Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Και επίσημα ο Ψωμιάδης




Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης αναλαμβάνει ρόλο συντονιστή στον προεκλογικό αγώνα της Παράταξης, στη Βόρεια Ελλάδα.

Το ΠΑΣΟΚ για Μέρκελ



Σχετικά με ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το περιεχόμενο της συνομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνονται τα εξής:

ΕΝΤΑΣΗ ΑΓΚΥΡΑΣ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ

Ενταση προκαλούν στις σχέσεις Αγκυρας και Τελ Αβίβ οι πτήσεις αεροσκαφών του Ισραήλ πάνω από την Κύπρο, στο πλαίσιο της παρακολούθησης των ερευνών φυσικού αερίου. Η Αγκυρα ζήτησε χθες εξηγήσεις από το Τελ Αβίβ, αν και στην ουσία δικά της πολεμικά αεροσκάφη είχαν παραβιάσει τον κυπριακό εναέριο χώρο με πρόσχημα να αναχαιτίσουν τα. ισραηλινά πολεμικά. Το επεισόδιο έγινε στις 14 Μαΐου όταν αεροσκάφη του Ισραήλ έκαναν πτήσεις πάνω από την

Βόμβα Μέρκελ: ζητά δημοψήφισμα για το ευρώ παράλληλα με τις εκλογές Η καγκελάριος απηύθυνε την πρόταση στην τηλεφωνική επικοινωνία της με τον κ. Παπούλια


Βόμβα Μέρκελ: ζητά δημοψήφισμα για το ευρώ παράλληλα με τις εκλογές
Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Δημήτρη Τσιόδρα έχει ως εξής: 

«Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς: Α. Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ. Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Βενιζέλο, Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Αλέκα Παπαρήγα ΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ. Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Αγκελα Μέρκελ».

“Κανείς δεν θα σας δανείσει αν δεν τηρήσετε τις δεσμεύσεις”


“Καμία χώρα στη Ευρώπη δεν θα συμφωνήσει στην χρηματοδότηση των 130 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα εάν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις σας και αυτά που έχουν συμφωνηθεί”…
Με αυτόν τον σαφή τρόπο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προσγειώνει τις προσδοκίες και βάζει τα πράγματα στη θέση τους σε σχέση με το Μνημόνιο ακολουθώντας, όπως προβλέψαμε και νωρίτερα, γραμμή Σόιμπλε (διαβάστε εδώ σχετικά) ως προς τις ελπίδες μεγάλων αλλαγών στα ήδη συμφωνηθέντα.

Πέντε καφέδες την ημέρα σου σώζουν την ζωή!



Τέσσερις με πέντε καφέδες
την ημέρα είναι πολύ πιθανόν να μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου. Φυσικά αυτό ισχύει μόνο όταν ο καφές δεν συνοδεύεται και από τσιγάρο. Οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν αυτή την έρευνα πάντως, δεν έχουν εξακριβώσει πως δρα ο καφές στον οργανισμό και πως μειώνει....

τον κίνδυνο. Και για να χαριτολογήσουμε λίγο, οι επιστήμονες δεν μας λένε, “εντάξει θα ζήσουμε περισσότερο με 5 καφέδες τη μέρα, το στομάχι μας όμως τι θα κάνει;”

Ενδιαφέροντα αξιοθέατα κάτω από την επιφάνεια της γης


Ενδιαφέροντα αξιοθέατα κάτω από την επιφάνεια της γης (4)
Κι όμως, υπάρχει ενδιαφέρον ακόμη και κάτω από την επιφάνεια της γης, σε μέρη που ίσως να μην έχετε ξανακούσει…
Κι όμως, υπάρχει ενδιαφέρον ακόμη και κάτω από την επιφάνεια της γης, σε μέρη που ίσως να μην ξέρατε ότι υπάρχουν: υπόγειες πόλεις, κατακόμβες, παλιές πολεμικές αποθήκες και τούνελ, αποτελούν πλέον αξιοθέατα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και ρίχνουν φως στην… υπόγεια ιστορία του κόσμου, είτε αποτελούν μοντέρνα μέρη αναψυχής.

Turbo…μεταβολισμός με τις σωστές ομάδες τροφών


Turbo...μεταβολισμός με τις σωστές ομάδες τροφών
Αυξάνοντας λίγο τη φυσική σας δραστηριότητα και προσθέτοντας τις κατάλληλες τροφές στη διατροφή σας, ο μεταβολισμός σας θα πάρει… μπρος και οι θερμίδες που καταναλώνετε θα «καίγονται» σε πιο γρήγορους ρυθμούς. Ποιες τροφές, όμως, θα κάνουν το θαύμα;
Σίγουρα τα παγωτά και οι πίτσες δεν είναι κι ό,τι καλύτερο για τα έξτρα κιλά που θέλετε να αποβάλλετε κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Κι αυτό γιατί είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, συν του ότι σας φορτώνουν με πλήθος θερμίδων που στη συνέχεια δεν μπορείτε να «κάψετε» εύκολα.

Στην Ιαπωνία τα καπάκια φρεατίων είναι αφορμή για… τέχνη!


Στην Ιαπωνία τα καπάκια φρεατίων είναι αφορμή για... τέχνη! (2)
Το καπάκια φρεατίων στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου μπορούν να καθηλώσουν τους περαστικούς, καθώς δεν θυμίζουν σε τίποτα τα κλασσικά μεταλλικά καπάκια – Αντιθέτως, γίνονται καμβάς για υπέροχα έργα τέχνης. Μερικά εξ αυτών είναι πολύχρωμα και αλλάζουν ανάλογα με τις πόλεις, τους νομούς ή τις γειτονιές! Δείτε μια συλλογή εντυπωσιακών φρεατίων στην Ιαπωνία, μέσα από φωτογραφίες του MRSY.

Κυτταρίτιδα: Τι είναι ,πως να την καταπολεμήσετε


 
Κυτταρίτιδα: Τι είναι ,πως να την καταπολεμήσετεΗ κυτταρίτιδα είναι η εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό. Εμφανίζεται στους μηρούς, τους γλουτούς, στο στομάχι και στην κοιλιά και οφείλεται στην κακή αιμάτωση και τη διόγκωση των λιποκυψελών στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος.

Αποδίδεται στην καθιστική ζωή, τη μειωμένη φυσική δραστηριότητα, την ακατάλληλη διατροφή, σε διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος ή ορμονικές, σε κληρονομικότητα, στο κάπνισμα, στη συχνή και υψηλή κατανάλωση αλκοόλ.

Οι άντρες θα ζουν περισσότερο από τις γυναίκες;


Οι άντρες θα ζουν περισσότερο από τις γυναίκες;
Οι άντρες οσονούπω θα βγουν νικητές στην προαιώνια διαμάχη των δύο φύλων – όσον αφορά την επιβίωση, τουλάχιστον.

Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι το χάσμα στην επιβίωση ανδρών και γυναικών θα έχει γεφυρωθεί μέχρι το 2030, με τα σημερινά αγόρια να «παίρνουν κεφάλι» κατά 1-2 μήνες από τα συνομήλικά τους κορίτσια.

Αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά από τότε που άρχισαν να τηρούνται αρχεία για το προσδόκιμο επιβίωσης, στα μέσα του 19ου αιώνα δηλαδή, λένε οι ειδικοί.

Θέλεις να έχεις δίκιο ή να αγαπιέσαι;


Θέλεις να έχεις δίκιο ή να αγαπιέσαι;
Οι ερωτικές σχέσεις έχουν πολλές παγίδες. Απλά πράγματα που δεν συνειδητοποιούμε ότι κάνουμε, δημιουργούν όμως προβλήματα. Η Life & Relationship Coach, Μάρεα Λαουτάρη-Δεληγιάννη με μοναδικό στόχο τις αρμονικές σχέσεις αυτή τη φορά θέτει ένα ερώτημα: Θέλεις να έχεις δίκιο ή να αγαπιέσαι;


Ένα μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζουμε στις σχέσεις είναι η ανάγκη μας να έχουμε δίκιο και ο άλλος άδικο. Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό να έχουμε δίκιο και να καταστρέφουμε με αυτόν τον τρόπο τις σχέσεις μας; Ποιο είναι τελικά το κέρδος μας; Σκεφτείτε πόσο πραγματικά σημασία έχει; Μήπως είναι καλύτερα να αφήσουμε στην άκρη την ανάγκη μας να έχουμε δίκιο;

Φορολογική δήλωση: Προσοχή με τις αποδείξεις - Παραδείγματα


Φορολογική δήλωση: Προσοχή  με τις αποδείξεις - Παραδείγματα
Για να μην πληρώσετε επιπλέον φόρο οι αποδείξεις που θα προσκομίσετε πρέπει να είναι βάση του τεκμαρτού εισοδήματος και όχι βάση του πραγματικού. Αναλυτικές οδηγίες από τον φοροτεχνικό Παναγιώτη Παντελή.

Από τις πρώτες 40.000 φορολογικές δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει παρουσιαστεί σε περίπου 24.000 δηλώσεις το φαινόμενο οι φορολογούμενοι να έχουν εισοδήματα με τεκμαρτό προσδιορισμό και όχι με το πραγματικό τους εισόδημα

Βακτήρια «ζόμπι» κρύβονταν κάτω από τον Ειρηνικό εδώ και 86 εκατ. χρόνια


H αργιλώδης λάσπη που ανασύρθηκε από το βυθό περιείχε οργανισμούς πιο αρχαίους από τον τυραννόσαυρο (Πηγή: Bo Barker Jørgensen)
Δανοί ερευνητές «ξέθαψαν» από το υπέδαφος του Ειρηνικού Ωκεανού βακτήρια με τόσο αργούς μεταβολικούς ρυθμούς, ώστε να αποτελούν τον ορισμό του ορίου μεταξύ ζωής και θανάτου! Επιπροσθέτως, πρόκειται ίσως για τους αρχαιότερους ζωντανούς οργανισμούς του πλανήτη!

Στα βάθη του Ειρηνικού

Τα ευρήματα των Δανών ερευνητών του Πανεπιστημίου Αarhus δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος της επιθεώρησης Science. Σύμφωνα με το άρθρο, τα βακτήρια προήλθαν από το υπέδαφος του Ειρηνικού Ωκεανού στο σημείο που εντοπίζεται το κυκλοτερές ρεύμα του (ένα από τα πέντε μεγαλύτερα του πλανήτη μας).

«Αόρατη» η τηλεόραση του μέλλοντος Η συσκευή θα διαθέτει διάφανη οθόνη που θα «εξαφανίζεται» κατά την απενεργοποίησή της


«Αόρατη» η τηλεόραση του μέλλοντος

Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί πώς θα είναι οι οικιακές συσκευές του μέλλοντος και πώς θα μπορούσαν παρά τη σχεδιαστική τους «ανυπαρξία» να εξακολουθούν να είναι λειτουργικές;

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σχέδια για μια τέτοια «αόρατη» συσκευή - για την ακρίβεια για μια τηλεόραση που έρχεται από το μέλλον - ανήκει στον Μάικλ Φρίμπε και στην εταιρεία Loewe. Η Invisio, όπως ονομάζεται, διαθέτει υπέρλεπτη διάφανη οθόνη τεχνολογίας TOLED – η οποία υπάρχει ήδη αλλά για την ώρα δεν έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ενός δέκτη τέτοιου μεγέθους.

Τηλεφωνικές συνομιλίες Μέρκελ - Παπούλια και Βεστερβέλε - Μολυβιάτη


Τηλεφωνικές συνομιλίες Μέρκελ - Παπούλια και Βεστερβέλε - Μολυβιάτη : Τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά και των Ευρωπαίων εταίρων, για τον σχηματισμό σταθερής ελληνικής κυβέρνησης, το συντομότερο, μετά τις εκλογές επανέλαβε η καγκελάριος Άνγκελα
Τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά και των Ευρωπαίων εταίρων, για τον σχηματισμό σταθερής ελληνικής κυβέρνησης, το συντομότερο, μετά τις εκλογές επανέλαβε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε, νωρίτερα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου της Καγκελαρίας, Γκέοργκ Στράιτερ.
Ο κ. Στράιτερ, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών, επισήμανε ότι οι δύο ηγέτες έχουν, και κατά το παρελθόν, συζητήσει και θα το επαναλάβουν σίγουρα και στο μέλλον, ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας, το οποίο χαρακτήρισε «εμπιστευτικό».

Επικοινωνία Π. Πικραμμένου- Ευ. Βενιζέλου



Τηλεφωνική επικοινωνία είχε περίπου στις 17.30 το απόγευμα της Παρασκευής, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα θέματα που συζήτησαν οι δυο τους ήταν και η στάση της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελας Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα.

"Έζησα συγκινητικές στιγμές στο Παναθηναϊκό Στάδιο"



«Έζησα συγκινητικές στιγμές χθες στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Είμαι σίγουρος πως το ίδιο συγκινημένος θα είμαι και όταν τρέξω σαν λαμπαδηδρόμος με τη Φλόγα. Δεν έχω λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες κι έτσι με ευχαριστεί πολύ η τωρινή συμμετοχή μου». Αυτά ήταν τα λόγια του Ντέιβιντ Μπέκαμ ο οποίος σήμερα σε μία συμβολική κίνηση μετάδοσης του Ολυμπιακού Ιδεώδους και του αθλητικού πνεύματος στα παιδιά, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι το Πειραματικό Σχολείο Αθηνών και μίλησε στα παιδιά που τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό.

Reuters: Η εταιρεία De La Rue δηλώνει έτοιμη να τυπώσει δραχμές



Μετά τις δηλώσειςτου Ευρωπαίου Επιτρόπου Εμπορίου, Karel De Gucht, ότι Κομισιόν και ΕΚΤ επεξεργάζονται ένα σενάριο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η Ελλάδα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, βρετανική εκτυπωτική εταιρεία δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Ελλάδας –σε περίπτωση που βγει από το ευρώ- να τυπώσει δραχμές.

Ασανσέρ τα ποσοστά των κομμάτων.Γκάλοπ της Marc


Ασανσέρ τα ποσοστά των κομμάτων
Σε διελκυστίνδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η σκληρή αναμέτρηση για την πρώτη θέση στις προσεχείς εκλογές. Η δημοσκόπηση της MARC, που παρουσιάστηκε από τον Alpha, εμφανίζει νεοδημοκρατικό προβάδισμα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει σχεδόν 4 μονάδες σε σύγκριση με το γκάλοπ της 9ης Μαΐου
«Φωτιά» παίρνει το πολιτικό σκηνικό, παραμονές της επίσημης έναρξης της νέας προεκλογικής περιόδου, καθώς και η νέα δημοσκόπηση της MARC για τον ALPHA δείχνει συνεχείς εναλλαγές στη δύναμη που συγκεντρώνουν τα κόμματα, συμπίεση των μικρών κομμάτων και επιβεβαιώνει ότι η μάχη μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ θα δοθεί για την εξασφάλιση της πρώτης θέσης, η οποία οδηγεί και στο κρίσιμο μπόνους των 50 εδρών.

Οι βουλευτές του 48ωρου και ο Καραϊσκάκης


Οι βουλευτές του 48ωρου και ο Καραϊσκάκης : Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε τόσο… μετρημένη χαρά όσο χθες στη Bουλή, όταν οι τριακόσιοι νεοεκλεγέντες βουλευτές που προέκυψαν από τις κάλπες της 6ης Mαΐου έδωσαν
Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε τόσο… μετρημένη χαρά όσο χθες στη Bουλή, όταν οι τριακόσιοι νεοεκλεγέντες βουλευτές που προέκυψαν από τις κάλπες της 6ης Mαΐου έδωσαν έναν όρκο ο οποίος πρόκειται να κρατήσει λίγες μόλις ώρες.


Στον δρόμο και πάλι για τις κάλπες, οι βουλευτές (η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν «πρωτάκια») δεν έδειχναν να απολαμβάνουν ιδιαίτερα αυτές τις στιγμές υψηλού θεσμικού κύρους.

Αν τα σπάσουμε με την Ευρώπη, λέμε αντίο στην ΑΟΖ


Photo for this article
Συγγνώμη, αλλά όποιος έχει οποιαδήποτε σχέση με τα (χρονίζοντα) εθνικά μας θέματα, γνωρίζει πως το πρόβλημα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή δεν είναι η επιθυμία των Σκοπίων να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και η σχετική κινητικότητά τους.


Δεν χρειαζόταν καν να έλθει (το βράδυ της Τετάρτης) η διαβεβαίωση εκ μέρους της επικεφαλής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Λευκού Οίκου Λιζ Σέργουντ-Ράνταλ, σύμφωνα με την οποία «η διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα της επικείμενης συνόδου κορυφής της Συμμαχίας στο Σικάγο», προσθέτοντας ότι «η ΠΓΔΜ θα μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αφού πρώτα υπάρξει συμφωνία για το θέμα του ονόματος».

Επίτροπος ΕΕ: Ετοιμάζουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καταρτίζουν ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του σεναρίου της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Κάρελ ντε Χουχτ σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

ΣΥΡΙΖΑ: Δια νόμου μονομερής κατάργηση μνημονίου


«Αν είμαστε πρώτοι, μπορούμε να διαμορφώσουμε μαζί με άλλους μια πλειοψηφία 151» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ. «Έτσι θα περάσει μια πράξη ακύρωσης του μνημονίου που δεν θα είναι πράξη εντυπώσεων», πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης.Στα ερωτήματα της δημοσιογράφου και στις παρατηρήσεις του εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς ότι η κατάργηση του μνημονίου διά νόμου θα είναι μονομερής πράξη, ο κ. Παπαδημούλης απάντησε ότι «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει».

Άρχισαν τα όργανα από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής


Άρχισαν τα όργανα από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής : Άρχισαν τα όργανα από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι από την πρώτη κιόλας μέρα πήγαν να «καταλάβουν» τα γραφεία τους στον δεύτερο όροφο,
Άρχισαν τα όργανα από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι από την πρώτη κιόλας μέρα πήγαν να «καταλάβουν» τα γραφεία τους στον δεύτερο όροφο, εκεί όπου μέχρι χθες ήταν ο χώρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.


Έλα όμως που μέσα στα γραφεία υπήρχαν υπάλληλοι και στελέχη του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εκνευρισμός.

Σαν Σήμερα


Γεγονότα

1821: Ο Νικηταράς νικάει τους Τούρκους στα Δολιανά Κυνουρίας. Από τη μάχη αυτή ο γενναίος οπλαρχηγός θα μείνει στην Ιστορία ως «Τουρκοφάγος». Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, μετά τη μάχη δεν μπορούσαν να του ξεκολλήσουν το σπαθί από το χέρι!
1828: Ο Τούρκος διοικητής των Χανίων Μουσταφά Πασάς, με 8.000 πεζούς και 300 ιππείς, προσβάλλει το Φραγκοκάστελλο Χανίων, το οποίο υπερασπίζουν οι Ηπειρώτες οπλαρχηγοί Χατζημιχάλης Νταλιάνης και Κυριακούλης Αργυροκαστρίτης, με 600 Κρήτες επαναστάτες.

Τουρκία: Απειλές προς τις εταιρείες που ενδιαφέρονται για τα κοιτάσματα στην Κύπρο


Να αποσυρθούν κάλεσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τις κοινοπραξίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για εξασφάλιση άδειας προς διεξαγωγή ερευνών εντοπισμού υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, απειλώντας ότι εάν δεν το πράξουν θα αποκλειστούν από κάθε ενεργειακό έργο στην χώρα.

Κύπρος: Νέα αναβολή της δίκης για την έκρηξη στο Μαρί


Αναβλήθηκε για τις 21 Ιουνίου η δίκη για τη φονική έκρηξη στην κυπριακή ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», λόγω της απουσίας ενός εκ των κατηγορουμένων, του τέως αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγου Πέτρου Τσαλικίδη.
Στη δίκη, η οποία ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, ήταν παρόντες οι υπόλοιποι επτά κατηγορούμενοι.

Μας έχουν ξεγράψει - Σχεδόν όλοι μας στέλνουν στη δραχμή



“Κομμένες” οι επαφές μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση - “Κουρεμένες” δόσεις και τα έσοδα στο ναδίρ - “Τεχνικές προετοιμασίες” του ΔΝΤ για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ - Κεντρικό θέμα η Ελλάδα και στη σύνοδο G8


Η ρευστότητα πρώτα απ' όλα η πολιτική εντός των τειχών είχε ήδη τα πρώτα δραματικά αποτελέσματα. Δεν κινείται ούτε φύλλο και με το ήδη προβληματικό κράτος τα έσοδα πάγωσαν πέφτοντας στο ναδίρ, μειωμένα τουλάχιστον 15% σε σχέση με τον περασμένο Μάιο και οι προβλέψεις είναι για ακόμη χειρότερη πορεία. 

El Mundo: Δικαίωση Παπανδρέου."Μήπως τελικά ο Παπανδρέου είχε δίκιο για το δημοψήφισμα;"


El Mundo: "Μήπως ο Παπανδρέου είχε δίκιο για το δημοψήφισμα;" : Η ισπανική εφημερίδα «El Mundo», αναρωτιέται σε άρθρο της την Τετάρτη:  «Κι αν ο Παπανδρέου είχε δίκιο;». Η ερώτηση αναφέρεται στο πολύκροτο  δημοψήφισμα

Η ισπανική εφημερίδα «El Mundo», αναρωτιέται σε άρθρο της την Τετάρτη: «Κι αν ο Παπανδρέου είχε δίκιο;». Η ερώτηση αναφέρεται στο πολύκροτο δημοψήφισμα που πρότεινε ο πρώην πρωθυπουργός τον Νοέμβριο του 2011.

«Μετά από τρία χρόνια σκληρής κρίσης και περικοπών αποδοχών, ήταν αρκετά προβλέψιμο ότι οι ελληνικές εκλογές της 6ης Μαΐου θα μετατρέπονταν σε ένα είδος δημοψηφίσματος πάνω στα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από την αποκαλούμενη “τρόικα”, σε αντάλλαγμα για τα δύο σχέδια διάσωσης που έχει χορηγηθεί», είναι η εισαγωγή του άρθρου της εφημερίδας.

Ζαν Μαρκ Ερό: "Περιμέναμε πάρα πολύ μέχρι να βοηθήσουμε την Ελλάδα"


Ζαν Μαρκ Ερό: "Περιμέναμε πάρα πολύ μέχρι να βοηθήσουμε την Ελλάδα" : Οι Ευρωπαίοι καθυστέρησαν να βοηθήσουν την Ελλάδα, παρατήρησε ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Μαρκ Ερό, μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter. Πρόσθεσε δε, ότι

Οι Ευρωπαίοι καθυστέρησαν να βοηθήσουν την Ελλάδα, παρατήρησε ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Μαρκ Ερό, μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter. Πρόσθεσε δε, ότι στόχος τώρα πρέπει να είναι να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη, παράλληλα με τη μείωση του χρέους της χώρας.

«Περιμέναμε πάρα πολύ μέχρι να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Αυτή η κατάσταση παραμένει εδώ και δυο χρόνια και πάει μόνο χειρότερα», είπε ο Ερό.

Όταν ο Σόιμπλε μου μίλησε με τα μάτια


Γιώργος Κοκκόλης
Πολιτικός Επιστήμονας


Όταν με την Ελίνα Μακρή ξεκινήσαμε την ευρωπαϊκή περιπέτεια του Cafebabel κανείς μας δεν περίμενε ότι μια μέρα θα βρισκόμασταν στο Άαχεν για να παραλάβουμε ένα βραβείο και μάλιστα μαζί με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Και για να είμαστε και ειλικρινείς δεν μας ενδιέφερε κιόλας.
Η ιδέα της δημιουργίας ενός συμμετοχικού ευρωπαϊκού media που θα έφερνε κοντά τους λαούς της Ευρώπης μας βρήκε πιτσιρίκια- εκείνη επέστρεφε από το Βέλγιο έχοντας κάνει μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Σπουδές και με την προοπτική να γίνει δικηγόρος- ευτυχώς άλλαξε γνώμη.

Ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Κιλκίς



Η Πρόεδρος κ. Αικατερίνη Γιαννακούλα- Ζιούτα και το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Παιδικών- Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς, ανακοινώνει ότι οι εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς- βρεφονηπιακούς σταθμούς του έτους 2012-2013, ξεκινούν την Δευτέρα 21 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 15 Ιουνίου 2012. 
Οι αιτήσεις εγγραφής που αφορούν τους βρεφ/κους σταθμούς της πόλης του Κιλκίς και της ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου γίνονται δεκτές στα γραφεία του Ν.Π. στο κτίριο του Δημαρχείου στο Κιλκίς (Γ. Καπέτα 17, Τ.Κ. 61100 Κιλκίς, τηλ. 23413 52173 και 23413 52193). 

19 ΜΑΪΟΥ - ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ «ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ – ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ»



Γράφει η
Θούλη-Χρυσάνθη Σιδηροπούλου
Μέλος Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ 

Αφιερώνεται στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων, που αφανίστηκαν βίαια, βάρβαρα, βάναυσα από το Τουρκικό Κράτος, στην καταστροφή του Ελληνισμού της Ανατολής. 
Αντί προλόγου: Η πορεία του Ελληνισμού της Ανατολής συγκροτεί μια σπουδαία αλλά και τραγική πτυχή της νεοελληνικής ιστορίας. Ακριβώς γι’ αυτό, η εβδομηντάχρονη παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος του Ελληνικού Κράτους, που οφείλει να ανήκει οριστικά στο παρελθόν, μας άφησε ιστορικά «αδικαίωτους» Πόντιους, Θράκες, Μικρασιάτες, όλους τους Έλληνες.

4ο Τουρνουά Τάβλι «ΦΙΛΙΑ 2012» στη Βέροια


Κεντρική Μακεδονία 4ο Τουρνουά Τάβλι «ΦΙΛΙΑ 2012» στη Βέροια

Το Τμήμα Νέων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας διοργανώνει το 4ο Τουρνουά Τάβλι «ΦΙΛΙΑ 2012». Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν για να ενημερωθούν στα ακόλουθα τηλέφωνα,

23310 72060 Γραμματεία Ε.Λ.Β.

(Δευτέρα έως Πέμπτη 10.00 με 2.00 το μεσημέρι και Κυριακή 5.00 με 9.00 το βράδυ)

Μαύρη Τρύπα 3.000.000 ευρώ για το Δήμο Έδεσσας;


Κεντρική Μακεδονία Μαύρη Τρύπα 3.000.000 ευρώ για το Δήμο Έδεσσας;

Η ΔΟΥ έκανε έλεγχο στους λογαριασμούς και ενώ από το 2002 έως τις 31-12-2010 θεωρούνταν από την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι το ποσό του 1.200.000 ευρώ χρέη προς την εφορία πήγε στα ταμεία του δημοσίου, αυτό δε συνέβη ποτέ. Η δημοτική αρχή κάνει λόγο για μαύρη τρύπα, ένα ταμειακό έλλειμμα. Με τις προσαυξήσεις γίνονται περίπου 2.800.000 ευρώ, διότι τα πρόστιμα αν δεν κάνεις προσφυγή γίνονται πενταπλάσια. ..

Μειωμένες τιμές για Έλληνες ...στη Χαλκιδική


Κεντρική Μακεδονία Μειωμένες τιμές για Έλληνες ...στη Χαλκιδική

Απογοητευμένοι είναι οι ξενοδόχοι από την εικόνα της τουριστικής περιόδου, όπως αυτή διαμορφώνεται μέχρι σήμερα. Στη Χαλκιδική η πληρότητα για το Μάιο είναι κατά 10% μειωμένη σε σχέση με το 2011 ενώ τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά ούτε για τους επόμενους μήνες. Διότι αν και παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ρωσία υπάρχει πτώση από χώρες της Δυτικής Ευρώπης και συρρίκνωση της εγχώριας αγοράς. 

Κάναμε χωματερή το Θερμαϊκό και συνεχίζουμε...


Κεντρική Μακεδονία Κάναμε χωματερή το Θερμαϊκό και συνεχίζουμε...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ

Καταφέραμε και κάναμε χωματερή το Θερμαϊκό. Και συνεχίζουμε ακάθεκτοι, σε βαθμό που, παρά τις προσπάθειες των εμπλεκόμενων φορέων να βελτιώσουν την κατάσταση, αυτή να παραμένει τραγική. Τα στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης είναι ενδεικτικά του ετήσιου φορτίου σκουπιδιών που δέχεται ο όρμος της Θεσσαλονίκης κάθε μέρα. Και την ευθύνη γι' αυτό φέρουμε όλοι μας.

Μιχαλολιάκος: «Σταματήστε την παραμύθα, δεν πλάκωσε κανέναν το άρμα στο Πολυτεχνείο» (VIDEO)



«Καλό το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο» λέει ο ΓΓ 
της Χρυσής Αυγής αναφερόμενος στα όσα έγιναν το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου στο Πολυτεχνείο.


«Δεν πλάκωσε κανένα τανκς τα παλικάρια στο Πολυτεχνείο. Αυτή είναι μεγάλη παραμύθα, σταματήστε την» δηλώνει ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από τον Alpha.

«Ήταν ο υπίλαρχος Μελάς εκεί, ο οποίος αθωώθηκε γι’ αυτή την ιστορία. Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο» λέει για τη νύχτα που το τανκ έριξε την πύλη και μπήκε στο Πολυτεχνείο και το χαρακτηρίζει «κυρίαρχο μύθο της μεταπολιτευτικής προπαγάνδας».

Θέμα χρόνου να δώσουν τα χέρια Σαμαράς-Ντόρα -Πιέσεις “από μέσα” στον Γ. Καρατζαφέρη



Μια ανάσα από την ανακοίνωση μπροστά σε κάμερες και δημοσιογράφους λένε πηγές πως βρίσκονται η ΝΔ και η ΔΗΣΥ. Κάποιοι συμπληρώνουν ότι απομένουν μόνον τεχνικές λεπτομέρειες.


Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ουσιαστικά τα δύο κόμματα βρίσκονται στην διαδικασία κατάρτισης του πολιτικού πλαισίου συμφωνία στη βάση της στήριξης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας βάσει αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά και επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου.

Διχάζει και προβληματίζει η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία.Aντιφάσεις σχετικά με την αναγκαιότητα παραμονής της χώρας στο ευρώ


Η αλήθεια είναι ότι παρ’ όλο που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγάλο θέμα των ημερών, εξαιτίας της δυναμικής που απέκτησε από την 6η Μαΐου αλλά και αυτή που φαίνεται να αναπτύσει εν όψει της 17ης Ιουνίου. Ωστόσο, είναι δεδομένο πως οι θέσεις που παίρνει το κόμμα για τα ζητήματα της οικονομίας δεν είναι ξεκάθαρες.
Ο Μανώλης Γλέζος μετά την άποψη του να υπάρξει κρατική φορολόγηση 100 ευρώ σε εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ,  επανέλαβε τις απόψεις του περί του ότι το χρήμα δεν έχει πατρίδα και απλώς έχει εφευρεθεί ως μέσο ανταλλαγής αξιών, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το αν θα είμαστε εντός ή εκτός ευρώ δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία για μας».

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ σε Βερολίνο και Παρίσι


Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ σε Βερολίνο και Παρίσι : Πολυμελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα θα μεταβεί την προσεχή Δευτέρα στο Παρίσι και την Τρίτη στο Βερολίνο, προκειμένου να έχει διμερείς

Πολυμελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα θα μεταβεί την προσεχή Δευτέρα στο Παρίσι και την Τρίτη στο Βερολίνο, προκειμένου να έχει διμερείς επαφές με τις ηγεσίες της γαλλικής και γερμανικής Αριστεράς, αλλά και με θεσμικούς παράγοντες των δύο χωρών. Το πρόγραμμα των επαφών αναμένεται να οριστικοποιηθεί την Παρασκευή.

ΠΑΣΟΚ: Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης της δανειακής σύμβασης



Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, εκτιμά ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης της δανειακής σύμβασης καθώς, όπως ανέφεραν, η Ελλάδα μπορεί να κρατήσει τα θετικά στοιχεία, δηλαδή τη μείωση του χρέους, τη μείωση των επιτοκίων, τη δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, την εξασφάλιση ρευστότητας στην αγορά και τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές και ταυτόχρονα μπορεί να αλλάξει τα αρνητικά.

Α. Σαμαράς: Μέτωπο με «ομοιογένεια στις θέσεις» ενάντια στην «ομοσπονδία Αριστερών-αναρχίας»



ΣΚΛΗΡΗ επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και έθεσε από τη δική του πλευρά το δίλημμα των εκλογών. «Δεν υπάρχει χαλάρωση, έχει αρχίσει η μάχη, που θα τη δώσουμε με πίστη, με αγάπη για την πατρίδα, ένα μέτωπο αποφασισμένων Ελλήνων και θα την κερδίσουμε με ομοιογένεια στις θέσεις και επαφή με το κόμμα για να υπάρχει ενιαίος λόγος απέναντι στα ξύλινα συνθήματα του λαϊκισμού», ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν καταργεί το Μνημόνιο


Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν καταργεί το Μνημόνιο
«Η ΝΔ "δεξιά θα πάει το τιμόνι", αλλά και η Αριστερά στο τέλος θα το στρίψει δεξιά»
Ευθείες βολές κατά του Αλ. Τσίπρα εξαπέλυσε η Αλέκα Παπαρήγα, καθώς χθες επεσήμανε ότι το Μνημόνιο δεν καταργείται από το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου, ούτε καν του Ιουνίου.
Η γραμματέας του ΚΚΕαπάντησε στην αναφορά του κ. Τσίπρα ότι ο λαός με την ψήφο ακύρωσε το Μνημόνιο, λέγοντας πως «ούτε το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου, ούτε του Ιουνίου -όποιο κι αν είναι αυτό- μπορεί να θεωρηθεί ότι καταργεί το Μνημόνιο και τη δανειακή συνθήκη».

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.Η χώρα σε κρίσιμο σταυροδρόμι


Με ανοιχτή επιστολή απευθύνθηκε στους πολίτες ο απερχόμενος πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος
Οι αποφάσεις που θα ληφθούν, μπορεί να σφραγίσουν την πορεία της Ελλάδας για δεκαετίες. Μονομερής καταγγελία των συμβατικών δεσμεύσεων θα είναι καταστροφική, τόνισε ο απερχόμενος πρωθυπουργός
Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της χώρας -επισημαίνοντας ότι «η μονομερής καταγγελία των συμβατικών δεσμεύσεων θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα, καθώς θα μας οδηγούσε αναπότρεπτα εκτός ευρώ και πιθανόν εκτός Ε.Ε.»- έκρουσε αποχωρώντας χθες από το Μαξίμου ο κ. Λουκάς Παπαδήμος.

Β. Σταμάτη: «Βρίσκομαι στις φυλακές γιατί παντρεύτηκα πολιτικό πρόσωπο» Τι υποστηρίζει η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, σε επιστολή της προς την πρόεδρο του Αρείου Πάγου.


Τη διαδρομή ενός γάμου, του δικού της, «που μετατράπηκε σε τραγωδία», περιγράφει η προφυλακισμένη σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, σε μακροσκελή επιστολή, που απηύθυνε σήμερα στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ρένα Ασημακοπούλου, εκτιμώντας ότι η ίδια, ως γυναίκα, θα κατανοήσει τη θέση της «καλύτερα από κάθε άλλον».

Τα παράδοξα από την ορκωμοσία των «300»


Το κατώφλι της Βουλής πέρασαν εχθές το πρωί οι «300» βουλευτές για να δώσουν τον καθιερωμένο όρκο. Αρκετή ώρα πριν την ορκωμοσία, μπήκαν πρώτοι στην αίθουσα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι, ύστερα από έναν αρχικό δισταγμό για τις θέσεις στις οποίες θα κάθονταν, εγκαταστάθηκαν στα ορεινά έδρανα της δεξιάς πτέρυγας της Βουλής.
Κατά την είσοδό τους, ο γγ του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, χαιρέτησε δια χειραψίας τον υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής 'Αμυνας, Φραγκούλη Φράγκο.

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΔΝΤ: Θα επιστρέψουμε μετά τις εκλογές


ΔΝΤ: Θα επιστρέψουμε μετά τις εκλογές
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τις επαφές του με την Ελλάδα ως τις βουλευτικές εκλογές και δεν θα συνεργαστεί με την υπηρεσιακή κυβέρνηση, που έχει διοριστεί για να διεκπεραιώσει τις τρέχουσες υποθέσεις.
«Αναμένουμε με ενδιαφέρον να αρχίσουμε επαφές με την (μελλοντική) κυβέρνηση, μόλις αυτή σχηματιστεί (...) μετά τις εκλογές», που προβλέπεται να διεξαχθούν στις 17 Ιουνίου, δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Χόουλεϊ.