Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Του Γ. Λακόπουλου : Νίκος Παππάς - Οι φίλοι στην ανάγκη φαίνονται…

Ο Παπαχρήστος και ο Πρετεντέρης των ‘Νέων’  είναι  για την κυβέρνηση  προσωπα ειδικού χειρισμού, οπώς ειναι ας πούμε ο  Ψυχάρης;  Ισως κάτι  περισσότερο, καθόσον ο Ψυχάρης ένα άρθρο κάθε Κυριακή γράφει, οι άλλοι γράφουν κάθε μέρα.
Μάλλον. Προκύπτει από το ότι επιλήφθηκε της δημοσιογραφικής δραστηριότητας τους ο ίδιος ο υπουργός

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος : Τσίπρας και Σταθάκης έσκισαν τη γάτα της ανάπτυξης

O Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, δήλωσε τα εξής αναφορικά με τη χρηματοδότηση των έργων του ΕΣΠΑ 200-2013 και τον αναπτυξιακό νόμο:
«Είναι ξεκάθαρο πλέον, τόσο από τις δηλώσεις αξιωματούχων της

Ευρωβαρόμετρο: Οι Έλληνες οι πιο απαισιόδοξοι για το μέλλον της Ευρώπης

Ευρωβαρόμετρο: Οι Έλληνες οι πιο απαισιόδοξοι για το μέλλον της ΕυρώπηςΑπαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Έλληνες τόσο για το μέλλον της χώρας τους όσο και για το μέλλον της ΕΕ σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, που διενεργήθηκε το φθινόπωρο του 2015.
Στο ελληνικό τμήμα της έρευνας συμμετείχαν 1.002 πολίτες από αντιπροσωπευτικές περιοχές της επικράτειας. Σύμφωνα

Τα αιχμηρά tweet του Καμίνη για την κυβέρνηση

Τα αιχμηρά tweet του Καμίνη για την κυβέρνηση«Η τακτική της κυβέρνησης να μιλά με κάθε δήμο ξεχωριστά για το προσφυγικόείναι εσφαλμένη», αναφέρει ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter, επισημαίνοντας ότι ο συντονισμός θα πρέπει να γίνεται μέσω

Ο ενθουσιασμός του Ιγκλέσιας και το φιλί στο στόμα στον βουλευτή του

Ο ενθουσιασμός του Ιγκλέσιας και το φιλί στο στόμα στον βουλευτή του - ΒΙΝΤΕΟΠολλές αντιδράσεις και συζητήσεις έχει προκαλέσει στην Ισπανία, ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε ο επικεφαλής των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας να συγχαρεί τον βουλευτή του, Ξαβιέ Ντομένεχ για την ομιλία του στην Ισπανική Βουλή.
Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας αμέσως μετά την ομιλία του βουλευτή

Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση αρνείται να δει την πραγματικότητα στο προσφυγικό

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της για το προσφυγικό.
Η βουλευτής της ΝΔ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, κάνοντας λόγο για ανικανότητα και άρνηση της πραγματικότητας.

Χάρης Καστανίδης: «Ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς στη βάση ενός εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση»

Συνέντευξη Χάρη Καστανίδη:
Ο κ. Καστανίδης έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» για επιτάχυνση των διαδικασιών στον χώρο της Κεντροαριστεράς, αφού όπως σχολίασε σχετικά «είναι πολύ αργά τα βήματα μέχρι τώρα», προσθέτοντας ότι «ακούω αρκετά λόγια και βλέπω ελάχιστες πράξεις. Θέλει περισσότερη τόλμη, περισσότερη αυτοπεποίθηση, περισσότερη ενέργεια».

Επιπρόσθετα, ο πρώην υπουργός προσδιόρισε τα

Παραιτήθηκε από το γραφείο Τύπου του Τσίπρα, ο Θοδωρής Μιχόπουλος: Χρεώνει ‘’παντοκρατορία’’ στον Παππά

mihoΑποχώρησε από το γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, ο γνωστός δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος, μετά από σειρά διαφωνιών που είχε με τη κυβερνητική πολιτική, αλλά και προσωπικά με τον Νίκο Παππά.
Ο κ. Μιχόπουλος, αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση

Στο Κιλκίς με ελικόπτερο ο Καμμένος -Φωτογραφίζεται με προσφυγόπουλα


Το νέο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Χέρσο Κιλκίς επισκέφθηκε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.Μάλιστα, ο κ. Καμμένος ανέβασε μια φωτογραφία στο twitter με τα

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ [εικόνες]Κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πραγματοποιούν από το πρωί μέλη φοιτητικών συλλόγων.
Οι φοιτητές προέρχονται από τις Σχολές και τα Τμήματα Νομικής, Ιατρικής, Χημείας και Φιλολογίας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη ανανέωση των

Κρίσεις Ενόπλων Δυνάμεων: Ποιοι γίνονται ταξίαρχοι, ποιοι φεύγουν

Τις τακτικές κρίσεις του έτους 2016-17 για τον βαθμό του ταξίαρχου έκανε το Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο Κρίσεων.
Ακολουθούν οι κρίσεις του ΑΣΚ
  • 1. Διατηρητέοι

Ποιοι είναι οι Ελληνες εφοπλιστές με τον μεγαλύτερο στόλο φορτηγών πλοίων

Στη δίνη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης συνεχίζει να στροβιλίζεται η ναυτιλιακή βιομηχανία και έχει πλήξει ιδιαίτερα την αγορά μεταφοράς ξηρού φορτίου, τα λεγόμενα φορτηγά πλοία.
Σε αυτό το πεδίο σκληρού ανταγωνισμού, η ναυλαγορά έχει κατρακυλήσει στα επίπεδα της

«Ψαλίδι» σε 370.000 συντάξεις -Περικοπές σε όσες ξεπερνούν τα 1.400 ευρώ

Στο στόχαστρο μειώσεων θα βρεθούν περίπου 100.000 κύριες συντάξεις πάνω από το όριο των 1.400-1.500 ευρώ (μικτά) αλλά και περίπου 370.000 συντάξεις, οι οποίες αθροιστικά (διπλές κύριες + χηρείας + επικουρικές) υπερβαίνουν αυτό το όριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, εισόδημα

Ετοιμάζεται τριμερής συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Νταβούτογλου

tsipras_merkel_davu708_0Τριμερής συνάντηση κορυφής μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας -Τουρκίας ετοιμάζεται στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες  γίνονται ήδη οι τελικές διαβουλεύσεις με στόχο η τριμερής να πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα,στις Βρυξέλλες.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Τούρκος

Δράσεις για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, υλοποιεί και σχεδιάζει δράσεις για την απασχόληση και για δημιουργία θέσεων εργασίας- στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 που αφορούν τη γυναίκα, όπως είναι ο πολιτισμός και ο τουρισμός.
Την ίδια στιγμή, με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, πραγματοποιούνται

Ραγδαίες εξελίξεις: Η Τουρκία μπλοκάρει όλο το σχέδιο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Ραγδαίες εξελίξεις: Η Τουρκία μπλοκάρει όλο το σχέδιο του ΝΑΤΟ στο ΑιγαίοΗ Τουρκία μπλοκάρει τα σχέδια του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο καθώς δεν δίνει έγκριση στα πολεμικά σκάφη να πλεύσουν στα χωρικά της ύδατα.
Για το λόγο αυτό τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στο Αιγαίο για να παρακολουθούν τα δίκτυα των διακινητών μεταναστών μεταξύ