάρια
Μαθητές που έγραψαν ιστορία με τα γραπτά τους.
(από γραπτό υποψηφίου αστυνομικού, Αθήνα 1990) «Ατρόμητος ο Έλλην Στρατάρχης, κοίταξε κατάματα τον εισβολέα και με τα λίγα περσικά που ήξερε του είπε: Μολών Λαβέ».
(γραπτό μαθητή σε εξετάσεις για την Ιστορία – Γυμνάσιο Κορίνθου) «Και οι Ρώσοι ανέδειξαν μεγάλους ποιητές όπως ο Πούσκας, ο Λένιν, ο Τρότσκι και ο Ιβάν ο Τρομακτικός. Από την ποίηση αυτή σώζεται σήμερα η Σιβηρία με την παγωμένη λίμνη των Κύκλων που ο Τσακ Κόφσκι την έκανε παλέτα».

Οι πολυβιταμίνες «δεν ωφελούν και δεν αποκλείεται να βλάπτουν»

Συμπληρώματα βιταμινών: δεν βοηθούν και ίσως βλάπτουν
Οι πολυβιταμίνες όχι απλώς δεν προσφέρουν μακροζωία – τουλάχιστον στις γυναίκες – αλλά φαίνεται αντιθέτως ότι συνδέονται με υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας. Αυτό έδειξε μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου της Μινεσότα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Αrchives of Internal Medicine» και η οποία περιελάμβανε σχεδόν 40.000 γυναίκες.

Οι εθελόντριες που διένυαν την πέμπτη και την έκτη δεκαετία της ζωής τους συμμετείχαν στη μεγάλη μελέτη «Iowa Women’s Health Study» η οποία ξεκίνησε το 1986.

Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν  οι εκπαιδευτικοί
Στην πραγματοποίηση πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων μετά την τριήμερη απεργία στις 18,19 και 20 Οκτωβρίου προσανατολίζονται οι εκπαιδευτικοί.

Σχετική πρόταση κατέθεσαν μετά τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ και οι συνάδελφοί τους της ΔΑΚΕ. Η σχετική εισήγηση θα υποβληθεί στις Γενικές Συνελεύσεις που θα γίνουν στις 20 Οκτωβρίου.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τις διαπιστώσεις της τρόικας

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τις διαπιστώσεις της τρόικας
Ανακοινώσεις εξέδωσαν τα μικρά κόμματα με αφορμή την αναχώρηση της τρόϊκας και της διαπιστώσεις των εκπροσώπων της για ανάγκη νέων μετρών την επόμενη διετία.

Το ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι εργαζόμενοι, τα μέχρι τώρα μέλη και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγάλουν σωστά συμπεράσματα μετά και την αναχώρηση της τρόϊκας. Να εγκαταλείψουν τις αυταπάτες.

ΝΔ: Η έκθεση της τρόικας αποτυπώνει την κυβερνητική ανεπάρκεια


Photo for this article

Ως αποτύπωση της «ολιγωρίας, της ασυνέπειας και της ανεπάρκειας της κυβέρνησης», ερμηνεύει η ΝΔ την έκθεση της τρόικας με αφορμή την πέμπτη αποστολή αξιολόγησης στην Ελλάδα.
«Η δήλωση της Τρόικας συμπυκνώνει τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής. Αναδεικνύει τις εσφαλμένες επιλογές και τις συνεχείς αναδιπλώσεις της. Επιβεβαιώνει ότι και το «σχέδιο σωτηρίας» που εκπονήθηκε με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο απέτυχε», σχολίασε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας.

Τρόικα: Στις αρχές Νοεμβρίου η έκτη δόση του δανείου


Στις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να λάβει η Ελλάδα την 6η δόση του δανείου, ύψους 8 δισ. ευρώ, όταν το Eurogroup και το ΔΝΤ εγκρίνουν τα αποτελέσματα της έκθεσης αξιολόγησης, αναφέρει η τρόικα σε δήλωσή της, στην οποία τονίζει την ανάγκη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Πάντως, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε την Τρίτη ότι η απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης για την Ελλάδα παραμένει ανοικτή.

Η έκθεση της τρόικας για την τελευταία αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, τρεις ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Εντός 12 ημερών ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο


Την ανάγκη εκταμίευσης της 6ης δόσης και τη συγκρότησης εθνικού μετώπου για τις σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, επικαλείται η κυβερνητική πλειοψηφία για την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο και την εφεδρεία, που συζητείται σε κοινές συνεδριάσεις τωνΕπιτροπών Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης.

Απέναντι στις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης για την συντετμημένη διαδικασία επεξεργασίας του νομοσχεδίου, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε πως "η ψήφισή του μέχρι τις 23 Οκτωβρίου, (οπότε πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης), θα θωρακίσει τη χώρα. Ας ψηφίσουμε ώστε να έχει η χώρα επιχειρήματα τότε, και ας αφήσουμε τα υπόλοιπα για άλλη περίσταση".

Πως να βοηθήσεις την σύζυγο να ξεπεράσει την επιλόχεια κατάθλιψη!

Πως να βοηθήσεις την σύζυγο να ξεπεράσει την επιλόχεια κατάθλιψη!
Πολλές γυναίκες μετά την γέννηση του παιδιού τους περνάνε σε ένα άλλο στάδιο που ονομάζεται επιλόχειος κατάθλιψη. Αυτή η νόσος κάνει την μητέρα να νιώθει άσχημα, ότι δεν αξίζει τίποτα, νιώθει ότι δεν την ποθεί πια ο άντρας της, δεν θέλει το παιδί και έχει πολλές άσχημες σκέψεις.

Σε όλο αυτό που περνάει, ο σύζυγός της πρέπει να βρεθεί δίπλα της και με εύκολους και απλούς τρόπους να την βοηθήσει να το ξεπεράσει. Η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου δίνει κάποιες συμβουλές στους μπαμπάδες για να ξαναδούν την γυναίκα τους να χαμογελά...

ΝΔ: "Να ελεγχθεί το μαύρο χρήμα που "φεύγει" στο εξωτερικό"


ΝΔ: "Να ελεγχθεί το μαύρο χρήμα που "φεύγει" στο εξωτερικό"

Να εφαρμοστεί η νομοθεσία για τη διαφυγή μαύρου χρήματος σε λογαριασμούς του εξωτερικού και να επισπευσθούν οι διαδικασίες παροχής στοιχείων στις αρμόδιες φορολογικές αρχές, ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, 30 βουλευτές της ΝΔ.
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έχει «παγώσει» τον έλεγχο σε αυτούς που έστειλαν χρήματα από τους λογαριασμούς τους στις ελληνικές τράπεζες, σε τράπεζες του εξωτερικού.

" Δώρο" στους δωρητές οργάνων τα έξοδα της κηδείας τους

" Δώρο" στους δωρητές οργάνων τα έξοδα της κηδείας τους
«Ασύλληπτοι» κυριολεκτικά είναι κάποιοι βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι πρότειναν να επιβραβεύονται οι δωρητές οργάνων με τα έξοδα της κηδείας τους. Η συγκεκριμένη πρόταση «έπεσε» στο τραπέζι της του Συμβουλίου Βιοηθικής Νάφιλντ, ενός ανεξάρτητου φιλανθρωπικού ταμείου που ειδικεύεται στην ανάλυση της πολιτικής υγείας, στο πλαίσιο της προσπάθειας να περιοριστεί η σταθερή μείωση των δωρεών και των μεταμοσχεύσεων.

Μείωση παρουσίασαν για πρώτη φορά τα κρούσματα φυματίωσης

Έως και το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού είναι φορέας του μικροβίου, λίγοι όμως εκδηλώνουν συμπτώματα.
Για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά, ο αριθμός των ανθρώπων που εκδηλώνουν φυματίωση μειώθηκε την περυσινή χρονιά σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η συχνότητα θανάτων από τη νόσο βρέθηκε σε ελάχιστο δεκαετίας, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Πρόκειται για σημαντική πρόοδο. Δεν είναι όμως λόγος για εφησυχασμό» σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-Μουν.

Πρώτες κλήσεις σε απολογία για την υπόθεση της Siemens




Τις πρώτες κλήσεις σε απολογία για την υπόθεση της Siemens απέστειλαν οι τρεις αρμόδιοι ανακριτές.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καλούνται επτά ανώτερα στελέχη του ΟΤΕ [OTEr.AT] που συμμετείχαν σε επιτροπές για την υπογραφή της σύμβασης 8002 με την εταιρείαSiemens το 1997, η οποία σύμφωνα με την δικογραφία προκάλεσε στον οργανισμό ζημιά άνω των 57 εκατομμυρίων ευρώ. Οι πρώτοι κατηγορούμενοι καλούνται να λογοδοτήσουν για κακουργηματικές πράξεις.

Αυτά είναι τα ανθρωπόμορφα κτήνη της Γλυφάδας


Στην δημοσιοποίηση των φωτογραφιών από τα ανθρωπόμορφα κτήνη που βίασαν την άτυχη μητέρα στη Γλυφάδα, αφού κλείδωσαν τον άντρα της και τα δύο ανήλικα παιδιά της σε δωμάτιου του σπιτιού τους,  προχώρησε την Τρίτη η αστυνομία.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αγρία συμμορία, αποτελούμενη από οχτώ Αλβανούς, που το τελευταίο διάστημα είχαν πραγματοποιήσει δεκάδες εισβολές σε σπίτια της Αττικής, ενώ είχαν μάλιστα  κακοποιήσει αρκετά από τα θύματά τους.

Αποχή πραγματοποιούν απο την Πέμπτη οι δικηγόροι

Σε αποχή προχωρούν οι δικηγόροι όλης της χώρας από την ερχόμενη Πέμπτη 13 Οκτωβρίου και μέχρι τις 19 του μηνός, μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής
των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.
Το συντονιστικό των δικηγόρων συνήλθε εκτάκτως, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν τα μέλη του με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Λουκέτο σε ακόμη 6 εφορείες στη Θεσσαλονίκη

Λουκέτο σε τμήματα εφοριών στη Θεσσαλονίκη βάζει αναδρομικά από 1ης Οκτωβρίου το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο σχεδίου ανασυγκρότησης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Αιτιολογώντας την απόφασή του να αναστείλει τη λειτουργία.
τμημάτων των ΔΟΥ, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, ο κ. Βενιζέλος επικαλείται «την επείγουσα ανάγκη αύξησης της αποτελεσματικότητας και της μείωσης του λειτουργικού κόστους της φορολογικής

H κλήρωση στο Eurocup για ΠΑΟΚ και Άρη


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση των ομίλων του Eurocup. Ο Άρης έχει εύκολο έργο, ενώ ο ΠΑΟΚ στάθηκε άτυχος.
Ο Άρης είναι επικεφαλής του τρίτου ομίλου και θα αντιμετωπίσει τις Νίμπουργκ από την Τσεχία, τη Ρουντούπις από τη Λιθουανία και τη
Γκαστέρα Φλέιμς από την Ολλανδία.
Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στον δεύετερο όμιλο και θα τεθεί αντιμέτωπος με τη Χίμικ από τη Ρωσία, τη Σολέ από τη Γαλλία και τη Ρίγα από τη Λετονία.

Ο Ρέππας ζητά «εθνική συνέργεια»


Την ανάγκη «εθνικής συνέργειας» για να ξεπεραστεί η κρίση επισήμανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δείξουν «αίσθημα ευθύνης και ότι όλοι ανήκουμε στον εθνικό κορμό».
Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ότι, «χωρίς εθνική συνέργεια δεν μπορεί αυτός ο λαός και η χώρα να είναι αισιόδοξοι για τις προοπτικές τους».

ΕΠΑΦΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΑΡΚΟΖΙ

Ο πρωθυπουργός έχει συνεχείς τηλεφωνικές επαφές και με την Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας. Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό

”Τα´ χωσε” και σε υπουργούς η Βάσω Παπανδρέου!

«Τα’ χωσε» και σε υπουργούς η Βάσω Παπανδρέου, κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ μία ημέρα μετά το σοβαρό επεισόδιο που είχε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Mανώλη Κεφαλογιάννη. Κάποια στιγμή μάλιστα οι φωνές της ακούσθηκαν και έξω από την αίθουσα όπου συνεδρίαζε ο ΚΤΕ Οικονομικών, όπου βρίσκονταν οι δημοσιογράφοι!

Έντονη κριτική άσκησε σήμερα

Το προφητικό κείμενο του 1835 για την Ελλάδα της κρίσης

Το προφητικό κείμενο του 1835 για την Ελλάδα της κρίσης
Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε το 1835 (!!) αλλά όπως θα διαπιστώσετε είναι σαν να
αναφέρεται στο σήμερα. Περιέχεται σε ένα βιβλίο με τίτλο «Ο ελληνικός λαός» και συγγραφέας του είναι ο  αντιβασιλέας του Οθωνα, Γκέοργκ Λούτβιχ Μάουρερ.

Ολοι ήξεραν αλλά μας άφησαν να πιστεύουμε ότι διαθέτουμε μόνο ήλιο και θάλασσα.

Bενιζέλος προς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: «Ρίξτε την κυβέρνηση, αν τη θεωρείτε αναποτελεσματική»

  
Bενιζέλος προς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: «Ρίξτε την κυβέρνηση, αν τη θεωρείτε αναποτελεσματική»
«Αν νομίζετε ότι η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική και χωρίς ηθικό υπόβαθρο, τότε ρίξτε τη, αλλιώς αν μιλάτε ανέξοδα, εκτίθεστε» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση των ΚΤΕ Εργασίας και Οικονομικών στη Βουλή.

Ο Καρτάλης «τα χώνει» στην Άννα


  
Ο Καρτάλης «τα χώνει» στην  Άννα
«Με ρυθμίσεις προτεσταντικού χαρακτήρα, επίμονες και άκαμπτες, δεν είναι δυνατόν να ρυθμίσεις ένα ζήτημα που βρίσκεται σε κρίση. Πρέπει να εκτονώσεις την κρίση Οι πρυτανικές αρχές να ολοκληρώσουν τις θητείες τους».

Αυτά δήλωσε σήμερα στη ΝΕΤ fm ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης και δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να αντιληφθεί κανείς ότι άσκησε ευθέως κριτική στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντόπουλου.

Βιομηχανικός εξοπλισμός και αγροτικά προϊόντα τομείς συνεργασίας με την Ουκρανία

Η ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας μονοπώλησε τις συζητήσεις με τους φορείς της Θεσσαλονίκης
που είχε την περασμένη εβδομάδα στην πόλη μας ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτρο Γιανούκοβιτς.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πόλη μας ο Ουκρανός πρόεδρος συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Προξενείο της Ουκρανίας και μίλησε

Πού πάει η κοινωνία;


του Νίκου Κοτζιά
Μπροστά στους πολίτες υπάρχουν επτά δρόμοι με διαφορετικές κατευθύνσεις. Οι τέσσερεις πρώτες έχουν χαραχτεί ήδη από πέρσι όταν άρχισε η ιστορία με τα Μνημόνιο.
Οι δύο επόμενες περικλείουν καινούργια προβλήματα. Ο τελευταίος είναι εκείνος της αναγκαιότητας. Σε αυτόν, κατά τη γνώμη μου, οφείλουμε ανταπόκρισης.Ο «πρώτος δρόμος» είναι αυτός της κατάθλιψης, της μελαγχολίας, της εγκατάλειψης του πεδίου του

Διαμαρτύρονται οι αρχαιολόγοι της Κεν. Μακεδονίας

Με δυναμικές κινητοποιήσεις προσπαθούν να εκφράσουν την αγανάκτηση τους και την αντίθεση τους με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών γιατί όπως λένε

Ουρές στα πρατήρια για λίγη βενζίνη


Λόγω της απεργίας στα διυλιστήρια

Ουρές δεκάδων αυτοκινήτων σχηματίζονται από το πρωί στα πρατήρια καυσίμων καθώς οι οδηγοί φοβούνται ελλείψεις λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα διυλιστήρια που ξεκίνησε το πρωί. Ήδη πολλά πρατήρια έχουν ξεμείνει από βενζίνη, ενώ σε άλλα έχει απομείνει μόνο ο ακριβότερος τύπος των 100 οκτανίων

Για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος διώκονται 6 παίκτες στοιχήματος στη Θεσσαλονίκη

Κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος έξι παικτών στοιχήματος, οι οποίοι φέρονται να διατηρούσαν σχέσεις με τα μέλη του κυκλώματος των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων και κέρδισαν 1,5 εκατ. ευρώ

Επίσχεση σε 3 εφημερίδες της Θεσσαλονίκης


Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από χθες οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά χρησιμοποιώντας το έσχατο μέτρο που τους δίνει ο νόμος για να αντιδράσουν στη στάση της εργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί τρεις

Κομάντος στην Ανατολική Μεσόγειο στέλνει η Τουρκία

Κομάντος στην Ανατολική Μεσόγειο στέλνει η Τουρκία

  

Η Αγκυρα συνεχίζει να προκαλεί με σκοπό, όπως διαφαίνεται, μία αντίδραση της ελληνοκυπριακής πλευράς που θα της επιτρέψει ενδεχομένως να αναστρέψει το σκηνικό που διαμορφώνεται με τις γεωτρήσεις της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο. Το τελευταίο κρούσμα της τουρκικής προκλητικότητας ήταν η αποστολή τούρκων κομάντος σε 10 κρίσιμες περιοχές.

15 σοφά ρητά για τη ζωή!!!


Διαβάστε παρακάτω μερικά ρητά που αν τα εφαρμόσετε σίγουρα θα καλυτερεύσετε τη ζωή σας…

Έρχεται στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ


Στην Αθήνα έρχεται στις 5 Δεκεμβρίου ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν και ενώ η Ουάσιγκτον έχει εκφράσει το έντονο ενδιαφέρον της για την τάχιστη εξεύρεση λύσης στην κρίση χρέους.
Το πρόγραμμα του Αμερικανού αντιπρόεδρου περιλαμβάνει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του τόπου ενώ ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα έχει ζητήσει