Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Το αντρικό σεξουαλικό ένστικτο κάνει τους άντρες έτοιμους για καυγά!


 Το αντρικό σεξουαλικό ένστικτο, είναι εκείνο που καθιστά τους άντρες "φιλοπόλεμους"  και έτοιμους για καβγά! Αυτό υποστηρίζει μεγάλη μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτό που η κλασική ψυχιατρική αποκαλεί "ανδρικό ορμέμφυτο", δηλαδή το σεξουαλικό ένστικτο του αρσενικού, είναι υπέυθυνο για πολλά από τα δεινά των κοινωνιών: από τη βία στα γήπεδα μέχρι τις θρησκευτικές διαμάχες και τους πολέμους!

Το πραγματικό νόημα της φιλίας


Το πραγματικό νόημα της φιλίας (14)
Ένα μεγάλο αφιέρωμα στην πραγματική φιλία… Μοιραστείτε το με όσους αγαπάτε!



Πώς πετάνε τα αεροπλάνα; Ενας καθηγητής του Κέιμπριτζ διαλύει έναν διαδεδομένο μύθο για την αιτία που προκαλεί την ανύψωση των αεροσκαφών



Πώς πετάνε τα αεροπλάνα; Πολλοί νομίζουν ότι ξέρουν την απάντηση, κάποιοι μάλιστα την έχουν διδαχθεί σε σχολές πιλότων. Το πιθανότερο είναι όμως ότι κάνουν λάθος. Η πιο διαδεδομένη ερμηνεία για το πώς λειτουργούν τα φτερά των αεροσκαφών δεν είναι παρά ένας… μύθος που παραπληροφορεί γενιές και γενιές εδώ και δεκαετίες.

Μέσω κινητού ο έλεγχος γνησιότητας των φαρμάκων



Η Ευρωπαϊκή Διεύθυνση για την Ποιότητα των Φαρμάκων, σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης, προωθούν την εφαρμογή ενός ηλεκτρονικού προγράμματος (e-TACT), που θα δίνει τη δυνατότητα σ' όλους τους εμπλεκόμενους στην παραγωγή, εμπορία, διακίνηση και διάθεση φαρμάκων στην Ευρώπη, να ελέγχουν τη γνησιότητα τους.

Μ. Καρχιμάκης: Η πορεία προς την εκλογή ηγεσίας έχει προσδιοριστεί


«Η πορεία και οι διαδικασίες προς την Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, την εκλογή ηγεσίας και το Συνέδριο, έχουν προσδιοριστεί με τις αποφάσεις των Οργάνων του κινήματος», ξεκαθάρισε ο, Μιχάλης Καρχιμάκης, απορρίπτοντας έτσι οποιαδήποτε πιθανή πρόταση, που κινείται εκτός των αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου.

Ατάκα - γρίφος Βενιζέλου στη Βουλή "Υπάρχει περίπτωση να παραιτηθεί..."



Μια περίεργη στιχομυθία μεταξύ Βενιζέλου και Πετσάλνικου στο περιθώριο της επεισοδιακής ψηφοφορίας των άρθρων του πολυνομοσχεδίου η οποία δεν καταγράφηκε στα πρακτικά αλλά «πιάστηκε» από τα ανοικτά μικρόφωνα τροφοδότησε μια σειρά από σενάρια πολιτικής αστάθειας   που ήθελαν έως και παραίτηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Ασπίδα σε δώρο και κατώτατο μισθό


Τη συνέχιση του κοινωνικού διαλόγου αποφάσισαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων και της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, (ΓΣΕΕ) συμφώνησαν στην αναγκαιότητα της προστασίας του κατώτερου μισθού, καθώς και του 13ου και 14ου μισθού, αλλά και της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους. 

Καρναβαλικές Εκδηλώσεις στο Κιλκίς!



Στο τρίπτυχο διασκέδασης, παράδοσης και πρωτοτυπίας θα κινηθούν φέτος οι εκδηλώσεις που οργανώνει στο πλαίσιο της Αποκριάς, ο Δήμος Κιλκίς και ο ΟΠΟΝΓΑ. Η διοργανώτρια αρχή θέτοντας ως βασικό στόχο της να προσελκύσει επισκέπτες και να καταστήσει συμμέτοχους όλους τους Κιλκισιώτες ανεξαρτήτως ηλικίας, έχει προετοιμάσει ένα πλούσιο αποκριάτικο πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις και ξεχωριστά δρώμενα.

Σόρος: Πανίσχυροι Έλληνες ονειρεύονται τη δραχμή!


Σόρος: Πανίσχυροι Έλληνες ονειρεύονται τη δραχμή!
Αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος, που δήλωσε ότι ορισμένοι Έλληνες «καλοβλέπουν» μια επιστροφή στη δραχμή.
«Υπάρχει μια πανίσχυρη ομάδα που τάσσεται ευνοϊκά στην αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζορτζ Σόρος, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Κοινωνική απομόνωση, άγχος και ανθρώπινες σχέσεις


anxiety-disorder005
Πριν τον θάνατό του ο Νίκος Καζαντζάκης είχε ζητήσει να τοποθετηθεί στο μνήμα του η επιγραφή «Δεν ελπίζω τίποτα, Δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι λέφτερος». Τι εννοούσε όμως με την φράση αυτή; Είναι κακό να ελπίζουμε; Η ελπίδα ότι θα βελτιωθούν, ότι θα αλλάξουν «άσχημα» πράγματα στην ζωή μας από μόνα τους, μπορεί να μας «βλάπτει», αναβάλλοντας την αντιμετώπιση του άγχους, της απάθειας, της μελαγχολίας; 
Μπορεί δηλαδή να μας «εμποδίζει» από το να «βγούμε» από τέτοιες συναισθηματικές καταστάσεις ;
Πως όμως συμβαίνει αυτό;

Ο γάμος και η συμβίωση ωφελούν την υγεία


Ο γάμος και η συμβίωση ωφελούν την υγεία 
Έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι ο γάμος κάνει καλό στην υγεία, αλλά ίσως τελικά αυτός δεν είναι λόγος για να σπεύσει κανείς να βάλει στεφάνι. Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει πως, όταν το θέμα είναι η υγεία, η αυτοεκτίμηση και η ψυχολογική ευεξία, ο γάμος παρέχει τα ίδια οφέλη με το να συζεί κανείς.

Ως φαίνεται, «η σχέση καθ’ εαυτή είναι που παρέχει όλα ατα οφέλη και όχι το αν φοράει κανείς στο χέρι του τη βέρα», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Κέλι Μάσικ, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Κολέγιο Ανθρώπινης Οικολογίας του Πανεπιστημίου Κορνέλ, στη Νέα Υόρκη.

Παρκόμετρα και για τις...πόρνες!


Παρκόμετρα και για τις...πόρνες!

Είστε πόρνη και θέλετε να... “παρκάρετε” στο πεζοδρόμιο; Τότε θα πρέπει να πληρώσετε στον δήμο όπως ακριβώς θα πληρώνατε και για το αμάξι σας.

Η Βόνη, η πρώην πρωτεύουσα της δυτικής Γερμανίας, αποφάσισε να επεκτείνει τα παρκόμετρα της στο πλαίσιο ενός δημοτικού τέλους για την πορνεία, ένα μέτρο που απέφερε έσοδα 250.000 ευρώ το 2011 στα ταμεία της.

Κατηγορείται ότι έριχνε δηλητήριο στον κάφε της πρώην γυναίκας του



Την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση αντιμετωπίζει ένας άνδρας 50 ετών από το Ηράκλειο της Κρήτης, ύστερα από καταγγελία που έκανε σε βάρος του η πρώην σύζυγός του, 60 ετών, ότι της έριχνε δηλητήριο στον καφέ.

Ο 50χρονος αρνείται τις κατηγορίες που του προσάπτει η πρώην σύζυγος του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να δήλωσε στις αρχές ότι εκείνη αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία και την οδήγησαν σε αυτήν την καταγγελία.

Εξιχνιάστηκε ο φόνος της 17χρονης και του 16χρονου


Το σημείο στο οποίο είχαν βρεθεί τα πτώματα των δύο ανήλικων.
Εξχινιάστηκε σήμερα ο φόνος των δύο παιδιών, της 17χρονης και του 16χρονου, τα πτώματα των οποίων είχαν βρεθεί το περασμένο Σάββατο στην περιοχή Αμπέλια του χωριού Ανάληψη, στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
Δράστης είναι ένας 23χρονος αλλοδαπός, ενώ για συμμετοχή στο φόνο αναζητούνται ο 18χρονος αδελφός τους και άλλοι 3 συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία.

Επιστολή 15 βουλευτών ΠΑΣΟΚ για ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανέργων


Επιστολή 15 βουλευτών ΠΑΣΟΚ για ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανέργων

Να προχωρήσει σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων καλούν τον υπουργό Εργασίας, Γ.Κουτρουμάνη 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Στην επιστολή τους προς τον αρμόδιο υπουργό, οι βουλευτές κάνουν λόγο για «κοινωνικό εφιάλτη» από τη «δραματική αύξηση της ανεργίας», τονίζοντας την ανάγκη η Πολιτεία, παράλληλα με άλλες δράσεις, να διασφαλίσει την υγειονομική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη των πολιτών που πλήττονται.

Χρυσοχοΐδης: Δεν κάνω πίσω από τη δήλωσή μου


Χρυσοχοΐδης: Δεν κάνω πίσω από τη δήλωσή μου
Παρά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του για το Μνημόνιο, τόσο από πλευράς αντιπολίτευσης, όσο και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Ανάπτυξης επιμένει: "Ήταν το κρισιμότερο πολιτικό μου λάθος. Είναι μία αυτοκριτική και μία κριτική σε ένα πολιτικό σύστημα που ούτως ή άλλως θα κατεδαφιστεί".
Μιλώντας σήμερα στον ραδιοσταθμό Real ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δικαιολόγησε τις σφοδρές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν, κυρίως μέσω του διαδικτύου, για τη δήλωση που έκανε ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο.

Στοιχειώδης αυτοσεβασμός και αξιοπρέπεια να ξέρεις τι υπογράφεις, δήλωσε ο Μάρκος Μπόλαρης



Συνεχίζεται η αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ, μετά τη δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι δεν διάβασε το μνημόνιο, καθώς είχε άλλα καθήκοντα, καθώς και της Λούκας Κατσέλη ότι είχε στη διάθεσή της τρεις ώρες για να το διαβάσει. 

Το πρωί της Τετάρτης, ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης δήλωσε στονΒΗΜΑ 99,5 ότι στοιχειώδης αυτοσεβασμός και αξιοπρέπεια απαιτούν να ξέρεις τι υπογράφεις. Ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος το έχει διαβάσει.

Τριγμοί στη ΝΔ από την απουσία βουλευτών της από την ψηφοφορία του πολυνομοσχέδιου


Τριγμοί στη ΝΔ από την απουσία βουλευτών της από την ψηφοφορία του πολυνομοσχέδιου

Τριγμούς και στη Νέα Δημοκρατία προκαλεί η στάση πολλών «γαλάζιων» βουλευτών, οι οποίοι προτίμησαν να απουσιάζουν από την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο. «Η στάση ορισμένων συναδέλφων μας τορπιλίζει στην πράξη την υπεύθυνη στάση της ΝΔ το τελευταίο διάστημα» έλεγε προς «Το Βήμα» κεντρικός βουλευτής του κόμματος.

Παράλληλα άλλοι βουλευτές του ίδιου κλίματος υποστηρίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες πλήττεται η κυβέρνηση, την οποία στηρίζει η ΝΔ, όπως φάνηκε και από την πρόσφατη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, παρόντος και του κ. Αντ. Σαμαρά, με τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο.

Πρόσκληση σε Ν.Δ., ΛΑΟΣ



Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης θα καλέσει τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΛΑΟΣ να συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα σε όλα τα επίπεδα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μέρκελ: «Αποτύχαμε πλήρως στην Ελλάδα!»

Μέρκελ: «Αποτύχαμε πλήρως στην Ελλάδα!»
Σε συνέντευξή της σε πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες ( Le Monde, Süddeutsche Zeitung, The Guardian, La Stampa, El Pais και Gazeta Wyborcza), η Μέρκελ παραδέχθηκε ότι το πρόγραμμα στήριξης της χώρας μας σε συνδυασμό με την επιβολή μέτρων λιτότητας «δεν δούλεψε» και έχει φέρει το ενιαίο νόμισμα στα πρόθυρα κατάρρευσης.

Συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για τον κατώτατο μισθό

Συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για τον κατώτατο μισθό
Πάντως, κατά τη διάρκεια του διαλόγου υπήρξε συμφωνία στην ανάγκη προστασίας του κατώτατου μισθού, στη διατήρηση του 13ου και του 14ου μισθού καθώς και στην ανάγκη μείωσης του μη μισθολογικού κόστους.
Οι μετέχοντες στη συνάντηση συμφώνησαν στη διατήρηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μέχρι το Δεκέμβριο του 2012 οπότε και λήγει καθώς και στην ομαλή καταβολή της αύξησης του 2,6% που προβλέπει.

Ελληνίδα ηθοποιός συνελήφθη για πορνεία στην Κύπρο!

Ελληνίδα ηθοποιός συνελήφθη για πορνεία στην Κύπρο!
Του Παναγιώτη Σουρέλη

Χειροπέδες σε πολύ γνωστή 38χρονη Ελληνίδα ηθοποιό πέρασαν οι αστυνομικές αρχές της Κύπρου με την κατηγορία της πορνείας! Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ σε διαμέρισμα στη Λάρνακα, όπου η συγκεκριμένη ηθοποιός φέρεται να έκλεινε τα ερωτικά της ραντεβού έναντι αμοιβής!

Αυτοκτονούν γιατί θεωρούν ότι είναι άσχημοι!



Η έρευνα Αμερικανών επιστημόνων είναι αποκαλυπτική: Άτομα που πάσχουν από τη διαταραχή της κατά φαντασίας ασχήμιας, διακατέχονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό με την ιδέα της αυτοκτονίας. Με απλά λόγια ένα ανύπαρκτο (μια υποψία ή μια ιδέα) ή ένα μικρό πρόβλημα σωματικής δυσμορφίας, μπορεί ψυχολογικά να οδηγήσει κάποιον στο να φλερτάρει με την αυτοκτονία.

Θεσσαλονίκη: Η 37χρονη Σοφία Χρειάζεται τη Βοήθεια μας...


Κεντρική Μακεδονία Θεσσαλονίκη: Η 37χρονη Σοφία Χρειάζεται τη Βοήθεια μας...

Δυστυχώς η εξέλιξη της υγείας  της ΣΟΦΙΑΣ ΠΕΠΟΝΗ είναι σε πολύ κρίσιμο σημείο. Μετά από αξονική τομογραφία που έγινε στις 18/01/2012 βρέθηκαν πολλαπλοί όγκοι στο συκώτι , εστίες στην περιοχή του εντέρου, εστίες στην δουγλασσιο περιοχή κοντά στην μήτρα και φυσικά εστίες στα οστά σε όλο της το σώμα. Για τον λόγο αυτό φεύγει αύριο εσπευσμένα στην Γερμάνια για να κάνει την ΟΛΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΟΓΚΟ-ΥΠΕΡΘΕΡΜΙΑ ενώ ταυτόχρονα είμαστε κ σε επικοινωνία με το ογκολογικό νοσοκομείο στο Παρίσι Gustave Roussy  όπου  κατά πάσα πιθανότητα θα μεταβεί εκεί η Σοφία μετά από την Γερμάνια.

Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΠΕΡΕΤΑ

Μέλος Π.Σ. ΠΑ.ΣΟ.Κ
Εντολοδόχος Πρωθυπουργός, ανίκανοι υπουργοί, κοινοβούλιο σε νευρική κρίση και μια κυβέρνηση παρωδία, οδηγούν την χώρα στην καταστροφή.
Επί δύο και πλέον χρόνια η αναξιοπιστία, η ανεπάρκεια και η ανευθυνότητα των πολιτικών οδήγησε τη χώρα στην εθνική απαξίωση και τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Επί δύο και πλέον χρόνια αναμόρφωναν ως “εθνικοί σωτήρες” την Ελλάδα υπακούοντας στις εντολές των δανειστών και επί δύο και

Υποψήφια στην Ά Θεσσαλονίκης ...η Ευγενία Μανωλίδου ;


Κεντρική Μακεδονία Υποψήφια στην Ά Θεσσαλονίκης ...η Ευγενία Μανωλίδου ;

Μία βόμβα είναι έτοιμη να σκάσει στον πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο, όπως πληροφορείται το parapolitika.gr.

Σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις ώστε η γνωστή Ευγενία Μανωλίδου να κατέβει υποψήφια με το ΛΑΟΣ στην Α Θεσσαλονίκης.

Εξαφάνισαν 25 τόνους λαχανικών μέσα σε 4 ώρες


Εξαφάνισαν 25 τόνους λαχανικών μέσα σε 4 ώρες
Εκατοντάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας σχημάτισαν ουρές από νωρίς το πρωί στην πλατεία Συντάγματος που μετετράπη σε αυτοσχέδια λαϊκή αγορά καθώς παραγωγοί από την Βοιωτία έστησαν τους πάγκους τους μοιράζοντας δωρεάν προϊόντα.
Οι παραγωγοί της Θήβας προχώρησαν σε αυτήν τη συμβολική κίνηση, για να εκφράσουν την αντίδρασή του στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την ύπαρξη επικίνδυνων μετάλλων και άλλων επιβλαβών ουσιών στα προϊόντα της περιοχής και για να τονίσουν την αγνότητα, την καθαρότητα και την ποιότητα των όσων παράγουν.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: ΚΕΝΟ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Για «κενό ηγεσίας και πολιτικής διεύθυνσης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ» κάνει λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, σε δήλωσή του με αφορμή τη χθεσινοβραδινή καταψήφιση του άρθρου 29 του πολυνομοσχεδίου για την απελευθέρωση του

Λάβρος κατά Λοβέρδου ο αντιεισαγγελέας Ρούσσος-Εμμ. Παπαδάκης

Βολές κατά πάντων και κυρίως κατά των πολιτικών, με πρώτο τον υπουργό Υγείας Αν. Λοβέρδο για τη δήλωσή του περί μακελειού, εξαπολύει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης.

Αυτοκτονία συνεργάτη του Καραμπέρη στη Θεσσαλονίκη

Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 58χρονος πήδηξε στο κενό από τον 3ο όροφο πολυκατοικίας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Περδίκα και Χανίων στην περιοχή της Τούμπας.

Η ανταρσία των 65




Σε προσωπική πολιτική ήττα του Ανδρέα Λοβέρδου και σε σκληρή δοκιμασία της πολιτικής επιρροής του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. εξελίχθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή για την κατ’ άρθρο υπερψήφιση του Πολυνομοσχεδίου.

Η διάταξη του υπουργού Υγείας για τα φαρμακεία και το ανοικτό ωράριο λειτουργίας τους δεν πέρασε, ενώ ο υπουργός Οικονομικών έφθασε στο σημείο να ανησυχεί για το εάν ή όχι θα καταψηφιστούν βασικά άρθρα του νομοσχεδίου.

«Ασπίδα» Κακλαμάνη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


 
 
«Ασπίδα προστασίας» στους βουλευτές που καταψήφισαν τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου σήκωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, λέγοντας ότι «τα συντεχνιακά συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται από τους βουλευτές, αλλά από αυτούς που ασκούν εκτελεστική εξουσία».

Παπανδρέου: «Η συντηρητική Ευρώπη απέτυχε»



Ρύθμιση των αγορών, «για να μην βρεθούμε στο έλεος των κερδοσκόπων», ζήτησε ο τέως Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Κόστα Ρίκα. «Αν η Ελλάδα υπήρξε θύμα ενός καπιταλισμού πελατειακού τύπου, όπου τόσο το κράτος όσο και η αγορά χρησιμοποιήθηκαν προς όφελος των πλούσιων και των ισχυρών, η Ευρώπη είναι σήμερα θύμα μιας μυωπικής αντίδρασης απέναντι στην κρίση» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως «η συντηρητική Ευρώπη απέτυχε». 

ΔΝΤ: Προχωρήστε σε μεταρρυθμίσεις



Την εκτίμηση ότι ακόμη και στο 120% του Α.Ε.Π. το ελληνικό χρέος θα είναι σε υψηλά επίπεδα εξέφρασε χθες, Τρίτη, ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρντ.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον, ο Μπλανσάρντ ερωτήθηκε για το ελληνικό πρόγραμμα αλλαγής ομολόγων, ωστόσο αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, και αρκέσθηκε

Σαμαράς: «Όταν λέω ''we mean business'', το εννοώ»


Σαμαράς: «Όταν λέω ''we mean business'', το εννοώ»

«Οι ελληνορωσικές σχέσεις δεν βρίσκονται στο επίπεδο, που θα μπορούσαν και θα έπρεπε, γι' αυτό και στόχος της ΝΔ, εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας στις ερχόμενες εκλογές, είναι να αλλάξει τα υπάρχοντα αρνητικά δεδομένα, αρχής γενομένης από την ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία», δήλωσε στα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων ο πρόεδρος του κόμματοςΑντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέπτεται από χθες, Τρίτη, τη Μόσχα. «Όσοι με γνωρίζουν θα σας πουν ότι όταν δίνω το λόγο μου τον κρατάω. Και όταν λέω ''we mean business'', το εννοώ», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ανταποκριτή του ΡΙΑ - ΝΟΒΟΣΤΙ.  

Σάλος από το «δεν διάβασα» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη



Σάλο προκάλεσε χθες η δήλωση-«βόμβα» του υπουργού Ανάπτυξης και υποψήφιου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο, πριν το υπογράψει. Γνώρισε μάλιστα την «κοινωνική κατακραυγή» μέσω ...twitter, με τα σχόλια για την παραδοχή του να σπάνε κάθε ρεκόρ διεκδικώντας την πρωτιά παγκοσμίως. 

Καταψηφίστηκε η διάταξη για τα φαρμακεία



 Καταψηφίστηκε στη Βουλή, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, το άρθρο 29 για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, ενώ υπερψηφίστηκαν όλες οι υπόλοιπες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Παγκόσμια συγκίνηση για τον θάνατο του Θ. Αγγελόπουλου


Το γύρο του κόσμου κάνει από τα ξημερώματα η είδηση του απρόσμενου θανάτου του Θόδωρου Αγγελόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μετά από γύρισμα σε κεντρικό δρόμο της Δραπετσώνας.
Το πρακτορείο reuters αναφέρεται στο θέμα συνδέοντας την είδηση του θανάτου του μεγάλου δημιουργού με την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, καθώς τα οικονομικά προβλήματα ήταν το αντικείμενο της ταινίας που γύριζε την στιγμή που τον παρέσυρε η μοτοσυκλέτα.  

Σαν Σήμερα...


25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα

1836: Θεμελιώνεται το κτίριο των Ανακτόρων στο λόφο της Mπουμπουνίστρας, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Φρειδερίκου Γκέρτνερ. Πρόκειται για το σημερινό κτίριο της Βουλής.
1837: Δημοσιεύεται διάταγμα του Όθωνα «Περί συστάσεως επιτροπής επί της εμψυχώσεως της εθνικής βιομηχανίας», που αποτελεί την πρώτη επίσημη προσπάθεια ανάπτυξης βιομηχανίας στο ελεύθερο ελληνικό κράτος. Πρώτος πρόεδρος της επιτροπής διορίζεται ο Γεώργιος Κουντουριώτης.

Έχασε τη μάχη ο διάσημος σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος μετά από τροχαίο


Τραγικό τέλος είχε ο μεγάλος έλληνας σκηνοθέτης, Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο οποίος το απόγευμα της Τρίτης είχε ένα τροχαίο ατύχημα σε περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας, όπου βρισκόταν για τα γυρίσματα ταινίας του.

Εκεί, μία μηχανή που οδηγούσε ειδικός φρουρός εκτός υπηρεσίας τον παρέσυρε υπό άγνωστες ακόμα συνθήκες, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρότατα και να μεταφερθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Δεν θέλω τέτοιους φίλους...


Οι περισσότεροι από εμάς σήμερα έχουμε εκατοντάδες φίλους στο Facebook. Πόσοι από αυτούς όμως μπορούν πραγματικά να μας συμπαρασταθούν ή να μας φανούν χρήσιμοι σε περίπτωση ανάγκης;
Απ' ό,τι φαίνεται όχι πολλοί... Σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Macmillan Cancer Support, ο μέσος χρήστης νεαρής ηλικίας του Facebook έχει 237 φίλους στο δημοφιλές social network, μόνο δύο από αυτούς όμως θα μπορούσαν να του προσφέρουν πραγματική υποστήριξη.

Το "τρίγωνο των Βερμούδων" αποκαλύπτεται!


Ο Τζιάν Κουασάρ (Gian Quasar)  είναι ερευνητής-συγγραφέας του  βιβλίου "Στο Τρίγωνο των Βερμούδων" (Into the Bermuda Triangle). Τα τελευταία 20  χρόνια ερευνά τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή του τριγώνου και συγκεντρώνει στοιχεία από όλον τον κόσμο. Το pyles.tv και ο Γιάννης Μούτσος επικοινώνησαν μαζί του στην προσπάθεια μας να φωτίσουμε ένα από τα πιο δημοφιλή ανεξήγητα φαινόμενα των τελευταίων δύο αιώνων!  

Οι εξωτικές «πυγολαμπίδες» της θάλασσας!



Ανήκουν στην οικογένεια Noctiluca scintillans και είναι θαλάσσιοι μικροοργανισμοί που… λάμπουν τα βράδια στο νερό, ή καλύτερα φωσφορίζουν, εκπέμποντας ένα εντυπωσιακό γαλάζιο χρώμα στην επιφάνεια της θάλασσας!


Σε εξέλιξη σφοδρή ηλιακή καταιγίδα που έρχεται προς τη Γη!


Μία τρομερή ηλιακή καταιγίδα, βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα και κατευθύνεται προς τη Γη.

  Σύμφωνα με τη NASA πρόκειται για ένα σφοδρό ηλιακό "τσουνάμι", το πιο ισχυρό από το 2005 εως σήμερα, το οποίο ξεκίνησε από τον Ήλιο την Κυριακή 22 Ιανουαρίου.
  Το Κέντρο Πρόβλεψης Διαστημικού Καιρού των ΗΠΑ, που παρακολουθεί το φαινόμενο, ανακοίνωσε πως τα φορτισμένα σωματίδια εκτοξεύονται από τον Ήλιο με ταχύτητα περίπου 170 εκατομμυρίων χλμ/ώρα και τις επόμενες ώρες που θα φτάσουν στον πλανήτη μας είναι πιθανό να επηρεαστούν οι τηλεπικοινωνίες και τα ηλεκτρικά δίκτυα.