Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ανησυχία από την κυβέρνηση Ομπάμα για το μέλλον της Ελλάδας


Ανησυχία από την κυβέρνηση Ομπάμα για το μέλλον της Ελλάδας : Ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, υποστήριξε ότι το «ασαφές αποτέλεσμα» στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές

Ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, υποστήριξε ότι το «ασαφές αποτέλεσμα» στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές καθιστά ακόμη «πιο περίπλοκες» τις προσπάθειες για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους.

Σύμφωνα με άρθρο στην «Ουάσιγκτον Ποστ», η κυβέρνηση Ομπάμα «παρακολουθεί επισταμένα» τις ανακοινώσεις και τις ενέργειες των Ελλήνων πολιτικών ηγετών, μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών που θέτει εμπόδια στις προσπάθειες για την αναμόρφωση της ελληνικής οικονομίας, όπως σημειώνεται.

Ρομπάι: "Επισφαλές το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας"


Ρομπάι: "Επισφαλές το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας" : Το

Το "ευρωπαϊκό μέλλον" της Ελλάδας είναι επισφαλές καθώς τα πολιτικά κόμματα της χώρας αγωνίζονται να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι, σημειώνοντας ότι "ανησυχεί πολύ" για την κατάσταση.

Φέκτερ: "Αγωνίζομαι για να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα"



«Προς το παρόν δεν υπάρχει δυνατότητα αποπομπής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας ,Μαρία Φέκτερ, μιλώντας  στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

Η κ.Φέκτερ συμπλήρωσε : «Αν οι Έλληνες πάρουν οι ίδιοι την απόφαση να αποχωρήσουν, θα πρέπει οι χώρες της  Ευρωζώνης να το αποδεχθούν και σε αυτή την περίπτωση θα διακοπεί η βοήθεια προς την Αθήνα».

Σαν Σήμερα


11 ΜΑΪΟΥ

Γεγονότα

330: Το Βυζάντιο μετονομάζεται σε Νέα Ρώμη και γίνεται πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
868: Το πρώτο τυπωμένο βιβλίο εκδίδεται στην Κίνα από τον Γουάνγκ Τσιεχ, 587 χρόνια πριν από τη Βίβλο του Γουτεμβέργιου. Πρόκειται για ένα βουδιστικό κείμενο.

Υστατη προσπάθεια Βενιζέλου για σχηματισμό κυβέρνησης


Υστατη προσπάθεια Βενιζέλου για σχηματισμό κυβέρνησης
Με τη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνεται απόψε η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία των πολιτικών κομμάτων που εξασφάλισαν την είσοδό τους στη Βουλή, στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ώστε να σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να παραδώσει αύριο το μεσημέρι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την διερευνητική εντολή. Μετά την εξέλιξη αυτή και σύμφωνα με τις συνταγματικές προβλέψεις, ο Κάρολος Παπούλιας θα πρέπει να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όπου θα συζητηθεί το ενδεχόμενο συγκρότησης μιας οικουμενικής κυβέρνησης.

Ο Βενιζέλος ζήτησε τις παραιτήσεις του Πολιτικού Συμβουλίου και αλλάζει το ΠΑΣΟΚ συθέμελα



Ο Βενιζέλος ζήτησε τις παραιτήσεις του Πολιτικού Συμβουλίου και αλλάζει το ΠΑΣΟΚ συθέμελα
Παραιτήθηκαν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε νωρίτερα.

Τις παραιτήσεις ζήτησε και έλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πρόκειται για μία από τις πιο σύντομες συνεδριάσεις του συγκεκριμένου οργάνου, ενώ έγινε γνωστό ότι θα συσταθεί μία επιτροπή ανασυγκρότησης του κόμματος που θα οδηγήσει στο συνέδριο.

ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Σε λίγα λεπτά ο Λ. Παπαδήμος θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου όπου θα έχει συνάντηση με τον Κ. Παπούλια. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από το Μέγαρο Μαξίμου, στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν, όπως το ομολόγο των 435 εκ. ευρώ και εάν θα πληρωθεί, η συμμετοχή της

Πόρτα εξόδου από το ευρώ «δείχνουν» Μπαρόζο και Σόιμπλε


Την ώρα που κάποιοι στην Αθήνα καλλιεργούν την αίσθηση πως το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει, μετά την εκλογή Ολάντ, οι Έλληνες ευρωβουλευτές έρχονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις.  Παράλληλα με δηλώσεις τους κορυφαίοι αξιωματούχοι όπως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δείχνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, πως τα όρια για τη χώρα μας έχουν στενέψει και αν δεν προχωρήσουμε με τις δεσμεύσεις απέναντι στην Ευρώπη, η πόρτα εξόδου από το ευρώ είναι ανοιχτή. 

Θ. Τζήμερος: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πρέπει να κάνουν κυβέρνηση


Θάνος Τζήμερος, επικεφαλής της παράταξης Δημιουργία Ξανά
«Το θέατρο του παραλόγου που ξεκίνησε πριν από τις εκλογές, συνεχίζεται» εκτίμησε στην Πρώτη Γραμμή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος της παράταξης «Δημιουργία Ξανά». 


Τόνισε ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά πρέπει να σχηματίσουν κυβέρνηση, ενώ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «γραφική περίπτωση». Επεσήμανε πάντως, ότι το σχήμα αυτό δεν θα είναι ευσταθές, οι υπεύθυνοι «να βρουν τον τρόπο να αντέξει». 

Βενιζέλος:Το ΠΑΣΟΚ σάπισε -Διαλύω την παράταξη και θα την ξαναφτιάξω


Βενιζέλος:Το ΠΑΣΟΚ σάπισε -Διαλύω την παράταξη και θα την ξαναφτιάξω
Την πρώτη από σειρά σαρωτικών αλλαγών που έχει προαναγγείλει στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υλοποίησε σήμερα. Ζήτησε και έλαβε -το μεσημέρι- τις παραιτήσεις των μελών του πολιτικού συμβουλίου του κινήματος.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «υπάρχει αναντιστοιχία των οργάνων του ΠΑΣΟΚ με την ελληνική κοινωνία» και ότι «τα όργανα με τη σημερινή τους σύνθεση δεν είναι αντιπροσωπευτικά»....... 

Ρύθμιση κυκλοφορίας στην Οδό Γιαννιτσών –Γουμένισσας


Κεντρική Μακεδονία Ρύθμιση κυκλοφορίας στην Οδό Γιαννιτσών –Γουμένισσας

Ρύθμισης κυκλοφορίας και εργοταξιακή σήμανση για την εκτέλεση εργασιών του έργου «Αποκατάσταση φθαρμένων οδοστρωμάτων στην Επαρχιακή Οδό Γιαννιτσών –Γουμένισσας» στα τμήματα της οδού: α) στην έξοδο της δ.ε. Λεπτοκαρυάς Πέλλας προς τη Γουμένισσα και σε μήκος 100 μέτρων (9ο χλμ Επ. Οδού), β) στην έξοδο της δ.ε. Δαμιανού Πέλλας προς Γουμένισσα και σε μήκος 35 μέτρων (6ο χλμ Επ. Οδού) και γ) στο 3ο χλμ της Επ. Οδού (είσοδος δ.ε. Δαμιανού από Γιαννιτσά) και σε μήκος 60 μέτρων.

Σέρρες: Πουλούσαν Ναρκωτικά μέσα από το Περίπτερό τους !


Κεντρική Μακεδονία Σέρρες: Πουλούσαν Ναρκωτικά μέσα από το Περίπτερό τους !

Σε κέντρα πώλησης ναρκωτικών ουσιών είχαν μετατρέψει τα περίπτερά τους, δύο νεαροί 31 και 32 ετών και ένας συνεργάτης τους στρατιωτικός 33 ετών, οι οποίοι  συνελήφθησαν μετά από έρευνα του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό Διευθυντή Σερρών Στέφανο Μάνδαλο, οι δράστες κατάφερναν διακινούν ναρκωτικά μέσα από τα περίπτερά τους που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης των Σερρών.

Φόβος για «χαοτική» εξόδο της Ελλάδας από το ευρώ



Σε έναν φαύλο κύκλο πολιτικής αβεβαιότητας και οικονομικής συρρίκνωσης έχει παγιδευτεί η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Economist.

Ο αρθρογράφος του βρετανικού περιοδικού επισημαίνει το πολιτικό έλλειμμα που χαρακτηρίζει σήμερα την Ευρώπη, καθώς οι πολιτικοί αρκούνται σε αυταπάτες, βομβαρδίζοντας τους πολίτες με «μισές αλήθειες» για εύκολη έξοδο της Ευρώπης από την κρίση.

23,8% και πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση


Πέφτει κι άλλο το ΠΑΣΟΚ ενώ παραμένει σταθερή η ΝΔ. Ακόμη πιο χαμηλά το ΚΚΕ. 7 κόμματα και πάλι στη Βουλή.

Δημοσκόπηση της Marc που παρουσίασε το δελτίο του Alpha δείχνει πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ υψηλά παραμένουν τα ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων.


Στην ερώτηση λοιπόν “Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν γνωρίζατε το αποτέλεσμα”  παίρνουν:

Ψάρια κατά του καρκίνου

Οι άνθρωποι που τρώνε συχνά ψάρι, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να πάθουν καρκίνο του παχέως εντέρου, σύμφωνα με μία νέα κινεζική επιστημονική έρευνα, που έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες, οι οποίες έχουν δείξει τα οφέλη των ψαριών για την υγεία.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τζίε Λιάνγκ του νοσοκομείου Σιτζίνγκ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό

Μόνο είκοσι λεπτά κράτησε η συνάντηση Βενιζέλου - Σαμαρά!



Είκοσι λεπτά διήρκησε μόνο η κρίσιμη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αντώνη Σαμαρά για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, στο πλαίσιο των επαφών του κ. Βενιζέλου, στα χέρια του οποίου βρίσκεται από την Πέμπτη η διερευνητική εντολή.

Όλο το νερό της Γης χωρά σε μια μικρή σφαίρα!

Αν και ο φόβος για την εξάντληση των αποθεμάτων του νερού εκφράζεται όλο και πιο έντονα με το πέρασμα του χρόνου, και πάλι είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε πως κάποτε θα μπορούσαμε να ξεμείνουμε από νερό

Φ. Κουβέλης: Όχι» σε κυβέρνηση με τη συμμετοχή μόνο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα πάρει μέρος σε μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή μόνο Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, μια ημέρα μετά την πρότασή του για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνηση