Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Οι υποψήφιοι αρχηγοί του νέου κόμματος της κεντροαριστεράς

Οι υποψήφιοι αρχηγοί του νέου κόμματος της κεντροαριστεράςΟι συζητήσεις φαίνεται πως προχωρούν. Η Φώφη Γεννηματά έχει κάνει πρώτη το άνοιγμα και πρότεινε διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα για τη συνεργασία όλων των δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Ο Σταύρος Θεοδωράκης έπειτα και από τις πιέσεις που

«Ναυαρχίδα» των κρητικών εξαγωγών το ελαιόλαδο-Τα κορυφαία εξαγόμενα προϊόντα

Αποτέλεσμα εικόνας για eliesΜε πλεονέκτημα την υψηλή τιμή του ελαιολάδου το σύνολο των Κρητικών εξαγωγών έφτασε το 2015 στο ποσό των 486 εκ. ευρώ, έναντι 294 εκ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν από τον Συνδέσμο Εξαγωγέων Κρήτης, η αύξηση  ανέρχεται σε 65,3%, και

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας «γνωρίζοντας πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα σεβόμενος την αγωνία των αγροτών επισημαίνει ότι οι συγκεκριμένες αντιδράσεις υποκινούνται από κάποιους ελάχιστους αγρότες που θίγονται τα προκλητικά συμφέροντα τους».

Εισαγγελέας καταγγέλλει τον υπ. Δικαιοσύνης για απειλές

eisaggeleas-kataggellei-ton-up-dikaiosunis-gia-apeilesΜε αναφορά της στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, καταγγέλλει-συμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος- παρεμβάσεις αλλά και απειλές από τον υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Πρόκειται για την εισαγγελέα, η οποία χειρίστηκε την

Ο Ψυχάρης ξαναχτυπά: Τι μου ζήτησε ο Τσίπρας και του είπα «όχι»

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και του ιδιοκτήτη του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη.
Μια εβδομάδα μετά το άρθρο για την «Ο ηγέτης, ο εκδότης και η γάτα Ιμαλαΐων» όπου περιέγραφε μυστικές συναντήσεις του με τον Αλ. Τσίπρα, ο

ΚΚΕ: Το σύστημα δεν εξανθρωπίζεται

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ σε απόφαση-ανακοίνωσή της σημειώνει καταρχήν ότι «οι αρνητικές για τα λαϊκά συμφέροντα εξελίξεις, σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο όσο και στη χώρα μας, βεβαιώνουν ότι το βάρβαρο και αντιλαϊκό, σε κάθε πτυχή και εκδήλωσή του, ιμπεριαλιστικό σύστημα, ο καπιταλισμός, δεν εξανθρωπίζεται.»
Ειδικότερα για τις τρέχουσες εξελίξεις επισημαίνει ότι χαρακτηρίζονται από

Καμίνης: Απαιτούνται κοινωνικές συμμαχίες και πολιτικές συγκλίσεις

«Η ένταση και το μέγεθος των προβλημάτων της χώρας υπερβαίνουν τις εκάστοτε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες που στηρίζουν την κυβέρνηση. Απαιτούν ευρείες κοινωνικές συμμαχίες και πολιτικές συγκλίσεις», επισημαίνει ο Γιώργος Καμίνης με συνέντευξή του.
Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί σε γειτονιές της Αθήνας λόγω

Συνεδριάζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Υπό την προεδρία της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά θα συνεδριάσει την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 11.00 π.μ. η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο

Τον κώδωνα του κινδύνου για τo προσφυγικό κρούει η Ντόρα Μπακογιάννη

Τον κώδωνα του κινδύνου για τo προσφυγικό κρούει η Ντόρα Μπακογιάννη Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις από την προσφυγική κρίση κρούει η ΝτόραΜπακογιάννη με συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών. Εκτιμά ότι «η χώρα θα περάσει δύσκολες ώρες», καθώς και ότι «αν η Ευρώπη δεν μπορέσει να βρει μια κοινή γραμμή για την αντιμετώπιση του προσφυγικού θα αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ».

ΕΣΠΑ: Από 8 Μαρτίου η αίτηση χρηματοδότησης επιχείρησης για πτυχιούχους

Το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, δημοσιεύει το «Υπόδειγμα Εντύπου Υποβολής Αίτησης Χρηματοδότησης» για τους ενδιαφερόμενους της δράσης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας

Τα νέα πρόσωπα στο κόμμα του Γ. Παπανδρέου

Μετά από έναν χρόνο παρουσίας και δράσης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, λαμβάνοντας υπόψη τα συμπεράσματα και την εμπειρία από αυτήν την πορεία, διαπιστώνεται η ανάγκη αναδιάταξης της προσωρινής δομής του, με την οποία θα οδηγηθεί στο Προγραμματικό Συνέδριό του και στη συνέχεια στο Ιδρυτικό του Συνέδριο, όπου και θα αποφασιστούν συλλογικά όλα όσα

Λεβέντης: Ολέθρια επιλογή οι διμερείς επαφές Τσίπρα με Τουρκία

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μην κάνει διμερείς συναντήσεις με την Τουρκία αλλά αυτές να τις κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων «συνεχής επιδίωξη των Τούρκων είναι να οδηγήσουν την Ελλάδα σε διμερείς

Νέες ανατροπές στις συντάξεις-Καταργούν το επίδομα συζύγου, «κουρεύουν» το επίδομα τέκνων

Κρυφές μειώσεις στις νέες συντάξεις φέρνει η κατάργηση του επιδόματος συζύγου 10% και η δραστική μείωση του υπολογισμού των επιδομάτων τέκνων.
Οι αλλαγές αυτές που προβλέπονται στο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας και  αποκαλύπτει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περάσουν και

Τζιτζικώστας: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από σήμερα ο νομός Κιλκίς -Στους 20.000 οι πρόσφυγες

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τίθεται σήμερα Σάββατο ο νομός Κιλκίς, λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι στην Ειδομένη βρίσκονται

Πόλη για τους πρόσφυγες θέλει να φτιάξει ο Ερντογάν -Το συζήτησε με τον Ομπάμα

(EUROKINISSI)Την κατασκευή μίας πόλης για τους πρόσφυγες, στη βόρεια Συρία, πρότεινε ο Ταγίπ Ερντογάν, ως λύση για την κρίση.
«Θέλω να σας πω κάτι. Ποια είναι η λύση; Κατασκευάζουμε μια πόλη στη βόρεια Συρία (...) για να επανεγκαταστήσουμε

Θεοδωράκης: Είναι ντροπή να βάζουμε στη ζυγαριά το προσφυγικό και την αξιολόγηση

Την ύπαρξη ενός υπερυπουργού οικουμενικής αποδοχής, που θα συντονίζει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προτείνει ο Σταύρος Θεοδωράκης ενώ θεωρεί λάθος τη σύνδεση του προσφυγικού με την αξιολόγηση.
«Στην πολιτική χρειάζεσαι δύο πράγματα. Στόχους και αποφασισμένους ανθρώπους. Η

Γεννηματά: Να διαψευστούν οι διαρροές για «τρόικα εσωτερικού»

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά εξέφρασε τις αμφιβολίες της για το κατά πόσο η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει την εθνική γραμμή που χαράχθηκε για το προσφυγικό.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί», αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς όπως είπε ενώ το

Εξαγριωμένοι αγρότες επιτέθηκαν στον Σωκράτη Φάμελλο

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής στο αμφιθέατρο της πρώην νομαρχίας Καβάλας σε εκδήλωσε με ομιλητή τον κοινοβολευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο.
Εξαγριωμένοι αγρότες μπήκαν στο αμφιθέατρο, παρά την αρχική άρνηση της αστυνομίας με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαξιφισμοί.

Η ιστορία του πάμπλουτου Μάικλ Ροκφέλερ που τον έφαγαν κανίβαλοι

Η ιστορία του πάμπλουτου Μάικλ Ροκφέλερ που τον έφαγαν κανίβαλοιΜέχρι σήμερα παραμένει ένα από τα άλυτα μυστήρια που συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινή γνώμη. Ο λόγος για τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Μάικλ Ροκφέλερ το 1961, που πυροδότησε μια σειρά εκδοχών που έχουν να κάνουν με πνιγμό, απαγωγή και… κανιβαλισμό.
Ο 23χρονος τότε Μάικλ ταξίδεψε στη Νέα Γουινέα για να

Προοπτική ανάπτυξης στις επιχειρήσεις υπάρχει, αλλά…

Προοπτική ανάπτυξης στις επιχειρήσεις υπάρχει, αλλά…Την πεποίθηση ότι «σταδιακά αλλάζουν οι πρακτικές του παρελθόντος, που έλεγαν ότι απλά εισπράττουμε τα [ευρωπαϊκά] κονδύλια χωρίς να δημιουργούμε δομές, χωρίς στρατηγική, με άστοχο τρόπο και σε λάθος πλαίσιο», εξέφρασε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα επιβάλλεται να

Γιατί αρπάχτηκαν Φώφη και Τσίπρας στη σύσκεψη των αρχηγών - Φορτισμένοι διάλογοι

Ιδιαίτερα φορτισμένες στιγμές περιελάμβανε η οκτάωρη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο.
Η ένταση επικράτησε από την αρχή όταν ο Βασίλης Λεβέντης έβαλε πιεστικά το θέμα της οικουμενικής

Διαβάστε το ανακοινωθέν της Προεδρίας της Δημοκρατίας

prokopis-paulopoulosΕξεδόθη το ανακοινωθέν της Προεδρίας της Δημοκρατίας για την σύσκεψη των Αρχηγών μία ώρα μετά το πέρας της οκτάωρης συνάντησης.
Την ανακοίνωση δεν υπέγραψαν ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος είχε αποχωρήσει νωρίτερα.