Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

«Νιώθω δικαιωμένος»

«Ικανοποιημένος και ανακουφισμένος» δήλωσε ο τέως υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης κατά την παράδοση του υπουργικού θώκου στο διάδοχό του, Τάσο Γιαννίτση.

Ο κ. Καστανίδης ευχήθηκε «απόλυτη επιτυχία» στη νέα κυβέρνηση για το καλό της χώρας. Μάλιστα, πρόσθεσε πως αισθάνεται «δικαιωμένος», γιατί πρώτος είχε προτείνει θεσμικές μεταρρυθμίσεις, κι «απελευθερωμένος», διότι ήταν ο πρώτος που πρότεινε τη νομιμοποίηση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για το

Η ομιλία Βενιζέλου στο υπουργικό

Παρατίθεται η ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου:

"ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ" ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑ!

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Ο ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ!
Kι όμως σε λίγο θα αποτελεί γεγονός. Η Μπουμπούκα, κατά κόσμον, Ευγενία Μανωλίδου, θα πάρει τον... τίτλο της "κυρίας υπουργού". Ο σύζυγός της Αδ. Γεωργιάδης θα γίνει υφυπουργός Ναυτιλίας και θα έχει...

Μέρκελ προς Παπαδήμο: "Στηρίζουμε πάνω σας πολλές ελπίδες"


Μέρκελ προς Παπαδήμο: "Στηρίζουμε πάνω σας πολλές ελπίδες"
Η Γερμανία θα στηρίξει την Ελλάδα στις προσπάθειές της για έξοδο από την κρίση διαβεβαιώνει η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ,  στη συγχαρητήρια επιστολή της προς τον νέο Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.
«Πάνω σας έχουμε στηρίξει μεγάλες ελπίδες και μεγάλες προσδοκίες.

Tα βιογραφικά των νέων μελών της κυβέρνησης



Υπουργός Εσωτερικών Αναστάσιος Γιαννίτσης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944.

Σπούδασε Νομικά και Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και απέκτησε διδακτορικό τίτλο στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Βερολίνου.

Καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1982, με ειδίκευση σε θέματα αναπτυξιακής πολιτικής, βιομηχανικής οργάνωσης, τεχνολογικής πολιτικής και ελληνικής οικονομίας.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.Παπαδήμος: Με την ενότητα όλων θα πετύχουμε - Παπανδρέου: Θα έχεις αμέριστη στήριξη


Παπαδήμος: Με την ενότητα όλων θα πετύχουμε - Παπανδρέου: Θα έχεις αμέριστη στήριξη

Την πεποίθηση ότι η νέα κυβέρνηση θα επιτύχει στο δύσκολο έργο της, εξέφρασαν ο τέως πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο διάδοχός του Λ. Παπαδήμος, κατά την τελετή παράδοσης της προεδρίας της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου.


Ο κ. Παπανδρέου καλωσορίζοντας τον κ. Παπαδήμο δήλωσε ότι "αναλαμβάνετε σε κρίσιμες και δύσκολες στιγμές και θα είμαστε ενωμένοι στην προσπάθεια να πετύχει η κυβέρνηση και να ελαφρύνει τον ελληνικό λαό από το βάρος που έχει, να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος με την καλύτερη συνεργασία". Υποσχέθηκε δε, "την καλύτερη δυνατή στήριξη" από την πλευρά του στο έργο της νέας κυβέρνησης.

Το παρασκήνιο από την ορκωμοσία της κυβέρνησης Παπαδήμου. Φωτογραφίες


Το παρασκήνιο από την ορκωμοσία της κυβέρνησης Παπαδήμου. Φωτογραφίες
Μικρό και ευέλικτο σχήμα ήταν ο αρχικός στόχος και για τη συγκυβέρνηση,  αλλά χάρη στις διαφωνίες των δύο μεγάλων κομμάτων και ύστερα από ατελείωτα «γράψε-σβήσε», έφθασε τελικά να έχει (μαζί με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο και τον νέο υπουργό Επικρατείας- κυβερνητικό εκπρόσωπο που θα ανακοινωθεί αργότερα το όνομά του)  τα 50 μέλη! Ο «εσπευσμένος» χαρακτήρας του σχηματισμού της κυβέρνησης επεφύλασσε πολλά απρόοπτα, χάρη ακριβώς στις διαφωνίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μεταξύ τους και στα «βέτο» που είχαν ανταλλαγεί εκατέρωθεν.

«Δεν έχουν σημασία τα αξιώματα»



«Σε αυτές τις κρίσιμες για τον ελληνικό λαό περιστάσεις, καμία σημασία δεν έχουν τα αξιώματα. Η χωρίς προϋποθέσεις στήριξη της κυβέρνησης είναι εθνικό καθήκον μας» τόνισε ο κ. Ραγκούσης σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο. 

Συγχαρητήριο μήνυμα από Σαρκοζί


Συγχαρητήριο μήνυμα από Σαρκοζί
Ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συνεχάρη σήμερα τον νέο Έλληνα Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για την ανάληψη των καθηκόντων του και διαβεβαίωσε για την στήριξη της Γαλλίας.

"Χαίρομαι για το σχηματισμό, υπό την ηγεσία σας, μιας κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής η οποία εγγυάται την εφαρμογή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και των μέτρων που αυτή συνεπάγεται" ανέφερε ο Νικολά Σαρκοζί σε συγχαρητήρια επιστολή του που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γαλλικής Προεδρίας.

Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης: 50 Υπουργοί και Υφυπουργοί!


Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα:

Πρωθυπουργός: Λουκάς Παπαδήμος

Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης:

Ευάγγελος Βενιζέλος και Θεόδωρος Πάγκαλος

Η νέα κυβέρνηση: Τα ονόματα από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ


Η νέα κυβέρνηση: Τα ονόματα από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
Aπό περίπου 50 μέλη θα αποτελείται η νέα κυβέρνηση, καθώς τόσο η ΝΔ όσο και το ΛΑΟΣ επιδιώκουν τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή τους. Μέχρι την τελευταία στιγμή εκτιμάται πως θα συνεχίσουν να γίνονται αλλαγές στα επιτελεία των κομμάτων, καθώς υπήρξαν εμπλοκές στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα. Εν τω μεταξύ, στις 4 το απόγευμα, αντί για τις 2 που είχε αρχικά προγραμματιστεί, θα γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

ΔΗΜ.ΑΡ.: Θα καταψηφίσει τη νέα κυβέρνηση

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η Δημοκρατική Αριστερά γνωστοποιεί ότι θα καταψηφίσει τη νέα κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο, έπειτα από σχετική απόφαση που έλαβε η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος.

Το «καυτό» διαφημιστικό του Πούτιν

Το «καυτό» διαφημιστικό του ΠούτινΤο να ψηφίζεις είναι σέξι, ή τουλάχιστον αυτό είναι το μήνυμα που προσπαθεί να προωθήσει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΦΑΡΣΑ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Φάρσα αποδείχθηκε το τηλεφώνημα που έγινε το πρωί για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.  Το απειλητικό τηλεφώνημα έγινε σε τηλεοπτικό σταθμό ωστόσο

Στις 16:00 η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης


Άρχισαν τα τηλεφωνήματα στους νέους υπουργούς της κυβέρνησης, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει εμπλοκή. Όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του υπουργείο Υγείας, όπου ζητήθηκε στον Α. Λοβέρδο να μείνει αλλά να αλλάξουν οι υφιστάμενοί του.
Εκεί, ο κ. Λοβέρδος απάντησε στον πρωθυπουργό πως δεν θα το επιθυμούσε καθώς η επιτυχία του υπουργείου οφείλεται στην δουλειά όλων τους.
Πληροφορίες λένε επίσης ότι ο νέος

Έως και 30% έπεσαν οι τιμές των ενοικίων στη Θεσσαλονίκη

Βουτιά έκαναν οι τιμές των ενοικίων στη Θεσσαλονίκη τους τελευταίους 18 μήνες, καταγράφοντας πτώση που ξεπερνά ακόμη και το 30%
Οι μεσίτες επισημαίνουν πως υπάρχει υπερπροσφορά σε ακίνητα, που έχει ως αποτέλεσμα να παραμένουν χαμηλές οι τιμές των μισθώσεων. Ενδεικτικό είναι το γεγονός επίσης της καθίζησης στον κλάδο των ακινήτων το ότι η ζήτηση

«Πρωθυπουργός της Ελλάδας: η χειρότερη δουλειά στην Ευρώπη!»


«Σώζοντας την Ελλάδα: μπορεί ο Λουκάς Παπαδήμος να χειριστεί τη χειρότερη δουλειά της Ευρώπης;» διερωτάται το πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού Time.

Γιατί το έργο του δεν είναι μόνο να σώσει την Ελλάδα, αλλά να τραβήξει μαζί του και την ευρωζώνη, που ζει τη χειρότερη κρίση από την ημέρα που «γεννήθηκε». Στο κείμενο τονίζεται πως η ζημιά που προκάλεσε η απόφαση Παπανδρέου για δημοψήφισμα είναι ένα ακόμη στοίχημα του νέου πρωθυπουργού αφού καλείται να δράσει γρήγορα, αν θέλει να ανατρέψει το κακό κλίμα για την Ελλάδα στην Ευρώπη. 

Απίθανες κατασκευές: Όταν ο χτίστης… έχει κέφια


Απίθανες κατασκευές: Όταν ο χτίστης… έχει κέφια (1)
Αν πάντα ονειρευόσασταν να μένετε σε ένα σπίτι φτιαγμένο από μπουκάλια μπύρας, σε μία μεζονέτα με την μορφή γυμνού γυναικείου σώματος ή μέσα σε μία σπηλιά βγαλμένη από την φαντασία του Τόλκιν, είναι πολύ πιθανό κανένας αρχιτέκτονας να μην σας δεχόταν για πελάτη του. Το ίδιο διαπίστωσαν οκτώ ευφάνταστοι άνθρωποι που είχαν αντίστοιχες ιδέες περί κατοικίας, αλλά δεν πτοήθηκαν: Έχτισαν με τα ίδια τους τα χέρια τα σπίτια των ονείρων τους και εμείς τα απολαμβάνουμε μέσα από ένα τρελό «οικιακό» φωτογραφικό αφιέρωμα.

Μια «προίκα» 10 δισ. ευρώ για τον κ. Λ.Παπαδήμο


 

Κάτι παραπάνω από δύσκολο θα είναι το έργο της κυβέρνησης συναίνεσης του κ. Λουκά Παπαδήμου που ανακοινώνεται σε λίγη ώρα από τώρα κι αμέσως μετά οδεύει προς το Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί.
Σχεδόν από την πρώτη στιγμή και πριν καλά – καλά κάνει τις προγραμματικές της δηλώσεις, καλείται να λύσει μια σειρά από δύσκολους γρίφους, που ουσιαστικά έριξαν την προηγούμενη

Η πατρότητα μεταμορφώνει τους άντρες


Η πατρότητα μεταμορφώνει τους άντρες

Η απόκτηση παιδιού πραγματικά μπορεί να μεταμορφώσει έναν άντρα, κάνοντάς τον ακόμα και να απαρνηθεί τις κακές συνήθειές του, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Όπως ανακάλυψαν επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, όσοι αποκτούν το πρώτο τους παιδί έχουν αυξημένες πιθανότητες να κόψουν το κάπνισμα, το αλκοόλ, ακόμα και τις τυχόν παράνομες δραστηριότητες που έχουν.

H NASA ανακαλύπτει το απόλυτο μαύρο.Υλικό χωρίς ανάκλαση


Επιφάνεια από πυρίτιο επιστρωμένη με το νέο υλικό. Η επίστρωση έχει αφαιρεθεί στο κέντρο για να αποκαλυφθεί η εσωτερική δομή της

Τίποτα δεν είναι πιο μαύρο από ένα νέο υλικό υψηλής τεχνολογίας που ανέπτυξαν ερευνητές της NASA. Πρόκειται για μια επίστρωση από νανοσωλήνες, η οποία απορροφά το 99% του φωτός όχι μόνο στα ορατά μήκη κύματος, αλλά και στο υπεριώδες και το υπέρυθρο φάσμα.

«Άλλοι ερευνητές έχουν αναφέρει σχεδόν τέλεια επίπεδα απορρόφησης, κυρίως στο υπεριώδες και το ορατό, ωστόσο το δικό μας υλικό είναι σχεδόν τέλειο σε πολλαπλές ζώνες μήκους κύματος, από το υπεριώδες μέχρι το άπω υπέρυθρο» λέει ο Τζον Χαγκόπιαν, επικεφαλής των ερευνών στο Κέντρο Διαστημικής Πτήσης «Γκόνταρντ» της NASA.

Ενδεκάχρονος φτιάχνει εφαρμογές για iPhone!



Ένας 11χρονος μαθητής στις ΗΠΑ ασχολείται με την δημιουργία iOS εφαρμογών και δίνει διαλέξεις στο TED, αποτελώντας το παιδί-θαύμα της Πληροφορικής! 

Ο λόγος για τον Τόμας Σουάρεζ μαθητή στοSouth Bay, ο οποίος από... νηπιακή ηλικία είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους υπολογιστές και την τεχνολογία. 

Το 1843 η πρώτη σύμπραξη πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδαk


Οι πρώτες συμπράξεις πολιτικών κομμάτων στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία έγιναν αρχικά το 1843

Από την ιστορική αναδρομή στις κυβερνήσεις συνεργασίας του παρελθόντος, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι όσες προσπάθειες διακομματικής συνεργασίας τελεσφόρησαν, το οφείλουν στο γεγονός ότι οι συμμετέχοντες κατάφεραν να παραμερίσουν τις παλαιές τους διχόνοιες, στον βωμό ενός υπέρτερου κοινού στόχου. Αντιθέτως, όταν οι συμπράξεις είχαν αμιγώς ευκαιριακό χαρακτήρα, διαλύθηκαν εις τα εξ ων συνετέθησαν, συνήθως με αποκλειστική υπαιτιότητα των κομμάτων που αποτελούσαν το κοινό σχήμα. Η τελευταία αυτή διαπίστωση ισχύει κυρίως για τις «οικουμενικές» λεγόμενες κυβερνήσεις (ο όρος που έχει επικρατήσει να χρησιμοποιείται είναι φυσικά λανθασμένος, αφού καμία κυβέρνηση δεν απολαμβάνει τη στήριξη όλης της οικουμένης!).

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα Bαρθολομαίου στον Λ. Παπαδήμο



Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στο νέο πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος.

Μετά το πέρας του εσπερινού, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ευχή η νέα κυβέρνηση να βγάλει την Ελλάδα από «τη δύσκολη καμπή της ιστορίας της» και να ξαναβρεί το δρόμο της, ισότιμα με τις άλλες χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΝΔ: Τέσσερις οι προτάσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα


ΝΔ: Τέσσερις οι προτάσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις όσο περνούν οι ώρες σχετικά με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, με τις εκτιμήσεις να μιλούν για ανακοίνωση κατά τις 11-11.30 προκειμένου να γίνει η ορκωμοσία στις 14.00 όπως έχει σχεδιαστεί.

Με τα ονόματα των τεσσάρων από την αξιωματική αντιπολίτευση που θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση να έχουν οριστικοποιηθεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Σταύρος Δήμας προορίζεται για την αντιπροεδρία της κυβέρνησης ή το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Παπαδήμος: “Τις αποφάσεις θα τις παίρνω εγώ”



Όταν περνούσαν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου για την πρώτη επίσημη σύσκεψη που θα οδηγούσε στον σχηματισμό κυβέρνησης οι εκπρόσωποι των κομμάτων δεν ήξεραν τι θα αντιμετωπίσουν.


Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, πήγε λίγη ώρα αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit ήταν χαμηλών τόνων, εξαιρετικά ευγενής αλλά απολύτως αποφασιστικός για όλα όσα έχει και θέλει να κάνει.

Τους εξήγησε ότι η σύσκεψη αυτή δεν θα είναι η τελευταία αλλά θα μετεξελιχθεί σε μια μορφή οργάνου που θα διαχειρίζεται τα πάντα.

TΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ.Τι συζήτησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες.


Γ. Παπανδρέου και Γ. Καρατζαφέρης έδωσαν τα χέρια μετά από 3,5 ώρες διαπραγματεύσεων. Την ανακοίνωση ανέλαβε να συντάξει ο Γ. Καρατζαφέρης
Μετά από έντονες διαπραγματεύσεις, διαφωνίες και εκατέρωθεν πιέσεις Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαράς και Γ. Καρατζαφέρης κατέληξαν στο πρόσωπο του Λ. Παπαδήμου. Στη δύσκολη αυτή συνάντηση η παρουσία του Κ. Παπούλια ήταν ενεργή και σε πολλά σημεία καταλυτική
Μόνο... βελούδινα δεν κύλησαν οι περίπου τρεισήμισι ώρες που διήρκεσε το χθεσινό συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, το οποίο έτσι κι αλλιώς καθήλωσε ολόκληρη τη χώρα στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Μητσοτάκης: "Στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου"


Μητσοτάκης: "Στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου"

Στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου με όλες του τις δυνάμεις ξεκαθάρισε πως θα προσφέρει ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου χρειάζεται οπωσδήποτε στήριξη και όχι υπονόμευση που θα υπαγορεύεται από παλαιοκομματικές πρακτικές.

Οι προσδοκίες των πολιτών


Οι προσδοκίες των πολιτών
Τη γνώμη τους για την ανάδειξη του Λουκά Παπαδήμου στην πρωθυπουργία εκφράζουν οι πολίτες που συνάντησε το "Εθνος". Περισσότερο ή λιγότερο αισιόδοξοι, ανακουφισμένοι ή επιφυλακτικοί, όλοι σημειώνουν με θετικό τρόπο το γεγονός ότι ο άνθρωπος που κρατά πλέον το τιμόνι της χώρας δεν προέρχεται από το κομματικό σύστημα...

"Ασύλληπτη η ποσότητα φυσικού αερίου στο οικόπεδο νότιας Κρήτης"

Δεκαεννέα φορές περισσότερο φυσικό αέριο από τα 10 τρισ. κυβικά πόδια που ανακαλύφθηκαν στο κυπριακό κοίτασμα «Αφροδίτη» εκτιμάται ότι υπάρχει στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης! Σύμφωνα με τους ειδικούς, μάλιστα, η ανακάλυψη του γιγαντιαίου κοιτάσματος έρχεται να ενισχύσει την άποψη ότι η χώρα μας διαθέτει πολύ μεγάλα αποθέματα υδρογονανθράκων

ΗΠΑ: 'Ερευνες για αθέμιτο ανταγωνισμό από το κινεζικό εμπόριο φωτοβολταϊκών

Οι ΗΠΑ ξεκινούν έρευνες προκειμένου να εξετάσουν καταγγελίες που αφορούν αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού από την πλευρά της κινεζικής βιομηχανίας φωτοβολταϊκών.

Η αμερικανική βιομηχανία, το
τελευταίο διάστημα, δέχεται συνεχείς πιέσεις από την κινεζική, ενώ οι απανωτές χρεοκοπίες αμερικανικών εταιριών φαίνεται να έχουν καταστήσει απαραίτητη μια τέτοια

Σήμερα η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Έντονες διεργασίες γίνονται στα κομματικά επιτελεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ. προκειμένου να επιλεγούν τα κατάλληλα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τη νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο.

Η ορκωμοσία της νέα κυβέρνησης θα γίνει σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι και θα ακολουθήσει παράδοση-παραλαβή των υπουργείων. Μετά την ορκωμοσία θα υπάρξει επικοινωνία του νέου

Θέμα ηγεσίας θέτουν στο ΠΑΣΟΚ!



 
  
Θέμα ηγεσίας θέτουν στο ΠΑΣΟΚ!
Πριν καν παραιτηθεί από πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου, είχαν ήδη αρχίσει οι ψίθυροι για την αντικατάστασή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.


Χαρακτηριστική της σύγχυσης που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ είναι και η δήλωση του βουλευτή,
Δημήτρη Λιντζέρη, ο οποίος μιλώντας στον

ΣΡΕΝΤΕΡ: Η ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

Να κάνει τα πάντα για να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη καλεί την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ο προκάτοχός της Γκέρχαρντ Σρέντερ σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Bild. Στη συνέντευξη, που δημοσιεύεται σήμερα, χαρακτηρίζει «τραγικό ήρωα» τον Γιώργο
Παπανδρέου για τα μέτρα λιτότητας που πήρε και τελικά του κόστισαν την θέση του, ενώ υπεραμύνεται της οικονομικής

Επιρρεπείς οι γυναίκες στο αλκοόλ

Οι γυναίκες που πάσχουν από αλκοολισμό, παθαίνουν τρεις φορές πιο γρήγορα ζημιά στον εγκέφαλό τους σε σχέση με τους άνδρες αλκοολικούς, σύμφωνα με μία νέα σουηδική επιστημονική έρευνα που διαπίστωσε ότι βλάβη αφορά κυρίως τη λειτουργία της σεροτονίνης και συνεπώς τις εγκεφαλικές περιοχές που σχετίζονται με την ψυχική διάθεση, τις ορμές και τον ύπνο.

Ο Σωκράτης Μάλαμας στην Αποθήκη του Μύλου

Από την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου
και για 4 διήμερα
στην Αποθήκη του Μύλου

Μετά από μία επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία και sold out εμφανίσεις στην Αθήνα και στις περισσότερες πόλεις, ο Σωκράτης Μάλαμας ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη από τις 4 Νοεμβρίου, για 8 εμφανίσεις στην Αποθήκη του Μύλου, με ανανεωμένο

Η Γερμανία «ξεφορτώνεται» ιταλικά ομόλογα


Η Γερμανία ξεκίνησε να μειώνει το ποσοστό κρατικών ομολόγων της Ιταλίας που διαθέτει καθώς πηγές της αγοράς τα θεωρούν πλέον μια "ριψοκίνδυνη" οικονομική επένδυση. 
Συγκεκριμένα η Σαξονία Ανχαλτ, ένα από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα επίσημα ότι "απηλλάγη" από μεγάλη ποσότητα κρατικών ομολόγων της Ιταλίας, που η κυβέρνηση στο Μαγδεμβούργο κατείχε στο χαρτοφυλάκιο

Ρουμπινί: Μετρημένες οι μέρες της Ιταλίας στο ευρώ




Ο γνωστός Οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί με άρθρο του στους Financial Times αναφέρεται στο νέο μεγάλο πονοκέφαλο της Ευρωζώνης που δεν είναι άλλος από την Ιταλία.
Όπως επισημαίνει η Ιταλία είναι μα χώρα που είναι «πολύ μεγάλη για να καταρρεύσει» αλλά και «πολύ μεγάλη για να διασωθεί», ενώ εκτιμά πως θα υποχρεωθεί να κάνει αναδιάρθρωση στο δημόσιο χρέος των 1.900 δισ. ευρώ.

Ποιες είναι οι ερωτογενείς ζώνες του άντρα;

Ποιες είναι οι ερωτογενείς ζώνες του άντρα;Εκτός από τα χείλη, το πρόσωπο και τα ακροδάχτυλα, που είναι ερωτογενείς ζώνες και για τη γυναίκα, υπάρχουν και ορισμένα σημεία στο σώμα του άνδρα.

Σε εκείνα τα σημεία όταν δεχτούν χάδια, του δημιουργούν μια

Μεγάλη φίρμα έγινε η Καιλή


ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑΥΤΗΝ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ!!
Η Καιλή στην Ελλάδα μπορεί να ακούει τα εξ αμάξης απο αγανακτισμένους πολίτες, στο εξωτερικό όμως σκίζει! Τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης την αποθεώνουν μετά την άρνησή της στο δημοψήφισμα. Έτσι σε ολοσέλιδη συνέντευξή της στην οικονομικού ενδιαφέροντος