Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Αυτές είναι οι πόλεις-φαντάσματα των πυρηνικών δοκιμών.Φωτογραφίες από τη Νεβάδα του 1950


Οι παρακάτω σπάνιες φωτογραφίες παρουσιάζουν μία από τις πολλές πόλεις που δημιουργήθηκαν και καταστραφήκαν από τον αμερικανικό στρατό στην έρημο της Νεβάδα, στο πλαίσιο των εκτενών πυρηνικών δοκιμών κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.


Χρονολογούνται από το 1955, μια εποχή που η απειλή ενός πυρηνικού πολέμου ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και τέτοιου είδους δοκιμές αποτελούσαν ρουτίνα στα αντίπαλα στρατόπεδα των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης.

Γεννημένοι για να σκοτώνουν


Έρευνα του King’s College στο Λονδίνο καταδεικνύει ότι οι ψυχοπαθείς δολοφόνοι έχουν διαφορετική δομή στον εγκέφαλό τους και διαθέτουν πολύ λιγότερη φαιά ουσία στα τμήματα που σχετίζονται με την κατανόηση των συναισθημάτων των άλλων ανθρώπων
Οι ψυχοπαθείς δολοφόνοι έχουν διαφορετική δομή στον εγκέφαλό τους από τους υπόλοιπους ανθρώπους και ενδέχεται να είναι «γεννημένοι για να σκοτώνουν». 

Οδεύει ο κόσμος προς την κατάρρευση; Πριν από σαράντα χρόνια μια μελέτη είχε προειδοποιήσει ότι έπρεπε να μειώσουμε την ανάπτυξη για να αποφύγουμε την παγκόσμια κατάρρευση


Οδεύει ο κόσμος προς την κατάρρευση;
Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 μια ομάδα νεαρών επιστημόνων αποφάσισε να διερευνήσει το μέλλον μας. Τα ευρήματά τους συγκλόνισαν μια ολόκληρη γενιά και ίσως σήμερα να είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.


Το ερώτημα στο οποίο προσπάθησε να απαντήσει η ομάδα ήταν το εξής: τι θα συνέβαινε αν ο πληθυσμός και η βιομηχανική δραστηριότητα του πλανήτη εξακολουθούσαν να αναπτύσσονται ταχέως;

Video chat 12 ατόμων μέσω Facebook


Tο τεχνικό κενό, που δεν επέτρεπε στους χρήστες να συνομιλούν με video chat με τους "φίλους" τους αποφάσισε να καλύψει το facebook, με τη νέα εφαρμογή ooVoo, που δίνει τη δυνατότητα συνομιλίας έως  και 12 ατόμων.

Γρηγόρης Λαμπράκης (1912 – 1963)


Γιατρός, αθλητής, πολιτικός, μα πάνω απ' όλα αγωνιστής της Δημοκρατίας και της Ειρήνης. Γεννήθηκε στην Κερασίτσα Αρκαδίας στις 3 Απριλίου 1912. Μετά το τέλος των εγκύκλιων σπουδών του μετέβη στην Αθήνα και εισήλθε στην Ιατρική. Από τα εφηβικά του χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και αναδείχθηκε δέκα φορές βαλκανιονίκης στο άλμα εις μήκος, ενώ επί 23 χρόνια (1936-1959) κατείχε το πανελλήνιο ρεκόρ του αγωνίσματος.

Το Παρίσι «αδειάζει» την Λαγκάρντ...


Ουδείς εντός της Γαλλίας φαίνεται πρόθυμος να στηρίξει την Κριστίν Λαγκάρντ μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν τα σχόλια της για τους Έλληνες. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ είπε σε συνέντευξη της στην...
 Guardian ότι χρειάζονται περισσότερη βοήθεια τα παιδιά στη Νιγηρία απ’ ό,τι η Ελλάδα.

Σπάνιο βίντεο μέσα από εργοστάσιο που φτιάχνονται τα προϊόντα της Apple

Για όσους αναρωτιέστε πως είναι το εσωτερικό ενός εργοστασίου που παράγονται τα προϊόντα της Apple, στο παρακάτω βίντεο, οι ρεπόρτερς του iFeng εισχώρησαν ..
συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή της Foxconn, Tέρι Γκου, στη γραμμή παραγωγής της πιο δημοφιλούς σμαρτφον συσκευής στον κόσμο.


Tο εργοστάσιο βρίσκεται στην πόλη Zενγκζου, όπου παράγεται περίπου το 70% των iPhone.

"Σαρώνει" τα μετάλλια η Ελλάδα (VIDEO)



Το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο Μονπελιέ της Γαλλίας ο Λευτέρης Κοσμίδης.
Ο Έλληνας αθλητής εκτέλεσε ένα εκπληκτικό πρόγραμμα, συγκέντρωσε 15, 766, ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και απέδειξε ότι βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Σαν σήμερα 27 Μαΐου


Σαν σήμερα, 27 Μαΐου, του 1963, ο Γρηγόρης Λαμπράκης πεθαίνει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Τέσσερις μέρες νωρίτερα είχε τραυματιστεί σοβαρά από παρακρατικούς, ενώ επέστρεφε στο ξενοδοχείο μετά από εκδήλωση για την ειρήνη και τον αφοπλισμό. Ο θάνατός του ενέτεινε την παγκόσμια κατακραυγή και προκάλεσε πολιτική κρίση.

Νιλ Άρμστρονγκ: "Άφησα μία κάμερα στη Σελήνη"


Είναι ένας από τους πιο γνωστούς ανθρώπους του πλανήτη και κάνει σπάνια δημόσιες εμφανίσεις. Ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη, ο Νιλ Άρμστρονγκ, παραχώρησε συνέντευξη και όπως είπε, μεταξύ άλλων, εύχεται σύντομα να πάει κάποιος ξανά, για να του φέρει την κάμερα που ξέχασε εκεί...


Ο 82χρονος σήμερα Άρμστρονγκ παραχώρησε συνέντευξη στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο CPA.

Το σεξ στις διακοπές είναι το καλύτερο


Καλύτερες αποδόσεις φαίνεται να έχουν στο σεξ τα ζευγάρια που προτιμούν κάποιο ρομαντικό προορισμό για τις… περιπτύξεις τους από το συνηθισμένο πια κρεβάτι του σπιτιού τους. 


Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που διενήργησε δίκτυο… ρομαντικής δικτύωσης οι Αμερικανοί βολεύονται καλύτερα στην παραλία, όπως αποδεικνύεται. 

Τα όνειρα σχετίζονται με την πραγματικότητα;


Στον κόσμο της έρευνας του ύπνου, τα όνειρα μοιάζουν με ένα μαύρο κουτί: κανείς δεν ξέρει επακριβώς τι περιέχουν. Ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν κατορθώσει να αποκωδικοποιήσουν τον παράδοξο αλλά προβλέψιμο τρόπο με τον οποίο τείνουν να εμφανίζονται.


Όπως γράφει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», η ιατρική έρευνα υποδηλώνει ότι πολλά απ’ όσα συμβαίνουν σε ένα όνειρο είναι μοναδικά για το συγκεκριμένο όνειρο. Εντούτοις, μερικά γεγονότα της καθημερινότητάς μας μπορούν να ενσωματωθούν στα όνειρα – και μάλιστα με δύο τρόπους.

«Αν πάτε Ελλάδα, πάρτε μαζί σας μετρητά» συμβουλεύει η TUI


"Να έχουν μαζί τους περισσότερα μετρητά σε ευρώ" συμβουλεύει η γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία TUI τους πελάτες της που θα επισκεφθούν το επόμενο διάστημα την Ελλάδα, ώστε να μην επηρεαστούν από ενδεχόμενο περιορισμό ρευστότητας.

H εκκλησία πήγε ταξίδι για δουλειές




Την προσέλκυση Ρώσων επενδυτών για την ανάπτυξη της ακίνητης εκκλησιαστικής περιουσίας, είχε ως κύριο στόχο κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Μόσχα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.


Κατά την συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Πατριάρχη Κύριλλο, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, να οριστούν ειδικές επιτροπές και από τις δύο πλευρές προκειμένου να αρχίσει η επεξεργασία ενός κοινού σχεδίου.

Αθερίδης: «Αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλυθεί σε τρεις μήνες...»


Αθερίδης: «Αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλυθεί σε τρεις μήνες...»
Το «Παπανδρεϊκό» προφίλ του Αλέξη Τσίπρα, η «ομηρεία» της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και το γεγονός ότι έχει να πάρει λεφτά στα χέρια του από τον Σεπτέμβριο είναι μερικές -από τις πολλές- δηλώσεις του Θοδωρή Αθερίδη που θα συζητηθούν.

Η συμβουλή Μητσοτάκη στους πολιτικούς της χώρας

Με μια συνέντευξη συμβουλευτικής διάθεσης επέστρεψε στο προσκήνιο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στην "Καθημερινή της Κυριακής". Ο επίτιμος τόνισε σθεναρά πως
ο πολιτικός κόσμος πρέπει να πει καθαρά στον ελληνικό λαό την αλήθεια, ώστε να μην τα ρίχνει όλα στο Μνημόνιο και τους ξένους, ενω επισημαίνει την ανάγκη να μην αποδεσμευτεί η

Δεν βάζουν μυαλό οι γιατροί - Συνεχίζουν να μην κόβουν αποδείξεις


Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιούνται έλεγχοι σε διάφορους επαγγελματικούς

χώρους – ιατρεία, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας.

Κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν

«ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι η τσόντα κανενός!

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι η τσόντα κανενός!
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο λαός στις πρόσφατες εκλογές μας δήλωσε ότι δεν αντέχει άλλες περικοπές και μέτρα. Ωστόσο, το δίλημμα είναι αν θα καταγγείλουμε μονομερώς το Μνημόνιο ή αν θα εφαρμόσουμε

Διακαναλική συνέντευξη Βενιζέλου



Διακαναλική συνέντευξη θα δώσει σήμερα, στη μία το μεσημέρι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Η συνέντευξη θα δοθεί από τα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους.

ΤΟ NON PAPER ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ Η... απόρρητη έκθεση Παπαδήμου για το κράτος και τις τράπεζες



Η... απόρρητη έκθεση Παπαδήμου για το κράτος και τις τράπεζες
Στο σημείο χωρίς επιστροφή που το ελληνικό Δημόσιο δεν θα έχει πόρους να καταβάλει μισθούς και συντάξεις και οι τράπεζες θα έχουν εξαντλήσει τα όρια δανεισμού τους από το ευρωσύστημα πλησιάζει επικίνδυνα η Ελλάδα, όσο στο εσωτερικό εντείνεται η οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα και διεθνώς αμφισβητείται η ικανότητα της χώρας να παραμείνει στο ευρώ.

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ

Για «σαλαμοποίηση» εις βάρος του ΛΑΟΣ και των πολιτευτών του κατηγόρησε ο κ. Γ. Καρατζαφέρης τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Α. Σαμαρά σε συνέντευξή του στον Γ. Αυτιά και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Όπως είπε, στη διάρκεια των συνομιλιών τους (σ.σ. Καρατζαφέρη-Σαμαρά) «ο Σαμαράς έκανε κινήσεις υπογείως για να πάρει βουλευτές και πολιτευτές του ΛΑΟΣ» και μίλησε για «τη μεγάλη κόντρα που έχουμε από το 1993, όταν πήρε βουλευτές της ΝΔ, με την ίδια μέθοδο.

Η τσιγγουνιά είναι κληρονομική


Γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν 
ένα γονίδιο, σε δύο παραλλαγές, που κάνει τους ανθρώπους λιγότερο ή περισσότερο «σφιχτούς» με τα χρήματά τους και γενναιόδωρους. Υπολογίζουν ότι περίπου ένας στους τέσσερις ανθρώπους φέρει στο DNA του αυτόν τον γενετικό παράγοντα, τον οποίο έχει κληρονομήσει από τους γονείς του.

Το νέο λεξικό της ευρωπαικής οικονομίας


Nέες (ευρω)λέξεις έχουν μπει πλέον στο λεξιλόγιό μας. Τις ακούμε καθημερινά συνυφασμένες τις περισσότερες φορές με την ευημερία μας αλλά και ως διαφορές «αγκάθια» μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών. Πόσοι όμως από εμάς τις καταλαβαίνουμε;

Κάνει κρύο στην κορυφή της αλυσίδας


Τα σημαντικότερα σαρκοφάγα ζώα της Γης βρίσκονται σε κρίση. Σε πολλές περιοχές του κόσμου οι πληθυσμοί τους έχουν μειωθεί περισσότερο από 90% τα τελευταία 100 χρόνια. Οι ερευνητές εργάζονται πλέον εντατικά για να μάθουν τι σημαίνει για τη φύση η απουσία των σαρκοφάγων από την κορυφή της τροφικής αλυσίδας.

Μια παροιμία για κάθε ζώδιο. Ποιά ταιριάζει στo δικό σου;


Αν μπορούσες να χαρακτηρίσεις κάθε ζώδιο με μια παροιμία, ποια θα ήταν αυτή;
Αν του χάριζες μια κούπα ή ένα τι-σερτ με μια φράση που να το εκπροσωπεί, τι θα έβαζες να γράψουν επάνω;




Σου παρουσιάζουμε εδώ μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά γνωμικά της λαϊκής σοφίας, για κάθε εκπρόσωπο του ζωδιακού.

Η ιστορία του Τάπερ


Ποιο σπιτικό σήμερα δεν έχει ένα “τάπερ” ή αν θέλετε, ένα πλαστικό δοχείο αποθήκευσης τροφίμων, που δημιουργήθηκε βασιζόμενο στην ιδέα του ανθρώπου, που το όνομά του είναι πλέον συνυφασμένο με τα δοχεία αυτά;
Ο Ερλ Σίλας Τάπερ (Earl Silas Tupper) γεννήθηκε το 1907 στο Νιου Χαμπσάϊρ στην Αμερική. Ο πατέρας του είχε μια μικρή φάρμα στην οποία έπαιρνε τον μικρό γιο του για να τον βοηθάει. Όμως ο μικρός Ερλ δεν περιορίστηκε σε αυτό και άρχισε να αναπτύσσει καινοτομίες για την καλύτερη λειτουργία της φάρμας. Μάλιστα μία από αυτές, ένας μηχανισμός για τον καθαρισμό της κότας, του απέδωσε την πρώτη του πατέντα.

Περίεργα ταφικά έθιμα άγνωστης φυλής !


Ανθρώπινα οστά και κρανία μέσα σε μεγάλα κεραμικά αγγεία, βρέθηκαν στο όρος Κάρνταμομ της Καμπότζης. Τα ανθρώπινα οστά βρέθηκαν στην περιοχή Χνορνγκ Σρόαλ, σε πλαγιά του Κάρνταμομ, η οποία θεωρείται ότι ήταν τόπος ταφής των νεκρών κάποιας άγνωστης φυλής
Τα δοχεία μέσα στα οποία βρέθηκαν τα οστά έχουν ύψος μισού μέτρου. Οι συνήθειες αυτής της φυλής είναι αρκετά περίεργες, σύμφωνα με τους ερευνητές.