Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Αδειάζουν τον Τειρεσία -Πληρώνεις, βγαίνεις αυτομάτως...




Με τη μισή Ελλάδα να βρίσκεται ήδη στη μαύρη λίστα του Τειρεσία η κυβέρνηση αποφάσισε υλοποιώντας τη σχετική προγραμματική σύγκλιση των τριών κομμάτων να ξεκινήσει αμέσως ο διάλογος προκειμένου να αδειάσει η σχετική λίστα τόσο από επιχειρήσεις όσο και από μεμονωμένους πολίτες, εφόσον φυσικά έχουν αποπληρώσει τα χρέη τους.

Τα 4 tips που θα σας κάνουν να κάψετε περισσότερο λίπος

Όσον αφορά την διατροφή μας, δεν υπάρχει μεγαλύτερη...
ικανοποίηση από το να καταναλώνουμε τροφές που μας αρέσουν οι οποίες συμβάλλουν και στην μείωση του βάρους του σώματός μας. Ακολουθούν τέσσερα διατροφικά tips που βοηθάνε να κάψουμε περισσότερο λίπος σε κάθε γεύμα.

Οι Έλληνες της κρίσης στην λίστα του Forbes


Οι Έλληνες της κρίσης στην λίστα του Forbes
Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει για μία ακόμη φορά η λίστα του περιοδικού Forbes με τους πιο πλούσιους επιχειρηματίες του κόσμου που διαπρέπουν σε διάφορους τομείς κερδίζοντας πολλά δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, αλλά και η λίστα με τις πιο κερδοφόρες εταιρείες παγκοσμίως.
Παρά την δυσχερή οικονομική περίοδο που διανύει η χώρας μας και δη ο επιχειρηματικός κόσμος, Έλληνες δισεκατομμυριούχοι και ελληνικές εταιρείες συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων «κολοσσών» παγκοσμίου εμβέλειας στις δύο λίστες βάσει των στοιχείων για την διετία 2011-2012. 

Πως να κρατήσω σωστά backups στον υπολογιστή μου!


σωστά backups

Είναι πολύ σημαντικό πράγμα να κρατάτε σωστά backups στον υπολογιστή σας. 

Ο λόγος; 

Κάποια στιγμή, θα χαλάσει ο σκληρός δίσκος σας και θα χάσετε όλα αυτά τα οποία αγωνιζόσασταν να μαζέψετε - να δημιουργήσετε - να "τακτοποιήσετε". 

Krzywy Domek: Ένα από τα πιο παράξενα κτήρια στον κόσμο


Krzywy Domek: Ένα από τα πιο παράξενα κτήρια στον κόσμο (1)
Όχι, δεν έχετε μεθύσει, ούτε πρόκειται για φωτογραφίες που «πειράχτηκαν» στο Photoshop. Αυτό το… παραμορφωμένο κτήριο ονομάζεται Krzywy Domek (γνωστό στα αγγλικά ως Crooked House) και στεγάζει ένα εμπορικό κέντρο στο Sopot της Πολωνίας.
Έχει σχεδιαστεί από τους Szotyńscy & Zaleski οι οποίοι εμπνεύστηκαν την εμφάνιση του από τα illustrations των παραμυθιών των Jan Marcin Szancer και Per Dahlberg.

Σαν σήμερα 20 Ιουλίου


Γεγονότα
1821: Ο Ομέρ Βρυώνης εισέρχεται στην έρημη Αθήνα και λύει την πολιορκία της Ακρόπολης...1830: Το νεοσύστατο ελληνικό κράτος απονέμει υπηκοότητα στους εβραίους κατοίκους του.
1908: Ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας κατακτά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το αργυρό μετάλλιο στο μήκος άνευ φοράς με άλμα 3.235 πίσω από τον Ρέι Γιούρι (3.335) από τις ΗΠΑ.

Η γλυπτική της φύσης Μοναδικές εικόνες αυστριακών σπηλαίων από τον φακό ενός τολμηρού φωτογράφου


Η γλυπτική της φύσης
Τα Σπήλαια Σταλακτιτών του Ομπιρ (Obir Tropfsteinhöhle) στην Ανατολική Αυστρία αποτελούν ένα μοναδικό θέαμα αλλά και ένα εξαιρετικό πεδίο προς επιστημονική διερεύνηση. Οι επιστήμονες διεξάγουν εκεί μελέτες για να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με το πολύπλοκο σύστημα κυκλοφορίας του νερού στα πετρώματα που κρύβονται μέσα στα «έγκατα» των Αυστριακών Αλπεων. Παράλληλα αναζητούν σε αυτά στοιχεία που ενδεχομένως θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν καλύτερα την κλιματική αλλαγή.

Πλύσιμο αυτοκινήτου… τέλος! Εξυπνη επίστρωση «σβήνει» βρωμιά, δαχτυλιές και φθορές


Πλύσιμο αυτοκινήτου… τέλος!

Μια έξυπνη επίστρωση με ιδιότητες αυτό-επιδιόρθωσης σε περίπτωση επιφανειακής φθοράς ανέπτυξαν οι ειδικοί του Πολυτεχνείου του Αιντχόφεν (TU/e), στην Ολλανδία. 

Όπως περιγράφουν οι επιστήμονες με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό περιοδικό «Advanced Materials» η νέα επίστρωση θα μπορούσε να έχει ανεξάντλητες εφαρμογές, από τις επιφάνειες διαφόρων αντικειμένων και ηλεκτρονικών συσκευών, μέχρι τις επιφάνειες οχημάτων και αεροσκαφών.

Οι φαντασιώσεις είναι γένους θηλυκού Πιο συχνά φαντασιώνονται οι γυναίκες «πιπεράτα» σενάρια συγκριτικά με τους άνδρες


Οι φαντασιώσεις είναι γένους θηλυκού

Μπορεί οι άνδρες να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στις «βρώμικες» σκέψεις, ωστόσο στην περίπτωση των σεξουαλικών φαντασιώσεων όπως φαίνεται μέσα από ισπανική μελέτη, τα πρωτεία κατέχουν οι γυναίκες.

Τα γαργαλιστικά ευρήματα έρχονται από τους ειδικούς του Πανεπιστημίου της Γρανάδα και σύμφωνα με αυτά, οι γυναίκες φαντασιώνονται σεξουαλικά σενάρια πιο συχνά από ότι οι άνδρες.

«Διαβάστηκαν» τα πολλά «πρόσωπα» του DNA σπερματοζωαρίων του ίδιου άνδρα


Δεν είναι ίδια όλα τα σπερματοζωάρια ενός άνδρα. Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να αποκωδικοποιήσουν και να συγκρίνουν τον γενετικό κώδικα 91 ξεχωριστών σπερματοκυττάρων του ίδιου άνδρα και διαπίστωσαν ότι έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους.

Ψηφιακά εκπέμπουν πλέον από τον Υμηττό τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας


Διεκόπη, από τις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής, το αναλογικό σήμα των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας, από το κέντρο εκπομπής στον Υμηττό. Από τη διακοπή του αναλογικού σήματος, επηρεάζονται το λεκανοπέδιο της Αττικής, τα Μεσόγεια, οι Δυτικές Ακτές των Κυκλάδων και οι Νότιες Ακτές της Εύβοιας.
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3 θα διακόψουν την αναλογική εκπομπή με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων 2012, στις 17 Αυγούστου 2012.
Ο Υμηττός είναι ένα από τα τρία κέντρα εκπομπής που καλύπτουν τον νομό Αττικής. Ειδικότερα, ο νομός Αττικής καλύπτεται από:

Θέλετε να σας διαγράψουν τα δάνειά σας λόγω αδυναμίας;


Με ανησυχητικούς ρυθμούς αυξάνονται και πληθύνονται οι συμπολίτες μας που καταθέτουν αιτήσεις στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία της χώρας για τη ρύθμιση των χρεών τους, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής. Και αυτό γιατί από τη μία η...
οικονομική κατάσταση της χώρας έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο μεγάλο μέρος της κοινωνίας και από την άλλη ορισμένες αποφάσεις δικαστηρίων που διέγραψαν ακόμη και το 80% του χρέους κάποιων υπερχρεωμένων δανειοληπτών, έχουν δημιουργήσει ελπίδες σε πολλά νοικοκυριά ότι μπορούν να πετύχουν κάτι ανάλογο.

Επαθαν κατάθλιψη οι Ελληνες καταναλωτές


Επαθαν κατάθλιψη οι Ελληνες καταναλωτές

Σε κατάθλιψη βρίσκονται οι Ελληνες καταναλωτές, σύμφωνα με διεθνή έρευνα: είναι από τους πιο απαισιόδοξους στον κόσμο, οι μισοί ανησυχούν για την οικονομία και τη θέση εργασίας τους, ενώ τέσσερις στους δέκα δηλώνουν ότι «τα φέρνουν βόλτα» με το ζόρι. Μάλιστα, στην έρευνα της εταιρείας Nielsen οι Ελληνες καταναλωτές εμφανίζονται σταθερά απαισιόδοξοι από το 2010 και μετά.

Όλι Ρέν: «Η τρόικα θα παραμείνει όσο χρειαστεί»



Στόχος της αποστολής της τρόικας στην Ελλάδα είναι να εξετάσει τη συμμόρφωση σε σχέση με το δεύτερο πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας Όλι Ρεν, Σάιμον Ο'Α Κόνορ, και σημείωσε ότι η αποστολή της τρόικας αρχίζει στις 24 Ιουλίου, «θα συνεχιστεί τον Αύγουστο και θα παραμείνει όσο χρειαστεί».

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε πως στο επίκεντρο των συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές θα βρεθούν οι διάφορες πολιτικές που αφορούν στη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ, όπως τόνισε, παραμένει άγνωστο το πότε θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Σκληρή αντιπαράθεση με φόντο τη Χαλυβουργία



Με εισαγγελική παραγγελία και την επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ άνοιξε στις 5 και μισή το πρωί η πύλη της Χαλυβουργίας, η οποία παρέμεινε κλειστή για 263 ημέρες. Η Αστυνομία προχώρησε σε 9 προσαγωγές απεργών που βρίσκονταν στο εργοστάσιο, στην ομάδα περιφρούρησης. Τελικά, οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι πέντε συνελήφθησαν και το απόγευμα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. 

Μηνύματα αισιοδοξίας για τον ελληνικό τουρισμό από τη βρετανική αγορά



Μηνύματα αισιοδοξίας για τον ελληνικό τουρισμό εκπέμπονται από τη βρετανική τουριστική αγορά, καθώς η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, σε διαδοχικές συναντήσεις που έχει στο Λονδίνο με εκπροσώπους των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών οργανισμών, διαπίστωσε ότι σταδιακά βελτιώνεται το κλίμα. Μάλιστα εκτιμάται ότι βήμα-βήμα θα «μπορέσουμε να αναστρέψουμε την αρνητική εικόνα που υπήρχε για τον ελληνικό τουρισμό και για τις κρατήσεις τελευταίας στιγμής».

Στην προσπάθεια αυτή, όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι ταξιδιωτικών οργανισμών, έχει επιδράσει θετικά το γεγονός ότι υπάρχει σταθερή κυβέρνηση με την οποία ενισχύεται το αίσθημα ασφαλείας.

Η «Γιορτή της σαρδέλας» στην Καλαμαριά


Κεντρική Μακεδονία Η «Γιορτή της σαρδέλας» στην Καλαμαριά

Με πολύ κέφι, ξεροψημένη σαρδέλα στα κάρβουνα, άφθονο δωρεάν κρασί και παραδοσιακή μουσική με τον Γιώργο Ματθαίο και την παρέα του, θα γιορταστεί φέτος στην Καλαμαριά η «Γιορτή της σαρδέλας».

Το γλέντι θα στηθεί παραμονή της Αγίας Παρασκευής, την προσεχή Τετάρτη, 25 Ιουλίου, στο χώρο των πρώην καπναποθηκών στη Νέα Κρήνη, στις 9.30 το βράδυ, σε συνεργασία με τον Αλιευτικό Σύλλογο Παράκτιων Αλιέων Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Δημοκρατική Αριστερά: Αμεση λύση για τη Χαλυβουργία


Την αποφασιστική συμβολή του υπουργείου Εργασίας ώστε να υπάρξει άμεση λύση για τη Χαλυβουργία και οι εργαζόμενοι να μην βρίσκονται σε εσωτερική αντιπαράθεση, ζήτησε η Δημοκρατική Αριστερά, με αφορμή τις εξελίξεις στο εργοστάσιο της επιχείρησης.

Συνάντηση Βενιζέλου-Διαμαντούρου



Θέματα σχετικά με το θεσμό του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή -τον αντίστοιχο ελληνικό θεσμό του Συνηγόρου του Πολίτη συζήτησαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος, σε συνάντηση που είχαν στα Γραφεία του Κινήματος, στην Ιπποκράτους.

Παράλληλα, μίλησαν και για τη γενικότερη θεσμική κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, ο κ. Διαμαντούρος παρέδωσε στον κ. Βενιζέλο την ετήσια έκθεση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή για το 2011.

Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο



Το αργότερο έως τις αρχές Σεπτεμβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 -2016.

Σημειώνεται πως η κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου αποτελεί «μνημονιακή» υποχρέωση που θα κρίνει και την εκταμίευση των δόσεων του μηχανισμού στηρίξεως. 

Πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για Ταμείο Αλληλεγγύης Γενέων


Τώρα το... θυμήθηκαν- Πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για Ταμείο Αλληλεγγύης Γενέων Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή
Πρόταση Νόμου για την δημιουργία ειδικού κεφαλαίου με την επωνυμία «Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών» κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Στόχος είναι η δημιουργία αποθέματος για την πρόσθετη χρηματοδότηση των κλάδων σύνταξης των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και τη διασφάλιση των συντάξεων των νέων γενεών. 

Εντοπίστηκε πτώμα ανδρός σε παραλία της Χαλκιδικής


Πτώμα αγνώστου ανδρός εντοπίστηκε στην παραλία «Ροδίτης», στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Η σορός του αναμένεται να μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομίας.

Σαββατοκύριακο με ζέστη



Αίθριος είναι ο καιρός σήμερα στο σύνολο της χώρας. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά ενώ οι άνεμοι φθάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο. 

Το Σαββατοκύριακο εξασθενούν οι άνεμοι και ανεβαίνει η θερμοκρασία. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από τη Δευτέρα αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές στα βορειοδυτικά και πτώση της θερμοκρασίας.

Αλλάζουν όλα στις πληρωμές φόρων – Σε πέντε χρόνια η εξόφληση των χρεών στο Δημόσιο



 Σε 10 δόσεις η εξόφληση της εφορίας για φέτος - Τέλος το σήμα τελών κυκλοφορίας - Ηλεκτρονικά η πληρωμή - Σαφάρι από το υπουργείο για να κλείσουν εκκρεμείς υποθέσεις


Ανάσα θα πάρουν οι φορολογούμενοι που είδαν εφέτος τα εκκαθαριστικά τους και δεν πιστεύουν στα μάτια τους καθώς πληρώνουν πολλαπλάσιους φόρους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. 

Ο φόρος (φυσικά...) δεν πρόκειται να μειωθεί, όμως θα δοθεί η δυνατότητα αποπληρωμής σε 10 δόσεις, κάτι που σημαίνει ότι θα μειωθεί κατά πολύ το ποσό των δόσεων.

Φοροφυγάδες συνταξιούχους έβγαλε και η διασταύρωση στοιχείων στο ΤΣΜΕΔΕ...



Στο πλαίσιο των ελέγχων για φοροφυγάδες συνταξιούχους, έπειτα από διασταύρωση στοιχείων στο ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ, όπου ασφαλίζονται μηχανικοί και εργολήπτες, διαπιστώθηκε ότι το 11,70% (2.011 ασφαλισμένοι) των ασφαλισμένων δήλωσε μικρότερη σύνταξη από αυτή που χορηγούσε το Ταμείο.

Αποκολλήθηκε παγόβουνο



Ένα τεράστιο κομμάτι πάγου, μεγέθους δύο φορές όσο το Παρίσι ή το Μανχάταν, αποκολλήθηκε από έναν παγετώνα της Γροιλανδίας, όπως διακρίνεται σε δορυφορικές φωτογραφίες που τράβηξε η NASA και αποκαλύπτουν άλλη μια ένδειξη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη.

Oι εξελίξεις σε Ε.Ε. και Ελλάδα στο επίκεντρο της συνάντησης Βενιζέλου- ευρωβουλευτών



Oι εξελίξεις σε Ε.Ε. και Ελλάδα στο επίκεντρο της συνάντησης Βενιζέλου- ευρωβουλευτών
Σύσκεψη στην Ιπποκράτους με τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην οποία συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ελλάδα, αλλά και στο κόμμα.