Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Ελλάδα: Ζητά ενημέρωση για τους εμπρησμούς δασών


Τουρκία: Ζητά ενημέρωση για τους εμπρησμούς δασών

«Η ελληνική πλευρά αναμένει να ενημερωθεί από τις αρμόδιες Αρχές της Τουρκίας» δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ.Δελαβέκουρας, επισημαίνοντας πως είναι σοβαρές και πρέπει να διερευνηθούν οι αποκαλύψεις του Μεσούτ Γιλμάζ για τουρκικό δάκτυλο πίσω από εμπρησμούς ελληνικών δασών τη δεκαετία του '90. 

To Facebook αναβαθμίζει τα μέτρα ασφαλείας



Το Facebook έχει συμφωνήσει να κάνει αρκετές αλλαγές στις υπηρεσίες του για τη βελτίωση της διαφάνειας και την καλύτερη προστασία των προσωπικών δεδομένων των εκατομμυρίων χρηστών του που βρίσκονται εκτός των ΗΠΑ, μετά από έναν έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του.

Το διάσημο κοινωνικό δίκτυο που έχει τις βάσεις του στην Καλιφόρνια, συμφώνησε στις αλλαγές που του προτάθηκαν ύστερα από τον έλεγχο της Επιτροπής Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας. 

Σπουδαία ανακάλυψη ελλήνων επιστημόνων



Ερευνητές του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη, ανακάλυψαν ένα νέο μη αναμενόμενο μηχανισμό εκφυλισμού των νευρικών κυττάρων. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «EMBO Journal» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας.

"Αυτά που είχε να πει ο Σαμαράς, τα είπε"


"Αυτά που είχε να πει ο Σαμαράς, τα είπε"

Άμεση ήταν η αντίδραση κύκλων της Ν.Δ. για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ν. Γκρούεφσκι ο οποίος, απαντώντας στην άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να συναντηθεί μαζί του, τον κατηγόρησε για ακραίες θέσεις.

Μήνυμα Παπανδρέου: "Θα παραμείνω ενεργός στην πολιτική"


Μήνυμα Παπανδρέου: "Θα παραμείνω ενεργός στην πολιτική"

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε πολιτικές δυνάμεις εντός αλλά και εκτός του κόμματος του.

Λίγες μόλις ώρες πριν την αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο αλλά και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ που θα ακολουθήσει παρουσία όλων των κορυφαίων στελεχών, ο κ. Παπανδρέου με συνέντευξή του στο «PRI’s The World» ξεκαθαρίζει ότι θα παραμείνει ενεργός στην πολιτική χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες:

Έλαβε κάρτα του παππού της μετά από 46 χρόνια



Σαράντα έξι ολόκληρα χρόνια "ταξίδευσε" από την Αθήνα μια καρτ ποστάλ, 

με φόντο την Ακρόπολη, για να μεταφέρει τις Πασχαλιάτικες ευχές στον παραλήπτη της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόκειται για την ευχετήρια κάρτα που απέστειλε στις 20 Απριλίου 1965 ο Ιωάννης Σιταράς, από την Αθήνα, στην εγγονή του, Βασιλεία Σιταρά-Μαζότα, στο Κονέκτικατ, όπως αναφέρει ο "Εθνικός Κήρυκας" της Νέας Υόρκης.


Επιστρέφει η τρόικα



Στις 16 Ιανουαρίου επιστρέφει στην Αθήνα η τρόϊκα ζητώντας γρήγορα και αποτελεσματικά βήματα ιδίως σε τομείς όπου παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις όπως τα κλειστά επαγγέλματα, αποκρατικοποιήσεις, περιορισμός του δημόσιου τομέα και φοροδιαφυγή.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές μας θα τεθούν κρίσιμα ζητήματα όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων όπου οι νόμοι όπου παρόλο που οι νόμοι ψηφίστηκαν

Απίστευτα γλυπτά τοπίων με βιβλία


Απίστευτα γλυπτά τοπίων με βιβλία (7)

Ο  Guy Laramee είναι δημιουργός δύο καταπληκτικών συλλογών  γλυπτών-τοπίων με την χρήση βιβλιών, οι οποίες έχουν τίτλο «Biblios» και «The Great Wall».Πολυπράγμων και πολυτάλαντος ο συγκεκριμένος καλιτέχνης,καθώς εκτός από γλύπτης ασχολείται με την συγγραφή βιβλίων,τη σκηνοθεσία,τη μουσική σύνθεση,αλλά,με την κατασκευή μουσικών οργάνων,το τραγούδι και τη ζωγραφική!Όποιος θέλει να θαυμάσει απο κοντά τις δημιουργίες του πρέπει να ταξιδέψει αρκετές ώρες γιατί η επόμενη έκθεση των έργων του θα γίνει τον Απρίλιο του 2012 στην Galerie d’Art d’Outremont στο Montreal

Τα σημαντικότερα επιστημονικά επιτεύγματα του 2011


Τα σημαντικότερα επιστημονικά επιτεύγματα του 2011
Μια διεθνής κλινική δοκιμή που έδειξε ότι τα φάρμακα κατά του AIDS μπορούν να είναι το ίδιο αποτελεσματικά με τα προφυλακτικά στην παρεμπόδιση της διάδοσης του ιού HIV, κρίθηκε η σημαντικότερη επιστημονική ανακάλυψη στον κόσμο για το 2011 από το έγκριτο περιοδικό «Science», που κάθε χρόνο δημοσιεύει τον σχετικό απολογισμό.

Παγκόσμια ρεκόρ Χριστουγέννων


Παγκόσμια ρεκόρ Χριστουγέννων (2)
Δείτε μια λίστα με 10 εντυπωσιακά και παράξενα παγκόσμια ρεκόρ που έχουν σχέση με την περίοδο των Χριστουγέννων!

Θα έδιναν στους πελάτες τους κρέας σκύλου!


Θα έδιναν στους πελάτες τους κρέας σκύλου!
Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, οι Αρχές της Ταϊλάνδης σταμάτησαν ένα φορτίο αποτελούμενο από 300 σκυλιά που είχαν τελικό προορισμό τα εστιατόρια του Βιετνάμ.

Αστυνομικοί και λιμενικοί, ύστερα από σχετική έρευνα σε χωριό της επαρχίας Νακόν Πανόμ, εντόπισαν ένα πλοιάριο γεμάτο με σκυλιά, το οποίο επρόκειτο να διαπλεύσει τον ποταμό Μεκόνγκ και να περάσει στο γειτονικό Λάος, με σκοπό να παραδώσει τα σκυλιά στους εστιάτορες του Βιετνάμ.

"Το φαινόμενο της ''έκτης αίσθησης'' υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων"


"Το φαινόμενο της ''έκτης αίσθησης'' υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων"

«Το φαινόμενο της ''έκτης αίσθησης'' υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων» υποστηρίζει μια νευροεπιστήμονας στο Σίδνεϊ.

Ύστερα από πενταετή μελέτη παρακολούθησης της εγκεφαλικής δραστηριότητας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δύο άνθρωποι μπορούν να «συντονίσουν» τις λειτουργίες του νευρικού τους συστήματος, χωρίς να έχουν καμία οπτική ή σωματική επαφή μεταξύ τους.

Σόιμπλε: Το 2012 θα «καθησυχάσουμε» τις αγορές


Την πεποίθησή του ότι η ευρωζώνη θα κατορθώσει να «καθησυχάσει» τις αγορές το 2012 εκφράζει σε συνέντευξή του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Bild am Sonntag ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται πεπεισμένος ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα εκπέμψουν θετικά μηνύματα τα οποία θα καθησυχάσουν τις αγορές.

Υποχρεωτική δήλωση καταθέσεων για όλους


Η απόφαση αυτή ενέχει τον άμεσο κίνδυνο να κάνουν φτερά και οι τελευταίες καταθέσεις από τις τράπεζες μέσα σε ένα γενικευμένο κλίμα πανικού, καθώς η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση βρίσκεται στο ναδίρ.
Στη νέα φορολογική δήλωση (Ε1) που θα υποβάλουμε σε λίγους μήνες στην Εφορία καθιερώνονται νέα ξεχωριστά «κουτάκια» με κωδικούς, στα οποία μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να δηλώσουμε τις καταθέσεις μας στις τράπεζες (εσωτερικού και εξωτερικού),

Σαν Σήμερα...


26 Δεκεμβριου

Γεγονότα


1606: Κάνει πρεμιέρα η τραγωδία του Ουίλιαμ Σέξπιρ Βασιλιάς Λιρ.
1825: Ο Ιμπραήμ φθάνει στο Μεσολόγγι και αναλαμβάνει τις επιχειρήσεις εναντίον της πόλης, αφού αντικατέστησε τον Κιουταχή στην αρχηγία των τοπικών τουρκικών στρατευμάτων.
1860: Το πρώτο καταγεγραμμένο ματς στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η Hallam FC αντιμετωπίζει τη Sheffield FC στο Σέφινλντ. Και οι δύο ομάδες αγωνίζονται σήμερα στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της Αγγλίας.

Στο πλευρό του Εφραίμ ο Άνθιμος

Υπέρ του υπόδικου ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ τάχτηκε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δεν του άρεσε καθόλου αυτό που έγινε, παραμονές Χριστουγέννων» και ανέφερε χαρακτηριστικά «Θεωρώ ότι είναι πλήγμα στην Ορθοδοξία.

Συνάντηση Παπαδήμου – Παπανδρέου

Ο κύκλος των συναντήσεων του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς, που στηρίζουν το κυβερνητικό σχήμα, ολοκληρώνεται αύριο στις 12:00 το μεσημέρι, όπου και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιώργο Παπανδρέου.