Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Για τη ΝΔ Στο Κιλκίς 7 οι ενδιαφερομενοι, χωρις τον Συμπιλιδη! .



Τελικά,  η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για τους υποψήφιους βουλευτές στη ΝΔ έληξε, χωρίς να υποβάλλει τέτοια ο Γ. Συμπλίδης, σε αντίθεση με τα ονόματα που αναφέραμε στη μεσημβρινή μας ανάρτηση.

Στα 28 δισ ευρώ η συνεισφορά του ΔΝΤ...

Στα 28 δισ ευρώ η συνεισφορά του ΔΝΤ
Συνεισφορά 28 δισ. ευρώ στο δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα ενέκρινε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Όπως αποφασίστηκε, τα 1,65 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν άμεσα. Η χορήγηση θα γίνει στα πλαίσια τετραετούς διάρκειας διαδικασίας, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ταμείο, μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Fred Boissonnas.Ο φιλέλληνας,Ελβετός φωτογράφος της παλιάς Ελλάδας.


 
Ο φιλέλληνας Ελβετός Fred Boissonnas (Φρεντ Μπουσουά) είναι ο πρώτος ξένος φωτογράφος που περιηγήθηκε τόσο πολύ στον ελληνικό χώρο, από το 1903 και για περίπου τρεις δεκαετίες αργότερα. Ταξίδεψε από την Πελοπόννησο μέχρι την Κρήτη και τον Όλυμπο, και από την Ιθάκη μέχρι το Άγιο Όρος. Περιηγήθηκε, φωτογράφησε, έγραψε.
Το έργο του, πρωτοποριακό αλλά και καθοριστικό για την εξέλιξη της ελληνικής φωτογραφίας κατά τον 20ο αιώνα.

647 εκ. ευρώ πλεόνασμα στον προϋπολογισμό το πρώτο δίμηνο του 2012

647 εκ. ευρώ πλεόνασμα στον προϋπολογισμό το πρώτο δίμηνο του 2012
 
Βελτιωμένη εικόνα εμφανίζει το αποτέλεσμα της
δημοσιονομικής διαχείρισης σε ταμειακή βάση στο πρώτο δίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος ο Προϋπολογισμός σε επίπεδο Κεντρικής Κυβέρνησης κατέγραψε στο δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου πλεόνασμα ύψους 647 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 1,1 δισ. ευρώ το αντίστοιχο δίμηνο του

Χ. Ράιχενμπαχ: 4 δις ευρώ διαθέσιμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

«Θετικά βήματα» έχουν σημειωθεί στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, που μαζί με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αποτελούν την κυριότερη αποστολή της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνελήφθη 53χρονη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 52χρονου συζύγου της στα Γιαννιτσά

Συνελήφθη χθες (14.03.2012), από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, μία ημεδαπή 53 ετών, η οποία διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης. Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά, εντοπίστηκε και συνελήφθη η 53χρονη σε βάρος της οποίας είχε εκδοθεί Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Γιαννιτσών για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 52χρονου συζύγου της που έλαβε χώρα την 10.02.2012 στα Γιαννιτσά. Η συλληφθείσα θα

Το CO2 μάς κάνει «μπαλόνι».Θεωρία συνδέει την αύξησή του στην ατμόσφαιρα με την αύξηση του βάρους μας


Το CO2 μάς κάνει «μπαλόνι» 
Μήπως τελικώς ο «ένοχος» για τα ολοένα και αυξανόμενα παγκόσμια ποσοστά παχυσαρκίας είναι το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα; Η… περίεργη αυτή θεωρία σύμφωνα με την οποία το CO2 μας κάνει… μπαλόνι διατυπώνεται από δανό ερευνητή ο οποίος υποστηρίζει πως η αύξηση του ποσοστού των παχύσαρκων ατόμων στη Δανία συνάδει με την αύξηση του επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Νέο είδος Βατράχου – λεοπάρδαλη ανακαλύφθηκε στη Νέα Υόρκη


The new species of Leopard Frog 


 

Παρότι τα νέα είδη ζώων ανακαλύπτονται συνήθως σε απομακρυσμένες περιοχές, αυτή τη φορά οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ένα μάλλον απροσδιόριστο είδος βατράχου, ακούγοντάς το να κρώζει στο Staten Island.

Την ανακάλυψη έκανε ο Jeremy Feinberg από το Rutgers University του New Jersey, ο οποίος αρχικά παρατήρησε ότι τα βατράχια στη συγκεκριμένη περιοχή είχαν ένα τελείως διαφορετικό κρώξιμο, 

«Άγνωστο είδος ανθρώπου» ζούσε στην Κίνα μέχρι τη νεολιθική εποχή


Ανακάλυψαν νέο είδος ανθρώπου : ​Τα απολιθωμένα οστά τουλάχιστον τριών ατόμων που εντοπίστηκαν σε σπήλαιο της Κίνας από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία  και χρονολογούνται από  

Τα απολιθωμένα οστά τουλάχιστον τριών ατόμων που εντοπίστηκαν σε σπήλαιο της Κίνας από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία  και χρονολογούνται από τη λίθινη εποχή (μεταξύ 11.500 και 14.500 ετών), ανήκουν σε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα ανθρώπινο είδος!

Μαθητές-αρσιβαρίστες! Πόνους στην πλάτη των μαθητών προκαλεί η βαριά σχολική τσάντα


Μαθητές-αρσιβαρίστες! 
Οι ασήκωτες σχολικές τσάντες «φορτώνουν» την πλάτη των μαθητών με προβλήματα, υποστηρίζουν ισπανοί επιστήμονες.
Οπως τονίζουν με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Archives of Disease inChildhood», οι περισσότεροι μαθητές κουβαλούν υπερβολικά βαριές σχολικές τσάντες. Κάτι τέτοιο, όπως είδαν μελετώντας συνολικά 1.403 παιδιά σχολικής ηλικίας (12-17 ετών), συνοδευόταν από έντονους πόνους στην πλάτη.

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν υπάρχει καμία λευκή σελίδα για τον Ευ. Βενιζέλο»


 

Τα πυρά του κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και τις θέσεις που παρουσίασε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωση.  «Ο κ. Βενιζέλος δεν αρχίζει τίποτα το καινούριο, δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει την ίδια εγκληματική πολιτική και ότι θα τελειώσει το σχέδιο ισοπέδωσης των εργαζομένων, ξεπουλήματος της χώρας και συρρίκνωσης της δημοκρατίας» και συνεχίζει

ΝΔ: Στήριξη κάθε προσπάθειας διαφάνειας στη ΓΓ Επενδύσεων


 
«Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει κάθε προσπάθεια για διαφάνεια στη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και ζητά από το υπουργείο Ανάπτυξης να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης στην αγορά» δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, μετά την αντικατάσταση όλων των υπαλλήλων της Διεύθυνσης λόγω των δύο κρουσμάτων εκβίασης επιχειρηματία και χρηματισμού.

Α. Σαμαράς: Πυλώνας ανάκαμψης της οικονομίας η γεωργία


Με τους κτηνοτρόφους συναντήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς 

Πυλώνα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας χαρακτήρισε τη γεωργία ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα.

«Η ανάπτυξη της γεωργίας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πυλώνα για την ανάκαμψη της οικονομίας και την έξοδο από την κρίση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αποκαταστάθηκε η δυσλειτουργία στις διαδικτυακές συνδέσεις του ΟΤΕ


Ο ΟΤΕ απέδωσε τη διακοπή σε βλάβη κεντρικών διακομιστών -εικόνα αρχείου 

Αποκαταστάθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η βλάβη σε διακομιστές του ΟΤΕ, λόγω της οποίας πολλοί συνδρομητές της εταιρείας είχαν μείνει χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε στις 11.30 το πρωί «λόγω τεχνικής βλάβης σε κεντρικούς server του δικτύου» ανακοίνωσε αρχικά ο ΟΤΕ, επισημαίνοντας ότι ο«οι τεχνικοί του εργάζονται εντατικά για να αποκαταστήσουν τη δυσλειτουργία».

Ξυράφια στο στόμα.Τα πρώτα δόντια που εμφανίστηκαν στη Γη ήταν και τα πιο κοφτερά


Μικρά αλλά αιχμηρά: δόντια κωνόδοντων πάνω σε κεφάλι καρφίτσας (Ηλεκτρονιογραφία σάρωσης: University of Leicester) 

Τα πρώτα πλάσματα που ανέπτυξαν δόντια ήταν τα κωνόδοντα, μικρά σπονδυλωτά ζώα που δεν διέθεταν καν σιαγόνες. Κι όμως, τα δόντια αυτά αποδεικνύονται τα πιο κοφτερά που εμφανίστηκαν ποτέ -τόσο κοφτερά ώστε επέτρεψαν στα κωνόδοντα να κυριαρχήσουν στον πλανήτη για 300 εκατομμύρια χρόνια.

Το Facebook δυσκολεύει την ζωή των blogger! (Το καταλάβαμε αυτές τις μέρες...)


 
Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, κάνει για ακόμα μία φορά αλλαγές και δυσκολεύει την ζωή των χρηστών του. 

Αυτή τη φορά η αλλαγή δεν αφορά θέματα ασφαλείας ή προστασίας προσωπικών δεδομένων όπως μας έχει συνηθίσει αλλά στην ενεργοποίηση ελέγχου Captcha στις διάφορες δημοσιεύσεις από την πλατφόρμα Blogger κάνοντας έτσι πιο δύσκολη τη διαδικασία διαμοιρασμού των δημοσιεύσεων.
 

Έξοδος από το ευρώ το 2013 ή κοινό ευρωομόλογο οι προβλέψεις των Βρετανών


 

Συζήτηση για το μέλλον της ευρωζώνης διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης στο Λονδίνο το ινστιτούτο Open Europe, φέρνοντας στο ίδιο πάνελ οικονομολόγους με διαφορετικές εκτιμήσεις. 

Η Μέγκαν Γκριν από το ινστιτούτο Παγκόσμιων Οικονομικών του Νουριέλ Ρουμπίνι υποστήριξε ότι μακροπρόθεσμα η ευρωζώνη θα περιοριστεί σε έναν όμιλο χωρών της βόρειας Ευρώπης. Αρχικά η Ελλάδα και στη συνέχεια η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Ισπανία και ενδεχομένως η Κύπρος θα βγουν από τη νομισματική ένωση. 

O Γ. Φραγγίδης βουλευτής Κιλκίς κάλεσμα για την ανάδειξης προέδρου ΠΑ.ΣΟ.Κ.


 


Ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος, να προσέλθουν την Κυριακή στα οργανωμένα εκλογικά κέντρα, σε όλους τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους του Νομού, ώστε με την ψήφο τους να συμμετάσχουν στην κρίσιμη μάχη στην ιστορία του, που δίνει το

Ευ.Βενιζέλος: «Αρχίζουμε...»

Ευ.Βενιζέλος: «Αρχίζουμε...»
Αρχίζουμε είναι το σύνθημα του Ευ. Βενιζέλου ο οποίος ζήτησε μαζική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής για
την ανάδειξη του νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ ώστε να μετρήσει το κόμμα τις δυνάμεις του για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και κάλεσε όλους όσους αισθάνονται το ΠΑΣΟΚ σπίτι τους, να επιστρέψουν σε αυτό.

Tη Δευτέρα η πρώτη δόση των 130 δις - Μπαίνουν σήμερα οι υπογραφές

Tη Δευτέρα η πρώτη δόση των 130 δις - Μπαίνουν σήμερα οι υπογραφές
Από τον υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο και τον διοικητή
της Τράπεζας της Ελλάδας Γ.Προβόπουλο και τους εκπροσώπους των δανειστών υπογράφεται σήμερα, Πέμπτη, η νέα δανειακή σύμβαση, υψους 130 δισ. ευρώ. Η νεά δανειακή σύμβαση θα κυρωθεί τις επόμενες ημέρες από τη Βουλή. Παράλληλα, εντός της ημέρας συνεδριάζει το ΔΣ του ΔΝΤ προκειμένου να εγκρίνει τη συμμετοχή ύψους 28 δισ. ευρώ στο νέο πακέτο στήριξης. Κατόπιν αυτών, τη

Σε συστράτευση με στόχο τη νίκη και την πρωτιά στις εκλογές κάλεσε ο Βενιζέλος


Σε συστράτευση με στόχο τη νίκη και την πρωτιά στις εκλογές κάλεσε ο Βενιζέλος

 

Κάλεσμα σε όλα τα μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ για μία νέα πορεία του κόμματος στη χώρα απηύθυνε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής 18 Μαρτίου. Ο κ. Βενιζέλος από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος με φόντο όχι τον πράσινο ήλιο, αλλά μια λευκή «σελίδα» με μια πράσινη ευθεία γραμμή και το σύνθημα «Αρχίζουμε» μίλησε για «μία ωραία και χρήσιμη ευκαιρία για την ενεργοποίηση των αντανακαλαστικών της παράταξης», για μία ευκαιρία ώστε όπως επεσήμανε «να αρχίσουμε την πορεία μας προς το λαό, την κοινωνία, το εκλογικό σώμα». Στόχος μας είναι η νίκη και η πρωτιά στις

ΟΑΕΕ: Εξετάζει ασφάλιση χωρίς εισφορές

Το αίτημα για εξάμηνη ασφάλιση χωρίς την καταβολή εισφορών για όσους ασφαλισμένους αδυνατούν να τις καταβάλουν θα εξετάσει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.).

Αυτό δήλωσε η διοίκηση σε αντιπροσωπεία επαγγελματο-βιοτεχνών που είχε συγκεντρωθεί στο κτήριο του

Κεντροαριστερά το ΠΑΣΟΚ

«Τώρα είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να διατυπώσουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, με συγκεκριμένο προοδευτικό προσανατολισμό, που θα είναι ο οδηγός για μια σύγχρονη Ελλάδα», τονίζει σε άρθρο του στη «Μεταρρύθμιση», ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Ο υποψήφιος για την αρχηγία του κινήματος καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να πάρουν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές, διότι "είναι μια ευκαιρία

WSJ: Ο Παπαδήμος ήρθε για να μείνει Πηγή:www.capital.gr


 

Τα σενάρια των τελευταίων ημερών που θέλουν τον Λουκά Παπαδήμο να παραμένει στο «τιμόνι» της χώρας, ακόμα και μετά τις εκλογές, τροφοδοτεί με δημοσίευμα της η Wall Street Journal.

Αριδαία: Ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε ιατρεία...που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ !


Κεντρική Μακεδονία Αριδαία: Ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε ιατρεία...που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ! 

Πολλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα χωριά με την συνταγογράφιση  των φαρμάκων, η οποία γίνεται πλέον ηλεκτρονικά ,αλλά τα αγροτικά ιατρεία δεν διαθέτουν  INTERNET .Προσωρινά επιχειρείται να δοθεί λύση  μέσω του Κέντρου Υγείας Αριδαίας ,

Χαλκιδική: Επίσχεση εργασίας στο Νοσοκομείο στις 22 Μαρτίου


Κεντρική Μακεδονία Χαλκιδική: Επίσχεση εργασίας στο Νοσοκομείο στις 22 Μαρτίου 

Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας Ν. Χαλκιδικής, στους ασθενείς θα χορηγούνται μόνον ηλεκτρονικές συνταγές, σύμφωνα με την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση, ενώ άρχισε η διαδικασία δηλώσεων συμμετοχής γιατρών στην επίσχεση εργασίας, που θα ξεκινήσει στις 22 Μαρτίου 2012.

Αλεύρι Κιλκίς και Λάδι Στυλίδας....Σύντομα στη Βέροια


Κεντρική Μακεδονία Αλεύρι Κιλκίς και Λάδι Στυλίδας....Σύντομα στη Βέροια 

Εκτός από τις πατάτες που συνεχίζονται οι παραγγελίες για το επόμενο Σάββατο 17-3-2012, άρχισαν οι παραγγελίες για λάδι και αλεύρι. Το αλεύρι είναι μόνον από Ελληνικό σιτάρι και από την ΕΑΣ (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών) Κιλκίς. Είναι σε συσκευασία των πέντε κιλών. Ο χρόνος συντήρησης, θα είναι έξη μήνες, είναι αλεύρι για όλες τις χρήσεις και η τιμή του 0,50 λεπτά το κιλό.

«Κοινωνικό Παντοπωλείο» και στη Νιγρίτα


Κεντρική Μακεδονία «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και στη Νιγρίτα 

Περισσότερες από  250 οικογένειες εξυπηρετούνται από την δραση της Ιεράς Μητρόπλης Σερρών και Νιγρίτης

Στα πλαίσια του φιλανθρωπικού και κοινωνικού της έργου, η Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης από τις αρχές Νοεμβρίου του 2011, αφουγκραζομένη τα προβλήματα των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας, λόγω και της βαθειάς οικονομικής κρίσεως, προχώρησε στην ίδρυση «Κοινωνικού Παντοπωλείου» στην πόλη των Σερρών.

Λαγκαδάς: Ιδρύεται Ειδικό Ταμείο Αλληλοβοήθειας Δημοτών


Κεντρική Μακεδονία Λαγκαδάς: Ιδρύεται Ειδικό Ταμείο Αλληλοβοήθειας Δημοτών 

Καθολικής αποδοχής από το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά, έτυχε στην συνεδρίαση της 13/03/2012, η πρόταση του Δημάρχου κ. Ιωάννη Αναστασιάδη για την ίδρυση Ειδικού Ταμείου Συνοχής και Αλληλοβοήθειας Δημοτών του Δήμου μας.

Στην εισήγησή του  ο Δήμαρχος, τόνισε την αναγκαιότητα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, ως ελάχιστης συνεισφοράς για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων του Δήμου μας, που δοκιμάζονται σήμερα περισσότερο από ποτέ.

ΥΠΟΙΚ: Δεν αυξήσαμε τους μισθούς στους συνεργάτες των υπουργών


 
Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών σημερινά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία «η κυβέρνηση έδωσε αυξήσεις σε συνεργάτες και συμβούλους υπουργών με κοινή υπουργική απόφαση» και «η αύξηση αυτή φτάνει έως το 26% και η επιβάρυνση του Προϋπολογισμού είναι 2,1 εκατ. ευρώ».
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η συνολική ετήσια δαπάνη για τις εν λόγω αποδοχές έχει μειωθεί περί του 60% και συγκεκριμένα ανέρχεται σε 1,8 εκατ. ευρώ από 4,6 εκατ. ευρώ, που ήταν προ της εφαρμογής του νέου μισθολογίου. 

Στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Καμμένου προσχωρεί ο Μαρκόπουλος


Κώστας Μαρκόπουλος 

Την προσχώρησή του στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» ανακοίνωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο ανεξάρτητος βουλευτής, διαγραφείς από τη ΝΔ, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

Όπως είπε, θα κάνει την επίσημη ανακοίνωση εντός του σαββατοκύριακου στην Εύβοια που είναι η περιφέρειά του.

BBC: Η ελληνική «επανάσταση της πατάτας»


 

"Τα πλήθη μεγαλώνουν. Εκατοντάδες Έλληνες κάνουν ουρά καθημερινά για να συμμετέχουν στη λεγόμενη επανάσταση της πατάτας". Με αυτή τη φράση ξεκινά το ρεπορτάζ του BBC για το κίνημα της πατάτας στη χώρα μας.

Ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ θα υποδυθεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν


Ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ θα υποδυθεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν : Ο πολύ δημοφιλής γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ επιβεβαίωσε σήμερα στην Ελβετική Ραδιοτηλεόραση (RTS) πως θα υποδυθεί στον κινηματογράφο τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν,  

Ο πολύ δημοφιλής γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ επιβεβαίωσε σήμερα στην Ελβετική Ραδιοτηλεόραση (RTS) πως θα υποδυθεί στον κινηματογράφο τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, σε μια ταινία του Άμπελ Φεράρα επειδή, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «τον αντιπαθεί».

Το έμφραγμα του οδηγού σκότωσε τα 22 παιδιά στην Ελβετία;


 

Μια μέρα μετά, κανείς δε μπορεί να πιστέψει πως χάθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά 28 ψυχές 



Στα νοσοκομεία της Ελβετίας, όπου νοσηλεύονται τα 24 παιδιά που τραυματίστηκαν στο μοιραίο τροχαίο της Τρίτης, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά: πρέπει να απαντούν στις επίμονες ερωτήσεις των παιδιών για την τύχη των φίλων τους. 

Σε ύφεση και η... Ολλανδία


 

Ανακοίνωση της Ολλανδικής στατιστικής υπηρεσίας άφησε έκπληκτους τους πολίτες της χώρας, τις διεθνείς αγορές και τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η Ολλανδία βρίσκεται τυπικά σε ύφεση. Το τελευταίο τέταρτο του 2011 η οικονομία της σημείωσε κάμψη 0,7% και το προηγούμενο τέταρτο είχε σημειώσει κάμψη 0,4%. Ωστόσο, συνολικά το 2011 η ολλανδική οικονομία σημείωσε άνοδο 1,2%.