Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ έχει άμεση ανάγκη για ανανέωση»

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να εκφυλιστεί σε ένα κόμμα, όπως το μεταβενιζελικό κέντρο» τονίζει ο Μίμης Ανδρουλάκης.σε συνέντευξή του στη Real news.

Αναφέρεται στην ανάγκη ανανέωσης του κόμματος και σημειώνει: «Μερικοί - άξιοι κατά τα άλλα- πρωτοκλασσάτοι, πρέπει αν συμφιλιωθούν με τον πολύτιμο ρόλο των

Στα ψηφοδέλτια η Άντζελα



Στην Κέρκυρα θα είναι και πάλι υποψήφια η Άντζελα Γκερέκου, η οποία υπέγραψε υπέρ της υποψηφιότητας Βενιζέλου στο Εθνικό Συμβούλιο. Νέες υποψηφιότητες  στο νησί αναμένεται να είναι αυτές του οικονομολόγου Σπύρου Καρβούνη και του νομαρχιακού

Ο Βενιζέλος σε... ασκήσεις υπομονής- Εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ οι διαγραφέντες

Ο Βενιζέλος σε... ασκήσεις υπομονής- Εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ οι διαγραφέντες



Η έκρηξη Ραγκούση για τα ταξί ήταν αναμενόμενη. Δεν ήταν λίγοι όμως εκείνοι που έσπευσαν να συνδέσουν την αναταραχή που προκάλεσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας με την απόφαση του, που κάθε άλλο παρά κρύβει, να καταστεί ο σημαντικότερος πόλος αμφισβήτησης της ηγεσίας μέσα στο κόμμα.

Σε άλλες εποχές, αυτό θα είχε προκαλέσει έκρηξη στο περιβάλλον του νέου αρχηγού, όπου ουδέποτε χώνεψαν τον Ραγκούση και όπου είναι βέβαιο ότι στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους, συνεχίζουν να λένε γι’ αυτόν αυτά που έλεγαν και πριν από ένα μήνα.   

Πέγκυ Ζήνα: Βγήκε στην πρεμιέρα της με... το σουτιέν! (ΦΩΤΟ)

Eντυπωσιακό come back στις πίστες έκανε η Πέγκυ Ζήνα. Η γνωστή τραγουδίστρια που έγινε μανούλα
πριν λίγους μήνες έκανε χθες το βράδυ πρεμιέρα στο “Θέα” και αποθεώθηκε από το κοινό. Φορώντας μια αποκαλυπτική μαύρη ολόσωμη φόρμα και.ένα μαύρο σουτιέν, η Πέγκυ ανέβηκε στη σκηνή και προκάλεσε πανικό. Δείτε τις φωτογραφίες που

NanoNews.Το κόσκινο της όρασης


NanoNews 
10
δισεκατομμύρια bits δεδομένων φτάνουν στον αμφιβληστροειδή μας ανά δευτερόλεπτο.
6
εκατομμύρια bits διαπερνούν τον αμφιβληστροειδή μας ανά δευτερόλεπτο.
10.000
bits δεδομένων φτάνουν στον οπτικό φλοιό ανά δευτερόλεπτο.

Ερώτηση της Βουλευτού Α' Θεσσαλονίκης Εύας Καίλή στη βουλή αναφορικά με προστασία φυσικών προσώπων κατόχων ελληνικών ομολόγων


 

Η ολοκλήρωση του PSI έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία σε πολλούς ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων. Ήδη αρκετοί μικροεπενδυτές του εξωτερικού έχουν καταφύγει μέσω διεθνών δικηγορικών γραφείων στην διεθνή διαιτησία, και ειδικότερα στο Διεθνές Κέντρο Επίλυσης Επενδυτικών Διαφορών (ICSID) της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, υποστηρίζοντας πως η αλλαγή στην ελληνική νομοθεσία η οποία οδήγησε σε αναγκαστική απώλεια άνω του 50% των επενδύσεων των ομολογιούχων που δεν συμφώνησαν με τους όρους της δημόσιας πρόσκλησης του Ελληνικού Δημοσίου για το PSI αποτελεί ένα είδος αναγκαστικής κατάσχεσης.

4.500 ευρώ τα έσοδα από τον φιλανθρωπικό χορό της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς


Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους προς το συνάνθρωπο επέδειξαν οι Κιλκισιώτες, με αφορμή τον φιλανθρωπικό χορό που διοργάνωσε το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 η Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αργυρούπολης.
Το ποσό που συγκεντρώθηκε από την πώληση των προσκλήσεων και της λαχειοφόρου αγοράς ανήλθε στις 4.500 ευρώ, εκ των οποίων 2.000 ευρώ θα διατεθούν στα συσσίτια των απόρων της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, 1.000 ευρώ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κιλκίς και 1.500 ευρώ για την αγορά πρωινού (χυμός και κουλούρι) σε μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης (30 παιδιά στο 3ο Δημοτικό Κιλκίς, 25 παιδιά στο Δημοτικό Καμπάνη και 7 παιδιά στο δημοτικό Ξηρόβρυσης).

"Η επιστήμη, αγόρι μου, είναι φτιαγμένη από λάθη"


"Η επιστήμη, αγόρι μου, είναι φτιαγμένη από λάθη" : «Η επιστήμη, αγόρι μου, είναι φτιαγμένη από λάθη. Αλλά πρόκειται  για χρήσιμα λάθη, γιατί βήμα βήμα μάς φέρνουν πιο κοντά στην αλήθεια»,  έγραφε  
«Η επιστήμη, αγόρι μου, είναι φτιαγμένη από λάθη. Αλλά πρόκειται για χρήσιμα λάθη, γιατί βήμα βήμα μάς φέρνουν πιο κοντά στην αλήθεια», έγραφε ο Ιούλιος Βερν στο «Ταξίδι στο κέντρο της γης» και ενδέχεται η άποψή του αυτή να αποτελεί μία από τις βασικές αρχές της εξέλιξης της επιστήμης.

Αν ο Αϊνστάιν είχε ζήσει έως τη δεκαετία του '90, θα διαπίστωνε ότι η εισαγωγή της κοσμολογικής σταθεράς (Λ) στις εξισώσεις του δεν ήταν «το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του», όπως ο ίδιος δήλωνε, αλλά μια καθ' όλα (σήμερα) σωστή κίνηση.

Βραβεία επιστήμης για πέντε ξεχωριστές γυναίκες.Πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα οι φετινές τιμώμενες με το Βραβείο L'Οreal - UNESCO άνοιξαν νέους επιστημονικούς ορίζοντες


Βραβεία επιστήμης για πέντε ξεχωριστές γυναίκες 
Είναι πέντε – μία από κάθε Ηπειρο –, είναι επιστήμονες και λαμβάνουν την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι μια μεγάλη τιμητική διάκριση. Η Jill Farrant από τη Νότια Αφρική, η Suzana Lopez από το Μεξικό, η Bonnie Bassler από τις ΗΠΑ, η Ingrid Scheffer από την Αυστραλία και η Frances Ashcroft από τη Βρετανία τιμώνται με το εφετινό Διεθνές Βραβείο L'Οreal - UNESCO των Επιστημών Ζωής. Γιατί; Επειδή με το έργο τους άνοιξαν νέους επιστημονικούς ορίζοντες και συνέβαλαν στο να γίνει καλύτερη η ζωή χιλιάδων ή και εκατομμυρίων συνανθρώπων μας.

Αντιδρά η Ελλάδα σε τουρκικούς ισχυρισμούς για το Αιγαίο


Αντιδρά τη Αθήνα σε τουρκικούς ισχυρισμούς για το Αιγαίο : Την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε ανακοίνωση  της Άγκυρας σχετικά με τις έρευνες του «Πίρι Ρέις» στο Αιγαίο.   Ο εκπρόσωπος του  

Την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε ανακοίνωση της Άγκυρας σχετικά με τις έρευνες του «Πίρι Ρέις» στο Αιγαίο. 

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, κατηγόρησε την Άγκυρα ότι «επαναλαμβάνει ισχυρισμούς και θέσεις, οι οποίες πόρρω απέχουν των προβλέψεων του Διεθνούς Δικαίου και της διεθνούς πρακτικής».

Κατά της επιστροφής των διαγραφέντων τάσσεται ο Ανδρέας Λοβέρδος


Κατά της επιστροφής των διαγραφέντων τάσσεται ο Ανδρέας Λοβέρδος : Η πρόσκληση για πανστρατιά που έχει απευθύνει ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Ευ.Βενιζέλος έχει δημιουργήσει αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ. Εναντίον της  επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ  

Η πρόσκληση για πανστρατιά που έχει απευθύνει ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος έχει δημιουργήσει αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ. Εναντίον της επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ των διαγραφέντων τάσσεται ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του, σημειώνοντας ότι «υπάρχει οπωσδήποτε ανάγκη για συστράτευση, αλλά και για εμπέδωση του αισθήματος δικαιοσύνης απέναντι στους βουλευτές που πήραν την πατρίδα στους ώμους τους».

Ράιχενμπαχ: Σημαντικές προοπτικές για την Ελλάδα από γεωργία, ενέργεια και τουρισμό


 
Οι τομείς της γεωργίας, της ενέργειας και του τουρισμού παρουσιάζουν την σημαντικότερη αναπτυξιακή δυναμική για την Ελλάδα, σημειώνει ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χορστ Ράιχενμπαχ σε συνέντευξη που παραχωρεί στην γερμανική εφημερίδα».

Σκύλος βοηθάει παιδιά να περπατήσουν


 

Ο Ράλφ μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου παίδων «Royal Children’s Hospital» στην Μελβούρνη της Αυστραλίας έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του «θαυματουργού θεραπευτή».

Μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου παίδων «Royal Children’s Hospital» στην Μελβούρνη της Αυστραλίας είναι ο Ράλφ, ο αξιαγάπητος σκύλος που ποζάρει στη φωτογραφία. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

Απάντηση Γ. Παπανδρέου στον Γ. Στουρνάρα για το έλλειμμα


 
Απάντηση στο διευθυντή του ΙΟΒΕ και καθηγητή Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος σε συνέντευξή του υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε για το έλλειμμα πριν τις εκλογές του 2009, εξέδωσε το Γραφείο του κ. Παπανδρέου.

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση Ραγκούση- Βορίδη για την απελευθέρωση των ταξί


 

EΠΙΜΕΝΕΙ  στις διαφωνίες για το νομοσχέδιο που αφορά την απελευθέρωση των ταξί ο πρώην υπουργός Μεταφορών και νυν αναπληρωτής υπουργός 'Αμυνας, Γιάννης Ραγκούσης. Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό είπε ότι οι βασικές αρχές του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των ταξί έχουν γίνει δεκτές από την τρόικα και βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για επιμέρους θέματα.

Συναντήσεις Σαμαρά στην Ιβηρική


 
Οι εξελίξεις στο μέτωπο της Οικονομίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά  με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι στη Μαδρίτη.

ΝΔ, Καμμένος και ΛΑΟΣ κυνηγούν τους ίδιους υποψηφίους;


ΝΔ, Καμμένος και ΛΑΟΣ κυνηγούν τους ίδιους υποψηφίους; : «Έθιμο» είχε γίνει στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις η ΝΔ να ανακοινώνει στο «τσακ» τις λίστες για τα γαλάζια ψηφοδέλτια, καθώς ο ΛΑΟΣ καραδοκούσε για να  
«Έθιμο» είχε γίνει στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις η ΝΔ να ανακοινώνει στο «τσακ» τις λίστες για τα γαλάζια ψηφοδέλτια, καθώς ο ΛΑΟΣ καραδοκούσε για να βάλει στο δικό του ψηφοδέλτιο τους «κομμένους» του μεγαλύτερου κόμματος της Κεντροδεξιάς.
Παρά το συγκεκριμένο μέτρο μάλιστα δεν είχε καταφέρει να αποτρέψει εντελώς τις μεταγραφές της τελευταίας στιγμής στο κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη.

100 χρόνια ελεύθερη Έδεσσα


Κεντρική Μακεδονία 100 χρόνια ελεύθερη Έδεσσα 

Το Σάββατο, 24 Μαρτίου και ώρα 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως (έναντι Ψηλού Βράχου), θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση - αφιέρωμα στον Αγώνα της Εθνεγερσίας του 1821, που είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εορτασμού των 100 χρόνων ελεύθερης Έδεσσας.

Πρωτοφανή μέτρα και επιφυλακή για τις παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα


Πρωτοφανή μέτρα και επιφυλακή για τις παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα 
Ήδη από το τις 7 το πρωί έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ την στρατιωτική παρέλαση της Κυριακής αναμένεται να περιφρουρήσει δύναμη 7.000 αστυνομικών.
Το σχέδιο αποτροπής των εκτρόπων περιλαμβάνει κιγκλιδώματα που θα περιορίζουν την κίνηση, αυστηρούς ελέγχους ταυτότητας για όσους επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, προληπτικές προσαγωγές ακόμη και αφ υψηλού παρατηρητές – αστυνομικούς που θα επιβλέπουν τις συγκεντρώσεις ακροβολισμένοι σε ψηλά κτίρια στο κέντρο της πόλης.

«Καλησπέρα, Έλληνες, σας στηρίζουμε!»


 

Τη στήριξή του στην Ελλάδα και στις προσπάθειες, που καταβάλλει για να εξέλθει της οικονομικής κρίσης, εξέφρασε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Στην καθιερωμένη ετήσια τελετή, που έλαβε χώρα στο Λευκό Οίκο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο κ. Ομπάμα τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν και οι δεσμοί μεταξύ του Ελληνικού και Αμερικανικού Έθνους είναι παλιοί, οι αξίες και τα ιδανικά που μοιραζόμαστε βαθαίνουν με τον χρόνο και γι' αυτό συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων συμμάχων και φίλων μας, καθώς αγωνίζονται να ανανήψουν από μια δύσκολη οικονομική περίοδο».

Σαν Σήμερα...


24 Μαρτιου

Γεγονότα


1721: Ο γερμανός συνθέτης Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ εκδίδει τα περίφημα έξι Βραδεμβούργια Κοντσέρτα του.
1882: Ο γερμανός γιατρός Ρόμπερτ Κοχ ανακαλύπτει το βάκιλο της φυματίωσης. Για τη σημαντική αυτή ιατρική ανακάλυψη, που έσωσε και σώζει μυριάδες ζωές, η 24η Μαρτίου χαρακτηρίζεται ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης.

Περιοδεία Ντ. Μπακογιάννη στην Β. Ελλάδα

Περιοδεία στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Ημαθίας θα πραγματοποιήσει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Μαρτίου.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Εγκαταλείπει την πολιτική ο Θ. Πάγκαλος – Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΝΕΤ
«Πήρα αυτή την απόφαση καθώς είμαι ήδη 35 χρόνια στη βουλή και ήρθε η ώρα να παραδώσω την σκυτάλη στους νέους», υπογράμμισε ο κ. Πάγκαλος.