Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά

Ήταν σκληρή η διαπραγμάτευση για το καινούργιο δάνειο!
Αν είχε υπάρξει ουσιαστική διαπραγμάτευση εδώ και δύο χρόνια, δεν θα ήμασταν σήμερα με την πλάτη στο τοίχο.
Πετύχαμε, παρ' όλα αυτά, αρκετά πράγματα:
--Αποτρέψαμε την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Το ζήτημα αυτό δεν είχε «κλείσει από μέρες», όπως διαδίδουν κάποιοι.
Μόλις χθες το απόγευμα, μας στάλθηκε κείμενο συμφωνίας που περιείχε ακόμα την κατάργηση των δύο μισθών! Τελικά το ματαιώσαμε.

Τα ψηλοτάκουνα βλάπτουν την υγεία


Τα ψηλοτάκουνα  βλάπτουν την υγεία

Η συνεχής πίεση που ασκείται στα δάχτυλα των ποδιών κάθε φορά που μια γυναίκα φορά ψηλά τακούνια, είναι αρκετή για να αλλάξει μόνιμα τον τρόπο του βαδίσματός της, να προκαλέσει επικίνδυνους τραυματισμούς στους συνδέσμους και να αυξήσει τις πιθανότητες εκδήλωσης οστεοαρθρίτιδας.

Στο πλαίσιο μελέτης που έκαναν, ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Γκρίφιθ στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας παρακολούθησαν τον τρόπο βαδίσματος γυναικών που φορούν συστηματικά τακούνια και γυναικών που φορούν μόνο ίσια παπούτσια.

Γονόρροια: Μια ασθένεια που απειλεί να ξαναγίνει ανίατη


Γονόρροια: Μια ασθένεια που απειλεί να ξαναγίνει ανίατη : «Είναι καιρός να σημάνουμε συναγερμό» γράφουν ερευνητές για τα  αυξανόμενα περιστατικά γονόρροιας που δεν αντιμετωπίζονται με κανένα  αντιβιοτικό.  «Τα τελευταία τρία χρόνια,

«Είναι καιρός να σημάνουμε συναγερμό» γράφουν ερευνητές για τα αυξανόμενα περιστατικά γονόρροιας που δεν αντιμετωπίζονται με κανένα αντιβιοτικό.

«Τα τελευταία τρία χρόνια, ο πανούργος γονόκοκκος έχει γίνει λιγότερο ευάλωτος στην τελευταία γραμμή αντιμικροβιακής άμυνας, απειλώντας την ικανότητά μας να θεραπεύουμε τη γονόρροια και να προλαμβάνουμε τις σοβαρές συνέπειες» προειδοποιούν οι γιατροί στο New England Journal of Medicine.

Νέες λειτουργίες του μηχανισμού επιδιόρθωσης του DNA ανακαλύφθηκαν στην Κρήτη


Οι μηχανισμοί επιδιόρθωσης του DNA εντοπίζουν και επισκευάζουν εσφαλμένες αλληλουχίες στα γονίδια

Ένας από τους βασικούς μηχανισμούς με τους οποίους τα κύτταρα επιδιορθώνουν τις βλάβες του DNA παίζει σημαντικό ρόλο και στα πρώιμα στάδια της ανάπτυξης των θηλαστικών, αποκαλύπτει ελληνική μελέτη που δημοσιεύεται σε έγκριτη αμερικανική επιθεώρηση.

Όπως εξηγεί ανακοίνωση του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο Κρήτης, το DNA εκτίθεται αδιάκοπα σε πλήθος γενοτοξικών παραγόντων που προσβάλλουν την εύθραυστη δομή του.

Φουκουσίμα σχεδόν έναν χρόνο μετά (photos)


Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τον σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι που έπληξε την Φουκουσίμα, προκαλώντας βλάβη στους αντιδραστήρες πυρηνικού εργοστασίου.

Οι κάτοικοι της περιοχής αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το μέρος όπως ακριβώς ήταν εκείνη τη στιγμή  και να μετακομίσουν, αφήνοντας μια νεκρή ζώνη περίπου 20 χλμ.

Μ. Χρυσοχοΐδης: «Η εποχή των Παπανδρέου τελείωσε»



Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» δήλωσε κατηγορηματικά πως έναν περίπου αιώνα και μετά από τρεις πρωθυπουργός της οικογένειας η εποχή των Παπανδρέου τελείωσε.

Aννα Διαμαντοπούλου: Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης και θα παραμείνει


«Είναι απαραίτητο να στείλουμε ηχηρό μήνυμα ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Καθημερινά γίνονται πάρα πολλές δηλώσεις που αφορούν στην Ελλάδα και το εάν θα παραμείνει στο ευρώ. Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης και θα παραμείνει. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για αυτό. Είναι η επιλογή μας».
Τα παραπάνω δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο για θέματα Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας Βίβιαν Ρέντινγκ.

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Μπέντιτ



Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντανιέλ Κον Μπέντιτ, συμπρόεδρο της Ομάδας των Οικολόγων - Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο οποίος ευρίσκεται στην Ελλάδα, προσκεκλημένος του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι κ.κ. Παπανδρέου και Κον Μπέντιτ συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην ΕΕ, ο δε Κον Μπέντιτ άσκησε κριτική για την ασφυκτική πίεση που ασκούν οι Ευρωπαίοι εταίροι επί της Ελλάδας.

ΔΝΤ - ΕΚΤ: "Είναι ενθαρρυντικά τα νέα από την Αθήνα"


ΔΝΤ - ΕΚΤ: "Είναι ενθαρρυντικά τα νέα από την Αθήνα" : «Είναι πολύ ενθαρρυντικά τα νέα που ήρθαν από την Αθήνα. Πρόκειται για θετική εξέλιξη», δήλωσε η πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, προσερχόμενη

«Είναι πολύ ενθαρρυντικά τα νέα που ήρθαν από την Αθήνα. Πρόκειται για θετική εξέλιξη», δήλωσε η πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, προσερχόμενη στο Συμβούλιο Eurogroup στις Βρυξέλλες. Από την πλευρά του πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Φρανκφούρτη, πως έχει μάλλον πεισθεί ότι όλα τα κομμάτια του παζλ θα τακτοποιηθούν στην περίπτωση της Ελλάδας, αποτρέποντας την χρεοκοπία.

Βαρύ το κλίμα για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες.Αμφισβητούν οι δανειστές τη "συμφωνία" των αρχηγών!



Το κλίμα που προσπάθησαν να δημιουργήσουν από το πρωί της Πέμπτης οι Γερμανοί είναι ότι το σημερινό Eurogroup δεν θα λάβει απόφαση για το ελληνικό δάνειο. Στην πραγματικότητα, όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, ο υπουργός των Οικονομικών αντιμετωπίζει κλίμα καχυποψίας για τη συμφωνία των αρχηγών.

Πετάει το μπαλάκι στη... Βουλή ο Ρεν



«Εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση και τη Βουλή της Ελλάδας να πείσουν τους Ευρωπαίους εταίρους για την ισχυρή δέσμευσή τους σχετικά με την υλοποίηση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο επίτροπος οικονομίας Ολι Ρεν, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Επιστολή 35 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για στήριξη των οικονομικά αδύναμων


Επιστολή 35 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για στήριξη των οικονομικά αδύναμων

Επιστολή προς τον 0ρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο και τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, με την οποία ζητούν να δεσμευτούν ότι ανεξάρτητα από την ψήφιση των μέτρων, θα κατατεθούν άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή νέα και ισοδύναμα μέτρα, με στόχο την ανακούφιση των πληττόμενων μικρομεσαίων εισοδηματικών τάξεων, απέστειλαν 35 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Το κάπνισμα "βλάπτει" το μυαλό των αντρών


Το κάπνισμα "βλάπτει" το μυαλό των αντρών

Είναι επίσημο: το κάπνισμα έχει σοβαρές συνέπειες στην εγκεφαλική λειτουργία, ιδίως των αντρών. Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι επιταχύνει την νοητική εκφύλιση από την μέση ηλικία και μετά – εκτός πια κι αν το έχει κόψει κανείς κάνα-δυο δεκαετίες πριν μπει στα 60 του.

Τα ευρήματα προέρχονται από 5.099 άντρες και 2.137 γυναίκες, μέσης ηλικίας 56 ετών όταν άρχισε η μελέτη.

Οι γηραιότερες δίδυμες στον κόσμο


Οι γηραιότερες δίδυμες στον κόσμο
Δύο αδελφές 102 ετών από την Σκωτία που ζουν στο Aberdeenshire, είναι σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες οι γηραιότερες εν ζωή δίδυμες στον κόσμο.
Η Edith Ritchie (δεξιά) και η Evelyn “Evie” Middleton (αριστερά) γεννήθηκαν τις 15 Νοεμβρίου του 1909 και παρότι ετεροζυγωτικές, η μητέρα τους τις έντυνε με τα ίδια ρούχα. Το πατρικό τους επίθετο είναι Ρένι και ζουν μαζί σε οίκο ευγηρίας στο Έλον.

Γιατί το γυναικείο στήθος μαγνητίζει τους άνδρες


Γυναικείο στήθος
Τα χαρακτηριστικά του στήθους είναι σημαντικά για τους άνδρες όταν αξιολογούν την ελκυστικότητα μιας γυναίκας.
Ποιοι άνδρες δίνουν σημασία στο μέγεθος του στήθους της γυναίκας;
Παλαιότερες μελέτες έδειξαν ότι οι άνδρες που ενδιαφέρονται για περιστασιακές σεξουαλικές εμπειρίες αξιολογούν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά των γυναικών διαφορετικά από ό,τι οι άνδρες που ενδιαφέρονται περισσότερο για σεξουαλικές εμπειρίες στα πλαίσια σταθερών σχέσεων.

«Απομένει η έγκριση των τελευταίων βημάτων από το Eurogroup»



«Μετά από μία μακρά και σκληρή περίοδο διαπραγματεύσεων καταλήξαμε σε συμφωνία με την Τρόικα για ένα νέο, ισχυρό και αξιόπιστο πρόγραμμα» δήλωσε προσερχόμενος σήμερα στο Συμβούλιο Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Με διάταξη της ανακρίτριας.Παραμένει στη φυλακή ο Εφραίμ



Απορρίφθηκε με διάταξη της ανακρίτριας κ. Ειρήνης Καλού που ερευνά την υπόθεση των «ιερών» ανταλλαγών η αίτηση του ηγούμενου Εφραιμ για αποφυλάκιση του. 

Μετά την εξέλιξη αυτή ο ηγούμενος αναμένεται να ζητήσει την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Υπενθυμίζεται πως η ανακρίτρια είχε ταχθεί υπέρ της προφυλάκισης του Εφραιμ καθώς τον θεωρεί ύποπτο τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. 

Έρχονται έργα ύψους 20 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια

Τη διαχείριση πόρων ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, από το σύνολο των 258 εκ. ευρώ, που έχουν δεσμευθεί από το ΕΣΠΑ για τις ανάγκες του προγράμματος, προβλέπει
η επικύρωση από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας η επιχειρησιακή συμφωνία του Ταμείου Χαρτοφυλακίου JESSICA μεταξύ Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και Τράπεζας Πειραιώς για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Μέτρα κατά των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο

Μετά το ψήφισμα του δήμου Ευόσμου - Κορδελιού για την ακρίβεια, προχώρησε και το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας στην έκδοση ψηφίσματος σχετικά με τον έλεγχο τιμών στα 
είδη πρώτης ανάγκης.
Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας θεωρεί ότι η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την απουσία ελέγχου των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, έχει δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα –ακόμη και επιβίωσης- σε μεγάλη μερίδα των πολιτών. Δεδομένου ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο, θεωρεί ότι είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν τα ακόλουθα μέτρα και πρωτοβουλίες:

Παραίτηση BOMBA του υφυπουργού Εργασίας κ. Κουτσούκου!

Αιφνιδίασε τους πάντες ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος ο οποίος υπέβαλε την...
παραίτησή του, ανακοινώνοντας ότι δεν μπορεί ως αρμόδιος υφυπουργός να υλοποιήσει τα μέτρα που αποφασίστηκε από τους πολιτικούς αρχηγούς να περιληφθούν στο νέο οικονομικό πρόγραμμα.

Από το γραφείο του κ. Κουτσούκου, ο οποίος είναι βουλευτής Ηλείας από το 2000 και, νωρίτερα, έχει διατελέσει πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Βέροια: Έκλεψαν λείψανα και τάματα από εκκλησία

Συνελήφθη ένας 34χρονος Αλβανός, σήμερα το πρωί στην Βέροια , σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, οπλοχρησία και αντίσταση.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας εντόπισαν τον 34χρονο μαζί με έναν συνεργό του, ο οποίος διέφυγε και αναζητείται, την στιγμή που εξέρχονταν από τον παλαιό Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, ενώ προηγουμένως είχαν κλέψει διάφορα τάματα και χρήματα από το παγκάρι.

Η ανακοίνωση του Παπαδήμου για τη συμφωνία


Η ανακοίνωση του Παπαδήμου για τη συμφωνία : Ανακοινώθηκε κι επίσημα πως επετεύχθη η συμφωνία κορυφής των πολιτικών αρχηγών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Παρατίθεται η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:Ο Πρωθυπουργός

Ανακοινώθηκε κι επίσημα πως επετεύχθη η συμφωνία κορυφής των πολιτικών αρχηγών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. 

Παρατίθεται η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν και εξέτασαν σε βάθος το περιεχόμενο του νέου οικονομικού προγράμματος που συνοδεύει τη χρηματο-οικονομική στήριξη της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Αποκρυπτογράφησαν το Πάρκισον!


Αποκρυπτογράφησαν το Πάρκισον! : Ανθρώπινα εγκεφαλικά κύτταρα, που είναι ακριβές αντίγραφο των κυττάρων της νόσου του Πάρκινσον, δημιούργησαν Αμερικανοί επιστήμονες στο εργαστήριο. Αυτή η εξέλιξη αισιοδοξούν ότι θα τους

Ανθρώπινα εγκεφαλικά κύτταρα, που είναι ακριβές αντίγραφο των κυττάρων της νόσου του Πάρκινσον, δημιούργησαν Αμερικανοί επιστήμονες στο εργαστήριο. 

Αυτή η εξέλιξη αισιοδοξούν ότι θα τους βοηθήσει να δουν τη διαδικασία με την οποία οι μεταλλάξεις στο γονίδιο parkin προκαλούν την ασθένεια, ενώ θεωρούν ότι δημιούργησαν ένα ρεαλιστικό μοντέλο στο οποίο μπορούν να δοκιμαστούν οι νέες θεραπείες. 

Επαναστατικό εμβόλιο κατά της ηρωίνης


Επαναστατικό εμβόλιο κατά της ηρωίνης : Το τέλος του δράματος που βιώνουν εκατομμύρια τοξικομανείς και οι οικογένειές τους φαίνεται να είναι κοντά. Εμβόλιο που υπόσχεται να τους βοηθήσει να αποτοξινωθούν από

Το τέλος του δράματος που βιώνουν εκατομμύρια τοξικομανείς και οι οικογένειές τους φαίνεται να είναι κοντά. Εμβόλιο που υπόσχεται να τους βοηθήσει να αποτοξινωθούν από την ηρωίνη αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα σε πέντε χρόνια. 

Οπως ανακοίνωσε στέλεχος του υπουργείου Υγείας του Μεξικού, η κυβέρνηση της χώρας έχει εξασφαλίσει την πατέντα της θεραπείας, αφού αυτή δοκιμάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία σε εθισμένα ποντίκια. 

Πότε θα ξαναενωθούν Αμερική και Ευρασία;


Πότε θα ξαναενωθούν Αμερική και Ευρασία; : Η επόμενη Παγγαία θα δημιουργηθεί σε 50 με 200 εκατομμύρια και θα λέγεται «Αμασία».Αυτό τουλάχιστον είναι το «όνομα εργασίας» που της έδωσαν γεωλόγοι του Πανεπιστημίου

Η επόμενη Παγγαία θα δημιουργηθεί σε 50 με 200 εκατομμύρια και θα λέγεται «Αμασία».

Αυτό τουλάχιστον είναι το «όνομα εργασίας» που της έδωσαν γεωλόγοι του Πανεπιστημίου Γέιλ οι οποίοι προβλέπουν ότι όλες οι σημερινές ήπειροι της Γης θα συγκλίνουν και πάλι σε μια «υπερήπειρο» ξεκινώντας από την ένωση της Αμερικής με την Ασία και την Ευρώπη στις βόρειες πολικές περιοχές.

Με συμφωνία ο Βενιζέλος στο Eurogroup


Με συμφωνία ο Βενιζέλος στο Eurogroup : Συμφώνησαν οι αρχηγοί στο πακέτο των μέτρων σύμφωνα με τηλεγράφημα του Financial Times.Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες μετά από διαπραγματεύσεις που συνεχίστηκαν πριν από λίγο

Συμφώνησαν οι αρχηγοί στο πακέτο των μέτρων σύμφωνα με τηλεγράφημα του Financial Times.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες μετά από διαπραγματεύσεις που συνεχίστηκαν πριν από λίγο ο Αντώνης Σαμαράς συμφώνησε για το ποσό που υπολείπεται και απαιτεί η τρόικα. 

Φ. Κουβέλης: "Παραμονή στο ευρώ, χωρίς αποδοχή των εκβιασμών"



Τη συμπόρευση με τη "Δημοκρατική Αριστερά", στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε σήμερα το κόμμα σε συνέντευξη που δόθηκε, παρουσία του προέδρου του Φώτη Κουβέλη.

    «Αποφασίσαμε στις ερχόμενες εκλογές να στηρίξουμε τη Δημοκρατική Αριστερά, προσδοκώντας ότι θα συμβάλει στη δημιουργία μιας μεγάλης προοδευτικής πλειοψηφίας, ικανής να αναλάβει τις τύχες της χώρας μας και να την οδηγήσει και πάλι στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης»

Για νέα ηγεσία που θα επανατοποθετήσει το κυπριακό έκανε λόγο ο αρχιεπίσκοπος



Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, δήλωσε σήμερα πως η Εκκλησία επιθυμεί "μια νέα ηγεσία, η οποία να επανατοποθετήσει το κυπριακό πρόβλημα, αφού είναι θέμα εισβολής και κατοχής".

Ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε, ότι σε περίπτωση που συνεχιστεί "η γραμμή των εκπτώσεων στο Κυπριακό, τότε η Κύπρος θα τουρκοποιηθεί.

«Αντάρτικο» συνείδησης βουλευτών


Τα κομματικά επιτελεία μετρούν τις δυνάμεις τους, με το πρόβλημα αυτή την ώρα να εντοπίζεται κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, καθώς πολλοί βουλευτές με δηλώσεις τους στη Βουλή, στέλνουν το μήνυμα ότι θα ψηφίσουν κατά συνείδηση, στη Βουλή, τα νέα μέτρα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει τη ρύθμιση για τη μείωση του κατώτατου μισθού. 

Μας τα πήρατε όλα, Άρη


Δ. Κ.

«Προφυλακισμένος» για δύο ώρες στον «φυλακισμένο της διπλανής πόρτας» ήταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε μετά ευγενούς παρουσίας στο πλευρό του (εντυπωσιακή ξανθιά) το επίκαιρο όσο ποτέ θεατρικό κομμάτι.

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας χάνει τη δουλειά του, αντιμετωπίζει ένα σωρό προβλήματα, φως στο τούνελ δεν βλέπει, όλα μπροστά του δείχνουν μαύρα κι άραχνα και επιπροσθέτως έχει και τη σύζυγο να του λέει χαρακτηριστικά: «μας τα πήραν όλα μωρό μου».

«Εντομοαπωθητικές» οι ρίγες της ζέβρας.Εξελίχθηκαν για να διώχνουν τις ενοχλητικές αλογόμυγες


«Εντομοαπωθητικές» οι ρίγες της ζέβρας

Οι ενοχλητικές μύγες είναι η αιτία για την οποία η ζέβρα απέκτησε βαθμηδόν το εντυπωσιακό ασπρόμαυρο ριγέ τρίχωμά της, υποστηρίζουν ούγγροι και σουηδοί επιστήμονες.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές με σχετική τους δημοσίευση στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Experimental Biology», εξελικτικά οι ρίγες πιθανότατα δημιουργήθηκαν για να προστατεύουν τις ζέβρες από τις αιμοβόρες αλογόμυγες.

13 αλήθειες για τους αριστερόχειρες!


Tα πιο περιέργα στατιστικά στοιχεία που έχουν καταγραφεί για τους αριστερόχειρες! 


Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, το 15% των ανθρώπων είναι αριστερόχειρες. Οι άνδρες είναι πολύ πιο πιθανό να γίνουν αριστερόχειρες, παρά οι γυναίκες.

Οι αριστερόχειρες είναι ιδιοφυείς κατά -20% απ’ όλο το σύνολο. Τα μέλη της MENSA είναι αριστερόχειρες!

Δείξε Μου Το Σώμα Σου Να Σου Πω Τι Να Φας



Ό,τι σωματότυπο κι αν έχει η κάθε μίααπό εμάς, όλες ψάχνουμε την μαγική φόρμουλα που θα μας κάνει να αποκτήσουμε φλατ κοιλιά, σφιχτούς κοιλιακούς και οπίσθια, γραμμωμένα πόδια και χέρια, λεπτή μέση, στητό στήθος και -φυσικά- υγιή οργανισμό.

Και ενώ με πρώτη ανάγνωση η επίτευξη ενός τέτοιου στόχου μοιάζει αδύνατη, καθώς εκ των πραγμάτων δεν μπορούν....

Το ελληνικό ανέκδοτο με τον Θεό που δημοσίευσε η Global Post


To ανέκδοτο με τους Έλληνες και τον Θεό


Ένας Έλληνας, λοιπόν, ένας Πορτογάλος και ένας Ισπανός ρωτάνε τον Θεό πότε θα αποπληρωθεί το χρέος των χωρών τους. Ο Θεός απαντά: «Σε 100 χρόνια για την Πορτογαλία και σε 150 για την Ισπανία». 
Απογοητευμένοι του λένε: «Μα μέχρι τότε θα έχουμε πεθάνει». 

E. Βενιζέλος: Επετεύχθη συμφωνία για τα νέα μέτρα



Απ΄ό,τι φαίνεται επετεύχθη συμφωνία δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσερχόμενος στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας με την τρόικα για το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ, ώστε η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία, υπογράμμισε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

Νέο κύμα ψύχους σε Τουρκία και Ιταλία


Προειδοποίηση για νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες μέρες εξέδωσε το υπουργείο Ασφάλειας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, όπου αυξήθηκε ο θλιβερός απολογισμός των θυμάτων από το κρύο. Την ίδια ώρα, νέο κύμα ψύχους έπληξε σήμερα μεγάλο μέρος της Τουρκίας, ενώ στην Ιταλία ο απολογισμός της κακοκαιρίας έχει φτάσει τους 43 νεκρούς.

Κόβει τα δώρα ο Μόντι



Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, ζήτησε από τους υπαλλήλους της προεδρίας της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών της Ρώμης, να σταματήσουν να δέχονται δώρα τα οποία υπερβαίνουν, σε αξία, τα εκατόν πενήντα ευρώ.

Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, αποφάσισε, επίσης, ότι οι δύο συγκεκριμένοι κρατικοί θεσμοί θα πρέπει να καταργήσουν και τα κονδύλια σχετικά με έξοδα παραστάσεως.

Liberation: "Οι 300 πιο πλούσιοι της Ευρώπης"



Ιδιαίτερα επικριτική κατά των Ελλήνων βουλευτών εμφανίστηκε χθες η ευρείας κυκλοφορίας γαλλική εφημερίδα «Liberation», η οποία αναφέρει πως αμείβονται καλύτερα σε σχέση με τους συναδέλφους τους των άλλων χωρών της Ευρώπης και παρ’ όλα αυτά αρνούνται οποιαδήποτε μείωση στον μισθό τους. Δικαιολογεί μάλιστα απόλυτα τον θυμό των πολιτών στα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται.

«Κάποιοι πρέπει να σοβαρευτούν...» «Το παιχνίδι δεν είναι στημένο» λέει ο Ανδρέας Λοβέρδος



«Δίνουμε πραγματική μάχη και δεν παίζουμε σε ένα στημένο παιχνίδι».

Mε αυτή την φράση επιχείρησε να διαβεβαιώσει τους πολίτες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος για τον «αγώνα» που δίνει η κυβέρνηση, προκειμένου να μην χρεοκοπήσει η χώρα.

Προέδρος Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρ Κοινοβούλιο: η Τρόϊκα λέει ψέματα για Ελλάδα!!!


Δείτε την επιστολή του Χάνες Σβόμποντα προς τον Μπαρόζο εκφράζοντας με σκληρό τρόπο την διαφωνία του για αυτά που επιβάλλει η Τροϊκα στην Ελλάδα.
Αγαπητέ Πρόεδρε,
 Σας γράφω για να εκφράσω τη σοβαρότατη ανησυχία της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για τους όρους και τα μέτρα που οι διαπραγματευτές της Ε.Ε. επιβάλλουν στην Ελλάδα ως κόστος έγκρισης της επόμενης δόσης δανεισμού.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ. Το Σαββατοκύριακο αποφασίζουμε για νέο μνημόνιο, PSI και τράπεζες


Το Σαββατοκύριακο αποφασίζουμε για νέο μνημόνιο, PSI και τράπεζες
Οι Ελληνες βουλευτές θα κληθούν να εγκρίνουν ή να απορρίψουν το περιεχόμενο της νέας συμφωνίας το Σαββατοκύριακο, αφού αυτό θα έχει εγκριθεί στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Ο Χρήστος Πρωτόπαπας με δηλώσεις του το μεσημέρι της Πέμπτης προχώρησε σε σειρά διευκρινίσεων για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη Βουλή, προκειμένου να επικυρωθούν τα όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ του πρωθυπουργού, των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και της τρόικας.

Στο 20,9% το ποσοστό το Νοέμβριο του 2011.«Κόλαση» είναι οι άνεργοι



Στο 20,9% σκαρφάλωσε το ποσοστό της ανεργίας το Νοέμβριο του 2011, από 13,9% που ήταν το Νοέμβριο του 2010 και 18,2% τον Οκτώβριο του 2011, με τον αριθμό των ανέργων να «σπάει» το φράγμα του ενός εκατομμυρίου.

Πρόταση για εξεταστική για το έλλειμμα του 2009 κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ



Μετά τις απίστευτες καταγγελίες από μέλη της Στατιστικής Υπηρεσίας για παρέμβαση στο έργο της ώστε να διογκωθεί το έλλειμμα του 2009 και ύστερα απ' την αποστολή του σχετικού φακέλου στη Βουλή από τον αρμόδιο εισαγγελέα το ΠΑΣΟΚ,όπως είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο, κατέθεσε πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής της Βουλής.
Πρώτος από τους 111 βουλευτές υπέγραψε ο Γ. Παπανδρέου και όπως αναφέρεται στη σχετική πρόταση η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ζητά να διερευνηθούν: 

Δήλωση Βενιζέλου κατά την αναχώρηση για τη Σύνοδο του Eurogroup



Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αναχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου στις 06:00 για την σύνοδο του Eurogroup στις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους δήλωσε τα εξής:

Ευ. Βενιζέλος: Φεύγω σε λίγη ώρα για τις Βρυξέλλες, με την ελπίδα να διεξαχθεί η συνεδρίαση του Eurogroup και να ληφθεί μια θετική απόφαση για το νέο πρόγραμμα.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα Συνδικαλιστικού της Νέας Δημοκρατίας υπέβαλε σήμερα και μάλιστα δημόσια ο Γιάννης Μανώλης. «Δεν μπορώ να μείνω. Δεν είναι έντιμο να παραμείνω σε αυτή τη θέση» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην -πλέον- γραμματέας
Συνδικαλιστικού της ΝΔ. Μάλιστα, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν έχει υποβάλλει επίσημα την παραίτησή του στον Αντώνη Σαμαρά, ο Γιάννης Μανώλης απάντησε «Μερικά πράγματα υποβάλλονται και δημόσια, θα το κάνω και τυπικά».

Δήλωση Γ. Παναγιωτακόπουλου, μέλους Π.Σ. ΠΑΣΟΚ: «Δεν συμφωνούμε, δεν ψηφίζουμε, δεν υπογράφουμε, θα το ανατρέξουμε»

Η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση, αποτελεί την υπογραφή για την εξαθλίωση των πολιτών αυτής της χώρας, για τη διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, για τη μετατροπή της χώρας σε μια ανυπόληπτη και αδύναμη αποικία των ισχυρών της Ευρώπης. Αντί για τη «σωτηρία» οδηγούμαστε στην μετατροπή των Ελλήνων σε οικονομικούς μετανάστες στην ίδια τους την πατρίδα και στην επιστροφή τους σε συνθήκες της δεκαετίας του ‘50 και του ’60.

Πήραμε προθεσμία 15 ημερών για να βρούμε απο πού θα κόψουμε 300 εκ. ευρώ!

Δεκαπέντε ημέρες έχει στη διάθεσή της η ελληνική κυβέρνηση για να αντιπροτείνει στην τρόικα ισοδύναμο μέτρο ύψους 300 εκατ. ευρώ, μετά και τη διαφωνία
που προέκυψε στο θέμα της περικοπής των επικουρικών συντάξεων.
Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των υπουργών Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη με την τρόικα, η οποία ολοκληρώθηκε στις 6 το πρωί.

Έντονη ανησυχία στη ΔΕΗ από την απόφαση του ΣτΕ για την Energa


Έντονη ανησυχία στη ΔΕΗ από την απόφαση του ΣτΕ για την Energa

 
  

Το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με σχετική απόφασή του δικαίωσε την εταιρεία Verbund - Art Energa Hellas S.A. που ζητούσε να ακυρωθούν οι αποφάσεις του υπουργού Ανάπτυξης του έτους 2009 για τον καθορισμό των συντελεστών επιμερισμού του ετήσιου ανταλλάγματος προς κάλυψη δαπανών παροχής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) και την έγκριση του ετήσιου ανταλλάγματος για την κάλυψη των δαπανών παροχής ΥΚΩ του έτους 2008.

Βαρουφάκης: “Στάση πληρωμών λοιπόν! Τώρα! “



Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: Θα χρεοκοπήσει το κράτος μας; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε. Αν οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν έχουν πρόβλημα να χρεοκοπήσουμε, καιρός είναι να το κάνουμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα και ούτε μόνο γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο (βλ. το προηγούμενο άρθρο μου Το Πρώτο Τάνγκο στην Ευρωζώνη) αλλά επειδή ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα στην αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας.

Σαν Σήμερα...


9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα

1824: Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνητικό ανάμεσα σε άγγλους κεφαλαιούχους και τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης Ιωάννη Ορλάνδο και Ανδρέα Λουριώτη για τη σύναψηδανείου ύψους 800.000 λιρών.
1828: Ο Ιμπραήμ Πασάς φθάνει στην Τρίπολη επικεφαλής δύναμης 12.000 ανδρών, από τους οποίους οι 3.000 ιππείς, και διατάσσει την κατεδάφιση των τειχών και την ολοκληρωτική καταστροφή της πόλης.

Αρμαγεδδώνας στον ιδιωτικό τομέα



Μείωση-σοκ έως 32% στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, ανατροπές στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων εργασίας, αλλά και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, φέρνει το νέο Μνημόνιο. Εκτιμάται ότι χάνονται 3 μισθοί ή 3½ επιδόματα ανεργίας ετησίως!

Ο κατώτατος μισθός μειώνεται για όλους κατά 22% και φθάνει στα 586 ευρώ (από 751,39) και για τους νέους έως 25 ετών μειώνεται κατά 32% και πέφτει στα 510 ευρώ. Ταυτόχρονα: