Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

HIIT: Κάψιμο λίπους για… βιαστικούς


Κατά κοινή αποδοχή, η ιδανικότερη μέθοδος για κάψιμο λίπους είναι η σταθερή, χαμηλής έντασης και μεγάλης χρονικής διάρκειας αερόβια προπόνηση. Είναι όμως η μόνη; Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε σε μικρότερο χρονικό διάστημα να κάψετε περισσότερες θερμίδες, αυξάνοντας δύναμη, αντοχή και μυϊκή μάζα; Μάλλον έφτασε η ώρα να ανακαλύψετε την Διαλειμματική Προπόνηση Υψηλής Έντασης (HIIT) και τις ευεργετικές της ιδιότητες.

Πετρούλα: «Θα μπορούσα να μην είχα ζήσει»


 Πετρούλα: «Θα μπορούσα να μην είχα ζήσει»Ένα μήνα μετά το ατύχημά της , η Πετρούλα Κωστίδου ευχαριστεί τον Θεό που είναι ζωντανή. «Όταν κάθομαι και κάνω έναν απολογισμό του τι συνέβη και σκέφτομαι όλα αυτά που μου είπαν οι γιατροί , ότι θα μπορούσα να μην είχα ζήσει, όταν βλέπω ότι είμαι ζωντανή και πατάω στα πόδια μου, αισθάνομαι ότι είμαι πολύ τυχερή, γιατί διαφορετικά θα ήμουν αχάριστη», δήλωσε η Πετρούλα στην εφημερίδα Espresso και συνέχισε λέγοντας:

Τηλεφώνημα για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων ή αυτόφωρο


Τηλεφώνημα από τον …έφορο θα δεχθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.

Με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γ. Καπελέρη που εστάλη στις εφορίες ζητείται από τους εφόρους να ειδοποιήσουν κατά προτίμηση τηλεφωνικά ή με όποιο άλλο πρόσφορο τρόπο τις οφειλές τους, παραπέμποντας από τη μία πλευρά στην αναβίωση της ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα, αφετέρου στην ενεργοποίηση -από την 1η Αυγούστου -των νέων διατάξεων νόμου που προβλέπουν αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης για χρέη πάνω από 5.000 ευρώ. 

Samsung: Προσπερνά Nokia, Apple στα smartphones


Η εταιρία κατασκευής του κινητού τηλεφώνου Galaxy, η Samsung Electronics, πιθανότατα έχει ξεπεράσει την Nokia και την Apple σε πωλήσεις έξυπνων τηλεφώνων για πρώτη φορά, χάρη στην μεγάλη ζήτηση για συσκευές που τρέχουν με λογισμικό Android, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών Strategy Analytics. 

Πρότυπο ανθρώπου ο Μ. Κακογιάννης λένε οι Έλληνες σκηνοθέτες


«Ο Μιχάλης Κακογιάννης με την ζωή του, το έργο και την δράση του, υπήρξε ένα πρότυπο ανθρώπου που οι αρετές του σπανίζουν διαρκώς στις μέρες μας», αναφέρει η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.

Την βαθιά της θλίψη για την απώλεια του μεγάλου Έλληνα δημιουργού Μιχάλη Κακογιάννη, εξέφρασε η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, της οποίας υπήρξε επίτιμο και ενεργό μέλος μέχρι και σήμερα, «έχοντας πρωτοστατήσει σε όλες τις διεκδικήσεις και σε κάθε αγώνα», όπως αναφέρεται και στην σχετική ανακοίνωσή της.

Υπ. Οικ: Προχωρά στην κατάρτιση ταινιών «γνησιότητας» που συνοδεύουν τσιγάρα και ποτά


Στην κατάρτιση των ταινιών «γνησιότητας», που συνοδεύουν τσιγάρα και ποτά, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Θα θεσπίσει νέο σύστημα για την επισήμανση των αλκοολούχων ποτών και βιομηχανοποιημένων καπνών σε αντικατάσταση των ενσήμων ταινιών φορολογίας, με στόχο να αντιμετωπισθεί πιο αποτελεσματικά το λαθρεμπόριο. 

Τι γράφει στο "μανιφέστο" για τα ελληνικά κόμματα και Τουρκία ο μακελάρης!


Οι αναφορές του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέϊβικ στις 1518 σελίδες του “μανιφέστου” του, δεν περιορίζονται μόνο στο Θουκυδίδη και τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ο μανιακός κάνει αναφορές ακόμη και στα ελληνικά κόμματα!


Από τη μέχρι στιγμής ανάγνωση προκύπτει ότι ο μακελάρης της Νορβηγίας, είτε είχε διαβάσει πολύ ελληνικά κείμενα ,είτε έχει συνεργασία με κάποιον Έλληνα και αυτό είναι ακόμη πιο ανησυχητικό.

Ανακαλείται σοκοφρέτα


Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε για τη διακίνηση γκοφρέτας, στην οποία ανιχνεύτηκε αμύγδαλο, το οποίο δεν επισημαινόταν, ως όφειλε, αφού αποτελεί αλλεργιογόνο.
Πρόκειται για γκοφρέτα με επικάλυψη σοκολάτα υγείας 33g Carrefour, με γραμμοκώδικα 5204239129678, αριθμό παρτίδας L212011 και με ημερομηνία λήξης 10.10.11, που διακινείται από την επιχείρηση «Όμιλος Carrefour Ελλάδα - Carrefour Μαρινόπουλος».

Κερδίζει έδαφος η "ανακωχή" για τα ταξί;


Κερδίζει έδαφος η "ανακωχή" για τα ταξί;
Κερδίζει έδαφος ημέρα με την ημέρα μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών και των αξιωματούχων της  κοινοβουλευτικής ομάδας, η πρόταση για «ανακωχή» στο ζήτημα της απελευθέρωσης των ταξί, ώστε να περάσουν χωρίς άλλες δυσμενείς συνέπειες από ακραίες κινητοποιήσεις οι ημέρες που η τουριστική περίοδος θα βρίσκεται στο «πικ».

Πτώση 1,33% στο Χ.Α.


Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τη σημαντική άνοδο της Παρασκευής και τη σημερινή υποβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Moody's.
Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε με πτώση 1,33% στις 1.269,04 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 106,34 εκατομμύρια ευρώ.

Ναι στην αξιοποίησηση, όχι στην εκμετάλλευση του φυσικού μας πλούτου


Σε μια εποχή που τα δυσμενή οικονομικά δεδομένα, απαιτούν την προστασία και αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση - Θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης» ανοίγει τις πύλες για περαιτέρω εντατική εκμετάλλευση του φυσικού μας πλούτου.

«Αντίο» στον Κακογιάννη από τον καλλιτεχνικό και πολιτικό κόσμο


Tη θλίψη τους για την απώλεια του Μιχάλη Κακογιάννη εξέφρασαν πολιτικοί και καλλιτέχνες.
Καλλιτεχνικός κόσμος
«Έφυγε και μας περιμένει στο θέατρο το αιώνιο» δήλωσε η ηθοποιόςΕιρήνη Παπά
Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, καλλιτεχνικός διευθυντής τουΚ.Θ.Β.Ε., θύμισε ότι «ο Μιχάλης Κακογιάννης ήταν μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα που τόσο ο ελληνικός κινηματογράφος όσο κυρίως η χώρα μας του οφείλει πολλά γιατί με την τέχνη του κινηματογράφου που είναι η τέχνη που φτιάχνει τους μύθους στον 20ο αιώνα με τη σπουδαία ταινία του "Αλέξης Ζορμπάς" κατάφερε να αλλάξει το πρόσωπο της Ελλάδας και να κάνει τη χώρα μας διεθνή προορισμό. Άλλαξε το πρόσωπο της Ελλάδας, άλλαξε το πρόσωπο του ελληνικού κινηματογράφου.

Αναφορές σε Ελλάδα από τον μακελάρη (Με αναφορές στην Ελλάδα, τη Μικρασιατική καταστροφή και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το μανιφέστο του 32χρονου που σκόρπισε το θάνατο στη Νορβηγία)


Στο μανιφέστο του ανθρώπου που βύθισε στο πένθος τη Νορβηγία, σκορπώντας το θάνατο σε 93 ανθρώπους, υπάρχουν αναφορές στην Ελλάδα, τη Μικρασιατική Καταστροφή και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Συγκεκριμένα, ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ χαρακτηρίζει γενοκτονία των Ελλήνων τη Μικρασιατική Καταστροφή, μιλάει για την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς, ενώ κάνει και μια αναφορά στον Θουκυδίδη, μιλώντας για τη συνεισφορά του στον πολιτισμό.

Χωρίς νερό πάλι στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς νερό θα μείνουν αύριο από τις 8:00 έως τις 17:30 οι πολίτες στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών της... 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ κ. Γ. Ν. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑ ΝΕΑ»


 

Η δημόσια συζήτηση για την απελευθέρωση των αδειών των ιδιοκτητών ταξί, αναδεικνύει  θέματα, η κρισιμότητα των οποίων ξεπερνά κατά πολύ το ούτως ή άλλως σημαντικό  αυτό ζήτημα. Αποτελούν στην ουσία ερωτήματα τα οποία διαπερνούν τις......

Σε «λάθος» αποδίδει ο Λοβέρδος τις «χρεώσεις» στο νοσοκομείο Κατερίνης


  
Σε «λάθος» αποδίδει ο Λοβέρδος τις «χρεώσεις» στο νοσοκομείο Κατερίνης
Σε «λάθος» αποδίδει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, την επιβάρυνση ασφαλισμένων του ΙΚΑ, με 10 ευρώ, για ακτινογραφία που πήγαιναν να κάνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης...

ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση προσφέρουν μια καλή ευκαιρία στην Κίνα για επενδύσεις, δήλωσε ο Κινέζος πρέσβης στην Ελλάδα Λούο Λινκουάν σε δήλωση που έκανε στο επίσημο ειδησεογραφικό...

Χειροπέδες στους δολοφόνους της Βέροιας


Χειροπέδες στους δολοφόνους της Βέροιας Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 20 και 21 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν δολοφονήσει στις 26 Ιουνίου στο σπίτι τους στην Βέροια έναν 73χρονο και την 69χρονη σύζυγό του για να τους ληστέψουν.....

Χαρίσαμε 1,1 εκατ € στους Τούρκους..


... ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΑΜΕ
Ετήσια έσοδα πάνω από 1 δισ. ευρώ μπορεί να πετύχει άμεσα η Ελλάδα από τον κλάδο της κρουαζιέρας. Οι αποκλεισμοί λιμανιών (Πειραιάς, Ηράκλειο) τις τελευταίες ημέρες είχαν ως αποτέλεσμα πολλά κρουαζιερόπλοια, με χιλιάδες τουρίστες, να...

Ριζικές αλλαγές στο βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων


  
Ριζικές αλλαγές στο βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων
Τα πάνω κάτω φέρνει στο Δημόσιο το νέο βαθμολόγιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να δημιουργηθεί το νέο Γενικό Μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Το επικρατέστερο σενάριο για

Δελτίο Τύπου Πολιτικού Γραφείου Γιώργου Φραγγίδη


Πρόσκληση σε ανοιχτό διάλογο απευθύνει στους πολίτες του Κιλκίς, όπως και σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα, ο βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Φραγγίδης, στην κατεύθυνση επίλυσης και δρομολόγησης δράσεων για τα βασικά θέματα που αντιμετωπίζει ο νομός.....

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΣΤΗ Β.ΕΛΛΑΔΑ

Δύο θανατηφόρα τροχαία συνέβησαν τα ξημερώματα στις περιοχές των Σερρών και της Δράμας. Το πρώτο έγινε στις 4 τα ξημερώματα στην επαρχιακή οδό Σερρών - Νιγρίτας, όταν ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν προς Σέρρες και οδηγούσε τριαντάχρονος ξέφυγε από...

Ένας άνθρωπος για τις γρήγορες αποφάσεις




Ένας άνθρωπος για τις γρήγορες αποφάσειςΤο ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι σε θέση να παίρνει γρήγορα αποφάσεις το γνώριζαν όσοι τον είχαν ζήσει από κοντά στην ολυμπιακή προετοιμασία, αλλά και στη σύντομη θητεία του ως υπουργός Ανάπτυξης. Τις τελευταίες δέκα μέρες το κατάλαβε και ο Γιώργος Παπανδρέου, σε δύο μάλιστα περιπτώσεις...

Το παθητικό κάπνισμα βλάπτει το σπέρμα


Το παθητικό κάπνισμα προκαλεί μεταλλαγές στο DNA των σπερματοζωαρίων, οι οποίες μπορεί να περάσουν από τους άντρες στα παιδιά … τους,σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Οι άντρες που καπνίζουν είναι γνωστό ότι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εκδηλώσεως γενετικών μεταλλαγών στα σπερματοζωάριά τους και σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Μελέτης του Καρκίνου (IARC) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το κάπνισμα του πατέρα σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου στα παιδιά του.

Ευθύνονται και οι γιατροί για τον θάνατο της 16χρονης Στέλλας


Εξακολουθεί να απασχολεί τις Αρχές αλλά και την τοπική γνώμη η υπόθεση θανάτου της 16χρονης Στέλλας από την Κρήτη, που έχασε την ζωή της από δηλητηρίαση από αλκοόλ.
Ευθύνονται και οι γιατροί για τον θάνατο της 16χρονης Στέλλας
Οι πρώτες καταθέσεις που δόθηκαν στον ανακριτή κύριο Αθανάσιο Μαρνέρη ήταν αυτές των δυο ιατροδικαστών που υπέγραψαν την νεκροψία – νεκροτομή της άτυχης κοπέλας.

Μυστηριώδης εξαγωνική δομή στον πλανήτη Κρόνο


Μυστηριώδης εξαγωνική δομή στον πλανήτη Κρόνο
Όταν πριν από τρία χρόνια το διαστημικό σκάφος Cassini κατέγραψε μια "μυστηριώδη" εξαγωνική δομή στον πλανήτη Κρόνο, κάποιοι βιάστηκαν να μιλήσουν για "φουσκωμένα σύννεφα" που έδιναν την ψευδαίσθηση κάποιου ακίνητου εξάγωνου σχηματισμού στον βόρειο πόλο του γιγάντιου πλανήτη (στη φωτογραφία). 

Από το Ίντερνετ έμαθα ότι ο γιος μου σκότωσε 93 ανθρώπους


Από το Ίντερνετ έμαθα ότι ο γιος μου σκότωσε 93 ανθρώπους
Σε κατάσταση σοκ δήλωσε ότι βρίσκεται ο πατέρας του Νορβηγού που κατηγορείται για τις επιθέσεις που προκάλεσαν το θάνατο 93 ανθρώπων στη Νορβηγία, ο οποίος διευκρίνισε ότι έμαθε για την ανάμειξη του γιου του μέσω των εφημερίδων στο ίντερνετ και ότι είχε χάσει κάθε επαφή με το γιο του από το 1995, γράφει νορβηγική εφημερίδα.
"Διάβαζα στο ίντερνετ τις εφημερίδες και ξαφνικά είδα το όνομά του και τη φωτογραφία του στο δίκτυο", δήλωσε ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη των δύο αιματηρών επιθέσεων Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ στην εφημερίδα Verdens Gang.

Συναντήσεις Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς


Συναντήσεις Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς
Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης ετοιμάζει ο πρωθυπουργός, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Εν τω μεταξύ, για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί η  συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, κατά την διάρκεια της οποίας ο κ. Γ. Παπανδρέου αναμένεται να στείλει μήνυμα στους βουλευτές του κόμματος της ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και όχι νωρίτερα.

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ Εγκλωβισμένος στις... κάλπες


Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ εκτιμούν πως όταν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τη συμφωνία των Βρυξελλών, τα προβλήματα θα "πνίξουν" το οικονομικό επιτελείο. Δίνουν έμφαση στη ΔΕΘ και τις δημοσκοπήσεις που θα ακολουθήσουν

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς, που επέλεξε συνειδητά να μεταφράσει αρνητικά τη συμφωνία των Βρυξελλών, αναζητεί πλέον τα πεδία, πάνω στα οποία θα αντιπαρατεθεί μετωπικά με τον πρωθυπουργό
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς, που επέλεξε συνειδητά να μεταφράσει αρνητικά τη συμφωνία των Βρυξελλών, αναζητεί πλέον τα πεδία, πάνω στα οποία θα αντιπαρατεθεί μετωπικά με τον πρωθυπουργό
"Ομηρος" του αιτήματος που κατέθεσε για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος παρά τα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες θα επιμείνει στην τακτική του "σκληρού ροκ" ζητώντας μετ' επιτάσεως να φύγει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών


Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών
Τρία άτομα, που επρόκειτο να μεταφέρουν 25 λαθρομετανάστες, αρχικά στην Αθήνα και εν συνεχεία στη Γερμανία, συνέλαβαν άνδρες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.
Μετά από συστηματική αξιοποίηση στοιχείων για τη δράση του κυκλώματος και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, το βράδυ του Σαββάτου (23/07), σε παράπλευρη της Εγνατίας οδού (κοντά στο εργοστάσιο «ΤΙΤΑΝ»), συνελήφθησαν οι τρεις διακινητές που κατέφθασαν στο σημείο αυτό με δύο ΙΧ αυτοκίνητα και ένα ταξί.

''Κλείστε τώρα τα πυρηνικά εργοστάσια''!


Πάνω από το 70% των πολιτών στην Ιαπωνία θέλουν η χώρα να σταματήσει την παραγωγή ενέργειας με τη χρήση πυρηνικών εργοστασίων...


μετά το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία της τον Μάρτιο, σύμφωνα με έρευνα η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Kyodo, το 70,3% των πολιτών τάχθηκαν υπέρ της πολιτικής του πρωθυπουργού Ναότο Καν για την απεμπόληση της πυρηνικής ενέργειας. Τα πυρηνικά εργοστάσια παρέχουν το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί η Ιαπωνία.

Σαν Σήμερα...


25 Ιουλίου
Γιορτάζουν: Άννα, Ευπραξία, Ολυμπιάς
  • Γεγονoτα
325: Λήγουν οι εργασίες της Α' Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια της Βιθυνίας. Καθιερώνεται το Σύμβολο της Πίστεως («Πιστεύω») και η μέθοδος του υπολογισμού του Πάσχα.
1893: Εγκαινιάζεται η διώρυγα της Κορίνθου.
1917: Καταδικάζεται σε θάνατο ως πράκτορας της Γερμανίας κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο η Μαργκαρίτα Γκιρτρουίντα Ζελ, γνωστή ως Μάτα Χάρι.
1929: Ψηφίζεται από τη Βουλή επί πρωθυπουργίας Ελευθερίου Βενιζέλου ο νόμος «Περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών». Είναι γνωστός ως «Ιδιώνυμο» και είχε στόχο την καταστολή της κομμουνιστικής προπαγάνδας και δράσης.

Χαλκιδική: Εντολή κατεδάφισης για 22 πολυτελείς κατοικίες


Χαλκιδική: Εντολή κατεδάφισης για 22 πολυτελείς κατοικίες
Την κατεδάφιση των 22 κατοικιών σε πολυτελές συγκρότημα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής σηματοδοτούν οι τελευταίες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).
Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί με τρεις αποφάσεις τους απέρριψαν τις αιτήσεις τριτανακοπής που είχαν κάνει οι ιδιοκτήτες των κατοικιών διεκδικώντας την ανατροπή παλαιότερων δυσμενών γι' αυτούς αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Χωρίς αστυνομία οι τουριστικοί προορισμοί


Στην παραλία «μετακόμισε» το έγκλημα, ακολουθώντας και φέτος πειθήνια τους Έλληνες και ξένους τουρίστες που έχουν κατακλύσει τα ελληνικά νησιά. Η δολοφονία του 19χρονου Βρετανού τουρίστα από μαχαιριά οδηγού ταξί στον Λαγανά Ζακύνθου, οι καλά οργανωμένες συμμορίες της νύκτας που λυμαίνονται κλαμπ δημοφιλών προορισμών και τα καθημερινά κρούσματα παραβατικότητας στις ακτές φέρνουν στο φως την ανάγκη για ενίσχυση του αστυνομικού προσωπικού.

Ενιαίο μισθολόγιο: Στα 2700 ο ανώτατος μισθός στο δημόσιο


Ενιαίο μισθολόγιο: Στα 2700 ο ανώτατος μισθός στο δημόσιο
Πλησιάζει η ολοκλήρωση του σχεδιασμού του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, το οποίο θα δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα ως τις αρχές Αυγούστου, προτού πάει προς ψήφιση στη Βουλή.

Το επικρατέστερο σενάριο, σύμφωνα με το «Βήμα» αφορά την κατάργηση των επιδομάτων και την άμβλυνση των κραυγαλέων μισθολογικών ανισοτήτων, οι οποίες επικρατούν ακόμη και στον «στενό» δημόσιο τομέα.