Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Μασάδο: "Μας μένει πικρή γεύση"

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Μανουέλ Μασάδο, σημείωσε: " Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο χρειαζόμασταν την νίκη. Κατεβήκαμε στον αγωνιστικό χώρο με αυτό αυτοσκοπό, για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς
Η ομάδα έδωσε μεγάλη "μάχη", ωστόσο δεν είχαμε το καθαρό μυαλό για να επιλύσουμε τις καταστάσεις που μας έτυχαν στον αγωνιστικό χώρο. Ευτυχήσαμε να ανοίξουμε το σκορ, πράγμα σημαντικό όταν αντιμετωπίζεις μια ομάδα που ήρθε για να παίξει αμυντικά. Ο αντίπαλος στη μοναδική του

Οι 15 λόγοι του Βενιζέλου για να ψηφιστεί το νέο Μνημόνιο

Οι 15 λόγοι του Βενιζέλου για να ψηφιστεί το νέο Μνημόνιο
Αναλυτικά, ο κ. Βενιζέλος από το βήμα της ολομέλειαςκαι λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας επι της αρχής του νομοσχεδίου είπε
«Το ναι σημαίνει:
1. διαγραφή χρέους 100 δις και χρέος βιώσιμο με πιθανότητα το2020 να κινείται στο 120% του ΑΕΠ.
2. ότι θα πάρουμε άλλα 130 δις ευρώ δάνειο.
3.μείωση μέσου επιτοκίου κατά μιάμιση ποσοστιαία μονάδα.
4. μετακίνηση της λήξητων ομολόγων κατά 40 χρόνια
5. διάσωση των τραπεζών και των καταθέσεων

«Μίλησε» η λύρα του Ερμή Ερευνητές από την Κρήτη κατέγραψαν για πρώτη φορά τις ακουστικές δυνατότητες της λύρας που συνόδευε τους αρχαίους έλληνες αοιδούς


«Μίλησε» η λύρα του Ερμή
Ενα μουσικό ταξίδι στον χρόνο με την αρχαιοελληνική λύρα χέλυ πραγματοποίησαν ερευνητές του Τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης. Οι ερευνητές «βούτηξαν» στα βαθιά, προχωρώντας στην κατασκευή της συγκεκριμένης λύρας από το μηδέν και μελετώντας, στη συνέχεια, τις ακουστικές της ιδιότητες με τη βοήθεια σύγχρονων μεθόδων.
Η προσπάθειά τους είχε αποτέλεσμα την πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη γύρω από την ακουστική μιας πιστά ανακατασκευασμένης αρχαϊκής λύρας.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΕ, ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ

Έντονη κριτική στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που «εκβιάζουν την Ελλάδα», ασκεί ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Αυστριακός ευρωβουλευτής, Χάνες Σβόμποντα, σε συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας
αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».

Σαν Σήμερα...


12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα

1859: Από τον τηλεγραφικό σταθμό Αθηνών διαβιβάζεται το πρώτο διεθνές τηλεγράφημα στον τηλεγραφικό σταθμό Κωνσταντινουπόλεως.
1861: Διεξάγεται ο πρώτος διασυλλογικός αγώνας στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Στο Σέφιλντ της Αγγλίας τίθενται αντιμέτωπες η Σέφιλντ (Sheffield F.C.) και η Χάλαμ (Ηallam FC). Σήμερα και οι δύο αυτές ομάδες αγωνίζονται στο τοπικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.

Έρχεται νέα απάτη στο Facebook!



Πολλές νέες απάτες αναμένεται να εμφανιστούν με αφορμή τη δυσαρέσκεια των χρηστών στο timeline.


H νέα σχεδίαση του προφίλ κάθε χρήστη στο facebook, γνωστή και ως timeline, σύμφωνα με τους ειδικούς ασφαλείας της ESET μπορεί να αποτελέσει πολύ σύντομα σημείο εκμετάλλευσης από τους επιτήδειους του διαδικτύου.

Διαθέτοντας 22 χρόνια εμπειρίας στην προστασία της ψηφιακής ζωής και προστατεύοντας περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, η ESET, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, παρέχει συμβουλές στους επισκέπτες του δημοφιλέστερου τόπου κοινωνικής δικτύωσης.

Κόλαση στην Αριστοτέλους! Αποπνικτική η αστμόσφαιρα!

Κόλαση αυτή την ώρα στην Αριστοτέλους! Άγνωστοι...
έχουν στήσει οδοφράγματα. Αστυνομικοί προσπαθούν με ρίψη χημικών να απωθήσουν τους νεαρούς που προκαλούν ζημίες στα μαγαζιά επί της Μητροπόλεως. Οι ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. 

Οι Anonymous "χτύπησαν" την ιστοσελίδα της CIA



Στο στόχαστρο των Anonymous βρέθηκε η ιστοσελίδα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσβαση σε αυτή για κάποιεςώρες, χθες.

Η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη μέσω Twitter, όπου ένα μέλος των Anonymous έγραψε:

«CIA Tango Down».

Έρχονται τα Visaphones



H MasterCard συμμετέχει μαζί με τη Visa στην προσπάθεια για τη δημιουργία καρτών με τη χρήση της τεχνολογίας chip (EMV), η οποία θεωρείται μια από τις πιο αποτελεσματικές τεχνολογίες για την καταπολέμηση της απάτης που σχετίζεται με τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Νέα απώλεια για το ΠΑΣΟΚ! Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Κουβέλης!

Νέα απώλεια για το ΠΑΣΟΚ! Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Κουβέλης! Ακόμη μια απώλεια για το ΠΑΣΟΚ. Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Σπύρος Κουβέλης. Ο κ. Κουβέλης
δεν παραιτείται και δεν παραχωρεί την έδρα του, αλλά ανεξαρτητοποιείται.

ΠΑΣΟΚ: Έξι βουλευτές θα απέχουν από την ψηφοφορία για το νέο Μνημόνιο

Με επιστολή τους, έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνουν την απόφασή τους να απέχουν από τη διαδικασία ψήφισης του νέου Μνημονίου.

Στην επιστολή αναφέρουν:


Η θετική απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011 σχετικά με τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, συνοδεύεται από ένα διαμορφωμένο την τελευταία στιγμή μνημόνιο, που επιβάλλει απίστευτες θυσίες στον ελληνικό λαό και προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες για το αν μπορεί να οδηγήσει στη διάσωση της χώρας μας.

«Αν δεν πάρουμε σωστές αποφάσεις θα πέσουμε στο κενό»

Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, διεμήνυσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του νέου Μνημονίου ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τραγικά διλήμματα.

Όπως είπε, σήμερα «ξαναγράφουμε αναγκαστικά την ιστορία και τους κανόνες της λειτουργίας της χώρας». Προειδοποίησε ότι αν καμφθούμε « και δεν πάρουμε τις σωστές αποφάσεις, θα έχουμε πέσει ως χώρα στο κενό».

Πεδίο μάχης το Σύνταγμα-χιλιάδες οι διαδηλωτές

Τεταμένο κλίμα εντός και εκτός Βουλής…Εν μέσω επεισοδίων συνεχίζεται η μαζική συγκέντρωση συνδικάτων, εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που εντός της Βουλής σε υψηλούς τόνους εξελίσσεται η διαδικασία για την ψήφιση των νέων σκληρών.

Ο Γ. Φραγγιδης βουλευτής Κιλκίς θα το ψηφισει το μνημονιο-2

 Το κείμενο της ομιλίας του κ. Φραγγίδη  ΚΟ είναι το εξής:
«κ  Πρόεδρε, κ.κ. συνάδελφοι
Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο και η Ελλάδα ζει ίσως τις πιο δύσκολες στιγμές μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Καλείται να πάρει αποφάσεις ανάμεσα σε μια καταστροφή και μια εξαθλίωση. Εκβιάζεται ο ελληνικός λαός αν θα πρέπει να είναι πολύ φτωχός και εξαθλιωμένος, ή θα επιλέξει το θάνατό του.
Η κοινωνία οργίζεται, θυμώνει, διαμαρτύρεται, βοά σαν ένα ποτάμι έτοιμο να ξεχειλίσει και να μας στείλει όλους στο διάολο. Πριν λίγες ώρες που βρισκόμουν στην πατρίδα μου το Κιλκίς, είδα μια εικόνα του κόσμου στον οποίο η οργή και ο θυμός κυριαρχεί.

Σόρος: Το πακέτο για την Ελλάδα δεν σώζει την ΕΕ

Σόρος: Το πακέτο για την Ελλάδα δεν σώζει την ΕΕ
Συγκεκριμένα ο κ. Σόρος δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα οι βαθύτατα χρεωμένες χώρες αντιμετωπίζουν μια χαμένη δεκαετία.
Ο κ. Σόρος τόνισε ότι βλέπει ισχνή ανάπτυξη και παρατεταμένη πολιτική ένταση που θα μπορούσε να διαλύσει την οικονομική ένωση της Ευρώπης ακόμα και αν η Ελλάδα συμφωνήσει με τα μέτρα λιτότητας.

ΠΕΘΑΝΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 48 ΕΤΩΝ Η Γ. ΧΙΟΥΣΤΟΝ!

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 48 ετών άφησε η αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός, Γουίτνεϊ Χιούστον όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC. «Τα αίτια και η τοποθεσία του θανάτου της παραμένουν αδιευκρίνιστα» τόνισε η μάνατζέρ της, Κristen Foster.
Τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη προκειμένου να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά. Η ίδια είχε παραδεχτεί δημόσια ότι έκανε χρήση κοκαΐνης, μαριχουάνας και χαπιών. Η φωνή της σύντομα έχασε την κρυστάλλινη χροιά της, αδυνατώντας να πιάσει τις υψηλές νότες.

Παραιτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Λέγκας

Συνεχίζονται οι παραιτήσεις βουλευτών λίγη ώρα πριν την ψήφιση του μνημονίου Ν2 απο τη Βουλή. Πριν απο λίγο
ανακοίνωση την παραίτησή του ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, Νίκος Λέγκας.

Ποιοί είναι οι 40 βουλευτές από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που θα καταψηφίσουν το μνημόνιο

Ποιοί είναι οι 40 βουλευτές από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που θα καταψηφίσουν το μνημόνιο
Περίπου στους 28 ανέρχονται, σύμφωνα με ορισμένους
υπολογισμούς στελεχών, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν ή σκέπτονται να μην ψηφίσουν σήμερα τα μεσάνυκτα το νομοσχέδιο που θα κυρώνει το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.
Θα καταψηφίσουν
Ανεξαρτήτως αυτών, ήδη έχουν δηλώσει καθαρά ότι δεν προτίθενται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο: Η πρώην υπουργός και έχουσα εκδηλώσει την πρόθεση να διεκδικήσει την

Aντίστροφη μέτρηση για την ιστορική ψηφοφορία - Με «σφιγμένα τα δόντια» οι βουλευτές σε ΠΑΣΟΚ- ΝΔ


Aντίστροφη μέτρηση για την ιστορική ψηφοφορία - Με «σφιγμένα τα δόντια» οι βουλευτές σε ΠΑΣΟΚ- ΝΔ
  

Στις 2 το μεσημέρι αναμένεται να αρχίσει στην Ολομέλεια της Βουλής η κρίσιμη συζήτηση για τη νέα δανειακή σύμβαση η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία. Την ίδια ώρα, οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας μοιάζουν με «καζάνια που βράζουν» με πολλούς βουλευτές και από τις δύο πλευρές να αψηφούν τα πλαίσια κομματικής πειθαρχίας που έθεσαν οι πρόεδροί των κομμάτων τους.

ΚΑΙ Η Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Την απόφασή της να καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση κοινοποίησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, η οποία εκτιμά ότι το κόστος για την Ευρώπη σε περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας είναι πολύ μεγάλο. Όπως ανέφερε νωρίτερα μιλώντας στην επιτροπή
Οικονομικών της Βουλής, ακόμη και αν δεν αποδεχτεί η χώρα το νέο μνημόνιο, η Ευρώπη δεν μπορεί να μας βγάλει από την ευρωζώνη και το ευρώ καθώς θα υπάρξει μετάδοση του προβλήματος. 

"ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ"

Την ανάγκη να ψηφισθεί το προμνημόνιο και την πεποίθηση ότι με αυτό το πρόγραμμα η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση, διατύπωσε ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, στο τηλεοπτικό του διάγγελμα. Η ομιλία του πρωθυπουργού κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο με αυτή που εκφώνησε στο
υπουργικό συμβούλιο. Περιέγραψε δηλαδή το τι θα σημάνει χρεοκοπία της χώρας και διαβεβαίωσε ότι το κοινωνικό κόστος που συνεπάγεται το υπό ψήφιση πρόγραμμα θα

Νέα συγκέντρωση στην Ευκαρπία για τον Σταθμό Απορριμμάτων

Νέα συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν σε λίγη ώρα κάτοικοι της δυτικής Θεσσαλονίκης, που αντιδρούν στη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία
Οι κάτοικοι αναμένεται να συγκεντρωθούν στις 11.00 στην κεντρική πλατεία της Ευκαρπίας. Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες έχουν προχωρήσει στην κατάληψη του χώρου όπου σχεδιάστηκε να δημιουργηθεί ο ΣΜΑ και εμποδίζουν τα μηχανήματα να αρχίσουν τις εργασίες κατασκευής του.

Με την απειλή όπλου άδειασε το ταμείο ψιλικατζίδικου στην Παπάφη

Στόχος ενός ληστή έγινε χθες το βράδυ κατάστημα ψιλικών στην οδό Παπάφη, στη Θεσσαλονίκη
Ήταν λίγο μετά τις 23.00 χθες το βράδυ, όταν ένα άτομο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισέβαλε στο κατάστημα ψιλικών που βρίσκεται στην οδό Παπαφάη 71.
Με την απειλή όπλου ακινητοποίησε την ιδιοκτήτρια και άρπαξε 140 ευρώ από το ταμείο. Στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε

Η ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΤΖΟΝ ΚΕΝΕΝΤΙ


Η 69χρονη σήμερα Μίμι Αλφορντ αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει για τον ερωτικό δεσμό που είχε με τον Τζον Φ. Κένεντι, όταν εκείνη δούλευε στο Λευκό Οίκο ως ασκούμενη στο γραφείο τύπου. Έτσι σήμερα κυκλοφορεί το βιβλίο της «Μια Φορά και ένα Μυστικό: Η σχέση μου με τον Τζον Φ. Κένεντι και όσα ακολούθησαν», στο οποίο, μεταξύ άλλων, περιγράφει πως έχασε την παρθενιά της από το διάσημο πρόεδρο των Η.Π.Α.
Ήταν καλοκαίρι του 1962. Εκείνη ήταν μόνο 19χρονών και ο Κενεντι 45. Γνωρίστηκαν ένα μεσημέρι στην προεδρική πισίνα, όπου το αλκοόλ έρεε άφθονο μεταξύ της Μίμι, του προέδρου και των συνεργατών του.