Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Frankfurter Rundschau: «Μεγάλες οικονομικές ανισότητες στην Ελλάδα»

Ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στο οικονομικό και το κοινωνικό πεδίο στην Ελλάδα δημοσιεύει το σημερινό φύλλο της Frankfurter Rundschau. Το άρθρο εντάσσεται σε εκτενές αφιέρωμα της εφημερίδας στην «ευρωκρίση» και υπογραμμίζει το χάσμα απόψεων μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και

Δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δυσπιστία για τον Αλέξη Τσίπρα

Προβάδισμα 5,3 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της Rass για λογαριασμό του ιστότοπου iefimerida. Aναλυτικά, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

Από τις 27 Οκτωβρίου ηλεκτρονικά οι δηλώσεις εφαρμογής της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ζαχαρότευτλων στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή των ενισχύσεων


Ηλεκτρονικά μέσω της διεύθυνσης https://sugar.dikaiomata.gr/Sugar/ μπορούν να υποβάλουν οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας από τις 27 Οκτωβρίου 2014 τις δηλώσεις τους στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την εφαρμογή του προγράμματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ζαχαρότευτλων.

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καστοριάς : Συμμετοχή Στελεχών στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης (ΕΟΕΣ).


Το διήμερο 1 και 2 Νοεμβρίου διεξήχθη στην Αθήνα στον Πολυχώρο Αθηναΐς συνεδρίαση της ΕΟΕΣ της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.
            Στην συνεδρίαση συμμετείχαν 4 στελέχη προερχόμενα από την Καστοριά. Ο γραμματέας της; Π.Ε. Δυτ. Μακεδονίας και της Ν.Ε. Καστοριάς, Κοσμάς Βαρσάμης, ο πρώην γραμματέας της

Κουτσούμπας: νέα επίθεση σε Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τον γγ του ΚΚΕ «όσο μεγαλώνει η σύγκλιση μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε στρατηγικής σημασίας ζητήματα, τόσο θα δυναμώνουν οι προεκλογικοί τόνοι αντιπαράθεσης».Όσο μεγαλώνει η σύγκλιση μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε στρατηγικής σημασίας ζητήματα, τόσο θα δυναμώνουν οι προεκλογικοί τόνοι

Σοβαρό τροχαίο με νταλίκα στον Πλαταμώνα

Στο νοσοκομείο της Κατερίνης διακομίστηκε ο οδηγός της νταλίκας με επικαθήμενο, που ανετράπη και στη συνέχεια εξετράπη της πορείας του, στο ύψος του Πλαταμώνα, στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης.
   Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας

Καταβάλλονται οι συντάξεις του ΟΓΑ

Σήμερα, θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Νοεμβρίου σε 694.528 συνταξιούχους του ΟΓΑ, με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων.
Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός

Διορθώσεις στο Ε9 χωρίς πρόστιμα για τους φορολογούμενους

Ανάσα στους φορολογούμενους που έχουν κάνει λάθη στο Ε9 δίνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, αφού θα μπορέσουν να διορθώσουν ή να υποβάλουν Ε9 ακόμα και με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση χωρίς πρόστιμα.
Συγκεκριμένα, από την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει το taxisnet

Παραιτήθηκε από πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ο Ηλίας Μπέτσης

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και του μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) υπέβαλε ο Ηλίας Μπέτσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που υποβλήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Παρατίθεται η ανακοίνωση:

Ο Γιάννης Μπουτάρης σε ρόλο «DJ»

Χρέη «DJ» εκτέλεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης που ήταν προσκεκλημένος στο πάρτι των εκδηλώσεων για το 550 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αφού κατέληξε να κάθεται πίσω από τα «decks» και να  παίζει την αγαπημένη του μουσική
Όπως αναφέρει το Seleo, ο κ. Μπουτάρης άφησε τους πάντες

Στους οικονομικούς εισαγγελείς οι φάκελοι από 40 «βαριά» ονόματα της λίστας Λαγκάρντ...

Στο τελικό στάδιο για ακόμα  40 «βαριά» ονόματα της αποκαλούμενης λίστας Λαγκάρντ, που διατηρούσαν καταθέσεις εκατομμυρίων  στην HSBC της Ζυρίχης, έχει εισέλθει η έρευνα των φορολογικών αρχών ( ΣΔΟΕ-ΔΟΥ) , που καλεί για εξηγήσεις πολλούς από αυτούς τους επιχειρηματίες  προκειμένου να τους δώσει τη

Με επιτυχία έκλεισαν οι εργασίες της επιτροπής ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες του thepaper.gr από το χθεσινοβραδινό δείπνο που διοργάνωσαν παλαιοί και νυν βουλευτές του κινήματος (Θανάσης Δημητρακόπουλος, Γιάννης Γιαννακόπουλος, Φοίβος Ιωαννίδης, Βασίλης Γερανίδης και Γιάννης Δριβελέγκας, σε συνεργασία με τον Νίκο Σαλαγιάννη), στο χώρο της «Αθηναΐδας»

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...

Ο καθένας μας έχει προβλήματα μνήμης από καιρό σε καιρό -είτε είναι μια λέξη που είναι "στην άκρη της γλώσσας σας" αλλά την ξεχνάτε, ή τα κλειδιά του σπιτιού που δεν θυμάστε που τα αφήσατε.
Όσο γερνάμε, αυτά τα "κενά μνήμης" στην καθημερινότητά μας συμβαίνουν ολοένα και πιο συχνά.
Αυτό μπορεί να είναι ένα αναπόφευκτο φαινόμενο για όλους τους