Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Πέταξαν αυγά και γιαούρτια στον Πρετεντέρη στην Αντίπαρο


Τη βόλτα του στα σοκάκια της Αντιπάρου έκανε αμέριμνος τα ξημερώματα ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιάννης Πρετεντέρης...

Ξεκίνησε ελέγχους η Οικονομική Αστυνομία – Δικογραφίες για μη έκδοση αποδείξεων


  
Ξεκίνησε ελέγχους η Οικονομική Αστυνομία – Δικογραφίες για μη έκδοση αποδείξεων
Δικογραφίες σχηματίσθηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος δύο ιδιοκτητών καταστημάτων και ενός ιατρού για τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, καθώς και....

Ανοικτή Επιστολή Κ. Κιλτίδη προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Κύριε Υπουργέ
Συμμετέχοντας ως μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων ενημερώθηκα περί των προθέσεών σας για την νομοθεσία περί Ναρκωτικών. Είχε συσταθεί από τον προκάτοχό σας, επιτροπή με εντολή να τροποποιήσει την υφιστάμενη νομοθεσία κατά τα προβλεπόμενα περί Κωδίκων Νομοθεσίας.
Αίφνης την επομένη ημέρα σ΄ όλα τα μέσα ευρείας ενημέρωσης εδόθη ανακοίνωση από το Υπουργείο σας για αποποινικοποίηση της χρήσης κ.ά......

Επί τάπητος η επιχειρηματική συνεργασία Ελλάδας- Τουρκίαςc


Επί τάπητος η επιχειρηματική συνεργασία Ελλάδας- Τουρκίας
Η προώθηση της επιχειρηματικής συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας, η αύξηση της προσέλευσης Τούρκων τουριστών στη Θεσσαλονίκη καθώς και η στελέχωση γραφείου εμπορικού ακολούθου της Τουρκίας στην πόλη, ήταν τα θέματα που....

Σύσκεψη για την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας


Η λήψη μέτρων για την ενίσχυση τηςαγροτικής οικονομίας και τη βελτίωση των υποδομών σε αγροτικές περιοχές της δυτικής Ελλάδας βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, παρουσία του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Διβάρη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δήμαρχοι της δυτικής Ελλάδας ενημερώθηκαν για τις προβλεπόμενες δράσεις του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» αλλά και για τις προσφερόμενες δυνατότητες προκειμένου να υποβάλλουν ώριμες προτάσεις προς χρηματοδότηση.

Το κορίτσι που δεν σταματά να γελάει! (Το ευχόμαστε σε όλους)


Η επτάχρονη Enna Stephens υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο όταν οι γιατροί ανακάλυψαν έναν όγκο, ο οποίος επηρέαζε τις εκφράσεις συναισθημάτων της. Μετά την επέμβαση, οι χειρουργοί προειδοποίησαν τους γονείς ότι η μικρή θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή γιατί ασθενείς που υποβάλλονται στη συγκεκριμένη επέμβαση αντιδρούν με κατάθλιψη ή εκρήξεις οργής.

Υποσιτισμός για χιλιάδες μικρά παιδιά


Περίπου τα μισά από τα παιδιά που φθάνουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Κένυας για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις και τη ξηρασία στη Σομαλία, υποφέρουν από υποσιτισμό, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη.
Υποσιτισμός για χιλιάδες μικρά παιδιά
"Οι πληροφορίες που μιλούν για παιδιά τα οποία πεθαίνουν καθ’ οδόν προς την Κένυα ή κατά την άφιξή τους στους καταυλισμούς, είναι συνήθεις", ανακοίνωσε η UNICEF.
Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης, USAID, 29.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών πέθαναν από την πείνα τους τελευταίους τρεις μήνες στη νότια Σομαλία.

Παραιτήθηκαν όλοι οι αστυνομικοί μεξικανικής πόλης


Και οι 26 άνδρες της δύναμης της αστυνομίας στην πόλη Ασενσιόν, της βόρειας μεξικανικής πολιτείας Τσιουάουα, παραιτήθηκαν και παρέδωσαν τα όπλα τους μετά το θάνατο δύο συναδέλφων τους από επίθεση ενόπλων, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο δήμαρχος της πόλης Χάιμε Ντομίνγκες Λόγια, τον οποίο επικαλέστηκε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Notimex, είπε ότι ζήτησε να σταλούν ενισχύσεις από την πολιτειακή και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση καθώς και από το στρατό για την επιβολή του νόμου και της τάξης στην περιοχή. Στην πόλη αυτή τη στιγμή περιπολούν άνδρες των ένοπλων δυνάμεων.

Καφές: εχθρός ή φίλος της σωστής διατροφής;


Πολλά και διάφορα έχουν ακουστεί κατά καιρούς για τον καφέ και τις ιδιότητες του (ή την έλλειψη αυτών), ποια όμως από αυτά ισχύουν και ποια όχι;

Πόσες γυναίκες δεν έχουν θυσιάσει τον αγαπημένο τους καφέ στο βωμό μίας καλλίγραμμης σιλουέτας; Πόσες δεν έχουν δηλώσει με υπερηφάνεια στις φίλες τους ότι ξεκίνησαν δίαιτα κάνοντας ένα καθοριστικό πρώτο βήμα, 'κόβοντας' δηλαδή τον καφέ; Και τι θα λέγατε αν σας αποκαλύπταμε ότι κάτι τέτοιο αποτελεί άδικο κόπο;

Απεργία των ταξί: Τέλος!


Απεργία των ταξί: Τέλος!

Με 13 ψήφους υπέρ και έξι κατά οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, έπειτα από τη σημερινή τρίωρη και πλέον συνεδρίαση των προεδρείων των αυτοκινητιστών από όλη την Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων, ΠΟΕΙΑΤΑ.

Κ. Καζαμίας: Η Κύπρος δεν χρειάζεται προς το παρόν οικονομική στήριξη


Η Κύπρος δεν χρειάζεται οικονομική στήριξη για την ώρα, δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών της χώρας, Κίκης Καζαμίας, καλώντας όλες τις πλευρές να αποφύγουν τέτοια εξέλιξη στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Reuters, ερωτηθείς αν η Κύπρος χρειάζεται να ενταχθει στο μηχανισμό στήριξης ο Καζαμίας είπε σε δημοσιογράφους: «Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα για την ώρα».

Αντ. Σαμαράς: Χρειάζεται ταχύτητα και ψυχραιμία στην ευρωζώνη


«Οι χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να επιδείξουν ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, αλλά κυρίως ταχύτητα», παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σχετικά με το συναγερμό που έχει σημάνει στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Πτυχιούχος στα 16 του!


Ένας μεξικανός έφηβος πρόκειται να αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο σε ηλικία 16 ετών, μετέδωσε η μεξικανική τηλεόραση.

Το «παιδί θαύμα» Αλέξις Αλμασάν πρόκειται να ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο της Πόλης του Μεξικό στις 18 Αυγούστου, γράφει στην ιστοσελίδα της η Univision Noticias.

Χιλιάδες πρόσφυγες από τη Λιβύη έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο


Χιλιάδες πρόσφυγες από τη Λιβύη  έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο
Τουλάχιστον 1.500 πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τη Λιβύη με πρόχειρα πλοιάρια έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο από την έναρξη των μαχών στη χώρα αυτή, στα μέσα Μαρτίου, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR) Λάουρα Μπολντρίνι.

«Δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε τον αριθμό των προσφύγων που χάθηκαν στη Μεσόγειο, αλλά είναι βέβαιο ότι τουλάχιστον 1.500 έχουν πνιγεί στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη, από την έναρξη των μαχών στη Λιβύη, στα μέσα Μαρτίου», τόνισε η Μπολντρίνι σε δηλώσεις της στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Πλαφόν στα καύσιμα σε τρεις νομούς


Αφού “έκαψε” τους καταναλωτές με την άρση του προηγούμενου πλαφόν το υπουργείο είδε ότι η αισχροκέρδεια δεν ελέγχεται και αποφάσισε να το ξαναφέρει...


Από το Σάββατο μπαίνει λοιπόν πλαφόν στις τιμές καυσίμων σε Χιο, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες που ... διόλου τυχαία λόγω τουριστικής σεζόν οι τιμές κυριολεκτικά πήραν φωτιά φτάνοντας :1,90€/λ στα Δωδεκάνησα, τα 1,890€/λ στις Κυκλάδες και τα 1,849€/λ στη Χίο.

Συγκλονιστική κατάθεση πλούσιας Αθηναίας από το σπίτι-κολαστήριο


Συγκλονιστική κατάθεση πλούσιας Αθηναίας από το σπίτι-κολαστήριο

Τη συγκλονιστική κατάθεση που έδωσε στις ανακριτικές αρχές η πλούσια Αθηναία μετά την απελευθέρωσή της από το σπίτι-κολαστήριο, όπου την κρατούσαν φυλακισμένη ο Χρήστος Παπαδόπουλος και οι συνεργοί του, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Espresso». 

"Το πρωταρχικό λάθος στην άσκηση"


Το να γυμνάζεστε περισσότερη ώρα δεν σημαίνει πως θα αποκτήσετε γρηγορότερα αποτελέσματα...

Με το να κάθεστε δίωρα στο γυμναστήριο περιμένοντας να δείτε ορατά αποτελέσματα στο σώμα σας, δεν καταφέρνετε ουσιαστικά τίποτα, καθώς επίσης και με το να κάνετε πολλή ώρα την ίδια άσκηση.

Εκπτώσεις και φάρμακα «έριξαν» τον πληθωρισμό


  
Εκπτώσεις και φάρμακα «έριξαν» τον πληθωρισμό
Βουτιά στο 2,4% έκανε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο, από 3,3% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ κυρίως λόγω των θερινών εκπτώσεων και της μείωσης των τιμών των φαρμάκων.....

3ο φεστιβάλ γκάιντας - Τρίκαλα Ημαθίας


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τρικάλων Ημαθίας «Ανατολική Ρωμυλία», στην προσπάθειά του να φέρει τις νέες γενιές σε επαφή με την ιστορία και τα ακούσματα που συντρόφευαν τους προγόνους μας...και μετά από δύο επιτυχημένες εκδηλώσεις με συμμετοχή περισσότερων από 100 μουσικών και 7000 θεατών, οργανώνει και φέτος για....

H Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ ΣΕΡΡΩΝ εναντίον της ΜΚΟ Κουτμερίδη


Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ για τη Μ.Κ.Ο. σχετικά με τη διαδικασία υλοποίησης του Προγράμματος που θα εξασφάλιζε 1.200 θέσεις εργασίας για το νομό Σερρών σε δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής...

Σχεδόν 4 εκατ. ευρώ οι εκροές χρημάτων σε Αλβανία, Πακιστάν και Αφγανιστάν


  

Στοιχεία για τις εκροές και μεταβιβάσεις χρηματικών ποσών από μετανάστες στις χώρες τους κατά τα τελευταία χρόνια, διαβιβάστηκαν στη Βουλή από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του....

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων


Η κλήρωση των play-off του Champions League διεξάγεται στην Νιόν την Παρασκευή στις 13:00, ενώ αυτή του Europa League στις 14:30.

Φυσικά ελληνικό ενδιαφέρον υπάρχει μόνο στο Europa League, με τους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ στους ισχυρούς και τον Ολυμπιακό Βόλου στους ανίσχυρους. Εσείς μπορείτε να δείτε τους αντιπάλους των ελληνικών ομάδων.

Ενίσχυση των ευρωπαϊκών θεσμών ζητεί ο Παπανδρέου από τον Μπαρόζo


  


  
Ενίσχυση των ευρωπαϊκών θεσμών ζητεί ο Παπανδρέου από τον Μπαρόζο
Επιστολή - απάντηση στην αντίστοιχη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο έστειλε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός  Γ. Παπανδρέου.....

Συσσίτια και το βράδυ στην Αθήνα


Και το βράδυ πλέον θα λειτουργεί η διανομή συσσιτίων σε αστέγους και απόρους της Αθήνας με συνεργασία της Αρχιεπισκοπής και του Δήμου Αθηναίων.
Συσσίτια και το βράδυ στην Αθήνα
Με εντολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου η Φιλανθρωπική Εταιρεία τη Αρχιεπισκοπής «Αποστολή» θα διαθέτει μέχρι τις 31 Αυγούστου 400 μερίδες φαγητού. Αλλες 400 μερίδες θα παρέχονται από τις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Αγιο Ανδρέα.

Νεκρός κι άλλος γιός του Καντάφι


Το ανακοίνωσε εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών δυνάμεων αλλά ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί από την κυβέρνηση ή το ΝΑΤΟ


'Οπως είπε, 32 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο Χάμις Καντάφι, γιος του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, σκοτώθηκαν στη διάρκεια αεροπορικού βομβαρδισμού του ΝΑΤΟ χθες τη νύχτα στην πόλη Ζλίτεν της δυτικής Λιβύης.

Σκέφτεται Ευρώπη ο Νοβίτσκι

Το lock out στο ΝΒΑ δεν αποκλείεται να οδηγήσει τον Ντιρκ Νοβίτσκι στην απόφαση να έρθει σε ομάδα της Ευρώπης, όπως δήλωσε ο ίδιος ο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς...

Συνελήφθησαν επειδή «ρουφούσαν» βενζίνη


Την ώρα που έκλεβαν βενζίνη από σταθμευμένα οχήματα συνελήφθησαν δύο άνδρες στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης...

Τον βρήκαν νεκρό, τυλιγμένο με σεντόνι


Ανάστατη από χθες το μεσημέρι η Κάρπαθος παρακολουθεί το θρίλερ του θανάτου ενός 27χρονου


Το όμορφο νησί έχει παγώσει από την είδηση καθώς χθες λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι βρέθηκε νεκρός, δεμένος και τυλιγμένος με ένα σεντόνι πάνω στο κρεβάτι του ο άτυχος μετανάστης από το Πακιστάν.

Σερβική ενίσχυση για Άρη

Σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Φίλιπ Τζότζεβιτς της Ναντ βρίσκεται ο Άρης και το μόνο που απομένει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής είναι η αποδέσμευση του από τον γαλλικό σύλλογο...

Βουτιά θανάτου για λουόμενο στη Μήλο


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε το βράδυ της Πέμπτης ένας άνδρας 46 ετών από τη θαλάσσια περιοχή Σαρακίνικο στη Μήλο. Ο άτυχος άνδρας διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Μήλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

"Είμαι Ελληνίδα από επιλογή"

Επιστολή στην Guardian έστειλε η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Ε. Παναρίτη. Υποστηρίζει ότι ουδέποτε είπε ότι είναι "Αμερικανίδα" και ζητά αποκατάσταση της αλήθειας


Την αντίδραση της βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσεδημοσίευμα του Guardian, που την παρουσιάζει να έχει δηλώσει ότι είναι Αμερικανίδα και όχι Ελληνίδα.
Η κα Παναρίτη με επιστολή της εξέφρασε την έκπληξη και την απογοήτευσή της τονίζοντας ότι ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο.
"Δεν θα περιέγραφα ποτέ τον εαυτό μου ως μη Ελληνίδα" σημειώνει και προσθέτει ότι δεν γεννήθηκε απλά Ελληνίδα, αλλά είναι Ελληνίδα από επιλογή.
Μάλιστα ζητά από από την Guardian άμεση ανασκευή του δημοσιεύματος και αποκατάσταση της αλήθειας.
Ολόκληρη η επιστολή της κας Παναρίτη:

Ενστάσεις βουλευτών στο νομοσχέδιο Καστανίδη



«Είμαι απολύτως ανοιχτός να συζητήσω τις προτάσεις σας προκειμένου να υπάρξουν ισχυρές ασφαλιστικές δικλείδες για να αποτραπούν φαινόμενα νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών με την επίκληση ανθρωπιστικών λόγων», διαβεβαίωσε ο...

Θεσσαλονίκη: "Λίφτινγκ" στα Λουλουδάδικα


Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης σχεδιάζει να προχωρήσει σύντομα σε αναβάθμιση της περιοχής των Λουλουδάδικων, εκεί όπου βρίσκεται και το μνημείο Παζάρ Χαμάμ (Λουτρό της Αγοράς), στο κέντρο της πόλης.
Στόχος είναι η ανάπτυξη του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Μέσα Αυγούστου το ν/σ του υπ. Υγείας


Ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγύης, συνενώσεις με δικτυακή μορφή, αξιοποίηση των ιδρυμάτων παροχής υπηρεσιών φυσικής και κοινωνικής αποκατάστασης, οικονομική συμμετοχή με παρακράτηση ποσού από τη σύνταξή τους των χρονίως πασχόντων (κυρίως ηλικιωμένων και ψυχικά πασχόντων), που φιλοξενούνται σε ιδρύματα, και δημιουργία ενιαίου μητρώου δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, ήταν τα θέματα που τέθηκαν στη σημερινή, πρώτη, συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους διοικητές των προνοιακών ιδρυμάτων.

Αποζημίωση ζητάει η Ειδική Φρουρός


Αποζημίωση ζητάει η Ειδική ΦρουρόςΑποζημίωση ύψους 1.606.317 ευρώ διεκδικεί από το ελληνικό Δημόσιο η 25χρονη δόκιμος ειδική φρουρός Σοφία Ψυχογιού, που είχε τραυματιστεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής στη διάρκεια επίθεσης, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε με προκήρυξή της η οργάνωση ΟΠΛΑ.

Πήγαινε με ανήλικες στο όνομα του Χριστού... - Καταδίκη για τον ηγέτη αίρεσης



Παντρευόταν κορίτσια 12 και 14 ετών. Είχε δεκάδες γάμους και είναι ο ηγέτης μίας θρησκευτικής κοινότητας φονταμενταλιστών μορμόνων. Ευτυχώς, καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση κατά ανηλίκων.


Ο 55χρονος Γουόρεν Τζεφς τώρα αντιμετωπίζει ανώτατη ποινή φυλάκισης 119 ετών μετά την ετυμηγορία ενόρκων δικαστηρίου του δυτικού Τέξας, οι οποίοι τον έκριναν ένοχο για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικες.

Ουκρανία: Ξυλοκόπησε μοντέλο γιατί αρνήθηκε κέρασμα (Video)


Ουκρανία: Ξυλοκόπησε μοντέλο γιατί αρνήθηκε κέρασμα
Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Ουκρανίας, ο on camera ξυλοδαρμός 20 χρόνου μοντέλου από το γιο μεγιστάνα.
Το περιστατικό διαδραματίστηκε σε γνωστό cafe bar του Κιέβου, με μάρτυρες τους θαμώνες του.

Ο Ρόμαν Λάντικ, γιος του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης της Ουκρανίας, Βλαντιμίρ Λάντικ, ξυλοκόπησε ένα νεαρό μοντέλο, την 20χρονη Μαρία Κορσούνοβα, γιατί δεν δέχτηκε το ποτό που της πρόσφερε.

Η επίθεση καταγράφηκε από την κάμερα κλειστού κυκλώματος και δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, κάνοντας το γύρο του κόσμου.

Στο "βαθύ κόκκινο" και η Ασία


Κατρακυλούν οι δείκτες των ασιατικών χρηματιστηρίων αποτυπώνοντας το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα με τους επενδυτές να ανησυχούν για ενδεχόμενη επιστροφή της αμερικανικής οικονομίας σε καθεστώς ύφεσης αλλά και για τον κίνδυνο κλιμάκωσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
Στο "βαθύ κόκκινο" και η Ασία
Η βουτιά των δεικτών στην Ασία ακολουθεί την ελεύθερη πτώση των αμερικανικών δεικτών στη Wall Street το βράδυ της Πέμπτης με τον βιομηχανικό Dow Jones να χάνει περισσότερες από 500 μονάδες, τον S&P 500 να υποχωρεί σε ποσοστό 4,78% και τον τεχνολογικό Nasdaq να καταγράφει πτώση 5,08%.