Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Οστεοπόρωση και διατροφή


Οστεοπόρωση και διατροφή
Οστεοπόρωση είναι η νόσος των οστών κατά την οποία μειώνεται η πυκνότητά τους, με συνέπεια να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για κατάγματα. Η οστεοπόρωση αποτελεί ένα ύπουλο και σοβαρό πρόβλημα που πλήττει όχι μόνο τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες.

Πρόσφατα στοιχεία του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης (ΕΛΙΟΣ) δείχνουν ότι στα επόμενα 50 χρόνια, μία στις τρεις γυναίκες στην Ελλάδα θα εμφανίσει οστεοπόρωση και θα υπερδιπλασιαστούν τα κατάγματα σε ευαίσθητες σκελετικές περιοχές.

Δημοσιογράφος κοιμήθηκε στον αέρα πρωινής εκπομπής! Βίντεο


Τον πήρε ο ύπνος όσο περίμενε να βγει στο τηλεοπτικό παράθυρο!
Το να εργάζεσαι σε πολύ πρωινή εκπομπή είναι δύσκολο και μερικές φορές πολύ δύσκολο. Όπως προχθές το πρωί που δημοσιογράφος του FOX, Doug Luzader, πήρε έναν υπνάκο με φόντο την Ουάσινγκτον! Ο παρουσιαστής, Joe Bickett, προσπάθησε να τον επαναφέρει χωρίς αποτέλεσμα. 

Στο 95,7% το "κούρεμα" Μάθετε τι σημαίνει αυτό πρακτικά


 
Στο 95,7% το "κούρεμα" Μάθετε τι σημαίνει αυτό πρακτικάΤο 85,8% έφτασε η συμμετοχή των ιδιωτών στο «κούρεμα», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. 




Αν συνυπολογισθεί και η ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης, που υποχρεώνουν όσους δεν προσήλθαν εθελοντικά, να κουρευτούν τα ομόλογά τους, τότε το ποσοστό συμμετοχής στο κούρεμα του χρέους μας φθάνει στο 95,7%.

Εχασαν τη «μάχη» για τα αναδρομικά οι βουλευτές


Εχασαν τη «μάχη» για τα αναδρομικά οι βουλευτές
Τη «μάχη» για τα αναδρομικά έχαν οι βουλευτές, πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές. Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με μία πρώτη απόφασή του έκρινε ότι δεν δικαιούνται αναδρομικές διαφορές αποδοχών. Μόνο 43 βουλευτές παρατήθηκαν από την μισή και πλέον Βουλή που έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας έχουν προσφύγει βουλευτές και διεκδικούν, με το νόμιμο τόκο, τις διαφορές των αποδοχών τους, που δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών.

Παπαδήμος: «Σημαντική και ιστορική» η συμφωνία για το PSI



«Σημαντική και ιστορική», χαρακτήρισε την συμφωνία για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων (PSI) ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Με την ολοκλήρωση και των επόμενων βημάτων, η χώρα θα περάσει σε στέρεο έδαφος, είπε ο κ. Παπαδήμος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η μεγάλη συμμετοχή στο PSI μπορεί να οδηγήσει το χρέος να «πέσει» το 2020 κάτω από το περίπου 120% του ΑΕΠ που έχει υπολογισθεί. 

Οι 10 χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον κόσμο



Το 2011, οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες συνέχισαν να είναι καθαροί αγοραστές χρυσού...
καθώς προσπάθησαν να διαφοροποιηθούν από το δολάριο και ευρώ με σκοπό την προστασία του εθνικού πλούτου.
Οι αγορές από τις κεντρικές τράπεζες αυξήθηκαν σε 439,7 τόνους το 2011, από 77 τόνους το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με το World Gold Council (WGC). Μεξικό, η Ρωσία και η Νότια Κορέα ήταν μερικοί από τους μεγαλύτερους αγοραστές χρυσού.

COCA-COLA, PESI: ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΛΟΓΩ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ



Αλλάζουν Coca-Cola και Pepsi τη συνταγή του ανθρακούχου αναψυκτικού, προκειμένου να αποφύγουν να τοποθετήσουν στις συσκευασίες σήμα που προειδοποιεί για τον κίνδυνο καρκίνου, όπως ορίζει νόμος στην Καλιφόρνια. Η αλλαγή πρόκειται να εφαρμοστεί σε ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ. Η νέα συνταγή θα...
περιλαμβάνει μικρότερη ποσότητα της χημικής ουσίας 4-μεθυλιμιδαζόλιο (4-ΕΙΜ), η οποία χρησιμοποιείται για να χρωματίσει το ποτά.

Εργαζόμενοι σηκωθείτε από το γραφείο! Μια βόλτα ανά 20 λεπτά, συνιστούν οι ειδικοί για καλύτερη υγεία


Εργαζόμενοι σηκωθείτε από το γραφείο!

Μπορεί να μοιάζει ακατόρθωτο ιδιαίτερα κατά τις μέρες που το τηλέφωνο του γραφείου δεν σταματά να χτυπά, όμως οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί: οι εργαζόμενοι γραφείου θα πρέπει να κάνουν μια βόλτα στον διάδρομο ανά 20 λεπτά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ινστιτούτου Baker IDI για την Καρδιά και τον Διαβήτη, στη Μελβούρνη, η κίνηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα βοηθά στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης και ινσουλίνης που αυξάνονται στο αίμα μετά από κάθε γεύμα και συνοδεύονται από τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη ή καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Σπ. Λιβανού



Ποινική δίωξη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας εφετών κατά του πρώην βουλευτή της ΝΔ Σπήλιος Λιβανού μετά την διαβίβαση του σχετικού φακέλου στην επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Λιβανός δεν είχε δηλώσει...
συγκεκριμένο ποσό το 2009.

Οι 10 πιο πλούσιοι αθλητές



Η περιουσία των δέκα πλουσιότερων αθλητών της χρονιάς.

Νο10-> Λιονέλ Μέσι (παίκτης Μπαρτσελόνα): 32,3 εκατ. δολλάρια
Νο9-> Μίκαελ Σουμάχερ (οδηγός Mercedez GP): 34 εκατ. δολάρια
Νο8-> Άλεξ Ροντρίγκεζ (παίκτης New York Yankees): 35 εκατ. δολάρια
Νο7-> Κριστιάνο Ρονάλντο (παίκτης Ρεάλ Μαδρίτης): 38 εκατ. δολάρια.....

Πύθωνας… 5 μέτρων «τρομοκρατεί» το Παραλίμνι της Κύπρου


Πύθωνας… 5 μέτρων «τρομοκρατεί» το Παραλίμνι της Κύπρου

 Ιστορίες τρόμου για τον πύθωνα-«γίγα» στο Παραλίμνι.
Άλλοι τον είδαν να σεργιανίζει στους δρόμους, άλλοι να κυνηγά σκύλους, άλλοι λένε ότι έγινε πέντε μέτρα.
Τον μπελά της βρήκε η Αστυνομία από τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, 
χωρίς να υπάρχει αναφορά για εξαφάνιση πύθωνα από ιδιώτη ή κατάστημα.

Γ. Παπανδρέου: "Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες"!


 
 
"Είναι η πρώτη φορά που το χρέος μειώνεται και μάλιστα, δραστικά", επισημαίνει σε δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι "οι Έλληνες, με την ωριμότητα που επέδειξαν και τις θυσίες που έκαναν, πήραν στους ώμους τους αυτό το εγχείρημα που τους απαλλάσσει από ένα μεγάλο μέρος του βάρους από το χρέος".

Θετική εξέλιξη το κλείσιμο του PSI λέει η ΝΔ


 
 
Θετική εξέλιξη θεωρεί η ΝΔ την κατάληξη του PSI.

Σημειώνει πάντως ότι το PSI είναι ένα εργαλείο και δεν σημαίνει εφησυχασμό, θα πρέπει να γίνουν πολλά στην συνέχεια και κυρίως να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να τονωθεί η Ανάπτυξη για να ενεργοποιηθεί η πραγματική οικονομία.

Η Ελλάδα αποφεύγει την χρεοκοπία

Η Ελλάδα αποφεύγει την χρεοκοπία Πρώτο θέμα, ακόμη και με έκτακτα ρεπορτάζ, στα διεθνή ΜΜΕ είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του PSI. Αμέσως μετά την ανακοίνωση για τη συμφωνία, τα περισσότερα ξένα ΜΜΕ μετέδωσαν εκτάκτως την είδηση, μιλώντας για επιτυχημένη ανταλλαγή ομολόγων και για αποφυγή της χρεοκοπίας.

Ένταση και υψηλοί τόνοι στη Βουλή

Σε κατηγορηματική άρνηση των ισχυρισμών ότι το ΠΑΣΟΚ στοχεύει σε μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία προχώρησε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Θεσσαλονίκη-Βενετία μόνο με 19 ευρώ....από 24 Απριλίου


Κεντρική Μακεδονία Θεσσαλονίκη-Βενετία μόνο με 19 ευρώ....από 24 Απριλίου

Μια νέα αεροπορική εταιρεία low-cost η ισπανική Volotea εντάσσει τη Θεσσαλονίκη μέσα στους προορισμούς της. Συγκεκριμένα, η Volotea με έδρα τη Βαρκελώνη και αεροπορική βάση στο αεροδρόμιο Marco Polo της Βενετίας θα συνδέει από τις 24 Απριλίου τo αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης με τη Βενετία τρεις φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο. Οι τιμές ξεκινούν από 19 ευρώ και οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται όλο τον χρόνο.

Σέρρες: Τιμήθηκαν οι κυρίες Γιούλη Σπυρίδη και Μαρίνα Μάκινατζη


Κεντρική Μακεδονία Σέρρες: Τιμήθηκαν οι κυρίες Γιούλη Σπυρίδη και Μαρίνα Μάκινατζη

Tις Σερραίες Γιούλη Σπυρίδου, πρόεδρο του Ομίλου ΟΡΦΕΑΣ και Μαρίνα Μάκινατζη, πρόεδρο της Φιλόπτωχης Αδελφότητας Κυριών ΕΜΜΕΛΕΙΑ τίμησε-μετά την πρόταση της UNESCO Σερρών-ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αγγελίδης αποδέχθηκε σχετική πρόταση της προέδρου του τοπικού παραρτήματος της διεθνούς οργάνωσης κας Καίτης Εμμανουηλίδου και απένειμε τιμητική διάκριση στις δύο κυρίες, σε αναγνώριση του σημαντικού έργου τους και της πολύχρονης δράσης τους.

Η σφοδρότερη ηλιακή καταιγίδα της τελευταία πενταετίας έπληξε τη Γη

Ήταν η σφοδρότερη ηλιακή καταιγίδα της τελευταίας πενταετίας. Η συνήθως συγκρατημένη NASA προειδοποιούσε για πιθανό χάος στις τηλεπικοινωνίες, εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης, ακόμη και για διατάραξη των αερομεταφορών

Τιμητική διάκριση του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας


Κεντρική Μακεδονία Τιμητική διάκριση του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας

Από 1 έως 7 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας (7th Athens ANIMFEST). Στο φετινό φεστιβάλ διαγωνίστηκαν 79 μικρού μήκους ταινίες animation, 60 σπουδαστικές ταινίες animation, 19 ελληνικές ταινίες animation και 21 μικρού μήκους ταινίες animation (Πανόραμα).

   Το  2ο Γυμνάσιο Αριδαίας πήρε μέρος στον διαγωνισμό με το animation «Ο λύκος και η λαγουδίνα», με το οποίο απέσπασε και τιμητική διάκριση.

Συνάντηση γνωριμίας με την Ομάδα Κρουστών του Δήμου Κιλκίς



Με σκοπό τη δημιουργία νέας ομάδας και την ενδυνάμωση της υπάρχουσας, η Ομάδα Κρουστών του Δήμου Κιλκίς-ΟΠΟΝΓΑ διοργανώνει συνάντηση γνωριμίας για νέα μέλη, την ερχόμενη Τετάρτη 14 Μαρτίου και ώρα 20:30 στον Δημοτικό Κήπο.
Στην συνάντηση, που απευθύνεται σε όσους ενήλικες ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να ταξιδέψουν στον κόσμο των κρουστών, θα λάβει χώρα και το πρώτο μάθημα το οποίο θα είναι δωρεάν.

Πρώτη είδηση στα ξένα ΜΜΕ το κούρεμα του χρέους



Πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι η ανταλλαγή ομολόγων στην Ελλάδα. Αμέσως μετά την ανακοίνωση για τη συμφωνία, τα περισσότερα ξένα ΜΜΕ μετέδωσαν εκτάκτως την είδηση, μιλώντας για επιτυχημένη ανταλλαγή ομολόγων και για αποφυγή της χρεοκοπίας. 

Η Ελλάδα εξασφαλίζει τη στήριξη για τη συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων, είναι ο τίτλος του βρετανικού Guardian.

«Μύρισε άνοιξη»



Ο κίνδυνος μιας σοβαρής κρίσης στην ευρωζώνη "προς το παρόν αποφεύχθηκε", δήλωσε χθες Πέμπτη η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ η επιχείρηση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους προχωρούσε προς την επιτυχία.

"Τη στιγμή που μιλάμε, φαίνεται πως είναι σε καλό δρόμο. Και φαίνεται πως οι αριθμοί είναι ευοίωνοι", δήλωσε η Λαγκάρντ σχετικά μ' αυτή την επιχείρηση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους στη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής Charlie Rose.

Γιώργος Παναγιωτακόπουλος: «Τι και αν πέρασαν οι απόκριες οι μάσκες παραμένουν»

Στο ιδεολογικό νεφέλωμα του ΠΑΣΟΚ πολλοί επιχειρούν το τελευταίο διάστημα να παρέμβουν διεκδικώντας την προσωπική τους κατοχύρωση στις εξελίξεις.
Εντύπωση προκαλεί η συνεχιζόμενη προσπάθεια του πρώην Κυβερνητικού Εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, να παρουσιαστεί ως η «λευκή περιστερά» της πολιτικής αλλά και ως ο εκφραστής μιας δήθεν μεταρρυθμιστικής λογικής.Αντιλαμβάνομαι τη μοναξιά που νοιώθει. Η πολιτική αρένα είναι σκληρή, για όσους ως διάττοντες κομήτες προσγειώθηκαν ανώμαλα στην πραγματικότητα.

Σαν Σήμερα...


9 μαρτιου

Γεγονότα

1500: Ο πορτογάλος εξερευνητής Πέδρο Καμπράλ με 13 πλοία αφήνει τη Λισαβόνα για τις Ινδίες. Στο ταξίδι του αυτό θα ανακαλύψει τη Βραζιλία.
1776: Κυκλοφορεί το βιβλίο του Άνταμ Σμιθ Ο πλούτος των Εθνών, ένα από τα κλασσικά συγγράμματα της οικονομικής επιστήμης.

Τούρτα στα μούτρα "έφαγε" ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φ. Ρέσλερ


Μετά την Άνγκελα Μέρκελ που «λούστηκε» με μπύρες, ήταν η σειρά του αντικαγκελαρίου της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, να φάει τούρτα τα μούτρα. Δείτε το βίντεο
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας βρέθηκε σε έκθεση για την τεχνολογία και τις καινοτομίες στο Αννόβερο. Εκεί, ένας πολίτης κρατούσε στα χέρια του ένα κομμάτι τούρτα και πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι σεκιούριτι του Ρέρλερ, ο

Επίδειξη δύναμης των "Βενιζελικών"



Η μάχη των υπογραφών συνεχίζεται στο ΠΑΣΟΚ εν όψει της εκλογής νέου αρχηγού. Από το Βενιζελικό στρατόπεδο εκφράζεται αισιοδοξία ότι μέχρι το Σάββατο θα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 200 υπογραφές, ως επίδειξη δύναμης απέναντι στο Χρήστο Παπουτσή.

«Ιστορική στιγμή» η επιτυχία του PSI τονίζει η κυβέρνηση


«Ιστορική στιγμή» η επιτυχία του PSI τονίζει η κυβέρνηση
Ικανοποιημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση από την επιτυχία της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το PSI, καθώς το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε τις προσδοκίες.   


Πρόκειται για μια «ιστορική στιγμή» δήλωσε ο
υπουργός

Στο 95,7% «έκλεισε» το PSI

Στο 95,7% «έκλεισε» το PSI
Ξεπέρασε τις προσδοκίες ακόμα και των πιο αισιόδοξων η συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης το PSI έκλεισε στο 95,7%. 
Στο 85,8% "κλείδωσε" η συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και στο 95,7% με την ενεργοποίηση των CACs.
Η προθεσμία που είχε δώσει το Ελληνικό Δημόσιο για την αποδοχή της πρότασης που αφορά τα ομόλογα υπό ελληνικό δίκαιο, έληξε

Το γονίδιο του άνδρα «μάτσο».Γενετικό το υπόβαθρο πίσω από την οξύθυμη... αρσενική συμπεριφορά


Το γονίδιο του άνδρα «μάτσο»

Το γονίδιο του «μάτσο» άνδρα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν αυστραλοί επιστήμονες.
Οι ειδικοί του Ινστιτούτου Prince Henry, στη Μελβούρνη υποστηρίζουν ότι ένα και μοναδικό γονίδιο θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι άνδρες όταν στρεσάρονται εμφανίζονται πιο «ετοιμοπόλεμοι» από τις γυναίκες.

Η ιστορία της Barbie


Η Barbie είναι η πιο διάσημη κούκλα του κόσμου, με πωλήσεις που ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο τεμάχια από το 1959 που πρωτοκυκλοφόρησε από την αμερικανική εταιρεία παιγνιδιών Mattel.
Η ιστορία της Μπάρμπι ξεκινά στα μέσα της δεκαετίας του ‘50 στις ΗΠΑ, όταν η αμερικανίδα επιχειρηματίας Ρουθ Χάντλερ (1916-2002) παρατήρησε ότι η κόρη της Μπάρμπαρα έπαιζε με χάρτινες κούκλες και διασκέδαζε δίνοντάς τους ρόλους ενήλικων γυναικών, σε μία εποχή που οι κούκλες αναπαριστούσαν μόνο μορφές νηπίων.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ


Μάρτιος 1964 και η Ελλάδα κρατά την ανάσα της, καθώς η υγεία του Βασιλιά Παύλου βαίνει συνεχώς από το κακό στο χειρότερο. Το «Ιερό Ίδρυμα της Ευαγγελιστρίας της Τήνου» προτείνει τη μεταφορά της ιεράς εικόνας της Παναγίας στα ανάκτορα προκειμένου με τις θαυματουργές ιδιότητές της να θεραπεύσει το βασιλιά. Πράγματι, μετά από κυβερνητική διαταγή, το αντιτορπιλικό «Σφενδόνη» μεταβαίνει στην Τήνο για να παραλάβει την εικόνα και να τη μεταφέρει στην Αθήνα. Εκεί περιμένει ο διάδοχος Κωνσταντίνος ο οποίος με τη συνοδεία του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου και ορισμένων ακόμη υπουργών μεταφέρει την εικόνα στα ανάκτορα προκειμένου να προσκυνήσει ο βασιλιάς.

Oι πόλεις μετά το τέλος του κόσμου!


Apicalipsys_01 []

O Ρώσος καλλιτέχνης Βλαντιμίρ Manyuhin εχει αρκετή φαντασία. Πολύ ρεαλιστικές εικόνες για το πώς θα είναι ο κόσμος μετά από την αποκάλυψη...


Αποκωδικοποιήθηκε το DNA του γορίλλα


O κατα 98% συγγενής μας, γορίλλας
Ερευνητές του Ινστιτούτου Wellcome Trust Sanger του Κέμπριτζ αποκωδικοποίησαν το γενετικό κώδικα του γορίλα, του τελευταίου μεγάλου πιθήκου του οποίου το γονιδίωμα απέμενε να αποκωδικοποιηθεί. Έχει προηγηθεί το DNA του ανθρώπου το 2003, του χιμπατζή το 2005 και του ουραγκοτάγκου το 2011. 

Οπως αναφέρεται σε άρθρο των ερευνητών στην επιθεώρηση Natureμε την προσθήκη του γορίλα στη λίστα της αποκωδικοποίησης είναι ευκολότερο να μελετηθούν οι ομοιότητες και οι διαφορές και οι ομοιότητες των ειδών μεταξύ τους. 

Η ιταλική αστυνομία εξάρθρωσε παγκόσμιο δίκτυο παιδεραστών στο Ίντερνετ


Η ιταλική αστυνομία εξάρθρωσε δίκτυο παιδεραστών που εκτεινόταν σε τουλάχιστον 28 χώρες και χρησιμοποιούσε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για την ανταλλαγή πορνογραφικών φωτογραφιών και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ιταλία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και την Πορτογαλία, ενώ έρευνα γίνεται για 112 άλλους που είναι ύποπτοι για παιδική πορνογραφία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ιταλικό γραφείο δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος NIT.

Βρυχηθμός του Εγκέλαδου.Ακούστε το φονικό σεισμό που σάρωσε πέρυσι την Ιαπωνία


Τα σεισμικά κύματα της δόνησης των 9,0 βαθμών, η οποία προκάλεσε το τσουνάμι της Ιαπωνίας το Μάρτιο του 2011, μετατράπηκαν σε αρχεία ήχου που αποκαλύπτουν το μένος του Εγκέλαδου.

Η απόκοσμη «ηχητική υπόκρουση» του σεισμού καταγράφηκε από ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Τζόρτζια (γνωστού ως Georgia Tech) προκειμένου να αποσαφηνιστεί η σχέση ανάμεσα στην κύρια δόνηση και τους μετασεισμούς, καθώς και άλλα στάδια της σεισμικής αλληλουχίας.

Η Εαρινή Επίθεση των Ιταλών


Ήταν η τρίτη και τελευταία φάση του Ελληνοϊταλικού Πολέμου, που είχε ξεκινήσει στις 28 Οκτωβρίου 1940 με την ιταλική εισβολή στα ελληνοαλβανικά σύνορα (πρώτη φάση). Από τις 14 Νοεμβρίου ο ελληνικός στρατός είχε περάσει στην αντεπίθεση και στα τέλη του 1940 είχε καταλάβει σχεδόν όλη τη Βόρειο Ήπειρο (δεύτερη φάση).
Με την κατάληψη της Κλεισούρας (10 Ιανουαρίου 1941) το μέτωπο σταθεροποιήθηκε όλο το χειμώνα σε μια γραμμή που ξεκινούσε από το Πόγραδετς στη λίμνη Αχρίδα και κατέληγε στο Ιόνιο Πέλαγος στα βόρεια της Χειμάρρας. Ο Μουσολίνι, που είχε ξεκινήσει στις 28 Οκτωβρίου 1940 για ένα «στρατιωτικό πικ-νικ» στην Ελλάδα, αντιμετώπιζε τη χλεύη των συμμάχων του Γερμανών και τη διακύβευση του κύρους του φασισμού.