Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Παρελθόν το πεντάευρο στα νοσοκομεία

Στην άμεση κατάργηση του "εισιτηρίου" των 5 ευρώ για εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων προχωρά η κυβέρνηση.
Την κατάργηση προβλέπει κοινή υπουργική που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.
Σύμφωνα με το vima.gr, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, «καταργούμε την

Κάηκε νταλίκα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών

Κάηκε ολοσχερώς φορτηγό - νταλίκα, που κινούνταν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών, με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Ο Πολωνός οδηγός, μόλις αντιλήφθηκε τη φωτιά, σταμάτησε το μεγάλο όχημα και κατέβηκε από αυτό χωρίς να πάθει τίποτα.

Αιχμηρή ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις Βούτση

«Σήμερα εκτός από την ανοικτή σύγκρουση Κυβέρνησης και Προέδρου της Βουλής είχαμε και ανοικτή σύγκρουση της Κυβέρνησης (δηλαδή του κ. Τσίπρα) με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βούτση ως προς την καταβολή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της χώρας στο  ΔΝΤ».
Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ μετά τις αντικρουόμενες δηλώσεις

Βούτσης: Αναβολή δόσης ΔΝΤ αν δεν μας δώσουν χρήματα

Ανοιχτή πιθανότητα να μην αποπληρωθεί εγκαίρως η επόμενη δόση του ΔΝΤ, στις 9 Απριλίου άφησε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης με δηλώσεις του στο περιοδικό Spiegel, σε περίπτωση που η Ελλάδα δε λάβει κάποια χρήματα από τους εταίρους και την ΕΚΤ.

Mιχάλης Καρχιμάκης : Ευκαιρία για αλήθειες η Εξεταστική

Ως ευκαιρία χαρακτήρισε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια ο Mιχάλης Καρχιμάκης, αφήνοντας αιχμές προς την κυβέρνηση για το χρονικό σημείο από το οποίο θα αφορά αυτή.

Κακλαμάνης: Αήθη και ανιστόρητη η επίθεση Βενιζέλου σε Καραμανλή

Αήθη και ανιστόρητη» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης την επίθεση του Βαγγέλη Βενιζέλου στον Κώστα Καραμανλή αναφορικά με την εξεταστική για το μνημόνιο.
Η ανακοίνωση του Νικήτα Κακλαμάνη έχει ως εξής:

Έκτακτη συνάντηση Τσίπρα με Πανούση

Με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση αναμένεται να συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στο επίκεντρο των συζητήσεων τους θα βρεθεί το  συμβάν της

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καστοριάς : Πολιτική εκδήλωση με την Εύα Καϊλή

Την Κυριακή, 05/04/2015 και ώρα 11:00 το πρωί στο ξενοδοχείο Έσπερος (Φουντουκλή 52 στη Χλόη Καστοριάς) το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική παράταξη θα πραγματοποιήσει πολιτική εκδήλωση με θέμα: 

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.

Παναττική συγκέντρωση πραγματοποιούν σήμερα στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
οι συνταξιούχοι του λεκανοπεδίου.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών

ΤΙ ΜΙΣΘΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ- ΣΕ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ...

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί, ποιο είναι το ποσό που εισπράτουν ως μισθό οι ηγέτες της Ευρώπης και όχι μόνο; Σε ποια θέση
βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας; Τα παρακάτω διαγράμματα δίνουν απάντηση σε όλα αυτά, δίνοντας αναλυτικά τους μισθούς. Πιο

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα επεισόδια στη Βουλή

Τα σημερινά γεγονότα στη Βουλή, αλλά και η κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ και αλλού, δεν έχουν καμία σχέση με τη γνήσια διαμαρτυρία και πάλη του λαϊκού κινήματος και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δίνουν

Γεννηματά: Σε ποιους και γιατί χαρίζεται η κυβέρνηση;

Δήλωση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για τις 100 δόσεις έκανε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και καλεί την κυβέρνηση να πει ποιοι είναι οι οφειλέτες άνω του ενός εκατομμυρίου που υπάγονται στη ρύθμιση.
Αναλυτικά, στην δήλωση της η Φώφη Γεννηματά ανέφερε:

«Σκόπιμη η επιλογή εξεταστικής για το Μνημόνιο»

Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για εξεταστική για το Μνημόνιο υπονομεύει την παρούσα διαπραγμάτευση, εκτιμά το ΠΑΣΟΚ σε ενημερωτικό του σημείωμα.
Γράφει αναλυτικά το σημείωμα:

Σε αναβρασμό η Αριστερή Πλατφόρμα

Με στόχο να προλάβει τετελεσμένα γεγονότα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές κινείται η Αριστερή Πλατφόρμα. Πολύ διακριτικά διοργανώνει για το προσεχές Σάββατο συνάντηση μελών της από όλη τη χώρα, προκειμένου να συζητηθούν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Σακελλαρίδης: «Προκλητική και ακατανόητη» χαρακτήρισε την εισβολή

«Σειρά τέτοιων ενεργειών δίνουν επιχειρήματα σε όσους δεν θέλουν τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Η εισβολή αυτή λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής από τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Απόφαση στην οποία θα

Ιωάννης Δριβελέγκας: «Να παραιτηθεί ο Πανούσης»

«Ήμουν έξω από τη Βουλή και ξαφνικά βλέπω 30, 40 άτομα ίσως και περισσότερα να τρέχουν, να περνάνε κάτω από τη μπάρα που είναι για τα αυτοκίνητα και να τρέχουν, να πετάνε τα φέιγ βολάν και κρατούσαν και ένα πανό το οποίο σήκωσαν. Τέτοιο πράγμα, είμαι από το 1993 βουλευτής, στη

Κύμα καταλήψεων, έφτασαν και στο προαύλιο της Βουλής

Σε κλοιό καταλήψεων μπαίνουν κτήρια σε όλη τη χώρα από αντιεξουσιαστές, καθώς συνεχίζεται για 30η μέρα η απεργία πείνας κρατουμένων με την κατάσταση υγείας του Μιχάλη Νικολόπουλου (κατηγορούμενου για συμμετοχή τους Πυρήνες της Φωτιάς) να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Καταθέτουν Σημίτης, Βενιζέλος, Β.Παπανδρέου και Παπαντωνίου στη δίκη Τσοχατζόπουλου

Οπως ζήτησε η εισαγγελέας από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει τον Ακη Τσοχατζόπουλου, θα καταθέσουν τελικά οι Κώστας Σημίτης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Βάσω Παπανδρέου και Γιάννος Παπαντωνίου.

Παρατείνεται μέχρι 30 Ιουνίου η υποβολή του Ε9

Μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2015 θα παραταθεί η προθεσμία υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2015, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.

Διεκόπη η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Ειδομένης - Σοβαρά προβλήματα σε Χαλκιδική και Σέρρες από την κακοκαιρία

Διεκόπη η σιδηροδρομική συγκοινωνία Θεσσαλονίκης-Ειδομένης στο Δ.Δ. Γέφυρας, λόγω του εκτροχιασμού της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Πιθανή αιτία του εκτροχιασμού θεωρείται η φθορά της σιδηροδρομικής γραμμής, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Το σημείο θα παραμείνει

Νίκος Ανδρουλάκης : «Αριστερός Καραμανλισμός»

Για αριστερό καραμανλισμό κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή την πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση εξεταστικής για τα μνημόνια από το 2009 και μετά.

Σαμαράς: «Θα επανέλθω στην εξουσία όπως ο Σαρκοζί»

Το χθεσινό βράδυ για τους νέους δώδεκα βουλευτές της Ν.Δ, έκρυβε προνομιακές εκπλήξεις. Ο Αντώνης Σαμαράς, σε δείπνο που τους παρέθεσε σε γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, ξεδίπλωσε ενώπιον των δώδεκα νέων συνδαιτημόνων του τις σκέψεις και τη στρατηγική του για το επόμενο

ΚΙΔΗΣΟ: Απροκάλυπτος κυβερνητικός κυνισμός να μην ελεγχθεί η περίοδος Καραμανλή

Την πρόθεσή του να δώσει μάχη για την πλήρη ενημέρωση του ελληνικού λαού σε αντίθεση, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, με τις προθέσεις αυτών που προτείνουν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής έκανε γνωστή το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Βενιζέλος: Ασυλία Τσίπρα στον Καραμανλή

Τον καταστροφικό ρόλο που παίζει η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μια μέρα μετά την θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής.

Σκληρή κριτική Μηλιού στην κυβέρνηση

Σκληρή κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκεί εμμέσως πλην σαφώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός.
Ο κ. Μηλιός ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το editorial του περιοδικού «Θέσεις», στο οποίο είναι εκδότης από την δεκαετία του ΄80 αφήνοντας αιχμές κατά των κινήσεων της συγκυβέρνησης τους

Διαφοροποίηση Παπαδημούλη: Η εξεταστική επιτροπή να ψάξει και τη ρίζα των μνημονίων

Την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα μνημόνια, σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση χαρίζει εκατ. στους επιχειρηματίες

Ακόμη μια επίθεση στην κυβέρνηση έκανε το ΚΚΕ, κατηγορώντας την ότι διαγράφει με προκλητικό τρόπο πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε επιχειρηματικούς ομίλους για παραβάσεις του φορολογικού και τελωνειακού κώδικα, μέσω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που τροποποιεί τη