Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το νέο ΕΣΠΑ

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με τις ρυθμίσεις για τη διαχείριση, τον έλεγχο και την εφαρμογή των αναπτυξιακών παρεμβάσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 -2020 κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή.
Στο σχέδιο νόμου περιέχονται, μεταξύ άλλων, ρυθμίσεις, για την

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,1% έναντι της ΝΔ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, με 3,1% στην πρόθεση ψήφου και 4,2% στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, έναντι της Νέας Δημοκρατίας, δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis, που θα δημοσιευτεί αύριο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου

Το Podemos προσγειώνεται στην πραγματικότητα – O ΣΥΡΙΖΑ χάνει σταδιακά συμμάχους

To Podemos αναθεωρεί το πρόγραμμά του. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», το «Οικονομικό σχέδιο για το λαό» που παρουσίασε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας μεταξύ άλλων προβλέπει:

Κυβέρνηση ειδικού σκοπού: Ποιοι την προωθούν

Η πρόταση για εκλογή ΠτΔ και συμφωνία των πολιτικών κομμάτων για κυβέρνηση ειδικού σκοπού από την υπάρχουσα βουλή στην οποία δεν θα συμμετέχουν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, περιλαμβάνεται στην πρόταση Παπανδρέου αλλά έχουν προηγηθεί αρκετοί βουλευτές που έχουν υποστηρίξει την σύνθεσή της.
Αρχικά ο Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά την αποχώρηση της

Στο εδώλιο ακόμη 32 κατηγορούμενοι για τις μίζες από τα υποβρύχια

Και νέα εισαγγελική πρόταση  για παραπομπή σε δίκη για μίζες εκατομμυρίων.
  Την παραπομπή σε βαθμό κακουργήματος των 32 από τους συνολικά  34 κατηγορούμενους στη μεγάλη δικογραφία για  μίζες από την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων προτείνει ο

Βενιζέλος: Ξένο σώμα για το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου

«Δεν υπάρχουν εσωτερικά θέματα του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν εξωτερικά του ΠΑΣΟΚ με τα οποία δεν ασχολούμαστε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ερωτηθείς σχετικά με τα ζητήματα που έχει θέσει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος

ΥΠΕΞ: Δεν θα πληγεί η συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ

Σε απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης στην πρεσβεία του Ισραήλ προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διασφαλίσει την προστασία όλων των διπλωματικών Αρχών στην Ελλάδα.
«Ιδιαίτερα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας και φύλαξης εφαρμόζονται,

ΔημητρηΣ ΤελληΣ : Σοσιαλδημοκρατία και ψυχανάλυση

Έχω μια «κακιά» και κάπως παλιομοδίτικη συνήθεια. Εδώ και αρκετά χρόνια διαβάζω κάθε Κυριακή εφημερίδα. Και σας διαβεβαιώ πως ανά δύο με τρεις εβδομάδες maximum θα πετύχω κάποιο άρθρο σχετικά με την υπαρξιακή κρίση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, σχετικά με την αδυναμία της να αρθρώσει αξιόπιστο, πειστικό και ταυτόχρονα γνήσια προοδευτικό πολιτικό

Ισχυρό μήνυμα στήριξης της κυβέρνησης από το Βερολίνο – «Στη Γερμανία παρακολουθούμε με προσοχή τις αποφάσεις στην Ελλάδα»

Ισχυρό μήνυμα στήριξης στην κυβέρνηση έστειλε το Βερολίνο δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ μετά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
«Είναι σημαντικό οι δυνάμεις, οι οποίες εξασφάλισαν την πρόοδο στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, να είναι σε θέση

Φωτιά στο κανάλι της Βουλής λίγο πριν προβληθεί συνέντευξη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!

Φωτιά στο Κανάλι της Βουλής ξέσπασε λίγες ώρες πριν την προβολή συνέντευξης του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη! Δεν πρόκειται για… τρολάρισμα αλλά για πραγματικό περιστατικό που προκάλεσε πανικό στους διαδρόμους του κοινοβουλίου.
Λίγο μετά  τις 8 το βράδυ έγιναν αντιληπτοί καπνοί και έντονη

Μπουτάρης στο LSE: Η Θεσσαλονίκη υπό τη δημαρχία μου βρήκε τον εαυτό της

Στην αίθουσα Hong Kong Theatre του London School of Economics μίλησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης έπειτα από την πρόσκληση του Δρ. Βασίλειου Μοναστηριώτη, καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας. Ο κ. Μπουτάρης μίλησε για την τοπική αυτοδιοίκηση σε καιρούς κρίσεις ενώ εξήγησε πώς υπό την Δημαρχία του η πόλη άρχισε να ανακαλύπτει και πάλι τον εαυτό

Ευρωπαϊκή καταδίκη της Ελλάδας για παράνομη λειτουργία ΧΥΤΑ επί 12 χρόνια

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Ελλάδα, επιτρέποντας τη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ) του Κιάτου, παραβιάζει την περιβαλλοντική νομοθεσία της ΕΕ.
Όπως αναφέρει στην απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μετά

Ολο το σχέδιο Γιώργου Παπανδρέου για τη ρήξη και το νέο κόμμα

Η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου και η πρόταση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού, σηματοδότησε την πρόθεση του πρώην πρωθυπουργού να συγκροτήσει πολιτικό κόμμα και να συγκρουστεί μετωπικά με το ΠΑΣΟΚ του Ευ. Βενιζέλου.
Η απόφαση για την συγκρότηση πολιτικού φορέα έχει ληφθεί από

Σφυροκόπημα των διεθνών ΜΜΕ για προεδρική εκλογή και αγορές

«Η προεδρική εκλογή στην Ελλάδα κανονικά δεν θα έπρεπε να 'κάνει πρωτοσέλιδα», σχολιάζει ο Economist, αλλά προσθέτει ότι αυτήν την φορά τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Το περιοδικό τονίζει ότι η απόφαση του έλληνα πρωθυπουργού να επισπεύσει την προεδρική εκλογή προκάλεσε πανικό στις αγορές και

Δριμεία επίθεση Δ. Κουτσούμπα στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ομιλία του στην Καρδίτσα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε ότι «οι ψήφοι των βουλευτών του ΚΚΕ που δεν θα ψηφίσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν είναι κουκιά και δεν μπαίνουν σε κανένα πολιτικό σακούλι ούτε των μεν ούτε των δε».
Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως η επίσπευση της εκλογής του

Βενιζέλος: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα»

Η γερμανική βουλή θα ψηφίσει την ερχόμενη εβδομάδα το ελληνικό αίτημα για δίμηνη παράταση του τρέχοντος προγράμματος. Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Eυάγγελος Βενιζέλος στη Deutsche Welle τόσο ο Γερμανός υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ

ΠΑΣΟΚ: «Ενώνουμε την φωνή μας με την πρόταση των ΜΕΤΑρρυθμιστών περί Εθνικής Συνεννόησης»

Το ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την δήλωση των ΜΕΤΑρρυθμιστών, έκανε το εξής σχόλιο:
«Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στην ανάγκη Εθνικής Συνεννόησης για την διαφύλαξη της πολιτικής σταθερότητας και την ομαλή έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και την κρίση.