Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

ΕΕ: Στις 24-25 Σεπτεμβρίου η έκτακτη σύνοδος κορυφής για την ανατ. Μεσόγειο

Η ειδική σύνοδος κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, θα απασχοληθεί εκτός από το ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου και τις προκλήσεις της Τουρκίας και με την Λευκορωσία.

Παρέμβαση του Παρατηρητηρίου του Κύκλου Ιδεών για την Έκθεση της επιτροπής Πισσαρίδη

Την ανάγκη να ενταχθεί η Έκθεση της επιτροπής Πισσαρίδη σε ένα συνολικό πολυεπίπεδο εθνικό σχεδιασμό που καλείται να αντιμετωπίσει τα μόνιμα διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας αλλά υπό εξαιρετικές και έκτακτες συνθήκες

Κορονοϊός: 150 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο - Στους 230 οι νεκροί

Τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση σήμερα καταγράφονται 150 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Λευκωσία: Άτολμη η Ευρωπαϊκή Ένωση - Δεν αρκούν οι δηλώσεις υποστήριξης

Για ατολμία εκ μέρους της ΕΕ να αναλάβει ουσιαστικό ρόλο σε ό,τι αφορά τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και να εφαρμόσει αποτρεπτικές πολιτικές έκανε σήμερα λόγο ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, σημειώνοντας παράλληλα πως ο δρόμος διεκδίκησης των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας θα είναι δύσκολος και μακρύς.

Γιατί «φαγώνεται» ο Βασίλης Κικίλιας, αφού η αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι επιτυχής;

Το Μαξίμου αφαιρεί όλες σχεδόν τις αρμοδιότητες από τον υπουργό Υγείας και τις παραχωρεί στον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, μετατρέποντάς τον στον ισχυρό άνδρα της υγείας.

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Έξι κρούσματα κορονοϊού σε αστυνομικούς

Συναγερμός σήμανε στη Θεσσαλονίκη μετά την πληροφορία ότι εντοπίστηκαν έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε αστυνομικούς που υπηρετούν σε διάφορες υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης.

Φώφη Γεννηματά : ''Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τη μεταφορά ευθυνών στους πολίτες''

Με δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημειώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να πει ποιος είναι ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας και να σταματήσει να μεταφέρει τις ευθύνες στους πολίτες.

Το Α.Π.Θ. ανάμεσα στα 600 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου

Με βάση τα αποτελέσματα στην Παγκόσμια Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση των Πανεπιστημίων (ARWU), γνωστή και ως «Κατάταξη της Σαγκάης», συνολικά έξι ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται μεταξύ των 1.000 καλύτερων του κόσμου.

Ξανθός: Δεν "μείναμε ασφαλείς" με ευθύνη της κυβέρνησης

"Ως κοινωνία και ως χώρα δεν μείναμε ασφαλείς" ανάφερε ο πρώην υπουργός Υγείας και κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι υπερτονίζει την έλλειψη ατομικής ευθύνης.Ευθύνες στην κυβέρνηση για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού επέρριψε ο Ανδρέας Ξανθός.

Θυμήθηκαν το 112: Μήνυμα για όσους επιστρέφουν από τις διακοπές

Η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας απέστειλε μήνυμα στους πολίτες μέσω της Υπηρεσίας Επικοινωνιών Εκτάκτου Ανάγκης 112, στο οποίο τους προτρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιστροφή τους από τις καλοκαιρινές διακοπές, λόγω της έξαρσης κορονοϊού.

«Yeni Safak»: Και τρίτο τουρκικό γεωτρύπανο ετοιμάζεται να βγει στην Ανατολική Μεσόγειο

 

Ετοιμο να βγει στην Ανατολική Μεσόγειο είναι και το τρίτο τουρκικό γεωτρύπανο, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Safak»Σύμφωνα με δημοσίευμα