Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Σαν σήμερα 21 Ιουνίου



Γεγονότα

1813: Ο Δούκας του Ουέλινγκτον, επικεφαλής αγγλικής δύναμης, νικά τον Ιωσήφ Βοναπάρτη και τους Γάλλους στη Μάχη της Βιτόρια και τους εκδιώκει από την Ιβηρική Χερσόνησο. Ο Μπετόβεν χαιρετίζει το γεγονός, γράφοντας τη σύνθεση Wellington’s Victory, op. 91. 

Facebook: 8+1 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε

Μπορεί το Facebook να αλλάζει συνεχώς ρυθμίσεις και να μην ξέρεις τι πρέπει να κάνεις κάθε φορά για να προστατεύσεις το λογαριασμό σου, αλλά δεν είναι μόνο αυτό που αγνοείς για το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο
1) O μέσος χρήστης έχει περίπου 130 φίλους.
Αν ανησυχείτε για τη «δημοτικότητα» σας στο Facebook πρέπει να ξέρετε ότι ο μέσος χρήστης έχει περίπου 130 ενώ οι γυναίκες κάποιες φορές έχουν λίγους παραπάνω. Μάλιστα ο καθένας δεν «μιλάει» ή αλληλεπιδρά με πάνω από επτά.

Ο Νίκος Φωτόπουλος δήλωσε ότι δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ και ζήτησε να διαγραφεί!


Ο Νίκος Φωτόπουλος δήλωσε ότι δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ και ζήτησε να διαγραφεί!
Τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ ζήτησε με επιστολή του προς την ηγεσία του κόμματος ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, εξαπολύοντας βέλη κατά της Ιπποκράτους.

Πανελλαδικές: Πώς θα βρείτε τη βαθμολογία



Από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων γνωστοποιείται ότι εντός των ημερών ολοκληρώνεται η βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων.
              
Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 25-6-2012 μετά τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα Λύκεια της χώρας. Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ-Β΄ θα μπορούν, μετά τις 13:00 μ.μ. της Δευτέρας, να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση.
Υπουργός Οικονομικών Βασίλης Ράπανος
Αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας αρμόδιος για τις δαπάνες
Γιώργος Μαυραγάνης αρμόδιος για τα έσοδα

Υπουργός Εσωτερικών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Yπουργός Παιδείας - Πολιτισμού Κων/νος Αρβανιτόπουλος 
Αναπληρωτής υπουργός Κώστας Τζαβάρας
υφυπουργός Ιωαννιδης Ιωάννης
υφυπουργός Θεόδωρος Παπαθεοδώρου

Ελληνική Ανόρθωση - Ετοιμάζει κόμμα ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ελληνική Ανόρθωση - Ετοιμάζει κόμμα ο Ανδρέας Λοβέρδος;
Πληθαίνουν οι πηγές πληροφόρησης που θέλουν τον

Ανδρέα Λοβέρδο να εξετάζει σοβαρά τη δημιουργία νέου κόμματος στη βάση της ιδεολογικής πλατφόρμας που είχε παρουσιάσει στις 16 Φεβρουαρίου 2012 πριν από τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ με τίτλο Ελληνική Ανόρθωση.
Η διαφαινόμενη μη υπουργοποίησή του και η ρευστότητα που υπάρχει στον χώρο του κέντρου έρχονται να ενισχύσουν την πιθανότητα αλλά και τις προυποθέσεις για τη σύσταση νέου κομματικού φορέα (ίσως με το όνομα Ελληνική Ανόρθωση

Πανελλαδικές εξετάσεις : Ανατροπή στις βάσεις εισαγωγής

Πανελλαδικές εξετάσεις : Ανατροπή στις βάσεις εισαγωγής
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αναρτηθούν τα

αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων.
Μείωση των αριστούχων, σταθερότητα στις χαμηλές και μεσαίες επιδόσεις, επιστροφή στις «παραδοσιακές» σχολές και επιλογή στις σχολές κοντά στο σπίτι είναι τα φετινά βασικά χαρακτηριστικά που αναμένεται να φέρουν τα πάνω – κάτω στις φετινές βάσεις εισαγωγής σύμφωνα με τα «Νέα».
Οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων των τριών Κατευθύνσεων έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, όχι μόνο ανάμεσα στις τρεις Κατευθύνσεις αλλά και στις βαθμολογικές κλίμακες της ίδιας Κατεύθυνσης.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Ολοκληρώνονται τα τηλέφωνα στους νέους υπουργούς


Ολοκληρώνονται τα τηλέφωνα στους νέους υπουργούς
Νέα σύσκεψη έχει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη ώστε να «κλειδώσουν» και στη συνέχεια να ανακοινωθούν τα ονόματα του νέου υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη συμμετέχει και ο Βασίλης Ράπανος, που προορίζεται για τη θέση του νέου υπουργού Οικονομικών. Αμέσως μετά τις επίσημες ανακοινώσεις, τα μέλη της νέας κυβέρνησης θα ορκιστούν στο

Όταν ο Βαρουφάκης εξηγούσε ότι δεν θα ξεπληρώσουμε το χρέος, το BBC «έχασε» το link


Όταν ο Βαρουφάκης εξηγούσε ότι δεν θα ξεπληρώσουμε το χρέος, το BBC «έχασε» το link (βίντεο)
Ανήμερα των εκλογών της περασμένης Κυριακής ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης μίλησε ζωντανά στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC. Ωστόσο η σύνδεση κόπηκε όταν ο κ. Βαρουφάκης εξηγούσε γιατί η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποπληρώσει το χρέος της και ενώ ετοιμαζόταν να καταγγείλλει ως σκανδαλώδες το δίλημμα των εκλογών προς τους έλληνες ψηφοφόρους. Σήμερα το απόγευμα, ο δημοφιλήςοικονομολόγος επανήλθε στο θέμα με άρθρο - καταγγελία μέσα από την προσωπική ιστοσελίδα του αλλά και με σχόλιο επ'αυτού μέσα από το twitterΣτη συνέντευξη του ο Γιάννης Βαρουφάκης περιέγραψε το δίλημμα που ετέθη στους Έλληνες. Αναφέρει δε ότι προσήλθαν στις κάλπες της Κυριακής, προκειμένου να ψηφίσουν δύο διαφορετικά πρόγραμματα, τα οποία εκπροσωπούνται από τα δύο μεγάλα κόμματα αυτή την εποχή στη χώρα, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Χαρακτηριστικά σημειώνει ότι ο κοινός άξονας των δύο αυτών προγραμμάτων είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Από τη μία η ΝΔ να διατυπώνει ότι δεν πιστεύει στην αποτελεσματικότητα των μέτρων λιτότητας αλλά να προκρίνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συναγωνιστεί τη Γερμανία με αποτελέσμα, δηλώνει ο κ. Βαρουφάκης, το μόνο που η Νέα Δημοκρατία να πιστεύει ότι της απομένει να κάνει - και πρόκειται να το κάνει - είναι να συνεχίσει την έως σήμερα εφαρμοζόμενη πολιτική με την ελπίδα να αλλάξει στάση κάποια στιγμή η Γερμανία και συνολικά προσανατολισμό η Ευρώπη.

Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης, αυτό που λέει είναι ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου δεν πάει άλλο. Οι όροι του Μνημονίου είναι αδύνατον να εφαρμοστούν ενώ τα μέτρα έχουν ήδη αποτύχει με αποτέλεσμα εάν επιλέξουμε να συνεχίσουμε έτσι η Ελλάδα να βυθιστεί και αυτομάτως η χώρα θα τεθεί εκτός ευρώ. 

Ο δημοσιογράφος του BBC ωστόσο σημειώνει ότι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι το γεγονός ότι πρέπει να αποπληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια. Τότε ο κ. Βαρουφάκης απαντά «Ας μου επιτρέψετε να είμαι ειλικρινής. Δεν πρόκειται να αποπληρωθεί το χρέος. Όπως και το τεράστιο μεγεθος του χρέους των ισπανικών, των ιταλικών καθώς και άλλων τραπεζών των κρατών- μελών της Ευρωζώνης». 

Στη συνέχεια της απάντησης του ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει ότι έπειτα από την κρίση το 2008 το συνολικό χρέος που πνίγει την Ευρώπη είναι τόσο υψηλό που θα πρέπει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευσή του συνολικά και υπενθυμίζει το εξώφυλλο του Economist την περασμένη εβδομάδα στο οποίο απεικονίζεται από τη μία πλευρά η παγκόσμια οικονομία να βυθίζεται και από την άλλη ο καπετάνιος της να ρωτάει την Άνγκελα Μέρκελ εάν ήρθε η στιγμή να ανάψουμε τις μηχανές... Από τη μία πλευρά το BBC, το CNN και οι άλλοι οι παγκόσμιοι διαμορφωτές της κοινής γνωμής, έχετε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η στρατηγική της ευρωζώνης για την κρίση έχει αποτύχει και από την άλλη πλευρά οι έλληνες ψηφοφοροι να ακούνε ότι ''ναι, αυτό το σχέδιο είναι καταδικασμένο για αποτυχία αλλά πρέπει να το επιλέξετε και εάν δεν το κάνετε τίθεστε αυτομάτως εκτός ευρωζώνης''. Μπορείτε να παρατηρήσετε λοιπόν μία σκανδαλώδη...». 

Σε αυτό το σημείο κόβεται η σύνδεση όπως αναφέρει η δημοσιογράφος του δικτύου και ζητά συγνώμη. Αρκεί να σημειώσουμε ότι αυτό είναι κομματάκι δύσκολο αφού το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο λαμβάνει την εικόνα κάθε συνδεσής του από δορυφόρο...

Η απάντηση του Βαρουφάκη
«Οι ελληνικές εκλογές δεν ήταν η καλύτερη στιγμή σας...»

Με τίτλο «Μία προλεχθείσα τεχνική αστοχία; Η διακοπείσα συνέντευξή μου στην τηλεόραση του BBC ως προς ...την προκατάληψη του BBC (A technical failure foretold? My interrupted BBC TV interview on the ...ΒΒC's bias)» ο κ. Βαρουφάκης σχολιάζει το γεγονός. Ούτως ή άλλως ο ίδιος πρώτος ήδη από την ημέρα των εκλογών είχε δημοσιεύσει κείμενο - «σύσταση» προς το ΒΒC μέσα από το οποίο καλούσε το βρετανικό δίκτυο ν' ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν από αυτό σε ό,τι αφορούσε στην κάλυψη των ελληνικών εκλογών, καθώς έκρινε ότι η παρουσίαση του θέματος δεν ήταν ισορροπημένη.

Σήμερα λοιπόν αν και δηλώνει τον απόλυτο σεβασμό του προς το BBC και αναγνωρίζει ως καθαρά τεχνικό πρόβλημα τη διακοπή της συνέντευξής του, δεν παραλείπει να τονίσει πως δημιουργούνται απορίες για το λόγο που δεν του δόθηκε στη συνέχεια η δυνατότητα να συμπληρώσει όσα δεν πρόλαβε εξαιτίας του τεχνικού εμποδίου.

Κάνοντας αναφορά στα ειρωνικά - επικριτικά σχόλια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και αφήνουν υπόνοιες για τις αιτίες της ...διακοπής, καταλήγει, απευθυνόμενος στο BBC: οι ελληνικές εκλογές δεν ήταν η καλύτερη στιγμή σας.                           newpost

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ; ΥΠΟΥΡΓΟΣ!

Ο ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΟΤΙ ΑΦΗΣΕ ΟΡΘΙΟ
Έχει γίνει το υπουργιλίκι επάγγελμα; Κυρίως, κατά τον Λοβέρδο, ναι! Δεν κοιτάζει τα χάλια που παρέδωσε στην Υγεία, δεν κοιτάζει τα χάλια του ΠΑΣΟΚ στο 12% για τα οποία φέρει μεγάλη ευθύνη, θέλει και υπουργιλίκι; Θέλει, όπως