Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΔ: Ανακάλυψε και ο ΣΥΡΙΖΑ την αστυνομία!

Η παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην συγκέντρωση των ενστόλων στο Καλλιμάρμαρο, προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της ΝΔ. Σε γραπτή ανακοίνωσή της
η ΝΔ αναφέρει ότι «ο κ.Τσίπρας "ανακάλυψε" σήμερα και την Ελληνική Αστυνομία. Παίζει άλλο ένα παιχνίδι δημαγωγίας. Είναι ο ίδιος που προεκλογικά υποσχόταν την κατάργηση και τον αφοπλισμό της. Και είναι το κόμμα του που έβριζε τους Αστυνομικούς σαν "διεφθαρμένους" και

Κοινές δράσεις οργανώνουν οι δήμοι Θεσσαλονίκης και Βέροιας

Χθες, Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε στον «Χώρο Τεχνών» του Δήμου Βέροιας
η δεύτερη συνάντηση ανάμεσα στις ομάδες εργασίας των Δήμων Θεσσαλονίκης και Βέροιας, στο πλαίσιο του Μνημονίου Πολιτιστικής και Τουριστικής Συνεργασίας, που έχει υπογραφεί από τα δύο μέρη.
Επικεφαλής των ομάδων ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δόγμα Ντράγκι




Απογειώθηκαν οι διεθνείς αγορές μετά τις ανακοινώσεις του κεντρικού τραπεζίτη περί αγοράς κρατικών ομολόγων των χωρών μελών της Ευρωζώνης που έχουν πρόβλημα χρέους, στη δευτερογενή αγορά, χωρίς μάλιστα να υφίσταται πλαφόν αλλά υπό συγκεκριμένους όρους.

Η πρωτοφανής αυτή κίνηση για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε συνδυασμό με το σχόλιο του Μάριο Ντράγκι ότι «το ευρώ δεν είναι αναστρέψιμο», συνέβαλε στην διαμόρφωση ενός νέου σκηνικού στις χρηματαγορές.

Οργανωτική δομή του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο ν. Κιλκίς

Στα πλαίσια της οργάνωσης του κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία συμπλήρωσης αιτήσεων για συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο κίνημα. Η αίτηση συμμετοχής παραλαμβάνεται, συμπληρώνεται και παραδίδεται από/στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής ή στα μέλη των Τομέων Κοινοβουλετικής Ευθύνης από το Νομό Κιλκίς. (Οι Τομείς Κοινοβουλευτικής Ευθύνης απαρτίζονται από μέλη προερχόμενα από όλη την Ελλάδα).  Τη Συντονιστική Ετιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Ν. Κιλκίς αποτελούν οι:

Άκρως εγκωμιαστικό για τον Γιώργο Παπανδρέου και το έργο που επιτέλεσε είναι άρθρο του Ζεράρ Ορνύ, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα “Slate.fr”.


“Ίσως στην πορεία οι Έλληνες να ανακαλύψουν, ότι υπήρξε μεγάλος ηγέτης”, αναφέρει ο αρθρογράφος και αιτιολογεί την άποψή του, γράφοντας πως  “κανείς από τους προκατόχους του δεν βρέθηκε μέσω σε τόσο δύσκολους αγώνες και δεν κλήθηκε να λάβει τόσο αντιλαϊκές αποφάσεις”. Μεταξύ άλλων, στο άρθρο γίνεται αναφορά στις ευθύνες των οίκων αξιολόγησης για την ελληνική κρίση, καθώς σημειώνεται ότι από το 2004 έως το 2009 εθελοτυφλούσαν σχετικά με τις προοπτικές της ελληνικής

Κίνητρα σε νέους αγρότες για την καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών...




Ένας νέος κλάδος γεωργικής παραγωγής αναμένεται να ανοίξει σύντομα, αυτός της καλλιέργειας ελληνικών κτηνοτροφικών φυτών με την παροχή οικονομικών κίνητρων από την πλευρά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αυτό προέκυψε μετά τη συνάντηση του Γενικού Διευθυντή του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace, Νίκο Χαραλαμπίδη, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, που συμφώνησαν απόλυτα ότι τόσο για περιβαλλοντικούς όσο και για οικονομικούς λόγους είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η ελληνική

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κρατούν το πανό των αστυνομικών (ΦΩΤΟ)

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων κρατούν το πανό
των αστυνομικών στην πορεία προς τη βουλή. Ανάμεσά τους διακρίνονται η Ρένα Δούρου, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Δημήτρης Τσουκαλάς και ο Αλέξης Μητρόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί τους και οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς και Βασίλης Καπερνάρος.

Έκαναν αυθαίρετες κατασκευές σε προστατευόμενο υγρότοπο στη Χαλκιδική

Πρόστιμα για αυθαίρετες κατασκευές
σε 13 beach bar, στην παραλία του υγροτόπου του Αγίου Μάμα, στη Χαλκιδική βεβαιώθηκαν μετά από κινητοποίηση περιβαλλοντικών οργανώσεων και σχετική ερώτηση των Οικολόγων Πράσινων στο ΥΠΕΚΑ. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση των Οικολόγων, «μόλις πριν από λίγες μέρες κοινοποιήθηκαν εκθέσεις αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής συνοδευόμενες από τσουχτερά πρόστιμα σε 13 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις ακτές αυτές.

Οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης κάνουν το σπίτι τους γραφείο

Δυσκολεύει η επαγγελματική αποκατάσταση στο χώρο της δικηγορίας στη Θεσσαλονίκη, έτσι αρκετοί νομικοί αναγκάζονται να μεταφέρουν
την επαγγελματική τους στέγη στο σπίτι τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, πάνω από τους μισούς δικηγόρους της πόλης δεν ξεπέρασαν τις πέντε παραστάσεις πέρσι στα δικαστήρια. «Κυριολεκτικά πένεται ο κλάδος μας. Το 55% των μελών μας έχει μέχρι και

Μειώνει το εισιτήριο η ΔΕΘ το Σάββατο μετά τις 20.00

Μειωμένη τιμή στο εισιτήριο θα έχει για το Σάββατο, μετά τις 20.00 η ΔΕΘ. Από 5€ που
κοστίζει κανονικά θα στοιχίζει 2€, σε μία προσπάθεια να δοθεί εορταστικό κλίμα στην έναρξη της έκθεσης και να γίνει πόλος έλξης για ολοένα και περισσότερους Θεσσαλονικείς, αλλά και επισκέπτες της πόλης. Όσοι επισκεφθούν το Σάββατο την ΔΕΘ μετά τις 20.00 θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ,εκδόθηκε η παρακάτω ανακήνωση

ΠΑΣΟΚΟι σημερινές αποφάσεις της ΕΚΤ για παρεμβάσεις στην αγορά ομολόγων είναι πολύ σημαντικές για την άμυνα των κρατών-μελών της Ευρωζώνης απέναντι στις κερδοσκοπικές πιέσεις της αγοράς.
Έστω και αργά, τέτοιες παρεμβάσεις μπορούν να σπάσουν το φαύλο κύκλο. Πρέπει όμως να υποστηριχθούν και από τα αναγκαία θεσμικά μέτρα. Για την Ελλάδα δυο στοιχεία είναι κρίσιμα: η πρόβλεψη  πως η απόφαση αφορά και τα κράτη-μέλη που είναι τώρα εκτός αγοράς -γιατί αυτό

Η επέτειος του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται...



Στο πλαίσιο της 38ης Επετείου της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη, διοργανώνονται από Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου έως και Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, οι εξής Περιφερειακές εκδηλώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

ΠΟΛΕΜΟΣ «ΚΥΚΛΩΝ» ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ιπποκράτους εναντίον Μεγάρου Μαξίμου



Ιπποκράτους εναντίον Μεγάρου Μαξίμου
«Πόλεμος» ανάμεσα σε κύκλους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Ευάγγγελου Βενιζέλου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη άφησε σαφείς αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά και κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου για την διαχείριση των ενημερωτικών συσκέψεων της κυβέρνησης.

Διαδραστικός χάρτης με τους φονικούς καύσωνες που θα σαρώσουν την Ευρώπη



Διαδραστικό χάρτη με τα κύματα καύσωνα που θα σαρώσουν την Ευρώπη τα επόμενα 60 χρόνια, αν η υπερθέρμανση του πλανήτη συνεχιστεί με τους σημερινούς ρυθμούς, κατάρτισε και έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΕΑ). 

Η σωστή προετοιμασία για την επιστροφή στο σχολείο



Σεπτέμβριος. Μαζί με το φθινόπωρο έρχεται και η στιγμή που πρέπει να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο. Μέχρι αυτή τη στιγμή, τα περισσότερα παιδιά έχουν ‘χορτάσει’ από καλοκαιρινές διακοπές και είναι έτοιμα να επιστρέψουν στα μαθήματα. Ωστόσο υπάρχουν και παιδιά που μπορεί να είναι λίγο διστακτικά όσον αφορά την επιστροφή στο σχολείο. Στηρίξτε τα παιδιά και καθησυχάστε τα πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Red Hot Chili Peppers: έγινε της Καλιφόρνια στο ΟΑΚΑ


"Μία μέρα κάπου το 1978, γύρισα σπίτι μου και βρήκα ένα παιδί μπροστά στην πόρτα μου να παίζει τρομπέτα. Ήταν περίπου 14 και ήταν πολύ καλός,οπότε και τον κάλεσα μέσα. Παίζω πιάνο και κιθάρα και για λίγο παίξαμε μαζί. Το όνομά του ήταν Michael. 
Λίγες μέρες αργότερα έφερε μαζί του τον φίλο του Anthony και άραξε, ενώ εγώ και ο Michael τζαμάραμε. Ανακάλυψαν το μπονγκ μου και την ακούσαμε και φτιάξαμε μαζί μουσική. Αυτό γινόταν για κανά χρόνο μέχρι που μετακόμισα.

Εσείς Ξέρατε Τι Σημαίνει Το «I» Μπροστά Από Τα Προϊόντα Της Apple;



Η Apple δημιούργησε ένα εμπορικό σήμα, το «i», για να θεωρηθεί ότι δεν έχει σχέση με τη λειτουργία και το σχεδιασμό. Τι σημαίνει λοιπόν το «i» στο iPod, iPhone και iPad;Όταν η…Apple κυκλοφόρησε στο ντεμπούτο των προϊόντων της, κατ ‘αρχάς, το iMac ο Steve Jobs δήλωσε: «Πρόκειται για ένα γάμο του internet με την απλότητα του Macintosh.”

Μήπως χρειάζεστε ξεμάτιασμα;



Μήπως χρειάζεστε ξεμάτιασμα; Νοιώθετε εξάντληση, πονοκέφαλο, ζαλάδες, σωματική ή ψυχική κατάπτωση; Σας έχουν “ματιάσει”; Ευχές ξεματιάσματος. 
  


Με τον όρο "μάτιασμα" ή "κακό μάτι", αναφερόμαστε σε μια ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση, ότι ένας άνθρωπος μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από την "κακή ενέργεια", τη ζήλια, το θαυμασμό ή ακόμα και μια απλή ματιά, ενός άλλου! Τώρα, το αν υπάρχει ή όχι "κακό μάτι", αποτελεί μία άλλη συζήτηση. Στο άρθρο μας, απλά παραθέτουμε κάποιες μεθόδους ξεματιάσματος.

Όταν τα χέρια γίνονται καμβάς…


Όταν τα χέρια γίνονται καμβάς... (4)
Τα εκπληκτικά έργα τέχνης που θα δείτε στη συνέχεια δημιουργήθηκαν από την ταλαντούχα body painter Annie Ralli και φωτογραφήθηκαν από τον Ray Massey. Πρόκειται για μια σειρά από οφθαλμαπάτες με body painting χεριών που αποτελούν μέρος μιας διαφημιστικής καμπάνιας για την Ecclesiastical Insurance, μια ασφαλιστική εταιρεία που χρησιμοποιεί το σλόγκαν «You’re in good hands» (Είστε σε καλά χέρια).

Σαν σήμερα 6 Σεπτεμβρίου



Γεγονότα

394: Η μάχη στον ποταμό Φρίγδο (σημερινή Σλοβενία). Ο Αυτοκράτορας Θεοδόσιος ο Μέγας κατατροπώνει και σκοτώνει τον παγανιστή Ρωμαίο σφετεριστή του θρόνου Φλάβιο Ευγένιο και τον Φράγκο στρατηγό του Αρβογάστη και γίνεται κυρίαρχος όλης της ρωμαϊκής επικράτειας.

860: Ο Τζιουζέπε Γκαριμπάλντι οδηγεί τους «κοκκινοπουκαμισάδες» του στην κατάληψη της Νάπολης, κατά τη διάρκεια του ιταλικού πολέμου της ανεξαρτησίας.

Πείραμα σε τρωκτικά δημιουργεί «όνειρα κατά παραγγελία»


Στη διάρκεια του ύπνου, ο ιππόκαμπος του εγκεφάλου αναπαράγει εμπειρίες της προηγούμενης ημέρας

Ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης επέτυχαν να «διαχειριστούν» τα όνειρα αρουραίων αλλάζοντας την πορεία τους. Το νέο επίτευγμα πιθανώς θα επιτρέψει σύντομα στους επιστήμονες να «εισχωρούν» στα άδυτα του ανθρώπινου εγκεφάλου ενώ αυτός κοιμάται καθορίζοντας τα όνειρα.

Οδοντόβουρτσα αποδεικνύεται σωτήρια για την επισκευή του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού


Οι μηχανικοί στο έδαφος επινόησαν δύο νέα εργαλεία: μια συρμάτινη βούρτσα (αριστερά) και μια τροποποιημένη οδοντόβουρτσα

Ο πολυμήχανος ΜακΓκάιβερ φαίνεται ότι θα έκανε καλή δουλειά ως αστροναύτης: Στη διάρκεια πολύωρων εργασιών στο εξωτερικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, οι αστροναύτες αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν μια οδοντόβουρτσα και μια αυτοσχέδια βούρτσα για να επισκευάσουν ένα κρίσιμο σύστημα του συγκροτήματος.

Τραγωδία στο Αιγαίο: Δεκάδες νεκροί σε ναυάγιο


Τραγωδία στο Αιγαίο: Δεκάδες νεκροί σε ναυάγιο

Περισσότεροι από 54 λαθρομετανάστες έχασαν το πρωί την ζωή τους στο Αιγαίο, όταν το πλοίο στο οποίο επέβαιναν βούλιαξε.

Όπως έγινε γνωστό επέβαιναν σε τουρκικό σκάφος που είχε σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα από την Σμύρνη στην Ελλάδα.

Το Θεσσαλικό ΠαΣοΚ άκουσε τη Φώφη...



«Μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, μπορούμε να αναγεννήσουμε και πάλι το ΠΑΣΟΚ», τόνισε χθες από τη Λάρισα η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο κέντρο «Φρούριο» η Περιφερειακή Επιτροπή Θεσσαλίας του κόμματος, με αφορμή την
επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου.

Μακελειό στη Γαλλία.Τέσσερις νεκροί - δύο κοριτσάκια στους επιζώντες



Σκηνές από ταινία - θρίλερ θυμίζει το μακελειό στην Άνω Σαβοΐα με τέσσερις νεκρούς και επιζώντες δύο μικρά κορίτσια.  

Νεκροί είναι τρεις Βρετανοί -ο οδηγός ενός αυτοκινήτου και δύο γυναίκες κι ένας Γάλλος μοτοσικλετιστής, κάτοικος της περιοχής- ο οποίος για κακή του τύχη, βρέθηκε στο λάθος τόπο, τη λάθος στιγμή. 

Αυτά είναι τα τέσσερα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης


Έρχεται χειμώνας φωτιά με την τιμή

του πετρελαίου να φτάνει στα ύψη μετά την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης. Οι τιμές αναμένεται να αγγίξουν τα 1,40 ευρώ το λίτρο από 1,0 ευρώ που διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο την περσινή χειμερινή περίοδο. Δηλαδή το ποσοστό της αύξησης μεταφράζεται σε

Στουρνάρας προς υπουργούς: Κάντε αποκρατικοποιήσεις και μη φοβάστε το πολιτικό κόστος



Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, είναι εφικτός ο στόχος των 19 δισ. έως το 2015.

Αιχμές κατά συναδέλφων του υπουργών για τις αποκρατικοποιήσεις άφησε ο Γιάννης Στουρνάρας επισημαίνοντας οτι “η ακινησία είναι ό,τι χειρότερο”. Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Στουρνάρας είπε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη για να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις, και πρόσθεσε με νόημα πως “οι υπουργοί έχουν στα χέρια τους όπλα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν αρκεί να μην φοβούνται το πολιτικό κόστος”.

'Ελληνες καθηγητές βρίσκουν δουλειά Αλβανία - Βουλγαρία


'Ελληνες καθηγητές βρίσκουν δουλειά Αλβανία - Βουλγαρία

Είστε καθηγητές και δεν βρίσκετε πουθενά δουλειά στην Ελλάδα ή δεν είστε ευχαριστημένοι με το μισθό σας λόγω κρίσης; Μην πτοείστε… Η Αλβανία και  η Βουλγαρία «δουλεύει» για εσάς… Προσλαμβάνουν Έλληνες καθηγητές να διδάξουν σε πανεπιστήμια και  με πολύ καλό μισθό! 

Μάλιστα, οι συγκεκριμένες χώρες δημοσίευσαν στον Τύπο τους και αγγελία: «Ζητούνται Έλληνες καθηγητές για να διδάξουν σε πανεπιστήμια. Πολύ καλές αποδοχές. Μετακινήσεις, στέγη και έξοδα διαμονής, όλα καλυμμένα».

CIA και Άγκυρα ετοιμάζουν την εισβολή



Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του αρχηγού της CIA την Κυριακή - Δευτέρα που μας πέρασε στην Τουρκία σηματοδότησε, κατά τους δυτικούς στρατιωτικούς παρατηρητές στην τουρκική πρωτεύουσα, τη δεύτερη φάση της εμπλοκής της Άγκυρας και των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στη μεθόδευση της τελικής εισβολής στη Συρία.

Ανάκληση χυμών Amita Motion από τον ΕΦΕΤ


Την ανάκληση φυσικών χυμών

με την επωνυμία «100% φυσικός χυμός Amita Motion» από την εταιρεία που τους παρασκευάζει, απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Μετά από καταγγελίες για δυσάρεστη γεύση, τόσο η κεντρική υπηρεσία του ΕΦΕΤ, όσο και η περιφερειακή διεύθυνση κεντρικής Μακεδονίας, έγιναν δέκτες καταγγελιών για διακίνηση φυσικού χυμού με δυσάρεστη γεύση.

Για τα οικονομικά και το θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών θα συζητήσουν οι δήμαρχοι της Κ. Μακεδονίας

Σε τακτική συνεδρίαση θα συνέλθει το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας
την ερχόμενη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, στις 4.30 μ.μ. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι εξελίξεις γύρω από τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά τις τελευταίες περικοπές και από το Πρόγραμμα Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής (αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τις δομές

Κοινωνική έκρηξη και βιαιότητες βλέπει η ΓΣΕΕ


Όχι μόνον κοινωνική έκρηξη, αλλά και βιαιότητα που δεν έχουμε ξαναζήσει μέχρι τώρα, προβλέπει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, με τα μέτρα που έρχονται. Ο εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΑΚΕ, Νίκος Κιουτσούκης, μίλησε για «εκρηκτικό μίγμα» στην κοινωνία.

Το ΣΔΟΕ δεσμεύει λογαριασμούς τραπεζών, μετοχές και ακίνητα 121 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες που ενέχονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής οι πρώτοι στη λίστα


Το ΣΔΟΕ δεσμεύει λογαριασμούς τραπεζών, μετοχές και ακίνητα
Στη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, μετοχών και ακινήτων 121 φυσικών προσώπων και εταιρειών που ενέχονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής προχώρησε το ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται για ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα και αφορούσαν τη δράση φυσικών προσώπων και εταιρειών τα προηγούμενα οικονομικά έτη, όπου και διαπιστώθηκε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, είτε από εικονικά τιμολόγια είτε από μη έκδοση παραστατικών και μη απόδοση ΦΠΑ.

ΕΚΤ: Παρέμβαση στις αγορές ομολόγων για τη σωτηρία του ευρώ


Πρόγραμμα παρεμβάσεων της ΕΚΤ στις αγορές ομολόγων υπό όρους, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
Το πρόγραμμα θα έχει τον τίτλο Outright Monetary Transactions (Άμεσες Νομισματικές Συναλλαγές, OMT) Ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε πως η ΕΚΤ δρα εντός της εντολής της.

Από τη Νορβηγική εταιρία PGS οι έρευνες για υδρογονάνθρακες



ΤΟ 2014 θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν από τις σεισμικές έρευνες, οι οποίες, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευάγγελος Λιβιεράτος, ανατίθενται στη νορβηγική εταιρία PGS.

Παραολυμπιακοί: Ασημένιος ο Μακροδημήτρης στα 50 μ. ύπτιο


Παραολυμπιακοί: Ασημένιος ο Μακροδημήτρης στα 50 μ. ύπτιο  Με χρόνο 1.04.71
Το δεύτερο προσωπικό και έβδομο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου κατάκτησε ο Αριστείδης Μακροδημήτρης. Με επίδοση 1:04.71 στα 50μ. ύπτιο (κατηγορία S2), ο Έλληνας κολυμβητής ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου (στα 100μ. ελεύθερο είχε πανηγυρίσει το χάλκινο), ενώ με την επιτυχία του ο Μακροδημήτρης χάρισε το 7ο μετάλλιο στην ελληνική ομάδα, στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες που φιλοξενούνται στο Λονδίνο.

Καταργούνται 12 θέσεις συμβούλων του υπουργού Εργασίας


Καταργούνται 12 θέσεις συμβούλων του υπουργού Εργασίας
Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση καταργούνται, από το γραφείο υπουργού, 12 θέσεις συμβούλων, ειδικού επιστημονικού προσωπικού.
Με την παραπάνω απόφαση προκύπτει δημοσιονομικό όφελος το οποίο υπερβαίνει το ποσό των 400.000 ευρώ ετησίως.

Τέρμα τα ... πρακτικά στη Βουλή ; Κόβουν το χαρτί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο γιατί δεν φθάνουν τα χρήματα για την αγορά του!


Τέρμα τα ... πρακτικά στη Βουλή ; Κόβουν το χαρτί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο γιατί δεν φθάνουν τα χρήματα για την αγορά του! Κι όμως και αυτό περιλαμβάνεται στο πακέτο των περικοπών που ανακοινώθηκαν
Παρελθόν θα αποτελεί σε λίγες ημέρες η χρήση χαρτιού στη Βουλή αφού τα λεφτά δεν φθάνουν για την αγορά του!
Σύμφωνα με το Έθνος, στο πακέτο των περικοπών που ανακοινώθηκαν, περιλαμβάνεται και η περικοπή του χαρτιού. Αυτό σημαίνει ότι τέρμα τα πρακτικά, οι φωτοτυπίες και οι γραπτές ερωτήσεις βουλευτών που μοιράζονται...

Αμέριστη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στους ενστόλους



Τη στάση της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών επέκρινε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξέφρασε παράλληλα την αμέριστη στήριξή του στους ενστόλους.

Η δημόσια ασφάλεια και η κοινωνική προστασία αποτελούν δημόσιο αγαθό και δεν είναι δυνατόν να παίρνουν 500 ευρώ ο αστυνομικός και ο πυροσβέστης που διακινδυνεύουν κάθε μέρα τη ζωή τους, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Βενιζέλος: "Επικοινωνιακό σκηνικό η έρευνα για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη"


Βενιζέλος: "Επικοινωνιακό σκηνικό η έρευνα για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτήρισε επικοινωνιακό σκηνικό την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, για τις καταγγελίες του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι ήταν γνωστό πως το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας θα αποτύχει.

Τρέχουν να μαζέψουν τις αθλιότητες Λοβέρδου


Με ευρεία ατζέντα, καθώς πρόκειται να εξεταστούν όλα τα προβλήματα που παρατηρούνται στον τομέα της Υγείας, συνεδριάζει από τις 3 το μεσημέρι η διυπουργική επιτροπή, υπό τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα.

Τη σύσκεψη θα απασχολήσει ειδικότερα το ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης, κατ' επέκταση και των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων

Χαράτσι και στα φωτοβολταϊκά;



Τα εκτός σχεδίου οικόπεδα, κτήματα και αγροτεμάχια της χώρας μας που δεν καλλιεργούνται, έως σήμερα απαλλάσσονταν από τη φορολογία ακινήτων. Αυτό, όπως φαίνεται, θέλει να αλλάξει η Κυβέρνηση, καθώς με την επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π.) και σ' αυτά τα οικόπεδα υπολογίζεται η είσπραξη 2 δισ. ευρώ κάθε χρόνο.

Καρχιμάκης: Το ΣΔΟΕ εκθέτει τον Προβόπουλο και τον εισαγγελέα του ντόρου Πεπόνη

Καρχιμάκης: Το ΣΔΟΕ εκθέτει τον Προβόπουλο και τον εισαγγελέα του ντόρου Πεπόνη



Με μία νέα χειμαρρώδη ανάρτησή του στο Facebook, ο Μιχάλης Καρχιμάκης εξαπολύει εκ νέου επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, τονίζοντας ότι δεν συνεργάζεται με το ΣΔΟΕ, συγκαλύπτοντας αυτούς που φοροδιαφεύγουν.

ΜΙΣΘΟΙ 21.000 ΚΑΙ 15.500 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΚΡΙΣΗΣ...

Στοιχεία μισθοδοσίας για το 7μελές ΔΣ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έδωσε χθες η βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ, Φεβρωνία Πατριανάκου.
Προκλητικά, δεδομένης της κατάστασης και προφανώς ενδεικτικά του τι συνέβαινε και εξακολουθεί να συμβαίνει, την ώρα που οι αιματηρές περικοπές φέρνουν απόγνωση.
Η ίδια μιλώντας στη Βουλή, τόνισε : '' Οι απολαβές των μελών του ΔΣ του Ταμείου είναι προκλητικά πολλαπλάσιες ακόμα και εκείνων του πρωθυπουργού '', αποκαλύπτοντας ότι ο πρόεδρος Παναγιώτης

Δήμαρχος Δίου: «Παραιτούμαι λίγο πριν το τετέλεσται»


Μετά την παραίτηση του δημάρχου Δυτικής Αχαΐας και του δημάρχου Μίνωα Πεδιάδος, και τρίτος δήμαρχος, σήμερα, ο Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, με επιστολή του στην ΚΕΔΕ, δηλώνει πως «προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να παραμείνω σε μια καρέκλα μόνο και μόνο για τον μισθό, όπως μας καταμαρτυρά και ο κόσμος. Χωρίς ελπίδα, χωρίς διέξοδο, χωρίς προοπτική, χωρίς όραμα. Διαχειριστής της φτώχειας, της ένδειας και της κακομοιριάς. Σαν τα γαϊδούρια μιας άλλης εποχής, για να μας φορτώνουν κάποιοι άλλοι τις δικές τους αδυναμίες και

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: "Οικονομική κρίση - Ο ρόλος της Εκκλησίας"


Ἡ οἰκονομική κρίση πού ζοῦμε σέ πολλές χῶρες τοῦ κόσμου, καί ἰδιαίτερα ἐμεῖς στόν Νότο τῆς Εὐρώπης, ἔχει ὁδηγήσει ἑκατομμύρια ἀνθρώπων σέ κατάθλιψη καί συχνά σέ ἀπόγνωση. Σήμερα ὅλο καί περισσότερο συνειδητοποιεῖται ὅτι ἡ οἰκονομική αὐτή κρίση εἶναι ἀποτέλεσμα μιᾶς γενικότερης κοινωνικῆς κρίσεως, μιᾶς κρίσεως ἀξιῶν. Ἀποτελεῖ συνέπεια μιᾶς θεωρητικῆς ἀντιλήψεως σχετικά μέ τόν ἄνθρωπο καί τή φύση, ἡ ὁποία, στήν ἐποχή τοῦ εὐδαιμονισμοῦ, κινήθηκε σέ ἐντελῶς διαφορετική κατεύθυνση ἀπό τή χριστιανική. Ἀπωθώντας ἀπό τή συνείδηση τῶν ἀνθρώπων καί τῆς κοινωνίας τήν πίστη στόν Θεό, στόν Θεό τῆς ἀλήθειας, τῆς δικαιοσύνης καί τῆς ἀγάπης, ὁ σύγχρονος ἄνθρωπος κατέληξε στό συμπέρασμα ὅτι, ἀφοῦ δέν ὑπάρχει

Παναγιωτακόπουλος: «16 χρόνια μετά το θάνατό του εφιάλτες προκαλεί ο Ανδρέας Παπανδρέου στη Δεξιά Παράταξη»

"Μόνο το θολωμένο μυαλό του νέου γραμματέα της ΝΔ θα μπορούσε να φτάσει στο συμπέρασμα ότι για την κρίση φταίει ο Ανδρέας Παπανδρέου!
Δεν προκαλεί εντύπωση ούτε η λογική υπέρβαση που επιχειρεί ούτε η προσπάθεια να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες της παράταξής του.
Η Ελλάδα του Ανδρέα δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του Μητσοτάκη και του Καραμανλή του νεώτερου.
Αποτελεί ύβρη στη λογική όλων να τολμά να συγκρίνει τη

Σαββίδης: Δυνατή μεταγγραφή στον ΠΑΟΚ- Όχι επεισόδια στην Τούμπα

Στο έκτακτο Δ.Σ. του ΠΑΟΚ βρέθηκε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Ιβαν Σαββίδης, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, Γιώργο Γκουροβανίδη
και ένα ακόμη άτομο του στενού περιβάλλοντός του. Εκεί ζήτησε από τους υπεύθυνους στα θέματα ασφαλείας να του καταθέσουν εγγράφως μέσα σε ένα μήνα τις προτάσεις τους για την λήψη προληπτικών μέτρων για να πάψουν να υπάρχουν τα φαινόμενα βίας στην Τούμπα.

Το 80% των πολιτών πλήρωσε το φόρο εισοδήματος Πέρα από κάθε προσδοκία κινήθηκαν τα φορολογικά έσοδα τον προηγούμενο μήνα




Το 80% των πολιτών πλήρωσε το φόρο εισοδήματος



 
 

Πέρα από κάθε προσδοκία κινήθηκαν τα φορολογικά έσοδα τον προηγούμενο μήνα και αυτό διότι πολύ μεγάλος αριθμός φορολογουμένων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εφορίας και πλήρωσαν την περασμένη Παρασκευή 1,7 δισ. ευρώ φόρος εισοδήματος.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν ικανό για να αλλάξει σε θετικό το αρνητικό πρόσημο που βρίσκεται μπροστά από το ποσοστό μεταβολής των εσόδων στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο αφού