Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Πόσο συχνά σας πιάνει... σεξουαλικό φτέρνισμα;


Το φτέρνισμα σε πολλούς ανθρώπους συνδέεται με τις σεξουαλικές σκέψεις αλλά και τον οργασμό!!
  Αυτό ανακοίνωσαν η Βασιλική Εταιρεία Ιατρικής του Λονδίνου, και οι επικεφαλής της σχετικής έρευνας δρ. Μαχμούτ Μπούτα από το νοσοκομείο Τζον Ράντκλιφ της Οξφόρδης και του φυσίατρου Χάρολντ Μάξγουελ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μιντλέσεξ!

  Η έρευνα ξεκίνησε όταν οι δύο γιατροί παρατήρησαν έναν ασθενή που υπέφερε από ανεξέλεγκτο φτέρνισμα κάθε φορά που έκανε σεξουαλικές σκέψεις. Με αφορμή αυτό το μεμονωμένο περιστατικό προχώρησαν σε περαιτέρω έρευνα και κατέληξαν σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα. 

Δημοψήφισμα θα διοργανώσει η Ιρλανδία

Για το νέο ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο

Η Ιρλανδία θα διοργανώσει δημοψήφισμα για το νέο ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο, ανακοίνωσε σήμερα ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Έντα Κένι στο κοινοβούλιο.

Έπειτα από διαβουλεύσεις, ο γενικός εισαγγελέας, ο οποίος είναι αρμόδιος να συμβουλεύει την κυβέρνηση για συνταγματικά

29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ. ΕΝΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΕΘΙΜΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΜΕΡΑ


Μπορεί στην Ελλάδα το δίσεκτο έτος να θεωρείται γρουσούζικο και τα ζευγάρια να αποφεύγουν το γάμο «όπως ο διάολος το λιβάνι», αλλά σε πολλές χώρες του εξωτερικού συμβαίνει μάλλον το αντίθετο. Στη Σκωτία και στην Ιρλανδία υπάρχει το εξής έθιμο: η 29η Φεβρουαρίου είναι η μόνη μέρα που οι γυναίκες μπορούν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και να ζητήσουν σε γάμο των άντρα των ονείρων τους.
Πολλοί υποστηρίζουν πως πρόκειται για αστικό μύθο. Ωστόσο εντοπίζεται για πρώτη φορά στη Σκωτία του 1288. Η Βασίλισσα Μαργαρίτα επέβαλε με νόμο αυτή τη δυνατότητα των γυναικών να προτείνουν γάμο στον άνδρα, ο οποίος μάλιστα αν αρνηθεί οφείλει να πληρώσει πρόστιμο που μπορεί να ξεκινά από ένα φιλί και να φτάνει σε ένα μεταξωτό φόρεμα ή μεγάλο χρηματικό ποσό.

Νέο βιοκλιματικό σχολείο στην Κατερίνη

Θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2013

Ένα νέο βιοκλιματικό σχολείο θα αποκτήσει η πόλη της Κατερίνης, καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες διάνοιξης του περιβάλλοντος χώρου, στην περιοχή των Ευαγγελικών.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3,7 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση του θα γίνει μέσω ΕΣΠΑ. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2013 και το κτίριο θα στεγάσει τις ανάγκες του 5ου δημοτικού σχολείου.

Βενιζέλος: «Δεν πείθει ο πρόεδρος της ΝΔ»




«Άχαρη και ατελέσφορη προσπάθεια συνεχούς διαφοροποίησης που δεν οδηγεί πουθενά, μόνο σε παλαιοκομματικό και δημαγωγικό λόγο» καταλόγισε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, αμέσως μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Επίσης ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «ζοφερή» την «πρόταση» της Αριστεράς και απευθύνθηκε προς τους πολίτες για να πει ότι εκείνοι είναι που ακούν, αξιολογούν και επιλέγουν, και οι οποίοι, αν και ταλαιπωρημένοι, θα επιλέξουν σωστά.

Βοήθεια από την ομογένεια των Η.Π.Α. σε απόρους στην Ελλάδα

Το ομογενειακό νεοσυσταθέν «Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης» παρέδωσε στις 25 και 26 Φεβρουαρίου βοήθεια σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 240 οικογένειες στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στις 25 Φεβρουαρίου δόθηκαν 145 δέματα σε άπορα άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης.

Ολλανδία: «Πράσινο φως» στο πακέτο στήριξης της Ελλάδας

Το ολλανδικό Κοινοβούλιο εξέφρασε την υποστήριξή του στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σήμερα στη Χάγη, με την πλειοψηφία των βουλευτών να στηρίζει την πρόταση, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Η κυβέρνηση μειοψηφίας στην Ολλανδία κατάφερε να κερδίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς εξασφάλισε την υποστήριξη

Η φυσική ουσία που προστατεύει από τον καρκίνο



Η δράση της φυσικής ουσίας ρεσβερατρόλης, στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου ήταν το θέμα διάλεξης, που δόθηκε από τον κορυφαίο καθηγητή Ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο Leicester του Ηνωμένου Βασιλείου, Will Steward.

Σύμφωνα με επιστημονικές προσεγγίσεις, τις τελευταίες δεκαετίες, ορισμένα φυσικά προϊόντα, θεωρούνται μια σημαντική πηγή καρκινικής χημειοπροφύλαξης.

Ψήφισμα συμπαράστασης του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς προς τους εργαζομένους του νοσοκομείου Κιλκίς

Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Κιλκίς για αναβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης. Αναγνωρίζουμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έχει καταβάλλει και συνεχίζει να καταβάλλει όλο το προσωπικό για να διατηρήσει το ίδρυμα την αξιοπρέπεια του.

Διαφήμιση στη Βρετανία εμφανίζεται μόνο στις γυναίκες



Σε μία ακόμη άσκηση ευρηματικότητας, διαφημιστές δημιούργησαν μία διαφήμιση την οποία μπορούν να δουν μόνο γυναίκες.

Πρόκειται για έναν εξωτερικό πίνακα ο οποίος έχει τη δυνατότητα να διακρίνει αν αυτός που τον κοιτάζει είναι άνδρας ή γυναίκα.

Τα 14 λάθη που κάνουμε με τα προφυλακτικά


Τα 14 λάθη που κάνουμε με τα προφυλακτικά

Τα προφυλακτικά δεν μπορούν να αποτρέψουν τις ανεπιθύμητες κυήσεις ούτε τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, εάν δεν χρησιμοποιούνται σωστά. Δυστυχώς, μία νέα ανασκόπηση της ιατρικής βιβλιογραφίας αποκαλύπτει ότι τα λάθη με τα προφυλακτικά είναι πάρα πολύ συνηθισμένα.

Μερικά από τα πιο συχνά είναι η χρήση του προφυλακτικού μετά την έναρξη της συνουσίας ή η αφαίρεσή του πριν αυτή ολοκληρωθεί, αλλά και το ξετύλιγμά του πριν από την τοποθέτηση.

Παραπέμπεται για ανακρίβειες στο πόθεν έσχες ο Σπήλιος Λιβανός



Παραπέμπεται για ανακρίβειες στο πόθεν έσχες ο Σπήλιος Λιβανός
Την παραπομπή στον εισαγγελέα Εφετών αποφάσισε η επιτροπή ελέγχου πόθεν έσχες των βουλευτών τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπήλιο Λιβανό, λόγω για ανακριβούς δήλωσης.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Ευάγγελος Αργύρης γνωστοποίησε ότι ο βουλευτής στη δήλωση «πόθεν έσχες» του 2009 εμφάνιζε μηδενικές καταθέσεις, ενώ το 2008 οι καταθέσεις του ανέρχονταν σε 980 χιλιάδες ευρώ, οι οποίες και

Πανελλαδική και παν-ιατρική απεργία την Τετάρτη

Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν αύριο οι νοσοκομειακοί και οι ιδιώτες γιατροί, αντιδρώντας στην ψήφιση, την ίδια ημέρα, του εφαρμοστικού νόμου για την υγεία, ο οποίος περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το ΕΣΥ, τη δραστική ουσία και τα γενόσημα.

«Μοναδική επιδίωξη της πολιτικής της κυβέρνησης», σημειώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), «είναι η περικοπή των

Εσωκομματική διαμάχη με «αιχμή του δόρατος» τις εκλογές

Προειδοποίηση προς τον μηχανισμό του ΠΑΣΟΚκαι τους υποψηφίους για την ηγεσία του κόμματος απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος φέρεται να μη δέχεται αναβολές ή καθυστερήσεις στην ημερομηνία των εκλογών η οποία έχει οριστεί για τις 18 Μαρτίου.

Από το μεσημέρι πραγματοποιούνται διεργασίες για τη στήριξη του

Aύριο ανακοινώνει επίσημα την υποψηφιότητά του ο Ε. Βενιζέλος

Αύριο αναμένεται να γνωστοποιήσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πάνω από 
95-100 βουλευτές και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου θα τον προτείνουν για το ύπατο κομματικό αξίωμα υπογράφοντας σχετική ανακοίνωση με βάση και τα όσα προβλέπονται από το Καταστατικό.

Τα εσπεριδοειδή μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού


Τα εσπεριδοειδή μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Τα λεμόνια, τα πορτοκάλια και τα γκρέιπφρουτ σχετίζονται με τη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού χάρη στα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχουν και συγκεκριμένα χάρη στις φλαβανόνες.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα έρευνας που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της East Anglia στη Μεγάλη Βρετανία σε δείγμα 70.000 νοσοκόμων που παρακολουθήθηκαν όσον αφορά τη διατροφή τους επί 14 χρόνια (τα στοιχεία προέρχονται από την αμερικανική «Nurses’ Health Study», η οποία αποτελεί «δεξαμενή» επεξεργασίας στοιχείων για επόμενες μελέτες).

Καραγκούνα στο... Hollywood! (video)



Μια ομάδα φίλων, τεσσάρων μουσικών για την ακρίβεια, βρέθηκε για σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αμερική και εκμεταλλευόμενο την ευκαιρία τραγούδησε την… καραγκούνα!


Με φόντο τα γράμματα του Hollywood, οι Τρικαλινοί Γιώργος Κολτσίδας (κλαρίνο), Γιάννης Σούλτης (βιολί), Αχιλλέας Χαχάμης (τραγούδι-λαούτο) και Μίλτος Κρανιάς (ντέφι) μετάφεραν την Καραγκούνα στις ΗΠΑ.

Εξέταζαν εκκένωση του Τόκιο φοβούμενοι «διαβολική αλυσιδωτή αντίδραση»


11 Μαρτίου 2011, 14.46 τοπική ώρα. Σεισμός 9 Ρίχτερ ανοιχτά των ακτών της ανατολικής Ιαπωνίας μετακινεί τμήματα της χώρας έως και 2,5 μέτρα πιο κοντά στη Βόρειο Αμερική, ενώ πυροδοτεί τσουνάμι που σκοτώνει σχεδόν 20.000 ανθρώπους καθώς και το μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα μετά από αυτό του Τσερνόμπιλ. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, έρχονται στο φως συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη διαχείριση της κρίσης από την ιαπωνική κυβέρνηση, η οποία φοβούμενη μία «διαβολική αλυσιδωτή αντίδραση» που θα «αποτελείωνε» το Τόκιο, εξέταζε ακόμη και το ενδεχόμενο εκκένωσης της πρωτεύουσας.

Τα Ορλοφικά


Τα Ορλοφικά ήταν μία από τις εξεγέρσεις των υποδουλωμένων Ελλήνων, στην Πελοπόννησο, πριν από τη μεγάλη Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ονομάστηκε έτσι, επειδή το σχέδιο της ρωσικής επέμβασης στην Ελλάδα έγινε από τα αδέλφια Αλέξιο (1737 - 1783) και Θεόδωρο (1741 - 1790) Ορλόφ, κατά τη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου του 1768 - 1774.
Ο Αλέξιος Ορλόφ ανέλαβε τη διοίκηση του ρωσικού σώματος, ενώ στις28 Φεβρουαρίου του 1770 ο αδελφός του Θεόδωρος έφτασε στη Μάνη, όπου ξεκίνησε την επανάσταση.

12χρονη πρέπει να τρώει 90 κιλά αραβοσιτάλευρο το χρόνο!


Δωδεκάχρονη πρέπει να τρώει ενενήντα κιλά αραβοσιτάλευρο το χρόνο! (1)
Μία 12χρονη μαθήτρια από τη Βρετανία πρέπει κάθε χρόνο να τρώει cornflour δύο φορές το βάρος της για να μην πέσει σε κώμα. Η Chrissie Augrandjean είναι μία από τους ελάχιστους ασθενείς στη Βρετανία που πάσχουν από μία δυσλειτουργία του ήπατος, τη νόσο αποθήκευσης γλυκογόνου, εξαιτίας της οποίας ο οργανισμός της δεν μπορεί να εκκρίνει γλυκόζη, απαραίτητη για την παροχή ενέργειας στο σώμα.

Τα παυσίπονα «μαλακώνουν» τον πόνο της απόρριψης


Χάπια
Είναι κάτι που τα τραγούδια χρόνια τώρα λένε και πλέον οι επιστήμονες συμφωνούν: η αγάπη στ’ αλήθεια πονάει. Αυτό όμως που δεν λένε οι μπαλάντες είναι ότι μια δόση παρακεταμόλης μπορεί να καταλαγιάσει τον πόνο της ραγισμένης καρδιάς.
Η μάλλον πεζή θεραπεία προέκυψε από μελέτη νευροεπιστημόνων, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι ο συναισθηματικός πόνος υφίσταται επεξεργασία από την ίδια περιοχή του εγκεφάλου που χειρίζεται τον σωματικό πόνο.

Προϊστορικά ταξίδια: Μύθοι και πραγματικότητα


Προϊστορικά ταξίδια
Ποιες ήταν οι σχέσεις των κατοίκων της Ανατολικής Μεσογείου με την Ιβηρική Χερσόνησο την Εποχή του Χαλκού;
Έχουν βάση οι μύθοι που αναφέρονται στις θαλάσσιες περιπλανήσεις ηρώων μετά τον Τρωικό Πόλεμο, όπως ο νόστος του Τεύκρου, στον οποίον αποδίδεται η ίδρυση της ισπανικής πόλης Καρθαγένης, ενώ σύμφωνα με τον θρύλο οι άνδρες του έφτασαν μέχρι τις ακτές του Ατλαντικού;

Google: 60.000 δολάρια σε όποιον hackάρει τον Chrome!


Google: 60.000 δολάρια σε όποιον hackάρει τον Chrome! : Η Google μοιάζει λεφτά! Ναι σωστά διαβάσατε!
Με αφορμή τον διαγωνισμό Pwn2Own, όπου όσοι λαμβάνουν μέρος πρέπει να βρουν τα αδύναμα σημεία ενός προγράμματος, ανακοίνωσε ότι
Η Google μοιάζει λεφτά! Ναι σωστά διαβάσατε!
Με αφορμή τον διαγωνισμό Pwn2Own, όπου όσοι λαμβάνουν μέρος πρέπει να βρουν τα αδύναμα σημεία ενός προγράμματος, ανακοίνωσε ότι θα δώσει 60.000, 40.000 και 20.000 δολάρια σε όσους  hackάρουν τον Chrome!

Μακρά ζωή χωρίς απολαύσεις.Ταπεινά σκουλήκια θυσιάζουν το σεξ για χάρη της αθανασίας


Οι πλατυέλμινθες, όπως το θαλάσσιο είδος Pseudobiceros dimidiatus στην εικόνα, έχουν την εντυπωσιακή ικανότητα να αναγεννούν τους ιστούς τους

Νέα στοιχεία για το ρόλο του ενζύμου τελομεράση στη διαδικασία της γήρανσης θα μπορούσαν να προκύψουν από ασεξουαλικά σκουλήκια που μπορούν να διαιρούνται επ΄αόριστον, σε ένα είδος αθανασίας. 

Ερευνητές στη Βρετανία αναφέρουν ότι τα «αθάνατα» σκουλήκια αυξάνουν τα επίπεδα της τελομεράσης ώστε να διατηρούν σταθερό το μήκος των τελομερών -προστατευτικών δομών στις άκρες των χρωμοσωμάτων οι οποίες κονταίνουν κάθε φορά που διαιρείται ένα κύτταρο. 

Βλαστοκύτταρα που ανακαλύφθηκαν στις γυναίκες «θα γίνουν αστείρευτη πηγή ωαρίων»


Σπερματοζωάρια περικυκλώνουν ένα ανθρώπινο ωάριο σε εικόνα από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σάρωσης (Πηγή: NMHM)




Επανάσταση στο πεδίο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής αναμένεται να φέρει μια νέα μελέτη ειδικών του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature Medicine». Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μελλοντικά θα είναι πιθανό να παράγονται ανθρώπινα ωάρια σε απεριόριστο αριθμό για χρήση στις θεραπείες ενάντια στην υπογονιμότητα.

Ισπανία: Συνελήφθησαν 4 μέλη των Anonymous


Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη τεσσάρων χάκερ που ανήκουν στην οργάνωση των κυβερνοπειρατών "Anonymous" και κατηγορούνται κυρίως για τη δημοσίευση εμπιστευτικών δεδομένων στο πλαίσιο μιας διεθνούς επιχείρησης.

"Δύο από τους κρατούμενους (στην Ισπανία) φυλακίστηκαν, ένας άλλος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και ο τέταρτος, ο οποίος είναι ανήλικος, είναι υπό την επιτήρηση των γονέων του" ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Απίστευτα πράγματα σε αγώνα μπάσκετ! (videos)


Οι 1.631 θεατές που βρέθηκαν στο Kellogg Gym για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση ανάμεσα στα πανεπιστήμια Cal State Dominguez Hills και Cal Poly Pomona Broncos της Καλιφόρνιας δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ τον συγκεκριμένο αγώνα.
Πριν όμως δείτε τα videos, διαβάστε το τι έγινε...

Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης βρήκε τα δύο πανεπιστήμια ισόπαλα με 48-48. Το τέλος της πρώτης παράτασης ...βρήκε τα δύο πανεπιστήμια ισόπαλα με 48-48. Ναι, copy-paste από την προηγούμενη πρόταση καθώς το επί μέρους αποτέλεσμα στο έξτρα πεντάλεπτο ήταν ...0-0!

Το ΑΠΘ παραχωρεί γη στους πολίτες για καλλιέργεια λαχανόκηπων


Εκτάσεις του πανεπιστημιακού αγροκτήματος στη Θέρμη, προκειμένου να καλλιεργηθούν από πολίτες, παραχωρεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με στόχο να εκπαιδευτούν και να ευαισθητοποιηθούν γύρω από την βιολογική γεωργία, αλλά και να παράγουν τα δικά τους ποιοτικά προϊόντα.
Η συνολική έκταση του αγροκτήματος που θα διαθέσει το πανεπιστήμιο στη Γεωπονική Σχολή, είναι 100 στρέμματα, τα οποία θα χωριστούν σε ίσες μερίδες των 100 τ.μ. για κάθε καλλιεργητή που θα δηλώσει ενδιαφέρον, καταβάλλοντας το ετήσιο συμβολικό ενοίκιο των 120 ευρώ.

Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αρχίζει η αξιολόγηση δομών του Δημοσίου



Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αρχίζει η αξιολόγηση δομών του Δημοσίου
Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία αξιολόγησης των δομών του Δημοσίου, ενώ αργότερα θα συνεχιστεί στα υπόλοιπα υπουργεία, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και φορείς.

Ερευνα για μεγάλη υπόθεση απάτης σε τραπεζικό υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη

Θύματα απάτης καταγγέλλουν ότι έπεσαν δεκάδες πελάτες τραπεζικού υποκαταστήματος στη Θεσσαλονίκη . Η υπόθεση η οποία διερευνάται και από την διοίκηση της τράπεζας κάτω από άκρα μυστικότητα αποκαλύφθηκε το περασμένο το καλοκαίρι 2011 όταν πελάτες του συγκεκριμένου υποκαταστήματος όπως καταγγέλλουν διαπίστωσαν ότι η υπάλληλος του τμήματος «private banking» τους εξαπατούσε

ΕΕΘ: Συντονισμένη επίθεση δέχονται οι διαμεσολαβούντες στην ιδιωτική ασφάλιση

Print E-mail
Υπόμνημα προς τους αρμόδιους φορείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διαμεσολαβούντες στην ιδιωτική ασφάλιση απέστειλε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Οι Ρώσοι σώζουν τον τουρισμό!

 
Εκδήλωση αποχαιρετισμού της προηγούμενης και υποδοχής της νέας τουριστικής σεζόν πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Μόσχας, όπου εκπροσωπήθηκαν περίπου σαράντα από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι προωθούν την Ελλάδα ως προορισμό τους. 

Αποκαλύψεις για το πως παραδόθηκε ο Οτζαλάν από τον Αλί Μπιράντ

Αποκαλύψεις για το πως παραδόθηκε ο Οτζαλάν από τον Αλί Μπιράντ
Η CIA παρέδωσε τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν στις
 τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, αποκαλύπτει στο νέο του ντοκιμαντέρ και στο βιβλίο «Τελευταίο πραξικόπημα - 28 Φεβρουαρίου», ο Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ.

Η Coca - Cola 3E βάζει «λουκέτο» στις μονάδες της σε Θεσσαλονίκη - Πάτρα

Η Coca - Cola 3E βάζει «λουκέτο» στις μονάδες της σε Θεσσαλονίκη - Πάτρα


Σε μία απόφαση με πολύπλευρες απώλειες προχώρησε η Coca Cola 3E. Με απόφαση που κοινοποίησε στους εργαζομένους της, κλείνει τις γραμμές παραγωγής στα εργοστάσια της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας με τους εργαζόμενους σε αυτά να αγωνιούν για το τι μέλλει γεννέσθαι.

Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη είναι ο «κύριος 1.000.000 ευρώ»!

Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη είναι ο «κύριος 1.000.000 ευρώ»!
Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, είναι τελικά το πρόσωπο που έβγαλε στο εξωτερικό το ποσό του ενός εκατ. ευρώ τον Μάρτιο του 2011.

Ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο

Με πράξη του υπουργικού συμβουλίου, η οποία εγκρίθηκε στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, τίθεται σε εφαρμογή το νέο μισθολογικό καθεστώς βάσει των προβλέψεων του νέου μνημονίου.

Το νέο καθεστώς προβλέπει τις περικοπές στους κλαδικούς μισθούς με διατήρηση των τεσσάρων επιδομάτων και θα έχει αναδρομική

Ίδρυσε κόμμα η Τζούλια


Έκανε πράξη την υπόσχεση που είχε δώσει πριν λίγο καιρό το γνωστό μοντέλο και πορνοστάρ Τζούλια Αλεξανδράτου. Ίδρυσε κόμμα και θα κατέβει στις εκλογές. Και το όνομα αυτού: Π.Α.Ν.Ο.-Πανελλήνιο Κόμμα Αγανακτισμένων και Οικολόγων Ελλάδος.Η Τζούλια είχε κάνει την αποκάλυψη για δημιουργία κόμματος πριν μερικές ημέρες στην Κύπρο, όπου βρέθηκε έπειτα από πρόσκληση σε πάρτι μεγάλου κυπριακού καναλιού.

Ανοίγει η πόρτα της Ευρώπης για την Σερβία



Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να καταλήξουν σε απόφαση στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, στις Βρυξέλλες για το αν η Σερβία πρέπει να αποκτήσει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 1-2 Μαρτίου.

Οι Έλληνες Anonymous σπάνε τη σιωπή τους


Για πρώτη φορά μέλη του ελληνικού βραχίονα της παγκόσμιας οργάνωσης των χ-ακτιβιστώνμιλούν στον Τύπο. 

Ρίχνουν το «γάντι» στην ΕΛ.ΑΣ. γιατί επιδίδεται στο κυνήγι νεαρών χάκερ και σκιαγραφούν το ιδεολογικό στίγμα των συντρόφων τους, κρατώντας αποστάσεις από τους ταραχοποιούς, που προκάλεσαν καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας

Σε… σίριαλ με πολλά επεισόδια εξελίσσεται η κόντρα μεταξύ των γνωστών ακτιβιστών του διαδικτύου Anonymous και της Δίωξης Hλεκτρονικού Eγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. 

Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων 28 Φεβρουαρίου


Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων 28 Φεβρουαρίου

Κάθε άνθρωπος είναι Σπάνιος, καθένας για διαφορετικούς λόγους. Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι άνθρωποι που είναι λίγο πιο "σπάνιοι".

Η Ελπίδα, ο Θοδωρής και η Ευτέρπη είναι μόλις 3 από τους περίπου 1.000.000 σπάνιους" Έλληνες ή τους περίπου 30.000.000 "σπάνιους" πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πάσχουν από μία από τις 6.000 με 8.000 σπάνιες χρόνιες παθήσεις.

Ευχαρίστησε την Κύπρο ο Έλληνας πρέσβης



Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΡΙΚ ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Βασίλης Παπαϊωάννου, εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της Αθήνας για τη βοήθεια της Κύπρου προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

«Θησαυρίσαμε από πωλήσεις όπλων στην Ελλάδα» ομολογούν οι Γερμανοί



Κυνική ομολογία συνιστά δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας που αναφέρει ότι η εξοπλιστική βιομηχανία της χώρας θησαύρισε από την Ελλάδα! Όπως γράφει η οικονομική «Handelsblatt», ο κύκλος εργασιών της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίες ανέβηκε στα ύψη από παραγγελίες εξοπλιστικών προγραμμάτων από την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα!
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει:

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα



Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια, λόγω των θυελλωδών ανέμων ενώ με αντιολησθητικές αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, λόγω του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.Τα ξημερώματα σήμερα απεγκλωβίστηκαν από τα χιόνια και οι 16 επιβάτες τριών αυτοκινήτων στο δρόμο για το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου. 
Τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά, βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα και πρόσκαιρες καταιγίδες στα νοτιοανατολικά προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πολύωρη κυβερνητική σύσκεψη - Ιδιαίτερα δυσαρεστημένος ο Λ. Παπαδήμος.Σοκ και οργή για τον Χρήστο Παπουτσή!


"Εγκατάλειψη σκοπιάς" και "υπονόμευση"! Δυστυχώς, για τους επιτελείς του Λουκά Παπαδήμου, οι συγκεκριμένες κατηγορίες αφορούν σε υπουργό της κυβέρνησής του. 
Ο Χρήστος Παπουτσής επέλεξε να ξεκινήσει το ταξίδι του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ την ώρα που τα ερωτηματικά για το δρομολόγιο του "θανάτου" στο μετρό του Αιγάλεω πληθαίνουν.

Βρέθηκε ο εκατομμυριούχος;


Βρέθηκε ο εκατομμυριούχος;
Ενδεχομένως και σήμερα -αν και οι σχετικές διαδικασίες δεν... φημίζονται για την ταχύτητά τους- μπορεί να μάθει η επιτροπή ελέγχου των «πόθεν έσχες» της Βουλής το όνομα του βουλευτή-φάντασμα, που στις 4 Μαρτίου 2011, σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της επιτροπής για το βρώμικο χρήμα, Π. Νικολούδη, έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατ. ευρώ.
Οπως είπε χθες ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, Ευ. Αργύρης, «την επίμαχη μέρα έχουν καταγραφεί πέντε κινήσεις του ενός εκατομμυρίου.

Μέσα στο Μάρτιο η ρύθμιση «ανάσα» για ΟΛΟΥΣ όσους έχουν πάρει δάνεια



Η αρχή έγινε με τα δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά υπάρχει και συνέχεια. Αυτή τη φορά στο «κουρείο» μπαίνουν όλοι όσοι έχουν πάρει δάνεια, είτε είναι δημόσιοι υπάλληλοι είτε όχι. 

Το ότι θα υπάρξει ρύθμιση που θα διευκολύνει την αποπληρωμή δανείων που έχουν πάρει -από όλες τις εμπορικές τράπεζες- δανειολήπτες, ανεξάρτητα από το εάν είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή μη, επιβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος, σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Αντένα. 

Σαν Σήμερα...


28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα

870: Ολοκληρώνονται οι εργασίες της 8ης Οικουμενικής Συνόδου (4η Κωνσταντινουπόλεως), με τον αφορισμό του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Φωτίου, λόγω αντικανονικής εκλογής του. Συγκλήθηκε από τον αυτοκράτορα Βασίλειο Α' τον Μακεδόνα.
1770: Ο Θεόδωρος Ορλόφ καταπλέει στη Μάνη και παρακινεί τους κατοίκους της να εξεγερθούν κατά των Τούρκων. (Ορλοφικά)

Η βυζαντινή Θεσσαλονίκη αποκαλύπτεται

Σχεδόν απαράλλαχτο διατηρείται στο πέρασμα των αιώνων το κέντρο της Θεσσαλονίκης από πλευράς χωροταξίας και πολεοδομικής οργάνωσης: η σημερινή Εγνατία οδός ήταν και στην αρχαιότητα ο βασικός, πολύβουος δρόμος που διέσχιζε μαρμαρόστρωτος την πυκνοδομημένη καρδιά της πόλης, στην περιοχή της Βενιζέλου απλωνόταν η δραστήρια εμπορική συνοικία με τα καταστήματα και τα εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας

Γερμανίδα βουλευτής: «Είμαστε όλοι Έλληνες»!

Γερμανίδα βουλευτής: «Είμαστε όλοι Έλληνες»! (βίντεο)
Η Αριστερά (Die Linke) είχε προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσει το σχέδιο, όπως και έκανε, ζητώντας άλλο δρόμο για την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό Γερμανίδα βουλευτής είπε από το βήμα της Βουλής με σπαστά Ελληνικά: «Είμαστε όλοι Έλληνες», θέλοντας έτσι να δηλώσει τη συμπαράσταση της στον Ελληνικό λαό.
Πρόκειται για την Χάικε Χάνσελ, η οποία τόνισε πως ντρέπεται που η Γερμανική Κυβέρνηση φέρνει καθημερινά ολοένα και