Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Διαγωνισμός τσίλι καταλήγει... στο νοσοκομείο


Δύο άτομα κατέληξαν σε νοσοκομείο στοΕδιμβούργο μετά από διαγωνισμό εστιατορίου για το "πιο καυτό τσίλι", που άφησε πολλούς συμμετέχοντες με συμπτώματα όπωςλιποθυμία και εμετό.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού που έγινε γιαφιλανθρωπικό σκοπό, έπρεπε οι πελάτες να καταναλώσουν την μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα φαγητού μαγειρεμένου με τις μικροσκοπικές καυτές πιπεριές. 

Ολλανδία: Συσκευές αλκοτέστ μπλοκάρουν το αυτοκίνητο

Ολλανδία: Συσκευές αλκοτέστ μπλοκάρουν το αυτοκίνητο
Συσκευές αλκοτέστ που μπλοκάρουν τις μηχανές οχημάτων εάν ο οδηγός έχει πιει θα πρέπει να εγκαθιστούν οι οδηγοί στην Ολλανδία που έχουν ήδη πιαστεί να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Συγκεκριμένα, από φέτος οι οδηγοί που πιάνονται να οδηγούν ενώ το αλκοόλ στον οργανισμό τους υπερβαίνει το 1,3 mg/dl (το εξαπλάσιο του κατώτατου ορίου για 0,2 mg/dl) θα πρέπει να εγκαθιστούν τις συσκευές στα οχήματά τους για δύο χρόνια τουλάχιστον.

Αναζητά τη βέρα του συζύγου της μέσω... Facebook


Έναν - αν μη τι άλλο - πρωτότυπο τρόπο επέλεξε η σύζυγος ενός αποθανόντος ναυτικού στις ΗΠΑ, προκειμένου να βρει την χαμένα βέρα του...

Ο σύζυγος Άαρον Βον, κομμάντο του αμερικανικού ναυτικού, απεβίωσε εν ώρα υπηρεσίας τον περασμένο Αύγουστο.

Η χήρα - ονόματι Κίμπερλι - ζει έκτοτε με την ανάμνησή του. Προκειμένου να τον "αισθάνεται κοντά της", αποφάσισε να φορέσει και τη δική του βέρα, την οποία όμως έχασε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Τέξας.

Εικόνες σοκ από την επίθεση των ΜΑΤ κατά δημοσιογράφων


ΜΑΤ εναντίον διαμαρτυρόμενων πολιτών. ΜΑΤ εναντίον εργαζομένων, εναντίον νεαρών, τελικά και εναντίον δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ.  Αστυνομικοί, επιτέθηκαν την Τετάρτη κατά των εκπροσώπων του Τύπου.
Χρησιμοποιώντας γκλομπ αλλά και... μπουνιές έσπρωξαν αλλά και χτύπησαν φωτορεπόρτερ, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες.

Συνεχίζουν έως την Τρίτη τις καταλήψεις οι εργαζόμενοι στους δήμους

Συνεχίζουν έως την Τρίτη τις καταλήψεις οι εργαζόμενοι στους δήμους
Έως και την ερχόμενη Τρίτη θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, με καταλήψεις δημοτικών κτιρίων και χώρων, οι εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας.

Η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) αποφάσισε να συνεχισθούν ως την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011 οι καταλήψεις σε γκαράζ δήμων, σε δημαρχεία, δημοτικά κτίρια αλλά και σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ).

Δημιούργησαν ανθρώπινα βλαστοκύτταρα μέσω κλωνοποίησης



Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι κατόρθωσαν να χρησιμοποιήσουν μια τεχνική κλωνοποίησης προκειμένου να δημιουργήσουν εμβρυικά βλαστοκύτταρα, τα οποία τα οποία θα αναπτυχθούν σε μη γονιμοποιημένα ανθρώπινα ωάρια.
Οι ερευνητές προσπαθούσαν να αποδείξουν ότι είναι δυνατή η χρήση μιας τεχνικής κλωνοποίησης που αποκαλείται SCNT, προκειμένου να δημιουργήσουν εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα που ταιριάζουν με το DNA ενός ασθενούς.

Ξυρίζεται με... φτυάρι και τσεκούρι!


Alexander Karpenko, ένας 35χρονος καθηγητής Αγγλικών από τη Nizhny Novgrod στη Ρωσία ξυρίζεται με όλων των ειδών τα αιχμηρά αντικείμενα, όπως ένα φτυάρι, τσεκούρι ή ψαλίδι, αλλά ποτέ με ξυράφια!


Εντυπωσιασμένος από τις ιστορίες του πολέμου του παππού του, ο οποίος ήταν βετεράνος του 2ου Παγκόσμιου Πόλεμου, που του έλεγε για άνδρες οι οποίοι χρησιμοποιούσαν διάφορα αιχμηρά αντικείμενα για το ξύρισμα στο... πεδίο της μάχης, ο Alexander πρώτος πειραματίστηκε με το ξύρισμα με το ψαλίδι, όταν ήταν 16 ετών.

Όλοι πλην ΑΚΕΛ ζητούν παραίτηση Χριστόφια.


Όλα τα κόμματα πλην του ΑΚΕΛ ζητούν παραίτηση του Προέδρου Χριστόφια και συγκρότηση μια νέας κυβέρνησης η οποία θα λάβει λαϊκή εντολή για να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο το οποίο θεωρούν πως η κυβέρνηση Χριστόφια και το ΑΚΕΛ την οδήγησε.

Ο ΔΗΣΥ με σημερινή του ανακοίνωση χαρακτήρισε «ανομιμοποίητη» την παρούσα κυβέρνηση και κάλεσε τα κόμματα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους «για να θωρακίσουν τα συμφέροντα του λαού», υποστηρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα πολιτικού πραξικοπήματος αλλά από την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμμένει «έχουμε υποχρέωση να πάρουμε μέτρα για να παρεμποδίσουμε πολιτικές οι οποίες είναι εις βάρος του λαού».

Ντ.Μπακογιάννη: Να βγει η Ευρώπη μπροστά από τις αγορές


Να ληφθούν άμεσα οι αναγκαίες αποφάσεις, προκειμένου να στηριχθεί η Ελλάδα ζήτησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη συνάντηση της με τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούττε.

«Ήταν μια ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συζήτηση μεταξύ δυο ηγετών φιλελεύθερων κομμάτων. Αναλύσαμε διεξοδικά την κατάσταση στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό την Πέμπτη


Κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Βουλή.

Οι πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις, εν όψει και της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, θα τεθούν στο επίκεντρο της κυβερνητικής σύσκεψης

Σαμαράς:Χρειαζόμαστε επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια

Σαμαράς: "Οι Έλληνες μπορούμε"
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ για τη βράβευση επιχειρήσεων: «Σήμερα βραβεύουμε την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια, δηλαδή όλα αυτά που χρειάζεται η χώρα για να κάνει την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Οι ιερές σκάλες Zigzag της Πορτογαλίας!


Η ιδέα της κατασκευής είναι καταπληκτική. Στους πρόποδες του βουνούαρχίζει μια τεθλασμένη διαδρομή προς το ναό. Ανεβαίνοντας οπροσκυνητής υποτίθεται ότι συμπάσχει τον Ιησού Χριστού στο δρόμο του προς την σταύρωση. Κάθε σειρά του είναι διακοσμημένη με ένα μικρό παρεκκλήσι αφιερωμένο σε εκείνες τις ημέρες.

Το Bom Jesus do Monte είναι ένα πορτογαλικό ιερό στην Tenoes, γύρωαπό την πόλη της Braga, στη βόρεια Πορτογαλία. Το όνομά του σημαίνειΚαλός Ιησούς του Όρους. Το ιερό έχει μια μπαρόκ σκάλα που ανεβαίνει116 μέτρα. Είναι ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο της Braga
.

Χρυσοχοΐδης: "Η πολιτική και κοινωνική ειρήνη κινδυνεύουν"

Χρυσοχοΐδης: "Η πολιτική και κοινωνική ειρήνη κινδυνεύουν"
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα, Zeit, ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραδέχθηκε ότι η πολιτική και κοινωνική ειρήνη κινδυνεύουν.

Όπως διαπίστωσε, η «κλειστή στρόφιγγα της τραπεζικής χρηματοδότησης, έχει φέρει τις ελληνικές επιχειρήσεις αντιμέτωπες με αργό θάνατο».

Παρόλα αυτά ο υπουργός υπεραμύνθηκε των πολιτικών της κυβέρνησης καθώς όπως είπε «εάν είχαμε "κόψει" ακόμη πιο βαθιά, η ζήτηση στην αγορά θα ήταν ακόμη χαμηλότερη από ό,τι σήμερα».

Η συνέντευξη-μυστήριο του Πάγκαλου που θα ανάψει φωτιές


Η συνέντευξη-μυστήριο του Πάγκαλου που θα ανάψει φωτιές
Φωτιές ανάβει συνέντευξη που φέρεται να έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος στο περιοδικό «Informer», που κυκλοφορεί την Πέμπτη.
Στο κείμενο που δημοσιεύει το περιοδικό υπάρχουν σε εισαγωγικά φράσεις που φέρεται να είπε ο κ. Πάγκαλος και οι οποίες από αύριο θα κάνουν πολλά κυβερνητικά στελέχη να τρέχουν και να μην φτάνουν.

Η μάντισσα που έχει κάνει προβλέψεις έως το... 5079 όπου είναι και το τέλος του κόσμου


Η ένταση μεταξύ νότιας και βόρειας Κορέας που σημειώθηκε το Νοέμβριο ίσως σημάνει την αρχή του τρίτου παγκόσμιου πολέμου, που θα διαρκέσει μέχρι το 2014 και θα περιλαμβάνει τη χρήση πυρηνικών και χημικών όπλων.


Έτσι ερμήνευαν τα γεγονότα που συνέβησαν στην Κορεάτικη χερσόνησο την περασμένη χρονιά χρήστες της ρωσικής διαδικτυακής κοινότητας, επηρεασμένοι από τις προβλέψεις μίας τυφλής Βουλγάρας μέντιουμ ονόματι Vanga, η οποία πέθανε το 1996 σε ηλικία 85 ετών.
Η μάντισσα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Ρωσία και οι προφητείες τις αναφέρονται συχνά σε ρωσικά ταμπλόιντ έπειτα από μεγάλες καταστροφές.

"Εμβόλιο" βάζει τέλος στην αρθρίτιδα

"Εμβόλιο" βάζει τέλος στην αρθρίτιδα
«Εμβόλιο» που θα βοηθά στη δημιουργία νέου γονάτου ή νέων ισχύων αναπτύσσουν Βρετανοί επιστήμονες, δίνοντας ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους που πάσχουν από αρθρίτιδα. Αυτό το εμβόλιο, όπως υπόσχονται, θα μπορεί να γίνεται σε ανθρώπους στα σαράντα ή στα πενήντα τους, δηλαδή, την περίοδο που εκδηλώνεται η αρχή της αρθρίτιδας, με αποτέλεσμα να μειώνει σημαντικά τις περιπτώσεις που θα φτάνουν να χρειάζονται αντικατάσταση γονάτου ή ισχίου.

Με ένα χάπι θα ξεχνάτε όλα τα άσχημα!

Με ένα χάπι θα ξεχνάτε όλα τα άσχημα!
Πόσες φορές είτε μετά από έναν επώδυνο χωρισμό, είτε μετά από μία άλλη τραυματική εμπειρία έχετε ευχηθεί να μπορούσατε έτσι απλά να τα ξεχάσετε όλα σαν να μην έγιναν ποτέ;;; Να πάψετε να πονάτε…;

Τώρα Βρετανοί επιστήμονες είναι αποφασισμένοι να το κάνουν για εσάς!!! Με ένα χάπι θα ξεχνάτε όλα τα άσχημα.

Fox: Περικοπές σε μισθούς για τη διάσωση των Σίμπσονς

Fox: Περικοπές σε μισθούς για τη διάσωση των Σίμπσονς
Δεν μπορεί να αντέξει το κόστος της παραγωγής της διάσημης τηλεοπτικής σειράς Σίμπσονς,το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox και για΄αυτό ανακοίνωσε περικοπές στους μισθούς των ηθοποιών που δανείζουν τις φωνές τους σε βασικούς χαρακτήρες της σειράς.

Σε ανακοίνωσή του, το δίκτυο ανέφερε ότι αν και η σειρά «μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί», δεν θα υπάρξουν άλλοι κύκλοι «κάτω από το υπάρχον οικονομικό μοντέλο».

Ηλιακή ενέργεια τη νύχτα από πρωτοποριακή μονάδα στην Ισπανία



Ένα πρωτοποριακό ηλιακό εργοστάσιο που παράγει ενέργεια ακόμα και τη νύχτα εγκαινίασε χθες ο διάδοχος του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, στρατηγός Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν και ο Βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος.
Η μονάδα ισχύος 19,9 megawattστην Ανδαλουσία της Ισπανίας, ονομάζεται «Gemasolar», μπορεί να τροφοδοτήσει 25.000 νοικοκυριά και αναμένεται να συμβάλλει στη μείωση εκπομπών ρύπων κατά 30.000 τόνους ετησίως.

Το πρώτο οικολογικό γήπεδο στην Γαλλία

Το πρώτο οικολογικό γήπεδο στην Γαλλία
Το Μονκονσέιγ είναι ένα προάστιο της γαλλικής πόλης Τουρ που βρίσκεται στην καρδιά της χώρας. Η περιοχή φημίζεται για τα απίστευτης ομορφιάς κάστρα της και η κοιλάδα στην οποία βρίσκεται για τα περίφημα κρασιά της, όμως η ίδια η πόλη φημίζεται για το οικολογικό προάστιό της.

Το Μονκονσέιγ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ανθρώπινα επιτεύγματα στον τομέα της «πράσινης ανάπτυξης» και της οικολογικής συνείδησης αφού το τρίγωνο των είκοσι εκταρίων (200 στρέμματα) μεταξύ των λεωφόρων Μαζινό, Μαρεσάλ Ζουίν και Ντάνιελ Μάγιερ φιλοξενεί περίπου 2.000 μόνιμους κατοίκους και άλλους 1.500 περιστασιακούς που εργάζονται στην περιοχή, σε επιχειρήσεις και καταστήματα που έχουν άμεση πρόσβαση με το τραμ.

Άνοιγμα στη διεθνή κοινότητα των gay για εισροή εσόδων

Άνοιγμα στη διεθνή κοινότητα των gay για εισροή εσόδων
Ανοιγμα στη διεθνή κοινότητα των gay, προκειμένου να αυξηθεί η εισροή εσόδων από τον τουρισμό, είναι έτοιμοι να κάνουν οι ξενοδόχοι της Σκιάθου, αφού η οικονομική κρίση πιέζει ασφυκτικά για την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα φέρουν χρήμα στο νησί.

Μάλιστα για το θέμα αυτό πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, όπου όλοι οι ιδιοκτήτες και επιχειρηματίες του τουρισμού είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους ώστε να διευρυνθεί η τουριστική σεζόν του νησιού και να γίνει πόλος έλξης ακόμα και για συγκεκριμένες κατηγορίες επισκεπτών, όπως τα gay ζευγάρια που αναζητούν την ξεκούραση και τη χαλάρωση σε έναν νησιώτικο παράδεισο χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις.

Έρευνα: Δε μαθαίνουμε όλοι από τα λάθη μας


Κάποιοι άνθρωποι είναι «προγραμματισμένοι» να μαθαίνουν από τα λάθη τους, ενώ άλλοι παραιτούνται της προσπάθειας με την πρώτη αποτυχία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούμε στα λάθη μας, και το αν πιστεύουμε ότι αξίζει να προσπαθήσουμε περισσότερο αφού αποτύχουμε σε μια δοκιμασία, είναι θέμα νοοτροπίας, λένε οι ψυχολόγοι. 

Aπολύσεις-μαμούθ στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο


Οι μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας στον αμερικανικό στρατό οδήγησαν σε πάνω από 115.000 απολύσεις στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα 126% περισσότερες από τις απολύσεις του Αυγούστου, σύμφωνα με την εταιρεία Challenger, Gray & Christmas.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, οι περικοπές θέσεων που ανακοινώθηκαν τον Σεπτέμβριο ήταν 212% περισσότερες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2010.

Οι κορυφαίες cult ελληνικές διαφημίσεις


Οι κορυφαίες καλτ ελληνικές διαφημίσεις
Ο χρυσός αιώνας των ελληνικών διαφημίσεων ήταν σίγουρα ο 20ος, όταν το ρευστό ήταν περισσότερο, η κινητή τηλεφωνία δεν είχε μπει στην αγορά και οι κορυφαίοι Έλληνες ηθοποιοί ζωγράφιζαν. Έστω και για 30 δευτερόλεπτα.
Δεν ξέρω αν μετά από 20 χρόνια θα θυμόμαστε πολλές από τις διαφημίσεις που βλέπουμε σήμερα στην τηλεόραση. Νομίζω πως όχι. Αλλά και να τις θυμόμαστε, αποκλείεται να συνοδεύονται με αυτή τη ζεστασιά και τη νοσταλγία που προκαλούν κάπου μέσα στο στήθος μας η φάτσα του Χάρρυ Κλυνν ή του Βασίλη Τσιβιλίκα και τα απλά, “κατευθείαν-στο-ψητό” σενάρια των παλιών ελληνικών διαφημίσεων.

Κορυφαίο ξυπνητήρι για καλοφαγάδες!

Κορυφαίο ξυπνητήρι για καλοφαγάδες! (1)
Το Wake ‘n Bacon είναι ένα πρωτότυπο ξυπνητήρι που σας ξυπνάει με την μυρωδιά του φρεσκοψημένου μπέικον!
Το συγκεκριμένο ξυπνητήρι προσφέρει το γλυκό ξύπνημα που ονειρεύεται κάθε καλοφαγας… Τι ακριβώς κάνει;
Εσείς απλά τοποθετείτε αποβραδίς το προ-ψημένο μπέικον μέσα στο Wake ‘n Bacon, ορίζετε την ώρα που θέλετε να ξυπνήσετε και τον χρόνο ψησίματος στα 4 λεπτά, και αυτό ήταν!

Δικαίωση για θύμα τοκογλυφίας

Δικαίωση για θύμα τοκογλυφίας
Πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα η απόφαση των αρμόδιων δικαστηρίων να επιστραφεί το ποσό του 1.400.000 ευρώ σε επιχειρηματία που έπεσε θύμα τοκογλυφίας από κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στη Θεσσαλονίκη και χρησιμοποιούσε εκβιαστικές μεθόδους προκειμένου να αρπάζει περιουσίες εύπορων πολιτών.

Η καμπάνα έπεσε στον Γουίλι Σαμαβάρι και τη σύζυγό του. Ο πρώτος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να είναι ο αρχηγός ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα τοκογλύφων και εκβιαστών που έδρασαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Θέμα ηγεσίας θέτουν τρία στελέχη του ΠΑΣΟΚ


Σφοδρή επίθεση από το λεγόμενο «πυρήνα» του ΠΑΣΟΚ δέχεται η κυβέρνηση. Αυτή τη φορά τρία στελέχη του κόμματος, ο Δημήτρης Σακελλάρης μέλος του πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και οι Θέμης Τζήμας, και Αντώνης Ελευθεριάδης, μελή του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, εξαπολύουν σφοδρή επίθεση κατά της οικονομικής πολιτικής που ασκείται από την κυβέρνηση θέτοντας πλέον ανοιχτά θέμα ηγεσίας στο κόμμα.
Τα τρία στελέχη κάνουν λόγο για αδιέξοδη, μη βιώσιμη πολιτική που οδήγησε τη χώρα στο φαύλο κύκλο της ύφεσης.

Στο φεγγάρι που χιονίζει εδώ και 100 εκατομμύρια χρόνια!


Στο φεγγάρι που χιονίζει εδώ και 100 εκατομμύρια χρόνια!
Στο μακρινό Εγκέλαδο, ένα μικρό αλλά εξωτικό φεγγάρι του Κρόνου, η χιονόπτωση συνεχίζεται εδώ και 100 εκατομμύρια χρόνια: νέες εικόνες από την αποστολή Cassini δείχνουν ότι οι γιγάντιοι πίδακες παγοκρυστάλλων που είχαν ανακαλυφθεί στο νότιο πόλο του δορυφόρου καλύπτουν την επιφάνεια με λεπτόκοκκο, απάτητο χιόνι.

Η ανακάλυψη, που παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πλανητικής Επιστήμης, δείχνει ότι ο Εγκέλαδος διαθέτει μεγάλα υπόγεια αποθέματα νερού -ή ακόμα και έναν παγκόσμιο ωκεανό κρυμμένο κάτω από την παγωμένη επιφάνεια.

Τριανδρία Θεσσαλονίκης: Γιάφκα τρομοκρατών βρέθηκε ύστερα από την έκρηξη σε διαμέρισμα

Τριανδρία Θεσσαλονίκης: Γιάφκα τρομοκρατών βρέθηκε ύστερα από την έκρηξη σε διαμέρισμα
Βαρύς οπλισμός βρέθηκε στο υπόγειο διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης, στο οποίο σημειώθηκε έκρηξη το
 βράδυ της Τρίτης και η προανάκριση ανατέθηκε πλέον στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα της αστυνομίας, μέσα σε κρύπτη στην κουζίνα του διαμερίσματος βρέθηκαν ένα αντιαρματικό τύπου λόου οπλισμένο με βλήμα (Μ80 των 64 mm ) ανατολικού τύπου, ένα υποπολυβόλο καλάζνικοφ με τέσσερις γεμιστήρες, ένα πολυβόλο ΑΚ, δύο νάρκες κατά προσωπικού, ένα υποπολυβόλο τύπου Scorpion, ένα αυτόματο πολυβόλο παλαιού τύπου, δύο κασελάκια με

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για τα σπίτια του ΟΕΚ στα Διαβατά

Έως και τις 15 Νοεμβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στην κλήρωση των κατοικιών του Οργανισμού Εργατικής
Κατοικίας. στα Διαβατά. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων, έχουν οι εργαζόμενοι καθώς επίσης και οι κάτοικοι του πρώην δήμου Εχεδώρου και νυν δήμου Δέλτα: Διαβατά, Νέα Μαγνησία, Σίνδος και Καλοχώρι. Επίσης, αίτηση μπορούν να υποβάλουν και οι εργαζόμενοι ή συνταξιούχοι κάτοικοι των όμορων τοπικών η δημοτικών κοινοτήτων: Αγχίαλος, Ωραιόκαστρο, Πεντάλοφος, Νεοχωρούδα, Μενεμένης και δήμος Κορδελιού-Ευόσμου.

«Η Ελλάδα αντέχει μέχρι το Δεκέμβριο!»


Την πεποίθησή του  ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα έχουν αποτέλεσμα και αίσιο  τέλος και το Διεθνές Νομισματικό  Ταμείο θα συμμετάσχει τελικά και  στο νέο πακέτο στήριξης της χώρας  μας, υπό την προϋπόθεση όμως πως  «θα διασφαλιστεί ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο», εξέφρασε ο κύριος Αντόνιο Μπόρχες, επικεφαλής του Ταμείου για την Ευρώπη.

Στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή ο Οικουμενικός Πατριάρχης! Και ο πρωθυπουργός στο Άγιον Όρος!

Στην Θεσσαλονίκη θα φτάσει το πρωί της Παρασκευής ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα έρθει στην πόλη
για να παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης της Αγιορείτικης Εστίας με τίτλο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Οδοιπορία στον Άθω 1992-2011». Η έκθεση οργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης είκοσι ετών πατριαρχίας του κ. Βαρθολομαίου. Την ίδια ημέρα ενδέχεται να έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Το μεγαλύτερο κρεμμύδι του κόσμου..σίγουρα θα σας κάνει να κλάψετε..!!!


Δουλειά δεν έχει ο Peter Glazebrook από το Νιούαρκ της Βρετανίας και είπε να αφοσιωθεί στην καλλιέργεια γιγαντιαίων ζαρζαβατικών...


Μεταξύ αυτών και το μεγαλύτερο κρεμμύδι του κόσμου που του χάρισε την πρωτιά σε παγκόσμιο διαγωνισμό αλλά και μια θέση στο βιβλίο Γκίνες.

«Βουλιάζει» η αγορά αυτοκινήτου
Μειώθηκαν κατά 35,1% οι νέες άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων στο διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ειδικότερα, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 102.788 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού).

Θα χτυπήσουν το χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης οι Anonymous

Θα χτυπήσουν το χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης οι Anonymous
Με τις «Occupy Wall Street» διαδηλώσεις να κερδίζουν έδαφος σε ολόκληρη την Αμερική, η ομάδα των διαδικτυακών «διαδηλωτών», Anonymous, εξέδωσε μία ακόμα ανακοίνωση σχετικά με μία προγραμματισμένη επίθεση στην οικονομική «συνοικία» της Νέας Υόρκης.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η ομάδα ανακοίνωσε τα σχέδια της να χτυπήσει το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την 10 Οκτωβρίου, με σκοπό να το σβήσει από τον ηλεκτρονικό χάρτη για εκείνη την ημέρα. Με τίτλο «Invade Wall Street», οι Ανώνυμοι επιθυμούν να υποστηρίξουν το κίνημα του δρόμου, που έχει ξεφύγει πια από τα όρια της Νέας Υόρκης, και καλούν όλους τους χάκερ να επιτεθούν μέσω ενός ακόμα βίντεο.

Οι τοπ 10 αγαπημένοι προορισμοί των... UFO


Περιπτώσεις UFO, Α.Τ.Ι.Α. επί το ελληνικότερον, έχουν καταγραφεί πολλές. Τονίζουμε φυσικά ότι UFO δεν συνεπάγεται και εξωγήινο σκάφος, αλλά ιπτάμενο αντικείμενο άγνωστης ταυτότητας. Παρακάτω, λοιπό, θα δείτε μία λίστα με τις 10 χώρες που έχουν τις περισσότερες ανάλογες επισκέψεις. Ας αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση:

Τα ελαστικά του μέλλοντος θα είναι από ανανεώσιμες πηγές


Στον κόσμο της συνθετικής βιολογίας και της μικροβιακής μηχανικής, έχει αρχίσει και γίνεται πολύ λόγος για χρήση αυτών στην παραγωγή βιοκαυσίμων, ωστόσο μία άλλη εξίσου ενδιαφέρουσα χρήση τους ίσως είναι στα ελαστικά.

Αυτό το στοίχημα προσπαθεί να κερδίσει η εταιρεία συνθετικών χημικών στην Καλιφόρνια, 
Amyris,και η γνωστή εταιρεία ελαστικών Michelin με έδρα το Παρίσι. Μάλιστα σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους, γνωστοποιούν την συνεργασία τους με σκοπό την ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση του ισοπρενίου, του δομικού υλικού του συνθετικού λάστιχου.

Κρατούμενοι ξερίζωσαν το στομάχι παιδόφιλου


Πρόκειται για μια από τις πιο ανατριχιαστικές και βίαιες επιθέσεις που έχει δεχτεί ποτέ κρατούμενος.


Το απίστευτο περιστατικό συνέβη σε μια από τις πιο «σκληρές» φυλακές της Αγγλίας, την Φράνκλαντ, όπου κρατούμενοι ξεκοίλιασαν και έβγαλαν το στομάχι από τον 23χρονο Μίτσελ Χάρισον που είχε φυλακιστεί για βιασμό ενός 13χρονου κοριτσιού.
Ακόμα και οι σκληροτράχηλοι φύλακες δήλωσαν πως δεν έχουν ξαναδεί ποτέ τέτοια βαρβαρότητα.

Στην UNESCO στρέφονται οι Παλαιστίνιοι, εντείνοντας τον αγώνα αναγνώρισης

Η παλαιστινιακή σημαία κυματίζει στα χέρια νεαρού με φόντο το πορτρέτο του ιστορικού ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ
Την πλήρη ένταξή τους στους κόλπους της UNESCO διεκδικούν οι Παλαιστίνιοι, εντείνοντας τον αγώνα για διεθνή αναγνώριση παρά την εναντίωση των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ. Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία υποβάλλει την Τετάρτη στην έδρα του οργανισμού στο Παρίσι αίτημα για την αναβάθμιση σε πλήρες μέλος από το καθεστώς παρατηρητή.

Με την ειρηνευτική διαδικασία σε τέλμα και εν μέσω της μάχης για ψήφους στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, οι Παλαιστίνιοι «βλέπουν» στην UNESCO μία ταχύτερη δίοδο για να εξασφαλίσουν κρατική οντότητα από τη διεθνή κοινότητα.

"Ψαλίδι" τώρα και στο κέρδος των φαρμακοποιών


Στα άκρα η κόντρα Λοβέρδου φαρμακοποιών με αφορμή την απελευθέρωση του ωραρίου για το οποίο οι φαρμακοποιοί καταφεύγουν στα δικαστήρια. Επόμενο βήμα της κυβέρνησης το ποσοστό κέρδους του κλάδου που μπαίνει στο στόχαστρο το επόμενο διάστημα.
"Θα γίνει Βιετνάμ αν τολμήσουν να αγγίξουν το ποσοστό κέρδους"  διαμηνύουν πηγές από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο στο άκουσμα της πληροφορίας ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκοπεύει μετά την απελευθέρωση του ωραρίου να προχωρήσει και σε νέα μέτρα που θα περικόπτουν τα καθαρά έσοδα των φαρμακοποιών. 

Σχεδιάζονται αλλαγές


Με τις σελίδες (pages), για τις οποίες μιλούν περισσότερο οι χρήστες του Facebook, και όχι με τα προφίλ τους, ασχολούνται το τελευταίο διάστημα οι μηχανικοί του Facebook και πολύ σύντομα αναμένονται αλλαγές.

Πρόκειται για τη νέα μεταβλητή, που μέχρι στιγμής έχει την ονομασία «People Talking About», που θα προστεθεί στο μόνο στατιστικό στοιχείο, το οποίο σχετίζεται με το κοινό μιας σελίδας (likes).

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν οι 50 πρώτοι φοροφυγάδες


Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν οι 50 πρώτοι φοροφυγάδες

Οι πρώτοι πενήντα φοροφυγάδες που έχουν παρακρατήσει ποσά άνω των 75.000 ευρώ έχουν εντοπιστεί από τις αρχές στη Θεσσαλονίκη  και κινούνται οι διαδικασίες για να συλληφθούν και να οδηγηθούν στο αυτόφωρο.
Η κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών έγινε μετά την πρόσφατη εγκύκλιο-οδηγία που στάλθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νικ. Παντελή. Με πρωτοβουλία μάλιστα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρου Τσόγα, που είναι αρμόδιος για τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος, έγινε προχτές σύσκεψη στην Εισαγγελία στην οποία συμμετείχαν επίσης στελέχη του ΣΔΟΕ και των Ελεγκτικών Κέντρων καθώς και επικεφαλής Εφοριών στη Θεσσαλονίκη.

''Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Οι πολιτικοί θα εξαφανιστούν''

''Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Οι πολιτικοί  θα εξαφανιστούν''
Η εκτίμηση-προφητεία ανήκει στον διάσημο συγγραφέα και δημοσιογράφο Michael Lewis, που είχε βγάλει τα ''άπλυτα'' μας στη φόρα, με το ρεπορτάζ του στο περιοδικό Vanity Fair για την ελληνική κρίση.

Ο M.Lewis, σε συνέντευξη του στο Reuters εμφανίζεται βέβαιος πως η χώρα μας πρώτα θα περάσει την οδυνηρή εμπειρία της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και μετά θα αποχωρήσει από το ευρώ.

Δημοσιοποιήθηκε ο πίνακας επιτυχόντων του διαγωνισμού των Ειδικών Φρουρών


Στην ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και στις Διευθύνσεις Αστυνομίας και τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας αναρτήθηκαν οι πίνακες επιτυχόντων κατά κατηγορία απολυτηρίων-πτυχίων υποψηφίων Ειδικών Φρουρών έτους 2011, με αναλυτική βαθμολογία κατά κριτήριο και συνολικό αριθμό μορίων κατά φθίνουσα σειρά.

Πρωτότυπο σπίτι για αξέχαστες διακοπές


Πρωτότυπο σπίτι για αξέχαστες διακοπές (10)

Μπορεί το εσωτερικό του σπιτιού να μην είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά και μόνο η θέα από την πισίνα του σε αποζημιώνει. Πρόκειται για ένα σπίτι στη Roca Blanca του Μεξικό, το οποίο κατασκεύασε η αρχιτέκτονας Tatiana Bilbao και σχεδιάστηκε από τον Gabriel Orozco. Το σπίτι αυτό είναι εμπνευσμένο από το αστρονομικό παρατηρητήριο Jantar Mantar που χτίστηκε στο Δελχί το 1724.

Αποφυλακίστηκε ο αστυνομικός που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Αποφυλακίστηκε ο αστυνομικός που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου
Την υπό όρους αποφυλάκιση του αστυνομικού Βασίλη Σαραλιώτη αποφάσισε σήμερα το πρωί το πενταμελές Εφετείο της Λαμίας. Ο Σαραλιώτης ήταν ο δεύτερος αστυνομικός που είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου μαζί με τον  Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ο Βασίλης Σαραλιώτης ζήτησε από το δικαστήριο την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του στις φυλακές της Κασσάνδρας επικαλούμενος ανεπανόρθωτη βλάβη.

Οι Μάγια είχαν επαφές τρίτου τύπου με εξωγήινους!


Ο υπουργός Τουρισμού της πολιτείας Καμπέτσε, του Μεξικού, Λουίς Αουγκούστο Γκαρσία Ροσάντο, δήλωσε ότι σύμφωνα με νέα στοιχεία οι Μάγια είχαν στενές επαφές τρίτου τύπου με εξωγήινους.
Σύμφωνα με τον υπουργό τα νέα στοιχεία για τους Μάγια και τις παρέες τους προέκυψαν όταν μεταφράστηκαν ορισμένοι κώδικες, τους οποίους η κυβέρνηση κρατούσε μυστικούς σε υπόγειες αποθήκες εδώ και καιρό.

Ανήλικες ιστορίες θάρρους: Τα παιδιά που έκαναν τη διαφορά


Ανήλικες ιστορίες θάρρους (1)

Οι χολυγουντιανοί υπερήρωες σίγουρα μας θαμπώνουν με τα εφετζίδικα κατορθώματά τους. Οι ήρωες των παραμυθιών μάς είναι συμπαθείς γιατί πάντα καταφέρνουν αυτό που θέλουν. Αλλά τι μπορεί να πει κανείς για την περίπτωση πραγματικών παιδιών που αλλάζουν τον ρου της λογοτεχνίας; Που δημιουργούν συστήματα γραφής για τυφλούς; Που οδηγούν στην ελευθερία χιλιάδες ανήλικα θύματα εκμετάλλευσης;

Νέο χάπι όπλο ενάντια στον διαβήτη


Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία χαπιού που θα αντιμετωπίζει τον διαβήτη, εμποδίζοντας την ανάπτυξή του, ακόμα και την εξάλειψη του, από επιστήμονες στις ΗΠΑ. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως υπάρχει μια βιταμίνη που ομαλοποιεί τα επίπεδα του σάκχαρου στο αίμα, η οποία δόθηκε σε διαβητικά ποντίκια.
Η βιταμίνη – χάπι, αποτελεί μια ειδική ένωση (nicotinamide mononucleotide-NMN) η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο που τα κύτταρα χρησιμοποιούν την ενέργεια.

Μια φορά την εβδομάδα εκτός Ελλάδος ο Παπανδρέου


Μέσα σε 729 ημέρες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου απουσίαζε στο εξωτερικό σε ταξίδια και πολιτικές συναντήσεις τις 115 μέρες. Ο πρωθυπουργός αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στις επαφές με αρχηγούς άλλων κρατών
Μια μέρα δηλαδή στις επτά από την επομένη ημέρα των εκλογών του 2009  ο πρωθυπουργός ήταν εκτός Ελλάδος, όπως αναφέρει το igraphics.gr.