Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ: "Στην Ελλάδα είστε ο καθένας για την πάρτη του"

Ο γαλλογερμανός ευρωβουλευτής επικρίνει Ελληνες και Ευρωπαίους και μιλάει για την κρίση, τους «Αγανακτισμένους» και τον εθνικισμό

Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ: "Στην Ελλάδα είστε ο καθένας για την πάρτη του"

 «ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ: σταματήστε να ονειρεύεστε τον Μάη του ΄68, ονειρευτείτε το μέλλον» λέει ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ. Τη συζήτησή μας, τηλεφωνικάμε τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ως επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, μονοπωλεί το κίνημα των «Αγανακτισμένων» και η οικονομική κρίση. Ο γαλλογερμανός ευρωβουλευτής «τα χώνει» σε όλους και δεν χαρίζεται σεκανέναν:ούτε στην Ευρώπη ούτε στους Ελληνες. Λέει ότι στην Ελλάδα «είστε ο καθένας για την πάρτη του».

Οι στρατιωτικοί βγαίνουν στο δρόμο!


Κάτι κινείται στις ΕΔ. Μετά απο την επιστολή-φωτιά της ΑΝΕΑΕΔ,που καλούσε τους ένστολους σε ...

Η ανακοίνωση του ΣΥΣΜΕΔ για τη συγκέντρωση και το δρομολόγιο του "περιπάτου":


ετοιμότητα διαφύλαξης κυριαρχικών δικαιωμάτων και θεσμών,ο ΣΥΣΜΕΔ καλεί εν ενεργεία και απόστρατους στρατιωτικούς σε συγκέντρωση και πορεία -περίπάτο τον ονομάζει- στο κέντρο της Αθήνας. Οι στρταιωτικοί θα συγκεντρωθούν στο μετρό της Ακρόπολης και στη συνέχεια θα περάσουν από το πλήθος των αγανακτισμένων στη Βουλή,για να καταλήξουν στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη,όπου θα έχουν συγκέντρωση οι ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Δείτε τον Θόδωρο Πάγκαλο με μαγιό...(Για γερά νεύρα...)


Σε γνωστό ξενοδοχείο στο Λαγονήσι εντόπισε ο φακός της Real News τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο με μαγιό. Ο κ. Πάγκαλου δεν περιορίστηκε μόνο σε βουτιές αλλά ... τίμησε δεόντως και τα τα μεζεδάκια του πολυτελούς ξενοδοχείου.

www.thebest.gr

Μείωση επιτοκίου και χρηματοδότηση έργων προτείνει για την Ελλάδα ο Γιούνκερ

Εκτενή συνέντευξη του προέδρου του Eurogroup υπό τον τίτλο «Η Ευρώπη πρέπει να ξαναδώσει την ελπίδα στους Έλληνες» δημοσιεύει η La Libre Belgique. Μιλώντας στη βελγική εφημερίδα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφέρει πως δεν μπορεί να αντιληφθεί αυτή την ευρωπαϊκή ιδιοτροπία να ζητείται από την Ελλάδα να συμβάλει με χρήματα τα οποία δεν έχει στην υλοποίηση έργων που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και προτείνει στο εξής τα ευρωπαϊκά ταμεία να αναλάβουν το 100% της χρηματοδότησης.

H ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη βουλή, σήμερα


Κύριε Παπανδρέου,
            Αυτή την εβδομάδα έχουν γίνει απίστευτα πράγματα στον τόπο.
            Όπως το ξέρετε και το ξέρω, δεχθήκατε να παραιτηθείτε για να κάνουμε Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας.
            Εγώ κατάλαβα ότι ήσασταν ειλικρινής εκείνη τη στιγμή. Άσχετο τι έγινε μετά και γιατί
υπαναχωρήσατε.
            Αντιλαμβάνομαι όμως, πως όταν φτάνει ένας Πρωθυπουργός να δέχεται να παραιτηθεί με τον τρόπο αυτό, η κατάσταση έχει οδηγηθεί σε απόλυτο αδιέξοδο.

«Γη της Επαγγελίας» για το παρεμπόριο η Θεσσαλονίκη...


Σταγόνα στον ωκεανό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο εντοπισμός, πρόσφατα, μιας αποθήκης με προϊόντα μαϊμού, την ώρα που τα σεντόνια συνεχίζουν ν΄ απλώνονται σε πολλούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, πλήττοντας τους... καταστηματάρχες και αλλοιώνοντας την εικόνα της πόλης. Μιας πόλης, που κάνει προσπάθειες να αναπτύξει τον τουρισμό της και να φέρει επισκέπτες, οι οποίοι μεταξύ άλλων, όταν χαμηλώσουν το βλέμμα τους από τον επιβλητικό Λευκό Πύργο, θα αντικρίσουν τα δεκάδες σεντόνια, με πολύχρωμες τσάντες, παπούτσια, ρούχα, αναπτήρες και διάφορα άλλα αντικείμενα, που «εκτίθενται» κάθε απόγευμα, παρέα με το μνημείο, στο παραλιακό μέτωπο.

Πλαστογράφησε, εξαπάτησε και άρπαξε 10.000 ευρώ!...


Το γυναικείο μυαλό λένε είναι πονηρό. Ενίοτε και επικίνδυνο! Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε μια 36χρονη από τη Θεσσαλονίκη η οποία με μια σειρά από απάτες, κατάφερε και ... υφάρπαξε περί τα 10.000 ευρώ!

Η νεαρή με τη χρήση πλαστού διαβατηρίου, που την είχε προμηθεύσει μια συνεργός της-πρόκειται για μια 52χρονη που επίσης συνελήφθη-, μετέβη σε υποκατάστημα τράπεζας και προχώρησε σε ανάληψη χρηματικού ποσού, ύψους 10.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να κάνει ανάληψη χρηματικού ποσού, ύψους 90.000 ευρώ!

Κάνει δώρο στον Σαμαρά τον "Τρελαντώνη"...


... που 'χε γράψει η γιαγιά του Πηνελόπη Δέλτα...
Πάλι έπεσε γέλιο με τον Καρατζαφέρη. "Τον αγαπάω" είπε τον Σαμαρά, "και... του κάνω δώρο ένα βιβλίο τον "Τρελαντώνη", που τον έχει γράψει η γιαγιά του Πηνελόπη Δέλτα".

Σαν Σήμερα...


19 Ιουνίου
Γιορτάζουν: Ζώσιμος
  • Γεγονoτα
240 π.Χ: Ο Ερατοσθένης υπολογίζει την περίμετρο της Γης.

1827: Ο Κολοκοτρώνης απειλεί με θάνατο όσους Έλληνες προσκυνούν τον Μωάμεθ. («Περίπτωση Νενέκου»)

1843: Ο Καρλ Μαρξ έρχεται εις γάμου κοινωνία με την αριστοκρατικής καταγωγής Τζένι φον Βεστπάλεν. Ο γερμανός φιλόσοφος είναι 25 ετών και η σύζυγός του 29.

Δημοψήφισμα για το φθινόπωρο ανακοίνωσε ο Γ. Παπανδρέου...


Ψήφο εμπιστοσύνης για το νέο κυβερνητικό σχήμα, εθνική συνεννόηση στη βάση συγκεκριμένων παραδοχών και δημοψήφισμα για μεγάλες αλλαγές που θα αποτυπωθούν σε ένα νέο Σύνταγμα, ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός.
«Ζήτησα την ανανέωση της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου, γιατί η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ανοίγοντας...
 τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση. 
Ο Πρωθυπουργός απηύθυνε εκ νέου έκκληση για εθνική συνεννόηση στη βάση συγκεκριμένων παραδοχών. Πρώτη παραδοχή, όπως είπε, είναι ότι το χρέος και τα ελλείμματα αποτελούν εθνικό πρόβλημα και το χρέος μας θέτει υπό ιδιότυπη οικονομική κηδεμονία.

Επίγειος παράδεισος η Ελλάδα


Παρά το  διασυρμό που έχει υποστεί η Ελλάδα εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας των τελευταίων ημερών, καθώς και της οικονομικής κρίσης, τα διεθνή πρακτορεία έρχονται να μας χρυσώσουν το χάπι. Ο ξένος τύπος μιλά για τους επίγειους παράδεισους που διαθέτει η Ελλάδα: Σαντορίνη, Σκόπελος, Ρόδος, Μύκονος. Σύμφωνα με τα ξένα έντυπα, τα νησιά μας αποτελούν τη βιτρίνα της...

Αθάνατος, ελληνικός και ωφέλιμος ... φραπέ!... (Σαν το φραπέ δεν έχει..Σε λέω!)


Πλούσιος σε αντιοξειδωτικά στοιχεία ο φραπέ - Απαραίτητος το καλοκαίρι
Το καλοκαίρι έφτασε και τι πιο συνηθισμένο στην καθημερινότητά μας από τον φραπέ. Ξέρατε ότι η αγαπημένη συνήθεια πολλών από εμάς αποτελεί ελληνική πατέντα; Ας τον γνωρίσουμε.
Ο στιγμιαίος καφές πρωτοεμφανίστηκε την άνοιξη του 1938 στην Ελβετία. Από τότε ταξίδεψε σε όλον... 
τον κόσμο και εξελίχθηκε στο γνωστό αγαπημένο μας ρόφημα. Η κρύα όμως μορφή του στιγμιαίου καφέ, ο γνωστός σε όλους μας φραπές, δημιουργήθηκε στη χώρα μας.

Χάκερ και... ηθικοί χάκερ...


Ενας 18χρόνος συνελήφθη πριν από λίγες μέρες από την αστυνομία στη χώρα μας, κατηγορούμενος για ηλεκτρονικές επιθέσεις σε ιστοσελίδες που έχουν τα πλέον... αδιαπέραστα «τείχη» ασφαλείας, όπως η Interpol (!) αλλά και...κυβερνητικές ιστοσελίδες των ΗΠΑ (φημολογείται πως ο νεαρός κατάφερε να «χτυπήσει» -ανάμεσα σε άλλα- το FBI, το Πεντάγωνο και την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας -NSA!).
Ενα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως ο tech πιτσιρικάς, όπως έγινε γνωστό, έχει τατουάζ στην πλάτη του με την αμφιλεγόμενη φράση «Ο καπιταλισμός είναι ευκαιρία και η ευκαιρία ελευθερία». Ο 18χρονος είχε ξεκινήσει πριν από μερικά χρόνια τις κυβερνοεπιθέσεις «για ζέσταμα», και δεν θα τον είχαν πιάσει αν η σύνδεση με τον «ενδιάμεσο» server που χρησιμοποιούσε δεν διακοπτόταν από σφάλμα.

Απελπισµένοι βουλευτές...


Toυ Γιώργου Λακόπουλου

∆ΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ µεγαλύτερο δράµα αυτές τις µέρες από τη δυστυχία τού να είσαι βουλευτής – ειδικά του κυβερνώντος κόµµατος. Με όρους πλατείας, το βουλευτιλίκι είναι από τα πιο κακόφηµα επαγγέλµατα, µαζί µε τη δηµοσιογραφία. Με όρους πολιτικής, είναι απλώς το πιο... άχαρο. Αν εξαιρεθούν καµιά τριανταριά πρόσωπα που µπαινοβγαίνουν στις κυβερνήσεις και τα τηλεοπτικά στούντιο, οι άλλοι συγκροτούν σιωπηλές πλειοψηφίες. Προκειµένου να βρεθεί µια θέση στον επόµενο ανασχηµατισµό, συχνά δέχονται να χειραγωγούνται από πρόσωπα που κανονικά είναι υπάλληλοί τους.

Η πολιτική είναι ξανθιά με ωραίο στήθος



Της Έλιας Ζερβού(Τσαούσα)


Το ζήσαμε κι αυτό.
Παραλίγο να πιστέψω ότι Σαμαράς και Καρατζαφέρης θα αποφασίζουν για τις  τύχες μας  κι έπαθα υπόταση.
Δηλαδή, να ντρέπομαι που χρωστάμε της Μιχαλούς, να ντρέπομαι και γι αυτούς.
Συγγνώμη, αλλά κυβέρνηση συνεργασίας με Πελοποννήσιο λαδέμπορα,  φραντζέα κοστουμοστούμπη και ίσως Αλέξη Μπεμπελάκ, δεν περιγράφεται ούτε στα Κινέζικα.
Τη θεωρία του χάους να τους πεις, δεν ξέρουν να την εφαρμόσουν.
Θέλετε εξουσία χαβαλεδιάρικα μου; Πολύ ευχαρίστως. Σπίτι σας.
Μαζέψτε το σόι στο σαλόνι και διαπραγματευτείτε το μνημόνιο με τα πεθερικά σας. Πόσα σας έταξαν, πόσα δεν σας έδωσαν, πόσα σας έφαγε η γυναίκα σας.

«Ερχεται πρόστιμο για Siemens»...


Την επιβολή εξαιρετικά μεγάλου προστίμου σε βάρος της Siemens για τη ζημιά που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο από τις συμβάσεις με την εταιρεία προανήγγειλε χθες ο ... απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης.

«Τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμη η σχετική απόφαση», ανέφερε, ενώ απευθυνόμενος στον νέο υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου είπε: «Εσύ απλώς θα βάλεις την υπογραφή σου».

Συγκλονίζει γράμμα κοριτσιού για τον εξαφανισμένο πατέρα της


Μια μέρα πριν τη Γιορτή του Πατέρα στις 19 Ιουνίου ένα κοριτσάκι 10 ετών δημοσίευσε μια επιστολή για τον εξαφανισμένο πατέρα της ο οποίος πιθανολογείται ότι έχει δολοφονηθεί. Οι 14 επιθυμίες που γράφει μέσα στο γράμμα συγκινούν ακόμα και τον πιο σκληρό χαρακτήρα. "Πόσο μου λείπει η αγκαλιά, τα μάτια σου, τα αστεία σου" αλλά και η ερώτηση για το πώς πέθανε, συγκλονίζουν.

Ο Γκάρι Χάμπσον έχει εξαφανιστεί από τον περασμένο Ιανουάριο και το τελευταίο άτομο που τον είδε ήταν η κόρη του όταν τη γύρισε στο σπίτι από το σχολείο. Μέχρι σήμερα και παρά τις συνεχείς έρευνες της αστυνομίας τουEast Sussex δεν έχουν βρεθεί τα ίχνη του 42χρονου άνδρα, όπως σημειώνει ηDaily Mail.

Το συγκινητικό γράμμα της μικρής δόθηκε στη δημοσιότητα ώστε αυτόπτες μάρτυρες να παρακινηθούν και να δώσουν λεπτομέρειες-στοιχεία για την εξαφάνιση του άνδρα. 

Όχι στο μεσοπρόθεσμο λέει το 47,5% των πολιτών


Την καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και τη διεξαγωγή εκλογών ζητά το 47,5% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research το 15,6% πηγαίνει κάθε μέρα στο Σύνταγμα στο πλευρό των Αγανακτισμένων, σχεδόν κάθε μέρα το 27,8% και το 34,2% μια-δύο φορές την εβδομάδα. Σε πανελλαδικό επίπεδο, τα ποσοστά είναι χαμηλότερα αφού το 4,4% κατεβαίνει καθημερινά στην πλατεία όπου συγκεντρώνονται οι κατά τόπους Αγανακτισμένοι, το 26,6% πάει λιγότερο συχνά και το 54% δεν έχει κατέβει ποτέ.