Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Ψήφισαν μόνοι τους το νομοσχέδιο-ταφόπλακα για το περιβάλλον

Πέρασε με τις ψήφους της Ν.Δ. μετά από μία διαδικασία-παρωδία γεμάτη ενστάσεις από την αντιπολίτευση και με αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ.Εκρηκτικό ήταν το πρώτο διήμερο μετά το «άνοιγμα» της Βουλής από την καραντίνα και αφορμή υπήρξε η συζήτηση για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Βενιζέλος: Η απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου θέτει υπό αμφισβήτηση ευρωομόλογο και QE

Την απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου σχετικά με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ σχολιάζει με ανάρτησή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα για περιβάλλον και αποχώρηση: Αλλάξτε κυβέρνηση και όχι το κλίμα

Κατά μέτωπο επίθεση Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο για το περιβάλλον. «Δεν θα επιτρέψουμε να κυβερνάτε διαδικασίες - εξπρές, με την κοινωνία στο περιθώριο» σημείωσε.

Φ.Γεννηματά: Η κυβέρνηση ανοίγει την κερκόπορτα για την υποβάθμισή του περιβάλλοντος

«Η «πράσινη ανάπτυξη» της ΝΔ είναι λόγια χωρίς περιεχόμενο. Είναι γράμμα κενό», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, από τη Βουλή.              Η κ. Γεννηματά σχολίασε θετικά την υλοποίηση δυο σημαντικών μέτρων που είχε καταθέσει το κόμμα της για την επόμενη ημέρα της πανδημίας κι αφορούν στον

Ο Χρήστος Κομπόγιαννος, νέος Αντιδήμαρχος του Δήμου Πολυγύρου

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας του Δήμου Πολυγύρου, Χρήστος Κομπόγιαννος, ορίστικε ως Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ζερβοχωρίων, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου, Αστέριο Ζωγράφου.

Αλ. Χαρίτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίζει στα ζάρια το μέλλον της οικονομίας

Είναι πλέον εμφανές πως η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς τον παραμικρό σχεδιασμό, παίζοντας στα ζαριά το μέλλον της οικονομίας και της κοινωνίας», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Δικαίωση της Ελλάδας για τις κοινοτικές επιδοτήσεις σε βοσκοτόπια

Το ποσό των περίπου 166 εκατομμυρίων ευρώ θα μπει στα κρατικά ταμεία μετά την δικαίωση της Ελλάδος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το οποίο αναγνώρισε ότι κακώς τα χρήματα αυτά παρακρατήθηκαν από κοινοτικές ενισχύσεις καθώς είχε κριθεί πως παραβιάστηκε η κοινοτική νομοθεσία από τις επιδοτήσεις σε βοσκοτόπια.

Μιχάλης Κατρίνης : Αναπάντητα ερωτήματα για την προστασία της α’ κατοικίας

Ο υπουργός Οικονομικών άφησε αναπάντητα τα ερωτήματα που του έθεσε το Κίνημα Αλλαγής για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τις χρεώσεις των τραπεζών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, σε συνέχεια της συζήτησης που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή, της επίκαιρης ερώτησης που του είχε απευθύνει ο βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης.

Μουριές Κιλκίς: Αντιδράσεις για εκ νέου εγκατάσταση προσφύγων από τη Μόρια

Αναστάτωση προκάλεσε στην κοινωνία των Μουριών Κιλκίς η εκ νέου εγκατάσταση 287 προσφύγων από τη Μόρια σε ξενοδοχείο του χωριού, δύο μήνες μετά την εκκένωσή του. 

Απάτη σε ελληνικό πανεπιστήμιο με ερευνητές «φαντάσματα» αποκάλυψε η OLAF

Απάτη που εμπλέκει Ελληνίδα επιστήμονα και το δίκτυο των ερευνητών με το οποίο συνεργαζόταν αποκάλυψε η OLAF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης). Η υπόθεση περιλαμβάνει επιχορήγηση περίπου 1,1 εκατ. ευρώ από τον Εκτελεστικό Οργανισμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (European Research Council Executive Agency -ERCEA) σε ελληνικό πανεπιστήμιο. 

Απαράδεκτες φράσεις Βελόπουλου στη Βουλή: «Φυτεύτηκε» ο Τσιόδρας

Απαράδεκτες φράσεις εναντίον του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα χρησιμοποίησε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ μεταξύ άλλων τον χαρακτήρισε ως «φυτευτό».

Στάση εργασίας την Τετάρτη από την ΟΛΜΕ -Αρνούνται να μπουν στα σχολεία

Τρίωρη στάση εργασίας κηρύσσει για την Τετάρτη 6 Μαΐου, για τις 3 πρώτες ώρες του ημερήσιου και του εσπερινού ωραρίου, η ΟΛΜΕ, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην επιστροφή των καθηγητών στα σχολεία προκειμένου να κάνουν τις

Συναγερμός σε ΑΧΕΠΑ και «Αλεξάνδρα»: Εντοπίστηκαν ασυμπτωματικοί ασθενείς με κορωνοϊό -Εκτέθηκαν δεκάδες υγειονομικοί

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και «Αλεξάνδρα» ύστερα από τη διάγνωση δύο ασυμπτωματικών ασθενών με κορωνοϊό.Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΠΟΕΔΗΝ, η πρώτη περίπτωση ασυμπτωματικού ασθενή με κορωνοϊό καταγράφηκε στο ΑΧΕΠΑ.

Μητσοτάκης για εστίαση: Ανοιγμα 1η Ιουνίου με περισσότερα τραπέζια έξω, χωρίς επιπλέον δημοτικά τέλη

Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης για την προετοιμασία της άρσης των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση, πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο αριθμός των δικαιούχων και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας

Τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) έτους 2020, τον αριθμό των δικαιούχων, τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής τους, καθορίζει απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».