Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Σιωπηρή πορεία μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Σιωπηρή πορεία μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος την Κυριακή στη ΘεσσαλονίκηΜε τίτλο «Ποτέ ξανά. 73 χρόνια μετά την αναχώρηση του πρώτου συρμού για το στρατόπεδο Αουσβιτς – Μπίρκεναου» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου, σιωπηρή πορεία μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.

Προκηρύσσονται 585 θέσεις συμβασιούχων στα νοσοκομεία - Ολες οι ειδικότητες

Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι Υγειονομικές Περιφέρειες θα αναρτήσουν την προκήρυξη για 585 θέσεις επικουρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Οδικό χάρτη για διέξοδο από την προσφυγική κρίση παρουσίασε η Γεννηματά στο ΕΣΚ

Έναν οδικό χάρτη οκτώ συγκεκριμένων σημείων άμεσης δράσης των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για να δοθεί διέξοδος στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, παρουσίασε σήμερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην προσύνοδο των

Θρίλερ με το φορολογικό και τη νέα αντιπρόταση της κυβέρνησης

Θρίλερ με το φορολογικό και τη νέα αντιπρόταση της κυβέρνησηςΤη νέα πρόταση για το φορολογικό που κατέθεσε η ελληνική πλευρά, μελετούν τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών.
Η καινούργια αντιπρόταση κατατέθηκε μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε χτες το βράδυ σχετικά με το

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Καστοριάς : Πολιτική εκδήλωση με θέμα "Πολιτικές Εξελίξεις και Οικονομία: Οι αλλαγές που θέλουμε"

ds-587x330.jpgΤο Σάββατο 19-03-2016  στις 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί πολιτική εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΟΣ PALACE (περιοχή Χλόη Καστοριάς) με θέμα: "Πολιτικές Εξελίξεις και Οικονομία: Οι αλλαγές που θέλουμε".  

Ομιλητές ο

Τροχαίο με τραυματίες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Μια μητέρα με την κόρη της είναι τα θύματα του τροχαίου που σημειώθηκε το μεσημέρι, στη νότια είσοδο της ΔΕΘ, στην οδό Αγγελάκη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ένα λεωφορείο συγκρούστηκε με ένα Ι.Χ. με αποτέλεσμα το τελευταίο να παρασύρει τις δυο γυναίκες που στέκονταν σε διάβαση πεζών, με τη μια

Αστερίσκοι από Ολάντ για τη συμφωνία με Τουρκία, θερμή στήριξη σε Ελλάδα

asteriskous-apo-olant-gia-ti-sumfwnia-me-tourkia-thermi-stiriksi-se-elladaΑστερίσκους από Ολάντ για τη συμφωνία με Τουρκία, ζητεί εγγυήσεις. θερμή στήριξη σε Ελλάδα για το προσφυγικό.
Επιθυμώ μια γενικότερη συμφωνία όπου φυσικά θα υπάρχει και η συμφωνία της Τουρκίας, δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ, πριν την έναρξη της Συνόδου

Μετά το Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει «ολόθερμα» τον Μουζάλα

Μετά το Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει «ολόθερμα» τον Μουζάλα Δύο εικοσιτετράωρα μετά την κυβερνητική κρίση και το μπαράζ υποστηρικτικών δηλώσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προς το Γιάννη Μουζάλα, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος.
Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας:

Ο Τσίπρας στους ευρω-σοσιαλιστές: Ελα εδώ Αλέξη, σε βάλαμε στην άκρα δεξιά

Ο Τσίπρας στους ευρω-σοσιαλιστές: Ελα εδώ Αλέξη, σε βάλαμε στην άκρα δεξιά [εικόνες]Ενας πραγματικά απολαυστικός διάλογος εκτυλίχθηκε μεταξύ του Ελληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των ηγετών των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.
Ο Αλ. Τσίπρας, προσήλθε ως παρατηρητής στην σύνοδο του PES, κάνοντας το πρώτο «δειλό άνοιγμα» προς τους ευρωσοσιαλιστές.

Βενιζέλος σε Παπαγγελόπουλο: Να ασκηθεί πειθαρχική αγωγή εναντίον της Θάνου

9th PASOK Congress  / 9ο  Συνέδριο ΠΑΣΟΚΑφορμή στάθηκε η επιστολή της κυρίας Θάνου προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με το κοινοβουλευτικό έργο, που προκάλεσε την οργισμένη απάντηση της ίδιας που εγκάλεσε την κυρία Θάνου, σημειώνοντας ότι «αποδοκιμάζω την ενέργειά σας να επέμβετε στο κοινοβουλευτικό έργο».

Σίμος Δανιηλίδη : «Ανάγκη για γενναίες μεταρρυθμίσεις στην πρωτοβάθμια κοινωνική και ιατρική φροντίδα…»

-Ομιλία του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, και προέδρου της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ, Σίμου Δανιηλίδη στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής σε εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ): Την ανάγκη να προχωρήσει η χώρα μας σε γενναία μεταρρυθμιστική τομή στον τομέα της πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας και της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας ανέδειξε ο

Εκπροσωπος ΠΑΣΟΚ για Καμμένο:Η ρόμπα είναι στη θέση της

«Δεν ξέρω για τα πράγματα στο υπουργείο, αλλά η ρόμπα είναι στη θέση της».
Με τον τρόπο αυτό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης σχολίασε μέσω Twitter τις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου μετά τη λήξη της

ΣΕΒ: Κίνδυνος κατάρρευσης της μεσαίας τάξης


SEVΜε το εισόδημα των νοικοκυριών να διαμορφώνεται σε 153,2 δισ. ευρώ (χωρίς παροχές σε είδος) και το δηλωθέν φορολογητέο εισόδημα των νοικοκυριών σε 74 δισ. ευρώ περίπου (στο οποίο πληρώνουν 8,7 δισ. ευρώ σε φόρο εισοδήματος και ειδική εισφορά αλληλεγγύης, ή 11,8% μέσο φορολογικό συντελεστή), το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η φοροδιαφυγή παραμένει τεράστια.

Θόδωρος Παραστατίδης (ΣΥΡΙΖΑ) κατά Μουζάλα: Τα ατοπήματα στην πολιτική πληρώνονται

Ο κ. Μουζάλας το χαρακτήρισε λάθος φραστικό και ατόπημα και στην πολιτική αυτού του είδους τα πολιτικά ατοπήματα πληρώνονται. Γι αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.
Τα παραπάνω επισήμανε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Παραστατίδης, υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα που προέκυψε με τον αναπληρωτή υπουργό

Αλαβάνος: Σε αδιέξοδο η κυβέρνηση-Η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με ακροδεξιούς ΑΝΕΛ οδήγησε σε τερατογενέσεις

Ακραίες και ρατσιστικές χαρακτήρισε τις θέσεις των ΑΝΕΛ ο Αλέκος Αλαβάνος, υποστηρίζοντας ότι ο Πάνος Καμμένος επιμένει στο θέμα Μουζάλα, επειδή μπορεί να σκέφτεται να την κοπανήσει από την κυβέρνηση, γιατί οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ενθαρρυντικές για το κόμμα του. 

Η διατροφολόγος των διάσημων προτείνει: Ετσι θα κάψεις λίπος


Η διατροφολόγος των διάσημων προτείνει: Ετσι θα κάψεις λίπος H Κίμπερλι Σνάιντερ δεν είναι το πολυδιαφημισμένο πρόσωπο του Χόλιγουντ όμως είναι η γυναίκα που ευθύνεται για την καλλίγραμμη σιλουέτα των περισσότερων γυναικών και τα εντυπωσιακά κορμιά των ανδρών. Η διατροφολόγος των επωνύμων, έχει τέσσερα βασικά σημεία στα οποία στηρίζει τη διατροφή που καίει λίπος!

Αποκλείει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι ο Λοβέρδος

Κατηγορηματικά αντίθετος με τα σενάρια κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με αφορμή την υπόθεση Μουζάλα και την περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, εμφανίστηκε ο Α. Λοβέρδος. 

Η Ιγγλέζη (ΣΥΡΙΖΑ) τα βάζει με τον ΣΚΑΪ: Θα μπορούσαν να ζητήσουν εξηγήσεις από τον Μουζάλα την ώρα της συνέντευξης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSIΘα μπορούσαν να ζητηθούν εξηγήσεις από τον κ. Μουζάλα την ώρα της συνέντευξης, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη
«Θα μπορούσαν να το διορθώσουν οι δημοσιογράφοι εκείνη τη στιγμή και να δώσει αμέσως τις εξηγήσεις του» είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα που

Νέο ραντεβού Τσίπρα-Τζολί: Θα συναντηθούν στην Ελβετία σε εκδήλωση του ΟΗΕ

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣΣε λίγες εβδομάδες αναμένεται να συναντηθούν ξανά ο Αλέξης Τσίπρας και η Αντζελίνα Τζολί. 
Κερδίζοντας τους πάντες στο Μαξίμου, όχι μόνο με την εμφάνισή της αλλά και την πολιτική οπτική που έχει για το προσφυγικό, η ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ συζήτησε την ιδέα να

Liberation: Ο Τσίπρας ή θα πέσει αμέσως για τη «Μακεδονία», ή σε λίγους μήνες για το ασφαλιστικό

Liberation: Ο Τσίπρας ή θα πέσει αμέσως για τη «Μακεδονία», ή σε λίγους μήνες για το ασφαλιστικόΟ ΣΥΡΙΖΑ έχει προβλήματα με τον αμφιβόλου ποιότητας κυβερνητικό του εταίρο και αυτό μπορεί να του κοστίσει την πτώση της κυβέρνησης γρηγορότερα απ' ό,τι προβλέπεται, γράφει η Liberation, την Πέμπτη 17 Μαρτίου.
«Ο εταίρος της ριζοσπαστικής δεξιάς ΑΝΕΛ απειλεί ότι θα ρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα αν ο

Αιχμηρή απάντηση Φ. Γεννηματά στην επιστολή Θάνου

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά απάντησε στην επιστολή που δέχθηκε από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο.
Στην επιστολή της η κ. Θάνου διαμαρτύρεται για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στη προσωπική της διαμάχη με τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Σταύρο Τσακυράκη και τις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή η

Του Αλέκου Παπαδόπουλου : Κυνικές διομολογήσεις

Κατά το 19ο αιώνα οι διομολογήσεις είχαν τύχη ευρείας εφαρμογής μεταξύ χωρών της Ευρώπης και θεωρούμενων ημιβάρβαρων χωρών της Ασίας και της Αφρικής. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο έχουν εκλείψει. Το ελληνικό σύνταγμα απαγορεύει τις διομολογήσεις. Στο άρθρο 28 παρ.1 εδαφ.β΄.
Είναι ορατό πλέον ότι υπό την πίεση των ΗΠΑ του ευρωπαϊκού προσφυγικού αδιεξόδου, της

"Δυναμιτίζει" το κλίμα ο Γιουνκέρ: "Ούτε σε 10 χρόνια δεν μπαίνει στην ΕΕ η Τουρκία"

"Δυναμιτίζει" το κλίμα ο Γιουνκέρ: "Ούτε σε 10 χρόνια δεν μπαίνει στην ΕΕ η Τουρκία" - Κεντρική ΕικόναΜία ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου θα γίνει προσπάθεια οριστικοποίησης και επίτευξης της συμφωνίας με την Τουρκία, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «παγώνει» τις προσδοκίες της Αγκυρας.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι η είσοδος της

Στο ΣτΕ η αναδρομική φορολόγηση εμβασμάτων του εξωτερικού

Στο ΣτΕ η αναδρομική φορολόγηση εμβασμάτων του εξωτερικούΣτο μικροσκόπιο του Συμβουλίου της Επικρατείας μπαίνει η συνταγματικότητα ή μη φορολογικών ρυθμίσεων που ανάβουν το πράσινο φως σε αναδρομική φορολόγηση εμβασμάτων που διακινήθηκαν στο εξωτερικό, πριν την ψήφιση του σχετικού νόμου το 2010, αλλά και την υποχρέωση των φορολογούμενων να αποδείξουν οι ίδιοι

Η συμβουλή του Γιώργου Παπανδρέου στον Τσίπρα: Κράτα τον Μουζάλα, αντί του Καμμένου

Την άποψη του για την αναταραχή που έχει ξεσπάσει στο κυβερνητικό σχήμα, με τον Πάνο Καμμένο να απειλεί να παραιτηθεί, μετά το λάθος του Γιάννη Μουζάλα εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Μέσω Twitter, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ συμβουλεύει τον