Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

'ΠΟΛΕΜΟ'' ΚΑΤΑ ΤΗΣ S&P ΚΗΡΥΣΣΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ

Ο απειλούμενος... αντεπιτίθεται. Κυρώσεις κατά του οίκου αξιολόγησης Standard& Poor's ζήτησε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Ο Φρανσουά Μπαρουάν ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να
επιβάλλει κυρώσεις στον οίκο για το πλήγμα και τον πανικό που

Ο παγοκρύσταλλος του θανάτου.Σκοτώνει τα πάντα στο πέρασμά του! Βίντεο

Σχηματίζεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής και κυριολεκτικά σκοτώνει τα πάντα στο πέρασμά του!

Οι εικόνες που κατέγραψε συνεργείο του BBC είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακές.

Η άλμη είναι τόσο παγωμένη, που κάνει το θαλασσινό νερό γύρω της, να παγώνει! Και μπορεί οι εικόνες να κόβουν την ανάσα, αλλά συγχρόνως κόβουν και το νήμα της ζωής σε ό,τι υπάρχει στο βυθό.

Τάλως μύθος ή πραγματικότητα ;



Ο Τάλως ήταν ένα από τα πιο γνωστά ρομπότ κατά την  αρχαιότητα στην Ελλάδα.
Ο Απολλόδωρος μας λέει ότι κατασκευάστηκε από τον  Ήφαιστο σαν δώρο προς τον βασιλιά της Κρήτης Μίνωα. 

Ήταν κατασκευασμένος όχι από χαλκό που είναι μαλακός αλλά από μπρούτζο που είναι κράμα χαλκού και κασσίτερου, είχε ανθρώπινη μορφή, φτερά, και λειτουργούσε χάρη στην μία αρτηρία που διέσχιζε το εσωτερικό του και  περιείχε Ιχώρ.

Υψηλά τα ποσοστά κατάθλιψης και αυτοκτονιών στη Θεσσαλονίκη


Ιδιαίτερα υψηλά είναι τα ποσοστά κατάθλιψης και ακόμη υψηλότερα τα ποσοστά σε αυτοκτονίες που παρουσιάζονται σε ευάλωτες μονάδες που μένουν στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα...
με εργασία του επίκουρου καθηγητή ψυχιατρικής στο ΑΠΘ, Κωνσταντίνο Φουντουλάκη. Η εργασία παρουσιάστηκε στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Νευροβιολογίας και Ψυχοφαρμακολογίας, που διεξάγεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και καταδεικνύει ότι τα ποσοστά κατάθλιψης είναι 5πλάσια και τα ποσοστά σε

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2012 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Συνολικά σε 140.103.429,30 ευρώ ανέρχονται τα έσοδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2012, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που
ψηφίστηκε σήμερα κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Αντιστοίχως τα έξοδα σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, αγγίζουν τις 198.483.469,17 ευρώ, ενώ 58.380.039,87 ευρώ υπάρχουν ως υπόλοιπο στα ταμεία της περιφέρειας.

Αλλάζει ο τρόπος φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών


Νέο τρόπο φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, με την επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης. Οι αλλαγές θα περάσουν στο υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο και κρίνονται απαραίτητες, προκειμένου να περιοριστεί η

ΤΡΙΗΜΕΡΟ 'ΕΝΤΑΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ' ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Στις Βρυξέλλες θα βρεθούν από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου οι περιφερειάρχες και οι γενικοί γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, προκειμένου να ενημερωθούν για τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις ευκαιρίες που προσφέρονται από τα κοινοτικά προγράμματα για τις νέες διευρυμένες αυτοδιοικήσεις.ατα για τις

Παπούλιας:"Ε,όχι να πετάνε 100 μέτρα πάνω από το Καστελλόριζο"!



“Δεν μπορεί να κάνουν υπερπτήσεις στα 100 μέτρα πάνω από το Καστελλόριζο”! Αυτό είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στη συνάντηση που είχε με τον ΥΠΕΞ Σταύρο Δήμα
Η συνομιλία που είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ΥΠΕΞ μπροστά στις κάμερες είναι ενδεικτική της ανησυχίας που υπάρχει όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για τα ενεργειακά θέματα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο,σε συνδυασμό με την τουρκική προκλητικότητα.Ο κ.Δήμας είπε στον Πρόεδρο ότι οι ενδείξεις από τις γεωτρήσεις στη Κύπρο είναι πάρα πολύ θετικές ,αλλά εκείνο που ενδιαφέρει είναι να υπάρξει σταθερότητα σ΄ ολόκληρη τη περιοχή. Ο κ.Δήμας επανέλαβε τη θέληση της Ελλάδας για καλές σχέσεις με τη Τουρκία.

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2012

Υπερψηφίστηκε την Πέμπτη από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, το σχέδιο προϋπολογισμού του 2012, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που χαρακτηρίστηκε από την πολύ μικρή συμμετοχή των βουλευτών. Ο υφυπουργός Οικονομικών και σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Γ. Μουρμούρας, δήλωσε πως «δεν είναι ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος για την πορεία του προϋπολογισμού» και κάλεσε τους βουλευτές να τον υπερψηφίσουν, καθώς είναι «απαραίτητη

"Απαραίτητη η εξαίρεση των αδύναμων πολιτών από το τέλος ακινήτων"


"Απαραίτητη η εξαίρεση των αδύναμων πολιτών από το τέλος ακινήτων"
Aπαραίτητη χαρακτήρισε την εξαίρεση των αδύναμων πολιτών από το έκτακτο τέλος ακίνητων, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου σε παρέμβασή της στη Βουλή. Υπογράμμισε όμως την αναγκαιότητα τήρησης του νόμου. «Πρώτα πρέπει να επιβιώσει το έθνος, η πατρίδα, η χώρα μέσα στην ευρωζώνη, εντός του ευρώ, εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας», τόνισε.
Η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι πιστεύει στο δικαίωμα της απεργίας και της διαμαρτυρίας, αλλά και το  δικαίωμα των πολιτών να αναζητήσουν με νόμιμο τρόπο το δίκιο τους.

"Ή Πελάτης ή M...κας ο κατά συρροήν ψηφοφόρος"


Ο Γρηγόρης Ψαριανός μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στην πολιτική σκηνή και τους Αγανακτισμένους, τους οποίους αποκαλεί "πελάτες" και "μ...κες". Διαβάστε τις δηλώσεις που θα προκαλέσουν συζητήσεις
Έντονες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει η χειμαρρώδης συνέντευξη του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Γρηγόρης Ψαριανός στο περιοδικό informer.
Σε ερώτηση αν ανησυχεί για την μούτζα των Αγανακτισμένων που στρέφεται κατά πάντων και με ποιο τρόπο μπορεί να αλλάξει η εικόνα για τους πολιτικούς, απαντά πως "δικαίως είναι θυμωμένος ο κόσμος, αλλά δεν νομίζω να φταίει η μακαρίτισσα η γιαγιά μου...

Ναρκωτικά: 5 (αστικοί) μύθοι και αλήθειες


Ναρκωτικά: 5 (αστικοί) μύθοι και αλήθειες (1)
Χιλιάδες οι «κατηγορίες» εναντίον τους και – η αλήθεια να λέγεται – οι περισσότερες από αυτές είναι επιστημονικά αληθείς. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι λίγοι και οι μύθοι που έχουν κατά καιρούς διαδοθεί γύρω από τα διάφορα ναρκωτικά, οι οποίοι μάλιστα συνεχίζουν να τα «συνοδεύουν» με την πάροδο των χρόνων. Μύθοι αστικοί, μύθοι που βασίστηκαν σε ελλείπεις έρευνες, μύθοι που διαδόθηκαν από στόμα σε στόμα πιο γρήγορα και από μια τζούρα. Δείτε τους πέντε πιο διαδεδομένους.

Καταναλώνει καθημερινά 18 μπουκάλια κόκα-κόλα


Καταναλώνει καθημερινά 18 μπουκάλια κόκα-κόλα (1)
Τον εθισμό του με το ανθρακούχο αναψυκτικό αποκάλυψε ένας πατέρας δύο παιδιών στην Αγγλία. Δεν φεύγει από το σπίτι του χωρίς ένα μπουκάλι από το ποτό διαίτης.
Τον εθισμό του στο δροσιστικό αναψυκτικό της κόκα-κόλα διαίτης παραδέχτηκε ο Darren Jones από το Στόκπορτ της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος καταναλώνει ημερησίως 18 μπουκάλια από το συγκεκριμένο ποτό.

Ανακαλύφθηκε θεραπεία για απεξάρτηση από τον τζόγο


Ανακαλύφθηκε θεραπεία για απεξάρτηση από τον τζόγο
Θεραπεία για τους εθισμένους στον τζόγο ανακάλυψαν Αυστραλοί επιστήμονες. Δεν πρόκειται για κάποιο πρωτοποριακό σκεύασμα, αλλά για τη γνωστή ουσία ναλτρεξόνη, το φάρμακο που χορηγείται σε τοξικομανείς με εθισμό στην ηρωίνη και το αλκοόλ.
Οπως αναφέρουν ερευνητές, με τη βοήθειά της ίσως όσοι είναι εθισμένοι στα τυχερά παιχνίδια καταφέρουν να απεξαρτηθούν.

Διαπραγματεύσεις Ελλάδας - Siemens για συμβιβασμό



Εξουσιοδότηση ώστε να επιδιώξουν εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens τις επόμενες ημέρες σχετικά με τις κατηγορίες δωροδοκίας έλαβαν οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης,  κατά τη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου. 

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Παπαϊωάννου εξουσιοδοτήθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο να συνεχίσουν της διαπραγματεύσεις που είχε ξεκινήσει ο κύριος Χάρης Μπαπμπούκης και είχαν σταματήσει μετά την παραίτηση του και να επιδιώξουν εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens. 

Πυρά του ΚΚΕ για τα βαρέα και ανθυγιεινά


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τα βαρέα και ανθυγιεινά
Η ανακοίνωση της νέας λίστας των ΒΑΕ από το Υπουργείο Εργασίας της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ αποτελεί την απαρχή της κατεδάφισης του θεσμού των ΒΑΕ. Η λίστα αποχαρακτηρισμού δεκάδων επαγγελμάτων και ειδικοτήτων είναι προϊόν πολιτικής απόφασης και όχι επιστημονικής μελέτης. Πάνω από 120.000 εργαζόμενοι εξαιρούνται από τα ΒΑΕ. Αυτή είναι η κατευθυντήρια γραμμή της ΕΕ και η πάγια αξίωση του κεφαλαίου για να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του.

Με νέα αρμοδιότητα εξουσιοδότησε το το υπουργικό τον Βενιζέλο


Με νέα αρμοδιότητα εξουσιοδότησε το το υπουργικό τον Βενιζέλο


Αρμοδιότητα στον υπουργό Οικονομικών  κ. Βενιζέλο  αποφάσισε να αναθέσει το υπουργικό συμβούλιο  προκειμένου να χειριστεί το «ξεμπλοκάρισμα» των μεγάλων έργων, όπως και το πρόβλημα που έχει προκύψει με την Siemens σε άλλα έργα,  που είναι ήδη έτοιμα αλλά δεν  μπορούν να παραδοθούν, λόγω της νομικής εμπλοκής με τη γερμανική εταιρεία.
Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να εξουσιοδοτήσει τον κ. Βενιζέλο να:
-συντονίσει ένα οριζόντιο νομοσχέδιο στο οποίο θα περιληφθούν ρυθμίσεις που είναι απολύτως αναγκαίες για την προώθηση του προγράμματος και των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

Ντόρα: Ο κ. Σαμαράς αναγκάστηκε να προσγειωθεί στην πραγματικότητα




Ντόρα: Ο κ. Σαμαράς αναγκάστηκε να προσγειωθεί στην πραγματικότητα
Επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά αλλά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε σήμερα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, "χρεώνοντάς" τους ότι υπονόμευσαν την αξιοπιστία της Ελλάδας.
"Με καθυστέρηση ενάμισι χρόνου, αφού αυτοπαγιδεύθηκε σε παράλογες θέσεις, ο κ. Σαμαράς αναγκάσθηκε συρόμενος από τις εξελίξεις -έστω και προσωρινά- να προσγειωθεί στην πραγματικότητα" αναφέρει η κ. Μπακογιάννη, με αφορμή την επιστολή του προέδρου της ΝΔ στην τρόικα.

Τα όνειρα δείχνουν να αμβλύνουν τις επώδυνες αναμνήσεις


Όλα θα είναι καλύτερα την επόμενη ημέρα

Τα όνειρα δρουν ψυχοθεραπευτικά καθώς μπορούν να «απαλύνουν» τις επώδυνες αναμνήσεις, σύμφωνα με νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Current Biology».

Φως στα μυστικά του ύπνου
Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τη μέθοδο της μαγνητικής τομογραφίας προκειμένου να ρίξουν περισσότερο φως στον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τις αναμνήσεις δυσάρεστων ή τραυματικών γεγονότων κατά τη διάρκεια του ύπνου.

«Καμία περαιτέρω μείωση των συντάξεων»

Ο διοικητής του Ι.Κ.Α. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό σήμερα το πρωί, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις και πρόσθεσε ότι: «Θα αντιμετωπίσουμε με εξειδικευμένο τρόπο τη μείωση των εξόδων και εκτιμώ ότι από το 2013 τα έσοδα θα ανακάμψουν».

«Ο Γ. Παπανδρέου είναι ο ήρωας της τραγωδίας»

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο ήρωας της τραγωδίας, εκτίμησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης και σημείωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα αποφασίσει μόνος του τι θα πράξει.

Ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε μιλώντας στον BHMA fm:


«Αντί να συζητά με αυτόν τον βαρύγδουπο τρόπο ο κ. Παπανδρέου με τους βαρόνους και τους κηπουρούς, που τον οδήγησαν στην καταστροφή, έπρεπε να συνομιλήσει με τον εαυτό του ή να πάει σε έναν καφενέ, ή να βρει ορισμένους απλούς ανθρώπους και όχι ανθρώπους, που αισθάνονται την υποχρέωση να του πουν αυτό που θέλει να ακούσει. Και θα αποφασίσει μόνος του. Όσες φορές

ΕΚΤΟΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Εγκύκλιο με την οποία εξαιρεί σειρά ειδικοτήτων του τομέα της Υγείας από το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος. Συγκεκριμένα, από το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας εξαιρούνται οι ακτινολόγοι, τεχνολόγοι, βιοχημικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, φαρμακοποιοί, φυσιοθεραπευτές και ψυχολόγοι. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα

Σκυλοκαβγάς μεταξύ γενετιστών.Ο σκύλος «κατάγεται από την Ασία και όχι από τη Μέση Ανατολή»


Από πού κρατάει η σκούφια σου;

Ο  σκυλοκαβγάς συνεχίζεται μεταξύ των επιστημόνων για την περιοχή όπου ο λύκος εξημερώθηκε και έγινε σκύλος. Οι πρώτοι σκύλοι εμφανίστηκαν στη Νοτιοανατολική Ασία και όχι στη Μέση Ανατολή, υποστηρίζουν τώρα Σουηδοί γενετιστές.

Το μόνο στοιχείο για το οποίο υπάρχει σήμερα ομοφωνία είναι ότι ο σκύλος (Canis lupus familiaris) είναι ένα οικόσιτο υποείδος του γκρίζου λύκου (Canis lupus familiaris) και μπορεί θεωρητικά να διασταυρωθεί μαζί του και να δώσει βιώσιμους απογόνους.

Γιακουμάτος για Φαήλο: Η τζάμπα μαγκιά και ο ελληναράς έχουν τελειώσει

«Χάρτινη απειλή» τα περί μη εκταμίευσης των 8 δισ. ευρώ ο Φαήλος Κρανιδιώτης και τάχθηκε υπέρ του να μην βάλει την υπογραφή του ο Αντώνης Σαμαράς. «Εάν δεν πατήσεις εδώ φρένο, τότε θα έρθουν και άλλα» δήλωσε ο "φίλος Σαμαρά" και εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να επιμείνει στη στάση του να μην υπογράψει, καθώς έχει δεσμευθεί με 5 διαφορετικούς τρόπους.

Το ΠΑΣΟΚ τίμησε τον Αναστάση Πεπονή


Το ΠΑΣΟΚ τίμησε τον Αναστάση ΠεπονήΤιμητική εκδήλωση για τον Αναστάσιο Πεπονή πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ



Πριν από τις ομιλίες προβλήθηκε κινηματογραφικό ντοκουμέντο από την πολιτική διαδρομή του Αναστάση Πεπονή, καθώς και φωτογραφικό υλικό.
«Για το ΠΑΣΟΚ, ο Αναστάσης είναι ένας αναντικατάστατος σύντροφος και άξιος σημαιοφόρος των δημοκρατικών αρχών και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αρχές, που το Κίνημά μας θα πρεσβεύει πάντα», ανέφερε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Σπηλαιολογικό κλιμάκιο με έδρα την Αριδαία

Στις 19 Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα Σπηλαιολογίας, που πραγματοποίησε η Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία, για κατοίκους της Αριδαίας και της Έδεσσας, με πρακτική εξάσκηση, σε σπήλαια και βάραθρα του Σιδηροκάστρου και του Κιλκίς. Οι εκπαιδευόμενοι προστίθενται στους ελάχιστους σπηλαιολόγους που ήδη υπήρχαν στην Αλμωπία και αποτελούν, πλέον κλιμάκιο σπηλαιολόγων της

Αναβιώνουν τα σενάρια διάσπασης της Ευρωζώνης. Γερμανία και Γαλλία η «βάση», οι άλλοι δορυφόροι …



Την ώρα που Ελλάδα και Ευρώπη περιμένουν με αγωνία τη … «δεύτερη ανάγνωση» της επιστολής Σαμαρά προς τους δανειστές μας (Τρόικα) και οι αγορές ανά τον κόσμο μιαν απάντηση των Ευρωπαίων πολιτικών στο θρίλερ με την κρίση χρέους που πια απειλεί το σύνολο του ευρωσυστήματος, Γερμανία και Γαλλία επιμένουν στους δικούς τους … προγραμματισμούς και σχέδια.

"Γερά ποτήρια" οι Έλληνες

Στο αλκοόλ βυθίζεται η Ελλάδα : 800.000 Έλληνες παραδέχονται ότι είναι «γερά» ποτήρια αφού πίνουν σε καθημερινή βάση, αλλά αγνοούν ότι το αλκοόλ συγκαταλέγεται στις εξαρτησιογόνες ουσίες – δρα δηλαδή στον ανθρώπινο οργανισμό όπως τα ναρκωτικά. Αυτό που ωστόσο, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη στους επιστήμονες, είναι ότι τρεις στους δέκα Έλληνες λένε «ναι» στην κατανάλωση αλκοόλ και σε ανηλίκους, καθώς όπως εξηγούν όλοι οι κανόνες έχουν τις

Τα χέρια έσφιξαν ξενοδόχοι και Turkish Airlines για την αύξηση του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Με στόχο την προβολή της Θεσσαλονίκης ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, Θεσσαλονικείς ξενοδόχοι και Τουρκικές Αερογραμμές έσφιξαν τα χέρια
Ειδικότερα, υπογράφηκε χθες μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλη Θωμόπουλου και του διευθυντή

Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος


Με παρέμβαση των ΜΑΤ έληξε η κατάληψη στο Κέντρο Έκδοσης Λογαριασμών στη λεωφόρο Μεσογείων, ενώ σημειώθηκαν.

Λίγο μετά τις 8:30 το πρωί τουλάχιστον 4 διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να "σπάσουν" την κατάληψη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Οι συνδικαλιστές με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ κ. Φωτόπουλο προσπάθησαν να μην επιτρέψουν την είσοδο της αστυνομίας στο κτίριο με αποτέλεσμα οι άνδρες των ΜΑΤ να προχωρήσουν στη σύλληψη του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και άλλων συνδικαλιστών.

Κόντρα Μπακογιάννη -Μανώλη με δηλητηριώδη σχόλια στο μακιγιάζ της ΝΕΤ!

Κόντρα Μπακογιάννη  -Μανώλη με δηλητηριώδη σχόλια στο μακιγιάζ της ΝΕΤ!
Μίνι κόντρα διανθισμένη με δηλητηριώδη σχόλια αλλά όχι σε έντονο ύφος είχαν το πρωί

στο μακιγιάζ της ΝΕΤ η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γραμματέας Συνδικαλιστικού της ΝΔ Γιάννης Μανώλης.
Οι δυο τους έχουν αντιπαρατεθεί έντονα στο παρελθόν και όταν «έπεσαν» ο ένας πάνω στο άλλο τυχαία στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, αντάλλαξαν καρφια.

Τρία χρόνια έχουν να πληρωθούν οι καθηγητές των δημόσιων ΙΕΚ


Τρία χρόνια έχουν να πληρωθούν οι καθηγητές των δημόσιων ΙΕΚ
Επί τρία χρόνια εργάστηκαν χωρίς να πληρωθούν, ενώ κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι εκατοντάδες ωρομίσθιοι καθηγητές σε δημόσια ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης…
Ο Σύλλογος των Ωρομίσθιων Καθηγητών Δημοσίων ΙΕΚ στη Θεσσαλονίκη απειλεί με προσφυγές ακόμη και στη δικαιοσύνη, στην περίπτωση που το κράτος συνεχίσει να αδιαφορεί για τα προβλήματά τους και δεν καταβάλλει τα δεδουλευμένα.

Η ΝΔ αναζητεί βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το πρόγραμμα



Η ΦPAΣH του Αντώνη Σαμαρά στην ενυπόγραφη επιστολή που απέστειλε χθες στους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ ότι «πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το πρόγραμμα» (σ.σ. το πρόγραμμα εξυγίανσης με βάση το μνημόνιο), αποτελεί σαφή ένδειξη αλλαγής πολιτικής στάσης απο την ακολουθούμενη μέχρι σήμερα διεκδίκηση της «επαναδιαπραγμάτευσης» ή «επανεξέτασης» των μέτρων εφαρμογής του μνημονίου. 

Η Στρατολογία τώρα στο ίντερνετ!


Η Στρατολογία τώρα στο  ίντερνετ!

Η Διεύθυνση Στρατολογίας του ΓΕΕΘΑ αναβάθμισε τον δικτυακό της τόπο ώστε σε συνδυασμό με τις μηχανογραφικές αναβαθμίσεις, τους αυτοματισμούς και την ψηφιοποίση που έχουν γίνει στις εσωτερικές λειτουργίες και τα αρχεία της Στρατολογίας, φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως ένα άτυπο ιντερνετικό ΚΕΠ αποκλειστικά για θέματα στρατολογίας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://www.stratologia.gr/

Οπως αναφέρεται από το ΓΕΕΘΑ, οι ενδιαφερόμενοι με τη χρήση του Αριθμού Στρατιωτικού Μητρώου (ΑΣΜ) μπορούν να ενημερώνονται για:

Κλιμακώνεται η διένεξη για τα ευρωομόλογα


Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αντιπαρατίθεται ανοιχτά πια με την καγκελάριο Μέρκελ. Στη διαδικασία εξεύρεσης διεξόδου από την κρίση χρέους ο Μπαρόζο απορρίπτει τα ταμπού του Βερολίνου για τα ευρωομόλογα.


Ναι ή όχι στα ευρωομόλογα; Το ζήτημα αυτό ταλανίζει εδώ και δύο χρόνια την ευρωζώνη, τους πολιτικούς και τους οικονομολόγους. Η Γερμανία αντιμετωπίζει τα ευρωομόλογα ως ταμπού.

Υπάρχει το «σωματίδιο του Θεού»;


Λιγοστεύουν οι πιθανότητες να βρεθεί το μποζόνιο του Χιγκς, το λεγόμενο και «σωματίδιο του Θεού». Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, τότε οι φυσικοί θα πρέπει να ξανασκεφθούν όλο το θεωρητικό οικοδόμημά τους.
Ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) Τζέιμς Γκίλις, ξεκαθάρισε ότι οι μέχρι τώρα έρευνες των ομάδων ATLAS και CMS του μεγάλου επιταχυντή έχουν αποκλείσει το σωματίδιο-φαντομάς να έχει μάζα μεγαλύτερη των 141 GeV (γιγαηλεκτρονιοβόλτ) ή μικρότερη των 11 GeV.

Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ:Δελτίο Τύπου


Η κυβέρνηση οπερέτα του κ. Παπαδήμου
Μια καταστροφική Κυβέρνηση

Από το ΛΑΟΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ στην εξουσία
Καταλήξαμε στο ΛΑ.Ο.Σ – ΠΑ.ΣΟ.Κ  συγκυβέρνηση

Χωρίς καμία αλλαγή συνεχίζεται η προσπάθεια φτωχοποίησης   του   ελληνικού  λαού  από  την         Κυβέρνηση – οπερέτα του κ. Παπαδήμου.

Η Ελλάδα σε επτά εκατ. σουπλά στις ΗΠΑ



Την αξιοποίηση της «τεράστιας δύναμης» της ομογένειας της Αμερικής μέσω 3.500 ελληνικών εστιατορίων μελών του οργανισμού Pan Gregorian και των επτά εκατ. πελατών τους, έχει στόχο η νέα πρωτοβουλία για την προώθηση της τουριστικής εικόνας της χώρας στο κοινό των ΗΠΑ. 

Δέν το ήξερες..



Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ δεν είχε ομφαλό, καθώς του αφαιρέθηκε κατά τη διάρκεια μίας επέμβασης.


Ο Έλληνας καπνίζει -κατά μέσο όρο- 2.797 τσιγάρα τον χρόνο, ενώ οι Νορβηγοί μόλις 576!


Η πανούκλα, ο λιμός, το τέλος της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και ο Μεσαίωνας οφείλονται στη διαστημική σκόνη ενός κομήτη που πέρασε κοντά από την γη, σύμφωνα με τον Μάικ Μπέιλ, αυθεντία παλαιό-οικολογίας!

Eκλογές ΕΒΕ Κιλκίς!Κων/νος ΜΠΟΖΗΣ.Υπ. Τμήματος Μεταποίησης


Η νέα λίστα των ΒΑΕ. Εκτός βαρέων και ανθυγιεινών περισσότεροι από 165.000 εργαζόμενοι


Εναερίτης εργάζεται σε κολώνα της ΔΕΗ. Το επάγγελμα περιλαμβάνεται στη νέα λίστα των ΒΑΕ

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τη νέα λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Βάσει αυτής, εκτός ΒΑΕ βρίσκονται αναδρομικά από 1ης Νοεμβρίου 2011 περίπου 166.000 εργαζόμενοι σε ειδικότητες και εργασίες που μέχρι πρότινος χαρακτηρίζονταν ως βαριές και ανθυγιεινές.

Στη νέα λίστα -δείτε αναλυτικά εδώ- υπάγονται περίπου 365.000 εργαζόμενοι, από 531.000 εργαζόμενους που εντάσσονταν στο μέχρι πρότινος ισχύον καθεστώς. Εκτός μένουν ειδικότητες όπως:

Ζυγίζει τα δεδομένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ… Τα αλλάζει όλα στο κόμμα ο Παπανδρέου



Σε φάση βαθειάς  περισυλλογής για τα επόμενα βήματά του είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει βάλει  κάτω τα δεδομένα και όλα τα εναλλακτικά  σενάρια.

    * Πολιτικά το ΠΑΣΟΚ είναι βαθειά πληγωμένο. Οργάνωση δεν υπάρχει, ούτε διάθεση για δουλειά από τα στελέχη. Οι δελφίνοι έχουν ήδη σηκώσει χέρι και οι βουλευτές αναζητούν τρόπους και οδούς πολιτικής επιβίωσης.

Τ. Γιαννίτσης: Δεν έχει εξεταστεί το σχέδιο αλλαγής εκλογικού νόμου



«AN χρειαστεί να υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου θα γίνουν συνεννοήσεις σε πολιτικό επίπεδο με τα πολιτικά κόμματα», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το μεσημέρι.
 «Δεν υπάρχει πρόθεση του υπουργείου να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες», είπε ο υπουργός, που πάντως παραδέχθηκε ότι έχει παραλάβει από προχθές ένα σχέδιο που είχε προετοιμάσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου για τον εκλογικό νόμο, ωστόσο, όπως είπε, δεν γνωρίζει επακριβώς τι περιλαμβάνει.

Στις Βρυξέλλες ο Γ. Παπανδρέου


Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί στις 5:00 μ.μ. με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

Θετικό κλίμα στην Ευρώπη μετά τις επιστολές Σαμαρά


Θετικό κλίμα στην Ευρώπη μετά τις επιστολές Σαμαρά

Θετικό είναι το κλίμα στην Ευρώπη ως προς την Ελλάδα μετά τις επιστολές Σαμαρά στον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. Χωρίς να ανάψουν αμέσως το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της 6ης δόσης, απόφαση που θα ληφθεί στις 29 Νοεμβρίου στο Eurogroup, αξιωματούχοι από Βρυξέλλες και Βερολίνο δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις εξελίξεις στην Αθήνα.  

Σαν Σήμερα...


24 Νοεμβριου

Γεγονότα

1859: Ο Κάρολος Δαρβίνος δημοσιεύει το μνημειώδες έργο του Η καταγωγή των ειδών.
1920: Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της 22ας Νοεμβρίου που ανακοινώνει η κυβέρνηση δείχνουν ότι το 98% του ελληνικού λαού ψήφισε υπέρ της βασιλείας και της επιστροφής του Κωνσταντίνου στο θρόνο της Ελλάδας.