Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Τι ψηφίζουν οι βουλευτές της ΝΔ στη μάχη της ηγεσίας

Νέες συμμαχίες και πολιτικές συμφωνίες συνάπτονται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας με φόντο την εκλογή του νέου αρχηγού της συντηρητικής παράταξης, ενώ τις τελευταίες ημέρες αλλάζουν τα δεδομένα ως προς την δύναμη των υποψηφίων αρχηγών και την επιρροή τους στην κοινωνική και κομματική βάση.

Η Ζωή τη … λέει στην «Αυγή» και στην κυβέρνηση

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής μία μέρα μετά τις αναρτήσεις στο Facebook, που αφορούσαν στα μνημόνια, λέγοντας πως είναι «μαχαιριά στην καρδιά της δημοκρατίας», «ξαναχτύπησε» με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, έχοντας στο στόχαστρό της την εφημερίδα Αυγή.

Για business και διπλωματία ο Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα

Για το Μέγαρο Μαξίμου η έλευση του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα την Πέμπτη θα είναι μια ακόμη «αφορμή» να αναδείξει επικοινωνιακά την στήριξή που παρέχει ο γάλλος προέδρος στο αίτημα για την αναδιάρθρωση του χρέους. 
Για τον Γάλλο πρόεδρο είναι μιας πρώτης τάξεως

O ΣΥΡΙΖΑ ξαναρίχνει δίχτυα σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου όπου καταγράφηκε η μαζική μετατόπιση ψηφοφόρων του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, ένα στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος που ανήκει στην σφαίρα επιρροής του Πρωθυπουργού, φέρεται να είπε σε

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : ΑΠΌ ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ

Άλλοι θυμούνται το 1981 και την μεγάλη νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ. 
Άλλοι τα γενέθλια του Μητσοτάκη, ο Google της Μελινας και οι ατυποι πρόεδροι δύο ποδοσφαιρικων ομάδων, αλληλοβριζονται .
Τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν περισσότερο με τους τελευταίους και καθόλου τυχαία.
Ένα από αυτά, από μέρες διαφήμιζε, ειδικό αφιέρωμα στον Ανδρέα

Στο χειρουργείο ο Σταύρος Θεοδωράκης

Σε ιδιωτική κλινική στο Ψυχικό εισήχθη το πρωί του Σαββάτου ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr, ο κ. Θεοδωράκης πήρε την απόφαση να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα μηνίσκου που

Το μεγάλο κόλπο της φοροδιαφυγής με «μαγικό» λογισμικό

Ενα «μαγικό» λογισμικό, το οποίο κάνει... αόρατα τα πραγματικά έσοδα μηχανεύτηκε κύκλωμα το οποίο έστησε ένα απίστευτο «πάρτι» φοροδιαφυγής.
Με την απάτη που είχαν στήσει, αποκρύπτονταν οι αληθινές εισπράξεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κατά συνέπεια βέβαια το δημόσιο έχανε

Κώστας Μπακογιάννης : "Θα ψήφιζα τη μάνα μου για να έχουμε φαγητό την Κυριακή"

Αποφεύγει τις κακοτοπιές ο Κώστας Μπακογιάννης για τα εσωκομματικά της ΝΔ επιστρατεύοντας το χιούμορ του.
Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ήταν καλεσμένος  στον ΣΚΑΪ ρωτήθηκε εάν θα ψήφισε τη μητέρα του, Ντόρα Μπακογιάννη, στην περίπτωση που ήταν

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ : Είκοσι χιλιάδες διακόσια ένα (20.201) συνώνυμα...


Σημείωμα του Γραμματέα της ΚΟ ΠΑΣΟΚ και Βουλευτή Ηρακλείου, Β. Κεγκέρογλου με αφορμή τη συμπλήρωση 34 χρόνων από την ιστορική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 18ης Οκτωβρίου 1981. 

Ομιλία Στέφανου Ξεκαλάκη Γραμματέα Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση της ΚΠΕ

Συντρόφισσες, Σύντροφοι,
Η σημειολογία της σημερινής ημέρας είναι πολύ ισχυρή.
Τόσο για όσους συμμετείχαν ενεργά στην εκλογική νίκη της 18ης Οκτωβρίου 1981, όσο και για τους νεότερους, όπως είμαι κι εγώ, που βρισκόμασταν στην αγκαλιά των γονιών μας στη μεγαλειώδη συγκέντρωση του Συντάγματος.
Μας θυμίζει ποιος πραγματικά έφερε τη δημοκρατία και την ισότητα σ’ αυτό τον τόπο.

Λαφαζάνης: Η μνημονιακή κυβέρνηση ομολογεί την αποικιοποίηση της πατρίδας μας

H νέα μνημονιακή κυβέρνηση ομολογεί την οικονομική αποικιοποίηση της πατρίδας μας. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικαλούμενος σχετική αναφορά του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «αφού,

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας κάνει το λάθος όλων των προηγούμενων μνημονιακών πρωθυπουργών

Το Ποτάμι θα μείνει στην αντιπολίτευση, τονίζει σε συνέντευξή του ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατηγορώντας παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα ότι κάνει το λάθος των μνημονιακών προκατόχων του.
«Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει τον συντηρητικό δρόμο. Αναπαράγει τα αρνητικά του παρελθόντος -κομματικό κράτος, αδιαφάνεια στις αποφάσεις-

Γεννηματά: «Ο Τσε Γκεβάρα Τσίπρας, ο Σάντσο Πάντσο Βαρουφάκης»

Από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, η Φώφη Γεννηματά απάντησε στην κριτική που ασκείται από την κυβέρνηση ότι το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το Μνημόνιο και αρνείται να στηρίξει τους εφαρμοστικούς νόμους λέγοντας ότι «ψηφίσαμε επί της αρχής το πλαίσιο της συμφωνίας και αρκετά

Σφοδρή επίθεση Τζιτζικώστα σε κυβέρνηση και Τσίπρα

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ – και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα – άσκησε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ.Απόστολος Τζιτζικώστας, με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.
Κατά τη διάρκεια χθεσινής του ομιλίας στην Κοζάνη, ο κ. Τζιτζικώστας υποστήριξε ότι «το πρώτο μέρος του λογαριασμού που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες, επικυρώθηκε από τη Βουλή». Το 90% των μέτρων,

Επίθεση με μολότοφ στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη,  το βράδυ του Σαββάτου.
Σύμφωνα με την αστυνομία, πέντε άτομα που φορούσαν κουκούλες, προσέγγισαν τα γραφεία από την οδό Βαλτετσίου και πέταξαν τις μολότοφ,

Αγρότες απέκλεισαν συμβολικά την Εγνατία Οδό

Για περίπου μισή ώρα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κοζάνης έκλεισαν την Εγνατία Οδό στο ρεύμα προς Γρεβενά.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κοζάνης έκλεισαν συμβολικά με τα τρακτέρ για μίση ώρα την Εγνατία Οδό στο ρεύμα προς

Δημοσκοπήσεις τις ΜRB και της Μetron Analysis για την εκλογή προέδρου στη ΝΔ -Τι δείχνουν

Ενώ βρισκόμαστε κάτι παραπάνω από ένα μήνα από τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, έρχονται στο φως δύο δημοσκοπήσεις που δείχνουν τα ποσοστά που φαίνεται να συγκεντρώνουν οι 4 υποψήφιοι αυτή τη στιγμή. 
Metron Analysis