Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Βενιζέλος: Ο ΟΣΕΠ μπορεί να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση της κρίσης

Η περιοχή του Εύξεινου Πόντου είναι μια «δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά 350 εκατομμυρίων κατοίκων, που αναμφισβήτητα προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον» και παρά τα έντονα πολιτικά προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, στα 22 του χρόνια φέτος ο Οργανισμός Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, είναι ένας «ώριμος διεθνής οικονομικός οργανισμός» που μπορεί να

Παύλος Γερουλάνος: Το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει κάτι σωστά, οι άλλοι κάνουν λάθος

Νέα παρέμβαση στην οποία ασκεί κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο έκανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος, με τον τίτλο «Σοσιαλισμός και Εξουσία».
Αρχικά, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, θέτει πέντε ερωτήματα προς τους ψηφοφόρους του κόμματος σε κείμενο του, τα οποία είναι τα ακόλουθα:

«Πάγο» στον Χαρδούβελη βάζει το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ ποντάρει στην αλλαγή πολιτικής της Ευρώπης και επιμένει να ασκεί... αντιπολίτευση στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
Οι χτεσινές δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομικών αναστάτωσαν την κυβέρνηση
Οι χτεσινές δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ο οποίος έκανε λόγο για ριζική επαναξιολόγηση των

«Χαμένες» στα συρτάρια των ΔΟΥ υποθέσεις φοροδιαφυγής γνωστών προσώπων αξίας εκατ. ευρώ

Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί από παντού να μαζέψει χρήματα, η φοροδιαφυγή συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και παρά τους ελέγχους που πραγματοποιούνται, πολλές υποθέσεις και ειδικά οι πιο σοβαρές από αυτές που έχουν να κάνουν με εκατομμύρια ευρώ, βαλτώνουν στα συρτάρια των ΔΟΥ.
Σύμφωνα με το capital.gr στα συρτάρια των Εφοριών παραμένουν

Διορίζονται στο ΙΚΑ 915 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ διορίζονται οι 915 επιτυχόντες των προκηρύξεων 8Κ/2008 και 9Κ/2008 του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, γεγονός που δίνει λύση σε μια πολυετή εκκρεμότητα.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο, στο πλαίσιο του προγραμματισμού

Προσλήψεις 2.090 μόνιμων και επικουρικών υπαλλήλων σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ (όλες οι ειδικότητες)

Πράσινο φως για την πρόσληψη 2.090 μόνιμων και επικουρικών υπαλλήλων έδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την ενίσχυση των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ.
Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι έτοιμη να υλοποιήσει την απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη, όπως αυτή

Δείτε γιατί συνελήφθησαν 4 άτομα στο Κιλκίς το τελευταίο 24ωρο

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, κατόπιν διαταγής της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την 26.06.2014 πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των κατά τόπους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - Παράταση έως και την Δευτέρα 14 Ιουλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Με επίσημη ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι δίνεται τελικά παράταση 15 ημερών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
Η νέα προθεσμία είναι έως και την Δευτέρα 14 Ιουλίου, ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ,  με τα στοιχεία να δείχνουν ότι ακόμη 2.000.000 πολίτες δεν έχουν υποβάλλει δήλωση.

Βολές ΠΑΣΟΚ για δικαστικές αποφάσεις και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

Την απόφαση τους , να αναδείξουν τα ερωτήματα όπως αυτά διατυπώνονται από τη κοινή γνώμη σε ότι αφορά τις αποφάσεις για τις περικοπές στις μειώσεις μισθών όπως αναιρούνται με δικαστικές αποφάσεις , είναι διατεθειμένοι να αναδείξουν στελέχη και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιοι αναφέρουν πως Η απόφαση του μισθοδικείου τελεί σε αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου

Η αριστερή πρωτοβουλία με νέα παρέμβαση της για το ΠΑΣΟΚ

Ένας χρόνος πέρασε από τότε, που με δημόσιες τοποθετήσεις τόσο εγώ όσο και η Αριστερή Πρωτοβουλία, διακόψαμε τους πολιτικούς και οργανωτικούς δεσμούς με το σημερινό ΠΑΣΟΚ.
Ακριβώς ένα χρόνο πριν, στην ανοιχτή επιστολή παραίτησής μου, σημείωνα προς ντον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ:

Δαμανάκη: Θέλω να παραμείνω Επίτροπος

Ανανέωση της θητείας της στη θέση της Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τον Πρωθυπουργό η Μαρία Δαμανάκη όπως ανέφερε σε δημοσιογράφους ,σε άτυπη συνάντηση που είχε μαζί τους, το μεσημέρι της Πέμπτης.
Η ελληνίδα επίτροπος για τις Θαλάσσιες Υποθέσεις και την Αλιεία

Οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές συναντήθηκαν και στηρίζουν Γιούνκερ και Σουλτς

Ουσιαστική και σε βάθος ήταν η συζήτηση που έγινε μεταξύ των πρωθυπουργών και αντιπροέδρων κυβερνήσεων του ΕΣΚ που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Ypres στη Δυτική Φλάνδρα του Βελγίου. Στη συζήτηση κυρίως μεταξύ του Γάλλου Προέδρου Ολάντ, του Ιταλού Πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, του υποψήφιου

Συναντήσεις, χωρίς τις ευλογίες του Βενιζέλου και του Κουβέλη...

Όλο και πιο συχνές γίνονται πλέον οι επαφές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς με το βλέμμα στην επόμενη μέρα του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.
Μετά από κάποιες αρχικές επαφές, σήμερα γευμάτισαν από κοινού σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Μυστικό δείπνο πρώην υπουργών...

Τι κοινό έχουν τα άτομα που κάθονται στο ίδιο τραπέζι στο εστιατόριο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Ιουνίου;
Εκτός του ότι πρόκειται για  τέσσερις βουλευτές τη Ν.Δ. - Αρβανιτόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Μακρή (φαίνεται μόνο η τσάντα της κ. Μακρή) και Γκιουλέκας - το κοινό σημείο που έχουν

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ''ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ''...

Παρουσία τριών ανεξάρτητων βουλευτών, ενός βουλευτή των ΑΝΕΛ, του πρώην προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και στελέχη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία κοινωνικού και πολιτικού μετώπου κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απηύθυνε σήμερα κάλεσμα κατά της

Δεν θα πάει στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ ο Λυκούδης

«Δεν θα πάω στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ» δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας Σπύρος Λυκούδης και σε όσους ρωτούν αν θα φύγει από το κόμμα ή θα μείνει, απάντησε ως εξής:
«Ο Λυκούδης θα κάνει αυτό που έκανε πάντα. Θα δώσει, με όλη του τη δύναμη, τη μάχη για να μπορέσει να επαναφέρει τον χώρο-λέω τον χώρο γιατί έτσι όπως είναι σήμερα η ΔΗΜΑΡ είναι εξαιρετικά

Αισιόδοξος για το πολιτικό μέλλον της «Ελιάς» ο Ανδρέας Λοβέρδος

Αισιόδοξος για το πολιτικό μέλλον της «Ελιάς» εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας Ανδρεάς Λοβέρδος εκτιμόντας πως ανοίγονται προοπτικές ώστε να γίνει ένα κόμμα με διψήφια ποσοστά και ένα απο τα δυο πρώτα μέσα στην ελληνική Βουλή.
«Πιστεύω ότι ανοίγονται προοπτικές να ξαναγίνουμε ένα κόμμα με