Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Η καλύτερη στιγμή για τουρισμό στην Ελλάδα



Κορυφώνονται οι επικοινωνιακές πρωτοβουλίες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για την προσέλκυση όλο και περισσότερων τουριστών.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τατιάνα Καραπαναγιώτη, στο πλαίσιο συνεντεύξεων σε διεθνή μέσα ενημέρωσης μίλησε στους New York Times, σε ρεπορτάζ του «Business Day Live» για την κατάσταση του τουρισμού στην Ελλάδα.

Σόδα Vs φυσικό ανθρακούχο νερό



Μερικοί άνθρωποι, λόγω πεπτικών προβλημάτων καταναλώνουν ανθρακούχο νερό. Άλλοι πάλι το κάνουν από συνήθεια. Ο λόγος είναι ότι εξαιτίας της ύπαρξης των ΗCO3, ρυθμίζεται το pH του αίματος στην κατάλληλη τιμή για πέψη. Επίσης το περιεχόμενο CO2 εισέρχεται στο αίμα και διευκολύνει την κυκλοφορία του, προ-καλώντας διόγκωση στις αρτηρίες. Ακόμη, το CO2 έχει ευφραντικές ικανότητες για τον οργανισμό, γεγονός που το καθιστά επιθυμητό από τους ανθρώπους.

Καρκίνος του δέρματος: πρόληψη και αντιμετώπιση



«Ο δερματικός καρκίνος είναι ένας από τους πιο συχνούς καρκίνους του ανθρώπου με τη σοβαρότερη μορφή του το μελάνωμα να παρουσιάζει συνεχώς αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων. Η πρόληψη της νόσουαποτελεί στη σημερινή εποχή τον κυριότερο στόχο της ιατρικής κοινότητας στην καταπολέμηση του αφού υπόσχεται την ελάττωση των κρουσμάτων μελανώματος. Ο βασικός στόχος στην πρόληψη είναι το παιδί - εφόσον γνωρίζουμε ότι η αποφυγή σοβαρών ηλιακών εγκαυμάτων στην παιδική ηλικία εξασφαλίζει σ’ ένα παιδί κατά 78% την ελάττωση του κινδύνου για δερματικό καρκίνο και μάλιστα μελάνωμα στην μετέπειτα ζωή του. 

Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας



Η 15η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, με πρωτοβουλία της Assisted Conception Taskforce (ACT) και αποτελεί μέρα ενημέρωσης για την υπογονιμότητα των ζευγαριών.

Παγκοσμίως, 90 εκατομμύρια ζευγάρια αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα σύλληψης. Το 85% από τα ζευγάρια αυτά (77 εκατομμύρια), δεν αναζητούν ποτέ βοήθεια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Από τα 13 εκατομμύρια ζευγάρια που αναζητούν ιατρική βοήθεια, ποσοστό μικρότερο από το 42%, θα αρχίσει τελικά θεραπεία. Έτσι, λοιπόν, από όλα τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, μόνο το 6% έχουν την ιατρική βοήθεια που απαιτείται.

Σαν σήμερα 15 Ιουνίου


ΓΕΓΟΝΌΤΑ

1667: Ο γιατρός του Λουδοβίκου του 14ου, Ζαν Μπατίστ Ντενίς, πραγματοποιεί την πρώτη μετάγγιση αίματος προβάτου σ' ένα 15χρονο αγόρι. Το αγόρι θα πεθάνει και ο γιατρός θα κατηγορηθεί για φόνο. Θεωρείται, πάντως, η πρώτη καταγεγραμμένη μετάγγιση αίματος.
1878: Βρετανικά στρατεύματα αποβιβάζονται στην Κύπρο και καταλαμβάνουν το νησί, μετά τη συμφωνία με τους Οθωμανούς που την κατείχαν από το 1530.....
1911: Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται στην ελληνική Βουλή, με αφορμή την επαναφορά του διαδόχου στο στράτευμα.

Έλληνας αποκαλύπτει τα "μυστικά" του εγκεφάλου


Πρόσβαση στα «μυστικά» της λειτουργίας του εγκεφάλου παρέχει ημαγνητοεγκεφαλογραφία, μια απεικονιστική μέθοδος η οποία βρίσκει εφαρμογή στη διάγνωση της επιληψίας, τον εντοπισμό όγκων του εγκεφάλου και την κατανόηση της διάσπασης προσοχής ενώ υπό διερεύνηση είναι η δυνατότητα διάγνωσης του αυτισμού.

Τα παραπάνω επισήμανε ο Έλληνας επικεφαλής του Εργαστηρίου Μαγνητοεγκεφαλογραφίας του Απεικονιστικού Κέντρου Martinos του ΜΙΤ των ΗΠΑ, Δημήτρης Πανταζής, μιλώντας για τις τελευταίες ερευνητικές μελέτες που αποσκοπούν στην κατανόηση της λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου

Σούπερ τηλεσκόπιο εκτόξευσε η NASA


Η NASA εκτόξευσε το τηλεσκόπιο ακτίνων Χ,NuStar, που μπορεί να παρατηρεί το σύμπαν με μια χωρίς προηγούμενο ανάλυση, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν ζωντανά από τον τηλεοπτικό σταθμό της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.

Ένας πύραυλος Pegasus XL της αμερικανικής εταιρίας Orbital Science Corporation που μεταφέρει το NuStar, αποκολλήθηκε εν πτήσει από ένα μεγάλο τρικινητήριο αεροσκάφοςLockheed L-1011, το οποίο είχε απογειωθεί μια ώρα νωρίτερα από έναν διάδρομο στην ατόλη Κουαζαλέιν στα νησιά Μάρσαλ στον Ειρηνικό.

Πιθανή ιστορική ανακάλυψη


Τα οστά που βρέθηκαν κάτω από εκκλησία της Βουλγαρίας το 2010 θα μπορούσαν να ανήκουν στον Ιωάννη τον Βαπτιστή, σύμφωνα με τη νέα χρονολόγησή τους με τη μέθοδο του Άνθρακα 14 που έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Η φάλαγγα που εξετάστηκαν στην Οξφόρδη χρονολογούνται από τον πρώτο αιώνα, την εποχή δηλαδή που έζησε ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, σύμφωνα με θρησκευτικά κείμενα, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του βρετανικού πανεπιστημίου.

Οι top 10 πόλεις στο Facebook


Πρωτεύουσα του Facebook η Μπανγκόκ
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιες πόλεις έχουν τους περισσότερους χρήστες στο Facebook; H Νέα Υόρκη ίσως; Κάποια άλλη πόλη στις ΗΠΑ; Ή μια από τις πολυπληθείς μεγαλουπόλεις του πλανήτη όπως η Πόλη του Μεξικού;

Και όμως, οι ΗΠΑ δεν φιγουράρουν πουθενά στις κορυφαίες δέκα πόλεις του Facebook, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε εκεί. Αν το Facebook ήταν χώρα, τότεπρωτεύουσα του θα ήταν η Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όπως φαίνεται από τον παρακάτω πίνακα της εταιρίας αναλύσεων social media SocialBakers, πάνω από 8,5 εκατομμύρια κάτοικοι της Μπανγκόκ είναι στο Facebook. 

Ο 2ος θερμότερος Μάιος των τελευταίων 130 ετών καταγράφηκε εφέτος στο βόρειο ημισφαίριο


Ο 2ος θερμότερος Μάιος
Σε ασυνήθιστα για την εποχή ύψη φαίνεται να έχει «κολλήσει» το θερμόμετρο τον τελευταίο καιρό σημειώνοντας απανωτά «ρεκόρ». Ο περασμένος μήνας αναδείχθηκε ως ο δεύτερος θερμότερος Μάιος των τελευταίων 132 χρόνων – μετά από τον Μάιο του 2010 – ενώ κάποια σημεία του πλανήτη, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, γνώρισαν εφέτος την πιο ζεστή άνοιξη στην καταγεγραμμένη «μετεωρολογική» ιστορία τους.

Ιός του κοινού κρυολογήματος δοκιμάζεται ως αντικαρκινική θεραπεία


Μια νέα, περισσότερο αποτελεσματική και με λιγότερες παρενέργειες θεραπεία για τον καρκίνο, φαίνεται να εντοπίζουν οι επιστήμονες στο «πρόσωπο» ενός κοινού, αβλαβούς ιού που οι περισσότεροι από εμάς ίσως έχουμε «αρπάξει» σε κάποια στιγμή της ζωής μας.

Εδώ και μερικά χρόνια είναι γνωστό ότι ο ρεοϊός, ένας ιδιαίτερα διαδεδομένος ιός που προκαλεί ελαφρύ κρυολόγημα με συμφόρηση του ανώτερου αναπνευστικού και ήπιες γαστρεντερικές ενοχλήσεις κυρίως στα παιδιά, επιτίθεται στα κύτταρα του καρκίνου σκοτώνοντάς τα. Σε ορισμένες χώρες μάλιστα, όπως η Βρετανία, δοκιμάζεται ήδη κλινικά δίνοντας μέχρι στιγμής ενθαρρυντικά αποτελέσματα με λιγότερες παρενέργειες.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών ο φιλόσοφος Ροζέ Γκαροντί



Το έργο του αυτό είχαν εκθειάσει το ιρανικό ισλαμικό καθεστώς, ο πρώην ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι και ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χάσαν Νασράλα, αλλά και οι σαουδαραβικές αρχές.


Ο Γάλλος φιλόσοφος Ροζέ Γκαροντί, άλλοτε σημαιοφόρος των κομμουνιστών διανοουμένων της χώρας του και μετέπειτα κύριος εκπρόσωπος των Αρνητών του Ολοκαυτώματος, έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη σε ηλικία 98 ετών στα παρισινά περίχωρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η δημαρχία του Σενεβιέρ και το γραφείο κηδειών που ανέλαβε την τελετή.

Β. Σιαρλή: Οι ελληνικές εκλογές θα κρίνουν τις αποφάσεις της Κύπρου


Ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή
Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών θα κρίνει το κατά πόσον η κυβέρνηση θα κάνει χρήση όλων των επιλογών που έχει ενώπιον της για στήριξη του τραπεζικού συστήματος, διαμήνυσε την Παρασκευή ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή. 

«Δεν είναι απαραίτητο ότι θα ζητήσουμε δάνειο από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό. Υπάρχουν και άλλες επιλογές ή συνδυασμός επιλογών. Αυτά τα θέματα όμως θα αποφασιστούν όταν θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα θα καθορίσει και την πορεία των αποφάσεων για την Κύπρο αλλά και άλλων κρατών της ΕΕ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κύπριος υπουργός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης πριν από το βράδυ της Κυριακής. 

«Η καγκελάριος δεν δίνει σύσταση ψήφου για τις εκλογές στην Ελλάδα»


Photo for this article
«Η καγκελάριος δεν δίνει σύσταση ψήφουγια τις εκλογές στην Ελλάδα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Μέρκελ σκοπεύει να δώσει «γραμμή» στους Έλληνες ψηφοφόρους, όπως έκανε κατά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.
«Η καγκελάριος δεν έχει κάνει ποτέ σύσταση ψήφου για τις εκλογές σε γειτονικές και φίλες χώρες» αντέδρασε ο κ. Ζάιμπερτ και υποστήριξε ότι η περίπτωση της Γαλλίας ήταν διαφορετική, καθώς, όπως είπε, «λόγω της καλής συνεργασίας της με τον Νικολά Σαρκοζί και στο πλαίσιο της αλληλεγγύης εντός της ευρωπαϊκής συντηρητικής οικογένειας, θα στήριζε την επανεκλογή του».

Για στημένες προκλήσεις κάνει λόγο η ΝΔ



Έντονα αντέδρασε η ΝΔ στο δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times Deutschland, η οποία με άρθρο στα ελληνικά «συστήνει» στους Έλληνες «κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για στημένες προκλήσεις και καλεί την εφημερίδα να κάνει αλλού υποδείξεις.

Βουλευτής της Χρυσής Αυγής μήνυσε το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης


Βουλευτής της Χρυσής Αυγής μήνυσε το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης  Για δηλώσεις του με τις οποίες χαρακτήριζε το κόμμα "ναζιστικό"
Μήνυση κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Α' Θεσσαλονίκης, Αντώνιος Γρέγος, κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας. Η υπόθεση σχετίζεται με τις δηλώσεις του δημάρχου στις 9 Μαΐου και η μύνηση αφορά τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης, της διατάραξης κοινής ειρήνης και διέγερση πολιτών σε διχόνοια καθώς και εξύβριση.

Το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε το δημοσίευμα των FTD



Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει το δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times, με το οποίο υποδεικνύεται στους Έλληνες ψηφοφόρους τι πρέπει να ψηφίσουν την Κυριακή.
«Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες γερμανικών εντύπων είναι προσβλητικές για τον ελληνικό λαό και προσφέρουν αρνητική υπηρεσία στην Ελλάδα, τη Γερμανία και τις προοπτικές της Ευρωζώνης»

Παράταση μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου για την τακτοποίηση αυθαιρέτων


Photo for this article

Παρατείνεται ως τις 14 Σεπτεμβρίου η διαδικασία υποβολής δηλώσεων τακτοποίησης των αυθαιρέτων, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ μετά από κύκλο συναντήσεων συνεργασίας με τη διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) το οποίο πρότεινε, μεταξύ άλλων, την παράταση «για προφανείς κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους, που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες, για λόγους που υπαγορεύονται από το δημόσιο συμφέρον, αλλά και λόγω προβλημάτων που αφορούν σε δυσλειτουργίες της διοίκησης».

«Εκλογές τελευταίας ευκαιρίας για την Ελλάδα»


bbc.co.uk
Στην αναμέτρηση της Κυριακής στρέφουν τα βλέμματα τα διεθνή ΜΜΕ, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της ψηφοφορίας για μια «απελπισμένη» χώρα που γλιστρά επικίνδυνα- όπως υπογραμμίζουν- προς ένα τριτοκοσμικό μοντέλο. Οι ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες για τις εκλογές της «τελευταίας ευκαρίας» γράφουν τα ξένα μέσα, επισημαίνοντας τις τεράστιες επιπτώσεις που θα έχει για την Ελλάδα ένα εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο θα την οδηγήσει εκτός ευρώ, αλλά και την αγωνία της Ευρώπης για την επόμενη ημέρα της νομισματικής ένωσης.
Η γαλλική Liberation αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της στις ελληνικές εκλογές, με τον τίτλο: «Εκλογές στην Ελλάδα: Θυμός ή φόβος», σημειώνοντας ότι οι ψηφοφόροι καλούνται την Κυριακή στις κάλπες «για τις εκλογές της τελευταίας ευκαιρίας» και θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε μια επίδειξη δύναμης προς τις Βρυξέλλες ή τον δύσκολο δρόμο των θυσιών.

Ντέρμπι «δείχνουν» και οι μυστικές δημοσκοπήσεις



Τα επιτελεία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα νίκης μέσω διαρροών, με στόχο τη συσπείρωση ψηφοφόρων και τους αναποφάσιστους. Οι μυστικές δημοσκοπήσεις -λόγω του νόμου που απαγορεύει τη δημοσιοποίησή τους 15 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης- εντάσσονται πλέον στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει κυρίως μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στην τελική ευθεία προς τις κάλπες.

Τα διεθνή ΜΜΕ για τις εκλογές στην Ελλάδα


Στην επιδείνωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών στην Ελλάδα, την κλιμάκωση της εγκληματικότητας και της βίας και την ενίσχυση της αβεβαιότητας και του φόβου για το τι μέλλει γενέσθαι, επικεντρώνονται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης εν όψει των προσεχών εκλογών στη χώρα μας.
«Καθώς οι Έλληνες ετοιμάζονται να ψηφίσουν σε δύο ημέρες για τις πιο κρίσιμες εκλογές της ιστορίας τους, οι κάτοικοι των Αθηνών βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα μέλλον αβεβαιότητας, φτώχειας και βίας», σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Independent. «Τα εγκλήματα που πρωταγωνιστούν στην επικαιρότητα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κλίματος βίας, καθώς στο στόχαστρο βρίσκονται τόσο οι εύποροι όσο και οι ευάλωτοι μετανάστες», αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα.

«Η εκλογική αναμέτρηση αφορά το μέλλον του τόπου»



«Κανέναν πήχη δεν βάζω. Αυτή είναι μία εκλογική αναμέτρηση που αφορά το μέλλον του τόπου, το μέλλον της χώρας, το μέλλον των νέων γενιών. Το θέμα δεν είναι η εκλογική υπόσταση του ΠΑΣΟΚ, η οποία ούτως ή άλλως έχει πληγεί βαθύτατα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την πρόθεσή του να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ και να «ανασυστήσει», όπως είπε, την παράταξη.

Σκιάθος: Το μπουκάλι έκρυβε μήνυμα από τη Λιβύη - Συγκίνηση σε Ελλάδα και Τουρκία!



Ένας Τούρκος γράφει στην αγαπημένη του, με την ελπίδα το γράμμα να ταξιδέψει με το μπουκάλι μέχρι την Τουρκία - Διαβάστε την απίστευτη και συγκινητική εξέλιξη...


Στην εποχή, ωστόσο, του facebook, του twitter και εν γένει της άμεσης ηλεκτρονικής επικοινωνίας, ένα χειρόγραφο γράμμα σε ένα μπουκάλι μόνον ως κινηματογραφικό σενάριο μπορεί να εκληφθεί...

«Αφωνα» έμειναν τον περασμένο Μάρτιο τα μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου «Σκιάθος», όταν ανήμερα το Πάσχα κατά τον καθαρισμό των παραλιών εντόπισαν ένα πλαστικό μπουκάλι με γραπτό... περιεχόμενο. «Είχα συστήσει στους εθελοντές να φυλάξουν οτιδήποτε τους έκανε εντύπωση, προκειμένου να στήσουμε μια έκθεση» εξηγεί στην εφημερίδα Καθημερινή ο Θοδωρής Τζούμας, πρόεδρος του συλλόγου. 

Κακόγουστη φάρσα η βόμβα στα Δικαστήρια του Κιλκίς


Κεντρική Μακεδονία Κακόγουστη φάρσα η βόμβα στα Δικαστήρια του Κιλκίς

Για κακόγουστη φάρσα επρόκειτο τελικά το χθεσινό τηλεφώνημα στην Αστυνομική Διεύθυνση του Κιλκίς, σύμφωνα με το οποίο είχε τοποθετηθεί βόμβα στα Δικαστήρια της πόλης του Κιλκίς. Η εκκένωση του κτιρίου από δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες έσπευσαν αμέσως στην περιοχή, άρχισε περίπου στις 10:30 εχθές το πρωί (το τηλεφώνημα έγινε στις 10:20π.μ.), ενώ στο εσωτερικό του κτιρίου εισήλθαν αστυνομικοί με τη συνοδεία εκπαιδευμένου σκύλου μετά από 1 ώρα περίπου, με σκοπό τον εντοπισμό του υποτιθέμενου εκρηκτικού μηχανισμού.

Λιτόχωρο: " ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΚΑΡΑΒΑΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ "



Η ‘’Σκαθαροπαρέα’’ ιδρύθηκε το 2007 . Είναι μια προσπάθεια πολλών ανθρώπων ανεξαρτήτου  ηλικίας  που έχουν αγάπη για τα κλασικά αυτοκίνητα και συγκεκριμένα τον Σκαραβαίο .Ο σκοπός της δημιουργίας της παρέας αυτής με το όνομα ''ΣΚΑΘΑΡΟΠΑΡΕΑ'' είναι η ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών .Στην κατοχή μας υπάρχουν αυτοκίνητα που χρονολογούνται από το 1959 με το πιο πρόσφατο  ,  το 1974  . Όλα σε άριστη κατάσταση και σε φοβερά χρώματα .

Έχουμε μέχρι στιγμής κάνει 5 καλοκαιρινές συναντήσεις  , στο Στόμιο Λάρισας στο Παπά-Νερό στο Πήλιο  στα Μετέωρα Καλαμπάκας και στην Πλάκα Λιτοχώρου   , 4 χειμερινές στην Ρεντίνα Καρδίτσας και πολλές  συμμετοχές σε Κυριάκι Βοιωτίας  , Στενή Ευβοίας  , Μεγαλόπολη Αρκαδίας  , Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας , RALLY Αττικοβοιωτίας  και στο Αίγιο  .

Να ποιοι βγάζουν πρώτο κόμμα την Κυριακή



Είναι οι αναποφάσιστοι, περίπου 700.000 που με βάση τις εκτιμήσεις των αναλυτών είναι ένα ποσοστό περίπου 10% του εκλογικού σώματος που για πρώτη φορά στην ιστορία θα αποφασίσουν ακόμη και την τελευταία ημέρα.


Τα στοιχεία που μόνο ανεπίσημα μπορούν να είναι δείχνουν ότι η μάχη θα κριθεί και από το ποσοστό των κομμάτων που δεν θα μπουν στη Βουλή και που αντίθετα με τις εκλογές του Μαϊου φαίνεται να πέφτει στο μισό.

Το 18% που συγκέντρωσαν τα κόμματα που έμεινα εκτός την περασμένη φορά αναμένεται, σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές να πέσει ακόμη και κάτω από το 10%, γεγονός που δείχνει ενίσχυση των δύο πρώτων κομμάτων κυρίως καθώς οι ίδιοι αναλυτές λένε ότι πλην των δύο πρώτων η δύναμη όλων των υπολοίπων που θα μπουν στη Βουλή θα είναι μειωμένη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ Λύση η κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης


Λύση η κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να διαμορφωθούν από τώρα οι όροι για να συγκροτηθεί άμεσα κυβέρνηση, χωρίς να χαθεί χρόνος σε διερευνητικές εντολές. Υπογράμμισε πως κανένας δεν μπορεί μόνος του σε αυτή τη δύσκολη περίσταση
Πρόσκληση στους αρχηγούς των τεσσάρων κομμάτων, τους κ. Σαμαρά, Τσίπρα, Καμμένο και Κουβέλη, να διαμορφώσουν τώρα τους όρους ώστε τη Δευτέρα το πρωί να προσέλθουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με συγκεκριμένη απόφαση για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, έκανε χθες ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ζητώντας από τους τέσσερις αρχηγούς να τοποθετηθούν επί της πρότασης που τους έστειλε εγγράφως την περασμένη Κυριακή, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε, επιπλέον χθες, την ανάγκη να μην υπάρξει περίοδος διερευνητικών εντολών, αλλά άμεση λύση και απάντηση στην κορυφαία πολιτική και οικονομική εκκρεμότητα.

Ξαφνική στροφή από τον ΣΥΡΙΖΑ: Υπόσχεται «δάκρυα και ιδρώτα»


Ξαφνική στροφή από τον ΣΥΡΙΖΑ: Υπόσχεται «δάκρυα και ιδρώτα»
Στο παρά πέντε και μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ξαφνική στροφή, χρησιμοποιώντας «διπλή γλώσσα», καθώς από τη μία πλευρά δήλωσε πως «το νόμισμα δεν είναι φετίχ» και από την άλλη εμμέσως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διακοπής χρηματοδότησης της χώρας.
Ο κ. Τσίπρας, αν και δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής της Ευρώπης, άφησε ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο να πουν «όχι» στις διαπραγματεύσεις οι Ευρωπαίοι εταίροι, με άμεσο επακόλουθο, όπως είπε, τότε να πει ο ίδιος στον λαό «σας υπόσχομαι δάκρυα και ιδρώτα, αλλά θα βγούμε από την κρίση».

"Ήθελα μέσα σε μία τετραετία να αλλάξω συθέμελα την Ελλάδα"


"Ήθελα μέσα σε μία τετραετία να αλλάξω συθέμελα την Ελλάδα"

Με διάθεση αυτοκριτικής, αλλά και υποστήριξης της πολιτικής που ακολούθησε ως πρωθυπουργός της χώρας, ο Γιώργος Παπανδρέου μιλά για την περίοδο που είχε τα ηνία της εξουσίας, αλλά και για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, σε ένα μακροσκελέστατο μήνυμα που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα.

«Ήθελα μέσα σε μία τετραετία να αλλάξω συθέμελα την Ελλάδα, αλλά η ιστορία μου επιφύλαξε έναν άλλο ρόλο, να παλέψω, ώστε η χώρα μας να αποφύγει τη χρεοκοπία. Και αυτή την ευθύνη την ανέλαβα με όποιο προσωπικό ή πολιτικό κόστος» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός.

Είναι δύσκολο να ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ σήμερα - video

Με μια διάθεση αυτοσαρκασμού στο ΠΑΣΟΚ δανείστηκαν μια γνωστή διαφήμιση για να περιγράψουν όλα όσα σκέφτονταν οι ψηφοφόροι την στιγμή που βρέθηκαν πάνω από την κάλπη ή και λίγο μετά.

Παγκόσμιος συναγερμός για τις εκλογές στην Ελλάδα - Οι μεγαλύτεροι τραπεζίτες του κόσμου σε εγρήγορση γιατί φοβούνται μέγα κραχ τη Δευτέρα



Οι μεγαλύτεροι τραπεζίτες του κόσμου σε εγρήγορση γιατί φοβούνται μέγα κραχ τη Δευτέρα! Ακύρωσε το ταξίδι του ο Όλι Ρεν στην Αργεντινή προκειμένου να παρατηρεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα - Λευκός Οίκος και ΔΝΤ προς το παρόν κρατούν στάση αναμονής για το αποτέλεσμα των εκλογών - Σαφές μήνυμα Ολάντ-Μόντι προς την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της - ΙΙF: Χρειάζεται χαλάρωση του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος


Οι Κεντρικές Τράπεζες σημαντικών οικονομικών του πλανήτη είναι "σε ύψιστη ετοιμότητα", να δράσουν κατευνάζοντας τα πνεύματα στις χρηματαγορές και αποτρέποντας τα οξέα προβλήματα για τον τραπεζικό τομέα, εάν του αποτελέσματος στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές επακολουθήσει αναστάτωση, δήλωσαν ανωνύμως σήμερα στο Ρόιτερς εκπρόσωποι του G20, που συνενώνει ανεπτυγμένες με αναπτυσσόμενες οικονομίες.