Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Βενιζέλος: Το «κούρεμα» θα ξεπεράσει το 70%

Βενιζέλος: Το «κούρεμα» θα ξεπεράσει το 70%
"Μιλάμε για ένα haircut επί της καθαρής παρούσας αξίας που θα ξεπερνά το 70%", φέρεται να δήλωσε ο Βενιζέλος, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

"Πρόκειται μία πολύ σοβαρή συζήτηση που βασίζεται σε νέα δεδομένα. Μιλάμε για ένα πολύ μεγαλύτερο PSI του αρχικού", φέρεται να δήλωσε.

Τρελή πατέντα για θέρμανση δίχως πετρέλαιο!




Ο υδραυλικός Γιώργος Σαλλακίδης βρήκε τον τρόπο να ζεσταίνει το σπίτι του δίχως να πληρώνει πετρέλαιο η τιμή του οποίου έχει εκτοξευτεί στα ύψη.

Το 2008 έφτιαξε αυτό το σύστημα θέρμανσης και το εγκατέστησε στο σπίτι του στο Περιστέρι  και απο τότε όπως λέει στο Newsit δεν έχει ξαναπρομηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης. 

Πρωινό... 6.000 θερμίδων!!Δωρεάν για όποιον το φάει ολόκληρο!


Πρωινό... 6.000 θερμίδων

Ένα τεράστιο πρωινό που ζυγίζει όσο ένα μικρό παιδί πρόκειται να πυροδοτήσει τις αντιδράσεις όσων υπερασπίζονται την υγιεινή διατροφή. 

Αυτό το γεύμα, το οποίο μπορεί να βρει κανείς στο Jesters Diner του Great Yarmouth, στο Norfolk της Βρετανίας, περιλαμβάνει 12 φέτες μπέικον, 12 λουκάνικα, έξι αυγά και ζυγίσει 4 περίπου κιλά.

Να χωρίσεις ή όχι; Τα 6 στάδια που θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις!



Να μείνεις στη σχέση ή να χωρίσεις; Διάβασε τα έξι στάδια που θα σε βοηθήσουν να πάρεις την απόφαση (και να ηρεμήσεις)
.Ο Ιανουάριος ανέκαθεν -θες, δε θες- είναι ένας μήνας στόχων και ξεκαθαρίσματος. Αποφασίζεις να διώξεις ανθρώπους από τη ζωή σου, άλλους να τους...
βάλεις ή να θέσεις νέους στόχους. Άλλοτε τα καταφέρνεις, άλλοτε όχι.

Πώς Θα Καταλάβεις Ότι Είσαι Εθισμένος Στο Ίντερνετ;



Τι κι αν ξυπνάς κάθε μέρα με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια από το ατελείωτο ξενύχτι μπροστά στον υπολογιστή! 
Τι κι αν όλοι… σε έχουν κάνει πέρα από τις παρέες γιατί δεν βρίσκεις έστω λίγο χρόνο να τους δεις! Τι κι αν παίρνεις το κομπιούτερ μαζί σου όπου κι αν πας! Τι κι αν το μικρό αυτό «μαγικό κουτί» έχει γίνει ο καλύτερός σου φίλος! Αυτά δεν φτάνουν για να καταλάβεις πόσο εθισμένος είσαι με το Ίντερνετ!

Διάγνωση αυτισμού στο παιδί πριν τον 12ο μήνα ζωής


Διάγνωση αυτισμού  στο παιδί πριν τον 12ο μήνα ζωής

Ενδείξεις ότι ο αυτισμός είναι δυνατό να διαγνωστεί πολύ νωρίτερα από ό,τι πίστευαν ως τώρα οι επιστήμονες, παρέχει μια νέα διεθνής έρευνα, που διαπίστωσε ότι υπάρχουν αισθητές διαφορές στα εγκεφαλικά κύματα των βρεφών με αυτισμό, ήδη από την ηλικία των έξι μηνών.

Το «κλειδί» φαίνεται να είναι στον τρόπο που τα βρέφη εστιάζουν στην περιοχή των ματιών των άλλων ανθρώπων και πως αντιδρά ο εγκέφαλός τους.

Περίπου 100 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών αυτοκτονούν κάθε χρόνο


Περίπου 100 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών αυτοκτονούν κάθε χρόνο

Δεν υπάρχουν λόγια για την σοκαριστική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στην Γαλλία και έδειξε ότι παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών αποφασίζουν να βάλουν τέλος στην ζωή τους, για να ξεφύγουν από τα προβλήματα τους!

Ο θάνατος ενός μικρού παιδιού, προκαλεί πάντα θλίψη, αλλά η αυτοχειρία σε τέτοιες ηλικίες προκαλεί σοκ. Κάθε χρόνο περίπου 30 με 40 παιδιά αυτοκτονούν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος και φτάνει τους 100.

Έχασε την ζωή της μέσα σε μηχάνημα αδυνατίσματος !



Φρικτό τέλος μέσα σε μηχάνημα αδυνατίσματος βρήκε μια γυναίκα 48 ετών στη Λευκωσία. Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν μέσα στο μηχάνημα και μιλούσε στο κινητό της τηλέφωνο με συγγενή της, όταν έχασε τις αισθήσεις της.

Νευρώνες από κύτταρα δέρματος τώρα σε ένα μόνο βήμα


Οι νευρώνες είναι άκρως εξειδικευμένα κύτταρα. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, η δημιουργία τους στο εργαστήριο ήταν αδύνατη.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ στην Καλιφόρνια επέτυχαν για πρώτη φορά να μετατρέψουν ενήλικα δερματικά κύτταρα απευθείας σε κύτταρα του εγκεφάλου. Το νέο επίτευγμα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences» θεωρείται άκρως σημαντικό καθώς κατά τη μετατροπή των κυττάρων οι ειδικοί απάλειψαν το ενδιάμεσο στάδιο της διαδικασίας που αφορά μετατροπή των δερματικών κυττάρων σε κύτταρα με τις ιδιότητες των εμβρυϊκών βλαστικών και στη συνέχεια δεύτερη μετατροπή τους σε κύτταρα του εγκεφάλου.

Βρέθηκε ο χάκερ που "χτύπησε" Πεντάγωνο-NASA



Μέλη της Υπηρεσίας Ερευνών κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Τρομοκρατίας (DIICOT) της Ρουμανίας συνέλαβαν έναν 20χρονο στην πόλη Τιμισοάρα, στο δυτικό τμήμα της χώρας, κατηγορούμενο για δράση hacking-cracking σε διακομιστές του Πενταγώνου και της NASA.

Ο νεαρός άνδρας συνελήφθη στην Τιμισοάρα και το πρωί της Τρίτης μεταφέρθηκε στην έδρα της DIICOT στο Βουκουρέστι, όπου ανακρίνεται για κακουργηματικές πράξεις, για την πρόσβαση σε πληροφοριακά συστήματα χωρίς εξουσιοδότηση, σπάσιμο των μέτρων ασφαλείας, με στόχο τη λήψη στοιχείων και για την πρόκληση σοβαρής βλάβης σε πληροφοριακό σύστημα.

Αλλαγή θέσης για το κέντρο ομιλίας στον εγκέφαλο. Τελικά, δεν είναι πίσω αλλά μπροστά από το κέντρο της ακοής. Ξαναγράφεται ο ανατομικός χάρτης!


Αλλαγή θέσης για το κέντρο ομιλίας στον εγκέφαλο
Η περιοχή του εγκεφάλου που ευθύνεται για την ομιλία εντοπίζεται σε διαφορετική περιοχή από αυτή που πίστευαν οι επιστήμονες για περισσότερο από έναν αιώνα. Το εύρημα που απαιτεί να ξαναγραφούν τα εγχειρίδια της νευρολογίας, προέκυψε από διεξοδικότερη μελέτη 100 και πλέον πρόσφατων εργασιών οι οποίες είχαν βασιστεί σε μοντέρνες τεχνικές απεικόνισης του εγκεφάλου.
Το κέντρο του εγκεφάλου όπου γίνεται η επεξεργασία της ομιλίας ονομάζεται περιοχή του Wernicke και οφείλει το όνομά της στον γερμανό νευρολόγο που την εντόπισε, στο πίσω μέρος του φλοιού πίσω από το κέντρο της ακοής, στα τέλη του 19ου αιώνα.

Σπίτι-Star Trek


Σπίτι εμπνευσμένο από το Star Trek (2)
Είπαμε να έχεις κόλλημα με την αγαπημένη σου τηλεοπτική σειρά ή με την αγαπημένη σου ταινία,αλλά να μην το παρακάνουμε!Και όταν η αγαπημένη σου σειρά..συνδέεται άμεσα με τη δουλειά σου...τα πράγματα ξεφεύγουν!!Ο Tony Alleyne, εργάζεται ως εσωτερικός σχεδιαστής στην εταιρεία 24th Century και έχει μεγάλο (όπως φαίνεται) κόλλημα με την τηλεοπτική σειρά Star Trek!

Η αγάπη της μάνας «θωρακίζει» την υγεία για πάντα


Η αγάπη της μάνας «θωρακίζει» την υγεία για πάντα
Η αγάπη της μάνας δεν είναι μόνο ανεκτίμητη, αλλά και γιατρικό που κρατάει για πάντα. Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει πως όσο περισσότερη στοργή και αγάπη δείχνει μια μητέρα στο παιδί της, τόσο πιο προστατευμένο είναι από σοβαρά νοσήματα – όπως ο διαβήτης και η καρδιοπάθεια – μέχρι να γεράσει.

«Βελούδινη» επιστροφή στη δραχμή προτείνουν οι Times!



Αναλυτική πολυσέλιδη πρόταση για το πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει από την ευρωζώνη με τον πιο ανώδυνο τρόπο παρουσιάζουν οι Times του Λονδίνου, υποβάλλοντας συμμετοχή στο διαγωνισμό για το βραβείο Γούλφσον, που θεσμοθέτησε πριν από λίγους μήνες ο ίδιος ο λόρδος Γούλφσον. 

Στα σκαριά νέο κόμμα εκσυγχρονιστών


Τις τελευταίες ημερες σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές ο εκσυγχρονιστικός χώρος στο ΠαΣοΚ  και όχι μόνο,  έχει πάρει φωτιά. Συνεχόμενες επαφές με κέντρο το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Σημίτη. 
Πρωτοστατούν η Αννα Διαμαντοπούλου, ο  Αλ. Παπαδόπουλος, ο

Συμφωνία κορυφής Βενιζέλου- Λοβέρδου για συμπόρευση, αύριο βλέπουν τον Γιώργο


Συμφωνία κορυφής Βενιζέλου- Λοβέρδου για συμπόρευση, αύριο βλέπουν τον Γιώργο 

  

Oλοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει και κοινή δήλωση των δύο υπουργών και διεκδικητών της θέσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις τους ο μεν Ανδρέας Λοβέρδος είπε «θα συμπορευθώ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο», ο δε Βενιζέλος δήλωσε ότι θα αντιμετωπίσουν από κοινού τα εσωκομματικά ζητήματα.

Ποιός ευθύνεται για το ομόλογο των 14,5 δις που απειλεί να χρεοκοπήσει την Ελλάδα στις 20 Μαρτίου

Ποιός ευθύνεται για το ομόλογο των 14,5 δις που απειλεί να χρεοκοπήσει την Ελλάδα στις 20 Μαρτίου
Το ομόλογο ύψους 14,5 δισ. ευρώ που λήγει στις
20 Μαρτίου αφορά μια έκδοση τριετών τίτλων το πρώτο εξάμηνο του 2009, επί υπουργίας κ. Γιάννη Παπαθανασίου, με επιτόκιο 4,3%. Ηταν τότε που ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής καυχιόταν ότι «καταφέραμε και δανειστήκαμε μέσα σε τέσσερις μήνες όσα χρειαζόμαστε για όλον τον χρόνο». Πράγματι δανειστήκαμε συνολικά 42,5 δισ. ευρώ σε τριετή, πενταετή και δεκαετή ομόλογα με

BOΥΔΟΥΡΗΣ: "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ"

«Αρχίζει η επιστροφή χρημάτων σε όσους ασφαλισμένους πλήρωσαν για την αγορά των φαρμάκων τους» δήλωσε στον ΣΚΑΪ και το Γιώργο Ψάλτη ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) Γεράσιμος Βουδούρης. Πρόσθεσε ότι πρώτα θα πάρουν τα χρήματα τους όσοι ασφαλισμένοι έχουν δώσει μεγαλύτερα ποσά, και στη συνεχεία οι υπόλοιποι.

Ομιλία Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα


Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης απηύθυνε στην Πνύκα, τον πιο κάτω λόγο προς τους νέους του Α΄ Γυμνασίου της Αθήνας:

Παιδιά μου!
Εις τον τόπο τούτο, οπού εγώ πατώ σήμερα, επατούσαν και εδημηγορούσαν τον παλαιό καιρό άνδρες σοφοί, και  άνδρες με τους οποίους δεν είμαι άξιος να συγκριθώ και ούτε να φθάσω τα ίχνη των. Εγώ επιθυμούσα να σας ιδώ, παιδιά μου, εις την μεγάλη δόξα των προπατόρων μας, και έρχομαι να σας ειπώ, όσα εις τον 

Η τραγική μοίρα (θεία δίκη;) των Τούρκων κομάντος των Ιμίων


Δεκαέξι χρόνια έχουν περάσει από την μεγάλη κρίση των Ιμίων, το 1996. Η υπόθεση αυτή άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα.
Υπάρχει όμως και ένα μεγάλο μυστήριο που συνδέεται με τους Τούρκους κομάντος που πήραν μέρος στην επιχείρηση κατάληψης της δεύτερης βραχονησίδας, εκείνη την βραδιά θρίλερ, της 29ης Ιανουαρίου του 1996.

Καλαμαριά: Επανασυνέδεσαν το ρεύμα σε άνεργη 48χρονη


Κεντρική Μακεδονία Καλαμαριά: Επανασυνέδεσαν το ρεύμα σε άνεργη 48χρονη

Επανασυνδέθηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι μιας άνεργης γυναίκας με αναπηρία, στην Καλαμαριά, που αδυνατούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Συνεργεία διακοπής ηλεκτροδότησης είχαν κόψει το ρεύμα, από τις 10 Σεπτεμβρίου 2011, στο σπίτι της, στη συνοικία του Φοίνικα, καθώς χρωστούσε από τον προηγούμενο χρόνο λογαριασμούς κατανάλωσης ύψους 700 ευρώ.

21ο Καρναβάλι Κρύας Βρύσης 2012


Κεντρική Μακεδονία 21ο Καρναβάλι Κρύας Βρύσης 2012

Το καρναβάλι της Κρύας Κρύσης φέτος ξαναζωντανεύει και θα είναι το 21ο!!!περιμένουμε από όλους τους κρυαβρυσιώτες-ισες την ενεργή συμμέτοχη τους!!! η Κρύα Βρύση διασκεδάζει!

για συμμετοχές, πληροφορίες,εθελοντισμό στα τηλ.

Απεργιακή συγκέντρωση στην Νάουσα στις 9/2


Κεντρική Μακεδονία Απεργιακή συγκέντρωση στην Νάουσα στις 9/2

Απεργιακή κινητοποίηση θα διοργανώσει στις 9 Φεβρουαρίου το Εργατικό Κέντρο Νάουσας διαμαρτυρόμενο για την κυβερνητική πολιτική.




Εξώδικο Εφραίμ στον Βαξεβάνη για το "Κουτί της Πανδώρας"


Εξώδικο προς τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και την εκπομπή το "Κουτί της Πανδώρας" απέστειλε ο ηγούμενος Εφραίμ με αφορμή εκπομπή που θα παίξει σήμερα σχετικά με το Βατοπέδι.
Μάλιστα, ο Εφραίμ κοινοποίησε το εξώδικο και στο ΕΣΡ για να μην παίξει η εκπομπή.

Το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης ζητά το διάλογο για τα σκουπίδια! αντιδρούν οι Δήμαρχοι

Εμφύλια διαμάχη στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης πυροδοτεί η κινητοποίηση κατοίκων και φορέων της Ευκαρπίας για τη ματαίωση του έργου κατασκευής Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή τους. Η επιλογή
του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης Χρήστου Παπαστεργίου να συμπλεύσει με τους αντιδρώντες τον φέρνει πλέον σε ευθεία σύγκρουση με κορυφαία αυτοδιοικητικά στελέχη του κόμματος. Με δήλωσή του χθες στη «Μακεδονία» ο Χρήστος Παπαστεργίου σημείωσε: «έπειτα από συνάντηση με τοπικά στελέχη, έχω πεισθεί

Παπαδήμος: "Οι βουλευτές θα πράξουν το καθήκον τους "


Παπαδήμος: "Οι βουλευτές θα πράξουν το καθήκον τους "

Η Σύνοδος Κορυφής ζητεί από τα ελληνικά κόμματα να δεσμευτούν αμετάκλητα στην τήρηση του νέου προγράμματος, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός.


Την πεποίθησή του ότι εντός της εβδομάδας θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, τόσο για το ζήτημα της απομείωσης του ελληνικού χρέους, όσο και με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής, επισημαίνοντας, ωστόσο ότι οι δυσκολίες εξακολουθούν να υπάρχουν.

Χειροκρότησαν (και) τον Καραμανλή!


Χειροκρότησαν (και) τον Καραμανλή!
Τελικά, ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ σε αυτή τη χώρα. Στον ρυθμό, λοιπόν, της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας κινούνται οι βουλευτές της ΝΔ, που δεν αφήνουν τοπική για τοπική που να μην παραστούν.
Πιστεύουν προφανώς ότι όλα θα λυθούν διά μαγείας (PSI, δανειακή σύμβαση κ.λπ.) και στις 8 Απριλίου θα γίνουν εκλογές...

Όχι επίτροπος, αλλά επόπτης της Κομισιόν στην Ελλάδα


Η πρόταση της Γερμανίας για επιτροπεία φαίνεται να απορρίπτεται και να αντικαθίσταται από την πρόταση της Κομισιόν για επόπτη

Η γενικευμένη κατακραυγή εντός κι εκτός Ελλάδας για τα γερμανικά σχέδια περί ορισμού επιτρόπου στην Ελλάδα, οδήγησε στην απόσυρση της ιδέας, έστω μερικώς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Βρυξέλλες δρομολογούν την τοποθέτηση στην Αθήνα τουλάχιστον ενός επόπτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το επιτελείο του, δηλαδή μιας ομάδας στα πρότυπα εκείνης του Μπομπ Τράα, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Κούρεμα του κατώτατου μισθού στα 600 ευρώ.Η νέα απαίτηση της τρόικας είναι ο χαμηλότερος μισθός στις κλαδικές συμβάσεις να πέσει στα 750 ευρώ


Κούρεμα του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 600 ευρώ από 751 σήμερα (μείωση 20%) και κατακόρυφη μείωση των μισθών στις κλαδικές συμβάσεις με πάτωμα τα 750 ευρώ: αυτές είναι οι νέες απαιτήσεις της τρόικας όπως προκύπτει από τις χθεσινές συζητήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Στο μεταξύ, επιστημονική μελέτη για το κόστος εργασίας στην Ελλάδα πριν και μετά το Μνημόνιο καταρρίπτει τον μύθο ότι το χαμηλό επίπεδο της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας οφείλεται στους μισθούς.

Σαν Σήμερα...


30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα

1696: Η εξέγερση των «κορακιών». Οι νεκροθάφτες του Άμστερνταμ ξεσηκώνονται, επειδή οι αρχές επιβάλουν αλλαγές στη διαδικασία των κηδειών.
1914: Οι Μεγάλες Δυνάμεις (Γερμανία, Αυστρο-Ουγγαρία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία και Ρωσία) γνωστοποιούν στην Ελληνική Κυβέρνηση ότι παραχωρούν και νομικώς στην Ελλάδα τα νησιά του Αιγαίου, μόνον εφόσον αποσύρει τις δυνάμεις της από τη Βόρεια Ήπειρο και τη νήσο Σάσωνα.

Σε βαρύ κλίμα η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Ιδιαιτέρως κρίσιμο χαρακτήρα λαμβάνει η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που έχει προγραμματισθεί για την Πέμπτη, μετά τις διαρροές που καταγράφηκαν κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Ενόψει των νέων μέτρων που θα απορρέουν από τη συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση, στους κόλπους του Κινήματος επιβάλλεται να γίνει συζήτηση συνοχής, δεδομένης της δεδηλωμένης αντίθεσης πολλών «πράσινων» στελεχών σε σειρά νέων προωθούμενων ρυθμίσεων με αιχμή τα εργασιακά.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ EDGAR ALLAN POE ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ BRUCE LEE


Σαν σήμερα το 1845 δημοσιεύτηκε το διάσημο ποίημα «Το Κοράκι», του αυτοκαταστροφικού αμερικανού συγγραφέα και ποιητή Edgar Allan Poe.
Ο Poe γεννήθηκε το 1809 στη Βοστώνη. Ενώ ήταν πολύ μικρός, έχασε και τους δύο γονείς του και μετακόμισε στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, στο σπίτι της οικογένειας του Σκωτσέζου εμπόρου καπνού, John Allan. Ο Allan από την αρχή έδειξε πολύ σκληρή και βίαιη στάση απέναντι στο νεαρό Poe, αλλά τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα όταν ο τελευταίος άρχισε να παραμελεί τα μαθήματά του και να περνάει τον περισσότερό χρόνο του χαρτοπαίζοντας. Η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη. Ο Poe έφυγε από το σπίτι, κατατάχθηκε στον αμερικανικό στρατό και...

Απίστευτο: Απέκτησε νέο αυτί από τα πλευρά του



Το πρόσωπο των ημερών στη Βρετανία έχει γίνει δεκάχρονος μαθητής από το Kent της Βρετανίας καθώς απέκτησε νέο αυτί από μέρος των πλευρών του. 


Ο Sean Wingrove-Smith, είχε γεννηθεί με μια σπάνια γενετική δυσλειτουργία που είχε σαν αποτέλεσμα να λείπει μέρος από το δεξί του αυτί.

Οι 10 χώρες με την μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ



Πρόσφατα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσίευσε μια εμπεριστατωμένη έκθεση για την παγκόσμια κατάσταση κατανάλωσης αλκοόλ, προκειμένου να βοηθήσει τις χώρες στην καταπολέμηση της επιβλαβούς αυτής χρήσης και την προστασία της υγείας και των κοινωνικών συνεπειών.

Ορίστε λοιπόν μια λίστα με τις δέκα χώρες με την μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ στον κόσμο.

Τα 10 σημαντικότερα θρησκευτικά μυστήρια



Συμβαίνουν όντως θαύματα; Οι άγγελοι είναι αληθινοί; Η προσευχή αποδίδει; Υπάρχουν κάποια φαινόμενα για τα οποία η επιστήμη προσπαθεί να βρει λογικές απαντήσεις αλλά για την πίστη οι εξηγήσεις δεν είναι απαραίτητες.


Τα παράξενα σπίτια των Ανασάζι



Οι Ανασάζι ήταν ένας αρχαίος πολιτισμός Αμερικανών ιθαγενών στη Βόρεια Αμερική, που που πιστεύεται ότι έζησαν τον 12ο αιώνα π.Χ.

Φημίζονται για τις περίτεχνες κατασκευές τους. Έχτισαν ακροπόλεις, φρούρια, δρόμους, αμφιθέατρα και αρδευτικά έργα. Κάποια με υλικά την λάσπη και κάποια σκαλίστηκαν σε βράχια σε κάποιο φαράγγι!  Χρησιμοποιούσαν τεράστια δοκάρια τα οποία τα κατασκεύαζαν σε πολύ μεγάλη απόσταση από τα σπίτια τους στα βουνά όπου υπήρχε ξυλεία.

V FOR VENDETTA: Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


Ήταν 31 Ιανουαρίου του 1606 όταν τα μέλη της Συνωμοσίας της Πυρίτιδας μαζί με τον εμπνευστή της Γκάι Φοκς  οδηγήθηκαν  στην αγχόνη και κατόπιν  διαμελίστηκαν  για παραδειγματισμό.
Στη Βρετανία ο προτεστάντης Βασιλιάς Ιάκωβος Α' ασκούσε την εξουσία με τρόπο βίαιο και τυραννικό. Οι μαζικές εκτελέσεις, οι κατασχέσεις περιουσιών και οι εκδιώξεις από τα αξιώματα αποτελούσαν μια οδυνηρή πραγματικότητα για τους Καθολικούς. Ενας Άγγλος στρατιώτης από το Γιορκ, ο Γκάι Φοκς ανέλαβε την οργάνωση μιας ομάδας Καθολικών, που στόχο είχε τη δημιουργία Καθολικής επανάστασης σε ολόκληρη την Αγγλία. 

Σύσκεψη για την Ελλάδα μετά τη Σύνοδο Κορυφής


Σύσκεψη για την Ελλάδα μετά τη Σύνοδο Κορυφής
 
  

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 23.00 (ώρα Ελλάδας) διεξάγεται σύσκεψη για την Ελλάδα, θέμα που είχαν θέσει σύμφωνα με πληροφορίες Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία και Βέλγιο.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στη σύσκεψη συμμέτεχουν ο Επίτροπος
Όλι Ρεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ετοιμάζουν ασπίδα της Γης, για αστεροειδείς και κομήτες.


 
Η ανάγκη να εξασφαλιστεί η προστασία του πλανήτη μας από μία πιθανή καταστροφική πρόσκρουση με κάποιον αστεροειδή ή κομήτη, αποτελεί εδώ και καιρό προτεραιότητα των επιστημόνων.
  Ένα νέο πρόγραμμα έρχεται τώρα να αξιολογήσει το βαθμό απειλής της Γης από τα ουράνια σώματα που κινούνται κοντά μας (NearEarthObjects-NEO) και αμέσως μετά να προτείνει τις καλύτερες δυνατές λύσεις.