Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

''ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ''...

Στη «σκιά» της εκλογικής αποτυχίας της ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014, όπου συγκέντρωσε ποσοστό μόλις 1,20%, των εσωκομματικών τριβών που ακολούθησαν, με την έντονη αμφισβήτηση και την παραίτηση -που δεν έγινε, τελικά, δεκτή- του Φώτη Κουβέλη, διεξάγεται το 3ο Συνέδριο του

ΣτΕ: Ακυρη η απόφαση έκπτωσης της Χρ.Καλογήρου απο περιφερειάρχη

Η απόφαση του ΣτΕ ανατρέπει την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά με την οποία είχε γίνει δεκτή ένσταση κατοίκων της Μυτιλήνης για ακύρωση της ανακήρυξής της ως περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.
Υπενθυμίζεται ότι η Χριστιάνα Καλογήρου είχε εκλεγεί με τον

Μέσω τραπεζών όλες οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ

Διευκρινίσεις για την υποχρεωτική πληρωμή μέσω τραπεζικού συστήματος όλων των συναλλαγών το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 500 ευρώ, δίνει με εγκύκλιο η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.
Η υποχρεωτική πληρωμή μέσω τραπεζικού συστήματος των συναλλαγών άνω των 500 ευρώ ισχύει από 01/01/2014, ενώ η

Γαλλία-Ιταλία κάνουν ανταρσία στη Μέρκελ -Λένε όχι στη λιτότητα: «Μη μας μεταχειρίζεστε σαν μαθητούδια»

Την πρώτη ξεκάθαρη αμφισβήτηση κάνει η Γαλλία στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η Ανγκελα Μέρκελ και την απορρίπτει. Στον ίδιο δρόμο βρίσκεται και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ρέντσι.
Προτεραιότητα στην ανάπτυξη και όχι στη μείωση του ελλείμματος θα δώσει η κυβέρνηση της Γαλλίας. Παρουσιάζοντας το προσχέδιο

Κοινωνια Επιμορφωτικά σεμινάρια για νέους αγρότες από τον ΟΓΑ

Επιμορφωτικά σεμινάρια για νέους, που ασχολούνται με τη γεωργία ή επιθυμούν να ασχοληθούν εγκαινιάζει ο ΟΓΑ. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Λευκάδα φιλοξένησε το πρώτο σεμινάριο, ενώ ήδη, προετοιμάζεται το δεύτερο στο Ηράκλειο της Κρήτης, με πρόθεση να καλυφθεί όλη η επικράτεια.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,ο νέος υποδιοικητής του Οργανισμού,

Nέα συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου

Nέο τετ α τετ θα έχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς  το βράδυ της Πέμπτης, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις και την ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει από τη Βουλή η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα.

Εξώδικο Ραχήλ Μακρή σε Καμμένο

Στα άκρα φτάνει η κόντρα της Ραχήλ Μακρή με τον πρόεδρο των με την βουλευτή του κόμματος να στέλνει σήμερα εξώδικη διαμαρτυρία κατά του κ. Καμμένου με αφορμή την παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κινήματος που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη.
Στην εξώδικη διαμαρτυρία η κ. Μακρή επισημαίνει ότι «αν και δεν

Δεν ανήκω κάπου, λέει βουλευτής για την ψήφο εμπιστοσύνης

«Δεν ανήκω σε καμία κυβερνητική πλειοψηφία, είμαι ανεξάρτητος βουλευτής», δηλώνει ο Χρήστος Αηδόνης και επιφυλάσσεται για το τι θα ψηφίσει την ερχόμενη εβδομάδα όταν η Βουλή θα κληθεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Σε πηγαδάκι στους διαδρόμους της Βουλής με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο ανεξάρτητος βουλευτής που δεν

Ελλη Σταη : Παλιό το κόλπο

Αλλοι καιροί, αλλά όχι και άλλα ήθη. Η πρόθεση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης είναι τόσο παλιό κόλπο όσο και η πολιτική. Πριν από τον Σαμαρά τα έκαναν και οι άλλοι- ιδίως όταν έβλεπαν τα σκούρα.
Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση δεν καλεί στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να επαναβεβαιώσουν ότι μπορεί να συνεχίσει

Λαπαβίτσας για ΣΥΡΙΖΑ: διεκδικείτε το ανέφικτο

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου του, «Ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα και την περιφέρεια της Ευρωζώνης» (εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη), ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Λονδίνου δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές στον ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του  κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Παναγιώτη Λαφαζάνη, των βουλευτών Δημήτρη Στρατούλη, Αλέξη Μητρόπουλο και Δημήτρη Τσουκαλά, όπως και του μέλους της

Ξεκινά το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

Με την ομιλία του Φώτη Κουβέλη, ξεκινάει σήμερα στις 6 το απόγευμα, το 3ο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Οι σύνεδροι καλούνται να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις του κόμματος. Στο επίκεντρο των εργασιών του συνεδρίου, η ανάγκη για ανασυγκρότηση του κόμματος και αναπροσαρμογής των

Ο Βενιζέλος συγκαλεί εκτάκτως την Κοινοβουλευτική Ομάδα - Τι θα πει στους αμφισβητίες του

Εξαιρετικά πιεσμένος εμφανίζεται τα τελευταία 24ωρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με συνομιλητές του. «Αποφεύγει να ανοίξει συζητήσεις, μιλά μόνο υπηρεσιακά και εκπέμπει άγχος» είναι η αίσθηση που απεκόμισε ένας εξ αυτών.
Ο λόγος; Το εξαιρετικά βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την

Τι μετέδωσε το Reuters για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά η κυβέρνηση

«Η ελληνική κυβέρνηση θα αναζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης με την έναρξη της νέας συνόδου της, εν μέσω των αυξανόμενων εικασιών ότι μπορεί να εξαγγελθούν πρόωρες εκλογές», αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Reuters.
Το Reuters αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση που έδωσε