Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Τσίπρας: 15.000 εργαζόμενοι στον πολιτισμό και καλλιτέχνες να ενταχθούν στα μέτρα ενίσχυσης

Τσίπρας: «Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης 15.000 εργαζόμενοι στον ...
Ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπους του πολιτισμού, της δημιουργικής οικονομίας και της καλλιτεχνικής κοινότητας και εκπαίδευσης για τις επιπτώσεις του κοροναϊού, του παρέθεσαν τα προβλήματα με

Τουρκία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών μετά τον πανικό που προκλήθηκε από το ξαφνικό lockdown

Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας μετά τον πανικό που ...Την παραίτησή του υπέβαλε ο πανίσχυρος υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού δύο ημέρες μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε 31 μεγάλες πόλεις της χώρας, προκαλώντας πανικό στους πολίτες. 

Κουτσούμπας: Να μην πληρώσει ο λαός κι αυτήν την κρίση

Κάλεσμα στο λαό, μόλις τελειώσει η πανδημία του κορονοϊού, να βγει δυναμικά στο προσκήνιο για να μην πληρώσει κι αυτήν την κρίση, απηύθυνε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

FIFA: Σκέψεις για καθιέρωση και τρίτης μεταγραφικής περιόδου

Και μια τρίτη μεταγραφική περίοδο σκέφτεται να ορίσει η FIFA μετά την καλοκαιρινή και τη χειμερινή. Συγκεκριμένα, ο κορονοϊός έχει προκαλέσει πάμπολλα προβλήματα και στο ποδόσφαιρο, όπου ψάχνουν να βρουν τρόπο για να τελειώσει η φετινή σεζόν χωρίς να τιναχτεί στον αέρα, από τώρα, η επόμενη.

Θεσσαλονίκη: Ακόμη δύο βρέφη θετικά στον κορονοϊό

Δύο ακόμη βρέφη με κορωνοϊό στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ...Δύο βρέφη τριών και εννέα μηνών νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης καθώς διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό. Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τα δύο βρέφη αρχικά διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο «Γεννηματά» και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο.

Μανώλης Όθωνας: «Η κυβέρνηση «παίζει» επικοινωνιακή ρουλέτα ποντάροντας στο «πάρτα όλα» και αφήνει και κάτι ψιλά στο βολικό αντίπαλο»

Προειδοποίηση προς την κυβέρνηση να κάνει παιχνίδια με τυχόν πρόωρες εκλογές και την ενημέρωση απευθύνει με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Μανώλης Όθωνας, υπογραμμίζοντας πως «προκήρυξη εκλογών εν μέσω κρίσης είναι ομολογία αδυναμίας και ισοδυναμεί με παραίτηση».

Καταγγελία Βαρουφάκη: Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει μετοχές σε funds που αγοράζουν κόκκινα δάνεια

Σε μία σοβαρή καταγγελία προέβη ο Γιάνης Βαροφουφάκης, ο οποίος στον αέρα τηλεοπτικού σταθμού της Θεσσαλίας, διαμήνυσε πως ο κλειστός κύκλος της οικογένειάς του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατέχει μετοχές σε funds, τα οποία αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες.

Καρχιμάκης μια αναφορά Ευγνωμοσύνης στον Ανδρέα

Η στιγμή που ο Ανδρέας Παπανδρέου,τον Αύγουστο του 1993 ,στην Ελούντα μου πρότεινε να είμαι συνεργάτης του στο πρωθυπουργικό γραφείο,μετά τις εκλογές του Οκτώβρη του 1993.

Η μάχη του χαλκού με τα μικρόβια – Θα βοηθήσει και κατά του κορωνοϊού;

O πάπυρος Σμιθ είναι ένα από τα παλαιότερα «βιβλία» που έχουν διασωθεί. Το κείμενο που περιέχει είναι υπολογισμένο ότι γράφτηκε μεταξύ του 2600 και του 2200 π.Χ. Εκεί και από τότε έχουν απαθανατιστεί οι γνώσεις των ανθρώπων για

Κορονοϊός : Το σχέδιο εξόδου από την καραντίνα - Χρονοδιάγραμμα και σενάρια

Κορωνοϊός: Το σχέδιο εξόδου από την καραντίνα - Χρονοδιάγραμμα και ...Eνώ η γενική επιφυλακή που έχει κηρύξει η κυβέρνηση εισέρχεται στην πιο έντονη και κρίσιµη καµπή της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι επιτελείς του και το υπουργείο Υγείας προετοιµάζουν εδώ και ηµέρες -υπό άκρα µυστικότητα και µεθοδικά- το σχέδιο σταδιακής άρσης των περιορισµών, το λεγόµενο recovery plan. 

ΚΕΠ: Ψηφιακή θυρίδα για κάθε πολίτη - Ποια πιστοποιητικά θα εκδίδονται ψηφιακά - Όλη η διαδικασία

Τη δική του ψηφιακή θυρίδα μπορεί να έχει κάθε πολίτης στα ΚΕΠ. Σε αυτήν, θα καταχωρούνται κατευθείαν ψηφιακά τα πιστοποιητικά και έγγραφα που έχει αιτηθεί από το ΚΕΠ. Στις επόμενες μέρες τα ψηφιακά ΚΕΠ με νέες αναβαθμισμένες υπηρεσίες θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών χωρίς ταλαιπωρία, γρήγορα και χωρίς καν να βγούνε από το σπίτι τους.

Θετική στον κορωνοϊό και δεύτερη νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Σερρών

SOS από το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών :: left.grΚαι δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Βαρουφάκης για Αίγινα: "Μου έριξαν λάσπη επειδή μίλησα για 5ο μνημόνιο"

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, με σημερινή δήλωσή του, καλεί "σε δημοκρατική εγρήγορση όλους τους δημοκράτες που βλέπουν το τσουνάμι του 5ου Μνημονίου να έρχεται" και προβλέπει ότι |έρχονται μέρες χαλεπές για τον Λαό, για την Δημοκρατία, για την Ευρώπη ολόκληρη".

Δριμύ κατηγορώ Ραγκούση για τις πτήσεις από Ιταλία και τις εκκλησίες

Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης σχετικά με τους χειρισμούς της γύρω από την πανδημία του νέου κορονοϊού εξαπολύει ο Γιάννης Ραγκούσης, παραθέτοντας αριθμούς κρουσμάτων και θυμάτων σε διαφορετικές φάσεις.

«Ο σημερινός αυταρχισμός αντανακλά την παρακμή του νεοφιλελευθερισμού»

Ο Βασ. Φούσκας  μιλά για την ιστορική παρακμή των Ηνωμένων Πολιτειών, την άνοδο της Κίνας, αλλά και την ασταθή ισορροπία που υπάρχει, αφού η δεύτερη δεν είναι ακόμα έτοιμη να πάρει τη θέση των πρώτων. Αναλύει, δε, τον ρόλο του γερμανο-αυστριακού ορντολιμπεραλισμού στην οικονομική αποικιοποίηση του Νότου της Ε.Ε.

Κατρούγκαλος: Διαρροές του ΥΠΑΜ για «βιολογικό πόλεμο» - Διγλωσσία από την κυβέρνηση

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατηγορεί την κυβέρνηση για διγλωσσία, σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ώρες και θέλει την Τουρκία, α στέλνει μετανάστες μολυσμένους με κορονοϊό στην Ελλάδα.

ΟΑΕΔ: Ξεκινά η καταβολή επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Μάρτιο

Ολοκληρώθηκε, εντός του χρονικού διαστήματος που είχε ανακοινώσει η διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), η καταβολή της δίμηνης παράτασης των επιδομάτων ανεργίας και μακροχρόνιας

Ερευνα του Κέιμπριτζ: Τρία διακριτά στελέχη του νέου κορωνοϊού εξαπλώνονται στον πλανήτη -Το Α, το Β, το Γ, ποιο έφθασε στην Ευρώπη

Τρία διακριτά στελέχη του νέου φονικού κορωνοϊού εξαπλώνονται στον πλανήτη, διαπίστωσε έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, κι ενώ για την επιδημία στην Κίνα ευθύνεται μια πρώιμη μετάλλαξη, που έφθασε τάχιστα στη Βρετανία, τις ΗΠΑ σαρώνει κυρίως η αρχική εκδοχή του ιού.

Με ένα κλικ πιστοποιητικά κληρονομιάς, οικογενειακής κατάστασης και προσωρινή άδεια οδήγησης για νέους οδηγούς

Τρεις νέες απλουστεύσεις ετοιμάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο ψηφιοποίησης του Επιτελικού Κράτους.
Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη ψηφιοποιούνται και θα χορηγούνται μέσω διαδικτύου