Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Παρέμβαση του διευθυντή του Ν. Παππά για το κάλεσμα της Φώφης

Παρέμβαση του διευθυντή του Ν. Παππά για το κάλεσμα της ΦώφηςΤο μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντής του γραφείου του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, Παναγιώτης Σκούτας ,  παρεμβαίνει στη συζήτηση που άνοιξε και πάλι για το μέλλον της κεντροαριστεράς με αφορμή την επιστολή Γεννηματά σε Θεοδωράκη- Παπανδρέο
Οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη βρίσκονται σε μια γόνιμη αναστάτωση.

Κυνική ομολογία αξιωματούχου ΕΕ: Θέλουμε τα ελληνικά νησιά, Ellis islands

Κυνική ομολογία αξιωματούχου ΕΕ: Θέλουμε τα ελληνικά νησιά, Ellis islandsΜε μια κυνική ομολογία, ευρωπαίος αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας τα ελληνικά νησιά μετατρέπονται σε «Ellis islands».
Μετά την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας η οποία στην πράξη δικαιώνει τους φόβους όσους την χαρακτήρισαν από προβληματική έως ανέφικτη να

Επιμελητήριο: "Οικονομικές επιπτώσεις του προσφυγικού στο νομό Κιλκίς"

Το κρίσιμο πρόβλημα των οικονομικών επιπτώσεων του προσφυγικού στο νομό Κιλκίς αλλά και η θετική ανταπόκριση της πολιτείας στο αίτημα Δημιουργίας Ζώνης Φορολογικών Κινήτρων στην περιοχή του Κιλκίς ήταν τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα

Κεγκέρογλου: «Mε απόλυτη αδιαφάνεια η αντιμετώπιση του προσφυγικού»

Κεγκέρογλου: «Mε απόλυτη αδιαφάνεια η αντιμετώπιση του προσφυγικού»Για εστίες σκανδάλων λόγω της απόλυτης «αδιαφάνειας» των απευθείας αναθέσεων έργου  έργων, προμηθειών και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση του προσφυγικού κάνει λόγο ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη

Δημιουργείται κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Λαγκαδίκια - Στα "κάγκελα" οι κάτοικοι

Την απόφαση να δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο παλαιό στρατόπεδο "Βογιατζόγλου", στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης, φαίνεται πως πήρε η κυβέρνηση.

Σήμερα το πρωί κλιμάκιο του στρατού βρέθηκε στο στρατόπεδο προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στο χώρο.

Στουρνάρας: Την κρίση στην Ελλάδα δεν την προκάλεσαν τα μνημόνια

Στουρνάρας: Την κρίση στην Ελλάδα δεν την προκάλεσαν τα μνημόνιαΤην κρίση στην Ελλάδα δεν την προκάλεσαν τα μνημόνια, αλλά η αδικαιολόγητα επεκτατική δημοσιονομική πολιτική, υποστήριξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η "Κίνηση Πολιτών".
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, "η κρίση στην Ελλάδα έχει όνομα: Μεγάλος κίνδυνος χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους στο τέλος της δεκαετίας του

Κωνσταντοπούλου: Τώρα που εμπιστεύεται ο Σόιμπλε τον Τσίπρα, δεν πρέπει να τον εμπιστεύεται ο λαός

Νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τον Αλέξη Τσίπρα.
Σε συνέντευξή τους, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και ο Γάλλος ομόλογός του, Μισέλ Σαπέν, εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στον Ελληνα πρωθυπουργό.

Ξεκινά εισαγγελική έρευνα για το φυλλάδιο στην Ειδομένη

Ξεκινά εισαγγελική έρευνα για το φυλλάδιο στην Ειδομένη Την διενέργεια έρευνας για το φυλλάδιο που διανεμήθηκε στην Ειδομένη προκαλώντας τεράστια αναταραχή στους πρόσφυγες διέταξε η  Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
Η κ. Κουτζαμάνη ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης να διεξάγει έρευνα

Στο εδώλιο τρία στελέχη δημοτικής επιχείρησης για έλλειμμα 450.000 ευρώ

Την παραπομπή σε δίκη για έλλειμμα, ύψους 450.000 ευρώ, στα ταμεία της κοινοτικής επιχείρησης «Μ. Αλέξανδρος», με έδρα - το φημισμένο για τα ιαματικά λουτρά του - 'Άγκιστρο Σερρών, εισηγείται ο αντεισαγγελέας Εφετών, Δημήτρης Μητρουλιάς, για τρία άτομα που βρίσκονταν στη διοίκηση της επιχείρησης κατά την 3ετία 2007-2009.

Μιχάλης Τζελέπης - Βουλευτής ΠΑΣΟΚ : Επίκαιρη Ερώτηση για τις ανακτήσεις αγροτικών ενισχύσεων

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης έφερε στην Βουλή το ζήτημα «των ανακτήσεων των αγροτικών ενισχύσεων», μέσω της υπ’ αριθμόν Α.Π.: 689/21-3-2016 Επίκαιρης Ερώτησής του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου.
Ειδικότερα, ο Βουλευτής στην Επίκαιρη Ερώτησή του υπογραμμίζει ότι: «Με μεγάλη έκπληξη ακούσαμε στην

Η Αθήνα ζητά την παρέμβαση Κομισιόν: Η Τουρκία δεν εφαρμόζει συμφωνία

verwey_maartenΠαρά τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που κατέφτασαν σήμερα στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα αυξημένος με αποτέλεσμα η Αθήνα να ζητά παρέμβαση του ειδικού συντονιστή της Κομισιόν, Μάαρτεν Φερβέι.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένονται και πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού με κορυφαίους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως

Σκανδαλίδης: «Τώρα η λύση - Aύριο θα είναι αργά»

Σκανδαλίδης: Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ - Κεντρική ΕικόναΟι εξελίξεις είναι καταιγιστικές στη χώρα και δεν πρέπει να περιμένει κανείς να ωριμάσουν οι συνθήκες για τη Δημοκρατική παράταξη, είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στους Μαριάννα Πυργιώτη και Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Σκανδαλίδης.

Του Γ. Λακόπουλου : Ώρα να επιστρέψει την εντολή ο Τσίπρας

Οι κυβερνητικοί χειρισμοί στο προσφυγικό  -ανεξάρτητα από τη συμφωνία στις Βρυξέλλες-, τα αδιέξοδα στις συζητήσεις με την τρόικα για την  πρώτη αξιολόγηση του Μνημονίου που σέρνεται από το Νοέμβριο, οι τριγμοί στο εσωτερικό της κυβέρνησης και η προφανής ανεπάρκεια των υπουργών σε κάθε τομέα που διαχειρίζονται έφτασαν τον κόμπο στο χτένι.

Νέο πρόγραμμα για 15.000 ανέργους από τον ΟΑΕΔ

9cb80f0f10aeedd304fbad3fdacc8838_XL.jpg
Την έναρξη προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων, ηλικίας άνω των 50 ετών ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

Η υποβολή των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Πέμπτη 24 Μαρτίου, στις 10:00.
Επιχορήγηση από το πρόγραμμα δικαιούνται ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, ΚΟΙΝΣΕΠ και γενικά

ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΖΩΗΣ KALOE VITAL

Η Ελίζ Ζαλαντό νέα γενική διευθύντρια στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η Ελίζ Ζαλαντό, τοποθετείται στη θέση της γενικής διευθύντριας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μετά την παραίτηση του κ. Δημήτρη Εϊπίδη.

Η Ελίζ Ζαλαντό γεννήθηκε στη Νάντη της Γαλλίας το 1969 και απέκτησε το πτυχίο της από το Sciences Po Paris, καθώς και ένα Master στη

Σακελλαρίδης Γαβριήλ: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον επιχειρηματολογία Σαμαρά

Αποτέλεσμα εικόνας για σακελλαριδης γαβριηλΠέντε μήνες μετά την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα και την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε μια εξομολόγηση εκ βαθέων στο περιοδικό "Κ" της Καθημερινής μίλησε για το πως βλέπει την κυβέρνηση, το κόμμα και την Αριστερά.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα διήγαγε μια συντριπτική

Τέλος οι επιβαρύνσεις για πληρωμές με κάρτες

visa-ayjhshs-708.jpgΚαμία επιβάρυνση στους καταναλωτές λόγω της χρήσης μέσων πληρωμής, όπως είναι η πιστωτική ή η χρεωστική κάρτα.
Αυτό προβλέπεται με το άρθρο 56 του ν. 4370/2016 που τροποποιεί τον ν. 2251/1994 για την προστασία του καταναλωτή.

Ψωμιάδης: Αβέβαιο και απρόβλεπτο το πολιτικό μου μέλλον

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC«Αβέβαιο και απρόβλεπτο» χαρακτήρισε το πολιτικό του μέλλον ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Ο κ. Ψωμιάδης προέβη σε γραπτή δήλωση, με αφορμή τα σενάρια περί ενδεχόμενης συνεργασίας του με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, μετά την παρουσία

Νίκη της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΣΕΕΠρώτη δύναμη αναδείχτηκε η ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) στις εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο των εργασιών του 36ου συνεδρίου που έγινε στη Ρόδο.
Η ΔΑΚΕ (ΝΔ) διασπάστηκε και κατήλθε με δύο ψηφοδέλτια. Συνολικά, ψήφισαν 370 αντιπρόσωποι και βρέθηκαν 368 έγκυρα.

Καρατζαφέρης-Μπαλτάκος ιδρύουν νέο κόμμα -ΕΘΝ.Ο.Σ. το όνομά του, ποιοι θα συμμετέχουν

Καρατζαφέρης-Μπαλτάκος ιδρύουν νέο κόμμα -ΕΘΝ.Ο.Σ. το όνομά του, ποιοι θα συμμετέχουνΝα επανέλθουν στην πολιτική ζωή μέσω ενός νέου κόμματος θα επιχειρήσουν οι Γιώργος Καρατζαφέρης, Τάκης Μπαλτάκος και άλλα στελέχη της Δεξιάς που έχουν μείνει χωρίς κομματική στέγη, όπως ο προσφάτως διαγραφείς από τη ΝΔ Φαήλος Κρανιδιώτης. 

Παραμένει στην κυβέρνηση και αναβαθμίζεται ο Μουζάλας

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣΣτη σημερινή κυβερνητική σύσκεψη αποφασίστηκε η αναβάθμιση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Μάλιστα, προς την κατεύθυνση αυτή, θα απαιτηθούν νομοθετικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν όχι μόνο το διοικητικό μέρος, αλλά και προσλήψεις οι οποίες πρέπει να προχωρήσουν πέραν

Κάλπες και στο βάθος συνέδριο για τη Νέας Δημοκρατία

athenspress_nea_dimokratia-456x300.jpgΕνόψει του Συνεδρίου η ΝΔ ετοιμάζεται να στήσει ξανά κάλπες, αυτή τη φορά για την ανάδειξη των προέδρων και των μελών των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων.
Οι υποψηφιότητες για τα τοπικά και περιφερειακά κομματικά όργανα αλλά και για την ιδιότητα του συνέδρου κατατίθενται μέχρι την Τετάρτη, ενώ οι

Θεοχάρης: Θα συμβάλω στην δημιουργία ενός μεγάλου σχηματισμού κεντροαριστεράς

theoxaris620_301213Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι ο χώρος της ευρύτερης κεντροαριστεράς θα συνθλιβεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, αν δεν δημιουργηθεί ένας ενιαίος πολιτικός σχηματισμός.
Ο κ. Θεοχάρης είπε ότι η πρόβλεψή του επιβεβαιώνεται από τις προσπάθειες που καταβάλλουν τα δύο μεγάλα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ) να