Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Τουρκία: Παραιτήθηκαν στρατιωτικά στελέχη



Παραιτήθηκαν σήμερα, Παρασκευή, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, ο στρατηγός Ισίκ Κοσάνερ, καθώς και οι επικεφαλής του στρατού ξηράς, του ναυτικού και της αεροπορίας, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.....

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΤΡΟΙΚΑΣ

Συνάντηση με το κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας, είχε στο υπουργείο Οικονομικών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος.Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου...

Έκκληση Σαμαρά προς τους οδηγούς ταξί να σταματήσουν τις απεργίες


Κατηγόρησε επίσης τον κ. Ραγκούση πως αντί να παραδεχθεί το λάθος του συνεχίζει την ίδια στείρα πολιτική του.


Εκκληση προς τους οδηγούς ταξί να αντιπαρατάξουν υπευθυνότητα στην κυβερνητική ανευθυνότητα και να αναστείλουν άμεσα όλες τις κινητοποιήσεις τους, απήθυνε ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας θλιβερό το γεγονός ότι ο αρμόδιος Υπουργός ενώ έσπευσε να ακυρώσει τη ρύθμιση που προωθούσε ο προκάτοχός του , δεν έχει ακόμα καμία συγκεκριμένη θέση.

Ομιλία Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου σε σύσκεψη με εκπροσώπους τοπικών φορέων στην Άρτα

"Δήμαρχέ μου, σ’ ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου, την υποδοχή σου, την υποδοχή όλων σας, καθώς και για τη συμμετοχή κοινωνικών και οικονομικών φορέων της πόλης και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, των συναδέλφων βουλευτών και των πολιτών που εκπροσωπούν διάφορους τοπικούς φορείς και υπηρεσίες. Είμαστε εδώ, με το κλιμάκιο της Κυβέρνησης, ακριβώς γιατί πιστεύουμε στην περιφερειακή ανάπτυξη...

ΤΡΟΜΕΡΟ...

 

Από το αυριανό Καρφί...

«Χρυσή» η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών


Με 9-8 η εθνική μας ομάδα πόλο γυναικών κατάφερε να πάρει το «χρυσό» στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος με την Κίνα....

Διευκρινίσεις για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων


Διευκρινίσεις σχετικά με την τακτοποίηση των αυθαιρέτων έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Διευκρινίσεις σχετικά με την τακτοποίηση των αυθαιρέτων έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Ποια είναι η σχέση των νέων προστίμων με αυτά που ίσχυαν μετά το 2003 καθώς και με το ειδικό πρόστιμο των υμιυπαίθριων;
Τα πρόστιμα μετά το 2003, ήταν εξαιρετικά υψηλά και είχαν σαν στόχο την αποτροπή της αυθαίρετης δόμησης. Προφανώς δεν λειτούργησαν και συνήθως δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα με την εφαρμογή τους.

Επιστροφή δώρων σε περίπτωση λύσης αρραβώνα


Σε περίπτωση λύσης του αρραβώνα τα χρήματα και τα δώρα που έχουν ανταλλαγεί πρέπει να επιστραφούν, σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, καθώς παραβιάζονται οι διατάξεις του Αστικού Κώδικα περί αδικαιολογήτου πλουτισμού.

Το 2000 πραγματοποιήθηκε αρραβώνας με ρητές αμοιβαίες υποσχέσεις γάμου, μετά την αποπεράτωση της ημιτελούς οικίας της μνηστής. Για την αποπεράτωση του σπιτιού ο υποψήφιος γαμπρός έδωσε στη μνηστή του το ποσό των 32.400 ευρώ, αφού προηγουμένως πήρε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα.

Στη λίστα με τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως το Καποδιστριακό


Στη λίστα με τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως το Καποδιστριακό
Στη "χρυσή" λίστα των 100 καλύτερων πανεπιστημίων ανά τον κόσμο κατετάγη το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κατάταξης (European Research Ranking).
Μετά την ήδη κατοχυρωμένη θέση στον ίδιο κατάλογο από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατάφερε να μπει στην τιμητική λίστα των 100 καλύτερων πανεπιστημίων αλλά και των Ερευνητικών Κέντρων της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, παρόλο που η περίοδος που διανύει είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Όταν η πραγματικότητα συναντάει το Photoshop (Photos)


Το Photoshop είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο που σε συνδυασμό με την φαντασία του ανθρώπου μπορεί να μεταμορφώσει πραγματικές φωτογραφίες, σε κάτι που μοιάζει βγαλμένο από άλλο κόσμο. Δείτε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα!

Σαρωτικές αλλαγές για 7.000 υπαλλήλους του δημοσίου


Σαρωτικές αλλαγές για 7.000 υπαλλήλους του δημοσίου
Η εξειδίκευση του προγράμματος συγχωνεύσεων-καταργήσεων οργανισμών του Δημοσίου τέθηκε επί τάπητος σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο.
Στις 7.000 το προσωπικό των οργανισμών που συγχωνεύονται ή καταργούνται. Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η συνταξιοδότηση ή η εθελούσια έξοδος.

Δεκάδες νεκροί από βύθιση πλοίου στο Κονγκό


Τουλάχιστον 50 άνθρωποι είναι νεκροί και 35 αγνοούνται μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε πλοίο που έπλεε σε ποταμό στο βορειοδυτικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, δήλωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος.

Ουκρανία: 17 νεκροί ανθρακωρύχοι


Δυο θανατηφόρα δυστυχήματα σημειώθηκαν σε ορυχεία της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχουν 17 νεκροί και τουλάχιστον
Ουκρανία: 17 νεκροί ανθρακωρύχοι
10 τραυματίες.
Το πρώτο δυστύχημα οφείλεται σε συγκέντρωση μεθανίου, σε ορυχείο της περιοχής Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax κόστισε τη ζωή σε 16 ανθρακωρύχους, ενώ αγνοείται η τύχη άλλων 9.
Είναι το πιο πολύνεκρο από το 2007, όταν σε ανθρακωρυχείο σε κοντινή περιοχή είχαν σκοτωθεί πάνω από 100 άνθρωποι επίσης από μια έκρηξη μεθανίου.

Μύκονος:Δολοφονία στο Cavo Paradiso- Σκότωσε φοιτητή με ένα μπουκάλι βότκα!


Άγριο φονικό σε ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά της Μυκόνου για ασήμαντη αφορμή - Νεκρός ένας 21χρονος φοιτητής που διασκέδαζε με την παρέα του...


Η είδηση της δολοφονίας συγκλονίζει την τοπική κοινωνία και κάνει το γύρο του κόσμου. Ένας 21χρονος φοιτητής από την Ιταλία έπεσε νεκρός από δολοφονικό χτύπημα με μπουκάλι. Όλα αυτά μπροστά σε ένα κατάμεστο μαγαζί, που όπως κάθε βράδυ οι θαμώνες διασκέδαζαν για τα καλά. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά...

Δραματική έκκληση ΣΕΤΕ για παύση της απεργίας στα ταξί


Δραματική έκκληση ΣΕΤΕ για παύση της απεργίας στα ταξί
Νέα έκκληση να αποφευχθούν ενέργειες που προκαλούν κοινωνικές εντάσεις και δυσφήμηση της χώρας με πολύ αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό και την οικονομία, απηύθυνε το προεδρείο του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή στις 11.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, απηύθυνε έκκληση στους ιδιοκτήτες ταξί να τερματίσουν άμεσα την απεργία τους.

Πρόωρες εκλογές προκηρύχθηκαν στην Ισπανία


Ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο προκήρυξε πριν από λίγο πρόωρες εκλογές για την 20ή Νοεμβρίου, κίνηση που αναμενόταν να κάνει για να εκμεταλλευθεί τη βελτιωμένη εικόνα στις δημοσκοπήσεις για το Σοσιαλιστικό Κόμμα και τη μείωση της ανεργίας στη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Η απότομη διακοπή του αλκοόλ ευθύνεται για τον θάνατό της(;)


Σύμφωνα με ένα από τα τελευταία δημοσιεύματα σχετικά με τον θάνατο της νεαρής τραγουδίστριας Amy Winehouse, η διακοπή του ποτού της προκάλεσε αρνητικές επιδράσεις στον οργανισμό της.
Η απότομη διακοπή του αλκοόλ ευθύνεται για τον θάνατό της(;)
Άνθρωπος από το οικογενειακό περιβάλλον της Amy Winehouse, δήλωσε στην εφημερίδα.
Sun: «Η αποχή προκάλεσε στο σώμα της τέτοια… “τρομάρα”, που τελικά οδήγησε στο θάνατό της».
«Πριν από τρία χρόνια, η Amy κατέκτησε την ανεξαρτησία της από τα ναρκωτικά. Οι γιατροί είχαν πει ότι είναι αδύνατο, όμως εκείνη τα κατάφερε. Πάλευε να αντιμετωπίσει και το πρόβλημά της με το αλκοόλ και για τρεις εβδομάδες δεν είχε πιει σταγόνα. Μου είχε πει: “Μπαμπά, αρκετά με το ποτό. Δεν αντέχω να κοιτώ εσένα και την υπόλοιπη οικογένεια στα μάτια”», διηγήθηκε ο πατέρας της, Mitch.

17 λόγοι για να κάνεις σεξ…


17 λόγοι για να κάνεις σεξ…Το σεξ είναι κάτι παραπάνω από μερικές σύντομες στιγμές ευχαρίστησης...


αφού όλα τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η ενεργή σεξουαλική ζωή είναι το καλύτερο φάρμακο, χαρίζοντας υγεία και μακροζωία.


Υπάρχουν 17 λόγοι για να κάνει κανείς σεξ και να προστατεύσει τον οργανισμό του παράλληλα.


Σε αδιέξοδο οι ΗΠΑ για το χρέος


Σε πολιτικό αδιέξοδο παραμένουν οι ΗΠΑ σχετικά με το χρέους καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν κατέληξε ούτε σήμερα σε συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους ώστε να καταστεί εφικτό οι ΗΠΑ να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έως τις 2 Αυγούστου. Μετά από αυτήν την ημερομηνία, και εφόσον το σκηνικό δεν αλλάξει...

Παπανδρέου: «Η νίκη δεν ήταν χωρίς τίμημα»


  
Παπανδρέου: «Η νίκη δεν ήταν χωρίς τίμημα»
Η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της "το μεγαλύτερο παγκοσμίως χρηματοδοτικό πρόγραμμα που υπήρξε ποτέ" και "ο δρόμος προς την ανάπτυξη είναι πλέον ανοιχτός", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, παρουσιάζοντας, σε σύκεψη των φορέων του νομού Άρτας, τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου της ευρωζώνης....

Συνάντηση Παπαρήγα-Βενιζέλου με φόντο τις εξελίξεις στην οικονομία


  
Συνάντηση Παπαρήγα-Βενιζέλου με φόντο τις εξελίξεις στην οικονομία
eurokinissi
Η Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, την προσεχή Δευτέρα, μετά από αίτημα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος...

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα θα βρεθεί ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Άνχελ Γκουρία, προκειμένου να παρουσιάσει, μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, την έκθεση του Οργανισμού για την κατάσταση και τις προοπτικές της...

Δήλωση Γ. Φραγγίδη για την τοποθέτηση ελεγκτών γιατρών στη Δ/νση Υγιεινής Κιλκίς


Τοποθετήθηκε ελεγκτής γιατρός στη Δ/νση Υγιεινής Κιλκίς. Έτσι αντιμετωπίσθηκε ένα χρονίζον πρόβλημα που είχαν οι ασθενείς και οι φαρμακοποιοί με τη θεώρηση των συνταγών, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά κυρίως των ηλικιωμένων ανθρώπων. Τα ονόματα των γιατρών είναι: τακτικός η κ.....

Σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην Άρτα


Σε σύσκεψη φορέων του νομού Άρτας προεδρεύει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από...

Εκλογές το Φθινόπωρο βλέπουν στη ΝΔ


Έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη των εκλογών είναι στη Συγγρού...

80% κέρδος για το Δημόσιο με την ηλεκτρονική δημοπρασία για τα φάρμακα


Με χρυσά κουτάλια έτρωγαν τα τρωκτικά της υγείας επι δεκατετίες και αυτό προκύπτει περίτρανα μετά την πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία για φάρμακα που έγινε την Πέμπτη.


Με την δημοπρασία αυτή το Δημόσιο κατάφερε να πετύχει μειωμένη τιμή κατά  79,8%.

Σύμφωνα με Τα Νέα, στην πρώτη διεθνή δημοπρασία προμήθειας νοσοκομειακού φαρμάκου (μειοδοτικός διαγωνισμός) που έγινε την Πέμπτη, συμμετείχαν 14 εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίες έδωσαν τιμές για τρεις δραστικές ουσίες: τη σιπροφλοξασίνη (κινολόνη), ένα αντιβιοτικό νεότερης γενιάς, την κλοπιδογρέλη, ένα αντιαιμοπεταλιακό επίσης νεότερης γενιάς και την ομεπραζόλη για το στομάχι (έλκος, οισοφαγική παλινδρόμηση) σε δισκία και ενέσιμη μορφή. Συνολικά δημοπρατήθηκαν τέσσερις κατηγορίες δραστικών ουσιών.

Κρατικές επιχορηγήσεις (και) στους ιδιοκτήτες ταξί!

Του Δημήτρη Δελεβέγκου
Με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ είχαν χρηματοδοτηθεί οι ιδιοκτήτες ταξί κατά την περίοδο των παχέων αγελάδων, οπότε ο συγκεκριμένος επαγγελματικός κλάδος αντιμετωπιζόταν από τις κυβερνήσεις ως... «αγαπημένο τέκνο». Η μερίδα του λέοντος αφορά σε δαπάνες που είχε πραγματοποιήσει το Δημόσιο για την ανανέωση του «κίτρινου» στόλου, κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Δαπάνες για τις οποίες ποτέ έως σήμερα δεν έχει υπάρξει διαχειριστικός έλεγχος.

Εκσυγχρονισμός
«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το κράτος ενισχύει οικονομικά τους ιδιοκτήτες ταξί, προκειμένου να ανανεωθεί ο στόλος των οχημάτων και να αναβαθμιστεί ο κλάδος» δήλωνε τον Οκτώβριο του 2003 ο τότε υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής.

Η υπουργική απόφαση που είχε ανακοινώσει ο τότε υπουργός προέβλεπε οικονομική ενίσχυση από 3.500 έως 4.500 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό των αυτοκινήτων.

Σαν Σήμερα...



29 Ιουλίου
Γιορτάζουν: Καλλίνικος
Επέτειοι: Διεθνής Ημέρα του Διαχειριστή Συστημάτων
  • Γεγονoτα


1014: Η μάχη στο Κλειδί: Ο Βασίλειος Β' ο Βουλγαροκτόνος και ο στρατηγός του Νικηφόρος Ξιφίας, όχι μόνο συντρίβουν τον τσάρο των Βουλγάρων Σαμουήλ, αλλά τυφλώνουν έναν προς έναν τους 15.000 αιχμαλώτους τους.
1588: Ο ισπανικός στόλος, που έφερε τον τίτλο της αόρατης αρμάδας, ηττάται στ' ανοιχτά του Γκραβελέν της Γαλλίας απ' τον αγγλικό στόλο που διοικείται από τον λόρδο Τσαρλς Χάουαρντ και τον σερ Φράνσις Ντρέικ.

Ένα σπίτι με παραμυθένια… ‘άποψη’!


image

Το Shell House (Σπίτι Κέλυφος) του Javier Senosiain σίγουρα θα προκαλεί τη ζήλια των γειτόνων. Ένα σπίτι που όπως βλέπετε είναι σχεδιασμένο σαν ένα… κέλυφος με πανέμορφη δουλειά από γυαλί, φωτιστικά και πράσινο παντού. Είτε το βλέπεις από έξω είτε από μέσα είναι μια όμορφη αρχιτεκτονική και εικαστική ιδέα…